Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Chatarin Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
Postano: 9:56 uto, 16. 5. 2006 Naslov: |
|
|
Dobri argumenti, Senatore. Ja sam zapravo mislila da to je tako (konkretno, da se, ako imas iole pristojan prosjek), ali valjda imam vrlo ogranicene informacije (samo ono sto mi kazu frendovi/rodaci koji placaju ili se raspituju o tome jer ce morati placati, tako da znam samo koja pravila vrijede na njihovim faksevima).
@ Chatarin: Nemam pojma. Moguce je da su konstantu 3/2 promijenili u 4/3. Sto zapravo znaci "smijes"- smijes bez da pocnes placati ili smijes bez da te izbace sa studija? Ovo drugo sigurno nije 1/3 nego vise; jer te na Bolonji izbace samo ako nisi polozio vise od 30 (35?) ects bodova u 2 godine- a to mislim da se svodi na to da moras davati oko pola godine godisnje (svakako nije 2/3...)...
Dobri argumenti, Senatore. Ja sam zapravo mislila da to je tako (konkretno, da se, ako imas iole pristojan prosjek), ali valjda imam vrlo ogranicene informacije (samo ono sto mi kazu frendovi/rodaci koji placaju ili se raspituju o tome jer ce morati placati, tako da znam samo koja pravila vrijede na njihovim faksevima).
@ Chatarin: Nemam pojma. Moguce je da su konstantu 3/2 promijenili u 4/3. Sto zapravo znaci "smijes"- smijes bez da pocnes placati ili smijes bez da te izbace sa studija? Ovo drugo sigurno nije 1/3 nego vise; jer te na Bolonji izbace samo ako nisi polozio vise od 30 (35?) ects bodova u 2 godine- a to mislim da se svodi na to da moras davati oko pola godine godisnje (svakako nije 2/3...)...
_________________ A comathematician is a device for turning cotheorems into ffee. A cotheorem is, naturally, an easy nsequence of a rollary.
|
|
[Vrh] |
|
SvekY Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 10:12 uto, 16. 5. 2006 Naslov: |
|
|
OK, možda je :OT:, ali mislim da po pitanju "koje/koliko godina možemo studirati na teret MZT-a" filozofirate i odričete se svoje matematičke prirode. 8)
Dakle, ja bih kriterije za (ne)plačanje studija (bar na PMF-MO inž. smjer po starom programu) izrekao ovako:
Neka je niz godina koje upisujemo, nadalje [u]niz[/u] (čije članove zovemo [u]godina[/u]), (ne-strogo) monoton niz u skupu {1,2,3,4}.
[size=9]npr.: (1, 1, 2, 3, 4), (1, 2, 2, 2, 3, 4) [/size]
Neka je studij upisan na teret MZT-a.
Neka je uzastopnih međusobno [i]jednakih brojeva u nizu najviše 3[/i].
[size=10]To znači da ne možete upisati 3. pad godine (bar ne na istom smjeru).[/size]
Tada kažemo da se godina plača ako je ponovljena 3. put u nizu ili ako postoji 6 godina koje ju predhode u nizu i upisane su na teret MZT-a.
U suprotnom sa godina ne plača tj upisana je na teret MZT-a.
[b]Napomena[/b]: Svojstvo plačanja se, naravno, ispituje redom za 1., 2., ... godinu.
Je li ovo točno? Mogu li uvjete proširiti? :?
OK, možda je , ali mislim da po pitanju "koje/koliko godina možemo studirati na teret MZT-a" filozofirate i odričete se svoje matematičke prirode.
Dakle, ja bih kriterije za (ne)plačanje studija (bar na PMF-MO inž. smjer po starom programu) izrekao ovako:
Neka je niz godina koje upisujemo, nadalje niz (čije članove zovemo godina), (ne-strogo) monoton niz u skupu {1,2,3,4}.
npr.: (1, 1, 2, 3, 4), (1, 2, 2, 2, 3, 4)
Neka je studij upisan na teret MZT-a.
Neka je uzastopnih međusobno jednakih brojeva u nizu najviše 3.
To znači da ne možete upisati 3. pad godine (bar ne na istom smjeru).
Tada kažemo da se godina plača ako je ponovljena 3. put u nizu ili ako postoji 6 godina koje ju predhode u nizu i upisane su na teret MZT-a.
U suprotnom sa godina ne plača tj upisana je na teret MZT-a.
Napomena: Svojstvo plačanja se, naravno, ispituje redom za 1., 2., ... godinu.
Je li ovo točno? Mogu li uvjete proširiti?
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 2:18 sri, 17. 5. 2006 Naslov: Re: Peticija protiv povišenja školarina |
|
|
[quote="SvekY"]Iskopirano sa [url=http://forum.cumez.org]Cumez-ovog foruma[/url]:
[quote="egipcanin"]Nemarom Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, tada jedinog predstavničkog tijela studenata, prošle godine Senat Sveučilišta u Zagrebu povisio je školarine za 10%! Ove godine Rektorski zbor je donio naputak sveučilištima da donesu odluku prema kojoj će se ŠKOLARINE POVEĆAVATI ZA 10% SVAKE GODINE DOK HRVATSKA NE UĐE U EU! (kumulativno).
"Kumulativno" znači da će studenti novih bolonjskih studija do kraja svoga školovanja plačati više od 60% cijene godine studija od one koju plaćaju sada.
Kako bi to spriječili Vijeće studentskih predstavnika STOP poziva Vas da potpišete peticiju i stanete u obranu svojih studentskih prava. Ne dopustite da nam povećaju školarine!
Na Senatu Sveučilišta 16. 5. 2006. braniti ćemo pravo na školovanje! Svojim potpisom dajte nam nepobitan argument za to! Obranimo pravo na školovanje - koje se pokušava umanjiti povećanjem školarina - recimo im da ne želimo školovanje za bogate nego za sposobne!
[url=www.sz-watch.org/peticija]!! POTPIŠI SE I OBRANI SVOJA PRAVA !![/url]
recite svima za ovo. postajte ovo na forume, mailing liste[/quote][/quote]
[quote="[url=http://www.szzg.hr/]SZ-Sg web[/url]"]Na preporuku Rektorskog zbora Sveučilište u Zagrebu i ove godine ima namjeru na sjednici Senata 16. svibnja 2006. povisiti školarine prvoj godini studija za 10%. Samo da vas podsjetimo, školarine su i prošle godine također povišene za 10%. Da do takve odluke ne bi došlo, molimo vas da svojim potpisima pomognete kolegicama i kolegama koji će u novoj akademskoj godini upisati studij.
Peticiju možete potpisati na fakultetima kod svojih studentskih predstavnika i u SC-u, Savska 25.
Budući su studenti ionako ugrožena skupina, a njihov standard je iz godine u godinu sve lošiji i lošiji, ovo je jedini način koji nam preostaje da spriječimo novi udar na studentski džep.[/quote]
Moze li mi netko objasniti zasto SZ-Zg ne spominje STOPov link i zasto se STOP ponasa kao da SZ nema veze s ovim? :-k Djeluje kao da netko od nekoga krade ideju i da se vise bavite razmiricama SZ-STOP nego studentima... :(
Usput, 16.5. je prosao (pa cu maknuti a noun cement s topica)... kako je prosla sjednica Senata? :-k
SvekY (napisa): | Iskopirano sa Cumez-ovog foruma:
egipcanin (napisa): | Nemarom Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, tada jedinog predstavničkog tijela studenata, prošle godine Senat Sveučilišta u Zagrebu povisio je školarine za 10%! Ove godine Rektorski zbor je donio naputak sveučilištima da donesu odluku prema kojoj će se ŠKOLARINE POVEĆAVATI ZA 10% SVAKE GODINE DOK HRVATSKA NE UĐE U EU! (kumulativno).
"Kumulativno" znači da će studenti novih bolonjskih studija do kraja svoga školovanja plačati više od 60% cijene godine studija od one koju plaćaju sada.
Kako bi to spriječili Vijeće studentskih predstavnika STOP poziva Vas da potpišete peticiju i stanete u obranu svojih studentskih prava. Ne dopustite da nam povećaju školarine!
Na Senatu Sveučilišta 16. 5. 2006. braniti ćemo pravo na školovanje! Svojim potpisom dajte nam nepobitan argument za to! Obranimo pravo na školovanje - koje se pokušava umanjiti povećanjem školarina - recimo im da ne želimo školovanje za bogate nego za sposobne!
!! POTPIŠI SE I OBRANI SVOJA PRAVA !!
recite svima za ovo. postajte ovo na forume, mailing liste |
|
SZ-Sg web (napisa): | Na preporuku Rektorskog zbora Sveučilište u Zagrebu i ove godine ima namjeru na sjednici Senata 16. svibnja 2006. povisiti školarine prvoj godini studija za 10%. Samo da vas podsjetimo, školarine su i prošle godine također povišene za 10%. Da do takve odluke ne bi došlo, molimo vas da svojim potpisima pomognete kolegicama i kolegama koji će u novoj akademskoj godini upisati studij.
Peticiju možete potpisati na fakultetima kod svojih studentskih predstavnika i u SC-u, Savska 25.
Budući su studenti ionako ugrožena skupina, a njihov standard je iz godine u godinu sve lošiji i lošiji, ovo je jedini način koji nam preostaje da spriječimo novi udar na studentski džep. |
Moze li mi netko objasniti zasto SZ-Zg ne spominje STOPov link i zasto se STOP ponasa kao da SZ nema veze s ovim? Djeluje kao da netko od nekoga krade ideju i da se vise bavite razmiricama SZ-STOP nego studentima...
Usput, 16.5. je prosao (pa cu maknuti a noun cement s topica)... kako je prosla sjednica Senata?
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
cinik Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
|
[Vrh] |
|
Chatarin Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
|