Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Any1981 Forumaš(ica)
|
Postano: 10:34 pet, 29. 9. 2006 Naslov: Dr.Pavić - izlječenje dioptrije u 15 dana |
|
|
Hej ljudi...
Da, znam da se o ovom već pisalo, ali davno prije. Zanima me jel ima novih informacija. Tj. Da li je netko zbilja bio kod dr.Pavića?
Za one koji možda nisu čuli. Dr.Pavić jedini u Hrvatskoj radi na potpuno izlječenju vida. Bili kratkovidni ili dalekovidni.
Postupak:
Nakon pregleda dođete na vježbe kod doktora. Budete u grupici od cca 3 pacijenta i izvodite vježbe od 11 do 17h.
Dobijete knjige i brošere koje vam objašnjavaju kako vježbat kod kuće idućih 15 dana po 1h dnevno.
Tvrdi da već prvi dan vježbanja kod njega (od 11 do 17h) dođe do poboljšanja minimalno 80%. Ostatak ispravite kroz narednih 15 dana.
U tih 15 dana ne smijete nositi ni naočale ni leće.
Cijena: 3000 kn.
Garancije nema, ali kaže da se može doći kod njega i pogledati kartone pacijenata.
Milan Pavić, Slavka Batušića 17, Špansko. 01 3897 158.
Mene zanima da li je netko od vas bio na tome ili pozna nekog tko je bio? Zanima me da li je to moguće?
Jer ako je, dat ću i duplo više love, samo da se riješim glupih naočala i leća, jer ih ne podnosim više. Pogotovo naočale.
A frka me otić tek tako, pa ako mi ne pomogne bit ću izbedirana...
:roll:
Hej ljudi...
Da, znam da se o ovom već pisalo, ali davno prije. Zanima me jel ima novih informacija. Tj. Da li je netko zbilja bio kod dr.Pavića?
Za one koji možda nisu čuli. Dr.Pavić jedini u Hrvatskoj radi na potpuno izlječenju vida. Bili kratkovidni ili dalekovidni.
Postupak:
Nakon pregleda dođete na vježbe kod doktora. Budete u grupici od cca 3 pacijenta i izvodite vježbe od 11 do 17h.
Dobijete knjige i brošere koje vam objašnjavaju kako vježbat kod kuće idućih 15 dana po 1h dnevno.
Tvrdi da već prvi dan vježbanja kod njega (od 11 do 17h) dođe do poboljšanja minimalno 80%. Ostatak ispravite kroz narednih 15 dana.
U tih 15 dana ne smijete nositi ni naočale ni leće.
Cijena: 3000 kn.
Garancije nema, ali kaže da se može doći kod njega i pogledati kartone pacijenata.
Milan Pavić, Slavka Batušića 17, Špansko. 01 3897 158.
Mene zanima da li je netko od vas bio na tome ili pozna nekog tko je bio? Zanima me da li je to moguće?
Jer ako je, dat ću i duplo više love, samo da se riješim glupih naočala i leća, jer ih ne podnosim više. Pogotovo naočale.
A frka me otić tek tako, pa ako mi ne pomogne bit ću izbedirana...
|
|
[Vrh] |
|
Chatarin Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Any1981 Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
tihana Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Any1981 Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Chatarin Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Pukica Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Chatarin Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 14:30 pet, 29. 9. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Any1981"]Rekla je da se dioptrija nakon vježbi (ako ih se strogo pridržavaš) ne vraća.[/quote]
Bezobzira što nisam liječnik, mogu sa relativnom sigurnošću reći da ovo nije istina.
Ljudi koji se rode bez dioptrije i koji kroz recimo 30-50 godina života ne razviju dioptriju mogu je razviti jer starenjem mišići oko očiju slabe, izobličuju ga i stvaraju dioptriju.
Te vježbe su vjerojatno usmjerene (nagađam, jer znam za sličnu metodu) na to da se okolnim mišićima ispravi oblik oka, tj. da se oko skrati kod kratkovidnih, a produlji kod dalekovidnih osoba.
Kao kod atletičara, mišići nakon prestanka treninga oslabe (i nekima je dosta bolan proces prijelaza iz energetski jakih mišića do onih kod prosječne osobe), tako da, ukoliko se prestane s treningom, oko se mora polako vratiti u ono stanje koje je opisano u DNA. Možda će se vratiti nakon 5,10,15,25 godina, ali vratiti će se. :)
Any1981 (napisa): | Rekla je da se dioptrija nakon vježbi (ako ih se strogo pridržavaš) ne vraća. |
Bezobzira što nisam liječnik, mogu sa relativnom sigurnošću reći da ovo nije istina.
Ljudi koji se rode bez dioptrije i koji kroz recimo 30-50 godina života ne razviju dioptriju mogu je razviti jer starenjem mišići oko očiju slabe, izobličuju ga i stvaraju dioptriju.
Te vježbe su vjerojatno usmjerene (nagađam, jer znam za sličnu metodu) na to da se okolnim mišićima ispravi oblik oka, tj. da se oko skrati kod kratkovidnih, a produlji kod dalekovidnih osoba.
Kao kod atletičara, mišići nakon prestanka treninga oslabe (i nekima je dosta bolan proces prijelaza iz energetski jakih mišića do onih kod prosječne osobe), tako da, ukoliko se prestane s treningom, oko se mora polako vratiti u ono stanje koje je opisano u DNA. Možda će se vratiti nakon 5,10,15,25 godina, ali vratiti će se.
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
Any1981 Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Any1981 Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
tihana Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Any1981 Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Chatarin Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 14:57 pet, 29. 9. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Any1981"]Chatarin, rekla si da poznaješ dvoje ljudi kojima se 100% ispravio vid?!
Jel to isto "terapijom" dr.Pavića ili nekom drugom metodom? [/quote]
Isto kod Milana, jedna cura koja radi tamo i jedna cura koju ne znam baš dobro nego je frendica od frendičine frendice
[quote="Any1981"] P.S. Jel ti namjeravaš uskoro napraviti svoju terapiju, bez švercanja? [/quote]
Mislim, sada kad počne faks i kada neću više morati biti za kompom (telku tak i onak baš ne gledam).
[quote="Any1981"] P.S.2. Jel ti onda preporučaš odlazak dr.Paviću? (Neću bez veze bacit 3000 kn?!)
Imam dioptriju -1,25.
Nije puno, ali me živcira.
:([/quote]
Neću ništa preporučavati jer meni još nije skroz pomoglo. Kad ću moći reći da vidim onda ću moći i drugima preporučiti :wink:
Znam da živcira, ja imam -2,50 (valjda ne još zadugo) :cry:
Any1981 (napisa): | Chatarin, rekla si da poznaješ dvoje ljudi kojima se 100% ispravio vid?!
Jel to isto "terapijom" dr.Pavića ili nekom drugom metodom? |
Isto kod Milana, jedna cura koja radi tamo i jedna cura koju ne znam baš dobro nego je frendica od frendičine frendice
Any1981 (napisa): | P.S. Jel ti namjeravaš uskoro napraviti svoju terapiju, bez švercanja? |
Mislim, sada kad počne faks i kada neću više morati biti za kompom (telku tak i onak baš ne gledam).
Any1981 (napisa): | P.S.2. Jel ti onda preporučaš odlazak dr.Paviću? (Neću bez veze bacit 3000 kn?!)
Imam dioptriju -1,25.
Nije puno, ali me živcira.
|
Neću ništa preporučavati jer meni još nije skroz pomoglo. Kad ću moći reći da vidim onda ću moći i drugima preporučiti
Znam da živcira, ja imam -2,50 (valjda ne još zadugo)
_________________ ... always smile, even through your tears ...
|
|
[Vrh] |
|
Chatarin Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 15:08 pet, 29. 9. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="goranm"] Bez obzira što nisam liječnik, mogu sa relativnom sigurnošću reći da ovo nije istina.
Ljudi koji se rode bez dioptrije i koji kroz recimo 30-50 godina života ne razviju dioptriju mogu je razviti jer starenjem mišići oko očiju slabe, izobličuju ga i stvaraju dioptriju.[/quote]
Da,da,da.. to svi znaju.. staračka dalekovidnost ili starački [b]+[/b]
Ali kad bi ljudi vježbali očne mišiće, ne svaki dan nego dva-tri dana godišnje možda se to ne bi događalo. :grebgreb:
[quote="goranm"]...oko se mora polako vratiti u ono stanje koje je opisano u DNA. Možda će se vratiti nakon 5,10,15,25 godina, ali vratiti će se. :)[/quote]
Ne mora značiti da je dioptrija u genima.. ja sam recimo kao mala imala savršeni vid (koliko se sjećam), tek mi se poslije pojavila dioptrija koja je rasla i rasla... :noway:
A sad mi se smanjuje!! \:D/
goranm (napisa): | Bez obzira što nisam liječnik, mogu sa relativnom sigurnošću reći da ovo nije istina.
Ljudi koji se rode bez dioptrije i koji kroz recimo 30-50 godina života ne razviju dioptriju mogu je razviti jer starenjem mišići oko očiju slabe, izobličuju ga i stvaraju dioptriju. |
Da,da,da.. to svi znaju.. staračka dalekovidnost ili starački +
Ali kad bi ljudi vježbali očne mišiće, ne svaki dan nego dva-tri dana godišnje možda se to ne bi događalo.
goranm (napisa): | ...oko se mora polako vratiti u ono stanje koje je opisano u DNA. Možda će se vratiti nakon 5,10,15,25 godina, ali vratiti će se. |
Ne mora značiti da je dioptrija u genima.. ja sam recimo kao mala imala savršeni vid (koliko se sjećam), tek mi se poslije pojavila dioptrija koja je rasla i rasla...
A sad mi se smanjuje!!
_________________ ... always smile, even through your tears ...
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 18:07 pet, 29. 9. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Chatarin"]
Da,da,da.. to svi znaju.. staračka dalekovidnost ili starački [b]+[/b]
Ali kad bi ljudi vježbali očne mišiće, ne svaki dan nego dva-tri dana godišnje možda se to ne bi događalo. :grebgreb: [/quote]
Možda i nebi, ali treba se raditi svaki dan :) Ljudi jedva da održavaju stalnu masu, a di ćeš još nekoga uvjeriti da "razgibava" oko. :)
[quote]
Ne mora značiti da je dioptrija u genima..[/quote]
Nažalost, je. :( Ne znam više da li je spolni kromosom nosioc gena za kratkovidnost/dalekovidnost ili nije, ali neki kromosom je. Ovisno o svojstvima ostalih gena, mutacija oka će se manifestirati u manjoj ili većoj mjeri.
A jednom kad DNA mutira, nema tih vježbi koju ljudi znaju, a da može vratiti DNA u stanje prije mutacije. :)
[quote] ja sam recimo kao mala imala savršeni vid (koliko se sjećam), tek mi se poslije pojavila dioptrija koja je rasla i rasla... :noway:
A sad mi se smanjuje!! \:D/[/quote]
Postoji nekoliko vrsta tih kratkovidnosti/dalekovidnosti, mislim da se jedna zove "dječija" i tako nekako se manifestira kao i kod tebe, javlja se negdje u školskoj dobi :)
Chatarin (napisa): |
Da,da,da.. to svi znaju.. staračka dalekovidnost ili starački +
Ali kad bi ljudi vježbali očne mišiće, ne svaki dan nego dva-tri dana godišnje možda se to ne bi događalo. |
Možda i nebi, ali treba se raditi svaki dan Ljudi jedva da održavaju stalnu masu, a di ćeš još nekoga uvjeriti da "razgibava" oko.
Citat: |
Ne mora značiti da je dioptrija u genima.. |
Nažalost, je. Ne znam više da li je spolni kromosom nosioc gena za kratkovidnost/dalekovidnost ili nije, ali neki kromosom je. Ovisno o svojstvima ostalih gena, mutacija oka će se manifestirati u manjoj ili većoj mjeri.
A jednom kad DNA mutira, nema tih vježbi koju ljudi znaju, a da može vratiti DNA u stanje prije mutacije.
Citat: | ja sam recimo kao mala imala savršeni vid (koliko se sjećam), tek mi se poslije pojavila dioptrija koja je rasla i rasla...
A sad mi se smanjuje!! |
Postoji nekoliko vrsta tih kratkovidnosti/dalekovidnosti, mislim da se jedna zove "dječija" i tako nekako se manifestira kao i kod tebe, javlja se negdje u školskoj dobi
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
vili Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 20:52 pet, 29. 9. 2006 Naslov: |
|
|
@Any1981: Ovdje je nastala malo paradoksalna situacija. Ti dođeš i pitaš da li netko zna nešto o tome, a onda podastireš dokaze (objašnjenja, točnije) da ta metoda funkcionira kao odgovor na tuđe sumnje dok bi, po mom mišljenju, ti trebala biti ta koja sumnja u to dok joj se ne pokažu dovoljno dobri dokazi. [b]Ljudi vide ono što žele vidjeti[/b], to je klasična zamka na koju ljudi nasjedaju kod ovakvih stvari. Ja ti ne kažem da ovo funkcionira ili ne, ja prvi put čujem za tu metodu i bilo bi jako lijepo kad bi to svarno funkcioniralo, ali mislim da bi u vrijeme kad svako nastoji prodat maglu i zgrnut lovu na račun ljudskih slabosti trebala biti više skeptična oko toga.
@Any1981: Ovdje je nastala malo paradoksalna situacija. Ti dođeš i pitaš da li netko zna nešto o tome, a onda podastireš dokaze (objašnjenja, točnije) da ta metoda funkcionira kao odgovor na tuđe sumnje dok bi, po mom mišljenju, ti trebala biti ta koja sumnja u to dok joj se ne pokažu dovoljno dobri dokazi. Ljudi vide ono što žele vidjeti, to je klasična zamka na koju ljudi nasjedaju kod ovakvih stvari. Ja ti ne kažem da ovo funkcionira ili ne, ja prvi put čujem za tu metodu i bilo bi jako lijepo kad bi to svarno funkcioniralo, ali mislim da bi u vrijeme kad svako nastoji prodat maglu i zgrnut lovu na račun ljudskih slabosti trebala biti više skeptična oko toga.
|
|
[Vrh] |
|
Ante Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 14:46 sub, 30. 9. 2006 Naslov: |
|
|
Nakon sta san izgubia naocale polovicom kolovoza (pri dioptriji -2.5l, -2.0r, izmjerenoj u Ghetaldusa tada), 2 tjedna san (dok san trazia nove naocale) radia po [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Bates_method]Bates-ovoj metodi[/url]. Sam.
Nakon ta 2 tjedna, dioptrija mi je pala na -1.75l, -1.25r (izmjereno i kod doktora i u Ghetaldusa). Dakle, za 0.75 po oku.
Nisan radia duze od uru vrimena dnevno. Sad cekan priliku kad opet necu morat nosit naocale par tjedana da si skinem to do kraja.
Dakle, metoda radi (barem na meni).
[size=9][color=green]np: Bo Diddley - [The Chess Box (1955-59) #05] [b]Pretty Thing[/b][/color][/size]
[b][color=darkred]EDIT:[/color][/b]
I na Aldousu Huxleyu, koliko cujem. :P
Nakon sta san izgubia naocale polovicom kolovoza (pri dioptriji -2.5l, -2.0r, izmjerenoj u Ghetaldusa tada), 2 tjedna san (dok san trazia nove naocale) radia po Bates-ovoj metodi. Sam.
Nakon ta 2 tjedna, dioptrija mi je pala na -1.75l, -1.25r (izmjereno i kod doktora i u Ghetaldusa). Dakle, za 0.75 po oku.
Nisan radia duze od uru vrimena dnevno. Sad cekan priliku kad opet necu morat nosit naocale par tjedana da si skinem to do kraja.
Dakle, metoda radi (barem na meni).
np: Bo Diddley - [The Chess Box (1955-59) #05] Pretty Thing
EDIT:
I na Aldousu Huxleyu, koliko cujem.
_________________ Eat a lot, sleep a lot, brush 'em like crazy.
Run a lot, do a lot, never be lazy.
|
|
[Vrh] |
|
Gordan Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|