Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Vl4do Forumaš s poteškoćama u pisanju

|
|
[Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 9:28 sri, 11. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Vl4do"][quote="vsego"]
Zapravo ne. :P [u][b]Predavaonica[/b][/u] je tu da objasnimo gradivo, a ne da vam naturamo svoje stavove. :roll: Ne nastavnike brkati s popovima koji savjetuju slusateljstvo za koga da glasuje... )-PP
A tvojih aktualnih znanstvenih spoznaja na ovu temu sam se i tako nagledao na onom drugom topicu... :wall:[/quote]
kolko ja znam ona nije nikome nametala svoje stavove....
npr... da li bi se ja sad kao krscanin trebao osjecati uvrijedjen sto si ti izvalio ovu glupost o popovima?[/quote]
oprosti dragi krscaninu ali vsego nije "izvalio glupost" kao sto ti rece. dapace, rekao je groznu istinu. a meni, kao i vecini ovdje, smeta sto mi crkva ide nametati stavove koje ja ne prihvacam...cisto zbog svog zdravog razuma (glasati za HDZ, primjerice, ili smatrati da se bolje seviti bez kondoma jer on tako i tako ne sprecava dobivanje AIDSa :roll: ili, konkretno, smatrati da je homoseksualnost bolest). crkva bi se trebala nauciti da, kao i svaka druga udruga gradjana, ima pravo braniti neka stajalista svojih clanova, ali NEMA PRAVO nametati bilokome svoje stavove kao a priori ispravne i neupitne. dok god to radi, samo dokazuje da je svojim mentalitetom ostala na razini ranog srednjeg vijeka i da jos uvijek ne prihvaca nikakav znanstveni niti drustveni napredak covjeka i civilizacije.
[quote]
da li bih te ja trebao nekome prijaviti? ili da ako te kojim slucajem budem imao iz nekog predmeta, da trazim tvoje izuzece zato sto mislim da siris govor mrznje prema krscanima?[/quote]
nitko ti ne brani da ti nekoga prijavis. ali nece to dobro zavrsiti? zasto? zato sto kolega vsego nije nikoga oklevetao vec je navodio cinjenice. navodjenje cinjenica NIJE govor mrznje niti se takvim moze smatrati.
[quote]
tu se mnogi deklariraju intelektualcima, a opet bi sankcionirali nekoga samo zato što misli drukčije.... kolko daleko bi onda tak išli?
da li bi ti ujedno sankcionirao svakog znanstvenika koji vodi istraživanje da li je homoseksualnost bolest jer takva insinuacija "vrijeđa" dotičnu manjinu?[/quote]
naravno da ne...ali IMO znanstvenici koji su jako indoktrinirani crkvenom dogmom ne bi smjeli razgovarati o tome da li je homoseksualnost bolest ili ne. za njih ce uvijek to biti bolest, pa da se netko i na trepavice postavi. a sva neovisna istrazivanja pokazuju da to nije bolest, uostalom prosvrljaj malo po netu i Wikipediji pa ces to vidjeti. na Wikipedii, recimo, imas masu referenci na znanstvene clanke koje podupiru i jednu i drugu tezu. no, na kraju se ipak sve svodi na argumentaciju. a crkvena je u ovom slucaju, kao i u mnogim drugim, vrlo manjkava.
[quote]ti vuces paralelu izmedju cetnika i ljudi koji smatraju homoseksualnost bolesti? objasnit cu ti razliku.... ne smatraju svi da se bolesti lijece oružjem ;-)[/quote]
naravno da se ne lijece oruzjem. lijeci se batinama, palicama, prebijanjima itd. uostalom, dokaza imas na sve strane...od Hvara do Zagreba.
[quote]
ovdje je ocito problem taj sto mnogi (ukljucujuci tebe) smatraju da ljudi koji smatraju homoseksualnost bolescu imaju predrasude a su doticni ljudi neki teski redneckovi koji bi klali doticne manjine i da ih mrze .... jer da tako ne misle, ove rasprave uopce ne bi bilo....[/quote]
imaju predrasude...samim time sto smatrate da je homoseksualnost bolest. to je predrasuda jer je dokazano da to NIJE bolest niti ima nekakve veze sa bolescu. za domacu zadacu pogledati definiciju bolesti.
Vl4do (napisa): | vsego (napisa): |
Zapravo ne. Predavaonica je tu da objasnimo gradivo, a ne da vam naturamo svoje stavove. Ne nastavnike brkati s popovima koji savjetuju slusateljstvo za koga da glasuje...
A tvojih aktualnih znanstvenih spoznaja na ovu temu sam se i tako nagledao na onom drugom topicu...  |
npr... da li bi se ja sad kao krscanin trebao osjecati uvrijedjen sto si ti izvalio ovu glupost o popovima? |
oprosti dragi krscaninu ali vsego nije "izvalio glupost" kao sto ti rece. dapace, rekao je groznu istinu. a meni, kao i vecini ovdje, smeta sto mi crkva ide nametati stavove koje ja ne prihvacam...cisto zbog svog zdravog razuma (glasati za HDZ, primjerice, ili smatrati da se bolje seviti bez kondoma jer on tako i tako ne sprecava dobivanje AIDSa ili, konkretno, smatrati da je homoseksualnost bolest). crkva bi se trebala nauciti da, kao i svaka druga udruga gradjana, ima pravo braniti neka stajalista svojih clanova, ali NEMA PRAVO nametati bilokome svoje stavove kao a priori ispravne i neupitne. dok god to radi, samo dokazuje da je svojim mentalitetom ostala na razini ranog srednjeg vijeka i da jos uvijek ne prihvaca nikakav znanstveni niti drustveni napredak covjeka i civilizacije.
Citat: |
da li bih te ja trebao nekome prijaviti? ili da ako te kojim slucajem budem imao iz nekog predmeta, da trazim tvoje izuzece zato sto mislim da siris govor mrznje prema krscanima? |
nitko ti ne brani da ti nekoga prijavis. ali nece to dobro zavrsiti? zasto? zato sto kolega vsego nije nikoga oklevetao vec je navodio cinjenice. navodjenje cinjenica NIJE govor mrznje niti se takvim moze smatrati.
tu se mnogi deklariraju intelektualcima, a opet bi sankcionirali nekoga samo zato što misli drukčije.... kolko daleko bi onda tak išli?
da li bi ti ujedno sankcionirao svakog znanstvenika koji vodi istraživanje da li je homoseksualnost bolest jer takva insinuacija "vrijeđa" dotičnu manjinu? |
naravno da ne...ali IMO znanstvenici koji su jako indoktrinirani crkvenom dogmom ne bi smjeli razgovarati o tome da li je homoseksualnost bolest ili ne. za njih ce uvijek to biti bolest, pa da se netko i na trepavice postavi. a sva neovisna istrazivanja pokazuju da to nije bolest, uostalom prosvrljaj malo po netu i Wikipediji pa ces to vidjeti. na Wikipedii, recimo, imas masu referenci na znanstvene clanke koje podupiru i jednu i drugu tezu. no, na kraju se ipak sve svodi na argumentaciju. a crkvena je u ovom slucaju, kao i u mnogim drugim, vrlo manjkava.
Citat: | ti vuces paralelu izmedju cetnika i ljudi koji smatraju homoseksualnost bolesti? objasnit cu ti razliku.... ne smatraju svi da se bolesti lijece oružjem  |
naravno da se ne lijece oruzjem. lijeci se batinama, palicama, prebijanjima itd. uostalom, dokaza imas na sve strane...od Hvara do Zagreba.
ovdje je ocito problem taj sto mnogi (ukljucujuci tebe) smatraju da ljudi koji smatraju homoseksualnost bolescu imaju predrasude a su doticni ljudi neki teski redneckovi koji bi klali doticne manjine i da ih mrze .... jer da tako ne misle, ove rasprave uopce ne bi bilo.... |
imaju predrasude...samim time sto smatrate da je homoseksualnost bolest. to je predrasuda jer je dokazano da to NIJE bolest niti ima nekakve veze sa bolescu. za domacu zadacu pogledati definiciju bolesti.
|
|
[Vrh] |
|
alen Forumaš(ica)

|
Postano: 9:54 sri, 11. 10. 2006 Naslov: |
|
|
Recimo da prof. pradavanje započne o supremumu, prijeđe na to da način na koji matematičari poimaju beskonačnost je puno jasniji nego ostali ljudi, poveže beskonačnost s Bogom i završi uvjeravanjem studenata da Bog postoji. (inače, ja vjerujem da Bog postoji)
Mislim da bi izricanje vlastitih stavova za vrijeme predavanja/vježbi (osim o gradivu, ali ne na ovaj način gore) trebalo bit zabranjeno, jer predavanja/vježbe ne bi smjele biti sredstvo pojedinca da objašnjava svoje stavove i životnim pitanjima, jednostavno tome ne služe.
Al ipak, izgleda da prof. nije izricala svoj stav, nego je samo dala prijedlog za temu.
Recimo da prof. pradavanje započne o supremumu, prijeđe na to da način na koji matematičari poimaju beskonačnost je puno jasniji nego ostali ljudi, poveže beskonačnost s Bogom i završi uvjeravanjem studenata da Bog postoji. (inače, ja vjerujem da Bog postoji)
Mislim da bi izricanje vlastitih stavova za vrijeme predavanja/vježbi (osim o gradivu, ali ne na ovaj način gore) trebalo bit zabranjeno, jer predavanja/vježbe ne bi smjele biti sredstvo pojedinca da objašnjava svoje stavove i životnim pitanjima, jednostavno tome ne služe.
Al ipak, izgleda da prof. nije izricala svoj stav, nego je samo dala prijedlog za temu.
_________________ Između ostalog, mislim da bi kolegij mjera i integral trebao imati svoj podforum među kolegijima treće godine
|
|
[Vrh] |
|
tp Forumaš(ica)

|
Postano: 10:16 sri, 11. 10. 2006 Naslov: |
|
|
Kad sam vidio naslov mislio sam da ce se netko pozaliti da je profesorica opet pricala onu svoju pricu kako je pomagala svojim susjedima homoseksualcima kreciti garazu (?)
Sjecam se da je to nama pricala i da mi nije bilo jasno kakve to veze ima sa predavanjima iz engleskog, ali opet, nisu takve digresije bile nista neobicno.
[quote="SickJedi"]Ovo su otprilike bile rijeci profesorice:
"Znate... AIDS, lezbiljstvo, pederstvo... Kak se to ono zove... Homoseksualizam..."
Moze li se takav ispad na neki nacin sankcionirati?[/quote]
Mislim da je za ovakav [i]ispad[/i] dovoljno da upozoris profesoricu da je netakticno trpati bolest, vulgarne nazive za homoseksualce i takvo stanje/ponasanje u isti kos. Naravno, ako te to smeta.
Da netko (pogotovo s autoritetom) vrijedja nesto u sto ja vjerujem ili prema cemu imam posebno jak stav i misljenje, sigurno bih ga na to upozorio.
S druge strane, ne vidim razloga zasto bi ovakva opaska profesorice zahtijevala ista vise. Naravno, to je moje misljenje i stav. Mozda fakultetsko vijece ili (u krajnjoj liniji) hrvatski sudovi misle drugacije i mislim da je to najbolji put ako se zelis obracunati s profesoricom (tj. njezinim ponasanjem).
[quote="SickJedi"]Moderni svijet se slozio oko toga da to nije bolest i ne tretira se tako.[/quote]
[quote="Vl4do"] kolko daleko bi onda tak išli?
da li bi ti ujedno sankcionirao svakog znanstvenika koji vodi istraživanje da li je homoseksualnost bolest jer takva insinuacija "vrijeđa" dotičnu manjinu?[/quote]
Iako se ne slazem s nekim (prilicno bitnim) tvrdnjama u ovom [url=http://www.narth.com/docs/battleapa.html]clanku[/url] koji se usto nalazi na siteu po meni sumnjive organizacije ipak izdvajam jedan dio:
[quote]JN: ... To begin, let me ask: You were a key player during the American Psychological Association's vote last August on the Resolution on Sexual Orientation. Should reorientation therapy be available to all clients?
MS: It should be a client's right, totally and completely, to choose a therapy which is consistent with his goals and values. Psychotherapy which limits a client's right to decide where and how he is suffering, and how he wants to grow out of that suffering, is untenable for both parties--the therapist and the patient.
JN: And what would have been the effect of the original version of the resolution?
MS: The original resolution would have censured any psychologist who practices sexual-reorientation therapy. However, the version which passed allows for the full range of ethical and appropriate therapeutic approaches. I see this as a victory for those of us who do not see homosexuality as "just another lifestyle."
We live in an "anything goes" society in which the growing demands of individualism are destroying the traditional family. Lifelong intimacy remains the last and most forbidding taboo. We are in danger of relegating human reproduction to technology, and childrearing to any bidder. Why now, then, this attempt by organized psychology and psychiatry to nullify a person's potentialities for heterosexuality? This is indefensible.
JN: There is so much talk on the other side of the debate how much harm treatment does--it increases social homophobia, makes clients hate themselves, and leaves them depressed, because they are trying to alter something fundamental about themselves...What about these claims?
MS: They miss the heart of the entire project of psychotherapy. Psychotherapy is a search--both to discover oneself, and to construct oneself, insofar as these constructions lend value and purpose to one's existence. And heterosexual identity is a very dynamic construct--even in the face of so many attacks today on the masculine and feminine archetypes.
JN: How is it possible that the Council of Representatives came so close to voting that the treatment of homosexuality should be considered unethical?
MS: It came close because the Council of Representatives is very "politically correct." The idea was, they were going to pass a resolution which would prevent discrimination against homosexuality. What it turned into, however, was more than that--a resolution to label any effort to help individuals attain their heterosexual potential as grounds for malpractice. Fortunately, we were able to raise enough of a rumpus that the original resolution was not passed. [/quote]
Koga zanima moze procitati i [url=http://www.narth.com/docs/current.html]ovo[/url].
-----------------
Ja inace o homoseksualnim sklonostima i ponasanjima imam [url=http://www.catholic.com/library/Homosexuality.asp]ovaj[/url] stav. Nadam se da mi nitko nece zamjeriti sto to nisam izrekao svojim rijecima na hrvatskom.
Inace, ako netko ima vremena, puno resursa moze naci [url=http://www.catholiceducation.org/directory/Current_Issues/Homosexuality/]ovdje[/url]. Ja na zalost nemam jer ce inace jadni fizicari opet morati slusati moje improvizacije na vjezbama.
Kad sam vidio naslov mislio sam da ce se netko pozaliti da je profesorica opet pricala onu svoju pricu kako je pomagala svojim susjedima homoseksualcima kreciti garazu (?)
Sjecam se da je to nama pricala i da mi nije bilo jasno kakve to veze ima sa predavanjima iz engleskog, ali opet, nisu takve digresije bile nista neobicno.
SickJedi (napisa): | Ovo su otprilike bile rijeci profesorice:
"Znate... AIDS, lezbiljstvo, pederstvo... Kak se to ono zove... Homoseksualizam..."
Moze li se takav ispad na neki nacin sankcionirati? |
Mislim da je za ovakav ispad dovoljno da upozoris profesoricu da je netakticno trpati bolest, vulgarne nazive za homoseksualce i takvo stanje/ponasanje u isti kos. Naravno, ako te to smeta.
Da netko (pogotovo s autoritetom) vrijedja nesto u sto ja vjerujem ili prema cemu imam posebno jak stav i misljenje, sigurno bih ga na to upozorio.
S druge strane, ne vidim razloga zasto bi ovakva opaska profesorice zahtijevala ista vise. Naravno, to je moje misljenje i stav. Mozda fakultetsko vijece ili (u krajnjoj liniji) hrvatski sudovi misle drugacije i mislim da je to najbolji put ako se zelis obracunati s profesoricom (tj. njezinim ponasanjem).
SickJedi (napisa): | Moderni svijet se slozio oko toga da to nije bolest i ne tretira se tako. |
Vl4do (napisa): | kolko daleko bi onda tak išli?
da li bi ti ujedno sankcionirao svakog znanstvenika koji vodi istraživanje da li je homoseksualnost bolest jer takva insinuacija "vrijeđa" dotičnu manjinu? |
Iako se ne slazem s nekim (prilicno bitnim) tvrdnjama u ovom clanku koji se usto nalazi na siteu po meni sumnjive organizacije ipak izdvajam jedan dio:
Citat: | JN: ... To begin, let me ask: You were a key player during the American Psychological Association's vote last August on the Resolution on Sexual Orientation. Should reorientation therapy be available to all clients?
MS: It should be a client's right, totally and completely, to choose a therapy which is consistent with his goals and values. Psychotherapy which limits a client's right to decide where and how he is suffering, and how he wants to grow out of that suffering, is untenable for both parties–the therapist and the patient.
JN: And what would have been the effect of the original version of the resolution?
MS: The original resolution would have censured any psychologist who practices sexual-reorientation therapy. However, the version which passed allows for the full range of ethical and appropriate therapeutic approaches. I see this as a victory for those of us who do not see homosexuality as "just another lifestyle."
We live in an "anything goes" society in which the growing demands of individualism are destroying the traditional family. Lifelong intimacy remains the last and most forbidding taboo. We are in danger of relegating human reproduction to technology, and childrearing to any bidder. Why now, then, this attempt by organized psychology and psychiatry to nullify a person's potentialities for heterosexuality? This is indefensible.
JN: There is so much talk on the other side of the debate how much harm treatment does–it increases social homophobia, makes clients hate themselves, and leaves them depressed, because they are trying to alter something fundamental about themselves...What about these claims?
MS: They miss the heart of the entire project of psychotherapy. Psychotherapy is a search–both to discover oneself, and to construct oneself, insofar as these constructions lend value and purpose to one's existence. And heterosexual identity is a very dynamic construct–even in the face of so many attacks today on the masculine and feminine archetypes.
JN: How is it possible that the Council of Representatives came so close to voting that the treatment of homosexuality should be considered unethical?
MS: It came close because the Council of Representatives is very "politically correct." The idea was, they were going to pass a resolution which would prevent discrimination against homosexuality. What it turned into, however, was more than that–a resolution to label any effort to help individuals attain their heterosexual potential as grounds for malpractice. Fortunately, we were able to raise enough of a rumpus that the original resolution was not passed. |
Koga zanima moze procitati i ovo.
-----------------
Ja inace o homoseksualnim sklonostima i ponasanjima imam ovaj stav. Nadam se da mi nitko nece zamjeriti sto to nisam izrekao svojim rijecima na hrvatskom.
Inace, ako netko ima vremena, puno resursa moze naci ovdje. Ja na zalost nemam jer ce inace jadni fizicari opet morati slusati moje improvizacije na vjezbama.
|
|
[Vrh] |
|
tihana Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 10:17 sri, 11. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="HijenA"][quote="Vl4do"][quote="vsego"]
Zapravo ne. :P [u][b]Predavaonica[/b][/u] je tu da objasnimo gradivo, a ne da vam naturamo svoje stavove. :roll: Ne nastavnike brkati s popovima koji savjetuju slusateljstvo za koga da glasuje... )-PP
A tvojih aktualnih znanstvenih spoznaja na ovu temu sam se i tako nagledao na onom drugom topicu... :wall:[/quote]
npr... da li bi se ja sad kao krscanin trebao osjecati uvrijedjen sto si ti izvalio ovu glupost o popovima?[/quote]
oprosti dragi krscaninu ali vsego nije "izvalio glupost" kao sto ti rece. dapace, rekao je groznu istinu. a meni, kao i vecini ovdje, smeta sto mi crkva ide nametati stavove koje ja ne prihvacam...cisto zbog svog zdravog razuma (glasati za HDZ, primjerice, ili smatrati da se bolje seviti bez kondoma jer on tako i tako ne sprecava dobivanje AIDSa :roll: ili, konkretno, smatrati da je homoseksualnost bolest). crkva bi se trebala nauciti da, kao i svaka druga udruga gradjana, ima pravo braniti neka stajalista svojih clanova, ali NEMA PRAVO nametati bilokome svoje stavove kao a priori ispravne i neupitne. dok god to radi, samo dokazuje da je svojim mentalitetom ostala na razini ranog srednjeg vijeka i da jos uvijek ne prihvaca nikakav znanstveni niti drustveni napredak covjeka i civilizacije.
[/quote]
:iagree:
[quote="SickJedi"][quote="tantun"]
A jesi li upozorio profesoricu kad je to rekla?
Mislim da neki/neka profesor/profesorica kaze nesto sto smatram da je vrlo neprimjereno ili sto me jako vrijedja prvo bi ga/je upozorio, a tek poslije trazio nekakve sankcije (i to samo u ekstremnim slucajevima).
[/quote]
Nazalost od cijele predavaone (koja je bila krcata) jedino sam ja reagirao i naglasio da to nije bolest na sto je ona odvratila sa nesto tipa "Ah, da..."
[/quote]
zapravo sam i ja reagirala (a čula sam i još neke glasove) ali očito ne dovoljno glasno. Valjda zato što je bila buka u učionici izazvana radošću što je sat završio :P
možda je alen u pravu, možda je prof. dala samo prijedlog na temu. Zato mislim da sankcija nepotrebna. Dovoljno je što je profesorica opomenuta...ako se to opet dogodi :arrow: onda nekakva sankcija
HijenA (napisa): | Vl4do (napisa): | vsego (napisa): |
Zapravo ne. Predavaonica je tu da objasnimo gradivo, a ne da vam naturamo svoje stavove. Ne nastavnike brkati s popovima koji savjetuju slusateljstvo za koga da glasuje...
A tvojih aktualnih znanstvenih spoznaja na ovu temu sam se i tako nagledao na onom drugom topicu...  |
npr... da li bi se ja sad kao krscanin trebao osjecati uvrijedjen sto si ti izvalio ovu glupost o popovima? |
oprosti dragi krscaninu ali vsego nije "izvalio glupost" kao sto ti rece. dapace, rekao je groznu istinu. a meni, kao i vecini ovdje, smeta sto mi crkva ide nametati stavove koje ja ne prihvacam...cisto zbog svog zdravog razuma (glasati za HDZ, primjerice, ili smatrati da se bolje seviti bez kondoma jer on tako i tako ne sprecava dobivanje AIDSa ili, konkretno, smatrati da je homoseksualnost bolest). crkva bi se trebala nauciti da, kao i svaka druga udruga gradjana, ima pravo braniti neka stajalista svojih clanova, ali NEMA PRAVO nametati bilokome svoje stavove kao a priori ispravne i neupitne. dok god to radi, samo dokazuje da je svojim mentalitetom ostala na razini ranog srednjeg vijeka i da jos uvijek ne prihvaca nikakav znanstveni niti drustveni napredak covjeka i civilizacije.
|
SickJedi (napisa): | tantun (napisa): |
A jesi li upozorio profesoricu kad je to rekla?
Mislim da neki/neka profesor/profesorica kaze nesto sto smatram da je vrlo neprimjereno ili sto me jako vrijedja prvo bi ga/je upozorio, a tek poslije trazio nekakve sankcije (i to samo u ekstremnim slucajevima).
|
Nazalost od cijele predavaone (koja je bila krcata) jedino sam ja reagirao i naglasio da to nije bolest na sto je ona odvratila sa nesto tipa "Ah, da..."
|
zapravo sam i ja reagirala (a čula sam i još neke glasove) ali očito ne dovoljno glasno. Valjda zato što je bila buka u učionici izazvana radošću što je sat završio
možda je alen u pravu, možda je prof. dala samo prijedlog na temu. Zato mislim da sankcija nepotrebna. Dovoljno je što je profesorica opomenuta...ako se to opet dogodi onda nekakva sankcija
_________________ I aim to misbehave
|
|
[Vrh] |
|
SickJedi Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
tihana Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
raspjevani_opat Forumaš(ica)

|
Postano: 11:02 sri, 11. 10. 2006 Naslov: |
|
|
mene vrijedja puno toga pa se ne zalim, jer pripadam vecini.
al cim se povrijedi osjecaj nekih osvijestenih liberalaca odmah 'all hell brokes lose'. smeta me to licemejerstvo u ljudima...
svijet postaje novi rim, leglo dekadencije, i cim nekome to zasmeta, jer je odgojen u npr krscanskom duhu, konzervativno, taj je nazadan i sto ja znam sve ne... a on jer pripada vecini, nikako ne smije reci da mu nesto smeta, jer on,pazi molim te, ne izrazava svoje misljenje nego napada manjine...
mene vrijedja puno toga pa se ne zalim, jer pripadam vecini.
al cim se povrijedi osjecaj nekih osvijestenih liberalaca odmah 'all hell brokes lose'. smeta me to licemejerstvo u ljudima...
svijet postaje novi rim, leglo dekadencije, i cim nekome to zasmeta, jer je odgojen u npr krscanskom duhu, konzervativno, taj je nazadan i sto ja znam sve ne... a on jer pripada vecini, nikako ne smije reci da mu nesto smeta, jer on,pazi molim te, ne izrazava svoje misljenje nego napada manjine...
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 11:31 sri, 11. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="raspjevani_opat"]mene vrijedja puno toga pa se ne zalim, jer pripadam vecini.
svijet postaje novi rim, leglo dekadencije, i cim nekome to zasmeta, jer je odgojen u npr krscanskom duhu, konzervativno, taj je nazadan i sto ja znam sve ne... a on jer pripada vecini, nikako ne smije reci da mu nesto smeta, jer on,pazi molim te, ne izrazava svoje misljenje nego napada manjine...[/quote]
Oprosti, ali da netko kaze da je npr. odgoj u krscanskom duhu bolestan ili nesto slicno, onda bi se ti s pravom nasao uvrijedjen. No, s druge strane, postojanje homoseksualaca i njihova teznja za ravnopravnoscu te ne bi trebala vrijedjati.
Svaki covjek ima pravo bilo koji oblik ponasanja smatrati dekadentnim (ili zaostalim), ali nema pravo proglasavati bolesnim, pa cak niti drustveno neprihvatljivim ponasanje koje ne steti ni onome tko takvo ponasanje prakticira ni njegovoj okolini.
Uoci da u ovaj pristup potpuno jednako tretira homoseksualnost, odgoj u krscanskom duhu, politicku orjentaciju, odabir glazbe...
Cini se da je ova rasprava otisla malo off topic, no o samoj temi topica nemam namjeru raspravljati, jer na spornom predavanju nisam bio prisutan.
raspjevani_opat (napisa): | mene vrijedja puno toga pa se ne zalim, jer pripadam vecini.
svijet postaje novi rim, leglo dekadencije, i cim nekome to zasmeta, jer je odgojen u npr krscanskom duhu, konzervativno, taj je nazadan i sto ja znam sve ne... a on jer pripada vecini, nikako ne smije reci da mu nesto smeta, jer on,pazi molim te, ne izrazava svoje misljenje nego napada manjine... |
Oprosti, ali da netko kaze da je npr. odgoj u krscanskom duhu bolestan ili nesto slicno, onda bi se ti s pravom nasao uvrijedjen. No, s druge strane, postojanje homoseksualaca i njihova teznja za ravnopravnoscu te ne bi trebala vrijedjati.
Svaki covjek ima pravo bilo koji oblik ponasanja smatrati dekadentnim (ili zaostalim), ali nema pravo proglasavati bolesnim, pa cak niti drustveno neprihvatljivim ponasanje koje ne steti ni onome tko takvo ponasanje prakticira ni njegovoj okolini.
Uoci da u ovaj pristup potpuno jednako tretira homoseksualnost, odgoj u krscanskom duhu, politicku orjentaciju, odabir glazbe...
Cini se da je ova rasprava otisla malo off topic, no o samoj temi topica nemam namjeru raspravljati, jer na spornom predavanju nisam bio prisutan.
_________________ Extraordinary claims require extraordinary evidence. – Carl Sagan
|
|
[Vrh] |
|
Vl4do Forumaš s poteškoćama u pisanju

|
Postano: 11:32 sri, 11. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="HijenA"] [quote="Vl4do"]
oprosti dragi krscaninu ali vsego nije "izvalio glupost" kao sto ti rece. dapace, rekao je groznu istinu. a meni, kao i vecini ovdje, smeta sto mi crkva ide nametati stavove koje ja ne prihvacam...cisto zbog svog zdravog razuma (glasati za HDZ, primjerice, ili smatrati da se bolje seviti bez kondoma jer on tako i tako ne sprecava dobivanje AIDSa :roll: ili, konkretno, smatrati da je homoseksualnost bolest). crkva bi se trebala nauciti da, kao i svaka druga udruga gradjana, ima pravo braniti neka stajalista svojih clanova, ali [b]NEMA PRAVO nametati bilokome svoje stavove kao a priori ispravne i neupitne[/b]. dok god to radi, samo dokazuje da je svojim mentalitetom ostala na razini ranog srednjeg vijeka i da jos uvijek ne prihvaca nikakav znanstveni niti drustveni napredak covjeka i civilizacije.
[/quote]
ahaaaaaaaaaaaaa.... dakle kad se meni namece stav da homoseksualnost nije bolest i kad ja to ne smijem izreci to je okej, ali kad crkva nesto propagira to nije... pa sta nisi tako rekao ... :roll:
[quote="HijenA"][quote="Vl4do"]
da li bih te ja trebao nekome prijaviti? ili da ako te kojim slucajem budem imao iz nekog predmeta, da trazim tvoje izuzece zato sto mislim da siris govor mrznje prema krscanima? [/quote]
nitko ti ne brani da ti nekoga prijavis. ali nece to dobro zavrsiti? zasto? zato sto kolega vsego nije nikoga oklevetao vec je navodio cinjenice. navodjenje cinjenica NIJE govor mrznje niti se takvim moze smatrati. [/quote]
ahaaaaaaa ... opet prosvijetljenje..... vsegino generaliziranje je apriori cinjenica... ispricavam se, nisam znao....
[quote="HijenA"][quote="Vl4do"]
da li bi ti ujedno sankcionirao svakog znanstvenika koji vodi istraživanje da li je homoseksualnost bolest jer takva insinuacija "vrijeđa" dotičnu manjinu? [/quote]
naravno da ne...ali IMO znanstvenici koji su jako indoktrinirani crkvenom dogmom [b]ne bi smjeli razgovarati o tome da li je homoseksualnost bolest ili ne.[/b] za njih ce uvijek to biti bolest, pa da se netko i na trepavice postavi. a sva neovisna istrazivanja pokazuju da to nije bolest, uostalom prosvrljaj malo po netu i Wikipediji pa ces to vidjeti. na Wikipedii, recimo, imas masu referenci na znanstvene clanke koje podupiru i jednu i drugu tezu. no, na kraju se ipak sve svodi na argumentaciju. a crkvena je u ovom slucaju, kao i u mnogim drugim, vrlo manjkava.[/quote]
oooo.... sad cemo i govoriti ljudima sto smiju i ne smiju govoriti.... zanimljivi prijedlozi... dakle ako vjerujes u nesto, ne smijes se time baviti... jako zanimljivo...
da li bi se isto tako postavio prema mnogim istrazivanjima koja podupiru tvoja stajališta a proveli su ih biolozi koju su gay?
http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2006,9,24,mlinaric_gay,43870.jl
e sad... netko to moze nazvati "manjkom seksualnog identiteta" a netko bolescu .... ista stvar se moze reci za edipov sindrom... decec se malo zbunil
[quote="HijenA"][quote="Vl4do"]ti vuces paralelu izmedju cetnika i ljudi koji smatraju homoseksualnost bolesti? objasnit cu ti razliku.... ne smatraju svi da se bolesti lijece oružjem ;-) [/quote]
naravno da se ne lijece oruzjem. lijeci se batinama, palicama, prebijanjima itd. uostalom, dokaza imas na sve strane...od Hvara do Zagreba.[/quote]
joj daj molim te... to kaj ima primitivaca koji rade doticne gluposti ne znaci da je svatko tko izjavi da je to bolest primitivac koji ih zeli razbiti... daj vise prestani generalizirati
[quote="HijenA"] [quote]
ovdje je ocito problem taj sto mnogi (ukljucujuci tebe) smatraju da ljudi koji smatraju homoseksualnost bolescu imaju predrasude a su doticni ljudi neki teski redneckovi koji bi klali doticne manjine i da ih mrze .... jer da tako ne misle, ove rasprave uopce ne bi bilo....[/quote]
[/quote]
http://www.amazon.com/Blame-Brain-Distinguishing-Imbalances-Disobedience/dp/0875526020
samo jedan primjer knjiga, clanka gdje se homseksualnost povezuje sa kemijskom neravnotežom mozga.... kad uhvatim vremena , stavit cu ti jos linkova ako te zanima...
to sto ja vjerujem drugim istrazivanjima nego ti ne znaci da ja imam predrasude... a ako se itko pokazao kao osoba s predrasudama i kao osoba koja generalizira to si ti sa svojim postom
HijenA (napisa): | Vl4do (napisa): |
|
ahaaaaaaaaaaaaa.... dakle kad se meni namece stav da homoseksualnost nije bolest i kad ja to ne smijem izreci to je okej, ali kad crkva nesto propagira to nije... pa sta nisi tako rekao ...
da li bih te ja trebao nekome prijaviti? ili da ako te kojim slucajem budem imao iz nekog predmeta, da trazim tvoje izuzece zato sto mislim da siris govor mrznje prema krscanima? |
nitko ti ne brani da ti nekoga prijavis. ali nece to dobro zavrsiti? zasto? zato sto kolega vsego nije nikoga oklevetao vec je navodio cinjenice. navodjenje cinjenica NIJE govor mrznje niti se takvim moze smatrati. |
ahaaaaaaa ... opet prosvijetljenje..... vsegino generaliziranje je apriori cinjenica... ispricavam se, nisam znao....
naravno da ne...ali IMO znanstvenici koji su jako indoktrinirani crkvenom dogmom ne bi smjeli razgovarati o tome da li je homoseksualnost bolest ili ne. za njih ce uvijek to biti bolest, pa da se netko i na trepavice postavi. a sva neovisna istrazivanja pokazuju da to nije bolest, uostalom prosvrljaj malo po netu i Wikipediji pa ces to vidjeti. na Wikipedii, recimo, imas masu referenci na znanstvene clanke koje podupiru i jednu i drugu tezu. no, na kraju se ipak sve svodi na argumentaciju. a crkvena je u ovom slucaju, kao i u mnogim drugim, vrlo manjkava. |
oooo.... sad cemo i govoriti ljudima sto smiju i ne smiju govoriti.... zanimljivi prijedlozi... dakle ako vjerujes u nesto, ne smijes se time baviti... jako zanimljivo...
da li bi se isto tako postavio prema mnogim istrazivanjima koja podupiru tvoja stajališta a proveli su ih biolozi koju su gay?
http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2006,9,24,mlinaric_gay,43870.jl
e sad... netko to moze nazvati "manjkom seksualnog identiteta" a netko bolescu .... ista stvar se moze reci za edipov sindrom... decec se malo zbunil
HijenA (napisa): | Vl4do (napisa): | ti vuces paralelu izmedju cetnika i ljudi koji smatraju homoseksualnost bolesti? objasnit cu ti razliku.... ne smatraju svi da se bolesti lijece oružjem |
naravno da se ne lijece oruzjem. lijeci se batinama, palicama, prebijanjima itd. uostalom, dokaza imas na sve strane...od Hvara do Zagreba. |
joj daj molim te... to kaj ima primitivaca koji rade doticne gluposti ne znaci da je svatko tko izjavi da je to bolest primitivac koji ih zeli razbiti... daj vise prestani generalizirati
HijenA (napisa): | Citat: |
ovdje je ocito problem taj sto mnogi (ukljucujuci tebe) smatraju da ljudi koji smatraju homoseksualnost bolescu imaju predrasude a su doticni ljudi neki teski redneckovi koji bi klali doticne manjine i da ih mrze .... jer da tako ne misle, ove rasprave uopce ne bi bilo.... |
|
http://www.amazon.com/Blame-Brain-Distinguishing-Imbalances-Disobedience/dp/0875526020
samo jedan primjer knjiga, clanka gdje se homseksualnost povezuje sa kemijskom neravnotežom mozga.... kad uhvatim vremena , stavit cu ti jos linkova ako te zanima...
to sto ja vjerujem drugim istrazivanjima nego ti ne znaci da ja imam predrasude... a ako se itko pokazao kao osoba s predrasudama i kao osoba koja generalizira to si ti sa svojim postom
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 11:50 sri, 11. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="tp"][quote="SickJedi"]Ovo su otprilike bile rijeci profesorice:
Mislim da je za ovakav [i]ispad[/i] dovoljno da upozoris profesoricu da je netakticno trpati bolest, vulgarne nazive za homoseksualce i takvo stanje/ponasanje u isti kos. Naravno, ako te to smeta.
Da netko (pogotovo s autoritetom) vrijedja nesto u sto ja vjerujem ili prema cemu imam posebno jak stav i misljenje, sigurno bih ga na to upozorio.[/quote]
Promaklo ti je: SJ rece da ju je upozorio; reakciju imas u tom istom postu. ;)
[quote="Vl4do"][quote="vsego"]@venovako: Da li bi jednako tako branio profesora koji bi svako predavanje zapoceo... stajaznam... cetnickim pozdravom (valjda tako nesto postoji)? :-k Ako da, ok... ali, ako ne - u cemu je razlika? :-k[/quote]
ti vuces paralelu izmedju cetnika i ljudi koji smatraju homoseksualnost bolesti? objasnit cu ti razliku.... ne smatraju svi da se bolesti lijece oružjem ;)[/quote]
Sad cu ja malo glumiti tp-a (NHF, tp ;))... Ne smatraju svi, samo [i]neki[/i]. :roll: Koga zanima vise:
Kratko: http://en.wikipedia.org/wiki/Gay_pride_parade#Belgrade
Malo dulje: http://www.allaahuakbar.net/gay/serbian_homosexuals.htm
Kraci video: http://www.youtube.com/watch?v=qE0M9lo6ZBk
Dulji video: http://www.youtube.com/watch?v=8MTQm0jEfDw
Ovaj zadnji video, pogledaj oko 2:12 gdje spikerica komentira, izmedju ostalog: "Oni koji su oterali homoseksualce i lezbijke, [color=red]tvrde da su to ucinili u ime isceljenja[/color]". :evil: Naravno da ne [b]propagiraju[/b] ultradesnicari da je to bolest; oni [i]stvar uzmu u svoje ruke[/i] nakon sto razni "autoriteti" provedu propagandu... :fuj:
Poslusajte malo pjesmice pune ljubavi kakve smo samo deset godina prije slusali ovdje i zbog kakvih su neki sugovornici odavde zagovarali aboliciju "nasih" osumnjicenika za ratne zlocine. :evil: Dakle, kad cetnik kolje hrvatske civile, opravdan je svaki odgovor (pa i "pokoji mrtvi srpski civil"), ali kad kolje "pedere i lezbe", onda je to izrazavanje misljenja... :nuts2:
[quote="Vl4do"]...vsegino generaliziranje...[/quote]
Ja se ispricavam; htio sam reci [i]neki[/i] popovi. :P
@HijenA: Nemam nista protiv da krscanski indoktrinirani znanstvenici ([b]kao i svi ostali[/b]) progovaraju o bilo cemu, ali imaju koristiti argumente, a ne prosipati neargumentirane lazi koje onda rezultiraju gore linkanim snimkama. :tso:
tp (napisa): | SickJedi (napisa): | Ovo su otprilike bile rijeci profesorice:
Mislim da je za ovakav ispad dovoljno da upozoris profesoricu da je netakticno trpati bolest, vulgarne nazive za homoseksualce i takvo stanje/ponasanje u isti kos. Naravno, ako te to smeta.
Da netko (pogotovo s autoritetom) vrijedja nesto u sto ja vjerujem ili prema cemu imam posebno jak stav i misljenje, sigurno bih ga na to upozorio. |
Promaklo ti je: SJ rece da ju je upozorio; reakciju imas u tom istom postu.
Vl4do (napisa): | vsego (napisa): | @venovako: Da li bi jednako tako branio profesora koji bi svako predavanje zapoceo... stajaznam... cetnickim pozdravom (valjda tako nesto postoji)? Ako da, ok... ali, ako ne - u cemu je razlika?  |
ti vuces paralelu izmedju cetnika i ljudi koji smatraju homoseksualnost bolesti? objasnit cu ti razliku.... ne smatraju svi da se bolesti lijece oružjem  |
Sad cu ja malo glumiti tp-a (NHF, tp )... Ne smatraju svi, samo neki. Koga zanima vise:
Kratko: http://en.wikipedia.org/wiki/Gay_pride_parade#Belgrade
Malo dulje: http://www.allaahuakbar.net/gay/serbian_homosexuals.htm
Kraci video: http://www.youtube.com/watch?v=qE0M9lo6ZBk
Dulji video: http://www.youtube.com/watch?v=8MTQm0jEfDw
Ovaj zadnji video, pogledaj oko 2:12 gdje spikerica komentira, izmedju ostalog: "Oni koji su oterali homoseksualce i lezbijke, tvrde da su to ucinili u ime isceljenja". Naravno da ne propagiraju ultradesnicari da je to bolest; oni stvar uzmu u svoje ruke nakon sto razni "autoriteti" provedu propagandu...
Poslusajte malo pjesmice pune ljubavi kakve smo samo deset godina prije slusali ovdje i zbog kakvih su neki sugovornici odavde zagovarali aboliciju "nasih" osumnjicenika za ratne zlocine. Dakle, kad cetnik kolje hrvatske civile, opravdan je svaki odgovor (pa i "pokoji mrtvi srpski civil"), ali kad kolje "pedere i lezbe", onda je to izrazavanje misljenja...
Vl4do (napisa): | ...vsegino generaliziranje... |
Ja se ispricavam; htio sam reci neki popovi.
@HijenA: Nemam nista protiv da krscanski indoktrinirani znanstvenici (kao i svi ostali) progovaraju o bilo cemu, ali imaju koristiti argumente, a ne prosipati neargumentirane lazi koje onda rezultiraju gore linkanim snimkama.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 11:51 sri, 11. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Vl4do"]
to sto ja vjerujem drugim istrazivanjima nego ti ne znaci da ja imam predrasude... a ako se itko pokazao kao osoba s predrasudama i kao osoba koja generalizira to si ti sa svojim postom[/quote]
Nitko ne spori da se uzrok homoseksualnosti najvjerojatnije nalazi u kemijskoj neravnotezi mozga, no treba naglasiti da se tu radi o [i]neravnotezi u odnosu na vecinu[/i], a sama neravnoteza u odnosu na vecinu ne mora predstavljeti bolest. Npr. celavost je uzrokovana kemijskom neravnotezom (visoke kolicine testosterona), jednako kao sto je i homoseksualnost (moguce) uzrokovana niskim kolicinam testosterona.
Da bi neravnotezu neke jedinke proglasili bolesnom, ta neravnoteza bi morala biti stetna za tu jedinku (npr. kratkovidnost) ili za okolinu te jedinke (npr. neki psihicki poremecaj koji se manifestira pretjeranom agresivnoscu), dok kao sto sam u svom prethodnom postu naglasio homosesualna jedinka ne steti ni sebi ni svojoj okolini.
[quote="vsego"]
@HijenA: Nemam nista protiv da krscanski indoktrinirani znanstvenici ([b]kao i svi ostali[/b]) progovaraju o bilo cemu, ali imaju koristiti argumente, a ne prosipati neargumentirane lazi koje onda rezultiraju gore linkanim snimkama.[/quote]
Vl4do (napisa): |
to sto ja vjerujem drugim istrazivanjima nego ti ne znaci da ja imam predrasude... a ako se itko pokazao kao osoba s predrasudama i kao osoba koja generalizira to si ti sa svojim postom |
Nitko ne spori da se uzrok homoseksualnosti najvjerojatnije nalazi u kemijskoj neravnotezi mozga, no treba naglasiti da se tu radi o neravnotezi u odnosu na vecinu, a sama neravnoteza u odnosu na vecinu ne mora predstavljeti bolest. Npr. celavost je uzrokovana kemijskom neravnotezom (visoke kolicine testosterona), jednako kao sto je i homoseksualnost (moguce) uzrokovana niskim kolicinam testosterona.
Da bi neravnotezu neke jedinke proglasili bolesnom, ta neravnoteza bi morala biti stetna za tu jedinku (npr. kratkovidnost) ili za okolinu te jedinke (npr. neki psihicki poremecaj koji se manifestira pretjeranom agresivnoscu), dok kao sto sam u svom prethodnom postu naglasio homosesualna jedinka ne steti ni sebi ni svojoj okolini.
vsego (napisa): |
@HijenA: Nemam nista protiv da krscanski indoktrinirani znanstvenici (kao i svi ostali) progovaraju o bilo cemu, ali imaju koristiti argumente, a ne prosipati neargumentirane lazi koje onda rezultiraju gore linkanim snimkama. |
_________________ Extraordinary claims require extraordinary evidence. – Carl Sagan
|
|
[Vrh] |
|
tp Forumaš(ica)

|
Postano: 12:16 sri, 11. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"][quote="tp"][quote="SickJedi"]Ovo su otprilike bile rijeci profesorice:
Da netko (pogotovo s autoritetom) vrijedja nesto u sto ja vjerujem ili prema cemu imam posebno jak stav i misljenje, sigurno bih ga na to upozorio.[/quote]
Promaklo ti je: SJ rece da ju je upozorio; reakciju imas u tom istom postu. ;)
[/quote]
Vidio sam to, htio sam reci da je po meni ucinio dobro sto je upozorio profesoricu da se nelijepo izrazila o necemu sto vrijedja njegove osjecaje i uvjerenja (ukljucujuci i argumentirane stavove). Takodjer sam htio naglasiti da je to u ovom slucaju, po mom misljenju, sasvim dostatna reakcija.
vsego (napisa): | tp (napisa): | SickJedi (napisa): | Ovo su otprilike bile rijeci profesorice:
Da netko (pogotovo s autoritetom) vrijedja nesto u sto ja vjerujem ili prema cemu imam posebno jak stav i misljenje, sigurno bih ga na to upozorio. |
Promaklo ti je: SJ rece da ju je upozorio; reakciju imas u tom istom postu.
|
Vidio sam to, htio sam reci da je po meni ucinio dobro sto je upozorio profesoricu da se nelijepo izrazila o necemu sto vrijedja njegove osjecaje i uvjerenja (ukljucujuci i argumentirane stavove). Takodjer sam htio naglasiti da je to u ovom slucaju, po mom misljenju, sasvim dostatna reakcija.
|
|
[Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 15:59 sri, 11. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Vl4do"]
ahaaaaaaaaaaaaa.... dakle kad se meni namece stav da homoseksualnost nije bolest i kad ja to ne smijem izreci to je okej, ali kad crkva nesto propagira to nije... pa sta nisi tako rekao ... :roll: [/quote]
molim bez suvisnih sarkazama. prvo pitanje bi bilo da li ti znas citati?! okej...ako shvatis da ipak znas citati, molim te da procitas moj post ispocetka pa explicite navedes gdje ja tebi ili bilokome drugome zabranjujem da iznosi svoje stavove?! ono sto crkva navodi nisu stavovi vec DOGME (postoji razlika). DOGME se uzimaju kao a priori istinite (pogotovo ako ih izgovara papa ex cathedra).
[quote="Vl4do"][quote]
nitko ti ne brani da ti nekoga prijavis. ali nece to dobro zavrsiti? zasto? zato sto kolega vsego nije nikoga oklevetao vec je navodio cinjenice. navodjenje cinjenica NIJE govor mrznje niti se takvim moze smatrati. [/quote]
ahaaaaaaa ... opet prosvijetljenje..... vsegino generaliziranje je apriori cinjenica... ispricavam se, nisam znao.... [/quote]
oprosti, ali navedi jednu stvar iz vseginog posta koji nije cinjenica. barem jednu.
[quote="Vl4do"]
da li bi se isto tako postavio prema mnogim istrazivanjima koja podupiru tvoja stajališta a proveli su ih biolozi koju su gay?[/quote]
bih...smatram da u tom trenutku nepristrani tim strucnjaka mora obaviti korektno istrazivanje.
[quote="Vl4do"]
joj daj molim te... to kaj ima primitivaca koji rade doticne gluposti ne znaci da je svatko tko izjavi da je to bolest primitivac koji ih zeli razbiti... daj vise prestani generalizirati[/quote]
naravno da ne...ali ipak na neki nacin, mozda ce ovo zvucati zestoko, postaje primitivac kad prihvaca istu onu manjkavu argumentaciju koja se svojedobno borila i protiv Darwina, Galilea, Kopernika, Bruna, Keplera i svih drugih koji su dali ogroman doprinos znanosti.
[quote][quote]
[/quote]
samo jedan primjer knjiga, clanka gdje se homseksualnost povezuje sa kemijskom neravnotežom mozga.... kad uhvatim vremena , stavit cu ti jos linkova ako te zanima... [/quote]
aha...znaci, kemijska neravnoteza mozda je krucijalni argument. jos kad bi znali kako mozak uopce funkcionira :roll:
[quote]
to sto ja vjerujem drugim istrazivanjima nego ti ne znaci da ja imam predrasude... a ako se itko pokazao kao osoba s predrasudama i kao osoba koja generalizira to si ti sa svojim postom[/quote]
nitko tebi ne brani da vjerujes u ono sto zelis vjerovati. dapace...samo ti daj. ali, ponavljam, nemoj nametati svoje stavove kao a priori ispravne.
lagani EOD sa moje strane
[quote="vsego"]
@HijenA: Nemam nista protiv da krscanski indoktrinirani znanstvenici (kao i svi ostali) progovaraju o bilo cemu, ali imaju koristiti argumente, a ne prosipati neargumentirane lazi koje onda rezultiraju gore linkanim snimkama.[/quote]
ma sve je to ok, ali da bi se zadrzala objektivnost i jedne i druge strane u ovom slucaju ja bi inzistirao na nezavisnom istrazivanju.
ahaaaaaaaaaaaaa.... dakle kad se meni namece stav da homoseksualnost nije bolest i kad ja to ne smijem izreci to je okej, ali kad crkva nesto propagira to nije... pa sta nisi tako rekao ... |
molim bez suvisnih sarkazama. prvo pitanje bi bilo da li ti znas citati?! okej...ako shvatis da ipak znas citati, molim te da procitas moj post ispocetka pa explicite navedes gdje ja tebi ili bilokome drugome zabranjujem da iznosi svoje stavove?! ono sto crkva navodi nisu stavovi vec DOGME (postoji razlika). DOGME se uzimaju kao a priori istinite (pogotovo ako ih izgovara papa ex cathedra).
Vl4do (napisa): | Citat: |
nitko ti ne brani da ti nekoga prijavis. ali nece to dobro zavrsiti? zasto? zato sto kolega vsego nije nikoga oklevetao vec je navodio cinjenice. navodjenje cinjenica NIJE govor mrznje niti se takvim moze smatrati. |
ahaaaaaaa ... opet prosvijetljenje..... vsegino generaliziranje je apriori cinjenica... ispricavam se, nisam znao.... |
oprosti, ali navedi jednu stvar iz vseginog posta koji nije cinjenica. barem jednu.
da li bi se isto tako postavio prema mnogim istrazivanjima koja podupiru tvoja stajališta a proveli su ih biolozi koju su gay? |
bih...smatram da u tom trenutku nepristrani tim strucnjaka mora obaviti korektno istrazivanje.
joj daj molim te... to kaj ima primitivaca koji rade doticne gluposti ne znaci da je svatko tko izjavi da je to bolest primitivac koji ih zeli razbiti... daj vise prestani generalizirati |
naravno da ne...ali ipak na neki nacin, mozda ce ovo zvucati zestoko, postaje primitivac kad prihvaca istu onu manjkavu argumentaciju koja se svojedobno borila i protiv Darwina, Galilea, Kopernika, Bruna, Keplera i svih drugih koji su dali ogroman doprinos znanosti.
Citat: | Citat: |
|
samo jedan primjer knjiga, clanka gdje se homseksualnost povezuje sa kemijskom neravnotežom mozga.... kad uhvatim vremena , stavit cu ti jos linkova ako te zanima... |
aha...znaci, kemijska neravnoteza mozda je krucijalni argument. jos kad bi znali kako mozak uopce funkcionira
to sto ja vjerujem drugim istrazivanjima nego ti ne znaci da ja imam predrasude... a ako se itko pokazao kao osoba s predrasudama i kao osoba koja generalizira to si ti sa svojim postom |
nitko tebi ne brani da vjerujes u ono sto zelis vjerovati. dapace...samo ti daj. ali, ponavljam, nemoj nametati svoje stavove kao a priori ispravne.
lagani EOD sa moje strane
vsego (napisa): |
@HijenA: Nemam nista protiv da krscanski indoktrinirani znanstvenici (kao i svi ostali) progovaraju o bilo cemu, ali imaju koristiti argumente, a ne prosipati neargumentirane lazi koje onda rezultiraju gore linkanim snimkama. |
ma sve je to ok, ali da bi se zadrzala objektivnost i jedne i druge strane u ovom slucaju ja bi inzistirao na nezavisnom istrazivanju.
|
|
[Vrh] |
|
tantun Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:36 sri, 11. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="mdoko"]
Da bi neravnotezu neke jedinke proglasili bolesnom, ta neravnoteza bi morala biti stetna za tu jedinku (npr. kratkovidnost) ili za okolinu te jedinke (npr. neki psihicki poremecaj koji se manifestira pretjeranom agresivnoscu), dok kao sto sam u svom prethodnom postu naglasio homosesualna jedinka ne steti ni sebi ni svojoj okolini.[/quote]
Gle netko moze reci da homoseksualnost narusava moralne vrijednosti i osjecaje kako same te osobe tako i okoline i zbog toga, po tvojoj definiciji, tvrditi da je homoseksualnost bolest...
Stvar je u tome da je tesko (po mojem misljenju i nemoguce) precizno definirati pojam bolesti. Evo sta kaze wikipedija [url]http://en.wikipedia.org/wiki/Disease[/url]. I s dogovorenom definicijom bolesti mislim da je tesko dokazati da je nesto bolest, a nesto nije. Medicina se ne temelji na aksiomima kao npr. matematika.
Zbog toga smatram da nije dobro sputavati bilo kakve rasprave oko medicinskih tema (kako medju znanstvenicima tako i medju laicima) pa tako ni rasprave o tome da li je homoseksualnost bolest ili ne. Takve rasprave su bitne za razvoj znanosti...
Uostalom u najmanju ruku nije fer. Jer upravo su takve rasprave dovele do toga da se homoseksualnost makne s popisa bolesti.
I ne vidim zasto izjave da je homoseksualnost bolest poticu mrznju i netrpeljivost... Kolko god govorili da su homoseksualci jednaki kao i heteroseksualci, oni to nisu, jer se razlikuju u seksualnoj orijentaciji. I ako netko ide tuc homoseksualca, ide ga/ju tuc zbog te razlicitosti. Mislim da je napadacu nebitno da li je uzrok te razlicitosti bolest, poremecaj ili je pak genetski uvjetovan. Vjerujem da je stvar u tome sto homoseksualci osjecaju da im se narusava dostojanstvo ako se nesto sto je njima jako bitno proglasava bolescu...
Ako zelimo nauciti djecu da je diskriminacija homoseksualaca pogresna, trebamo ih uciti da je pogresna diskriminacija osoba koje su u bilo cemu razlicite od nas (vjera, rasa, spol, seksualna orijentacija, pripadnost navijackim skupinama). Stalno isticanje problema homoseksualaca i gay parade samo djeluju kontraproduktivno...
mdoko (napisa): |
Da bi neravnotezu neke jedinke proglasili bolesnom, ta neravnoteza bi morala biti stetna za tu jedinku (npr. kratkovidnost) ili za okolinu te jedinke (npr. neki psihicki poremecaj koji se manifestira pretjeranom agresivnoscu), dok kao sto sam u svom prethodnom postu naglasio homosesualna jedinka ne steti ni sebi ni svojoj okolini. |
Gle netko moze reci da homoseksualnost narusava moralne vrijednosti i osjecaje kako same te osobe tako i okoline i zbog toga, po tvojoj definiciji, tvrditi da je homoseksualnost bolest...
Stvar je u tome da je tesko (po mojem misljenju i nemoguce) precizno definirati pojam bolesti. Evo sta kaze wikipedija http://en.wikipedia.org/wiki/Disease. I s dogovorenom definicijom bolesti mislim da je tesko dokazati da je nesto bolest, a nesto nije. Medicina se ne temelji na aksiomima kao npr. matematika.
Zbog toga smatram da nije dobro sputavati bilo kakve rasprave oko medicinskih tema (kako medju znanstvenicima tako i medju laicima) pa tako ni rasprave o tome da li je homoseksualnost bolest ili ne. Takve rasprave su bitne za razvoj znanosti...
Uostalom u najmanju ruku nije fer. Jer upravo su takve rasprave dovele do toga da se homoseksualnost makne s popisa bolesti.
I ne vidim zasto izjave da je homoseksualnost bolest poticu mrznju i netrpeljivost... Kolko god govorili da su homoseksualci jednaki kao i heteroseksualci, oni to nisu, jer se razlikuju u seksualnoj orijentaciji. I ako netko ide tuc homoseksualca, ide ga/ju tuc zbog te razlicitosti. Mislim da je napadacu nebitno da li je uzrok te razlicitosti bolest, poremecaj ili je pak genetski uvjetovan. Vjerujem da je stvar u tome sto homoseksualci osjecaju da im se narusava dostojanstvo ako se nesto sto je njima jako bitno proglasava bolescu...
Ako zelimo nauciti djecu da je diskriminacija homoseksualaca pogresna, trebamo ih uciti da je pogresna diskriminacija osoba koje su u bilo cemu razlicite od nas (vjera, rasa, spol, seksualna orijentacija, pripadnost navijackim skupinama). Stalno isticanje problema homoseksualaca i gay parade samo djeluju kontraproduktivno...
|
|
[Vrh] |
|
Dabrica Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 18:54 sri, 11. 10. 2006 Naslov: |
|
|
vidim da se tu dosta rasprave vrti oko toga da li je homoseksualnost bolest...
NIJE - skinuta je s popisa mentalnih bolesti još odavno.
a tebi, vlado, savjetujem da malo bolje pročiš istraživanja, pogotovo ta vezana uz neravnotežu u kemizmu mozga.
uglavnom, sadašnje viđenje stvari jest da homoseksualnost ima podlogu u genetici... a genetika određuje naš kemizam mozga :wink: kombinacija genetike, sredine i slučajnosti dovodi do stvaranja ličnosti...
jednako tako i kemijske reakcije određuju volimo li mačke ili pse...
a po meni je homoseksualizam biološki jednako neprirodan kao i celibat, no ovo drugo se tolerira :roll: pogotovo od glavešina - no to je potpuno druga tema...
a što se profesorice tiče, smatram da zaista nije u redu to što je rekla, no možda i nije tako mislila. možda je jednostavno bila neka blokada... :?
vidim da se tu dosta rasprave vrti oko toga da li je homoseksualnost bolest...
NIJE - skinuta je s popisa mentalnih bolesti još odavno.
a tebi, vlado, savjetujem da malo bolje pročiš istraživanja, pogotovo ta vezana uz neravnotežu u kemizmu mozga.
uglavnom, sadašnje viđenje stvari jest da homoseksualnost ima podlogu u genetici... a genetika određuje naš kemizam mozga kombinacija genetike, sredine i slučajnosti dovodi do stvaranja ličnosti...
jednako tako i kemijske reakcije određuju volimo li mačke ili pse...
a po meni je homoseksualizam biološki jednako neprirodan kao i celibat, no ovo drugo se tolerira pogotovo od glavešina - no to je potpuno druga tema...
a što se profesorice tiče, smatram da zaista nije u redu to što je rekla, no možda i nije tako mislila. možda je jednostavno bila neka blokada...
_________________ dis bonjour a la dame...

|
|
[Vrh] |
|
sorrow Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 20:16 sri, 11. 10. 2006 Naslov: |
|
|
celibat kao i svako drugo nazovi neprirodno ponasanje... ukljucujuci i homoseksualizam... da se razumimo, ima homoseksualizma i u prirodi, stvarno ga ima... ali pazite svi, to je nekako kontraproduktivno ponasanje jer nema potomaka u takvoj vezi... ali svi ti argumenti, slazen se u potpunosti, ne znace da se takve stvari moraju napadat i u grupi ljudi prozivat kao neprirodne...
mozda je profesorica mislila u tom smislu da je to stvarno AIDS rizicna skupina... :D
ali joj, moran napomenit da se slazen sa raspjevanin opaton.... ;)
celibat kao i svako drugo nazovi neprirodno ponasanje... ukljucujuci i homoseksualizam... da se razumimo, ima homoseksualizma i u prirodi, stvarno ga ima... ali pazite svi, to je nekako kontraproduktivno ponasanje jer nema potomaka u takvoj vezi... ali svi ti argumenti, slazen se u potpunosti, ne znace da se takve stvari moraju napadat i u grupi ljudi prozivat kao neprirodne...
mozda je profesorica mislila u tom smislu da je to stvarno AIDS rizicna skupina...
ali joj, moran napomenit da se slazen sa raspjevanin opaton....
[Vrh] |
|
nana Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 20:32 sri, 11. 10. 2006 Naslov: |
|
|
Bila sam na satu. Jako blizu, sve cula.
Mislim da je ostavljen pogresan dojam,istina dobro je citirano. Ali prof. je prvo rekla pederluk, onda se jakoo zbunila pa pederstvo, pa se Sick ukljucio i zakljucili su homoseksualizam. To joj je izletilo, sigurna sam da joj namjera nije bila da nekoga uvrijedi. Ne ulazim u to je li to njeno misljenje (da je homoseksualizam bolest).
Btw palo mi je na pamet. Jednom zgodom kada sorrow nije bas jako pratio vjezbe iz C-a i bio uzivljen u koncert Josipe Lisac, te je u zanosu prokomentirao da je ona najbolja zena na svijetu, na nas asistent (vsego) je zaokrenuo ocima i nesto prokomentirao (nazalost ne mogu se sjetit). Znam da je u sali i s namjerom razbudjivanja sorrowa, ali isto tako bi se moglo shvatiti na puno nacina.....
:cvijetduga:
Bila sam na satu. Jako blizu, sve cula.
Mislim da je ostavljen pogresan dojam,istina dobro je citirano. Ali prof. je prvo rekla pederluk, onda se jakoo zbunila pa pederstvo, pa se Sick ukljucio i zakljucili su homoseksualizam. To joj je izletilo, sigurna sam da joj namjera nije bila da nekoga uvrijedi. Ne ulazim u to je li to njeno misljenje (da je homoseksualizam bolest).
Btw palo mi je na pamet. Jednom zgodom kada sorrow nije bas jako pratio vjezbe iz C-a i bio uzivljen u koncert Josipe Lisac, te je u zanosu prokomentirao da je ona najbolja zena na svijetu, na nas asistent (vsego) je zaokrenuo ocima i nesto prokomentirao (nazalost ne mogu se sjetit). Znam da je u sali i s namjerom razbudjivanja sorrowa, ali isto tako bi se moglo shvatiti na puno nacina.....
_________________ Kad sam bila mala htjela sam biti statističarka
[tex]\omega \in \Omega[/tex] 
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 20:56 sri, 11. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="tantun"][quote="mdoko"]
Da bi neravnotezu neke jedinke proglasili bolesnom, ta neravnoteza bi morala biti stetna za tu jedinku (npr. kratkovidnost) ili za okolinu te jedinke (npr. neki psihicki poremecaj koji se manifestira pretjeranom agresivnoscu), dok kao sto sam u svom prethodnom postu naglasio homosesualna jedinka ne steti ni sebi ni svojoj okolini.[/quote]
[/quote]
Mislio sam na mjerljivu stetu.
[quote]Kolko god govorili da su homoseksualci jednaki kao i heteroseksualci, oni to nisu, jer se razlikuju u seksualnoj orijentaciji.
[/quote]
Ocito da nisu jednaki. Stovise ne postoje dvije jednake osobe, ali svi moramo biti [i]ravnopravni[/i].
[quote]
I ako netko ide tuc homoseksualca, ide ga/ju tuc zbog te razlicitosti. Mislim da je napadacu nebitno da li je uzrok te razlicitosti bolest, poremecaj ili je pak genetski uvjetovan.
[/quote]
[quote]
Vjerujem da je stvar u tome sto homoseksualci osjecaju da im se narusava dostojanstvo ako se nesto sto je njima jako bitno proglasava bolescu...
[/quote]
...i imaju potpuno pravo.
[quote]
Ako zelimo nauciti djecu da je diskriminacija homoseksualaca pogresna, trebamo ih uciti da je pogresna diskriminacija osoba koje su u bilo cemu razlicite od nas (vjera, rasa, spol, seksualna orijentacija, pripadnost navijackim skupinama).
[/quote]
[quote]
Stalno isticanje problema homoseksualaca i gay parade samo djeluju kontraproduktivno...[/quote]
... jednako kao sto je isticanje problema osoba crne boje koze za vrijeme segregacije u SAD-u bilo kontraproduktivno.
Dok god problem neravnopravnosti postoji on ce biti (i treba biti) istican, jer u suprotnom nece biti rijesen.
tantun (napisa): | mdoko (napisa): |
Da bi neravnotezu neke jedinke proglasili bolesnom, ta neravnoteza bi morala biti stetna za tu jedinku (npr. kratkovidnost) ili za okolinu te jedinke (npr. neki psihicki poremecaj koji se manifestira pretjeranom agresivnoscu), dok kao sto sam u svom prethodnom postu naglasio homosesualna jedinka ne steti ni sebi ni svojoj okolini. |
|
Mislio sam na mjerljivu stetu.
Citat: | Kolko god govorili da su homoseksualci jednaki kao i heteroseksualci, oni to nisu, jer se razlikuju u seksualnoj orijentaciji.
|
Ocito da nisu jednaki. Stovise ne postoje dvije jednake osobe, ali svi moramo biti ravnopravni.
I ako netko ide tuc homoseksualca, ide ga/ju tuc zbog te razlicitosti. Mislim da je napadacu nebitno da li je uzrok te razlicitosti bolest, poremecaj ili je pak genetski uvjetovan.
|
Vjerujem da je stvar u tome sto homoseksualci osjecaju da im se narusava dostojanstvo ako se nesto sto je njima jako bitno proglasava bolescu...
|
...i imaju potpuno pravo.
Ako zelimo nauciti djecu da je diskriminacija homoseksualaca pogresna, trebamo ih uciti da je pogresna diskriminacija osoba koje su u bilo cemu razlicite od nas (vjera, rasa, spol, seksualna orijentacija, pripadnost navijackim skupinama).
|
Stalno isticanje problema homoseksualaca i gay parade samo djeluju kontraproduktivno... |
... jednako kao sto je isticanje problema osoba crne boje koze za vrijeme segregacije u SAD-u bilo kontraproduktivno.
Dok god problem neravnopravnosti postoji on ce biti (i treba biti) istican, jer u suprotnom nece biti rijesen.
|
|
[Vrh] |
|
Zivac Forumaš s poteškoćama u pisanju

Spol: 
|
Postano: 22:36 sri, 11. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Homoseksual[b]nost[/b] (a ne homosekualizam) se definitivno prestao smatrati bolescu jos negdje 70ih godina proslog stoljeca. :roll: [/quote]
Jel to bila bolest do tada, a sad više nije bolest? Ako se pak promijenilo samo mišljenje o tome, koje je od ta dva mišljenja ispravno ipak treba argumentirati. :wink:
Pa ajmo, tko je to kakvim autoritetom 70-ih godina prošlog stoljeća izjavio da homoseksualnost nije bolest? Mislim da se mnogi ljudi s time ne slažu. 8)
Upravo je sveučilište mjesto gdje bi se takve teze trebale preispitivati. Prema tome svaki akademski građanin smije tvrditi da to jest ili da nije bolest. I ne samo na engleskom, nego i sa katedre za psihologiju. :wink:
[quote="vsego"][u][b]Predavaonica[/b][/u] je tu da objasnimo gradivo, a ne da vam naturamo svoje stavove. :roll:[/quote]
Da kad se radi o matematici. Ali nastava engleskog je koncipirana tako da se na engleskom priča o bilo čemu, pa mora biti dozvoljeno i iznošenje stavova. :wink:
[quote="vsego"]Ja ipak vucem granicu na govoru mrznje, pod sto - po mom misljenju - spada labeliranje cijele jedne {nacionalne, rasne, sexualne,...} manjine - bolesnom. :roll:[/quote]
Slažem se da granicu treba povući na govoru mržnje. :) Ali samo proglašavanje nekoga bolesnim nije govor mržnje. Ako ja kažem da su HIV pozitivne osobe, slijepci ili pedofili bolesni, to može biti poziv na pomoć tim ljudima ili pak spriječavanje širenja bolesti. Govor mržnje bi bio poziv na netrpeljivost prema nekome zato što je bolestan.
[quote="HijenA"]...ali IMO znanstvenici koji su jako indoktrinirani crkvenom dogmom ne bi smjeli razgovarati o tome da li je homoseksualnost bolest ili ne[/quote]
Hm, ne reagira se na ovo pozivanje na ograničenje prava iznošenja mišljenja na temelju religijske diskriminacije? :shock: Nisu li ovo dvostruka mjerila?
[quote="mdoko"]Npr. celavost je uzrokovana kemijskom neravnotezom (visoke kolicine testosterona), jednako kao sto je i homoseksualnost (moguce) uzrokovana niskim kolicinam testosterona.[/quote]
Pa ćelavost je bolest. :? Nije ti neki primjer.
[quote]Da bi neravnotezu neke jedinke proglasili bolesnom, ta neravnoteza bi morala biti stetna za tu jedinku (npr. kratkovidnost) ili za okolinu te jedinke (npr. neki psihicki poremecaj koji se manifestira pretjeranom agresivnoscu), dok kao sto sam u svom prethodnom postu naglasio homosesualna jedinka ne steti ni sebi ni svojoj okolini.[/quote]
To što si naglasio nije tako neupitno. :wink:
vsego (napisa): | Homoseksualnost (a ne homosekualizam) se definitivno prestao smatrati bolescu jos negdje 70ih godina proslog stoljeca. |
Jel to bila bolest do tada, a sad više nije bolest? Ako se pak promijenilo samo mišljenje o tome, koje je od ta dva mišljenja ispravno ipak treba argumentirati.
Pa ajmo, tko je to kakvim autoritetom 70-ih godina prošlog stoljeća izjavio da homoseksualnost nije bolest? Mislim da se mnogi ljudi s time ne slažu.
Upravo je sveučilište mjesto gdje bi se takve teze trebale preispitivati. Prema tome svaki akademski građanin smije tvrditi da to jest ili da nije bolest. I ne samo na engleskom, nego i sa katedre za psihologiju.
vsego (napisa): | Predavaonica je tu da objasnimo gradivo, a ne da vam naturamo svoje stavove.  |
Da kad se radi o matematici. Ali nastava engleskog je koncipirana tako da se na engleskom priča o bilo čemu, pa mora biti dozvoljeno i iznošenje stavova.
vsego (napisa): | Ja ipak vucem granicu na govoru mrznje, pod sto - po mom misljenju - spada labeliranje cijele jedne {nacionalne, rasne, sexualne,...} manjine - bolesnom.  |
Slažem se da granicu treba povući na govoru mržnje. Ali samo proglašavanje nekoga bolesnim nije govor mržnje. Ako ja kažem da su HIV pozitivne osobe, slijepci ili pedofili bolesni, to može biti poziv na pomoć tim ljudima ili pak spriječavanje širenja bolesti. Govor mržnje bi bio poziv na netrpeljivost prema nekome zato što je bolestan.
HijenA (napisa): | ...ali IMO znanstvenici koji su jako indoktrinirani crkvenom dogmom ne bi smjeli razgovarati o tome da li je homoseksualnost bolest ili ne |
Hm, ne reagira se na ovo pozivanje na ograničenje prava iznošenja mišljenja na temelju religijske diskriminacije? Nisu li ovo dvostruka mjerila?
mdoko (napisa): | Npr. celavost je uzrokovana kemijskom neravnotezom (visoke kolicine testosterona), jednako kao sto je i homoseksualnost (moguce) uzrokovana niskim kolicinam testosterona. |
Pa ćelavost je bolest. Nije ti neki primjer.
Citat: | Da bi neravnotezu neke jedinke proglasili bolesnom, ta neravnoteza bi morala biti stetna za tu jedinku (npr. kratkovidnost) ili za okolinu te jedinke (npr. neki psihicki poremecaj koji se manifestira pretjeranom agresivnoscu), dok kao sto sam u svom prethodnom postu naglasio homosesualna jedinka ne steti ni sebi ni svojoj okolini. |
To što si naglasio nije tako neupitno.
|
|
[Vrh] |
|
|