Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Greda Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Greda Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 22:25 čet, 6. 7. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="mladac"]sad sam malo zbunjena... meni su danas rekli da se prvi u listi može pobrisat samo s pointerom, na pointer... jer kao u glavnom programu će glava i dalje pokazivat na prvi (radila sam onaj zadatak kad treba izbrisat sve koji imaju vecu cjenu...) ja sam napravila dvije petlje 1 u kojoj provjerava dal je prvi veći i 2 koju provjerava sve ostale kad 1 u listi više nebude imao veću cijenu. jel to ok? ili moram radit si **p?[/quote]
To je ok. 8)
Imas dva nacina za "vratiti" novu glavu liste u glavni program:
Deklaracija funkcije: [tt]node *fja(node *pocetak,...);[/tt]
Poziv funckije: [tt]pocetak = fja(pocetak,...);[/tt]
i
Deklaracija funkcije: [tt]... fja(node **pocetak,...);[/tt]
Poziv funckije: [tt]fja(&pocetak,...);[/tt]
Drugi slucaj je bitno kompliciraniji i ne bih ga preporucio ako ti nije bas jaaaaako jasno sto i kako radi (treba paziti u samom tijelu funkcije). :? Usput, [tt]...[/tt] mi zamijenjuju eventualne ostale parametre; u pravilu se to ne pise bukvalno u kod. ;)
mladac (napisa): | sad sam malo zbunjena... meni su danas rekli da se prvi u listi može pobrisat samo s pointerom, na pointer... jer kao u glavnom programu će glava i dalje pokazivat na prvi (radila sam onaj zadatak kad treba izbrisat sve koji imaju vecu cjenu...) ja sam napravila dvije petlje 1 u kojoj provjerava dal je prvi veći i 2 koju provjerava sve ostale kad 1 u listi više nebude imao veću cijenu. jel to ok? ili moram radit si **p? |
To je ok.
Imas dva nacina za "vratiti" novu glavu liste u glavni program:
Deklaracija funkcije: node *fja(node *pocetak,...);
Poziv funckije: pocetak = fja(pocetak,...);
i
Deklaracija funkcije: ... fja(node **pocetak,...);
Poziv funckije: fja(&pocetak,...);
Drugi slucaj je bitno kompliciraniji i ne bih ga preporucio ako ti nije bas jaaaaako jasno sto i kako radi (treba paziti u samom tijelu funkcije). Usput, ... mi zamijenjuju eventualne ostale parametre; u pravilu se to ne pise bukvalno u kod.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
|