Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
Postano: 16:49 pon, 29. 5. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Ongo"]Dr. Krčedinec, moram priznati da sam Vas prethodni post pogresno protumacio kao ironiju, za sto se najdublje ispricavam.[/quote]
Jao jao ajmo se vratiti na prethodni nacin komuniciranja. Nekak si mi bio prirodniji dok smo bili na ti i dok si "mlatio praznu slamu" (citiram nanu :angel:).
[quote="Ongo"][quote="krcko"]
Porazni rezultati cega? Govorimo o nastavi, broju diplomiranih godisnje ili necem trecem?
[/quote]
Broju diplomiranih godisnje i konkurentnosti nasih (PMF-MO) diplomanta na stranom trzistu, sto bi sutra moglo postati relevantno.[/quote]
Broj diplomiranih godisnje u zadnjih se 10-tak godina vrti oko broja 100. To je premalo, ali nije tako malo da bi se rezultati mogli nazvati poraznima. Ocekujem da ce u iducih nekoliko godina taj broj lagano rasti do 150-200, sto je za department nase velicine sasvim OK. Ono sto je porazavajuce jest da je brojka 200, koja se iz sadasnje perspektive cini fantasticnom, samo 50% od broja brucosa koje upisujemo svake godine. Apsolutni broj diplomiranih nije tako los i bit ce uskoro jos bolji, ali relativni broj je katastrofa u usporedbi s Dept. of Mathematics slicne velicine na sveucilistima koja su posluzila kao primjer za bolonjske reforme. Kvaka je naravno u tome sto upisujemo bar dvostruko vise studenata od realnih kapaciteta.
Sto se tice konkurentnosti nasih diplomanata, tu si potpuno promasio. Nasi dipl. matematicari u najvecem broju slucajeva lako nalaze posao i uspjesni su kako u Hrvatskoj tako i vani. Osobno imam podijeljene osjecaje po tom pitanju, jer je to bar djelomicno posljedica vrlo stroge selekcije, tj. upravo one lose prolaznosti koju nastojimo ispraviti. Nije realno ocekivati da ce broj diplomiranih rasti, a kvaliteta im se povecavati. Bolonja ce sasvim sigurno uciniti medvjedju uslugu konkurentnosti nasih diplomanata.
[quote="Ongo"]Sto se tice usmenih, prije su bila 4 roka, sad su dva...[/quote]
To je krivo. Prije su bila 4 roka u kojima si morao poloziti pismeni znatno tezi od bilo kojeg kolokvija danas, a tek tada si mogao na usmeni. Kad su uvedeni kolokviji studenti koji su ih polozili imali su samo jedan izlazak na usmeni, a ako ne bi uspjeli morali su na pismeni. Kasnije su neki kolegiji dozvolili dva izlaska, da bi ove godine Bolonja to institucionalizirala.
[quote="Ongo"][quote="krcko"]
Vodis bitku za promjene na faksu na kojem se u zadnje 4 godine prakticki non-stop mijenjao program, pravila, studiji, nastavnici...? Mislim da je ta bitka dobivena puno prije nego sto si se ti pojavio na sceni :)
[/quote]
Dobivena? Hocete reci da je PMF reformiran do kraja?[/quote]
Ne, hocu reci da je PMF-MO u reforme krenuo pred 4 godine i da im se ne nazire kraja. Idealan teren za nekoga tko vodi bitke za promjene :)
[quote="Ongo"][quote="krcko"]Koji su konkrento razlozi za nezadovoljstvo?[/quote]
Hmm... Zanimljivo pitanje. U okviru ovog posta nezadovoljan sam (barem bio) nacinom na koji se kreira novi plan organizacije nastave i ispita.[/quote]
Svjestan si da je "kreiranje novog plana organizacije nastave" usamljeni pokusaj jednog asistenta i jedne studentske predstavnice koji IMO ima jako slabe sanse da u skoroj buducnosti bude usvojen?
[quote="Ongo"]No, zatim sam uvjeren da nema izbora pa sam sada nezadovoljan nedostatkom izbora. Tj. nezadovoljan sam jer se kreiranje novog plana organizacije nastave i ispita ne moze sprovesti na nacin kojeg drzim boljim.[/quote]
Ti stvarno ocekujes da vsegin prijedlog bude usvojen istog casa kad ga ti proglasis boljim od aktualnog? Nisi li nekoliko postova prije kritizirao "strukture" zato sto previse drze do misljenja studenata 1. godine? :roll:
[quote="Ongo"]Halo?
Mislim da sam ukazao na mnogo problema i ponudio neka rijesenja.[/quote]
Ne slazem se ni s prvim ni s drugim. Za prvo jos i mogu shvatiti zasto si napisao, ali koja si pobogu rjesenja ponudio na ovom ili bilo kojem drugom topicu?
Ongo (napisa): | Dr. Krčedinec, moram priznati da sam Vas prethodni post pogresno protumacio kao ironiju, za sto se najdublje ispricavam. |
Jao jao ajmo se vratiti na prethodni nacin komuniciranja. Nekak si mi bio prirodniji dok smo bili na ti i dok si "mlatio praznu slamu" (citiram nanu ).
Ongo (napisa): | krcko (napisa): |
Porazni rezultati cega? Govorimo o nastavi, broju diplomiranih godisnje ili necem trecem?
|
Broju diplomiranih godisnje i konkurentnosti nasih (PMF-MO) diplomanta na stranom trzistu, sto bi sutra moglo postati relevantno. |
Broj diplomiranih godisnje u zadnjih se 10-tak godina vrti oko broja 100. To je premalo, ali nije tako malo da bi se rezultati mogli nazvati poraznima. Ocekujem da ce u iducih nekoliko godina taj broj lagano rasti do 150-200, sto je za department nase velicine sasvim OK. Ono sto je porazavajuce jest da je brojka 200, koja se iz sadasnje perspektive cini fantasticnom, samo 50% od broja brucosa koje upisujemo svake godine. Apsolutni broj diplomiranih nije tako los i bit ce uskoro jos bolji, ali relativni broj je katastrofa u usporedbi s Dept. of Mathematics slicne velicine na sveucilistima koja su posluzila kao primjer za bolonjske reforme. Kvaka je naravno u tome sto upisujemo bar dvostruko vise studenata od realnih kapaciteta.
Sto se tice konkurentnosti nasih diplomanata, tu si potpuno promasio. Nasi dipl. matematicari u najvecem broju slucajeva lako nalaze posao i uspjesni su kako u Hrvatskoj tako i vani. Osobno imam podijeljene osjecaje po tom pitanju, jer je to bar djelomicno posljedica vrlo stroge selekcije, tj. upravo one lose prolaznosti koju nastojimo ispraviti. Nije realno ocekivati da ce broj diplomiranih rasti, a kvaliteta im se povecavati. Bolonja ce sasvim sigurno uciniti medvjedju uslugu konkurentnosti nasih diplomanata.
Ongo (napisa): | Sto se tice usmenih, prije su bila 4 roka, sad su dva... |
To je krivo. Prije su bila 4 roka u kojima si morao poloziti pismeni znatno tezi od bilo kojeg kolokvija danas, a tek tada si mogao na usmeni. Kad su uvedeni kolokviji studenti koji su ih polozili imali su samo jedan izlazak na usmeni, a ako ne bi uspjeli morali su na pismeni. Kasnije su neki kolegiji dozvolili dva izlaska, da bi ove godine Bolonja to institucionalizirala.
Ongo (napisa): | krcko (napisa): |
Vodis bitku za promjene na faksu na kojem se u zadnje 4 godine prakticki non-stop mijenjao program, pravila, studiji, nastavnici...? Mislim da je ta bitka dobivena puno prije nego sto si se ti pojavio na sceni
|
Dobivena? Hocete reci da je PMF reformiran do kraja? |
Ne, hocu reci da je PMF-MO u reforme krenuo pred 4 godine i da im se ne nazire kraja. Idealan teren za nekoga tko vodi bitke za promjene
Ongo (napisa): | krcko (napisa): | Koji su konkrento razlozi za nezadovoljstvo? |
Hmm... Zanimljivo pitanje. U okviru ovog posta nezadovoljan sam (barem bio) nacinom na koji se kreira novi plan organizacije nastave i ispita. |
Svjestan si da je "kreiranje novog plana organizacije nastave" usamljeni pokusaj jednog asistenta i jedne studentske predstavnice koji IMO ima jako slabe sanse da u skoroj buducnosti bude usvojen?
Ongo (napisa): | No, zatim sam uvjeren da nema izbora pa sam sada nezadovoljan nedostatkom izbora. Tj. nezadovoljan sam jer se kreiranje novog plana organizacije nastave i ispita ne moze sprovesti na nacin kojeg drzim boljim. |
Ti stvarno ocekujes da vsegin prijedlog bude usvojen istog casa kad ga ti proglasis boljim od aktualnog? Nisi li nekoliko postova prije kritizirao "strukture" zato sto previse drze do misljenja studenata 1. godine?
Ongo (napisa): | Halo?
Mislim da sam ukazao na mnogo problema i ponudio neka rijesenja. |
Ne slazem se ni s prvim ni s drugim. Za prvo jos i mogu shvatiti zasto si napisao, ali koja si pobogu rjesenja ponudio na ovom ili bilo kojem drugom topicu?
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
Ongo Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Mad Wilson Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
nana Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 16:30 sri, 28. 6. 2006 Naslov: |
|
|
Evo, prijedlog je srocen i nalazi se [url=http://degiorgi.math.hr/prijedlog/]ovdje[/url]. :D
Kako stvari sada stoje, cini se da ce se s Prijedlogom ici i na prvu i na drugu godinu, ali iskljucivo za one kolegije koji ga prihvate, dok bi ostali isli po ovogodisnjem principu. 8)
Osobno, mislim da je takav razvoj dogadjaja dobar iz vise razloga:
1. Nikoga na nista ne prisiljavamo. :D
2. Nitko ne garantira da je ovaj prijedlog uistinu dobar, pa je dobro smanjiti njegov utjecaj u praksi, barem dok se ne isproba. :)
3. Laksa usporedba sadasnjeg nacina ispitivanja s ovdje predlozenim. 8)
Vijece je za koji tjedan (vjerojatno 12.7). :) Do tada, eventualne primjedbe i ideje mozete iznositi ovdje. 8)
Ako bas jako podrzavate Prijedlog i zelite da ga sto vise kolegija prihvati, mozete zamoliti voditelje kolegija da ga prihvate, ali [b]molim vas[/b] nemojte ih zatrpavati hrpom mailova ili stalno vuci za rukav; radije skupite potpise pa im urucite. :)
:wave:
Evo, prijedlog je srocen i nalazi se ovdje.
Kako stvari sada stoje, cini se da ce se s Prijedlogom ici i na prvu i na drugu godinu, ali iskljucivo za one kolegije koji ga prihvate, dok bi ostali isli po ovogodisnjem principu.
Osobno, mislim da je takav razvoj dogadjaja dobar iz vise razloga:
1. Nikoga na nista ne prisiljavamo.
2. Nitko ne garantira da je ovaj prijedlog uistinu dobar, pa je dobro smanjiti njegov utjecaj u praksi, barem dok se ne isproba.
3. Laksa usporedba sadasnjeg nacina ispitivanja s ovdje predlozenim.
Vijece je za koji tjedan (vjerojatno 12.7). Do tada, eventualne primjedbe i ideje mozete iznositi ovdje.
Ako bas jako podrzavate Prijedlog i zelite da ga sto vise kolegija prihvati, mozete zamoliti voditelje kolegija da ga prihvate, ali molim vas nemojte ih zatrpavati hrpom mailova ili stalno vuci za rukav; radije skupite potpise pa im urucite.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 16:54 sri, 28. 6. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="mladac"][quote]Ovo nije zamišljeno kao zamjena za završni ispit; on bio ostao takav kakav je. Prijedlog se bavi isključivo asistentskim dijelom posla.[/quote]
sorry, al na što se misli kad se kaže završni ispit :oops:
samo na usmeni?[/quote]
Kako rekoh: ne ulazim u to. 8) Bilo kakav ispit koji nema veze s kolokvijiima, blicevima, zadacama,... 8) Obicno to [b]je[/b] usmeni, ali - preciznosti radi - ne zelim to tako zvati. ;)
mladac (napisa): | Citat: | Ovo nije zamišljeno kao zamjena za završni ispit; on bio ostao takav kakav je. Prijedlog se bavi isključivo asistentskim dijelom posla. |
sorry, al na što se misli kad se kaže završni ispit
samo na usmeni? |
Kako rekoh: ne ulazim u to. Bilo kakav ispit koji nema veze s kolokvijiima, blicevima, zadacama,... Obicno to je usmeni, ali - preciznosti radi - ne zelim to tako zvati.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
nana(u odvikavanju) Gost
|
Postano: 18:54 pon, 3. 7. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"] Kako stvari sada stoje, cini se da ce se s Prijedlogom ici i na prvu i na drugu godinu, ali iskljucivo za one kolegije koji ga prihvate, dok bi ostali isli po ovogodisnjem principu. 8)[/quote]
Ima li uopće smisla ako ovaj način prihvate 2 kolegija, a 2 ne? ili 3:1?
Neka prihvate svi ili nitko.(mislim na kolegije, ne ako prva godina=> druga)
Jer onda bi dobili "kolokvije"(ove nove) koje bi pisali svaka dva tjedna i one koje bi pisali 2puta godisnje? Mislim da bi se onda izgubio smisao i prvotna ideja.
vsego (napisa): | Kako stvari sada stoje, cini se da ce se s Prijedlogom ici i na prvu i na drugu godinu, ali iskljucivo za one kolegije koji ga prihvate, dok bi ostali isli po ovogodisnjem principu.  |
Neka prihvate svi ili nitko.(mislim na kolegije, ne ako prva godina⇒ druga)
Jer onda bi dobili "kolokvije"(ove nove) koje bi pisali svaka dva tjedna i one koje bi pisali 2puta godisnje? Mislim da bi se onda izgubio smisao i prvotna ideja.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 19:10 pon, 3. 7. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="nana(u odvikavanju)"][quote="vsego"] Kako stvari sada stoje, cini se da ce se s Prijedlogom ici i na prvu i na drugu godinu, ali iskljucivo za one kolegije koji ga prihvate, dok bi ostali isli po ovogodisnjem principu. 8)[/quote]
Neka prihvate svi ili nitko.(mislim na kolegije, ne ako prva godina=> druga)
Jer onda bi dobili "kolokvije"(ove nove) koje bi pisali svaka dva tjedna i one koje bi pisali 2puta godisnje? Mislim da bi se onda izgubio smisao i prvotna ideja.[/quote]
Kao trajno rjesenje, slazem se. 8) Ali za prvu godinu provodjenja, da se vidi je l' to uopce izvedivo i na sto bi licilo, mislim da je ok kompromis. :)
Ja bih rado da prihvati sto vise kolegija, no ne mogu nikoga prisiljavati, pogotovo sto ne mogu iskustveno argumentirati da je prijedlog zaista dobar. :(
Glede odvikavanja, da zatvorim Forum za goste? :PP NHF. ;)
nana(u odvikavanju) (napisa): | vsego (napisa): | Kako stvari sada stoje, cini se da ce se s Prijedlogom ici i na prvu i na drugu godinu, ali iskljucivo za one kolegije koji ga prihvate, dok bi ostali isli po ovogodisnjem principu.  |
Neka prihvate svi ili nitko.(mislim na kolegije, ne ako prva godina⇒ druga)
Jer onda bi dobili "kolokvije"(ove nove) koje bi pisali svaka dva tjedna i one koje bi pisali 2puta godisnje? Mislim da bi se onda izgubio smisao i prvotna ideja. |
Kao trajno rjesenje, slazem se. Ali za prvu godinu provodjenja, da se vidi je l' to uopce izvedivo i na sto bi licilo, mislim da je ok kompromis.
Ja bih rado da prihvati sto vise kolegija, no ne mogu nikoga prisiljavati, pogotovo sto ne mogu iskustveno argumentirati da je prijedlog zaista dobar.
Glede odvikavanja, da zatvorim Forum za goste? NHF.
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 21:14 pon, 3. 7. 2006 Naslov: |
|
|
Ja ne mislim da je mjesoviti sistem dobar. Dva kolokvija po starom sistemu, a dva po novom znaci vise posla za asistente nego da sve ostane po starom (10 posjedanja cijele generacije). Ne zaboravi da ce iduca godina biti kriticna po pitanju Bolonje - prva je vec unaprijed bila bolonjizirana, ali druga nije. Ako u tom obliku dodje na vijece, glasat cu protiv. Ako svejedno prodje, jako cu se zalagati da EM ostane po starom.
Mislim da si negdje na pocetku topica sam napisao da to nije sistem koji se moze primijeniti parcijalno. Tj. moze, ali ni studenti ni nastavnici nece imati nikakvih prednosti.
Ja ne mislim da je mjesoviti sistem dobar. Dva kolokvija po starom sistemu, a dva po novom znaci vise posla za asistente nego da sve ostane po starom (10 posjedanja cijele generacije). Ne zaboravi da ce iduca godina biti kriticna po pitanju Bolonje - prva je vec unaprijed bila bolonjizirana, ali druga nije. Ako u tom obliku dodje na vijece, glasat cu protiv. Ako svejedno prodje, jako cu se zalagati da EM ostane po starom.
Mislim da si negdje na pocetku topica sam napisao da to nije sistem koji se moze primijeniti parcijalno. Tj. moze, ali ni studenti ni nastavnici nece imati nikakvih prednosti.
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 21:41 pon, 3. 7. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]Mislim da si negdje na pocetku topica sam napisao da to nije sistem koji se moze primijeniti parcijalno. Tj. moze, ali ni studenti ni nastavnici nece imati nikakvih prednosti.[/quote]
Kao sto rekoh, ja jesam za to da ovo ide jedinstveno, ali ne mogu na to utjecati. :( IMO, razmjestaljku cijele godine na "starinskim" kolokvijima rade oni koji su na tim kolegijima, a ne svi asistenti, ne? :grebgreb:
Besides, nisam siguran da ce se nesto glas(ov)ati. :neznam: Dobih dojam da ce se ostaviti da kolegiji biraju sto zele, bez ikakve formalizacije glas(ov)anjem. :|
krcko (napisa): | Mislim da si negdje na pocetku topica sam napisao da to nije sistem koji se moze primijeniti parcijalno. Tj. moze, ali ni studenti ni nastavnici nece imati nikakvih prednosti. |
Kao sto rekoh, ja jesam za to da ovo ide jedinstveno, ali ne mogu na to utjecati. IMO, razmjestaljku cijele godine na "starinskim" kolokvijima rade oni koji su na tim kolegijima, a ne svi asistenti, ne?
Besides, nisam siguran da ce se nesto glas(ov)ati. Dobih dojam da ce se ostaviti da kolegiji biraju sto zele, bez ikakve formalizacije glas(ov)anjem.
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 0:14 uto, 4. 7. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]IMO, razmjestaljku cijele godine na "starinskim" kolokvijima rade oni koji su na tim kolegijima, a ne svi asistenti, ne? :grebgreb:[/quote]
Tocno tako. To znaci da bi, ako samo dva kolegija idu po novom sistemu, asistenti zajedno morali organizirati 6 kolokvija umjesto svaki posebno po 2. Meni se cini da je 2+2<6.
[quote="vsego"]Besides, nisam siguran da ce se nesto glas(ov)ati. :neznam: Dobih dojam da ce se ostaviti da kolegiji biraju sto zele, bez ikakve formalizacije glas(ov)anjem. :|[/quote]
Ovaj sistem stvarno nema smisla ako ne idu sva 4 kolegija skupa. Sjeti se kako je bilo kad su uvedeni kolokviji. Na prvoj godini su ih svi morali imati, a na drugoj je bilo prepusteno kolegijima na izbor. Zato vecina kolegija na drugoj nije imala kolokvije.
vsego (napisa): | IMO, razmjestaljku cijele godine na "starinskim" kolokvijima rade oni koji su na tim kolegijima, a ne svi asistenti, ne?  |
Tocno tako. To znaci da bi, ako samo dva kolegija idu po novom sistemu, asistenti zajedno morali organizirati 6 kolokvija umjesto svaki posebno po 2. Meni se cini da je 2+2<6.
vsego (napisa): | Besides, nisam siguran da ce se nesto glas(ov)ati. Dobih dojam da ce se ostaviti da kolegiji biraju sto zele, bez ikakve formalizacije glas(ov)anjem.  |
Ovaj sistem stvarno nema smisla ako ne idu sva 4 kolegija skupa. Sjeti se kako je bilo kad su uvedeni kolokviji. Na prvoj godini su ih svi morali imati, a na drugoj je bilo prepusteno kolegijima na izbor. Zato vecina kolegija na drugoj nije imala kolokvije.
|
|
[Vrh] |
|
andreao Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 10:14 uto, 4. 7. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="andreao"]Ja nemam ništa protiv kolokvija, nego samo mi ide na živce ovaj pismeni dio usmenog iz linearne. Kao da nema dovoljno stresa pred sami usmeni nego sad još i to. :?[/quote]
A sto mislis koliko ispitivacu ide na zivce kad mu netko ne zna niti osnovne definicije? :roll: "Pisani usmeni" je trivijalan, a opet ucinkovit nacin eliminacije onih koji nemaju ni manji dio znanja nuznog za proci usmeni. 8)
@krcko: Ma, taj dualizam je uletio naglavce... zapravo se ni meni ne svidja i ne znam ni da li bih uopce podrzao. :roll: Srecom (?), o tome ce se valjda izjasnjavati samo voditelji kolegija, a ja to nisam. ;)
andreao (napisa): | Ja nemam ništa protiv kolokvija, nego samo mi ide na živce ovaj pismeni dio usmenog iz linearne. Kao da nema dovoljno stresa pred sami usmeni nego sad još i to.  |
A sto mislis koliko ispitivacu ide na zivce kad mu netko ne zna niti osnovne definicije? "Pisani usmeni" je trivijalan, a opet ucinkovit nacin eliminacije onih koji nemaju ni manji dio znanja nuznog za proci usmeni.
@krcko: Ma, taj dualizam je uletio naglavce... zapravo se ni meni ne svidja i ne znam ni da li bih uopce podrzao. Srecom (?), o tome ce se valjda izjasnjavati samo voditelji kolegija, a ja to nisam.
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 7:53 sri, 5. 7. 2006 Naslov: |
|
|
Ako će se ovaj novi program uvodit najesen, mozda bi bilo pametnije da se uvede samo na prvu godinu. A dobivene rezultate cete moc usporediti sa sadasnjom prvom.
Meni se cini da stara bolonja propusta dovoljan broj studenata koji znaju dovoljno(mislim na kolokvije). I iskreno ne mislim da ce se nesto drasticno promijeniti u rezultatima, vec glavnu prednost vidim u organizacijskom dijelu kolokvija(vezano uz cuvanje, rasporede i sl.).
Vecini su zamjerke (stara bolonja) na organizaciju usmenog dijela, koji je u drugom semestru (moram pohvaliti) punoooo bolji. I a to što se ne zna što će bit, tj. sve se u hodu rjesava. Tako da je moje misljenje da bolonja u ovakvom formatu kakvom je ove godine bila ce biti puno bolja dogodine.
Ako će se ovaj novi program uvodit najesen, mozda bi bilo pametnije da se uvede samo na prvu godinu. A dobivene rezultate cete moc usporediti sa sadasnjom prvom.
Meni se cini da stara bolonja propusta dovoljan broj studenata koji znaju dovoljno(mislim na kolokvije). I iskreno ne mislim da ce se nesto drasticno promijeniti u rezultatima, vec glavnu prednost vidim u organizacijskom dijelu kolokvija(vezano uz cuvanje, rasporede i sl.).
Vecini su zamjerke (stara bolonja) na organizaciju usmenog dijela, koji je u drugom semestru (moram pohvaliti) punoooo bolji. I a to što se ne zna što će bit, tj. sve se u hodu rjesava. Tako da je moje misljenje da bolonja u ovakvom formatu kakvom je ove godine bila ce biti puno bolja dogodine.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 14:54 čet, 6. 7. 2006 Naslov: |
|
|
Bas saznah da prijedlog [b]nije prosao[/b] na Fakultetskom kolegiju i nece niti biti na iducem Vijecu. :( Odluceno je da se rasprava o rezimu studija provede u 9. mjesecu, gdje bi se mozda i ovo jos jednom raspravilo. :?
Ako sam dobro shvatio, prevladao je stav da je ovako kako sada imamo dobro, uz eventualna "poliranja". :shock:
Zahvaljujem Dekanu i Prodekanici na trudu i podrsci, te Kolegiju sto je to raspravio. :)
Bas saznah da prijedlog nije prosao na Fakultetskom kolegiju i nece niti biti na iducem Vijecu. Odluceno je da se rasprava o rezimu studija provede u 9. mjesecu, gdje bi se mozda i ovo jos jednom raspravilo.
Ako sam dobro shvatio, prevladao je stav da je ovako kako sada imamo dobro, uz eventualna "poliranja".
Zahvaljujem Dekanu i Prodekanici na trudu i podrsci, te Kolegiju sto je to raspravio.
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 22:09 čet, 6. 7. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="mladac"]jel znaš na što se misli kad se kaže poliranje?[/quote]
Dorada, sitno krpanje, minorne izmjene,... 8) Sve u svemu, stvari bi trebale ostati kakve su bile ove godine, jer "je tako dobro". :| Ja se s time ne slazem, ali - iskreno - nisam siguran da bi dualizam bio bolji. :(
I dalje mislim da bi ovaj predlozeni nacin - sam - bio najbolje sto za sada mozemo. 8)
Ipak, meni ovako bolje; nece nitko mene piliti kad (ako) nesto krene po zlu. :gg: ;)
mladac (napisa): | jel znaš na što se misli kad se kaže poliranje? |
Dorada, sitno krpanje, minorne izmjene,... Sve u svemu, stvari bi trebale ostati kakve su bile ove godine, jer "je tako dobro". Ja se s time ne slazem, ali - iskreno - nisam siguran da bi dualizam bio bolji.
I dalje mislim da bi ovaj predlozeni nacin - sam - bio najbolje sto za sada mozemo.
Ipak, meni ovako bolje; nece nitko mene piliti kad (ako) nesto krene po zlu.
|
|
[Vrh] |
|
|