Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Backpacking (informacija)

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Blockflöte
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 11 - 2

PostPostano: 12:02 sri, 10. 5. 2006    Naslov: Backpacking Citirajte i odgovorite

E, ovako, nekolicina nas i ja razmatramo mogućnost da ovo ljeto umjesto klasičnog odlaska na more nam sinje biserno skupimo novaca i zaputimo se interrailom duž europe. Nije nam baš imperativ interrail, prihvatili bismo i običnu pučku željeznicu, čak i autobus unutar nekog turističko-agencijskog aranžmana.

Pa uglavnom kakva su, ako ikakva, vaša iskustva s hostelima, vlakovima, zemljama, putovanjima u vlastitoj organizaciji, komparirana recimo s paketima koji su složeni posrredstvom agencija...

Konkretno, trenutno smo fiksirali Bratislavu, negdje u toku ljeta, 7-8 mj. na 5-7 dana.

:naklon:
E, ovako, nekolicina nas i ja razmatramo mogućnost da ovo ljeto umjesto klasičnog odlaska na more nam sinje biserno skupimo novaca i zaputimo se interrailom duž europe. Nije nam baš imperativ interrail, prihvatili bismo i običnu pučku željeznicu, čak i autobus unutar nekog turističko-agencijskog aranžmana.

Pa uglavnom kakva su, ako ikakva, vaša iskustva s hostelima, vlakovima, zemljama, putovanjima u vlastitoj organizaciji, komparirana recimo s paketima koji su složeni posrredstvom agencija...

Konkretno, trenutno smo fiksirali Bratislavu, negdje u toku ljeta, 7-8 mj. na 5-7 dana.

Zahvaljujem, postovani kolega!

pjesnik tužnog oka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 1 - 0

PostPostano: 14:05 sri, 10. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

dodji na more...
ukratko... :wink:
ljudi iz tih gradova priko lita dolaze na more da se spase a ti bi u njih... to putovanje ostavi za zimu...
dodji na more, pametnije ti je... :wink:
dodji na more...
ukratko... Wink
ljudi iz tih gradova priko lita dolaze na more da se spase a ti bi u njih... to putovanje ostavi za zimu...
dodji na more, pametnije ti je... Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 14:16 sri, 10. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

U Bratislavi sam proveo samo jedan dan, ali me solidno razocarala. :( Ostavila mi je dojam ofucane kopije Zagreba. :shock: Mozda samo nisam vidio sto treba, ali ako si vec tako blizu Pragu, onda radije odi tamo. :D

Inace, slazem se s pjesnikom: po ljeti, bjez' od gradova! ;) Ako neces more, sela i gradici uz Francusko-Svicarsku granicu su izuzetno lijepi, a klima je ugodna (zbog Alpa i Zenevskog jezera). :D

Ili idi sto dalje na sjever (Norveska/Svedska). :)
U Bratislavi sam proveo samo jedan dan, ali me solidno razocarala. Sad Ostavila mi je dojam ofucane kopije Zagreba. Shocked Mozda samo nisam vidio sto treba, ali ako si vec tako blizu Pragu, onda radije odi tamo. Very Happy

Inace, slazem se s pjesnikom: po ljeti, bjez' od gradova! Wink Ako neces more, sela i gradici uz Francusko-Svicarsku granicu su izuzetno lijepi, a klima je ugodna (zbog Alpa i Zenevskog jezera). Very Happy

Ili idi sto dalje na sjever (Norveska/Svedska). Smile

[Vrh]
multiplex
Forumaš s poteškoćama u pisanju
Forumaš s poteškoćama u pisanju

Spol: kućni ljubimac
35 = 36 - 1

PostPostano: 14:36 sri, 10. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Bosna i Srbija imaju dosta toga za ponuditi. A i prilično su jeftine. Ako imaš auto, ekipu od 4-5 ljudi i tjedan dana vremena, može biti puni puni pogodak što se tiče provoda.
Preporučio bih rutu: B.Palanka-Pančevo-Smederevo pa onda na autoput.
Bosna i Srbija imaju dosta toga za ponuditi. A i prilično su jeftine. Ako imaš auto, ekipu od 4-5 ljudi i tjedan dana vremena, može biti puni puni pogodak što se tiče provoda.
Preporučio bih rutu: B.Palanka-Pančevo-Smederevo pa onda na autoput.

Melkor
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
140 = 152 - 12

PostPostano: 16:46 sri, 10. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mislim da bi u svakom slučaju trebali izvaditi EURO<26 iskaznicu za mlade koja omogućava popust na razne stvari (od prijevoza do smještaja) diljem Europe. [url=http://www.euro26.hr/]Detaljnije...[/url]

Što se tiče Bratislave, bio sam tamo s obitelji i nekim prijateljima za Uskrs. Išli smo posredstvom neke turističke agencije, ali ona nam je praktički samo osigurala smještaj. Prijevoz je bio u vlastitoj organizaciji (auti). Bili smo smješteni u hotelu Kijev u središtu grada.

Prijevoz autima ima samo jednu prednost: putem se može stati bilo gdje, npr. na klopu u nekoj mađarskoj čardi. :) Bratislava je malen grad (manji od Zagreba) i glavnina se može obići pješke. Mi se tih par dana koliko smo bili tamo uopće nismo vozili.

Sam grad ima svojih čari -- stari dio je vrlo lijep. Ugodno se onuda prošetati, sjesti na popodnevnu kavu na neku terasu, pojesti nešto u nekom od restorana ili pivnica. Zgodno je otići na toranj iznad Novog mosta. S njega puca pogled na čitavu Bratislavu, a gore je i lijepo uređen birc/restoran s nadasve zanimljivim rješenjem muškog wc-a (kanta :)).

U ostatku grada ne mogu se ne osjetit ostatci starog socijalističkog štiha.

Primjerice, taj hotel Kijev... Prije 30 godina mora da je blistao. Puno pažnje posvećeno je predvorju, baru i ostalim dijelovima koje vidiš čim uđeš. Tako je tamo stara masivna drvena recepcija, mramor (iako već oronuo). Stari klimavi liftovi vode u mračne hodnike s mini-predvorjima u kojima stoje prašnjave ofucane fotelje. No sve je to ok prije ulaska u sobu. Sobe su katastrofa. Male, skučene, s tigrastim uzorkom tepiha... Kupaonica neugledna. Dakle, kad se uđe u hotel, iako pomalo oronulo, izgleda ok. No što se dublje ulazi u njega, sve je gori i gori.

Mislim da se može povući usporedba hotela Kijev i cijele Bratislave. Tako postoji taj strogi centar koji je ok, ali što se dalje odmiče, uočava se sve više neke bijede i ofucanosti. I nevjerojatna je sličnost Bratislave i Zagreba. Naime, dio s južne strane Dunava (Petržalka ili kako već) uvelike podsjeća na Novi Zagreb. :)

Navečer baš nisam izlazio (ostajao sam u sobi učiti analizu 3 :(). Primijetio sam po gradu mnoge plakate za reggae, drum'n'bass, punk i razna druga događanja po klubovima u gradu pa bi i to nekog moglo privući. Početkom 6. mjeseca u nekom klubu gostuje Massive Attack.

Cijene su otprilike iste kao i kod nas. Minulo je vrijeme kad je u Češkoj i Slovačkoj bilo skroz jeftino.

Eto, sve u svemu, nije loše posjetiti Bratislavu, iako po mojem mišljenju postoje i daleko ljepše i atraktivnije destinacije. Npr. Budimpešta mi je bila puno puno bolja. :)
Mislim da bi u svakom slučaju trebali izvaditi EURO<26 iskaznicu za mlade koja omogućava popust na razne stvari (od prijevoza do smještaja) diljem Europe. Detaljnije...

Što se tiče Bratislave, bio sam tamo s obitelji i nekim prijateljima za Uskrs. Išli smo posredstvom neke turističke agencije, ali ona nam je praktički samo osigurala smještaj. Prijevoz je bio u vlastitoj organizaciji (auti). Bili smo smješteni u hotelu Kijev u središtu grada.

Prijevoz autima ima samo jednu prednost: putem se može stati bilo gdje, npr. na klopu u nekoj mađarskoj čardi. Smile Bratislava je malen grad (manji od Zagreba) i glavnina se može obići pješke. Mi se tih par dana koliko smo bili tamo uopće nismo vozili.

Sam grad ima svojih čari – stari dio je vrlo lijep. Ugodno se onuda prošetati, sjesti na popodnevnu kavu na neku terasu, pojesti nešto u nekom od restorana ili pivnica. Zgodno je otići na toranj iznad Novog mosta. S njega puca pogled na čitavu Bratislavu, a gore je i lijepo uređen birc/restoran s nadasve zanimljivim rješenjem muškog wc-a (kanta Smile).

U ostatku grada ne mogu se ne osjetit ostatci starog socijalističkog štiha.

Primjerice, taj hotel Kijev... Prije 30 godina mora da je blistao. Puno pažnje posvećeno je predvorju, baru i ostalim dijelovima koje vidiš čim uđeš. Tako je tamo stara masivna drvena recepcija, mramor (iako već oronuo). Stari klimavi liftovi vode u mračne hodnike s mini-predvorjima u kojima stoje prašnjave ofucane fotelje. No sve je to ok prije ulaska u sobu. Sobe su katastrofa. Male, skučene, s tigrastim uzorkom tepiha... Kupaonica neugledna. Dakle, kad se uđe u hotel, iako pomalo oronulo, izgleda ok. No što se dublje ulazi u njega, sve je gori i gori.

Mislim da se može povući usporedba hotela Kijev i cijele Bratislave. Tako postoji taj strogi centar koji je ok, ali što se dalje odmiče, uočava se sve više neke bijede i ofucanosti. I nevjerojatna je sličnost Bratislave i Zagreba. Naime, dio s južne strane Dunava (Petržalka ili kako već) uvelike podsjeća na Novi Zagreb. Smile

Navečer baš nisam izlazio (ostajao sam u sobi učiti analizu 3 Sad). Primijetio sam po gradu mnoge plakate za reggae, drum'n'bass, punk i razna druga događanja po klubovima u gradu pa bi i to nekog moglo privući. Početkom 6. mjeseca u nekom klubu gostuje Massive Attack.

Cijene su otprilike iste kao i kod nas. Minulo je vrijeme kad je u Češkoj i Slovačkoj bilo skroz jeftino.

Eto, sve u svemu, nije loše posjetiti Bratislavu, iako po mojem mišljenju postoje i daleko ljepše i atraktivnije destinacije. Npr. Budimpešta mi je bila puno puno bolja. Smile

fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 100 - 74

PostPostano: 16:49 sri, 10. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

prag je zakon, tamo sam bio 4 dana prošlo ljeto i baš sam ostao, ali vjerujte mi da se ja ne sjećam baš svega (ipak je to bio maturalac :D ) i se šta za vidjeti i gdje za izaći, prekerasan grad
prag je zakon, tamo sam bio 4 dana prošlo ljeto i baš sam ostao, ali vjerujte mi da se ja ne sjećam baš svega (ipak je to bio maturalac Very Happy ) i se šta za vidjeti i gdje za izaći, prekerasan grad

krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 8:25 čet, 11. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Oj frulo!

Dok bijah student backpakirali smo ja & moje drustvo intenzivno. Istina je sto ljudi vele, vrijeme za obilazak gradova je sad u proljece, a ne usred ljeta. Isli smo uvijek u vlastitoj organizaciji, vlakom i spavali uglavnom po hostelima. Rijeci 'turisticka agencija' u tim okolnostima ne smatraju se pristojnim :wink: Dio cari lezi u tome sto ne znas unaprijed gdje ces spavati i koji ces dan sto obilaziti. Tako bijasmo u Pragu, Krakovu, Firenci, Varsavi... (in order of preference). Za pocetak nije lose zaletiti se na dva-tri dana u Budimestu - blizu, jeftino (bilo pred 10-tak godina), mozes osjetiti je li to film za tebe. Zapravo jedino negativno ceg se sjecam je teglenje ruksaka uokolo dok trazis hostel. Taj dio je ipak zabavniji s vlastitim vozilom :)
Oj frulo!

Dok bijah student backpakirali smo ja & moje drustvo intenzivno. Istina je sto ljudi vele, vrijeme za obilazak gradova je sad u proljece, a ne usred ljeta. Isli smo uvijek u vlastitoj organizaciji, vlakom i spavali uglavnom po hostelima. Rijeci 'turisticka agencija' u tim okolnostima ne smatraju se pristojnim Wink Dio cari lezi u tome sto ne znas unaprijed gdje ces spavati i koji ces dan sto obilaziti. Tako bijasmo u Pragu, Krakovu, Firenci, Varsavi... (in order of preference). Za pocetak nije lose zaletiti se na dva-tri dana u Budimestu - blizu, jeftino (bilo pred 10-tak godina), mozes osjetiti je li to film za tebe. Zapravo jedino negativno ceg se sjecam je teglenje ruksaka uokolo dok trazis hostel. Taj dio je ipak zabavniji s vlastitim vozilom Smile

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Blockflöte
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 2

PostPostano: 23:02 čet, 11. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hvala ljudi na informacijama :)

Zapravo, u konačnoj kombinaciji ispada da ćemo putovati samo djevojka i ja :)

Ach, Prag :inlove: Bijasmo tamo na maturalcu, odmah poslije poplave i proslavih osamnaesti rođendan prikladno :D Grad mi je ostao u savršenom sjećanju i definitivno želim ponovno tamo, ali mi je pomalo svetogrdno na to trošit zarađene novce kad ni u bližoj okolici nisam bio. Makar sam zapravo dosta toga propustio i neprisutan na dosta mjesta duhom bio :roll:

Po svemu sudeći, završit ću ovo ljeto opet na moru :D, ali sam mislio razbiti time malo monotoniju. Bratislava nam je pala randomly na pamet kao relativno blizu mjesto i relativno jeftino mjesto koje, eto nismo vidli...a htjeli bismo izguštat jedan grad konkretno. Po svim komentarima i turističkom ponudom za Bratislavu, ne čini mi se baš nešto privlačnom...

Jel ko vidio Krakow? Spominje ga se kao vrijednog spomena :) , a poljska mi se općenito čini zanimljivijom, ako preskočim Češku...
Prijatelj je prošle godine završio u volonterskom kampu u nekom mjestu u Poljskoj i bio oduševljen krajolikom i ljudima. Vodili su radionice na engleskom za djecu i usput se družili i razmjenjivali iskustva interkulturalna, kak to na takvim organizacijama već biva...To je valjda najjeftiniji način za koji sam čuo da se može putovati, s tom sitnom neugodnošću da baš ne možete ekipno na to, najviše dvoje... Niti je idealan aranžman za parove..

Sjever i Francuska su malo skuplji od ovogodišnjeg ljetnog budžeta, al za sljedeću godinu definitivno imam za namjeru planski ciljano štedit...I onda vadit Isic i euro26 :)...Neš' ti svega u zadnji čas :roll: Meanwhile, za recimo nizozemsku ima povoljnih tur. ponuda :-k

U Budimpeštu smo navratili na maturalcu i stvarno je prekrasna, makar od mađara baš nismo uspjeli dobiti nekakvu povratnu komunikaciju na jezicima kojima vladamo :? Jedino što je onda u odnosu na Češku već bila puno skuplja.

Bosna ili Srbija će mi ostat vječna sramota ako jednom ne zapalimo u susjedstvo, al trenutno mi je zanimljivije nešto stranije...Čuo sam iz prve ruke svašta lijepo o Sarajevu recimo, Mostaru, al' i Beogradu...

Okolo pravog pravcatog backpackinga sam(kako se izgleda ove godine krug zainteresiranih smanjuje) totalno paranoičan i zahvaljujem nebesima što se može na internetu bukirat hostel :) Ove smo godine hostele i željeznicu razmatrali kao jeftin način da se negdje dođe i bude.

Ma opet ću ja izgorit na moru :D
Hvala ljudi na informacijama Smile

Zapravo, u konačnoj kombinaciji ispada da ćemo putovati samo djevojka i ja Smile

Ach, Prag In love Bijasmo tamo na maturalcu, odmah poslije poplave i proslavih osamnaesti rođendan prikladno Very Happy Grad mi je ostao u savršenom sjećanju i definitivno želim ponovno tamo, ali mi je pomalo svetogrdno na to trošit zarađene novce kad ni u bližoj okolici nisam bio. Makar sam zapravo dosta toga propustio i neprisutan na dosta mjesta duhom bio Rolling Eyes

Po svemu sudeći, završit ću ovo ljeto opet na moru Very Happy, ali sam mislio razbiti time malo monotoniju. Bratislava nam je pala randomly na pamet kao relativno blizu mjesto i relativno jeftino mjesto koje, eto nismo vidli...a htjeli bismo izguštat jedan grad konkretno. Po svim komentarima i turističkom ponudom za Bratislavu, ne čini mi se baš nešto privlačnom...

Jel ko vidio Krakow? Spominje ga se kao vrijednog spomena Smile , a poljska mi se općenito čini zanimljivijom, ako preskočim Češku...
Prijatelj je prošle godine završio u volonterskom kampu u nekom mjestu u Poljskoj i bio oduševljen krajolikom i ljudima. Vodili su radionice na engleskom za djecu i usput se družili i razmjenjivali iskustva interkulturalna, kak to na takvim organizacijama već biva...To je valjda najjeftiniji način za koji sam čuo da se može putovati, s tom sitnom neugodnošću da baš ne možete ekipno na to, najviše dvoje... Niti je idealan aranžman za parove..

Sjever i Francuska su malo skuplji od ovogodišnjeg ljetnog budžeta, al za sljedeću godinu definitivno imam za namjeru planski ciljano štedit...I onda vadit Isic i euro26 Smile...Neš' ti svega u zadnji čas Rolling Eyes Meanwhile, za recimo nizozemsku ima povoljnih tur. ponuda Think

U Budimpeštu smo navratili na maturalcu i stvarno je prekrasna, makar od mađara baš nismo uspjeli dobiti nekakvu povratnu komunikaciju na jezicima kojima vladamo Confused Jedino što je onda u odnosu na Češku već bila puno skuplja.

Bosna ili Srbija će mi ostat vječna sramota ako jednom ne zapalimo u susjedstvo, al trenutno mi je zanimljivije nešto stranije...Čuo sam iz prve ruke svašta lijepo o Sarajevu recimo, Mostaru, al' i Beogradu...

Okolo pravog pravcatog backpackinga sam(kako se izgleda ove godine krug zainteresiranih smanjuje) totalno paranoičan i zahvaljujem nebesima što se može na internetu bukirat hostel Smile Ove smo godine hostele i željeznicu razmatrali kao jeftin način da se negdje dođe i bude.

Ma opet ću ja izgorit na moru Very Happy

mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
34 = 91 - 57

PostPostano: 23:13 čet, 11. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

evo moj neki prijedlog ako već ideš samo s curom. neki dan sam malo gledala cijene po netu po turističkim agencijama i uglavnom imaš super stvari s ovim last min.. uglavnom 6ili 7 dana tunisa za 1800kn što je meni super... u atlasu. inače ak hoćeš blizu i jeftino definitivno srbija i crna gora.. bila sam ljetos s dedom i sestrom i da ti ne pričam da samo nas troje platili taksi od b.palanke do bača preračunato u kune i za nas troje nekih 32kn... super. ne znam ja sam bila u malom selu kraj granice, plavni, super je, od kupanja u dunavu, još kak sam uglavnom ili u zg ili st ovo mi je selo bila fakat promjena...jedino ima previše komaraca i to stvarno previše... ne znam beograd se super čini, sarajevo isto
evo moj neki prijedlog ako već ideš samo s curom. neki dan sam malo gledala cijene po netu po turističkim agencijama i uglavnom imaš super stvari s ovim last min.. uglavnom 6ili 7 dana tunisa za 1800kn što je meni super... u atlasu. inače ak hoćeš blizu i jeftino definitivno srbija i crna gora.. bila sam ljetos s dedom i sestrom i da ti ne pričam da samo nas troje platili taksi od b.palanke do bača preračunato u kune i za nas troje nekih 32kn... super. ne znam ja sam bila u malom selu kraj granice, plavni, super je, od kupanja u dunavu, još kak sam uglavnom ili u zg ili st ovo mi je selo bila fakat promjena...jedino ima previše komaraca i to stvarno previše... ne znam beograd se super čini, sarajevo isto

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 100 - 74

PostPostano: 23:17 čet, 11. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

bio sam par puta u beogradu i mogu ti reči da je prekrasno, mene taj grad oduvjek oduševljava... onaj pogled na dunav sa starog dijela garada... knez mihajlova (by the way: iz onih kafića se stvarno mogu vidjeti lijepe žene dok šetaju :twisted: )... stvarno prekrasno.

i ja sam bio u budimpešti, ali mi nije baš nešto ostala u sjećanju, nije bi baš ponudila ono što mi je ponudio prag... a i prag je ostavio svoje posljedice pa mi zato budimpeštu možda nisam doživio u punom sjaju...

ja bi isto volio posjetiti sarajevo i mostar....
bio sam par puta u beogradu i mogu ti reči da je prekrasno, mene taj grad oduvjek oduševljava... onaj pogled na dunav sa starog dijela garada... knez mihajlova (by the way: iz onih kafića se stvarno mogu vidjeti lijepe žene dok šetaju Twisted Evil )... stvarno prekrasno.

i ja sam bio u budimpešti, ali mi nije baš nešto ostala u sjećanju, nije bi baš ponudila ono što mi je ponudio prag... a i prag je ostavio svoje posljedice pa mi zato budimpeštu možda nisam doživio u punom sjaju...

ja bi isto volio posjetiti sarajevo i mostar....

mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
34 = 91 - 57

PostPostano: 23:22 čet, 11. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

joj sječam se budimpešte... bratić i teta mi živjeli tam i svake zimeske ferije sam tam provodila i po mjeseca dana... prekrasna... još kad si onak mali onda te sve fascinira... kad malo narasteš onda su to uglavno šoping centri ;)

beograda mi je žao što se ne sječam zadnji put sam bila prije rata, a u sarajevu nikad nisam bila... evo sad i ja imam neke planove za ljeto ;)
joj sječam se budimpešte... bratić i teta mi živjeli tam i svake zimeske ferije sam tam provodila i po mjeseca dana... prekrasna... još kad si onak mali onda te sve fascinira... kad malo narasteš onda su to uglavno šoping centri Wink

beograda mi je žao što se ne sječam zadnji put sam bila prije rata, a u sarajevu nikad nisam bila... evo sad i ja imam neke planove za ljeto Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
pjesnik tužnog oka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 6:46 pet, 12. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Blockflöte"]Jel ko vidio Krakow? Spominje ga se kao vrijednog spomena :)[/quote]

onda ti ga se dobro spominje... ;)
Blockflöte (napisa):
Jel ko vidio Krakow? Spominje ga se kao vrijednog spomena Smile

onda ti ga se dobro spominje... Wink

[Vrh]
nemo
Moderator
Moderator

30 = 34 - 4

PostPostano: 21:34 ned, 14. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

erm ... zašto bi backpacking trebao biti odlazak u neki grad? ja sam prošle godine ljetovanje "sredio" kamikaze odlaskom na sjeverni velebit+rab. vjerojatno ću i ove godine nešto tako :D preferiram domaći teren u kombinaciji sa prirodom :g: planine su super odabir za ljeto zato što su još uvijek punooooo manje posjećene od turista, jedino što zahtjevaju neki minimum kondicije i volje.
erm ... zašto bi backpacking trebao biti odlazak u neki grad? ja sam prošle godine ljetovanje "sredio" kamikaze odlaskom na sjeverni velebit+rab. vjerojatno ću i ove godine nešto tako Very Happy preferiram domaći teren u kombinaciji sa prirodom Mr. Green planine su super odabir za ljeto zato što su još uvijek punooooo manje posjećene od turista, jedino što zahtjevaju neki minimum kondicije i volje.

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 22:09 ned, 14. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kamikaze odlasci u prirodu su genijalna stvar. Samo sto se stvari kompliciraju kad se ide s curom... nemre se spavat bilogdje i tako. Bar s mojom tadasnjom curom (sadasnjom zenom) koja je malo paranoicna na bube :pauk:

@frula: Krakow ima neki svoj duh i isplati ga se vidjet. Tamo nam je bilo puno ljepse nego u Varsavi. Ak cete ici svakako svratite u obliznji rudnik soli Wieliczka. Naidji pa ti posudim 10 godina star Rough guide "Poland"...
Kamikaze odlasci u prirodu su genijalna stvar. Samo sto se stvari kompliciraju kad se ide s curom... nemre se spavat bilogdje i tako. Bar s mojom tadasnjom curom (sadasnjom zenom) koja je malo paranoicna na bube Pauk

@frula: Krakow ima neki svoj duh i isplati ga se vidjet. Tamo nam je bilo puno ljepse nego u Varsavi. Ak cete ici svakako svratite u obliznji rudnik soli Wieliczka. Naidji pa ti posudim 10 godina star Rough guide "Poland"...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
goc9999
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 27 - 22

PostPostano: 19:10 sri, 17. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

http://www.backpackingeurope.com/
http://www.hostelseurope.com/ :wink:
http://www.backpackingeurope.com/
http://www.hostelseurope.com/ Wink

[Vrh]
Blockflöte
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 2

PostPostano: 17:25 ned, 21. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Planine zvuče zakon, samo su kombinacije s bubama stvarno out of the picture ovo ljeto :D

Rutu smo ugrubo ucrtali, Prag-Warszščava-Krakow + eventualno još neki gradovi. Bili smo u ferijalnom okolo tuškanca i žena je super susretljivo objasnila gdje kako šta kad. Spomenula je i rudnik soli kod krakowa i naravno auschwitz koji bi trebalo vidjet :?
Ako se neko hrusti ić u Prag ili Krakow, cijene hostela(ima ih dvokrevetnih nadalje)u pragu su 15-20€ po noći, a u krakowu čak 5-8 :shock: . I pametno je javit se u ferijalni savez, ionako morate izvaditi iskaznicu, a tamo vam usput mogu bukirati sve hostele i pomoći da isplanirate troškove. Za hostele, čini mi se treba platiti 10% cijene za rezervaciju.

@krcko - papir je bolji za nosat okolo oko interneta :), a baš smo u fazi proučavanja sadržaja pa možda se popnem po to, pm-at ću :naklon:
Planine zvuče zakon, samo su kombinacije s bubama stvarno out of the picture ovo ljeto Very Happy

Rutu smo ugrubo ucrtali, Prag-Warszščava-Krakow + eventualno još neki gradovi. Bili smo u ferijalnom okolo tuškanca i žena je super susretljivo objasnila gdje kako šta kad. Spomenula je i rudnik soli kod krakowa i naravno auschwitz koji bi trebalo vidjet Confused
Ako se neko hrusti ić u Prag ili Krakow, cijene hostela(ima ih dvokrevetnih nadalje)u pragu su 15-20€ po noći, a u krakowu čak 5-8 Shocked . I pametno je javit se u ferijalni savez, ionako morate izvaditi iskaznicu, a tamo vam usput mogu bukirati sve hostele i pomoći da isplanirate troškove. Za hostele, čini mi se treba platiti 10% cijene za rezervaciju.

@krcko - papir je bolji za nosat okolo oko interneta Smile, a baš smo u fazi proučavanja sadržaja pa možda se popnem po to, pm-at ću Zahvaljujem, postovani kolega!

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 21:49 ned, 21. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Sam naidji, knjiga te ceka u mojem uredu.
Sam naidji, knjiga te ceka u mojem uredu.

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum