Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
Postano: 18:13 sri, 10. 5. 2006 Naslov: |
|
|
Za tocku F vrijedi:
1)ona lezi na dijagonali
2)AF je okomito na BD
Moras naci neki nacin da zapises te cinjenice. Pogledaj vjezbe, pred kraj vektora smo napravili jako puno zadataka u kojima pisemo da neka tocka lezi na nekoj duzini (najcesce je u tim zadacima zapravo lezala na dvije duzine, tj. bila definirana kao njihovo sjeciste). Toliko o 1. Da bi iskoristio 2, trebas upotrijebiti NESTO sto ti kaze kad su vektori okomiti... Neki produkt... Kojeg znas izracunat...
Osim toga jos moras odabrat dva vektora pomocu kojih ces sve izrazavat. Ja ti predlazem da uzmes one koje smo uvijek uzimali za paralelogram (jer kvadrat je poseban slucaj paralelograma). A kasnije ce ti jos trebati i cinjenica da se radi o kvadratu, pa znas nesto o duzinama njegovih stranica i o kutu izmedu susjednih stranica (to ce ti trebat za onaj produkt kojeg sam gore spomenula).
Za tocku F vrijedi:
1)ona lezi na dijagonali
2)AF je okomito na BD
Moras naci neki nacin da zapises te cinjenice. Pogledaj vjezbe, pred kraj vektora smo napravili jako puno zadataka u kojima pisemo da neka tocka lezi na nekoj duzini (najcesce je u tim zadacima zapravo lezala na dvije duzine, tj. bila definirana kao njihovo sjeciste). Toliko o 1. Da bi iskoristio 2, trebas upotrijebiti NESTO sto ti kaze kad su vektori okomiti... Neki produkt... Kojeg znas izracunat...
Osim toga jos moras odabrat dva vektora pomocu kojih ces sve izrazavat. Ja ti predlazem da uzmes one koje smo uvijek uzimali za paralelogram (jer kvadrat je poseban slucaj paralelograma). A kasnije ce ti jos trebati i cinjenica da se radi o kvadratu, pa znas nesto o duzinama njegovih stranica i o kutu izmedu susjednih stranica (to ce ti trebat za onaj produkt kojeg sam gore spomenula).
_________________ A comathematician is a device for turning cotheorems into ffee. A cotheorem is, naturally, an easy nsequence of a rollary.
|
|
[Vrh] |
|
andreao Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
andreao Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
|
[Vrh] |
|
andreao Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
sun Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
tp Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
alen Forumaš(ica)

|
Postano: 12:53 sri, 17. 5. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="tp"]
Mozete i mene pitati ako vam nesto nije jasno na vjezbama. Uostalom gradivo stvarno nije tako zahtjevno da bi razlike u objasnjenjima bile drasticne.[/quote]
Možda bi tp i Martinab mogli držati zajdeničke vježbe tak da svi studenti dožive euforiju...
Andreao, ma dobar nam je i tp, baš se trudi na svoj simpatičan način da nam objasni
Čuvao nas je na prvom kolokviju iz LA2, nismo se smjeli ni okrenut, a kamoli pričat... ja sam umiro od straha da mi ne nađe šalabahter...
tp je faca
tp (napisa): |
Mozete i mene pitati ako vam nesto nije jasno na vjezbama. Uostalom gradivo stvarno nije tako zahtjevno da bi razlike u objasnjenjima bile drasticne. |
Možda bi tp i Martinab mogli držati zajdeničke vježbe tak da svi studenti dožive euforiju...
Andreao, ma dobar nam je i tp, baš se trudi na svoj simpatičan način da nam objasni
Čuvao nas je na prvom kolokviju iz LA2, nismo se smjeli ni okrenut, a kamoli pričat... ja sam umiro od straha da mi ne nađe šalabahter...
tp je faca
_________________ Između ostalog, mislim da bi kolegij mjera i integral trebao imati svoj podforum među kolegijima treće godine
|
|
[Vrh] |
|
andreao Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|