Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
kus Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
andreao Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
kus Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
roba59 Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Sasuke Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:29 pon, 22. 5. 2006 Naslov: |
|
|
Zanima me sta ce sada biti sa onima koji su pali samo programiranje? da li ima sanse da i mi napisemo molbu kao i kod uur-a ( cula sam da je tako bilo) da izadjemo na drugi kolokvij i da ako ga prodjemo mozemo odgovarati usmeno prvi kolokvij, jer ipak moras znati sve osnove i gradivo iz prvog kolokvija da bi prosao drugi, zar ne?!
ili ako ne kako ili barem ako se ne zna sigurno da li cemo mi imati neki rok ili nesto u tom stilu u devetom mjesecu kako bi mogli poloziti taj kolegij?
da li smo mi automatski pali godinu i ne mozemo upisati drugu, te sljedece godine moramo polagati samo taj kolegij, ili mozemo redovno sve polagati osim one kolegije za koje je programiranje kolegij prethodnik.
mozemo li ikako dobiti te informacije i kome se obratiti ?
mislim da bi ipak trebali imati neku sansu, i bila bi zahvalna ako bi mi netko mogao dati bilo kakve informacije, jer sam stvarno u bedu :cry: , pogotovo zato jer sam bila skoro na granici sto se tice popravnog kolokvija i nije mi bas svejedno, pa bi htjela znati sta me ceka.
hvala
Zanima me sta ce sada biti sa onima koji su pali samo programiranje? da li ima sanse da i mi napisemo molbu kao i kod uur-a ( cula sam da je tako bilo) da izadjemo na drugi kolokvij i da ako ga prodjemo mozemo odgovarati usmeno prvi kolokvij, jer ipak moras znati sve osnove i gradivo iz prvog kolokvija da bi prosao drugi, zar ne?!
ili ako ne kako ili barem ako se ne zna sigurno da li cemo mi imati neki rok ili nesto u tom stilu u devetom mjesecu kako bi mogli poloziti taj kolegij?
da li smo mi automatski pali godinu i ne mozemo upisati drugu, te sljedece godine moramo polagati samo taj kolegij, ili mozemo redovno sve polagati osim one kolegije za koje je programiranje kolegij prethodnik.
mozemo li ikako dobiti te informacije i kome se obratiti ?
mislim da bi ipak trebali imati neku sansu, i bila bi zahvalna ako bi mi netko mogao dati bilo kakve informacije, jer sam stvarno u bedu , pogotovo zato jer sam bila skoro na granici sto se tice popravnog kolokvija i nije mi bas svejedno, pa bi htjela znati sta me ceka.
hvala
_________________ Never let the fear of striking out keep you from playing the game.
nyx
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 0:03 uto, 23. 5. 2006 Naslov: |
|
|
Na ova pitanja sam danas nekoliko puta odgovarao, pa sam malo umoran od toga i zato se unaprijed ispricavam ako bude nejasno. ;)
Za pocetak, najtocniji odgovor je: ne zna se. :(
[quote="Sasuke"]Zanima me sta ce sada biti sa onima koji su pali samo programiranje?[/quote]
Pali su kolegij. :(
[quote="Sasuke"]da li ima sanse da i mi napisemo molbu kao i kod uur-a ( cula sam da je tako bilo) da izadjemo na drugi kolokvij i da ako ga prodjemo mozemo odgovarati usmeno prvi kolokvij, jer ipak moras znati sve osnove i gradivo iz prvog kolokvija da bi prosao drugi, zar ne?![/quote]
Sanse za pisati molbu [b]uvijek[/b] ima (neovisno o kolegiju i tome sto se trazi) i to ne trebate vise posebno pitati. :D No, da li ce molba biti odobrena, drugi je par rukava. :? Moj [b]osobni[/b] stav je da takva molba nece biti odobrena, djelomicno i zbog losih rezultata u prvom semestru. :|
U svakom slucaju, ta odluka je na voditeljima kolegija, a oni ju sigurno nece razmatrati dok vi ne napisete i predate molbu (ovo opet vrijedi generalno, a ne samo za Programiranje). :)
[quote="Sasuke"]ili ako ne kako ili barem ako se ne zna sigurno da li cemo mi imati neki rok ili nesto u tom stilu u devetom mjesecu kako bi mogli poloziti taj kolegij?[/quote]
[b]Moguce je[/b] da ce biti dodatne nastave, ali to se za sada ne zna (ili barem ja ne znam). :( Opet [b]osobni[/b] stav: mislim da ce dodatna nastava ovisiti i o rezultatima dodatne nastave koja se sada izvodi, tj. o tome da li se toliki trud "isplati" ili smo spasili statisticki zanemariv broj studenata... :|
[quote="Sasuke"]da li smo mi automatski pali godinu i ne mozemo upisati drugu, te sljedece godine moramo polagati samo taj kolegij, ili mozemo redovno sve polagati osim one kolegije za koje je programiranje kolegij prethodnik.[/quote]
Kako je vec vise puta i receno i napisano, moci cete upisati sljedbenike svih kolegija koje ste polozili. 8)
Pad godine je nesto sto u Bolonji ne bi trebalo postojati. :? Upisujes kolegije i, kad nekog polozis, upisujes nasljednike. 8)
Problem je u Ministarstvu (da li ce "polozenom godinom" uvjetovati neka studentska prava) i u Stautu Sveucilista (koji propisuje da student mora ispuniti sve preuzete obveze, tj. upisane kolegije). :( Nisam siguran u pravn(ick)e formulacije, ali poanta je otprilike tu. ;)
[quote="Sasuke"]mozemo li ikako dobiti te informacije i kome se obratiti ?[/quote]
Prodekanica je svakako najbolja adresa, a cuo sam da je izrazito susretljiva i voljna odgovoriti na pitanja. 8) Jedino bi mozda bilo dobro da se organizirate i da vas nekoliko sve ispita, da joj ne ulijece previse studenata s istim pitanjima. ;)
Jos jedan [b]osobni[/b] prijedlog: sada se bavite kolegijima koje mozete poloziti, a - kad to prodje (dakle, preko ljeta) - naucite C kako spada. :tso: Nemojte cekati da se nesto odobri u rujnu, pa tek onda na brzinu "uciti" jer ce rezultat vjerojatno biti podjednako tragican kao i sada. :( A ako u rujnu ne bude nista odobreno... znanje vam moze samo pomoci u drugom semestru nagodinu. 8)
Na ova pitanja sam danas nekoliko puta odgovarao, pa sam malo umoran od toga i zato se unaprijed ispricavam ako bude nejasno.
Za pocetak, najtocniji odgovor je: ne zna se.
Sasuke (napisa): | Zanima me sta ce sada biti sa onima koji su pali samo programiranje? |
Pali su kolegij.
Sasuke (napisa): | da li ima sanse da i mi napisemo molbu kao i kod uur-a ( cula sam da je tako bilo) da izadjemo na drugi kolokvij i da ako ga prodjemo mozemo odgovarati usmeno prvi kolokvij, jer ipak moras znati sve osnove i gradivo iz prvog kolokvija da bi prosao drugi, zar ne?! |
Sanse za pisati molbu uvijek ima (neovisno o kolegiju i tome sto se trazi) i to ne trebate vise posebno pitati. No, da li ce molba biti odobrena, drugi je par rukava. Moj osobni stav je da takva molba nece biti odobrena, djelomicno i zbog losih rezultata u prvom semestru.
U svakom slucaju, ta odluka je na voditeljima kolegija, a oni ju sigurno nece razmatrati dok vi ne napisete i predate molbu (ovo opet vrijedi generalno, a ne samo za Programiranje).
Sasuke (napisa): | ili ako ne kako ili barem ako se ne zna sigurno da li cemo mi imati neki rok ili nesto u tom stilu u devetom mjesecu kako bi mogli poloziti taj kolegij? |
Moguce je da ce biti dodatne nastave, ali to se za sada ne zna (ili barem ja ne znam). Opet osobni stav: mislim da ce dodatna nastava ovisiti i o rezultatima dodatne nastave koja se sada izvodi, tj. o tome da li se toliki trud "isplati" ili smo spasili statisticki zanemariv broj studenata...
Sasuke (napisa): | da li smo mi automatski pali godinu i ne mozemo upisati drugu, te sljedece godine moramo polagati samo taj kolegij, ili mozemo redovno sve polagati osim one kolegije za koje je programiranje kolegij prethodnik. |
Kako je vec vise puta i receno i napisano, moci cete upisati sljedbenike svih kolegija koje ste polozili.
Pad godine je nesto sto u Bolonji ne bi trebalo postojati. Upisujes kolegije i, kad nekog polozis, upisujes nasljednike.
Problem je u Ministarstvu (da li ce "polozenom godinom" uvjetovati neka studentska prava) i u Stautu Sveucilista (koji propisuje da student mora ispuniti sve preuzete obveze, tj. upisane kolegije). Nisam siguran u pravn(ick)e formulacije, ali poanta je otprilike tu.
Sasuke (napisa): | mozemo li ikako dobiti te informacije i kome se obratiti ? |
Prodekanica je svakako najbolja adresa, a cuo sam da je izrazito susretljiva i voljna odgovoriti na pitanja. Jedino bi mozda bilo dobro da se organizirate i da vas nekoliko sve ispita, da joj ne ulijece previse studenata s istim pitanjima.
Jos jedan osobni prijedlog: sada se bavite kolegijima koje mozete poloziti, a - kad to prodje (dakle, preko ljeta) - naucite C kako spada. Nemojte cekati da se nesto odobri u rujnu, pa tek onda na brzinu "uciti" jer ce rezultat vjerojatno biti podjednako tragican kao i sada. A ako u rujnu ne bude nista odobreno... znanje vam moze samo pomoci u drugom semestru nagodinu.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Bug Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 14:44 uto, 23. 5. 2006 Naslov: kol |
|
|
[quote="Sasuke"]ili ako ne kako ili barem ako se ne zna sigurno da li cemo mi imati neki rok ili nesto u tom stilu u devetom mjesecu kako bi mogli poloziti taj kolegij?[/quote]
[quote="vsego"]
[b]Moguce je[/b] da ce biti dodatne nastave, ali to se za sada ne zna (ili barem ja ne znam). :( Opet [b]osobni[/b] stav: mislim da ce dodatna nastava ovisiti i o rezultatima dodatne nastave koja se sada izvodi, tj. o tome da li se toliki trud "isplati" ili smo spasili statisticki zanemariv broj studenata... :|
[/quote]
E pa sa vsegom se ne bih slozio u vezi s ovim, da se spasi samo 10 studenata, mislim da je uspjeh, zamisli samo kako se osjecaju ljudi kad shvate da se nekom ne da samo radi toga...
To Svakako ne bi bilo u redu, a ako tako mislite vecina demosa onda vas treba :snipersmile: :2gunfire:
Sasuke (napisa): | ili ako ne kako ili barem ako se ne zna sigurno da li cemo mi imati neki rok ili nesto u tom stilu u devetom mjesecu kako bi mogli poloziti taj kolegij? |
vsego (napisa): |
Moguce je da ce biti dodatne nastave, ali to se za sada ne zna (ili barem ja ne znam). Opet osobni stav: mislim da ce dodatna nastava ovisiti i o rezultatima dodatne nastave koja se sada izvodi, tj. o tome da li se toliki trud "isplati" ili smo spasili statisticki zanemariv broj studenata...
|
E pa sa vsegom se ne bih slozio u vezi s ovim, da se spasi samo 10 studenata, mislim da je uspjeh, zamisli samo kako se osjecaju ljudi kad shvate da se nekom ne da samo radi toga...
To Svakako ne bi bilo u redu, a ako tako mislite vecina demosa onda vas treba
_________________ Everybody Dies...
Nobody is perfect...
Non scholae, sed vitae discimus
|
|
[Vrh] |
|
suziQ Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 15:00 uto, 23. 5. 2006 Naslov: Re: kol |
|
|
[quote="Bug"]E pa sa vsegom se ne bih slozio u vezi s ovim, da se spasi samo 10 studenata, mislim da je uspjeh, zamisli samo kako se osjecaju ljudi kad shvate da se nekom ne da samo radi toga...
To Svakako ne bi bilo u redu, a ako tako mislite vecina demosa onda vas treba :snipersmile: :2gunfire:[/quote]
1. vsego je asistent, a [color=darkred]ti svoje nasilne sklonosti prema demosima ispolji negdje drugdje, a ne ovdje[/color]. :evil:
2. Ja sam napisao da "mislim da ce dodatna nastava ovisiti i o rezultatima dodatne nastave...", a ne i da bi tako trebalo biti. :evil:
Ovdje se stvarno vise ne isplati odgovarati studentima na nista sto nije strogo vezano uz gradivo... :roll:
@suziQ: vjerojatno samo zadaci; pitat cu kolege, pa provjeri [url=http://web.math.hr/nastava/c/kolokviji_rezultati.php]na webu[/url] za koji dan. ;)
Bug (napisa): | E pa sa vsegom se ne bih slozio u vezi s ovim, da se spasi samo 10 studenata, mislim da je uspjeh, zamisli samo kako se osjecaju ljudi kad shvate da se nekom ne da samo radi toga...
To Svakako ne bi bilo u redu, a ako tako mislite vecina demosa onda vas treba  |
1. vsego je asistent, a ti svoje nasilne sklonosti prema demosima ispolji negdje drugdje, a ne ovdje.
2. Ja sam napisao da "mislim da ce dodatna nastava ovisiti i o rezultatima dodatne nastave...", a ne i da bi tako trebalo biti.
Ovdje se stvarno vise ne isplati odgovarati studentima na nista sto nije strogo vezano uz gradivo...
@suziQ: vjerojatno samo zadaci; pitat cu kolege, pa provjeri na webu za koji dan.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Bug Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 16:00 uto, 23. 5. 2006 Naslov: Re: kol |
|
|
[quote="Bug"]Nemam ja nikakve nasilne sklonosti prema demosima, samo me ljuti sta nekima uopce nije stalo do studenata...[/quote]
Imenuj, argumentiraj i proslijedi ili nadleznom nastavniku ili [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=879]ovdje[/url] (preporucam ovo prvo). 8) Ovako, neargumentirano, nema nikakvu tezinu... :(
Bug (napisa): | Nemam ja nikakve nasilne sklonosti prema demosima, samo me ljuti sta nekima uopce nije stalo do studenata... |
Imenuj, argumentiraj i proslijedi ili nadleznom nastavniku ili ovdje (preporucam ovo prvo). Ovako, neargumentirano, nema nikakvu tezinu...
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
Postano: 8:50 sri, 24. 5. 2006 Naslov: Re: kol |
|
|
[quote="Bug"][quote="vsego"]
[/quote]
E pa sa vsegom se ne bih slozio u vezi s ovim, da se spasi samo 10 studenata, mislim da je uspjeh, zamisli samo kako se osjecaju ljudi kad shvate da se nekom ne da samo radi toga...[/quote]
Radi se o tome da su kapaciteti faksa ograniceni. Sigurno je uspjeh ako bilo koji student uspije poloziti kolegij koji mu je tezak, samo je pitanje cijene tog uspjeha. Primjer dopunske iz EM1: odobrena je za 12 studenata, prvom kolokviju pristupilo je 8 studenata, polozilo ga 6. Nadam se da ce tih 6 uspjeti poloziti EM1 do kraja semestra.
Fakultet je za tih 12 studenata ulozio nastavno zaduzenje od 2 sata tjedno jednog docenta. O istom trosku mogao je:
-organizirati neki napredni sadrzaj za 20-tak najboljih studenata,
-podijeliti studente na nekom od redovnih kolegija iz 2. semestra u vise grupa, u cilju priblizavanja Bolonjskom idealu od 30 studenata po grupi.
Prema dosadasnjim rezultatima smatram dopunsku nastavu iz EM1 uspjesnom, ali ako me itko bude pitao treba li isto ponoviti iduce akademske godine reci cu ne. Sistem u kojem 70% vremena i kapaciteta ulazemo u onih 10% studenata koji pokazuju najlosije rezultate smatram neracionalnim gospodarenjem resursima.
Bug (napisa): | vsego (napisa): |
|
E pa sa vsegom se ne bih slozio u vezi s ovim, da se spasi samo 10 studenata, mislim da je uspjeh, zamisli samo kako se osjecaju ljudi kad shvate da se nekom ne da samo radi toga... |
Radi se o tome da su kapaciteti faksa ograniceni. Sigurno je uspjeh ako bilo koji student uspije poloziti kolegij koji mu je tezak, samo je pitanje cijene tog uspjeha. Primjer dopunske iz EM1: odobrena je za 12 studenata, prvom kolokviju pristupilo je 8 studenata, polozilo ga 6. Nadam se da ce tih 6 uspjeti poloziti EM1 do kraja semestra.
Fakultet je za tih 12 studenata ulozio nastavno zaduzenje od 2 sata tjedno jednog docenta. O istom trosku mogao je:
-organizirati neki napredni sadrzaj za 20-tak najboljih studenata,
-podijeliti studente na nekom od redovnih kolegija iz 2. semestra u vise grupa, u cilju priblizavanja Bolonjskom idealu od 30 studenata po grupi.
Prema dosadasnjim rezultatima smatram dopunsku nastavu iz EM1 uspjesnom, ali ako me itko bude pitao treba li isto ponoviti iduce akademske godine reci cu ne. Sistem u kojem 70% vremena i kapaciteta ulazemo u onih 10% studenata koji pokazuju najlosije rezultate smatram neracionalnim gospodarenjem resursima.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
suziQ Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|