Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
steelworker Site Admin

Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
Postano: 0:16 čet, 2. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="nemo"][quote="steelworker"][quote="oximoron"]Na faxu sam i nevidim nikakav natpis. :heklam:[/quote]
[size=24]U [color=red][b]102[/b][/color] u 18h[/size][/quote]
you missed the point ;) trebalo je napraviti najavu, a ne samo ovdje davati podatak ;)[/quote]
Stavil sam papir danas.
Znam da je prekasno, ali stvarno nisam imao vremena nest crtat ili pisat. Nisam ja kriv sto je na MO tak da bi svi htjeli da se nest zbiva, a kad treba nest i napravit onda ih nema. :upset: Uz nekoliko vrlo casnih, aktivnih i radisnih iznimaka.
Do sljedeceg puta cu to bolje organizirat, a i vec sam nasao zrtvicu koja bi to trebala preuzeti da ja to ne radim. A Cumez je miss-al point da mi posalje forspan za svoje aktivnosti. :PPPP :tso:
nemo (napisa): | steelworker (napisa): | oximoron (napisa): | Na faxu sam i nevidim nikakav natpis.  |
U 102 u 18h |
you missed the point trebalo je napraviti najavu, a ne samo ovdje davati podatak  |
Stavil sam papir danas.
Znam da je prekasno, ali stvarno nisam imao vremena nest crtat ili pisat. Nisam ja kriv sto je na MO tak da bi svi htjeli da se nest zbiva, a kad treba nest i napravit onda ih nema. Uz nekoliko vrlo casnih, aktivnih i radisnih iznimaka.
Do sljedeceg puta cu to bolje organizirat, a i vec sam nasao zrtvicu koja bi to trebala preuzeti da ja to ne radim. A Cumez je miss-al point da mi posalje forspan za svoje aktivnosti.
_________________ I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

|
Postano: 0:31 pet, 17. 3. 2006 Naslov: |
|
|
[size=24][color=red][b]SRIJEDA 22. 3. 18h
[i]Screenplay[/i] mjuzikla "Fermat's Last Tango"[/b][/color][/size]
Kao logicni nastavak na dokumentarac o posljednjem fermatovom teoremu. ;)
[b]Najvjerojatnije u 003 ili 102. [color=red]Javimo gdje ce biti.[/color][/b]
[i]...Fermat's Last Tango is an intelligently written, hilarious fantasia based on Andrew Wiles' 1993 proof of Fermat's Last Theorem. The main plot consists of a love triangle between Daniel Keane (fictional character playing Wiles), his wife Anna Keane, and Fermat (and Mathematics)...[/i]
[i]...In the musical Fermat's Last Tango, the fictional character Daniel Keane earns overnight acclaim when he presents his findings. However, fanfare soon gives way to doubt when the reincarnation of Fermat discovers a hole in Keane's proof. The singular pursuit by Keane to correct this flaw results in a love triangle involving himself, his wife, and mathematics - the story of which is brought to life by Fermat and his immortal friends from the "AfterMath," namely: Pythagoras, Euclid, Newton, and Gauss. The musical is both a cheerful romp through history and a personal confrontation with destiny. It provides a testament to the extraordinary excitement of mathematics and a tribute to its unparalleled beauty...[/i]
[img]http://www.fermatslasttango.com/images/372_FermatCover.jpg[/img]
I veliko hvala Mei ciji DVD vec poduze imam! :ljubimruke:
-----------------------------
[b]I velika najava:[/b]
:navijacica: :misici: [size=18][b][color=violet]trip[/color][/b] :misici: :navijacica: je preuzela projekcije!!![/size]
WOOHOO!
A i kolega pbanicev ima dobre prijedloge za projekcije. Jedino je kao i uvijek veliki problem kako nabaviti te stvari.
Tako da ako tko ima ili moze doci do kakvog math-related filmica koji bi bio prikladan, slobodno se javite trip. A i vjerojatno mozete ocekivati da ce vas od sada redovito gledati svojim veeeelikim plavim okicama i pitati ima li tko sto, pa vi necete moc odoljeti nego cete odmah ici traziti to nesto. :D :PPPP ;)
P.S. :cry: Nisam uspio naci nista primjereno za dan zena, pa tada ipak nije bilo projekcije. :(
Drage pripadnice pametnijeg i lijepseg spola :ljubimruke:, pardon. :/
SRIJEDA 22. 3. 18h
Screenplay mjuzikla "Fermat's Last Tango"
Kao logicni nastavak na dokumentarac o posljednjem fermatovom teoremu.
Najvjerojatnije u 003 ili 102. Javimo gdje ce biti.
...Fermat's Last Tango is an intelligently written, hilarious fantasia based on Andrew Wiles' 1993 proof of Fermat's Last Theorem. The main plot consists of a love triangle between Daniel Keane (fictional character playing Wiles), his wife Anna Keane, and Fermat (and Mathematics)...
...In the musical Fermat's Last Tango, the fictional character Daniel Keane earns overnight acclaim when he presents his findings. However, fanfare soon gives way to doubt when the reincarnation of Fermat discovers a hole in Keane's proof. The singular pursuit by Keane to correct this flaw results in a love triangle involving himself, his wife, and mathematics - the story of which is brought to life by Fermat and his immortal friends from the "AfterMath," namely: Pythagoras, Euclid, Newton, and Gauss. The musical is both a cheerful romp through history and a personal confrontation with destiny. It provides a testament to the extraordinary excitement of mathematics and a tribute to its unparalleled beauty...
I veliko hvala Mei ciji DVD vec poduze imam!
I velika najava:
trip je preuzela projekcije!!!
WOOHOO!
A i kolega pbanicev ima dobre prijedloge za projekcije. Jedino je kao i uvijek veliki problem kako nabaviti te stvari.
Tako da ako tko ima ili moze doci do kakvog math-related filmica koji bi bio prikladan, slobodno se javite trip. A i vjerojatno mozete ocekivati da ce vas od sada redovito gledati svojim veeeelikim plavim okicama i pitati ima li tko sto, pa vi necete moc odoljeti nego cete odmah ici traziti to nesto.
P.S. Nisam uspio naci nista primjereno za dan zena, pa tada ipak nije bilo projekcije.
Drage pripadnice pametnijeg i lijepseg spola , pardon.
|
|
[Vrh] |
|
Trip Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

|
|
[Vrh] |
|
Trip Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

|
Postano: 18:51 pet, 5. 5. 2006 Naslov: |
|
|
Skoro sam isao otvorit novi topic.
Ovako:
[size=18]Nakon par "prototipa" od naredne srijede pocinju redovite projekcije dokumentaraca svaki tjedan [b]srijedom u 18 sati[/b] u 102.[/size]
Naravno, ako ce 102 biti premala , prijeci cemo u neki veci prostor. :D
[b]Na repertoar cemo naravno pokusavati stavljati sto vise stvari vezanih u matematiku, ali toga nema tako puno, tako da ne mozete uvijek ocekivati nesto tog tipa.
Nastojat cemo uvijek naci sto zanimljiviji dokumentarac.
Koncept nam je da znate da srijedom u 6 mozete doci opustiti se i sat vremena gledati nesto sto ce vam biti zanimljivo, intrigantno, pa i poucno.[/b]
Svi koji imaju nesto sto misle da bi bilo dobro prikazati ili nekako drukcije mogu pomoci, slobodno se javite :navijacica: [color=green][b]trip[/b][/color] :navijacica: . [size=9](evo sad te nisam obojao u pinky, jel oke? :P ;) )[/size] Ona je hrabra musketirka koja se ulovila u kostac sa zadatkom da ovo pretvori u kontinuitet. :klapklap:
I naravno svi prijedlozi i pomoc za poboljsanje itd. su dobrodosli. :)
Tko ce imati ideja i volje za radit neke druge slicne stvari, 102 moze rezervirati na [i]soba102[/i] na gmailu. Detaljnije mozete saznati na stranici [url=http://student.math.hr/~studrep/index.php?f=102]SZ-PMF-MO-a[/url].
Takodjer, ako vam treba neka tehnicka oprema ili nekakva pomoc oko realizacije javite se na [i]studrep[/i] na studentu ili [url=http://student.math.hr/~studrep/index.php?f=pred]nekom od predstavnika[/url].
Zapocinjemo, trodjelnih dokumentarcem ([b]svaki traje oko 55 minuta[/b]) koji cemo prikazivati prve tri srijede [size=9](nadamo se da ce vam se svidjeti prvi dio, pa cete doci i na ostala dva ;). Meni osobno je to jedan od najbolje napravljenih dokumentaraca koje sam gledao)[/size]:
[img]http://www.islamictorrents.net/bitbucket/empire%20of%20faith.JPG[/img]
[size=24][b]Islam: Empire of Faith[/b][/size]
[b][url=http://www.pbs.org/empires/islam/]---> link na stranicu dokumentarca <---[/url][/b]
[b]Kratki opis:[/b]
[size=18][i]This three-part series covers more than a thousand years of Islamic history and culture, with emphasis on the contributions that Muslims have made in [b]science, medicine, art, philosophy, learning, and trade[/b].[/i]
[i]Islam: Empire of Faith is narrated by Academy Award-winning actor Ben Kingsley. It is the epic story of a cultural empire that dominated a millennium, encompassed half the world and shaped history.
Historical re-enactments and a remarkable exposition of Islamic Art, artifacts and architecture are combined with interviews of scholars from around the world to recount the rise and importance of early Islamic civilization.[/i][/size]
[size=18][color=red][b]SRIJEDA 10.5. 18h:[/b][/color]
Through the extraordinary life of the prophet Muhammad and his simple but revolutionary message, the first episode ("The Messenger") introduces the dramatic story of Islam’s rise. The program covers the revelation and early writing of the Koran, the creation of the first mosque, the persecution suffered by the first Muslims and the major battles fought by Muhammad and his followers to establish the new religion. The rapid religious, cultural and political expansion of Islam overwhelms the empires of Persia and Byzantium, creating a new empire larger than Rome.[/size]
Moci cete npr saznati, zasto se tocno zabranjuje umjetnicko prikazivanje proroka Muhameda itd. pa si sami vidjeti jel su one nedavno vrlo aktualne karikature radile tu zabranjenu stvar ili ne..
Dokumentarac istrazuje i opisuje sve aspetke povijesnih dogadjanja od politickih, vjerskih, socijalnih, do kulturnih i znanstvenih i napravljen je razumljivo i zanimljivo.
[size=9]Ako niste imali profesoricu Fani Radovani iz povijesti u srednjoj, dodjite pogledati ovo da barem priblizno vidite koliko povijest moze biti zanimljiva. Ako ste imali, onda cete doci i bez poziva. ;)
[/size]
[color=red][b]SRIJEDA 17.5. 18h:[/b][/color]
The second segment ("The Awakening") examines the growth of Islam Episode two examines the flowering of Islam into one of the great civilizations in history. Culture and goods flow freely throughout a large empire. Islamic principles and influence are spread further, affecting the intellectual development of the West. Arabic becomes the language of
learning, and achievements in art, architecture, science and medicine flourish. The episode also tells the story of the Crusades and describes the recapture of Jerusalem by Saladin the Great, ending with the devastating Mongol invasion of Islamic lands.
[color=red][b]SRIJEDA 24.5. 18h:[/b][/color]
The final segment ("The Ottomans") looks at the dramatic rise and fall of the Ottoman empire.
---
Svaki dokumentarac je samostalan, tako da ako propustite koji, slobodno dodjete pogledati sljedeci, jer cete sve shvatiti. Naravno, sa sva tri cete imati potpuniju sliku..
[img]http://images.amazon.com/images/P/B00005I9P1.01.LZZZZZZZ.jpg[/img]
Skoro sam isao otvorit novi topic.
Ovako:
Nakon par "prototipa" od naredne srijede pocinju redovite projekcije dokumentaraca svaki tjedan srijedom u 18 sati u 102.
Naravno, ako ce 102 biti premala , prijeci cemo u neki veci prostor.
Na repertoar cemo naravno pokusavati stavljati sto vise stvari vezanih u matematiku, ali toga nema tako puno, tako da ne mozete uvijek ocekivati nesto tog tipa.
Nastojat cemo uvijek naci sto zanimljiviji dokumentarac.
Koncept nam je da znate da srijedom u 6 mozete doci opustiti se i sat vremena gledati nesto sto ce vam biti zanimljivo, intrigantno, pa i poucno.
Svi koji imaju nesto sto misle da bi bilo dobro prikazati ili nekako drukcije mogu pomoci, slobodno se javite trip . (evo sad te nisam obojao u pinky, jel oke? ) Ona je hrabra musketirka koja se ulovila u kostac sa zadatkom da ovo pretvori u kontinuitet.
I naravno svi prijedlozi i pomoc za poboljsanje itd. su dobrodosli.
Tko ce imati ideja i volje za radit neke druge slicne stvari, 102 moze rezervirati na soba102 na gmailu. Detaljnije mozete saznati na stranici SZ-PMF-MO-a.
Takodjer, ako vam treba neka tehnicka oprema ili nekakva pomoc oko realizacije javite se na studrep na studentu ili nekom od predstavnika.
Zapocinjemo, trodjelnih dokumentarcem (svaki traje oko 55 minuta) koji cemo prikazivati prve tri srijede (nadamo se da ce vam se svidjeti prvi dio, pa cete doci i na ostala dva . Meni osobno je to jedan od najbolje napravljenih dokumentaraca koje sam gledao):
Islam: Empire of Faith
→ link na stranicu dokumentarca ←
Kratki opis:
This three-part series covers more than a thousand years of Islamic history and culture, with emphasis on the contributions that Muslims have made in science, medicine, art, philosophy, learning, and trade.
Islam: Empire of Faith is narrated by Academy Award-winning actor Ben Kingsley. It is the epic story of a cultural empire that dominated a millennium, encompassed half the world and shaped history.
Historical re-enactments and a remarkable exposition of Islamic Art, artifacts and architecture are combined with interviews of scholars from around the world to recount the rise and importance of early Islamic civilization.
SRIJEDA 10.5. 18h:
Through the extraordinary life of the prophet Muhammad and his simple but revolutionary message, the first episode ("The Messenger") introduces the dramatic story of Islam’s rise. The program covers the revelation and early writing of the Koran, the creation of the first mosque, the persecution suffered by the first Muslims and the major battles fought by Muhammad and his followers to establish the new religion. The rapid religious, cultural and political expansion of Islam overwhelms the empires of Persia and Byzantium, creating a new empire larger than Rome.
Moci cete npr saznati, zasto se tocno zabranjuje umjetnicko prikazivanje proroka Muhameda itd. pa si sami vidjeti jel su one nedavno vrlo aktualne karikature radile tu zabranjenu stvar ili ne..
Dokumentarac istrazuje i opisuje sve aspetke povijesnih dogadjanja od politickih, vjerskih, socijalnih, do kulturnih i znanstvenih i napravljen je razumljivo i zanimljivo.
Ako niste imali profesoricu Fani Radovani iz povijesti u srednjoj, dodjite pogledati ovo da barem priblizno vidite koliko povijest moze biti zanimljiva. Ako ste imali, onda cete doci i bez poziva.
SRIJEDA 17.5. 18h:
The second segment ("The Awakening") examines the growth of Islam Episode two examines the flowering of Islam into one of the great civilizations in history. Culture and goods flow freely throughout a large empire. Islamic principles and influence are spread further, affecting the intellectual development of the West. Arabic becomes the language of
learning, and achievements in art, architecture, science and medicine flourish. The episode also tells the story of the Crusades and describes the recapture of Jerusalem by Saladin the Great, ending with the devastating Mongol invasion of Islamic lands.
SRIJEDA 24.5. 18h:
The final segment ("The Ottomans") looks at the dramatic rise and fall of the Ottoman empire.
—
Svaki dokumentarac je samostalan, tako da ako propustite koji, slobodno dodjete pogledati sljedeci, jer cete sve shvatiti. Naravno, sa sva tri cete imati potpuniju sliku..
|
|
[Vrh] |
|
|