Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Osvrt na kolokvij
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
pjesnik tužnog oka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
= 1 - 0

PostPostano: 15:30 ned, 7. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kika"]da li mi netko moze potvrditi da su se promijenila neka pravila za zadace?[/quote]

da,ja sam cuo neku pricicu da je sada samo jedna zadaca obavezna za prolaz... ali nemoj me drzat za rijec, nisan 100 % siguran....
kika (napisa):
da li mi netko moze potvrditi da su se promijenila neka pravila za zadace?

da,ja sam cuo neku pricicu da je sada samo jedna zadaca obavezna za prolaz... ali nemoj me drzat za rijec, nisan 100 % siguran....

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Gost

PostPostano: 16:46 ned, 7. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

podržavam ideju za zadavanje neobaveznih zadaća ili barem da nam asistenti kažu iz kojih točno izvora vaditi zadatke jer samo mijenjanje ovih postojećih kodova s vježbi po meni nije dovoljno za samostalan rad...
podržavam ideju za zadavanje neobaveznih zadaća ili barem da nam asistenti kažu iz kojih točno izvora vaditi zadatke jer samo mijenjanje ovih postojećih kodova s vježbi po meni nije dovoljno za samostalan rad...

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 17:14 ned, 7. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

cisto me fascinira kako gradivo jest dovoljno ljudima koji pokupe 4 ili 5, a da nisu nikad prije faxa programirali, a svima koji padaju to nije dosta :roll:

izvor cupanja zadataka je njihov (asistenti i profesori koji sastavljaju zadatke iz programiranja) mozak i iskustvo.... nadam se da ti je to sada puno pomoglo i da ces sada ubuduce znati rijesiti sve zadatke :angelgreen:

sto se tice opterecivanja, prijedlog kojeg Dekan zastupa i ima poklonike je da budu svi kolokviji u jednom (ili dva dana), jer to nije opterecenje, jerbo vi morate biti spremni svaki sat na odgovaranje... to sto neki mozda nisu, nije problem sustava....

a o samim zadacama cete cuti na predavanjima - mislim da je grupa od petka vec cula, a grupa od ponedjeljka ce cuti u ponedjeljak
nakon toga vjerujem da ce nesto osvanuti i na webovima...
cisto me fascinira kako gradivo jest dovoljno ljudima koji pokupe 4 ili 5, a da nisu nikad prije faxa programirali, a svima koji padaju to nije dosta Rolling Eyes

izvor cupanja zadataka je njihov (asistenti i profesori koji sastavljaju zadatke iz programiranja) mozak i iskustvo.... nadam se da ti je to sada puno pomoglo i da ces sada ubuduce znati rijesiti sve zadatke Dobra strana Mr Greena

sto se tice opterecivanja, prijedlog kojeg Dekan zastupa i ima poklonike je da budu svi kolokviji u jednom (ili dva dana), jer to nije opterecenje, jerbo vi morate biti spremni svaki sat na odgovaranje... to sto neki mozda nisu, nije problem sustava....

a o samim zadacama cete cuti na predavanjima - mislim da je grupa od petka vec cula, a grupa od ponedjeljka ce cuti u ponedjeljak
nakon toga vjerujem da ce nesto osvanuti i na webovima...

fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 100 - 74

PostPostano: 17:22 ned, 7. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"]cisto me fascinira kako gradivo jest dovoljno ljudima koji pokupe 4 ili 5, a da nisu nikad prije faxa programirali, a svima koji padaju to nije dosta :roll:[/quote]

moram se složit da je tako, ja to prije nazvao neradom nego manjkom zadataka za vježbu

[quote="Nesi"]sto se tice opterecivanja, prijedlog kojeg Dekan zastupa i ima poklonike je da budu svi kolokviji u jednom (ili dva dana), jer to nije opterecenje, jerbo vi morate biti spremni svaki sat na odgovaranje... to sto neki mozda nisu, nije problem sustava....[/quote]

to me baš nikako ne veseli, ali to da bi trebali bit spremni za svaki sat, to stoji...
ja nebi baš volio pisati sve kolokvije u jednom ili u dva dana...
Nesi (napisa):
cisto me fascinira kako gradivo jest dovoljno ljudima koji pokupe 4 ili 5, a da nisu nikad prije faxa programirali, a svima koji padaju to nije dosta Rolling Eyes

moram se složit da je tako, ja to prije nazvao neradom nego manjkom zadataka za vježbu

Nesi (napisa):

to me baš nikako ne veseli, ali to da bi trebali bit spremni za svaki sat, to stoji...

Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)

PostPostano: 17:26 ned, 7. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="fireball"]to me baš nikako ne veseli, ali to da bi trebali bit spremni za svaki sat, to stoji...
ja nebi baš volio pisati sve kolokvije u jednom ili u dva dana...[/quote]

onome tko je zbilja spreman svaki sat, ne znaci bas nista hoce li ih pisati zaredom, sve odjednom, ili u dva dana.... tko je spreman, je spreman... i nece mu se izmijesati :wink:

sto se ostalog tice, mislim da mi je karma sasvim dovoljno mala, pa prepustam drugima zakljucivanje :wink:
fireball (napisa):

onome tko je zbilja spreman svaki sat, ne znaci bas nista hoce li ih pisati zaredom, sve odjednom, ili u dva dana.... tko je spreman, je spreman... i nece mu se izmijesati Wink

sto se ostalog tice, mislim da mi je karma sasvim dovoljno mala, pa prepustam drugima zakljucivanje Wink

Gost

PostPostano: 17:33 ned, 7. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"]cisto me fascinira kako gradivo jest dovoljno ljudima koji pokupe 4 ili 5, a da nisu nikad prije faxa programirali, a svima koji padaju to nije dosta :roll: [/quote]

pa znaš onu, uvijek može više, kaj ne? :roll:

A i nemaju svi iste mogućnosti, sposobnosti nazovi to kako hoćeš, zato i postoje ocijene 1-5 !

ocekujes da ce se buniti oni koji dobiju 4 ili 5? ja ne ocekujem.
Nesi (napisa):

pa znaš onu, uvijek može više, kaj ne? Rolling Eyes

A i nemaju svi iste mogućnosti, sposobnosti nazovi to kako hoćeš, zato i postoje ocijene 1-5 !

ocekujes da ce se buniti oni koji dobiju 4 ili 5? ja ne ocekujem.

[Vrh]
Gost

PostPostano: 17:33 ned, 7. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja možda mogu napisati sva 4 kolokvija u 2 dana jednako dobro kao i u tjedan dana, ali sam sasvim sigurna da ću zbog toga sigurno biti više pod stresom i nakon ta 2 dana puno umornija...

a dovoljno me umori što redovno pratim predavanja i vježbe i doma rješavam zadaće i prolazim si gradivo da bi ga potpuno razumjela...

iskreno, ne vrijedi rješavati stare kolokvije 3 tjedna prije nego je dovoljno ta 2 tjedna prije dobro proći svo gradivo i u tjednu prije kolokvija još pitati nekog za zadatke koje ne znamo riješiti rješavajući stare ispite...
ja možda mogu napisati sva 4 kolokvija u 2 dana jednako dobro kao i u tjedan dana, ali sam sasvim sigurna da ću zbog toga sigurno biti više pod stresom i nakon ta 2 dana puno umornija...

a dovoljno me umori što redovno pratim predavanja i vježbe i doma rješavam zadaće i prolazim si gradivo da bi ga potpuno razumjela...

iskreno, ne vrijedi rješavati stare kolokvije 3 tjedna prije nego je dovoljno ta 2 tjedna prije dobro proći svo gradivo i u tjednu prije kolokvija još pitati nekog za zadatke koje ne znamo riješiti rješavajući stare ispite...

[Vrh]
alen
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

132 = 230 - 98

PostPostano: 17:48 ned, 7. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo, Nesi, karma++.

Ono što sam govorio za zadaću je da nam iz ostalih kolegija rješavanje zadaće stvarno pomaže u savladavanju gradiva. Iako mi je bilo dobro na predaji zadaće kod tebe (osim možda što nismo imali svi isto vremena, ali da se nastavilo kako je počelo, zadnji bi čekali do 3 ujutro) zbog pomoći oko sintakse, svejedno zadaća iz programiranja nije imala istu ulogu kao zadaće iz drugih kolegija.

Svaka čast starim kolokvijima, čini mi se da ću zahvaljujući rješavanju istih imati dosta dobar rezultat na ovom kolokviju, ali što je loše u tome da i zadaća pomogne? Kada je već moramo rješiti za prolaz, zašto zadaci u njoj ne bi bili takvi da postanemo sigurni u sebe?

Nisam bio pretjerano oduševljen kada sam nakon kolokvija čuo komentare ne težinu od kolega. Mi smo prvi po novom sustavu pa zato mislim da stari kolokviji nisu najbolji materijal za pripremu za ''nove'' kolokvije, a zadaća bi mogla biti idealna zamjenska priprema u ovom prijelaznom razdoblju.

Meni bi odgovaralo da se stvari promjene kako sam rekao, mislim da demosima i asistentima ne bi bio preveliki teret (iako bi imali više posla), a zanima me što misle ostali ljudi o tome.
Evo, Nesi, karma++.

Ono što sam govorio za zadaću je da nam iz ostalih kolegija rješavanje zadaće stvarno pomaže u savladavanju gradiva. Iako mi je bilo dobro na predaji zadaće kod tebe (osim možda što nismo imali svi isto vremena, ali da se nastavilo kako je počelo, zadnji bi čekali do 3 ujutro) zbog pomoći oko sintakse, svejedno zadaća iz programiranja nije imala istu ulogu kao zadaće iz drugih kolegija.

Svaka čast starim kolokvijima, čini mi se da ću zahvaljujući rješavanju istih imati dosta dobar rezultat na ovom kolokviju, ali što je loše u tome da i zadaća pomogne? Kada je već moramo rješiti za prolaz, zašto zadaci u njoj ne bi bili takvi da postanemo sigurni u sebe?

Nisam bio pretjerano oduševljen kada sam nakon kolokvija čuo komentare ne težinu od kolega. Mi smo prvi po novom sustavu pa zato mislim da stari kolokviji nisu najbolji materijal za pripremu za ''nove'' kolokvije, a zadaća bi mogla biti idealna zamjenska priprema u ovom prijelaznom razdoblju.

Meni bi odgovaralo da se stvari promjene kako sam rekao, mislim da demosima i asistentima ne bi bio preveliki teret (iako bi imali više posla), a zanima me što misle ostali ljudi o tome.

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 17:50 ned, 7. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="bojan"]Dakle, rekao sam da je kolokvij pretežak, ali ne mislim da je teži od ovih prošlih godina. Naravno, 1. i 4. zadatak su svi trebali riješiti koji su se imalo pozabavili programiranjem ove godine, a usto su i prošli zadaću (kod mene je 4. zadatak bio manje-više isti kao i iz zadaće uz sitne promjene). Dakle, prošli bi...[/quote]

Pa, prolaz i je ono sto netko treba zaraditi ako je naucio minimum (osnove s predavanja + zadatak koji je samostalno rjesavao tjedan-dva), zar ne? :) Sve preko toga su ocjene vece od 2, pa je valjda u redu i zahtijevati da se zna i malo vise od "minimuma". 8)

Inace, 26 bodova (cijeli prvi i cetvrti zadatak) je 65% sto se smatra dobrom trojkom. 8)

[quote="bojan"]S obzirom koliko su se spustili kriteriji na ostalim predmetima (što ima smisla s obzirom na preopterećenost, tri kolokvija u tjedan dana, Bolonja, samo jedan popravni pokušaj...),...[/quote]

Nisu to razlozi spustanja kriterija. :ccc: Nastavnici i asistenti su manje-vise slozni da je vama neusporedivo lakse nego prijasnjim generacijama, a moj osobni dojam je i da se to jako osjeti iz pristupa ove generacije gradivu a koji nikad nije bio ovako ekstreman "ja necu raditi, a vi mi morate dati da prodjem". :evil:

Pogledaj samo ovaj topic: bilo je tesko, pretesko, bla, bla,... a ni jedan argument nego "pretesko je". :roll:

:idea: Trazite da se UuR i C potpuno maknu s prve godine! :D Vjerujem da ce vas vecina nas s kolegija podrzati (znam da ja hocu), no - dok smo na kolegiju - posao namjeravamo odraditi korektno. 8)

[quote="bojan"]...ali dobar dio ljudi ima velikih problema sa shvaćanjem toga što je sasvim razumljivo.[/quote]

Srijeda, dva dana prije kolokvija, cca 15 sati, Pr3 (za neupucene, neobavezne vjezbe gdje studenti mogu, uz pomoc asistentice, uciti i vjezbati C), kaze meni asistentica "Danas je guzva, valjda zbog kolokvija u petak". A bilo je cca 10-12 studenata (praktikum ima 16 mjesta). 8) Gdje su bili ti silni studenti koji imaju "velikih problema sa shvaćanjem toga" i zbog kojih smo organizirali dodatne vjezbe? :-k

A jos da pitam demose koliko studenata je doslo s nekim pitanjem... :roll:

[quote="bojan"]Dakle, kažem da je pretežak u odnosu na ostale predmete, ali ne i da je teži no prošlih godina.[/quote]

Posto mi je to podrucje interesa (teorija odlucivanja), molio bih da me poducis kako se usporedjuje tezina razlicitih kolegija, npr. Matematicke analize i Programiranja? :-k

[quote="bojan"]Recimo, drugi zadatak nije bio problem, barem meni, samo je trebalo shvatiti što se želi i to se riješilo u par redaka. Ja sam ga doma doslovno identično napisao i nisam ništa trebao ispravljati, radi fantastično... No svodi se da za to treba ipak određeno iskustvo...[/quote]

Koje se moze steci kontinuiranim radom kroz semestar, dolaskom na konzultacije (kod mene studenti dodju prije kolokvija, kod doc. Singera ni tada) i sl. 8)

Na odradi u srijedu sam pitao studente zele li da se nadjemo i u petak (na dan kolokvija), pa da mogu postavljati pitanja. :) Odgovor je bio negativan... :shock:

[quote="bojan"]Što bi sad bilo da ja uzmem deset ljudi na košarku i za tjedan dana očekujem da gađaju trice 10/10?? Ne ide... :)[/quote]

A negdje u uvjetima za prolaz pise da treba skupiti [b]sve[/b] bodove? :wall:

[quote="bojan"]Usto, dajem prijedlog da se na vježbama počne zadavati više zadataka za vježbu...[/quote]

Znas li koliko mi se studenata javilo kad sam u pocetku pitao tko je to rijesio? :-k Tih dvoje-troje (-cetvero?) ce lako i sami naci zadatke (stari kolokviji, pismeni, zadaci s UuRa,...) ili ce doci na konzultacije. :)
bojan (napisa):
Dakle, rekao sam da je kolokvij pretežak, ali ne mislim da je teži od ovih prošlih godina. Naravno, 1. i 4. zadatak su svi trebali riješiti koji su se imalo pozabavili programiranjem ove godine, a usto su i prošli zadaću (kod mene je 4. zadatak bio manje-više isti kao i iz zadaće uz sitne promjene). Dakle, prošli bi...

Pa, prolaz i je ono sto netko treba zaraditi ako je naucio minimum (osnove s predavanja + zadatak koji je samostalno rjesavao tjedan-dva), zar ne? Smile Sve preko toga su ocjene vece od 2, pa je valjda u redu i zahtijevati da se zna i malo vise od "minimuma". Cool

Inace, 26 bodova (cijeli prvi i cetvrti zadatak) je 65% sto se smatra dobrom trojkom. Cool

bojan (napisa):
S obzirom koliko su se spustili kriteriji na ostalim predmetima (što ima smisla s obzirom na preopterećenost, tri kolokvija u tjedan dana, Bolonja, samo jedan popravni pokušaj...),...

Nisu to razlozi spustanja kriterija. Ccc.... Sram te bilo... Nastavnici i asistenti su manje-vise slozni da je vama neusporedivo lakse nego prijasnjim generacijama, a moj osobni dojam je i da se to jako osjeti iz pristupa ove generacije gradivu a koji nikad nije bio ovako ekstreman "ja necu raditi, a vi mi morate dati da prodjem". Evil or Very Mad

Pogledaj samo ovaj topic: bilo je tesko, pretesko, bla, bla,... a ni jedan argument nego "pretesko je". Rolling Eyes

Idea Trazite da se UuR i C potpuno maknu s prve godine! Very Happy Vjerujem da ce vas vecina nas s kolegija podrzati (znam da ja hocu), no - dok smo na kolegiju - posao namjeravamo odraditi korektno. Cool

bojan (napisa):
...ali dobar dio ljudi ima velikih problema sa shvaćanjem toga što je sasvim razumljivo.

Srijeda, dva dana prije kolokvija, cca 15 sati, Pr3 (za neupucene, neobavezne vjezbe gdje studenti mogu, uz pomoc asistentice, uciti i vjezbati C), kaze meni asistentica "Danas je guzva, valjda zbog kolokvija u petak". A bilo je cca 10-12 studenata (praktikum ima 16 mjesta). Cool Gdje su bili ti silni studenti koji imaju "velikih problema sa shvaćanjem toga" i zbog kojih smo organizirali dodatne vjezbe? Think

A jos da pitam demose koliko studenata je doslo s nekim pitanjem... Rolling Eyes

bojan (napisa):
Dakle, kažem da je pretežak u odnosu na ostale predmete, ali ne i da je teži no prošlih godina.

Posto mi je to podrucje interesa (teorija odlucivanja), molio bih da me poducis kako se usporedjuje tezina razlicitih kolegija, npr. Matematicke analize i Programiranja? Think

bojan (napisa):
Recimo, drugi zadatak nije bio problem, barem meni, samo je trebalo shvatiti što se želi i to se riješilo u par redaka. Ja sam ga doma doslovno identično napisao i nisam ništa trebao ispravljati, radi fantastično... No svodi se da za to treba ipak određeno iskustvo...

Koje se moze steci kontinuiranim radom kroz semestar, dolaskom na konzultacije (kod mene studenti dodju prije kolokvija, kod doc. Singera ni tada) i sl. Cool

Na odradi u srijedu sam pitao studente zele li da se nadjemo i u petak (na dan kolokvija), pa da mogu postavljati pitanja. Smile Odgovor je bio negativan... Shocked

bojan (napisa):
Što bi sad bilo da ja uzmem deset ljudi na košarku i za tjedan dana očekujem da gađaju trice 10/10?? Ne ide... Smile

A negdje u uvjetima za prolaz pise da treba skupiti sve bodove? Brick wall

bojan (napisa):
Usto, dajem prijedlog da se na vježbama počne zadavati više zadataka za vježbu...

Znas li koliko mi se studenata javilo kad sam u pocetku pitao tko je to rijesio? Think Tih dvoje-troje (-cetvero?) ce lako i sami naci zadatke (stari kolokviji, pismeni, zadaci s UuRa,...) ili ce doci na konzultacije. Smile

[Vrh]
alen
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

132 = 230 - 98

PostPostano: 17:52 ned, 7. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]

ocekujes da ce se buniti oni koji dobiju 1 ili 2? ja ocekujem.[/quote]

ja podižem svoj glas protiv kolokvija koji su ovako teški jer znam da neću proć makar rješio sve stare kolokvije i zadaće jer sam jako glup. vidim da ovo nije faks za mene, ali nisam mogao proći ni na jednom drugom prijemnom :oops:

:lol:

(ovo gore je šala, bio sam inspiriran svojom prijateljicom rose)
Anonymous (napisa):

ocekujes da ce se buniti oni koji dobiju 1 ili 2? ja ocekujem.

ja podižem svoj glas protiv kolokvija koji su ovako teški jer znam da neću proć makar rješio sve stare kolokvije i zadaće jer sam jako glup. vidim da ovo nije faks za mene, ali nisam mogao proći ni na jednom drugom prijemnom Embarassed

Laughing

(ovo gore je šala, bio sam inspiriran svojom prijateljicom rose)

Zadnja promjena: alen; 23:33 ned, 7. 5. 2006; ukupno mijenjano 5 put/a.
[Vrh]
Chatarin
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 3 - 2

PostPostano: 17:55 ned, 7. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="bojan"] Usto, dajem prijedlog da se na vježbama počne zadavati više zadataka za vježbu... Mislim da bi to mnogo pomoglo... Eventualno jedan dodatni zadatak je premalo... [/quote]

Htjela bih se samo nadovezati na ovo... Stvarno podržavam taj prijedlog, ali uz to bi trebalo tjedan-dva nakon što se zadatak zada dati ili objaviti na netu i točna rješenja... Ja sam rješila sve stare kolokvije iz onih rokova šta smo mogli kupiti u skriptarnici, ali nisam ni od kuda mogla provjeriti točnost. Neke zadatke sam provjeravala na kompu, a za ostale sam samo mogla nagađati da li bi rješenje bilo točno ili ne.. :lizalica:
bojan (napisa):
Usto, dajem prijedlog da se na vježbama počne zadavati više zadataka za vježbu... Mislim da bi to mnogo pomoglo... Eventualno jedan dodatni zadatak je premalo...

Htjela bih se samo nadovezati na ovo... Stvarno podržavam taj prijedlog, ali uz to bi trebalo tjedan-dva nakon što se zadatak zada dati ili objaviti na netu i točna rješenja... Ja sam rješila sve stare kolokvije iz onih rokova šta smo mogli kupiti u skriptarnici, ali nisam ni od kuda mogla provjeriti točnost. Neke zadatke sam provjeravala na kompu, a za ostale sam samo mogla nagađati da li bi rješenje bilo točno ili ne.. Lizalica

pjesnik tužnog oka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 17:56 ned, 7. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"]onome tko je zbilja spreman svaki sat, ne znaci bas nista hoce li ih pisati zaredom, sve odjednom, ili u dva dana.... tko je spreman, je spreman... i nece mu se izmijesati :wink:[/quote]
zao mi je,ali nemogu se sloziti s tobon... i to zbog nekoliko razloga...

recimo jedan od njih je taj da se ja prije svakog kolokvija grozno osjecan, u zelucu su mi neke cudne stvari,od kamenja do olova i jos kojecega... a kad bi ih ima 4 u jednom danu mislin da bi dobia cir na zelucu... bez obzira na moju pripremljenost...
jos jedan je taj da san za vrime kolokvija pod udaron adrenalina, totalno san lud... 4 takva udara u jednon danu bi me zgazila...
jos jedan razlog je raspolozenje iza kolokvija koje me uvati svaki put... ili prejako veselje ili zestoka ljutnja jer san nesto falia... e sad, bilo bi zanimljivo doc na kolokvi iz c-a i mislit na kolokvi iz npr analize... a posli kolokvija svi po nekoliko puta u glavi analiziraju prethodan kolokvi...

i jos jedan,daleko najprakticniji razlog je hrana, u jednom danu bit 8 sati na ispitima, pa kad bi triba jest... jos pazi,svaki kolokvi kasni 15-ak minuti... a moras imat realno pauzu od 1 sat izmedju kolokvija, to je znaci 11 sati u kojima je jako tesko uvalit neko vrime za jest... uz sve ovo znaci da bi kolokviji tribali pocet ujutro u 8... preprerano za svakoga normalnog studenta...

eto,moj najvazniji razlozi napisani... :wink:

u dva dana,jos kako-tako, ali ni tu se nebi bas slozia...
Nesi (napisa):
onome tko je zbilja spreman svaki sat, ne znaci bas nista hoce li ih pisati zaredom, sve odjednom, ili u dva dana.... tko je spreman, je spreman... i nece mu se izmijesati Wink

zao mi je,ali nemogu se sloziti s tobon... i to zbog nekoliko razloga...

recimo jedan od njih je taj da se ja prije svakog kolokvija grozno osjecan, u zelucu su mi neke cudne stvari,od kamenja do olova i jos kojecega... a kad bi ih ima 4 u jednom danu mislin da bi dobia cir na zelucu... bez obzira na moju pripremljenost...
jos jedan je taj da san za vrime kolokvija pod udaron adrenalina, totalno san lud... 4 takva udara u jednon danu bi me zgazila...
jos jedan razlog je raspolozenje iza kolokvija koje me uvati svaki put... ili prejako veselje ili zestoka ljutnja jer san nesto falia... e sad, bilo bi zanimljivo doc na kolokvi iz c-a i mislit na kolokvi iz npr analize... a posli kolokvija svi po nekoliko puta u glavi analiziraju prethodan kolokvi...

i jos jedan,daleko najprakticniji razlog je hrana, u jednom danu bit 8 sati na ispitima, pa kad bi triba jest... jos pazi,svaki kolokvi kasni 15-ak minuti... a moras imat realno pauzu od 1 sat izmedju kolokvija, to je znaci 11 sati u kojima je jako tesko uvalit neko vrime za jest... uz sve ovo znaci da bi kolokviji tribali pocet ujutro u 8... preprerano za svakoga normalnog studenta...

eto,moj najvazniji razlozi napisani... Wink

u dva dana,jos kako-tako, ali ni tu se nebi bas slozia...

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 18:01 ned, 7. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

@pjesnik: Nije to Nesi izmislila, nego Dekan. 8) Objasnjenje, s kojim se ja slazem, je da vam ovako samo dajemo laznu nadu da stignete nauciti u onaj jedan dan pauze izmedju dva kolokvija. :( Mislim da je 4 kolokvija u jedan dan previse, ali 4 u dva ili cetiri dana mi se cini ok. 8)

Ref. kamenje&olovo u zelucu: pazi sto jedes prije kolokvija. :PP

Isprika zbog :OT:
@pjesnik: Nije to Nesi izmislila, nego Dekan. Cool Objasnjenje, s kojim se ja slazem, je da vam ovako samo dajemo laznu nadu da stignete nauciti u onaj jedan dan pauze izmedju dva kolokvija. Sad Mislim da je 4 kolokvija u jedan dan previse, ali 4 u dva ili cetiri dana mi se cini ok. Cool

Ref. kamenje&olovo u zelucu: pazi sto jedes prije kolokvija. Weeee-heeee!!!

Isprika zbog Off-topic

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)

PostPostano: 18:14 ned, 7. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="alen"]Prijedlozi su dovoljni, a vjerujem da naši asistenti i demosi imaju dovoljno razumjevanja da nas saslušaju[/quote]

prijedlozi za vise zadataka.... cemu?
kad studenti pokazu interes ZA VJEZBANJEM, onda vjerujem da svatko od demosa a pogotovo asistenti i profesori su u stanju smisliti i lagani i 'opakiji' zadatak za vjezbu....
tko god me trazio - dobio ga je (a nije da su se ubili od trazenja, ali eto, desilo se i to)
a zbilja ne vidim zasto bi asistenti trebali trositi svoje resurse mastovitosti zbog onih koji samo vicu i urlaju kako im je presteko... :roll: (pri tome, alene, nemislim na tebe, vec cisto na cijeli ovaj topic)

tko dodje i pita - dobit ce odgovor
tko dodje i trazi jos zadataka za vjezbu - dobit ce ih (ako slucajno ne dobiju, neka se meni jave i obecavam da ce ih dobiti)

no pokretati masineriju bilo cega zbog onih koji ce se ionako buniti.... cemu... pa svi mi imamo pametnijeg posla.... a za ljude koji zele RADITI ce svatko do nas uvijek izdvojiti koju minutu, ili proslijediti onome za kog znamo da je kompetentniji...

sto se tice onoga da nisu svi jednako sposobni.... ja cu samo jos jednom ponoviti, ako netko tko nije nikad prije faxa programirao moze VJEZBANJEM dobiti 4orku, a goste, ako one koji padaju smatras nesposobnima - onda im lijepo poruci da mozda razmisle o nekom drugom faxu... jer ovi koji rade, pokazuju da se moze... a ako zbilja rade ovi koji padaju, mozda su pred sebe stavili pretezak zadatak...

sto se umora tice - predlazem spavanje.... idealni nacin za rjesavanje umora....

sto se logicnosti tice... da, uvijek je logicno da se stari kookvjii cine laksima, jer ste ih vidjeli zavaljeni u svoje stolce pred kompovima, ili letimicno gledali uz kavu.... da ih niste prije vidjeli, vec da su vam ih servirali na kolokviju - bili bi vam jednako teski... ako nista drugo, onda zbog limita od 2 sata za rjesavanje...

no, jos nisam dozivjela, u 4 godine sto sam ovdje, da je osoba koja je KVALITETNO radila, bila nezadovoljna svojim uspjehom...... ili da su ju profesori ostetili....
molim, primjetiti naglasak na rijeci kvalitetno...
tu nisu oni koji prvi puta otvaraju biljeske (ili ih tek traze) 24-48 sati prije ispita... tu nisu oni koji slampavo spremaju danima, a ne usvajau gradivo....

Chatarin: jel ti mozda palo na pamet otici demosu i zamoliti ga da ti pogleda rjesenja? :roll:
sva sreca pa to ko budala stalno pisem i naglasavam.... ne, argument da nisi imala gdje provjeriti rjesenja ti ne stoji, sorry....
ljudi su me pitali i slali mi mejlove da im pogledam.... moze se, kad se hoce...

Pjesnice, bas u ovom tvom slucaju, mi se jedna ideja cini i vise nego prikladnom....
pisati SVE odjednom
naime, to je bio prijedlog na sjednici PMFovih predstavnika..... no zbog nerazradjenosti je odbijen... no, sada kad ovako pises, mi se uopce ne cini sulud....
dakle, po jedan zadatak iz svega.... neka se pise nesto dulje.... recimo 3 sata.... zadaci koji moraju biti rjesivi u 20tak minuta, da vam se da pol sata po svakom (znaci 4 zadatka) i jos imate sat vremena slack-spacea za sve lijepo provjeriti....
da, definitivno mi se ovako postavljena ideja svidja....
ne bi znao jel ti dobro ili nije dok ne bi izasao van....

naravno, takav kolokvij ne bi mogao imati istu ulogu kao ovi sada (jer bi imali premalo toga), ali recimo, svaka dva-tri tjedna takav kolokvij, i kompletna uloga kolokvija i zadaca preuzeta - mislim da bi bilo super.... kontinuirano bi vas se pratilo, a vasi zivci bi radili samo jednom.... :wink:
i to bi zbilja bilo kontinuirano pracenje, a ne ovo 2x u smesetru + zadace koje ionako vecina poprepisuje....
naravno, bez popravaka.... popravi tako sto ces ono iduce odraditi bolje...
ali to su tehnikalije za razradu (npr ako bi ih bilo 3-4 u semestru, onda da 1 moze biti ispod prolaza, ali onda ukupno bodova mora biti iznad prolaza)
tako bi vas se motiviralo da kontinuirano i radite.... tjeranje ionako nema svrhu....

ovo sada je presmijeno i pretragicno.... ova luda kombinacija originala i popravaka, pa rastezanje u cudne termine, pa ovo pa ono....
alen (napisa):
Prijedlozi su dovoljni, a vjerujem da naši asistenti i demosi imaju dovoljno razumjevanja da nas saslušaju

prijedlozi za vise zadataka.... cemu?
kad studenti pokazu interes ZA VJEZBANJEM, onda vjerujem da svatko od demosa a pogotovo asistenti i profesori su u stanju smisliti i lagani i 'opakiji' zadatak za vjezbu....
tko god me trazio - dobio ga je (a nije da su se ubili od trazenja, ali eto, desilo se i to)
a zbilja ne vidim zasto bi asistenti trebali trositi svoje resurse mastovitosti zbog onih koji samo vicu i urlaju kako im je presteko... Rolling Eyes (pri tome, alene, nemislim na tebe, vec cisto na cijeli ovaj topic)

tko dodje i pita - dobit ce odgovor
tko dodje i trazi jos zadataka za vjezbu - dobit ce ih (ako slucajno ne dobiju, neka se meni jave i obecavam da ce ih dobiti)

no pokretati masineriju bilo cega zbog onih koji ce se ionako buniti.... cemu... pa svi mi imamo pametnijeg posla.... a za ljude koji zele RADITI ce svatko do nas uvijek izdvojiti koju minutu, ili proslijediti onome za kog znamo da je kompetentniji...

sto se tice onoga da nisu svi jednako sposobni.... ja cu samo jos jednom ponoviti, ako netko tko nije nikad prije faxa programirao moze VJEZBANJEM dobiti 4orku, a goste, ako one koji padaju smatras nesposobnima - onda im lijepo poruci da mozda razmisle o nekom drugom faxu... jer ovi koji rade, pokazuju da se moze... a ako zbilja rade ovi koji padaju, mozda su pred sebe stavili pretezak zadatak...

sto se umora tice - predlazem spavanje.... idealni nacin za rjesavanje umora....

sto se logicnosti tice... da, uvijek je logicno da se stari kookvjii cine laksima, jer ste ih vidjeli zavaljeni u svoje stolce pred kompovima, ili letimicno gledali uz kavu.... da ih niste prije vidjeli, vec da su vam ih servirali na kolokviju - bili bi vam jednako teski... ako nista drugo, onda zbog limita od 2 sata za rjesavanje...

no, jos nisam dozivjela, u 4 godine sto sam ovdje, da je osoba koja je KVALITETNO radila, bila nezadovoljna svojim uspjehom...... ili da su ju profesori ostetili....
molim, primjetiti naglasak na rijeci kvalitetno...
tu nisu oni koji prvi puta otvaraju biljeske (ili ih tek traze) 24-48 sati prije ispita... tu nisu oni koji slampavo spremaju danima, a ne usvajau gradivo....

Chatarin: jel ti mozda palo na pamet otici demosu i zamoliti ga da ti pogleda rjesenja? Rolling Eyes
sva sreca pa to ko budala stalno pisem i naglasavam.... ne, argument da nisi imala gdje provjeriti rjesenja ti ne stoji, sorry....
ljudi su me pitali i slali mi mejlove da im pogledam.... moze se, kad se hoce...

Pjesnice, bas u ovom tvom slucaju, mi se jedna ideja cini i vise nego prikladnom....
pisati SVE odjednom
naime, to je bio prijedlog na sjednici PMFovih predstavnika..... no zbog nerazradjenosti je odbijen... no, sada kad ovako pises, mi se uopce ne cini sulud....
dakle, po jedan zadatak iz svega.... neka se pise nesto dulje.... recimo 3 sata.... zadaci koji moraju biti rjesivi u 20tak minuta, da vam se da pol sata po svakom (znaci 4 zadatka) i jos imate sat vremena slack-spacea za sve lijepo provjeriti....

naravno, takav kolokvij ne bi mogao imati istu ulogu kao ovi sada (jer bi imali premalo toga), ali recimo, svaka dva-tri tjedna takav kolokvij, i kompletna uloga kolokvija i zadaca preuzeta - mislim da bi bilo super.... kontinuirano bi vas se pratilo, a vasi zivci bi radili samo jednom.... Wink
i to bi zbilja bilo kontinuirano pracenje, a ne ovo 2x u smesetru + zadace koje ionako vecina poprepisuje....
naravno, bez popravaka.... popravi tako sto ces ono iduce odraditi bolje...
ali to su tehnikalije za razradu (npr ako bi ih bilo 3-4 u semestru, onda da 1 moze biti ispod prolaza, ali onda ukupno bodova mora biti iznad prolaza)
tako bi vas se motiviralo da kontinuirano i radite.... tjeranje ionako nema svrhu....

ovo sada je presmijeno i pretragicno.... ova luda kombinacija originala i popravaka, pa rastezanje u cudne termine, pa ovo pa ono....

pjesnik tužnog oka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 18:21 ned, 7. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]@pjesnik: Nije to Nesi izmislila, nego Dekan. 8) [/quote]
znam to,prethodno je ona to spomenila... :wink:

[quote="nesi"]Pjesnice, bas u ovom tvom slucaju, mi se jedna ideja cini i vise nego prikladnom....
pisati SVE odjednom
ne bi znao jel ti dobro ili nije dok ne bi izasao van....[/quote]

a kad se samo sitin da san bacia argumente protiv toga, a ne za to...
ps. jos uvik se ne slazen... :PP

i ja se ispricavan zbog :OT:
vsego (napisa):
@pjesnik: Nije to Nesi izmislila, nego Dekan. Cool

znam to,prethodno je ona to spomenila... Wink

nesi (napisa):
pisati SVE odjednom

ps. jos uvik se ne slazen... Weeee-heeee!!!

i ja se ispricavan zbog Off-topic

[Vrh]
alen
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

132 = 230 - 98

PostPostano: 18:35 ned, 7. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"]

no pokretati masineriju bilo cega zbog onih koji ce se ionako buniti.... cemu... pa svi mi imamo pametnijeg posla.... a za ljude koji zele RADITI ce svatko do nas uvijek izdvojiti koju minutu, ili proslijediti onome za kog znamo da je kompetentniji... [/quote]

Da li bi to moglo funkcionirati da dođem kod tebe u terminu demostratura, kažem da bi htio zadatak, u minutu-dvije ti osmisliš zadatak i objasniš mi šta bi moj program trebao raditi, svaki sljedeći put teži zadatak (ako ne bi bio problem 2 ili 3 puta u tjednu u slučaju da stignem riješiti), a da onda stare kolokvije mogu zanemariti (jer bi mi ovakav način rada više odgovarao, a mislim da ne bih imao vremena za obadvoje, a stari kolokviji su ionaku drukčiji od ''novih'').

Još me zanima da li bi bio problem da zadatke (i svoja rješenja par dana poslije) objavim na forumu (ipak si ih ti osmislila)?
Nesi (napisa):

Da li bi to moglo funkcionirati da dođem kod tebe u terminu demostratura, kažem da bi htio zadatak, u minutu-dvije ti osmisliš zadatak i objasniš mi šta bi moj program trebao raditi, svaki sljedeći put teži zadatak (ako ne bi bio problem 2 ili 3 puta u tjednu u slučaju da stignem riješiti), a da onda stare kolokvije mogu zanemariti (jer bi mi ovakav način rada više odgovarao, a mislim da ne bih imao vremena za obadvoje, a stari kolokviji su ionaku drukčiji od ''novih'').

Još me zanima da li bi bio problem da zadatke (i svoja rješenja par dana poslije) objavim na forumu (ipak si ih ti osmislila)?

Gost

PostPostano: 18:37 ned, 7. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"] a goste, ako one koji padaju smatras nesposobnima - onda im lijepo poruci da mozda razmisle o nekom drugom faxu...[/quote]

Ja nisam napisao da ih smatram nesposobnima! :PP
zake bi im ja ikaj poručivao?
Nesi (napisa):
a goste, ako one koji padaju smatras nesposobnima - onda im lijepo poruci da mozda razmisle o nekom drugom faxu...

Ja nisam napisao da ih smatram nesposobnima! Weeee-heeee!!!
zake bi im ja ikaj poručivao?

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)

PostPostano: 18:37 ned, 7. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="pjesnik tužnog oka"]a kad se samo sitin da san bacia argumente protiv toga, a ne za to...
ps. jos uvik se ne slazen... :PP

i ja se ispricavan zbog :OT:[/quote]

nije offtopic ako moze pomoci iducim generacijama....

sto se tice onog gore, ti si se bunio na 4 kolokvija u jednom danu.... ja govorim o JEDNOM kolokviju, zapravo vise blitzu.... svakih 2-3 tjedna....
to nije isto.... pogotovo jer opseg gradiva i sami zadaci ne bi mogli biti ovakvi..... mozda bi moglo npr bio podzadatak a i podzadatak b, gdje je a ono osnovno sto se mora znat, a b pumpa ocjenu.... i tako... da se tu razglabati o puno toga... ako krene rasprava, splitat cu ju :wink:
pjesnik tužnog oka (napisa):
ps. jos uvik se ne slazen... Weeee-heeee!!!

i ja se ispricavan zbog Off-topic

nije offtopic ako moze pomoci iducim generacijama....

sto se tice onog gore, ti si se bunio na 4 kolokvija u jednom danu.... ja govorim o JEDNOM kolokviju, zapravo vise blitzu.... svakih 2-3 tjedna....
to nije isto.... pogotovo jer opseg gradiva i sami zadaci ne bi mogli biti ovakvi..... mozda bi moglo npr bio podzadatak a i podzadatak b, gdje je a ono osnovno sto se mora znat, a b pumpa ocjenu.... i tako... da se tu razglabati o puno toga... ako krene rasprava, splitat cu ju Wink

fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 100 - 74

PostPostano: 20:06 ned, 7. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"]sto se ostalog tice, mislim da mi je karma sasvim dovoljno mala, pa prepustam drugima zakljucivanje :wink:[/quote]

karma je takva zbog nekog drugog tpoica(very bad topic :twisted: ), koji nema veze sa ovim... :cry:

sorry na :OT:
Nesi (napisa):
sto se ostalog tice, mislim da mi je karma sasvim dovoljno mala, pa prepustam drugima zakljucivanje Wink

karma je takva zbog nekog drugog tpoica(very bad topic Twisted Evil ), koji nema veze sa ovim... Crying or Very sad

sorry na Off-topic

Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)

PostPostano: 22:18 ned, 7. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

sorry, nisam skuzila ovaj post... :oops: (nemam pojma zasto)

[quote="alen"]Da li bi to moglo funkcionirati da dođem kod tebe u terminu demostratura, kažem da bi htio zadatak, u minutu-dvije ti osmisliš zadatak i objasniš mi šta bi moj program trebao raditi, svaki sljedeći put teži zadatak (ako ne bi bio problem 2 ili 3 puta u tjednu u slučaju da stignem riješiti), a da onda stare kolokvije mogu zanemariti (jer bi mi ovakav način rada više odgovarao, a mislim da ne bih imao vremena za obadvoje, a stari kolokviji su ionaku drukčiji od ''novih'').[/quote]

skoro pa :wink:
za pocetak, mozda ne bi bilo lose kombinirati... recimo, protrcavanje kroz stari kolokvij, vidjeti sto steka.... kopati po tome...
tko kaze da mora biti jedan zadatak :wink:

[quote="alen"]Još me zanima da li bi bio problem da zadatke (i svoja rješenja par dana poslije) objavim na forumu (ipak si ih ti osmislila)?[/quote]

nacelno ne bi, ali to je beskorisno.... jerbo ljudi su skloni strebetati rjesenja na pamet i onda mene i ostale uvjeravati kako ih znaju.... :roll:
ako bas zelis slagati 'zbirku' onda staviti zadatke... u neki topic... pa ako netko bude imao kakva pitanja - nek te pita.... ako vec netko zeli raditi, korisnije mu je da uopce ne vidi rjesenja... a isto tako, korisnije je kad mu netko objasni foru....
eventualno staviti kao attachmente... ali kao sto rekoh, ideja mi se ne svidja.... samo iz razloga sto imam iskustva sa strebetanjem rjesenja.... a zadnje sto mi se slusa je neki biser koji kaze 'ali nesi je tak rekla' za nesto totalno krivo i iscuapno iz kontexta.... sasvim je dovoljno da to rade sa izjavama profesora :wink:

uostalom, to su tehnikalije... prvo dodji na demonstrature :wink:
i skupi dobru kolicinu rjesenih zadataka :wink:
pa cemo vidjeti sto je dobra ili losa opcija.... mozda napravimo topic sa zadacima koja ljudi dolaze maltretirati demose da im objasne :wink: (da, znam, vrlo sam optimisticna)
sorry, nisam skuzila ovaj post... Embarassed (nemam pojma zasto)

alen (napisa):

skoro pa Wink
za pocetak, mozda ne bi bilo lose kombinirati... recimo, protrcavanje kroz stari kolokvij, vidjeti sto steka.... kopati po tome...
tko kaze da mora biti jedan zadatak Wink

alen (napisa):

nacelno ne bi, ali to je beskorisno.... jerbo ljudi su skloni strebetati rjesenja na pamet i onda mene i ostale uvjeravati kako ih znaju.... Rolling Eyes
ako bas zelis slagati 'zbirku' onda staviti zadatke... u neki topic... pa ako netko bude imao kakva pitanja - nek te pita.... ako vec netko zeli raditi, korisnije mu je da uopce ne vidi rjesenja... a isto tako, korisnije je kad mu netko objasni foru....
eventualno staviti kao attachmente... ali kao sto rekoh, ideja mi se ne svidja.... samo iz razloga sto imam iskustva sa strebetanjem rjesenja.... a zadnje sto mi se slusa je neki biser koji kaze 'ali nesi je tak rekla' za nesto totalno krivo i iscuapno iz kontexta.... sasvim je dovoljno da to rade sa izjavama profesora Wink

uostalom, to su tehnikalije... prvo dodji na demonstrature Wink
i skupi dobru kolicinu rjesenih zadataka Wink
pa cemo vidjeti sto je dobra ili losa opcija.... mozda napravimo topic sa zadacima koja ljudi dolaze maltretirati demose da im objasne Wink (da, znam, vrlo sam optimisticna)

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Stranica 3 / 7.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum