Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

za sve zainteresirane... :) (zadatak)
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Diskretna matematika
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
lucija
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 0 - 0

PostPostano: 21:43 pon, 10. 7. 2006    Naslov: za sve zainteresirane... :) Citirajte i odgovorite

hej...evo opet mali zadatak za sve kojima se upusta u takvo sto...odmah da kazem nije lako, ako ko zna iz prve genije je, nema sto...pa probajte,,i naravno obavjestite me ako nije problem jer ja ne znam rjesenje,ali znam nekog ko zna...a moj zadatak je da saznam..

ovako, na koliko nacina se 12 bracnih parova moze posjesti za okrugli stol ali na nacin da nijedan muz ne sjedi do svoje zene....

:?:

:shock: good luck

:cry:
hej...evo opet mali zadatak za sve kojima se upusta u takvo sto...odmah da kazem nije lako, ako ko zna iz prve genije je, nema sto...pa probajte,,i naravno obavjestite me ako nije problem jer ja ne znam rjesenje,ali znam nekog ko zna...a moj zadatak je da saznam..

ovako, na koliko nacina se 12 bracnih parova moze posjesti za okrugli stol ali na nacin da nijedan muz ne sjedi do svoje zene....

Question

Shocked good luck

Crying or Very sad

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
annia
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 1 - 0

PostPostano: 21:56 pon, 10. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

to je kombinatorika, jel da?
to je kombinatorika, jel da?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
annia
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 1 - 0

PostPostano: 21:57 pon, 10. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

nemam pojima :( možda 5! x 6!
nemam pojima Sad možda 5! x 6!

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
SickJedi
Moderator
Moderator

Spol: muško
12 = 42 - 30

PostPostano: 22:33 pon, 10. 7. 2006    Naslov: Re: za sve zainteresirane... :) Citirajte i odgovorite

[quote="lucija"]ovako, na koliko nacina se 12 bracnih parova moze posjesti za okrugli stol ali na nacin da nijedan muz ne sjedi do svoje zene....[/quote]

A jos da nitko ne sjedi do svojeg ljubavnika/ljubavnice? :twisted:
lucija (napisa):

A jos da nitko ne sjedi do svojeg ljubavnika/ljubavnice? Twisted Evil

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
rat in a cage
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

13 = 17 - 4

PostPostano: 16:15 uto, 11. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

to bi bilo neš prek formule uključivanja/isključivanja jel?
izačunaš na kolko ih načina možeš posjest bilo kako i onda oduzmeš slučaj koji ti ne paše (tj. da svi muževi sjede pored svoje žene)..tak je to nekak išlo, ne sjećam se baš :oops:
to bi bilo neš prek formule uključivanja/isključivanja jel?
izačunaš na kolko ih načina možeš posjest bilo kako i onda oduzmeš slučaj koji ti ne paše (tj. da svi muževi sjede pored svoje žene)..tak je to nekak išlo, ne sjećam se baš Embarassed

[Vrh]
lucija
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 2:45 sri, 12. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

nikako da shavatim ovo odgovaranje, ja stisnem odgovori, napisem sve i onda ne mogu posli naci svoj odgovor!!

e ne znam ni ja odgovor,meni je zadatak da ga pronadem,
hvala vam svima sto se dali truda bar da mi odogovorite,,,ja ako ikad saznam odmah vam javim,,i vi meni,,pak ste vi maldi pametni matematicari i ja uopce ne sumnjam u vas ko takve :wink:

e da to je kombinatorika,,ljubavnice iskljucujemo,,oni se svi vole :shock:

imate vi kakvo pitanjce i odgovor usput uz njega,,,da vratim udarcu svom izvoru zadataka :twisted: he he

ljudi jos jednom hvala,,,we ll be in touch...

i ugodno vam lito....he znam! ko mi zasna odgovor osvaja odmor na moru kod mene,,,sad sam motivirala,bar se nadam, da saznate...

imam pitanjce,,, sto je ovo pohvale i to?kako to dajes nekom
? kad prestajem biti prinova forumska?bas se jadno osjecam s tim nazivom,,, :(

see u!!!
nikako da shavatim ovo odgovaranje, ja stisnem odgovori, napisem sve i onda ne mogu posli naci svoj odgovor!!

e ne znam ni ja odgovor,meni je zadatak da ga pronadem,
hvala vam svima sto se dali truda bar da mi odogovorite,,,ja ako ikad saznam odmah vam javim,,i vi meni,,pak ste vi maldi pametni matematicari i ja uopce ne sumnjam u vas ko takve Wink

e da to je kombinatorika,,ljubavnice iskljucujemo,,oni se svi vole Shocked

imate vi kakvo pitanjce i odgovor usput uz njega,,,da vratim udarcu svom izvoru zadataka Twisted Evil he he

ljudi jos jednom hvala,,,we ll be in touch...

i ugodno vam lito....he znam! ko mi zasna odgovor osvaja odmor na moru kod mene,,,sad sam motivirala,bar se nadam, da saznate...

imam pitanjce,,, sto je ovo pohvale i to?kako to dajes nekom
? kad prestajem biti prinova forumska?bas se jadno osjecam s tim nazivom,,, Sad

see u!!!

[Vrh]
Ignavia
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
91 = 108 - 17

PostPostano: 8:07 sri, 12. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

mozes pogledat odgovor u knjizi Kombinatorna i diskretna matematika od prof. Veljana (problem bracnih parova!), ne znam kolko ti sam broj znaci, bilo bi bolje da skuzis kak se racuna... uglavnom, koristi se topovski polinom, ploca zabrane i takve stvari pa ne znam kolko si upoznata s tim pojmovima :tree:
:isus:
mozes pogledat odgovor u knjizi Kombinatorna i diskretna matematika od prof. Veljana (problem bracnih parova!), ne znam kolko ti sam broj znaci, bilo bi bolje da skuzis kak se racuna... uglavnom, koristi se topovski polinom, ploca zabrane i takve stvari pa ne znam kolko si upoznata s tim pojmovima Christmas Tree
Isus

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
Gost

PostPostano: 8:39 sri, 12. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ma da radili smo to na predavanjima, preko topovskog polinoma, te je jos bio i uvjet da moraju alternirati musko zensko, uz to da muz ne smije sjedit kraj zene, sve u svemu, za kojih n parova, tj 2n mjesta oko stola rjesenje je:

M(n)=2 * n! * SUMA k=0..n { 2n/2n-k*(2n-k povrh k)*(n-k)!*(-1)^k }

nadam se da ces skuzit sta sto znaci, pa uvrsti 12 i vidi jel to to...
Ma da radili smo to na predavanjima, preko topovskog polinoma, te je jos bio i uvjet da moraju alternirati musko zensko, uz to da muz ne smije sjedit kraj zene, sve u svemu, za kojih n parova, tj 2n mjesta oko stola rjesenje je:

M(n)=2 * n! * SUMA k=0..n { 2n/2n-k*(2n-k povrh k)*(n-k)!*(-1)^k }

nadam se da ces skuzit sta sto znaci, pa uvrsti 12 i vidi jel to to...

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Diskretna matematika Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum