Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
sorrow Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:42 pet, 8. 9. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="bnikola"]Ok, sve razloge koje si ti napisao mozda stoje. Ali, objasni mi onda, ako je sve stalno imao pod kontrolom, zasto je sada mrtav?[/quote]
To su dvije (skoro pa potpuno) različite situacije. Ono je bio krokodil u zatočeništvu nad kojim je imao kontrolu (hrana), ono divlja raža.
[quote]
Nije li se u tom trenutku, dok je s djetetom bio u blizini krokodila, moglo isto nesto nepredvidjeno dogoditi? Ljudi koji se bave terenskim radom znaju jako dobro da je tesko sve faktore predvidjeti i da se cesto dogodi nesto sto nisu predvidjeli (neovisno o tome da li se to dogadja u vezi sa promatranom zivotinjom ili drugom). Je li krokodil mogao krenuti prema Steveu i ovaj zakoraknuti natrag i pasti? Moze se postaviti masu pitanja. Cinjenica je da je dijete bilo u blizini kad se to snimalo, a to bas i nije za oci cijelog svijeta, bez obzira na to da li su sve predvidjeli i da li je dijete bilo sigurno...[/quote]
Je, moglo se je desiti. Mogao je i avion past na njih u tom trenutku (ako razumiješ što želim reći :) ) U ZOOvrtovima se životinje drže na principu što gladnije to sigurnije. Nije sad da ih izgladnjuju nego jednostavno, gladna životinja je sigurnija od site životinje jer nema energije i čeka ruku koja će ju nahraniti, a ruka koja hrani se nesmije ugristi.
bnikola (napisa): | Ok, sve razloge koje si ti napisao mozda stoje. Ali, objasni mi onda, ako je sve stalno imao pod kontrolom, zasto je sada mrtav? |
To su dvije (skoro pa potpuno) različite situacije. Ono je bio krokodil u zatočeništvu nad kojim je imao kontrolu (hrana), ono divlja raža.
Citat: |
Nije li se u tom trenutku, dok je s djetetom bio u blizini krokodila, moglo isto nesto nepredvidjeno dogoditi? Ljudi koji se bave terenskim radom znaju jako dobro da je tesko sve faktore predvidjeti i da se cesto dogodi nesto sto nisu predvidjeli (neovisno o tome da li se to dogadja u vezi sa promatranom zivotinjom ili drugom). Je li krokodil mogao krenuti prema Steveu i ovaj zakoraknuti natrag i pasti? Moze se postaviti masu pitanja. Cinjenica je da je dijete bilo u blizini kad se to snimalo, a to bas i nije za oci cijelog svijeta, bez obzira na to da li su sve predvidjeli i da li je dijete bilo sigurno... |
Je, moglo se je desiti. Mogao je i avion past na njih u tom trenutku (ako razumiješ što želim reći ) U ZOOvrtovima se životinje drže na principu što gladnije to sigurnije. Nije sad da ih izgladnjuju nego jednostavno, gladna životinja je sigurnija od site životinje jer nema energije i čeka ruku koja će ju nahraniti, a ruka koja hrani se nesmije ugristi.
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
tihana Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 18:03 pet, 8. 9. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="goranm"][quote="vsego"]Ne kuzim se toliko u krokodile, ali ako je tocno ono da mu celjust poklopis nogom[/quote]
Ne mogu nigdje pronaći kolika je sila potrebna da se krokodilu drže zatvorena usta, ali ako si ikada gledao nekakav isječak sa lovom na krokodila i ako si se slučajno upitao zašto mu se prvo na glavu skače ili baca omča oko njuške, to je zato da mu se prvo imobilizira jedino oružje koje ima (jači stisak sa obje ruke je dovoljno dobar). Uvijek se krokodil može nekako iskoprcati tako da zabacuje tijelo okolo, ali to se rješava obično tako da još jedna ili nekoliko osoba se punom težinom legne na krokotila. :)[/quote]
a ja sam mislila da je to zato da mu se pokriju oči :roll: ako ne vidi nemože (baš dobro) napasti... A mislim da legnu na njega da ga lakše
kontoliraju dok za pregledavaju, daju injekcije, čiste.....(kaj sve već rade) :wink:
e i imam pitanje: ako se nemože tako brzo kretati na suhom, ako je gladan pa nema energije, zašto se onda koprca kad je par ljudi na njemu. Mislim, od kud mu ta energija :?: pitam jer me stvarno zanima. jer mislim da on može biti gladan ali i dalje ima puno energije. Uostalom, znaš onu staru: ne diraj lava dok spava! Ili kada zezaš psa tako da mu mašeš s mesom ispred njuške ali mu nedaš klopu :arrow: e tada će te laganini ugrist....
goranm (napisa): | vsego (napisa): | Ne kuzim se toliko u krokodile, ali ako je tocno ono da mu celjust poklopis nogom |
Ne mogu nigdje pronaći kolika je sila potrebna da se krokodilu drže zatvorena usta, ali ako si ikada gledao nekakav isječak sa lovom na krokodila i ako si se slučajno upitao zašto mu se prvo na glavu skače ili baca omča oko njuške, to je zato da mu se prvo imobilizira jedino oružje koje ima (jači stisak sa obje ruke je dovoljno dobar). Uvijek se krokodil može nekako iskoprcati tako da zabacuje tijelo okolo, ali to se rješava obično tako da još jedna ili nekoliko osoba se punom težinom legne na krokotila.  |
a ja sam mislila da je to zato da mu se pokriju oči ako ne vidi nemože (baš dobro) napasti... A mislim da legnu na njega da ga lakše
kontoliraju dok za pregledavaju, daju injekcije, čiste.....(kaj sve već rade)
e i imam pitanje: ako se nemože tako brzo kretati na suhom, ako je gladan pa nema energije, zašto se onda koprca kad je par ljudi na njemu. Mislim, od kud mu ta energija pitam jer me stvarno zanima. jer mislim da on može biti gladan ali i dalje ima puno energije. Uostalom, znaš onu staru: ne diraj lava dok spava! Ili kada zezaš psa tako da mu mašeš s mesom ispred njuške ali mu nedaš klopu e tada će te laganini ugrist....
_________________ I aim to misbehave
|
|
[Vrh] |
|
tihana Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 18:11 pet, 8. 9. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="goranm"][quote="tihana"]
a što da se poskliznuo :?: da li bi onda krokodil išao papati bebu ili njega :?:
a možda bi steve pao na bebu....[/quote]
A šta da je Slovenija odlučila zauzeti Australiju i lansirala 44 nuklearne rakete na njih?
Moglo je biti beskonačno mnogo ishoda, ali samo jedan se je desio.
Da li ikad tako razmišljaš (što bi bilo kad bi bilo) kad prelaziš cestu? Neka si i na zebri pri upaljenom semaforu za pješake, svejedno postoji šansa da te neki luđak pregazi. [/quote]
pretjeruješ 8)
lako se u onom blatu poskliznuti. Nemoj me krivo shvatiti, hvala bogu da je imao iskustva pa da se nije, ali su bile povelike šanse da drosne na pod. što bi tada kroki napravio :arrow: pojma nemam. A neznaš ni ti. Nezna nitko. [size=9]Irwingu bi trebalo neko vrijeme da se ustane, možda bi kroki tada već jeo svoju večeru :? [/size]
kada prelaziš zebru i upaljeno je zeleno, ipak gledaš lijevo-desno (tak su me doma učili :D ), baš zbog nekih luđaka.
goranm (napisa): | tihana (napisa): |
a što da se poskliznuo da li bi onda krokodil išao papati bebu ili njega
a možda bi steve pao na bebu.... |
A šta da je Slovenija odlučila zauzeti Australiju i lansirala 44 nuklearne rakete na njih?
Moglo je biti beskonačno mnogo ishoda, ali samo jedan se je desio.
Da li ikad tako razmišljaš (što bi bilo kad bi bilo) kad prelaziš cestu? Neka si i na zebri pri upaljenom semaforu za pješake, svejedno postoji šansa da te neki luđak pregazi. |
pretjeruješ
lako se u onom blatu poskliznuti. Nemoj me krivo shvatiti, hvala bogu da je imao iskustva pa da se nije, ali su bile povelike šanse da drosne na pod. što bi tada kroki napravio pojma nemam. A neznaš ni ti. Nezna nitko. Irwingu bi trebalo neko vrijeme da se ustane, možda bi kroki tada već jeo svoju večeru
kada prelaziš zebru i upaljeno je zeleno, ipak gledaš lijevo-desno (tak su me doma učili ), baš zbog nekih luđaka.
_________________ I aim to misbehave
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 18:33 pet, 8. 9. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="tihana"]e i imam pitanje: ako se nemože tako brzo kretati na suhom, ako je gladan pa nema energije, zašto se onda koprca kad je par ljudi na njemu. Mislim, od kud mu ta energija :?:[/quote]Zato što misli da mu je život ugrožen i instinkt za preživljavanje je jači od svega drugog. Ali to koprcanje ne traje dugo jer se brzo potroši dokraja.
[quote]
pitam jer me stvarno zanima. jer mislim da on može biti gladan ali i dalje ima puno energije.[/quote]
[quote]Uostalom, znaš onu staru: ne diraj lava dok spava! Ili kada zezaš psa tako da mu mašeš s mesom ispred njuške ali mu nedaš klopu :arrow: e tada će te laganini ugrist....[/quote]
Lav koji spava je sit lav pa je i još opasniji lav:)Nisu sve životinje tako strašne kako se servira na tv. Istina je da nije baš za svakog sad ić nateravati npr. mačku koja je 4 puta teža od tebe, već samo za one koji su sigurni da znaju što rade.
Bila je prije par mjeseci emisija o nekoj curici koja je za kućne ljubimce imala geparda, lavicu i leoparda. Gepard je prirodno bio dovoljno pitom pa nije morala posebno paziti na njega, lavica isto tako je uglavnom spavala samo, a leopardu nikada nije smjela leđa okrenuti jer bi on instinktivno to shvatio kao poziv da ju za vrat ugrize i tako je dugo živjela sa 3 divlje mačke koje te mogu u sekundi ubiti, a nije ni 15 godina imala. Samo zato jer je znala kako se s njima treba postupati.
Pas ima prednost u odnosu na krokodila - može ti skočiti do ruke. Ne kažem ja da je krokodil bezopasan, već da ima neke "nedostatke" koji lovci i uzgajatelji koriste i tako gotovo nikada nisu u opasnosti.
tihana (napisa): | e i imam pitanje: ako se nemože tako brzo kretati na suhom, ako je gladan pa nema energije, zašto se onda koprca kad je par ljudi na njemu. Mislim, od kud mu ta energija  | Zato što misli da mu je život ugrožen i instinkt za preživljavanje je jači od svega drugog. Ali to koprcanje ne traje dugo jer se brzo potroši dokraja.
Citat: |
pitam jer me stvarno zanima. jer mislim da on može biti gladan ali i dalje ima puno energije. |
Citat: | Uostalom, znaš onu staru: ne diraj lava dok spava! Ili kada zezaš psa tako da mu mašeš s mesom ispred njuške ali mu nedaš klopu e tada će te laganini ugrist.... |
Lav koji spava je sit lav pa je i još opasniji lav:)Nisu sve životinje tako strašne kako se servira na tv. Istina je da nije baš za svakog sad ić nateravati npr. mačku koja je 4 puta teža od tebe, već samo za one koji su sigurni da znaju što rade.
Bila je prije par mjeseci emisija o nekoj curici koja je za kućne ljubimce imala geparda, lavicu i leoparda. Gepard je prirodno bio dovoljno pitom pa nije morala posebno paziti na njega, lavica isto tako je uglavnom spavala samo, a leopardu nikada nije smjela leđa okrenuti jer bi on instinktivno to shvatio kao poziv da ju za vrat ugrize i tako je dugo živjela sa 3 divlje mačke koje te mogu u sekundi ubiti, a nije ni 15 godina imala. Samo zato jer je znala kako se s njima treba postupati.
Pas ima prednost u odnosu na krokodila - može ti skočiti do ruke. Ne kažem ja da je krokodil bezopasan, već da ima neke "nedostatke" koji lovci i uzgajatelji koriste i tako gotovo nikada nisu u opasnosti.
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
tihana Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Melkor Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
alen Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:29 pet, 8. 9. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="alen"]Ma to se samo čini. Sigurno nije tako opasno kao što izgleda. On je profesionalac i zna kolko visoko treba dignut djete da ga krokodil ne može dokučit ili mu eventualno samo odgrist noge, al tak da dijete preživi. Siguran sam da bi i sa 20 djece okruženih sa 5 krokodila uspio spasit 19/20 djece. Ma on je najveća faca na svijetu kad, iako se čini da je situacija opasna, bez imalo straha može održat potpunu kontrolu nad situacijom dovodeći dijete u gotovo zanemariv smrtonosni rizik.
(nadam se da je sarkazam dovoljno uočljiv)[/quote]
Sprdaj se koliko hoćeš, ali činjenice su na njegovoj strani + najbitnija činjenica je da 99% životinja ne prepoznaje čovjeka (ni njegovu djecu, a neke čak znaju i odgojiti pokoje dijete ([url=http://en.wikipedia.org/wiki/Feral_child]klik[/url])) kao plijen, pogotovo one koje su u zatočeništvu.
alen (napisa): | Ma to se samo čini. Sigurno nije tako opasno kao što izgleda. On je profesionalac i zna kolko visoko treba dignut djete da ga krokodil ne može dokučit ili mu eventualno samo odgrist noge, al tak da dijete preživi. Siguran sam da bi i sa 20 djece okruženih sa 5 krokodila uspio spasit 19/20 djece. Ma on je najveća faca na svijetu kad, iako se čini da je situacija opasna, bez imalo straha može održat potpunu kontrolu nad situacijom dovodeći dijete u gotovo zanemariv smrtonosni rizik.
(nadam se da je sarkazam dovoljno uočljiv) |
Sprdaj se koliko hoćeš, ali činjenice su na njegovoj strani + najbitnija činjenica je da 99% životinja ne prepoznaje čovjeka (ni njegovu djecu, a neke čak znaju i odgojiti pokoje dijete (klik)) kao plijen, pogotovo one koje su u zatočeništvu.
|
|
[Vrh] |
|
alen Forumaš(ica)

|
Postano: 13:13 sub, 9. 9. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="mladac"]ti znaš da je on pokojan? zbunjena sam, nekak iz teksta se ne vidi, sam pitam?
a šta je s onom: o mrtvima samo najbolje?[/quote]
Ispricavam se na nedolicnom izrazavanju. Mozda bolje da sam rekao:
Ma to se samo čini. Sigurno nije tako opasno kao što izgleda. On je profesionalac i zna kolko visoko treba dignut djete da ga krokodil ne može dokučit ili mu eventualno samo odgrist noge, al tak da dijete preživi. Siguran sam da bi i sa 20 djece okruženih sa 5 krokodila uspio spasit 19/20 djece. Ma on je najveća faca na svijetu kad, iako se čini da je situacija opasna, bez imalo straha može održat potpunu kontrolu nad situacijom dovodeći dijete u gotovo zanemariv smrtonosni rizik. Velika je tragedija što tako velik čovjek više nije među nama, ali svojim djelima, kojima je zadužio cijelo čovječanstvo, će zauvijek ostati živjeti u nama.(nek si svako protumači ovo kak hoće, sve aluzije na možebitno drukčije shvaćanje su slučajne, nadam se da je iz teksta sada vidljivo da je on pokojan)
mladac (napisa): | ti znaš da je on pokojan? zbunjena sam, nekak iz teksta se ne vidi, sam pitam?
a šta je s onom: o mrtvima samo najbolje? |
Ispricavam se na nedolicnom izrazavanju. Mozda bolje da sam rekao:
Ma to se samo čini. Sigurno nije tako opasno kao što izgleda. On je profesionalac i zna kolko visoko treba dignut djete da ga krokodil ne može dokučit ili mu eventualno samo odgrist noge, al tak da dijete preživi. Siguran sam da bi i sa 20 djece okruženih sa 5 krokodila uspio spasit 19/20 djece. Ma on je najveća faca na svijetu kad, iako se čini da je situacija opasna, bez imalo straha može održat potpunu kontrolu nad situacijom dovodeći dijete u gotovo zanemariv smrtonosni rizik. Velika je tragedija što tako velik čovjek više nije među nama, ali svojim djelima, kojima je zadužio cijelo čovječanstvo, će zauvijek ostati živjeti u nama.(nek si svako protumači ovo kak hoće, sve aluzije na možebitno drukčije shvaćanje su slučajne, nadam se da je iz teksta sada vidljivo da je on pokojan)
_________________ Između ostalog, mislim da bi kolegij mjera i integral trebao imati svoj podforum među kolegijima treće godine
|
|
[Vrh] |
|
Ante Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: