Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Pad 2. godine po starom programu (studij)
Idite na 1, 2, 3  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Gost

PostPostano: 13:36 uto, 25. 4. 2006    Naslov: Pad 2. godine po starom programu Citirajte i odgovorite

Pozdrav svima. Eto, nakon pretraživanja foruma, nisam naišao na slično pitanje (ili nisam dovoljno dobro tražio).

Zanima me slijedeće pa molim dobru dušu da mi pomogne ako može.
Trenutno ponavljam drugu godinu. Zanima me ako padnem, što upisujem?
Jasno mi je da ću upisati nešto po bolonji no da li je to 1. ili 2. godina?
Postoje li neki problemi s tim?

Drugo pitanje, u vezi npr MA3, iako se može i na druge kolegije odnositi.
Naime, ostala mi je komisija. Ukoliko padnem, što upisujem kad MA3 više ne postoji po novom programu?

Nadam se da će netko naći vremena za odgovore.
Hvala.
Pozdrav svima. Eto, nakon pretraživanja foruma, nisam naišao na slično pitanje (ili nisam dovoljno dobro tražio).

Zanima me slijedeće pa molim dobru dušu da mi pomogne ako može.
Trenutno ponavljam drugu godinu. Zanima me ako padnem, što upisujem?
Jasno mi je da ću upisati nešto po bolonji no da li je to 1. ili 2. godina?
Postoje li neki problemi s tim?

Drugo pitanje, u vezi npr MA3, iako se može i na druge kolegije odnositi.
Naime, ostala mi je komisija. Ukoliko padnem, što upisujem kad MA3 više ne postoji po novom programu?

Nadam se da će netko naći vremena za odgovore.
Hvala.

[Vrh]
HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
-26 = 44 - 70

PostPostano: 14:27 uto, 25. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

paaa...ovako.

posto si ti druga godina, ako padnes ove godine onda upisujes 2. godinu. sad...nisam siguran sta se radi ako imas jos neke kolegije sa prve godine, jer ako nisi polozio, primjerice, MA2, ne mozes upisati diferencijalni racun.

sto se tice matematicke analize 3, ako sam dobro shvatio program studija, ona se dijeli na 2 kolegija: diferencijalni racun koji imas u 3. semestru i integralni racun koji imas u 4. semestru.
tada upisujes oba kolegija, svakog u svom semestru :-)

HTH.
paaa...ovako.

posto si ti druga godina, ako padnes ove godine onda upisujes 2. godinu. sad...nisam siguran sta se radi ako imas jos neke kolegije sa prve godine, jer ako nisi polozio, primjerice, MA2, ne mozes upisati diferencijalni racun.

sto se tice matematicke analize 3, ako sam dobro shvatio program studija, ona se dijeli na 2 kolegija: diferencijalni racun koji imas u 3. semestru i integralni racun koji imas u 4. semestru.
tada upisujes oba kolegija, svakog u svom semestru Smile

HTH.

I bow before you Veliki Limun, on je kiseo i zut Bow to the left

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
218 = 249 - 31

PostPostano: 10:43 pet, 28. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Meni nije jasno da li se upisuje 2. god. po bolonji ili po starom programu?
Pričaju ljudi da postoji nekakav zakon po kojem bi fakultet trebao omogućiti završavanje upisanog programa, a meni su sve to nekakve glasine.
Zna li se točno što se dešava u slučaju pada?
Meni nije jasno da li se upisuje 2. god. po bolonji ili po starom programu?
Pričaju ljudi da postoji nekakav zakon po kojem bi fakultet trebao omogućiti završavanje upisanog programa, a meni su sve to nekakve glasine.
Zna li se točno što se dešava u slučaju pada?

krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 11:16 pet, 28. 4. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Studenti koji ove godine ne uspiju upisati 3. godinu "padaju na Bolonju", a to boli :cactus:
Studenti koji ove godine ne uspiju upisati 3. godinu "padaju na Bolonju", a to boli Cactus

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Gost

PostPostano: 19:09 pon, 12. 6. 2006    Naslov: Hmm Citirajte i odgovorite

Hmm, to boli, da, istina.

No, uzmimo slijedeći primjer:
(pretpostavimo da je po bolonjskom programu, petogodišnji studij ekvivalentan sadašnjem četverogodišnjem)

Dakle, student ima sa druge godine npr. 44 boda i čistu prvu godinu.
S obzirom da je nema dovoljno bodova, pada godinu te se prebacuje na bolonjski program po kojem treba odslušati 2. godinu, 3.,4. i 5. godinu. Dakle, ostaje na faksu još barem 4 godine.

Sad se ja pitam, kome točno to ide u korist?
Student je nezadovoljan a faks prepun ljudi.

Studentima ostalih godina nije problem. Oni koji sad padnu 1. godinu idu i dalje po bolonji, oni koji padnu 3. godinu upisuju opet 3. godinu po starom programu.
Hmm, to boli, da, istina.

No, uzmimo slijedeći primjer:
(pretpostavimo da je po bolonjskom programu, petogodišnji studij ekvivalentan sadašnjem četverogodišnjem)

Dakle, student ima sa druge godine npr. 44 boda i čistu prvu godinu.
S obzirom da je nema dovoljno bodova, pada godinu te se prebacuje na bolonjski program po kojem treba odslušati 2. godinu, 3.,4. i 5. godinu. Dakle, ostaje na faksu još barem 4 godine.

Sad se ja pitam, kome točno to ide u korist?
Student je nezadovoljan a faks prepun ljudi.

Studentima ostalih godina nije problem. Oni koji sad padnu 1. godinu idu i dalje po bolonji, oni koji padnu 3. godinu upisuju opet 3. godinu po starom programu.

[Vrh]
buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
38 = 125 - 87

PostPostano: 21:15 pon, 12. 6. 2006    Naslov: Re: Hmm Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]Studentima ostalih godina nije problem. Oni koji sad padnu 1. godinu idu i dalje po bolonji, oni koji padnu 3. godinu upisuju opet 3. godinu po starom programu.[/quote]
Nije im još, ali bit će kasnije. Iako ne vjerujem da ima puno takvih koji padaju više godine, ali kako god da se okrene, uvijek će biti takvih koji će izvisiti. :-|
Anonymous (napisa):

Nije im još, ali bit će kasnije. Iako ne vjerujem da ima puno takvih koji padaju više godine, ali kako god da se okrene, uvijek će biti takvih koji će izvisiti. Neutral

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Gost

PostPostano: 12:26 uto, 13. 6. 2006    Naslov: Zanimljivo Citirajte i odgovorite

Hmm, postavlja se pitanje i parcijale.
Jer, npr. student s 44 boda bi mogao upisati parcijalu 3. godine, ne?

Pa, ako bi i htio, parcijalu čega točno on upisuje? Po starom ili novom programu?
Hmm, postavlja se pitanje i parcijale.
Jer, npr. student s 44 boda bi mogao upisati parcijalu 3. godine, ne?

Pa, ako bi i htio, parcijalu čega točno on upisuje? Po starom ili novom programu?

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 13:27 uto, 13. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ako cemo kako bi bilo logicno, paricijala po novom programu ne postoji nego se svake godine upisuju kolegiji za koje su polozeni prethodnici (dok se sve ne pocisti). Po starom programu parcijala je zapravo pad godine, a 2. godina starog programa nece se vise izvoditi. Tako da paricijale ne bi trebalo biti. Naravno, stvarni zivot ne mora biti logican :)
Ako cemo kako bi bilo logicno, paricijala po novom programu ne postoji nego se svake godine upisuju kolegiji za koje su polozeni prethodnici (dok se sve ne pocisti). Po starom programu parcijala je zapravo pad godine, a 2. godina starog programa nece se vise izvoditi. Tako da paricijale ne bi trebalo biti. Naravno, stvarni zivot ne mora biti logican Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
99 = 124 - 25

PostPostano: 15:02 uto, 13. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

A cisto me zanima, sto bi bilo s ljudima koji su npr polozili analizu tri, ali nisu prosli godinu? Jel im taj ispit propada?
A cisto me zanima, sto bi bilo s ljudima koji su npr polozili analizu tri, ali nisu prosli godinu? Jel im taj ispit propada?

mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 16:16 uto, 13. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

nama su rekli da se analiza 3 razbija na dva predmeta. po toj nekoj logici, meni, onda bi im trebalo priznat ta dva kolegija ali ... [quote]Naravno, stvarni zivot ne mora biti logican [/quote]
nama su rekli da se analiza 3 razbija na dva predmeta. po toj nekoj logici, meni, onda bi im trebalo priznat ta dva kolegija ali ...
Citat:
Naravno, stvarni zivot ne mora biti logican

mea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 43 - 10

PostPostano: 16:27 uto, 13. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mladac"]nama su rekli da se analiza 3 razbija na dva predmeta.[/quote]
Mislim da bi točnije bilo reći da je analiza 3 i analiza 4 raspadaju na tri kolegija:

[url=http://www.math.hr/Default.aspx?art=2208]Diferencijalni račun funkcija više varijabli[/url]
[url=http://www.math.hr/Default.aspx?art=2216]Integrali funkcija više varijabli[/url]
[url=http://www.math.hr/Default.aspx?art=2218]Kompleksna analiza[/url]
mladac (napisa):
nama su rekli da se analiza 3 razbija na dva predmeta.

Mislim da bi točnije bilo reći da je analiza 3 i analiza 4 raspadaju na tri kolegija:

Diferencijalni račun funkcija više varijabli
Integrali funkcija više varijabli
Kompleksna analiza

[Vrh]
Gost

PostPostano: 17:30 sub, 17. 6. 2006    Naslov: svejedno Citirajte i odgovorite

Svejedno, nitko nije odgovorio točno kome to ide u korist?
Svejedno, nitko nije odgovorio točno kome to ide u korist?

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 21:07 sub, 17. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ministru Primorcu. Moci ce se hvaliti da je proveo reformu.

[Vrh]
buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

38 = 125 - 87

PostPostano: 8:35 ned, 18. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Ministru Primorcu. Moci ce se hvaliti da je proveo reformu.[/quote]
Aha - u tom grmu leži zec! :P

Napokon da je netko i to izgovorio! :wink:

:thankyou:

Go krcko! Go krcko! Go krcko! :klapklap:
krcko (napisa):

Aha - u tom grmu leži zec! Razz

Napokon da je netko i to izgovorio! Wink

Thank you

Go krcko! Go krcko! Go krcko! Toooooo, majstoreeeee!

[Vrh]
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 10:45 pet, 30. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

evo ovo je najbolji topic koji sam našla a da kolko - tolko odgovara mom pitanju. dakle ovo je hipotetsko pitanje i kolegij c je slučajno odabran al me zanima kako će funkcionirati stvari....
dakle vrtim ja neš u glavi, padneš c - upisuješ ga sljedeće godine to mi je jasno i tak sve dalje... nego kak je uur - c- spa- rp1 i tako niz ide samo sebi predhodnici znači li to da se može desit da će netko ako očisti sve ostale predmete i samo je sa uur-c-spa u "zaostatku" na 3 godini slušat samo to? mislim ak je to normalna pojava da netko ima sam ppo 1 predmet u semestru ispričavam se na pitanju... al zanima me to :oops:
evo ovo je najbolji topic koji sam našla a da kolko - tolko odgovara mom pitanju. dakle ovo je hipotetsko pitanje i kolegij c je slučajno odabran al me zanima kako će funkcionirati stvari....
dakle vrtim ja neš u glavi, padneš c - upisuješ ga sljedeće godine to mi je jasno i tak sve dalje... nego kak je uur - c- spa- rp1 i tako niz ide samo sebi predhodnici znači li to da se može desit da će netko ako očisti sve ostale predmete i samo je sa uur-c-spa u "zaostatku" na 3 godini slušat samo to? mislim ak je to normalna pojava da netko ima sam ppo 1 predmet u semestru ispričavam se na pitanju... al zanima me to Embarassed

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 10:55 pet, 30. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Teoretski da, ali u praksi... :? Ovaj semestar se odvija nekakva dopunska nastava. :roll: [b]Ako[/b] bude slicnih "krpanja" i u buducnosti, onda ce se taj jedan zaostatak moci nadoknaditi. :blista:
Teoretski da, ali u praksi... Confused Ovaj semestar se odvija nekakva dopunska nastava. Rolling Eyes Ako bude slicnih "krpanja" i u buducnosti, onda ce se taj jedan zaostatak moci nadoknaditi. Reklamiram neku zubnu pastu

[Vrh]
Ema
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 0

PostPostano: 11:11 pet, 30. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

e sad jos hipohipotetsko pitanje sto ako netko upise ove godine redovno trecu i onda ne uspije upisat sljedece godine cetvrtu?
sta se tada dogada??????
e sad jos hipohipotetsko pitanje sto ako netko upise ove godine redovno trecu i onda ne uspije upisat sljedece godine cetvrtu?
sta se tada dogada??????

[Vrh]
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 11:15 pet, 30. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

pa vjerojatno ono što se dogodi i ovima koji sad neće dat sad tat 2. - padate na bolonju
pa vjerojatno ono što se dogodi i ovima koji sad neće dat sad tat 2. - padate na bolonju

rat in a cage
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

13 = 17 - 4

PostPostano: 11:42 pet, 30. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mladac"]pa vjerojatno ono što se dogodi i ovima koji sad neće dat sad tat 2. - padate na bolonju[/quote]
pa al kaj nije onda tad to malo previše...jer je prevelika razlika u organizaciji..kak će se onda uskladiti sva ta sila predmeta koju je netko dao ili nije po starom programu ?
mladac (napisa):

pa al kaj nije onda tad to malo previše...jer je prevelika razlika u organizaciji..kak će se onda uskladiti sva ta sila predmeta koju je netko dao ili nije po starom programu ?

[Vrh]
petrich
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

18 = 20 - 2

PostPostano: 11:48 pet, 30. 6. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mladac"]pa vjerojatno ono što se dogodi i ovima koji sad neće dat sad tat 2. - padate na bolonju[/quote]

kruze neke glasine da bi moglo bit bezuvjetnog upisa cetvrte godine u tom slucaju. :pray: al mislim da to necemo znati tocno dok ne dodje do toga, znaci za god dana...

ma ni oni sami ne znaju kak ce sve organizirat... sigurno cemo saznat na vrijeme, a do tada ucit! :wink:
mladac (napisa):

kruze neke glasine da bi moglo bit bezuvjetnog upisa cetvrte godine u tom slucaju. Pray al mislim da to necemo znati tocno dok ne dodje do toga, znaci za god dana...

ma ni oni sami ne znaju kak ce sve organizirat... sigurno cemo saznat na vrijeme, a do tada ucit! Wink

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2, 3  Sljedeće
Stranica 1 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum