Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
zrinka Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
lhranjec Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
andreao Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
lhranjec Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
SvekY Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:56 sub, 8. 7. 2006 Naslov: |
|
|
Bufferu se može dogoditi, koliko ja znam, samo overflow.
I overflow i underflow se može dogoditi kod strojnih aritmetičkih operacija. Svaki brojevni tip podatka ima po apsolutnoj vrijednosti maksimum i minimum vrijednosti. Dakle, ovisno o tome koji tip podatka uzmeš za spremanje broja, uvijek ćeš imati najveću i najmanju vrijednost koju možeš zapisati, ne računajući nulu (0) i predznak.
[b]Overflow[/b] se događa kad račun daje broj po aps. vrij. veći od one koju je moguće prikazati s odabranim tipom podatka.
[b]Underflow[/b] je pojava kad račun daje broj po aps. vrij. manji od minimuma kojeg je moguće prikazati.
[i]Jednostavnije[/i], broj je preblizu nuli i predaleko minimumu pa se "zaokružuje" na nulu. Sada zamisli da taj rezultat ide dalje u račun, gdje s njim dijeliš neki drugi broj. :arrow: Division by zero error!!
Za underflow nisam čuo kod cijelobrojnih tipova podataka.
Nadam se da je jasnije.
Bufferu se može dogoditi, koliko ja znam, samo overflow.
I overflow i underflow se može dogoditi kod strojnih aritmetičkih operacija. Svaki brojevni tip podatka ima po apsolutnoj vrijednosti maksimum i minimum vrijednosti. Dakle, ovisno o tome koji tip podatka uzmeš za spremanje broja, uvijek ćeš imati najveću i najmanju vrijednost koju možeš zapisati, ne računajući nulu (0) i predznak.
Overflow se događa kad račun daje broj po aps. vrij. veći od one koju je moguće prikazati s odabranim tipom podatka.
Underflow je pojava kad račun daje broj po aps. vrij. manji od minimuma kojeg je moguće prikazati.
Jednostavnije, broj je preblizu nuli i predaleko minimumu pa se "zaokružuje" na nulu. Sada zamisli da taj rezultat ide dalje u račun, gdje s njim dijeliš neki drugi broj. Division by zero error!!
Za underflow nisam čuo kod cijelobrojnih tipova podataka.
Nadam se da je jasnije.
_________________ Šarm je kad dobijete ono što želite a da to ne morate tražiti. (iz SvekYeve knjige aforizama)
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
zrinka Forumaš(ica)

Spol: