Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Zadaca 2, ak.god. 2005/06. (zadatak)
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Gordan
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
= 20 - 12

PostPostano: 17:18 sri, 31. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]a jel se može stavit neki popis onih koji moraju predat 2. zadaću?[/quote]
Hm, zanimljivo. Ne sjećaš se jesi li uopće predao/(la) zadaću ili se ne sjećaš što ti je demos rekao - pad/prolaz? :roll:
Anonymous (napisa):
a jel se može stavit neki popis onih koji moraju predat 2. zadaću?

Hm, zanimljivo. Ne sjećaš se jesi li uopće predao/(la) zadaću ili se ne sjećaš što ti je demos rekao - pad/prolaz? Rolling Eyes

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 18:27 sri, 31. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]a jel se može stavit neki popis onih koji moraju predat 2. zadaću?[/quote]

Bit ce raspored po terminima kad odlucimo kad se pregledavaju zadace (zelja nam je staviti sto kasnije, da imate puno vremena). :)

No, pravilo je jednostavno: drugu zadacu predaju svi koji su polozili prvi kolokvij (ili pripadajuci popravak), a nisu (uspjesno) predali prvu zadacu. 8)
Anonymous (napisa):
a jel se može stavit neki popis onih koji moraju predat 2. zadaću?

Bit ce raspored po terminima kad odlucimo kad se pregledavaju zadace (zelja nam je staviti sto kasnije, da imate puno vremena). Smile

No, pravilo je jednostavno: drugu zadacu predaju svi koji su polozili prvi kolokvij (ili pripadajuci popravak), a nisu (uspjesno) predali prvu zadacu. Cool

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Gost

PostPostano: 10:57 čet, 1. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

prošla sam prvi kolokvij.na zadaći sam imala temperaturu 40 tak da nisam bila sva svoja.mislim da bi trebalo stvait popis za ovakve slučajeve ko ja :D
prošla sam prvi kolokvij.na zadaći sam imala temperaturu 40 tak da nisam bila sva svoja.mislim da bi trebalo stvait popis za ovakve slučajeve ko ja Very Happy

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 11:14 čet, 1. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]prošla sam prvi kolokvij.na zadaći sam imala temperaturu 40 tak da nisam bila sva svoja.mislim da bi trebalo stvait popis za ovakve slučajeve ko ja :D[/quote]

Bas i ne razumijem argumentaciju... :-s Pokusavas reci da ne znas da li si polozila zadacu? :grebgreb:

Ne znam tko od nas ima popis; potrazit cu malo. ;)
Anonymous (napisa):
prošla sam prvi kolokvij.na zadaći sam imala temperaturu 40 tak da nisam bila sva svoja.mislim da bi trebalo stvait popis za ovakve slučajeve ko ja Very Happy

Bas i ne razumijem argumentaciju... Eh? Pokusavas reci da ne znas da li si polozila zadacu? Kotacici rade 100 na sat

Ne znam tko od nas ima popis; potrazit cu malo. Wink

[Vrh]
Gost

PostPostano: 14:23 čet, 1. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

pa da,al nisam jedina pa bi zato bilo dobro stavit popis.
pa da,al nisam jedina pa bi zato bilo dobro stavit popis.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 17:13 čet, 1. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo [url=http://degiorgi.math.hr/c/c2006dz2-popis.html]popisa[/url] koji su mi dostavili kolege. :) Ako mislite da ima gresaka, javite se svom asistentu, pa cemo ispraviti. 8)
Evo popisa koji su mi dostavili kolege. Smile Ako mislite da ima gresaka, javite se svom asistentu, pa cemo ispraviti. Cool

[Vrh]
Gost

PostPostano: 9:33 pet, 2. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kako deklarirati matricu (2D polje) u 2. zadatku bez pretpostavke na dimenzije ?
Kako deklarirati matricu (2D polje) u 2. zadatku bez pretpostavke na dimenzije ?

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 12:48 pet, 2. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]Kako deklarirati matricu (2D polje) u 2. zadatku bez pretpostavke na dimenzije ?[/quote]

[tt]int **A;[/tt] 8)

Ostaje jos alokacija memorije koja ide u dva koraka: prvo treba alocirati [tt]A[/tt] (sto je [tt]n[/tt] pointera na [tt]int[/tt]-ove), a zatim svaki pojedini [tt]A[i][/tt] (sto su nizovi od po [tt]n[/tt] [tt]int[/tt]-ova). 8) Naravno, na kraju programa treba tu silnu memoriju i osloboditi. :)

Prouci [tt]vjezbe10/63b__malloc_2Dpolja.c[/tt]. :D
Anonymous (napisa):

int **A; Cool

Ostaje jos alokacija memorije koja ide u dva koraka: prvo treba alocirati A (sto je n pointera na int-ove), a zatim svaki pojedini A[i] (sto su nizovi od po n int-ova). Cool Naravno, na kraju programa treba tu silnu memoriju i osloboditi. Smile

Prouci vjezbe10/63b__malloc_2Dpolja.c. Very Happy

[Vrh]
Gost

PostPostano: 16:16 sub, 3. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Jel dovoljno u 4. zadatku deklarirati 2 stringa po najviše 1000 znakova, pa idući po 1. stringu, kopirati znakove u 2. string bez suvišnih razmaka kako je zadano u zadatku ? Tada nije potrebna nikakva alokacija ni deklaracija pointera?
I jel dovoljno na kraju samo priljepiti, tj. pridružiti znak '\0' na kraj 2.stringa da bi ga "zatvorili"?
Jel dovoljno u 4. zadatku deklarirati 2 stringa po najviše 1000 znakova, pa idući po 1. stringu, kopirati znakove u 2. string bez suvišnih razmaka kako je zadano u zadatku ? Tada nije potrebna nikakva alokacija ni deklaracija pointera?
I jel dovoljno na kraju samo priljepiti, tj. pridružiti znak '\0' na kraj 2.stringa da bi ga "zatvorili"?

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 19:18 sub, 3. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da. 8)

Ipak, preporucam i [b]znati[/b] alocirati memoriju kako spada. :)
Da. Cool

Ipak, preporucam i znati alocirati memoriju kako spada. Smile

[Vrh]
Gost

PostPostano: 10:23 ned, 4. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Za prvi zadatak:
Moze li se dio "napisati program koji ce nekako kreirati listu rijeci" shvatiti kao: pitati korisnika koliko ce rijeci ucitati ,zatim napraviti vezanu listu od tih n rijeci koje on ucita (pri cemu mozemo uvesti ogranicenje na velicinu rijeci,npr.da ce svaka biti manja od 20 slova)? :D
Za prvi zadatak:
Moze li se dio "napisati program koji ce nekako kreirati listu rijeci" shvatiti kao: pitati korisnika koliko ce rijeci ucitati ,zatim napraviti vezanu listu od tih n rijeci koje on ucita (pri cemu mozemo uvesti ogranicenje na velicinu rijeci,npr.da ce svaka biti manja od 20 slova)? Very Happy

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 13:12 ned, 4. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da li negdje pise da ne smije? :-k Dok god sama lista nema ogranicenja (i na broj rijeci i na duljinu rijeci), mene ne zanima kako ces ju napuniti podacima. 8)
Da li negdje pise da ne smije? Think Dok god sama lista nema ogranicenja (i na broj rijeci i na duljinu rijeci), mene ne zanima kako ces ju napuniti podacima. Cool

[Vrh]
Gost

PostPostano: 13:12 sri, 7. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

kad će biti objavljeni termini predaje zadaća?

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 13:39 sri, 7. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]kad će biti objavljeni termini predaje zadaća?[/quote]

Evo, upravo sada, [url=http://degiorgi.math.hr/c/c2006dz2-raspored.html]ovdje[/url]. :D Predaja je u Praktikumu 3. 8)

Ispricavam se sto nisam ranije; malo me zdravlje muci (dodje to s godinama :djed:).
Anonymous (napisa):

Evo, upravo sada, ovdje. Very Happy Predaja je u Praktikumu 3. Cool

Ispricavam se sto nisam ranije; malo me zdravlje muci (dodje to s godinama Sjecam se ja, bilo je to cetr'est pete...).

[Vrh]
Gost

PostPostano: 17:40 sri, 7. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

nema beda. bolest u'vati uvijek u zao čas. :P
znači, ovaj tu raspored je fiksan, i ne treba dodatno ništa potvrđivat, odtvrđivat?
nema beda. bolest u'vati uvijek u zao čas. Razz
znači, ovaj tu raspored je fiksan, i ne treba dodatno ništa potvrđivat, odtvrđivat?

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 19:40 sri, 7. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa, ako nekome njegov/njezin termin jako ne odgovara, moze si naci nekoga u drugoj grupi da se zamijene i onda se (oboje) jave nekome od asistenata. 8)
Pa, ako nekome njegov/njezin termin jako ne odgovara, moze si naci nekoga u drugoj grupi da se zamijene i onda se (oboje) jave nekome od asistenata. Cool

[Vrh]
Gost

PostPostano: 19:50 sri, 7. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

mislim da neće bit potrebe za tim, bar što se mene tiče.
samo me zanimalo jer je prošli put način prijave bio malo komplicirani. 8)

tnx!
mislim da neće bit potrebe za tim, bar što se mene tiče.
samo me zanimalo jer je prošli put način prijave bio malo komplicirani. Cool

tnx!

[Vrh]
Gost

PostPostano: 20:56 sri, 7. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

a koji ce bit princip predaje-isto kao i prošli put (provjera dal zadatak radi i mala izmjena) ili ćemo samo predat zadatke i objasnit kodove?
dal predajemo kod svojeg asistenta?
a koji ce bit princip predaje-isto kao i prošli put (provjera dal zadatak radi i mala izmjena) ili ćemo samo predat zadatke i objasnit kodove?

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 21:06 sri, 7. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]a koji ce bit princip predaje-isto kao i prošli put (provjera dal zadatak radi i mala izmjena) ili ćemo samo predat zadatke i objasnit kodove?[/quote]

Slicno kao prosli put, uz cvrsti limit do iduceg punog sata (dakle, necemo - kao demosi - dati i po dva sata). :) Generalno, asistent ce provjeriti jedan od zadataka i na njemu zadati promjenu, vi radite 30-40 minuta i ide provjera. 8)

[quote="Anonymous"]dal predajemo kod svojeg asistenta?[/quote]

Svaki termin je jedan asistent; na mjestu lica cete saznati koji. 8)
Anonymous (napisa):

Slicno kao prosli put, uz cvrsti limit do iduceg punog sata (dakle, necemo - kao demosi - dati i po dva sata). Smile Generalno, asistent ce provjeriti jedan od zadataka i na njemu zadati promjenu, vi radite 30-40 minuta i ide provjera. Cool

Anonymous (napisa):

Svaki termin je jedan asistent; na mjestu lica cete saznati koji. Cool

[Vrh]
Gost

PostPostano: 21:16 sri, 7. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

a znači,opet mučenje. :cry: pa ova 4 zadatka su dovoljna.al znam da morate provjerit da mi to razumijemo.
a znači,opet mučenje. Crying or Very sad pa ova 4 zadatka su dovoljna.al znam da morate provjerit da mi to razumijemo.

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3  Sljedeće
Stranica 2 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum