Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Lovac na krokodile
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Dabrica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
= 7 - 3

PostPostano: 10:00 sri, 13. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="goranm"]
Zašto?

1. Krokodili zbog svojih kratkih nogu ne mogu skočiti tako visoko.
2. Krokodil ne može skočiti tako daleko.
3. Krokodilova usta su prilagođena da hvataju četveronožne životinje. Sa čovjekom koji stoji i kreće se (izbjegava ga) ne zna što bi napravio jer ga ne može ugristi i odvuć nazad u vodu s lakoćom, kao što to sa nekim životinjama radi. Gotovo da ni ne može čovjeka za nogu ugristi jer ne može čeljust zarotirati tako da uhvati nogu.
4. Taj krokodil je vrlo vjerojatno bio izgladnio i nije bio u stanju išta raditi osim čekati da mu komad mesa padne u usta.
5. Krokodilu je dovoljno nogom stati na njušku tako da je više ne može otvoriti jer nema dovoljno razvijene mišiće za otvaranje čeljusti
[/quote]

sve to stoji, i sve ja to znam (ipak nas nauče nešto na kralješnjacima :wink: ), ali sve to skupa nije razloga da držiš dijete u rukama. krokodil itekako može uhvatiti čovjeka za nogu jer, iako ne rotiraju vrat, bacaju se za prijenom i nije ništa čudno da uhvate životinju koja se malo previše približila obali... zamisli, povuče stevea za nogu, jer mu on, budući da drži komad mesa u jednom, a dijete u drugoj i pazi na njega, nije mogao rukom primiti njušku (noga je prenesigurna, krokodil se izvuče kao ništa, treba mu rukom obujmiti usta). i padne steve, i padne dijete...

mračan scenarij, hvala bogu da se tako nešto nije desilo, ali se moglo...
ja zapravo uopće ne znam otkud njemu toliko potreba za provociranjem životinja...

p.s. isričavam se, jer nisam par dana pratila raspravu, ako je nešto od ovog moga već rečeno :oops:
goranm (napisa):

Zašto?

1. Krokodili zbog svojih kratkih nogu ne mogu skočiti tako visoko.
2. Krokodil ne može skočiti tako daleko.
3. Krokodilova usta su prilagođena da hvataju četveronožne životinje. Sa čovjekom koji stoji i kreće se (izbjegava ga) ne zna što bi napravio jer ga ne može ugristi i odvuć nazad u vodu s lakoćom, kao što to sa nekim životinjama radi. Gotovo da ni ne može čovjeka za nogu ugristi jer ne može čeljust zarotirati tako da uhvati nogu.
4. Taj krokodil je vrlo vjerojatno bio izgladnio i nije bio u stanju išta raditi osim čekati da mu komad mesa padne u usta.
5. Krokodilu je dovoljno nogom stati na njušku tako da je više ne može otvoriti jer nema dovoljno razvijene mišiće za otvaranje čeljusti

sve to stoji, i sve ja to znam (ipak nas nauče nešto na kralješnjacima Wink ), ali sve to skupa nije razloga da držiš dijete u rukama. krokodil itekako može uhvatiti čovjeka za nogu jer, iako ne rotiraju vrat, bacaju se za prijenom i nije ništa čudno da uhvate životinju koja se malo previše približila obali... zamisli, povuče stevea za nogu, jer mu on, budući da drži komad mesa u jednom, a dijete u drugoj i pazi na njega, nije mogao rukom primiti njušku (noga je prenesigurna, krokodil se izvuče kao ništa, treba mu rukom obujmiti usta). i padne steve, i padne dijete...

mračan scenarij, hvala bogu da se tako nešto nije desilo, ali se moglo...
ja zapravo uopće ne znam otkud njemu toliko potreba za provociranjem životinja...

p.s. isričavam se, jer nisam par dana pratila raspravu, ako je nešto od ovog moga već rečeno Embarassed

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Dabrica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 7 - 3

PostPostano: 10:03 sri, 13. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="goranm"]
Ali nije bilo blata :wink:
[img]http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/39697000/jpg/_39697245_newirwincroc.jpg[/img][/quote]

ah, da, evo koliko i krokodil može skočiti... mislim da je taman bebi u visini, a uvjerena sam da može i više :)

btw - ja se bavim zmijama i paucima i, ma koliko god ja bila sigurna da moj pauk nije jako otrovan i da je mirna i plašljiva beštija, ne bih pustila neko dijete da slini iznad njega - nikad ne znaš, možda je baš posebno osjetljivo na tajitaj otrov. u najmanju ruku, djecu se ne smije ostavljati bez nadzora ni s pripitomljenim mačkama i psima, a svašta se može desiti i kad je 15 ljudi uokolo...
goranm (napisa):

Ali nije bilo blata Wink

ah, da, evo koliko i krokodil može skočiti... mislim da je taman bebi u visini, a uvjerena sam da može i više Smile

btw - ja se bavim zmijama i paucima i, ma koliko god ja bila sigurna da moj pauk nije jako otrovan i da je mirna i plašljiva beštija, ne bih pustila neko dijete da slini iznad njega - nikad ne znaš, možda je baš posebno osjetljivo na tajitaj otrov. u najmanju ruku, djecu se ne smije ostavljati bez nadzora ni s pripitomljenim mačkama i psima, a svašta se može desiti i kad je 15 ljudi uokolo...

[Vrh]
andreao
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 192 - 157

PostPostano: 8:10 pet, 15. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Zmije [b]i[/b] pauci :?: :?: :?: :shock:

Curo, ja ti se divim. Ja ih nemogu ni pogledati koliko su fuj,a sama pomisao da ih držim u ruci još više fuj. :fuj2:
Zmije i pauci Question Question Question Shocked

Curo, ja ti se divim. Ja ih nemogu ni pogledati koliko su fuj,a sama pomisao da ih držim u ruci još više fuj. Fuj!

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 7 - 3

PostPostano: 12:16 pet, 15. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

vjeruj, nije problem, samo treba naučiti rukovati s njima... beštija se uplaši, pa grize ili bježi...
ali još uvijek nisam naučila rukovati s otrovnim zmijama, to pomalo...
vjeruj, nije problem, samo treba naučiti rukovati s njima... beštija se uplaši, pa grize ili bježi...
ali još uvijek nisam naučila rukovati s otrovnim zmijama, to pomalo...

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4
Stranica 4 / 4.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum