Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Liddy Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
cinik Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:41 sub, 30. 9. 2006 Naslov: |
|
|
Ne znam za telefoniranje, ali znam da je cesta pojava da se ljudi sa sastanaka i vijeca (dakle, gdje sudjeluju i gdje raspravljaju) sa skroz zasarnim papirima. Svjedobno sam na jednoj sjedinici sjedio kraj jednog od nasih profesora, koji je do kraja sjednice imao zasaran kompletan papir, i to podosta umjetnicki.
Znam da moj otac dok objasnjava nesto stalno crta neke kvadre i slicna tijela, a i ja imam neke uzorke, iako cesto na vijecima ne stignem nista takvog crtati (pisem na laptopu, pa je to malo restriktivno).
Ne vjerujem da imaju neko specijalno znacenje, samo su pozadinska aktivnost.
'ave fun!
Sinisa
Ne znam za telefoniranje, ali znam da je cesta pojava da se ljudi sa sastanaka i vijeca (dakle, gdje sudjeluju i gdje raspravljaju) sa skroz zasarnim papirima. Svjedobno sam na jednoj sjedinici sjedio kraj jednog od nasih profesora, koji je do kraja sjednice imao zasaran kompletan papir, i to podosta umjetnicki.
Znam da moj otac dok objasnjava nesto stalno crta neke kvadre i slicna tijela, a i ja imam neke uzorke, iako cesto na vijecima ne stignem nista takvog crtati (pisem na laptopu, pa je to malo restriktivno).
Ne vjerujem da imaju neko specijalno znacenje, samo su pozadinska aktivnost.
'ave fun!
Sinisa
_________________ Oslobodjen Senata.
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
Postano: 11:29 ned, 1. 10. 2006 Naslov: |
|
|
Cinik, ne mislim da si u pravu da je to SAMO pozadinska aktivnost... Isto kao sto je lupkanje nogom ili bubnjanje prstima pozadiinska aktivnost dok npr. gledas film, ipak otkriva jako puno (da si zivcan, da ti se zuri ili da ti film ide na zivce). Tako postoji i teorija da ovo crtkanje otkriva sta ti je u podsvjesti. Za trivijalni primjer, osoba koja crta cudovista, vjestice i zmajeve je u malo drukcijem stanju nego osoba koja crta princeze i srceka. Naravno, pitanje jel kvadrat blize cudovistima ili srcekima je onaj manje trivijalan dio :)
Liddy, cula sam za tu teoriju i mislim da je dost dobro poznata i da bi ju trebala nac negdje an netu, al nemam pojma kaj da trazis. Probaj s tim nesvjesno-podsvjesno-mehanicko i sl. izrazima. Sretno, i, kad nades nesto, pukni link tu, bas me zanima...
Cinik, ne mislim da si u pravu da je to SAMO pozadinska aktivnost... Isto kao sto je lupkanje nogom ili bubnjanje prstima pozadiinska aktivnost dok npr. gledas film, ipak otkriva jako puno (da si zivcan, da ti se zuri ili da ti film ide na zivce). Tako postoji i teorija da ovo crtkanje otkriva sta ti je u podsvjesti. Za trivijalni primjer, osoba koja crta cudovista, vjestice i zmajeve je u malo drukcijem stanju nego osoba koja crta princeze i srceka. Naravno, pitanje jel kvadrat blize cudovistima ili srcekima je onaj manje trivijalan dio
Liddy, cula sam za tu teoriju i mislim da je dost dobro poznata i da bi ju trebala nac negdje an netu, al nemam pojma kaj da trazis. Probaj s tim nesvjesno-podsvjesno-mehanicko i sl. izrazima. Sretno, i, kad nades nesto, pukni link tu, bas me zanima...
_________________ A comathematician is a device for turning cotheorems into ffee. A cotheorem is, naturally, an easy nsequence of a rollary.
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
Ante Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 13:21 ned, 1. 10. 2006 Naslov: |
|
|
Cua san da ljudi kada telefoniraju podsvjesno pokusavaju locirati osobu s kojom razgovaraju (jer je, let's face it, telefon neprirodan nacin komuniciranja). Zato ljudi cesto nasumicno setaju (pogotovo sa mobitelima) dok razgovaraju.
Sad, ocito nece (u 99% slucajeva) uspit locirat osobu, pa si pokusavaju vizualizirat nesto sa cime razgovaraju. Zene crtaju srceka (:rofl:) kada pricaju sa deckima, za vrime poslovnih razgovora se crtaju jednostavna geometrijska tijela itd.
Or at least, so I've heard.
Cua san da ljudi kada telefoniraju podsvjesno pokusavaju locirati osobu s kojom razgovaraju (jer je, let's face it, telefon neprirodan nacin komuniciranja). Zato ljudi cesto nasumicno setaju (pogotovo sa mobitelima) dok razgovaraju.
Sad, ocito nece (u 99% slucajeva) uspit locirat osobu, pa si pokusavaju vizualizirat nesto sa cime razgovaraju. Zene crtaju srceka ( ) kada pricaju sa deckima, za vrime poslovnih razgovora se crtaju jednostavna geometrijska tijela itd.
Or at least, so I've heard.
_________________ Eat a lot, sleep a lot, brush 'em like crazy.
Run a lot, do a lot, never be lazy.
|
|
[Vrh] |
|
Dabrica Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Liddy Forumaš(ica)

|
Postano: 21:12 ned, 1. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Dabrica"]
naime, izgleda da se upravo iz tih "usputnih" crtežića mnogo može zaključiti o osobi...
[/quote]
Eeeeeee, baš to, to me zanima, di da ja to nađem, odakle ti to??
Dabrica (napisa): |
naime, izgleda da se upravo iz tih "usputnih" crtežića mnogo može zaključiti o osobi...
|
Eeeeeee, baš to, to me zanima, di da ja to nađem, odakle ti to??
_________________ A man of words and not of deeds
Is like a garden full of weeds....
|
|
[Vrh] |
|
Dabrica Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
cinik Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Liddy Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Blockflöte Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Trip Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 14:41 uto, 3. 10. 2006 Naslov: |
|
|
hm.. ja bubnjam prstima i nogama, al nikad zato kaj zivcanim il mi je dosadno, vec jednostavno sviram i uvijek mi je melodija i ritam u glavi..
i kad pricam na mob, hodam da se udaljim ili da se zabavim, al isto tako hodam i kad sviram, a onda nemam koga locirat..
mislim, ok, mozda vecina tako funkcionira, al mi smo individue, i ko zna sta se kome mota po glavi pa crta svasta..
to se kod mene i tako periodicno mijenja, ovisno o tome sto me trenutno okupira..
al kaj sad..
mozes dat gro para psihicu pa ce ti on namljet ono sto i sam podsvjesno znas il se nadas, pa mozes bit sretan..
hm.. ja bubnjam prstima i nogama, al nikad zato kaj zivcanim il mi je dosadno, vec jednostavno sviram i uvijek mi je melodija i ritam u glavi..
i kad pricam na mob, hodam da se udaljim ili da se zabavim, al isto tako hodam i kad sviram, a onda nemam koga locirat..
mislim, ok, mozda vecina tako funkcionira, al mi smo individue, i ko zna sta se kome mota po glavi pa crta svasta..
to se kod mene i tako periodicno mijenja, ovisno o tome sto me trenutno okupira..
al kaj sad..
mozes dat gro para psihicu pa ce ti on namljet ono sto i sam podsvjesno znas il se nadas, pa mozes bit sretan..
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
|