Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Molba za "uvjetni" upis?? (studij)

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Stormbringer
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 1 - 0

PostPostano: 14:01 pet, 15. 9. 2006    Naslov: Molba za "uvjetni" upis?? Citirajte i odgovorite

dakle, situacija u kojoj se trenutno nalazim:
- položio sam sve ispite s prve godine i imam 44 ECTS boda s druge. Očito, uvjet još nemam :?
e sad, na stranu bezuvjetni upisi i polemike oko toga - ima li tko ikakva iskustva (što iz prve ruke, što da su samo čuli) glede pisanja molbi prodekanici za nastavu/dekanu/kome-već-ne, a sa svrhom omogućavanja redovnog upisa više godine?
čuo sam da je na ostalim odsjecima tako nešto izvedivo i, čak štoviše, dosta ustaljeno - ako se molba odobri uz nju stoji da se uvjet za upis više godine mora položiti dok početka ljetnog semestra sljedeće akademske godine.
Da li je tako nešto moguće i na našem ODJELU, ili je baš ključna riječ ovaj "odjel"?? :?:

unaprijed zahvalan,
pozdrav!
- položio sam sve ispite s prve godine i imam 44 ECTS boda s druge. Očito, uvjet još nemam Confused
e sad, na stranu bezuvjetni upisi i polemike oko toga - ima li tko ikakva iskustva (što iz prve ruke, što da su samo čuli) glede pisanja molbi prodekanici za nastavu/dekanu/kome-već-ne, a sa svrhom omogućavanja redovnog upisa više godine?
čuo sam da je na ostalim odsjecima tako nešto izvedivo i, čak štoviše, dosta ustaljeno - ako se molba odobri uz nju stoji da se uvjet za upis više godine mora položiti dok početka ljetnog semestra sljedeće akademske godine.
Da li je tako nešto moguće i na našem ODJELU, ili je baš ključna riječ ovaj "odjel"?? Question

unaprijed zahvalan,
pozdrav!

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
allllice
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
24 = 28 - 4

PostPostano: 14:41 pet, 15. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kolko ja znam, to se zadnji put na PMF-MO moglo prije dosta godina, ali se vec duze vrijeme ne prakticira. Dakle, odgovor bi bio - ne.
Kolko ja znam, to se zadnji put na PMF-MO moglo prije dosta godina, ali se vec duze vrijeme ne prakticira. Dakle, odgovor bi bio - ne.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:16 pet, 15. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa, prije koju godinu se moglo ako ti je falilo bod ili dva. :) [b]Mislim[/b] da to ovisi o prodekanici. 8) Savjet: popricaj s njom [b]sto prije[/b] i ako dozvoljava [b]odmah[/b] predaj molbu. 8) Ako ne dozvoljava... od 1.10. ce biti nova prodekanica (sluzbeno se jos ne zna tko; trebalo bi se saznati 20.9. na sjednci FV, pa pitaj predstavnike tko je postavljen), pa popricaj i s njom. O:)

A u cemu je problem na dekanskom poloziti jos jedan mali, bijedni ispitic? ;)

Btw, provjeri si botove... IIRC, ECTS nije uvijek isto sto i nasi interni bodovi prema kojima se odredjuju uvjeti za upis za ne-Bolonjce. :-s Mozda ti se posreci! :D
Pa, prije koju godinu se moglo ako ti je falilo bod ili dva. Smile Mislim da to ovisi o prodekanici. Cool Savjet: popricaj s njom sto prije i ako dozvoljava odmah predaj molbu. Cool Ako ne dozvoljava... od 1.10. ce biti nova prodekanica (sluzbeno se jos ne zna tko; trebalo bi se saznati 20.9. na sjednci FV, pa pitaj predstavnike tko je postavljen), pa popricaj i s njom. Angel

A u cemu je problem na dekanskom poloziti jos jedan mali, bijedni ispitic? Wink

Btw, provjeri si botove... IIRC, ECTS nije uvijek isto sto i nasi interni bodovi prema kojima se odredjuju uvjeti za upis za ne-Bolonjce. Eh? Mozda ti se posreci! Very Happy

[Vrh]
cinik
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
28 = 43 - 15

PostPostano: 16:10 pet, 15. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Pa, prije koju godinu se moglo ako ti je falilo bod ili dva. :) [/quote]
Prosle godine vise ne. Konkretan primjer -- kolegica na 2. godini imala 48 bodova i cistu 1. godinu, dala sa izvrsnim nesto u 12. mjesecu (uvjet)... sada ce imati cistu i 2. godinu, a vjerojatno i do kraja cistu parcijalu koju je dobila. U svakom slucaju bi kolegica mogla redovito upisati 4. godinu da je postojala mogucnost uvjetnog upisa (imala je 1 ispit u 2. mjesecu, mogla je dati i vise da je imala sto za davati).

'ave fun!

Sinisa
vsego (napisa):
Pa, prije koju godinu se moglo ako ti je falilo bod ili dva. Smile

Prosle godine vise ne. Konkretan primjer – kolegica na 2. godini imala 48 bodova i cistu 1. godinu, dala sa izvrsnim nesto u 12. mjesecu (uvjet)... sada ce imati cistu i 2. godinu, a vjerojatno i do kraja cistu parcijalu koju je dobila. U svakom slucaju bi kolegica mogla redovito upisati 4. godinu da je postojala mogucnost uvjetnog upisa (imala je 1 ispit u 2. mjesecu, mogla je dati i vise da je imala sto za davati).

'ave fun!

Sinisa

Mr.Doe
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 50 - 30

PostPostano: 16:12 pet, 15. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Imam slican problem kao i kolega,naime sakupio sam potrebnih 50 bodova za trecu godinu ( tj. imam 56 ,zasada),no jos nisam polozio UOF2 :grrr: .Ostao je jos samo jedan rok iz fizike,te mi je to posljednja prilika da polozim.Moje pitanje jest; da li postoji mogucnost da ukoliko ne polozim UOF2, da ipak upisem trecu godinu.Takoder sam nacuo da su neke osobe upisivale trecu godinu bez fizike no neznam da li je to trač ili nesta slicno.
Imam slican problem kao i kolega,naime sakupio sam potrebnih 50 bodova za trecu godinu ( tj. imam 56 ,zasada),no jos nisam polozio UOF2 Grrrrr.... .Ostao je jos samo jedan rok iz fizike,te mi je to posljednja prilika da polozim.Moje pitanje jest; da li postoji mogucnost da ukoliko ne polozim UOF2, da ipak upisem trecu godinu.Takoder sam nacuo da su neke osobe upisivale trecu godinu bez fizike no neznam da li je to trač ili nesta slicno.

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Sarma: -

PostPostano: 17:15 pet, 15. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Mr.Doe"]Imam slican problem kao i kolega,naime sakupio sam potrebnih 50 bodova za trecu godinu ( tj. imam 56 ,zasada),no jos nisam polozio UOF2 :grrr: .Ostao je jos samo jedan rok iz fizike,te mi je to posljednja prilika da polozim.Moje pitanje jest; da li postoji mogucnost da ukoliko ne polozim UOF2, da ipak upisem trecu godinu.Takoder sam nacuo da su neke osobe upisivale trecu godinu bez fizike no neznam da li je to trač ili nesta slicno.[/quote]

ne
at least je tako odgovorila prodekanica Milin-Sipus na moje pitanje o nepolozenom uvisu i upisu cetvrte godine (slicna prica kao ovo tvoje, samo godinu dana dalje)
a i jos neka slicna pitanja su rezultirala jednim slicnim i kratkim ne...

mozda ce iduca prodekanica ili prodekan imati vise zelje za rjesavnjem takvih molbi... tko god oni bili ;)
Mr.Doe (napisa):
Imam slican problem kao i kolega,naime sakupio sam potrebnih 50 bodova za trecu godinu ( tj. imam 56 ,zasada),no jos nisam polozio UOF2 Grrrrr.... .Ostao je jos samo jedan rok iz fizike,te mi je to posljednja prilika da polozim.Moje pitanje jest; da li postoji mogucnost da ukoliko ne polozim UOF2, da ipak upisem trecu godinu.Takoder sam nacuo da su neke osobe upisivale trecu godinu bez fizike no neznam da li je to trač ili nesta slicno.

ne
at least je tako odgovorila prodekanica Milin-Sipus na moje pitanje o nepolozenom uvisu i upisu cetvrte godine (slicna prica kao ovo tvoje, samo godinu dana dalje)

mozda ce iduca prodekanica ili prodekan imati vise zelje za rjesavnjem takvih molbi... tko god oni bili Wink

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 18:56 pet, 15. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"]ne
at least je tako odgovorila prodekanica Milin-Sipus na moje pitanje o nepolozenom uvisu i upisu cetvrte godine (slicna prica kao ovo tvoje, samo godinu dana dalje)[/quote]

NHF, ali mislim da UVIS na Matematici ima vecu tezinu od UuOF2. ;)
Nesi (napisa):
ne

NHF, ali mislim da UVIS na Matematici ima vecu tezinu od UuOF2. Wink

[Vrh]
D4rk0
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
-7 = 34 - 41
Lokacija: Nitko ne zna... Ziher mi je dobro di god da jesam ;)

PostPostano: 19:04 pet, 15. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="Nesi"]ne
at least je tako odgovorila prodekanica Milin-Sipus na moje pitanje o nepolozenom uvisu i upisu cetvrte godine (slicna prica kao ovo tvoje, samo godinu dana dalje)[/quote]

NHF, ali mislim da UVIS na Matematici ima vecu tezinu od UuOF2. ;)[/quote]
Morat ću se složiti. Čini mi se da bi se fizika mogla nekako užicati da se prenese... Ziher prije nego UVIS (sljedeće godine moram vidjeti što se tamo uči i rasturiti :) )
vsego (napisa):
Nesi (napisa):
ne

NHF, ali mislim da UVIS na Matematici ima vecu tezinu od UuOF2. Wink

Morat ću se složiti. Čini mi se da bi se fizika mogla nekako užicati da se prenese... Ziher prije nego UVIS (sljedeće godine moram vidjeti što se tamo uči i rasturiti Smile )

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
goc9999
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 27 - 22

PostPostano: 11:04 pon, 18. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

koliko se ja sjecam fizike,zadnji rok su svi prolazili,on se uvijek ponavljao i kad bi dosla na usmeni,profesor bi pitao kome ovdje treba za uvjet fizika i ti bi bili odma ispitani i svi bi prosli,pa nisu profe na fizici ne suosjecajni,pa znaju koliko je vazna fizika a koliko neki predmet sa naseg faxa,mislim ne omalovazavam niti jedan predmet,ali to je tako. ps. nesi tvoja prica o uvisu i fizici uopce se ne moze usporediti
ps.meni je falilo za upis 2 ili 3 boda (sa prve u drugu) i nisu mi dali da upisem godinu,mozda se sad malo sazale zbog bolonje,ali nas fax takav nikad nije bio :(
koliko se ja sjecam fizike,zadnji rok su svi prolazili,on se uvijek ponavljao i kad bi dosla na usmeni,profesor bi pitao kome ovdje treba za uvjet fizika i ti bi bili odma ispitani i svi bi prosli,pa nisu profe na fizici ne suosjecajni,pa znaju koliko je vazna fizika a koliko neki predmet sa naseg faxa,mislim ne omalovazavam niti jedan predmet,ali to je tako. ps. nesi tvoja prica o uvisu i fizici uopce se ne moze usporediti
ps.meni je falilo za upis 2 ili 3 boda (sa prve u drugu) i nisu mi dali da upisem godinu,mozda se sad malo sazale zbog bolonje,ali nas fax takav nikad nije bio Sad

[Vrh]
Mr.Doe
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 50 - 30

PostPostano: 12:50 pon, 18. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"][quote="Mr.Doe"]Imam slican problem kao i kolega,naime sakupio sam potrebnih 50 bodova za trecu godinu ( tj. imam 56 ,zasada),no jos nisam polozio UOF2 :grrr: .Ostao je jos samo jedan rok iz fizike,te mi je to posljednja prilika da polozim.Moje pitanje jest; da li postoji mogucnost da ukoliko ne polozim UOF2, da ipak upisem trecu godinu.Takoder sam nacuo da su neke osobe upisivale trecu godinu bez fizike no neznam da li je to trač ili nesta slicno.[/quote]

ne

mozda ce iduca prodekanica ili prodekan imati vise zelje za rjesavnjem takvih molbi... tko god oni bili ;)[/quote]

Da li je prodekanica davala samo negativne odgovore na tvoja pitanja??
Nesi (napisa):
Mr.Doe (napisa):

ne

mozda ce iduca prodekanica ili prodekan imati vise zelje za rjesavnjem takvih molbi... tko god oni bili Wink

Da li je prodekanica davala samo negativne odgovore na tvoja pitanja??

[Vrh]
MALENA_20
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 14:10 ned, 24. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

moje stanje je sljedeće: druga godina sam smjera:prof.matematike i fizike.na putu za treću dogodio se jedan kiks.pala sam komisiju iz kolegija s prve godine u 6.mjesecu. ali nisam odustala. :P zaključno s 13.9.2006. ˝očistila˝ sam 2.godinu.i od tada čekam......nemam više šta polagati. [u][b]kolike su mi šanse da mi netko odobri redovni upis u 3.godinu? [/b][/u]jer ipak ja neželim na bolonju.želim da me jednog dana dočeka titula prof.matematike i fizike, a ne neka magistra tko zna čega. :(
moje stanje je sljedeće: druga godina sam smjera:prof.matematike i fizike.na putu za treću dogodio se jedan kiks.pala sam komisiju iz kolegija s prve godine u 6.mjesecu. ali nisam odustala. Razz zaključno s 13.9.2006. ˝očistila˝ sam 2.godinu.i od tada čekam......nemam više šta polagati. kolike su mi šanse da mi netko odobri redovni upis u 3.godinu? jer ipak ja neželim na bolonju.želim da me jednog dana dočeka titula prof.matematike i fizike, a ne neka magistra tko zna čega. Sad

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 16:42 ned, 24. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Formalno: padas u Bolonju. :(

Neformalno: index u ruke (da se vidi "ociscena" druga godina) i posjeti buducu prodekanicu, pa vidi moze li ti izaci u susret. 8)
Formalno: padas u Bolonju. Sad

Neformalno: index u ruke (da se vidi "ociscena" druga godina) i posjeti buducu prodekanicu, pa vidi moze li ti izaci u susret. Cool

[Vrh]
D4rk0
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-7 = 34 - 41
Lokacija: Nitko ne zna... Ziher mi je dobro di god da jesam ;)

PostPostano: 17:18 ned, 24. 9. 2006    Naslov: Re: Molba za "uvjetni" upis?? Citirajte i odgovorite

[quote="Stormbringer"]dakle, situacija u kojoj se trenutno nalazim:
- položio sam sve ispite s prve godine i imam 44 ECTS boda s druge. Očito, uvjet još nemam :? [/quote]
E pa imaš :lol:
Stormbringer (napisa):
- položio sam sve ispite s prve godine i imam 44 ECTS boda s druge. Očito, uvjet još nemam Confused

E pa imaš Laughing

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
hana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-4 = 0 - 4

PostPostano: 8:55 ned, 1. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja imam malo drukčiji problem. Na drugoj sam godini prof.smjera.I imam ukupno 49 bodova,a bodovni prag za 3 godinu je 50.Već jesam na onom novom 4.godišnjem studiju,ali... cry Stavr je u tome što meni i još nekima sa mog smjera fali taj 1 bod ,pa jel je moguće da se možda spusti bodni prag za 1 bod da ne padamo na bolonju. oops cry
Stvarno bi bilo šteta.Jer ja sam baš gledala raspored nastavničkog smjera za 2. godinu,ja bih trebala slušat SAMO 1 kolegij,a parcijala će nam garant bit siromašna,jer je tak bilo i prošle godine onima koji su upisivali parcijalu 2.Mogli su upisat jedan kolegij + tjelesni.Tak da bih ja po tome morala praktički past cijelu godinu za slušanje dva kolegija??A da ne govorim da imam stipendiju koju onda trebam vraćat... cry Sljedeći tjedan idem kod nove prodekanice,jel bi moglo što bit od toga?

Svaka točna vijest,dobrodošla je ili savjet,naravno!
Ja imam malo drukčiji problem. Na drugoj sam godini prof.smjera.I imam ukupno 49 bodova,a bodovni prag za 3 godinu je 50.Već jesam na onom novom 4.godišnjem studiju,ali... Crying or Very sad Stavr je u tome što meni i još nekima sa mog smjera fali taj 1 bod ,pa jel je moguće da se možda spusti bodni prag za 1 bod da ne padamo na bolonju. Embarassed Crying or Very sad
Stvarno bi bilo šteta.Jer ja sam baš gledala raspored nastavničkog smjera za 2. godinu,ja bih trebala slušat SAMO 1 kolegij,a parcijala će nam garant bit siromašna,jer je tak bilo i prošle godine onima koji su upisivali parcijalu 2.Mogli su upisat jedan kolegij + tjelesni.Tak da bih ja po tome morala praktički past cijelu godinu za slušanje dva kolegija??A da ne govorim da imam stipendiju koju onda trebam vraćat... Crying or Very sad Sljedeći tjedan idem kod nove prodekanice,jel bi moglo što bit od toga?

Svaka točna vijest,dobrodošla je ili savjet,naravno!

[Vrh]
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 11:12 ned, 1. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="hana"]A da ne govorim da imam stipendiju koju onda trebam vraćat... :cry:[/quote]
Ako je to državna stipendija, kolege koji su je imali i pali godinu nisu je trebali vratiti :)
hana (napisa):
A da ne govorim da imam stipendiju koju onda trebam vraćat... Crying or Very sad

Ako je to državna stipendija, kolege koji su je imali i pali godinu nisu je trebali vratiti Smile

hana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-4 = 0 - 4

PostPostano: 10:17 uto, 3. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nije državna,što je najbolje županijska je i morat ću je zasigurno vraćat ako padnem! cry cry
Nije državna,što je najbolje županijska je i morat ću je zasigurno vraćat ako padnem! Crying or Very sad Crying or Very sad

[Vrh]
andreao
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 192 - 157

PostPostano: 14:24 uto, 3. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

E ja ti primam gradsku koja je ista kao i županijska. Pročitaj onaj ugovor koji si potpisala sa županijom (ak si ga potpisala). U njemu ti treba biti jedan članak u kojem bi trebalo pisati da jedino ako imaš neki opravdani razlog zašto nisi dala godinu, onda će ti oni staviti stipendiju u "zamrzavanje". To ti (govorim za primjer u mojoj županiji) najčešće kada se studenti nađu u takvoj poziciji, oni odu kod svog obiteljskog liječnika i objasne mu kakva je situacija i on ti nekaj napiše u tvoj karton, ono, par datuma, znam da se obično pisalo kronična upala pluća i sl., i nakraju ti daju potvrdu koji ti moraš odnesti u zgradu županije.
Ovo ti govorim iz prve ruke, jer imam frendicu koja je upravo to napravila.
Nešta možeš valjda iskemmijati. Samo ponovo pročitaj ugovor ak si ga sklopila. :D
E ja ti primam gradsku koja je ista kao i županijska. Pročitaj onaj ugovor koji si potpisala sa županijom (ak si ga potpisala). U njemu ti treba biti jedan članak u kojem bi trebalo pisati da jedino ako imaš neki opravdani razlog zašto nisi dala godinu, onda će ti oni staviti stipendiju u "zamrzavanje". To ti (govorim za primjer u mojoj županiji) najčešće kada se studenti nađu u takvoj poziciji, oni odu kod svog obiteljskog liječnika i objasne mu kakva je situacija i on ti nekaj napiše u tvoj karton, ono, par datuma, znam da se obično pisalo kronična upala pluća i sl., i nakraju ti daju potvrdu koji ti moraš odnesti u zgradu županije.
Ovo ti govorim iz prve ruke, jer imam frendicu koja je upravo to napravila.
Nešta možeš valjda iskemmijati. Samo ponovo pročitaj ugovor ak si ga sklopila. Very Happy

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum