Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Dabrica Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 10:00 sri, 13. 9. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="goranm"]
Zašto?
1. Krokodili zbog svojih kratkih nogu ne mogu skočiti tako visoko.
2. Krokodil ne može skočiti tako daleko.
3. Krokodilova usta su prilagođena da hvataju četveronožne životinje. Sa čovjekom koji stoji i kreće se (izbjegava ga) ne zna što bi napravio jer ga ne može ugristi i odvuć nazad u vodu s lakoćom, kao što to sa nekim životinjama radi. Gotovo da ni ne može čovjeka za nogu ugristi jer ne može čeljust zarotirati tako da uhvati nogu.
4. Taj krokodil je vrlo vjerojatno bio izgladnio i nije bio u stanju išta raditi osim čekati da mu komad mesa padne u usta.
5. Krokodilu je dovoljno nogom stati na njušku tako da je više ne može otvoriti jer nema dovoljno razvijene mišiće za otvaranje čeljusti
[/quote]
sve to stoji, i sve ja to znam (ipak nas nauče nešto na kralješnjacima :wink: ), ali sve to skupa nije razloga da držiš dijete u rukama. krokodil itekako može uhvatiti čovjeka za nogu jer, iako ne rotiraju vrat, bacaju se za prijenom i nije ništa čudno da uhvate životinju koja se malo previše približila obali... zamisli, povuče stevea za nogu, jer mu on, budući da drži komad mesa u jednom, a dijete u drugoj i pazi na njega, nije mogao rukom primiti njušku (noga je prenesigurna, krokodil se izvuče kao ništa, treba mu rukom obujmiti usta). i padne steve, i padne dijete...
mračan scenarij, hvala bogu da se tako nešto nije desilo, ali se moglo...
ja zapravo uopće ne znam otkud njemu toliko potreba za provociranjem životinja...
p.s. isričavam se, jer nisam par dana pratila raspravu, ako je nešto od ovog moga već rečeno :oops:
goranm (napisa): |
Zašto?
1. Krokodili zbog svojih kratkih nogu ne mogu skočiti tako visoko.
2. Krokodil ne može skočiti tako daleko.
3. Krokodilova usta su prilagođena da hvataju četveronožne životinje. Sa čovjekom koji stoji i kreće se (izbjegava ga) ne zna što bi napravio jer ga ne može ugristi i odvuć nazad u vodu s lakoćom, kao što to sa nekim životinjama radi. Gotovo da ni ne može čovjeka za nogu ugristi jer ne može čeljust zarotirati tako da uhvati nogu.
4. Taj krokodil je vrlo vjerojatno bio izgladnio i nije bio u stanju išta raditi osim čekati da mu komad mesa padne u usta.
5. Krokodilu je dovoljno nogom stati na njušku tako da je više ne može otvoriti jer nema dovoljno razvijene mišiće za otvaranje čeljusti
|
sve to stoji, i sve ja to znam (ipak nas nauče nešto na kralješnjacima ), ali sve to skupa nije razloga da držiš dijete u rukama. krokodil itekako može uhvatiti čovjeka za nogu jer, iako ne rotiraju vrat, bacaju se za prijenom i nije ništa čudno da uhvate životinju koja se malo previše približila obali... zamisli, povuče stevea za nogu, jer mu on, budući da drži komad mesa u jednom, a dijete u drugoj i pazi na njega, nije mogao rukom primiti njušku (noga je prenesigurna, krokodil se izvuče kao ništa, treba mu rukom obujmiti usta). i padne steve, i padne dijete...
mračan scenarij, hvala bogu da se tako nešto nije desilo, ali se moglo...
ja zapravo uopće ne znam otkud njemu toliko potreba za provociranjem životinja...
p.s. isričavam se, jer nisam par dana pratila raspravu, ako je nešto od ovog moga već rečeno
_________________ dis bonjour a la dame...

|
|
[Vrh] |
|
Dabrica Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 10:03 sri, 13. 9. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="goranm"]
Ali nije bilo blata :wink:
[img]http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/39697000/jpg/_39697245_newirwincroc.jpg[/img][/quote]
ah, da, evo koliko i krokodil može skočiti... mislim da je taman bebi u visini, a uvjerena sam da može i više :)
btw - ja se bavim zmijama i paucima i, ma koliko god ja bila sigurna da moj pauk nije jako otrovan i da je mirna i plašljiva beštija, ne bih pustila neko dijete da slini iznad njega - nikad ne znaš, možda je baš posebno osjetljivo na tajitaj otrov. u najmanju ruku, djecu se ne smije ostavljati bez nadzora ni s pripitomljenim mačkama i psima, a svašta se može desiti i kad je 15 ljudi uokolo...
goranm (napisa): |
Ali nije bilo blata
 |
ah, da, evo koliko i krokodil može skočiti... mislim da je taman bebi u visini, a uvjerena sam da može i više
btw - ja se bavim zmijama i paucima i, ma koliko god ja bila sigurna da moj pauk nije jako otrovan i da je mirna i plašljiva beštija, ne bih pustila neko dijete da slini iznad njega - nikad ne znaš, možda je baš posebno osjetljivo na tajitaj otrov. u najmanju ruku, djecu se ne smije ostavljati bez nadzora ni s pripitomljenim mačkama i psima, a svašta se može desiti i kad je 15 ljudi uokolo...
_________________ dis bonjour a la dame...

|
|
[Vrh] |
|
andreao Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Dabrica Forumaš(ica)

Spol: 
|