Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Homoseksualizam i engleski
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
-26 = 44 - 70

PostPostano: 23:09 sri, 11. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Zivac"]
[quote="HijenA"]...ali IMO znanstvenici koji su jako indoktrinirani crkvenom dogmom ne bi smjeli razgovarati o tome da li je homoseksualnost bolest ili ne[/quote]
Hm, ne reagira se na ovo pozivanje na ograničenje prava iznošenja mišljenja na temelju religijske diskriminacije? :shock: Nisu li ovo dvostruka mjerila?[/quote]

kao sto sam u drugom postu napisao, o tome da li je ili nije homoseksualnost bolest trebali bi svoj sud dati nepristrani tim strucnjaka koji nisu niti homoseksualci niti crkveno indoktrinirani jer jedino oni kao takvi mogu iznijeti objektivno misljenje. naravno, to ne sprecava svakoga da se bavi tim podrucjem, ali takvo istrazivanje IMO ne moze biti objektivno, pa zato ni, opet IMO, vrijedno kao nekakva znanstvena cinjenica.

[quote]
[quote="mdoko"]Npr. celavost je uzrokovana kemijskom neravnotezom (visoke kolicine testosterona), jednako kao sto je i homoseksualnost (moguce) uzrokovana niskim kolicinam testosterona.[/quote]
Pa ćelavost je bolest. :? Nije ti neki primjer.[/quote]

otkad? :-?

[quote]
[quote]Da bi neravnotezu neke jedinke proglasili bolesnom, ta neravnoteza bi morala biti stetna za tu jedinku (npr. kratkovidnost) ili za okolinu te jedinke (npr. neki psihicki poremecaj koji se manifestira pretjeranom agresivnoscu), dok kao sto sam u svom prethodnom postu naglasio homosesualna jedinka ne steti ni sebi ni svojoj okolini.[/quote]
To što si naglasio nije tako neupitno. :wink:[/quote]

to je neupitno.
Zivac (napisa):

HijenA (napisa):
...ali IMO znanstvenici koji su jako indoktrinirani crkvenom dogmom ne bi smjeli razgovarati o tome da li je homoseksualnost bolest ili ne

Hm, ne reagira se na ovo pozivanje na ograničenje prava iznošenja mišljenja na temelju religijske diskriminacije? Shocked Nisu li ovo dvostruka mjerila?

kao sto sam u drugom postu napisao, o tome da li je ili nije homoseksualnost bolest trebali bi svoj sud dati nepristrani tim strucnjaka koji nisu niti homoseksualci niti crkveno indoktrinirani jer jedino oni kao takvi mogu iznijeti objektivno misljenje. naravno, to ne sprecava svakoga da se bavi tim podrucjem, ali takvo istrazivanje IMO ne moze biti objektivno, pa zato ni, opet IMO, vrijedno kao nekakva znanstvena cinjenica.

Citat:

mdoko (napisa):
Npr. celavost je uzrokovana kemijskom neravnotezom (visoke kolicine testosterona), jednako kao sto je i homoseksualnost (moguce) uzrokovana niskim kolicinam testosterona.

Pa ćelavost je bolest. Confused Nije ti neki primjer.

otkad? Confused

Citat:

Citat:
Da bi neravnotezu neke jedinke proglasili bolesnom, ta neravnoteza bi morala biti stetna za tu jedinku (npr. kratkovidnost) ili za okolinu te jedinke (npr. neki psihicki poremecaj koji se manifestira pretjeranom agresivnoscu), dok kao sto sam u svom prethodnom postu naglasio homosesualna jedinka ne steti ni sebi ni svojoj okolini.

To što si naglasio nije tako neupitno. Wink

to je neupitno.

I bow before you Veliki Limun, on je kiseo i zut Bow to the left

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

Spol: kućni ljubimac
43 = 94 - 51

PostPostano: 3:47 čet, 12. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="sorrow"]
mozda je profesorica mislila u tom smislu da je to stvarno AIDS rizicna skupina... :D[/quote]

*rotfl* moram reagirati na ovaj dio.

1. ne kaze se AIDS, vec HIV rizicna skupina. naime, ponekad se AIDS ne stigne razviti.

2. jesi ikada vidio sluzbenu statistiku za HIV u RH za razdoblje od 1986-2005? cini se da nisi. evo ti samo 2 zanimljiva dijela: HOMO/BISEX 102 43,6%; PROMISKUITETNI HETEROSEX 77 32,2%. govori li to da su HOMO/BISEX rizicnija skupona od PROMISKUITETNIH HETEROSEXUALACA. po mom misljenju - NE. zato jer su gay osobe svjesnije rizika od vecine heterosexulaca i cesce ce ici na testiranje nego str8 ljudi. sto implicira da se veci broj gay osoba testira. sto nadalje implicira da prakticki ispada veci broj oboljelih gay osoba od oboljelih str8 osoba. nazalost, nema podataka koliko se gay osoba testiralo, a koliko str8. mislim da bi, sa tim parametrima, statistika ipak bila blaza prema gay osobama. sto pak implicira da gay osobe nisu nista rizicnija skupina od str8 ljudi. 8) eto, matematickim putem dokazano. :P

3. znas li kolika je vjerojatost prenosenja HIVa analnim sexom bez kondoma, a kolika prenosenjem HIVa dijeljenjem iste injekcije? I think you got my point. al svejedno - sta mislis, koja je grupa rizicnija? :lol:

uostalom, statistika i vjerojatnost je dosta zeznuta stvar. 99% da se necu zaraziti znaci da je 1% vjerojatno da cu se zaraziti. a mozda budem bas te "srece" da upadnem u tih 1%. (btw, ne vjerujem vjerojatosti :P)

mrmlj, ja sam se malo bacio u drukcije vode nego vi. 8) o stvarnoj temi nisam imao sta pametnoga za reci.
sorrow (napisa):

mozda je profesorica mislila u tom smislu da je to stvarno AIDS rizicna skupina... Very Happy

*rotfl* moram reagirati na ovaj dio.

1. ne kaze se AIDS, vec HIV rizicna skupina. naime, ponekad se AIDS ne stigne razviti.

2. jesi ikada vidio sluzbenu statistiku za HIV u RH za razdoblje od 1986-2005? cini se da nisi. evo ti samo 2 zanimljiva dijela: HOMO/BISEX 102 43,6%; PROMISKUITETNI HETEROSEX 77 32,2%. govori li to da su HOMO/BISEX rizicnija skupona od PROMISKUITETNIH HETEROSEXUALACA. po mom misljenju - NE. zato jer su gay osobe svjesnije rizika od vecine heterosexulaca i cesce ce ici na testiranje nego str8 ljudi. sto implicira da se veci broj gay osoba testira. sto nadalje implicira da prakticki ispada veci broj oboljelih gay osoba od oboljelih str8 osoba. nazalost, nema podataka koliko se gay osoba testiralo, a koliko str8. mislim da bi, sa tim parametrima, statistika ipak bila blaza prema gay osobama. sto pak implicira da gay osobe nisu nista rizicnija skupina od str8 ljudi. Cool eto, matematickim putem dokazano. Razz

3. znas li kolika je vjerojatost prenosenja HIVa analnim sexom bez kondoma, a kolika prenosenjem HIVa dijeljenjem iste injekcije? I think you got my point. al svejedno - sta mislis, koja je grupa rizicnija? Laughing

uostalom, statistika i vjerojatnost je dosta zeznuta stvar. 99% da se necu zaraziti znaci da je 1% vjerojatno da cu se zaraziti. a mozda budem bas te "srece" da upadnem u tih 1%. (btw, ne vjerujem vjerojatosti Razz)

mrmlj, ja sam se malo bacio u drukcije vode nego vi. Cool o stvarnoj temi nisam imao sta pametnoga za reci.

by A.Einstein
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
SickJedi
Moderator
Moderator

12 = 42 - 30

PostPostano: 8:20 čet, 12. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Zivac"][quote="vsego"]Homoseksual[b]nost[/b] (a ne homosekualizam) se definitivno prestao smatrati bolescu jos negdje 70ih godina proslog stoljeca. :roll: [/quote]
Jel to bila bolest do tada, a sad više nije bolest? Ako se pak promijenilo samo mišljenje o tome, koje je od ta dva mišljenja ispravno ipak treba argumentirati. :wink:[/quote]

Vrlo je jednostavno, treba dokazati da to jest bolest jer zivimo u drustvu u kojemu nesto nije dok se ne dokaze da je.

[quote="Zivac"][quote="vsego"][u][b]Predavaonica[/b][/u] je tu da objasnimo gradivo, a ne da vam naturamo svoje stavove. :roll:[/quote]
Da kad se radi o matematici. Ali nastava engleskog je koncipirana tako da se na engleskom priča o bilo čemu, pa mora biti dozvoljeno i iznošenje stavova. :wink:[/quote]

Koliko ja znam, kolegij se zove [u]engleski jezik struke[/u], a struka nam bas i nema veze s bolestima....

[quote="Zivac"]Slažem se da granicu treba povući na govoru mržnje. :) Ali samo proglašavanje nekoga bolesnim nije govor mržnje. Ako ja kažem da su HIV pozitivne osobe, slijepci ili pedofili bolesni, to može biti poziv na pomoć tim ljudima ili pak spriječavanje širenja bolesti. Govor mržnje bi bio poziv na netrpeljivost prema nekome zato što je bolestan.[/quote]

Ali mogu li ja isto tako reci da su homofobi, nacionalisti ili recimo hedonisti bolesni? Iako trenutno nema bas dokaza da su to bolesti. Mislim da bi se netko nasao uvrijedjen zbog takvih rijeci.
Zivac (napisa):
vsego (napisa):
Homoseksualnost (a ne homosekualizam) se definitivno prestao smatrati bolescu jos negdje 70ih godina proslog stoljeca. Rolling Eyes

Jel to bila bolest do tada, a sad više nije bolest? Ako se pak promijenilo samo mišljenje o tome, koje je od ta dva mišljenja ispravno ipak treba argumentirati. Wink

Vrlo je jednostavno, treba dokazati da to jest bolest jer zivimo u drustvu u kojemu nesto nije dok se ne dokaze da je.

Zivac (napisa):
vsego (napisa):
Predavaonica je tu da objasnimo gradivo, a ne da vam naturamo svoje stavove. Rolling Eyes

Da kad se radi o matematici. Ali nastava engleskog je koncipirana tako da se na engleskom priča o bilo čemu, pa mora biti dozvoljeno i iznošenje stavova. Wink

Koliko ja znam, kolegij se zove engleski jezik struke, a struka nam bas i nema veze s bolestima....

Zivac (napisa):
Slažem se da granicu treba povući na govoru mržnje. Smile Ali samo proglašavanje nekoga bolesnim nije govor mržnje. Ako ja kažem da su HIV pozitivne osobe, slijepci ili pedofili bolesni, to može biti poziv na pomoć tim ljudima ili pak spriječavanje širenja bolesti. Govor mržnje bi bio poziv na netrpeljivost prema nekome zato što je bolestan.

Ali mogu li ja isto tako reci da su homofobi, nacionalisti ili recimo hedonisti bolesni? Iako trenutno nema bas dokaza da su to bolesti. Mislim da bi se netko nasao uvrijedjen zbog takvih rijeci.

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
alen
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

132 = 230 - 98

PostPostano: 8:59 čet, 12. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Zivac"]Upravo je sveučilište mjesto gdje bi se takve teze trebale preispitivati. Prema tome svaki akademski građanin smije tvrditi da to jest ili da nije bolest. I ne samo na engleskom, nego i sa katedre za psihologiju. :wink:

[quote="vsego"][u][b]Predavaonica[/b][/u] je tu da objasnimo gradivo, a ne da vam naturamo svoje stavove. :roll:[/quote]
Da kad se radi o matematici. Ali nastava engleskog je koncipirana tako da se na engleskom priča o bilo čemu, pa mora biti dozvoljeno i iznošenje stavova. :wink:[/quote]

Predavanja i vježbe [size=18]nisu i ne smiju biti[/size] vrijeme i mjesto za iznošenje osobnih stavova profesora/asistenata. Svaki akademski građanin smije tvrditi da to jest ili da nije bolest, ali ne u vrijeme svojih predavanja/vježbi. Ne samo na engleskom, nego bilo gdje.

Da, iznošenje stavova studenata, profesor treba poticati raspravu, postavljati pitanja, ali ne iskorištavati situaciju da priča što on misli o temi. Usput, imam dojam da je spomenuta profesorica napravila baš ono što treba i da nije iskoristila trenutak da priča o svojim stavovima.
Zivac (napisa):
Upravo je sveučilište mjesto gdje bi se takve teze trebale preispitivati. Prema tome svaki akademski građanin smije tvrditi da to jest ili da nije bolest. I ne samo na engleskom, nego i sa katedre za psihologiju. Wink

vsego (napisa):
Predavaonica je tu da objasnimo gradivo, a ne da vam naturamo svoje stavove. Rolling Eyes

Da kad se radi o matematici. Ali nastava engleskog je koncipirana tako da se na engleskom priča o bilo čemu, pa mora biti dozvoljeno i iznošenje stavova. Wink

Predavanja i vježbe nisu i ne smiju biti vrijeme i mjesto za iznošenje osobnih stavova profesora/asistenata. Svaki akademski građanin smije tvrditi da to jest ili da nije bolest, ali ne u vrijeme svojih predavanja/vježbi. Ne samo na engleskom, nego bilo gdje.

Da, iznošenje stavova studenata, profesor treba poticati raspravu, postavljati pitanja, ali ne iskorištavati situaciju da priča što on misli o temi. Usput, imam dojam da je spomenuta profesorica napravila baš ono što treba i da nije iskoristila trenutak da priča o svojim stavovima.

tihana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
134 = 153 - 19

PostPostano: 9:16 čet, 12. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

evo, nakon par dana sam se sjetila pitati tatu definiciju bolesti (on je bio u medicinskim vodama, upravo je takve stvari, među ostalom, učio).
pitala sam ga koja je to definicija bolesti. rekao mi je da je to teško definirati. kada me pitao zašto me zanima, pitala sam ga je li homoseksualnot bolest. Ko iz topa je odgovorio da nije jer nema nikakvih fizioloških promjena. Kaže da je to dokazana činjenica [size=7](ne sjeća se kada i tko ju je izrekao)
[/size]
evo....

takvo je i moje mišljenje....oni mogu normalno živjeti. Druga je stvar što nemogu fizički imati svoju djecu. Ima parova (heteroseksualnih) koji ne žele imati djecu. 8)

A onda mi je tata rekao zašto se točno ljudi i dan danas ne slažu oko toga je li homoseksualnost bolest ili ne. Kod šizofrenija i drugih psihičkih bolesti također nema fizioloških promjena. OSIM kada imaju napadaje (ili što već). Tada im je EEG promijenjen, drugačiji.
ALI homoseksualci imaju normalan EEG stalno

pitat ću još brata kada ga uhvatim. On je puno istraživao o homoseksualnosti i zna puno o medicinskim i društvenim činjenicama.
8)
evo, nakon par dana sam se sjetila pitati tatu definiciju bolesti (on je bio u medicinskim vodama, upravo je takve stvari, među ostalom, učio).
pitala sam ga koja je to definicija bolesti. rekao mi je da je to teško definirati. kada me pitao zašto me zanima, pitala sam ga je li homoseksualnot bolest. Ko iz topa je odgovorio da nije jer nema nikakvih fizioloških promjena. Kaže da je to dokazana činjenica (ne sjeća se kada i tko ju je izrekao)

evo....

takvo je i moje mišljenje....oni mogu normalno živjeti. Druga je stvar što nemogu fizički imati svoju djecu. Ima parova (heteroseksualnih) koji ne žele imati djecu. Cool

A onda mi je tata rekao zašto se točno ljudi i dan danas ne slažu oko toga je li homoseksualnost bolest ili ne. Kod šizofrenija i drugih psihičkih bolesti također nema fizioloških promjena. OSIM kada imaju napadaje (ili što već). Tada im je EEG promijenjen, drugačiji.
ALI homoseksualci imaju normalan EEG stalno

pitat ću još brata kada ga uhvatim. On je puno istraživao o homoseksualnosti i zna puno o medicinskim i društvenim činjenicama.
Cool

fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 100 - 74

PostPostano: 9:30 čet, 12. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

malo se kasno ukljucujem a nije mi se bas sve dalo predetaljno citati...

ja bi rekao da homoseksualnost kao opredjeljenje nije bolest jer kao sto je rekao neciji tata (neda mi se bas trazit ciji) nema nikakvih tjelesnh promjena...

nemojmo yaboravit da su staririmljani i grci imali normalne homoseksulane veze (pogotovo muskarci) a svi su imali i parnera s kojim su mogli imati potomke...

ne zelim nikoga osudivati, ali mislim da to definitivno nije bolest...

kao sto je sorrow (toga se sjecam \:D/ ) rekao to se javlja i u prirodi...
npr u njemckoj (mislim da je tamo) u jednom yoo/u je cijela skupina od 10 muzjaka pocela imati homoseksualne odnose jer za vrijeme sezone parenja nije bilo zenki... [size=5]ok znam da se to mozda moze pripisat necem drugom ali sluzi svrsi...[/size]
malo se kasno ukljucujem a nije mi se bas sve dalo predetaljno citati...

ja bi rekao da homoseksualnost kao opredjeljenje nije bolest jer kao sto je rekao neciji tata (neda mi se bas trazit ciji) nema nikakvih tjelesnh promjena...

nemojmo yaboravit da su staririmljani i grci imali normalne homoseksulane veze (pogotovo muskarci) a svi su imali i parnera s kojim su mogli imati potomke...

ne zelim nikoga osudivati, ali mislim da to definitivno nije bolest...

kao sto je sorrow (toga se sjecam Dancing ) rekao to se javlja i u prirodi...
npr u njemckoj (mislim da je tamo) u jednom yoo/u je cijela skupina od 10 muzjaka pocela imati homoseksualne odnose jer za vrijeme sezone parenja nije bilo zenki... ok znam da se to mozda moze pripisat necem drugom ali sluzi svrsi...

Vl4do
Forumaš s poteškoćama u pisanju

-5 = 16 - 21

PostPostano: 9:37 čet, 12. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="fireball"]

ali sluzi svrsi...[/quote]

kod starih grka i rimljana su se uglavnom spominjali mali dječaci ... a to je onda kombinacija pedofilije i homoseksualnosti... ne bih rekao da su dobar primjer :)

primjer ZOOa ne sluzi svrsi... to ti je kao da das za primjer zatvor i kazes da je to normalno.... okolina nije normalna tako da nema smisla primjer
fireball (napisa):

ali sluzi svrsi...

kod starih grka i rimljana su se uglavnom spominjali mali dječaci ... a to je onda kombinacija pedofilije i homoseksualnosti... ne bih rekao da su dobar primjer Smile

primjer ZOOa ne sluzi svrsi... to ti je kao da das za primjer zatvor i kazes da je to normalno.... okolina nije normalna tako da nema smisla primjer

[Vrh]
tihana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
134 = 153 - 19

PostPostano: 9:50 čet, 12. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

e, sada neznam je li to sve proučavano u zoološkim vrtovima, ali evo....iz wikipedie

[quote="citat"] Homoseksualno ponašanje u životinja

Od 3000 proučavanih, homoseksualnost je zabilježena u oko 450 životinjskih vrsta, poput grizli medvjeda, gorila, bonobo čimpanzi, ovaca, dupina, guštera, pingvina, 130 različitih vrsta ptica, 60% kukaca. Čimpanze i delfini, smatra se, u potpunosti su biseksualni. [/quote]
e, sada neznam je li to sve proučavano u zoološkim vrtovima, ali evo....iz wikipedie

citat (napisa):
Homoseksualno ponašanje u životinja

Od 3000 proučavanih, homoseksualnost je zabilježena u oko 450 životinjskih vrsta, poput grizli medvjeda, gorila, bonobo čimpanzi, ovaca, dupina, guštera, pingvina, 130 različitih vrsta ptica, 60% kukaca. Čimpanze i delfini, smatra se, u potpunosti su biseksualni.

andreao
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 192 - 157

PostPostano: 9:56 čet, 12. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="tihana"]evo.... takvo je i moje mišljenje....oni mogu normalno živjeti. Druga je stvar što nemogu fizički imati svoju djecu. Ima parova (heteroseksualnih) koji ne žele imati djecu. 8)[/quote]
tihana :karma:

U potpunosti se slažem s tobom. Neznam zašto bi to bila uopće bolest.To je samo nečije seksualno opredjeljenje i nitko mu/joj nemože braniti da bude onakav kakav nije.
Imam nekoliko prijatelja doma koje znam već 100 godina i za koje znam da su gay, i uopće ih nesmatram da su bolesni ljudi. Oni su normalni kao i svi mi ostali.
Većina starijih osoba ih smatra bolesnima jer to je, u njihovo vrijeme dok su bili mladi, bilo nepojmljivo. Pa ni sad nemogu smisliti takve ljude. Jednostavno neshvaćaju da su se vremena užasno promijenila, a oni su još uvijek zapeli u svom vremenu.
tihana (napisa):
evo.... takvo je i moje mišljenje....oni mogu normalno živjeti. Druga je stvar što nemogu fizički imati svoju djecu. Ima parova (heteroseksualnih) koji ne žele imati djecu. Cool

tihana karma++

U potpunosti se slažem s tobom. Neznam zašto bi to bila uopće bolest.To je samo nečije seksualno opredjeljenje i nitko mu/joj nemože braniti da bude onakav kakav nije.
Imam nekoliko prijatelja doma koje znam već 100 godina i za koje znam da su gay, i uopće ih nesmatram da su bolesni ljudi. Oni su normalni kao i svi mi ostali.
Većina starijih osoba ih smatra bolesnima jer to je, u njihovo vrijeme dok su bili mladi, bilo nepojmljivo. Pa ni sad nemogu smisliti takve ljude. Jednostavno neshvaćaju da su se vremena užasno promijenila, a oni su još uvijek zapeli u svom vremenu.

Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 11:08 čet, 12. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="tihana"]Kod šizofrenija i drugih psihičkih bolesti također nema fizioloških promjena. OSIM kada imaju napadaje (ili što već). Tada im je EEG promijenjen, drugačiji.[/quote]

To nije tocno. Evo sto kaze Wikipedia:

[quote]As mentioned above, neurochemical studies have revealed abnormalities in neurotransmitter functioning among individuals with certain psychiatric diagnoses. Also, structural or neuroanatomical differences among brains of people with schizophrenia have been detected via neuroimaging. Some mental disorders, such as schizophrenia, are known to be hereditary and possible links between certain genes and particular mental disorders have been found.[/quote]

Procitajte si [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Mental_disease]cijeli clanak[/url], pod "Controversy" se spominje i ovo o cemu diskutirate.
tihana (napisa):
Kod šizofrenija i drugih psihičkih bolesti također nema fizioloških promjena. OSIM kada imaju napadaje (ili što već). Tada im je EEG promijenjen, drugačiji.

To nije tocno. Evo sto kaze Wikipedia:

Citat:
As mentioned above, neurochemical studies have revealed abnormalities in neurotransmitter functioning among individuals with certain psychiatric diagnoses. Also, structural or neuroanatomical differences among brains of people with schizophrenia have been detected via neuroimaging. Some mental disorders, such as schizophrenia, are known to be hereditary and possible links between certain genes and particular mental disorders have been found.

Procitajte si cijeli clanak, pod "Controversy" se spominje i ovo o cemu diskutirate.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 12:15 čet, 12. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Zivac"]Pa ajmo, tko je to kakvim autoritetom 70-ih godina prošlog stoljeća izjavio da homoseksualnost nije bolest? Mislim da se mnogi ljudi s time ne slažu. 8)[/quote]

Ljudi se ne slazu niti s time da je matematika ista vise od nekoliko osnovnih operacija i funkcija, tocnije - ista vise od racunanja. :roll: Strucnog li argumenta... :P

Promijenio se pristup i umjesto slusanja "ljudi", "drustva" i Crkve, preslo se na znanstveno definiranje i dokazivanje. 8)

[quote="Zivac"]Upravo je sveučilište mjesto gdje bi se takve teze trebale preispitivati. Prema tome svaki akademski građanin smije tvrditi da to jest ili da nije bolest. I ne samo na engleskom, nego i sa katedre za psihologiju. :wink:[/quote]

Ne [b]tvrditi[/b], nego [b]eventualno izreci kao svoje misljenje[/b]. :roll:

Ovo:
[quote="SickJedi"]Trazi se da se tema moderne bolesti suzi na temu o kojoj se moze napisati nesto kao esej. Ovo su otprilike bile rijeci profesorice:
"Znate... AIDS, lezbiljstvo, pederstvo... Kak se to ono zove... Homoseksualizam..."[/quote]
meni ne zvuci kao iznosenje misljenja nego gotove cinjenice. :roll: No, nisam bio na predavanju i zapravo se ne izjasnjavam o profi iz Engleskog, nego eventualno o situaciji kakva je opisana u prvom postu (koja moze, ali i ne mora biti realan prikaz dogadjaja s tog predavanja). ;) Ja sam se u raspravu upleo kad su [b]ovdje[/b] (na Forumu) pocela odobravanja da je to bolest, da treba odtolerirati netoleranciju i sl. :roll:

[quote="Zivac"][quote="vsego"]Ja ipak vucem granicu na govoru mrznje, pod sto - po mom misljenju - spada labeliranje cijele jedne {nacionalne, rasne, sexualne,...} manjine - bolesnom. :roll:[/quote]
Slažem se da granicu treba povući na govoru mržnje. :) Ali samo proglašavanje nekoga bolesnim nije govor mržnje. Ako ja kažem da su HIV pozitivne osobe, slijepci ili pedofili bolesni, to može biti poziv na pomoć tim ljudima ili pak spriječavanje širenja bolesti. Govor mržnje bi bio poziv na netrpeljivost prema nekome zato što je bolestan.[/quote]

HIV+ i slijepci imaju sva prava, a homoseksualci poberu batine kad - takvi bolesni - traze ista prava za sebe. :roll: U ime "isceljenja", kao sto si mogao vidjeti. :evil:

[quote="Zivac"][quote="HijenA"]...ali IMO znanstvenici koji su jako indoktrinirani crkvenom dogmom ne bi smjeli razgovarati o tome da li je homoseksualnost bolest ili ne[/quote]
Hm, ne reagira se na ovo pozivanje na ograničenje prava iznošenja mišljenja na temelju religijske diskriminacije? :shock: Nisu li ovo dvostruka mjerila?[/quote]

Ne citas pazljivo. :roll: Ja sam reagirao i mdoko me podrzao. 8) Sto bi jos, da spalimo Hijenu na lomaci? :PP

[quote="SickJedi"][quote="Zivac"]Slažem se da granicu treba povući na govoru mržnje. :) Ali samo proglašavanje nekoga bolesnim nije govor mržnje. Ako ja kažem da su HIV pozitivne osobe, slijepci ili pedofili bolesni, to može biti poziv na pomoć tim ljudima ili pak spriječavanje širenja bolesti. Govor mržnje bi bio poziv na netrpeljivost prema nekome zato što je bolestan.[/quote]
Ali mogu li ja isto tako reci da su homofobi, nacionalisti ili recimo hedonisti bolesni? Iako trenutno nema bas dokaza da su to bolesti. Mislim da bi se netko nasao uvrijedjen zbog takvih rijeci.[/quote]

Dapace, mozemo reci i da su Katolici ([b][u]SVI[/u][/b]) bolesni i garantiram da cu ponuditi daleko vise primjera [i]neprirodnog[/i] ponasanja Katolika nego sto ce Zivac naci za homoseksualce. :twisted: Dapace, mogu argumentirati i da pljuju sami po svojoj religiji i - daleko vaznije - vlastitom Bogu. :shock: Pa ipak, ako to kazem (makar i negdje na cesti, a pogotovo za katedrom), da vidis uvrede... :roll:

[quote="alen"]Predavanja i vježbe [size=18]nisu i ne smiju biti[/size] vrijeme i mjesto za iznošenje osobnih stavova profesora/asistenata. Svaki akademski građanin smije tvrditi da to jest ili da nije bolest, ali ne u vrijeme svojih predavanja/vježbi. Ne samo na engleskom, nego bilo gdje.[/quote]

Dok je on-topic (dakle, vezano uz kolegij) i jasno ocito da je rijec o stavovima tog pojedinca, onda je ok (npr. venovakovo favoriziranje jednog IDEa naustrb drugog i sl). ;)

[quote="fireball"]ja bi rekao da homoseksualnost kao opredjeljenje...[/quote]

Nije [i]opredjeljenje[/i]. :ccc: Da je, ja bih rado bio bisex (daleko vise mogucnosti za zabaviti se ako nisi u vezi :twisted:), no - na zalost - muskarci me ne privlace. :(

[quote="Vl4do"]kod starih grka i rimljana su se uglavnom spominjali mali dječaci ... a to je onda kombinacija pedofilije i homoseksualnosti... ne bih rekao da su dobar primjer[/quote]

Izvrstan primjer kako su drustvene norme daleko nepouzdanije od znanstvenog istrazivanja! :D Danas poprilicno dobro znamo zasto pedofilija nije dobra (minimalna dob kad dijete/covjek moze svjesno/razumno odlucivati o nekim stvarima i sl). 8)

[quote="andreao"]Neznam zašto bi to bila uopće bolest.[/quote]

Zato jer tako tvrdi [url=http://observer.guardian.co.uk/international/story/0,6903,1469055,00.html]najveci moralni autoritet svih vremena[/url]. :evil:
Zivac (napisa):
Pa ajmo, tko je to kakvim autoritetom 70-ih godina prošlog stoljeća izjavio da homoseksualnost nije bolest? Mislim da se mnogi ljudi s time ne slažu. Cool

Ljudi se ne slazu niti s time da je matematika ista vise od nekoliko osnovnih operacija i funkcija, tocnije - ista vise od racunanja. Rolling Eyes Strucnog li argumenta... Razz

Promijenio se pristup i umjesto slusanja "ljudi", "drustva" i Crkve, preslo se na znanstveno definiranje i dokazivanje. Cool

Zivac (napisa):
Upravo je sveučilište mjesto gdje bi se takve teze trebale preispitivati. Prema tome svaki akademski građanin smije tvrditi da to jest ili da nije bolest. I ne samo na engleskom, nego i sa katedre za psihologiju. Wink

Ne tvrditi, nego eventualno izreci kao svoje misljenje. Rolling Eyes

Ovo:
SickJedi (napisa):
Trazi se da se tema moderne bolesti suzi na temu o kojoj se moze napisati nesto kao esej. Ovo su otprilike bile rijeci profesorice:
"Znate... AIDS, lezbiljstvo, pederstvo... Kak se to ono zove... Homoseksualizam..."

meni ne zvuci kao iznosenje misljenja nego gotove cinjenice. Rolling Eyes No, nisam bio na predavanju i zapravo se ne izjasnjavam o profi iz Engleskog, nego eventualno o situaciji kakva je opisana u prvom postu (koja moze, ali i ne mora biti realan prikaz dogadjaja s tog predavanja). Wink Ja sam se u raspravu upleo kad su ovdje (na Forumu) pocela odobravanja da je to bolest, da treba odtolerirati netoleranciju i sl. Rolling Eyes

Zivac (napisa):
vsego (napisa):
Ja ipak vucem granicu na govoru mrznje, pod sto - po mom misljenju - spada labeliranje cijele jedne {nacionalne, rasne, sexualne,...} manjine - bolesnom. Rolling Eyes

Slažem se da granicu treba povući na govoru mržnje. Smile Ali samo proglašavanje nekoga bolesnim nije govor mržnje. Ako ja kažem da su HIV pozitivne osobe, slijepci ili pedofili bolesni, to može biti poziv na pomoć tim ljudima ili pak spriječavanje širenja bolesti. Govor mržnje bi bio poziv na netrpeljivost prema nekome zato što je bolestan.

HIV+ i slijepci imaju sva prava, a homoseksualci poberu batine kad - takvi bolesni - traze ista prava za sebe. Rolling Eyes U ime "isceljenja", kao sto si mogao vidjeti. Evil or Very Mad

Zivac (napisa):
HijenA (napisa):
...ali IMO znanstvenici koji su jako indoktrinirani crkvenom dogmom ne bi smjeli razgovarati o tome da li je homoseksualnost bolest ili ne

Hm, ne reagira se na ovo pozivanje na ograničenje prava iznošenja mišljenja na temelju religijske diskriminacije? Shocked Nisu li ovo dvostruka mjerila?

Ne citas pazljivo. Rolling Eyes Ja sam reagirao i mdoko me podrzao. Cool Sto bi jos, da spalimo Hijenu na lomaci? Weeee-heeee!!!

SickJedi (napisa):
Zivac (napisa):

Dapace, mozemo reci i da su Katolici (SVI) bolesni i garantiram da cu ponuditi daleko vise primjera neprirodnog ponasanja Katolika nego sto ce Zivac naci za homoseksualce. Twisted Evil Dapace, mogu argumentirati i da pljuju sami po svojoj religiji i - daleko vaznije - vlastitom Bogu. Shocked Pa ipak, ako to kazem (makar i negdje na cesti, a pogotovo za katedrom), da vidis uvrede... Rolling Eyes

alen (napisa):
Predavanja i vježbe nisu i ne smiju biti vrijeme i mjesto za iznošenje osobnih stavova profesora/asistenata. Svaki akademski građanin smije tvrditi da to jest ili da nije bolest, ali ne u vrijeme svojih predavanja/vježbi. Ne samo na engleskom, nego bilo gdje.

Dok je on-topic (dakle, vezano uz kolegij) i jasno ocito da je rijec o stavovima tog pojedinca, onda je ok (npr. venovakovo favoriziranje jednog IDEa naustrb drugog i sl). Wink

fireball (napisa):
ja bi rekao da homoseksualnost kao opredjeljenje...

Nije opredjeljenje. Ccc.... Sram te bilo... Da je, ja bih rado bio bisex (daleko vise mogucnosti za zabaviti se ako nisi u vezi Twisted Evil), no - na zalost - muskarci me ne privlace. Sad

Vl4do (napisa):
kod starih grka i rimljana su se uglavnom spominjali mali dječaci ... a to je onda kombinacija pedofilije i homoseksualnosti... ne bih rekao da su dobar primjer

Izvrstan primjer kako su drustvene norme daleko nepouzdanije od znanstvenog istrazivanja! Very Happy Danas poprilicno dobro znamo zasto pedofilija nije dobra (minimalna dob kad dijete/covjek moze svjesno/razumno odlucivati o nekim stvarima i sl). Cool

andreao (napisa):
Neznam zašto bi to bila uopće bolest.

Zato jer tako tvrdi najveci moralni autoritet svih vremena. Evil or Very Mad

[Vrh]
jp
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 4 - 5

PostPostano: 12:31 čet, 12. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kenny"]2. jesi ikada vidio sluzbenu statistiku za HIV u RH za razdoblje od 1986-2005? cini se da nisi. evo ti samo 2 zanimljiva dijela: HOMO/BISEX 102 43,6%; PROMISKUITETNI HETEROSEX 77 32,2%. govori li to da su HOMO/BISEX rizicnija skupona od PROMISKUITETNIH HETEROSEXUALACA. po mom misljenju - NE. zato jer su gay osobe svjesnije rizika od vecine heterosexulaca i cesce ce ici na testiranje nego str8 ljudi. sto implicira da se veci broj gay osoba testira. sto nadalje implicira da prakticki ispada veci broj oboljelih gay osoba od oboljelih str8 osoba. nazalost, nema podataka koliko se gay osoba testiralo, a koliko str8. mislim da bi, sa tim parametrima, statistika ipak bila blaza prema gay osobama. sto pak implicira da gay osobe nisu nista rizicnija skupina od str8 ljudi. Cool eto, matematickim putem dokazano. Razz [/quote]
Da, to stoji kada bi broj homoseksualaca bio jednak broju heteroseksualaca. Treba prvo odrediti broj homoseksualaca u RH i onda odrediti postotak zarazenih HIV-om. Vjerujem da bi na taj nacin postotak bio nekoliko desetaka puta veci :roll:

Sto se tice Crkve i pricanju o strankama za koje bi svecenici htjeli ili ne da glasate, to je stvar Crkve. Vi imate pravo birati da li zelite biti njen clan ili ne. Ako se sa takvim ili bilo kakvim drugim ispadima slaze celnistvo Crkve onda je to njihov oblik "poslovanja". Oni ocito smatraju da jedino te stranke podrzavaju njihove stavove, te da ce dati zakone koji su njima prihvatljivi. Mislim jednostavno je: Ako se slazes sa stajalistima Crkve onda ces se slagati i sa njihovim odbirom stranke. Jer zivjeti crkvenim nacinom zivota ne znaci samo ici na mise, vec i postivati neka pravila, a da bi to mogli drzava moze pomoci.

Pitanja:
1. da li su mentalno zaostale osobe bolesne? (Neka se ne shvati kao da mislim da su homoseksualne osobe mentalno zaostale)
Zanima me u svrhu shvacanja izraza: biti bolestan :wink:

2. Da li je moguce, bilo kakvim djelovanjem na osobu u bilo kojem stadiju razvoja, dobiti homoseksualno orjentiranu osobu?
kenny (napisa):
2. jesi ikada vidio sluzbenu statistiku za HIV u RH za razdoblje od 1986-2005? cini se da nisi. evo ti samo 2 zanimljiva dijela: HOMO/BISEX 102 43,6%; PROMISKUITETNI HETEROSEX 77 32,2%. govori li to da su HOMO/BISEX rizicnija skupona od PROMISKUITETNIH HETEROSEXUALACA. po mom misljenju - NE. zato jer su gay osobe svjesnije rizika od vecine heterosexulaca i cesce ce ici na testiranje nego str8 ljudi. sto implicira da se veci broj gay osoba testira. sto nadalje implicira da prakticki ispada veci broj oboljelih gay osoba od oboljelih str8 osoba. nazalost, nema podataka koliko se gay osoba testiralo, a koliko str8. mislim da bi, sa tim parametrima, statistika ipak bila blaza prema gay osobama. sto pak implicira da gay osobe nisu nista rizicnija skupina od str8 ljudi. Cool eto, matematickim putem dokazano. Razz

Da, to stoji kada bi broj homoseksualaca bio jednak broju heteroseksualaca. Treba prvo odrediti broj homoseksualaca u RH i onda odrediti postotak zarazenih HIV-om. Vjerujem da bi na taj nacin postotak bio nekoliko desetaka puta veci Rolling Eyes

Sto se tice Crkve i pricanju o strankama za koje bi svecenici htjeli ili ne da glasate, to je stvar Crkve. Vi imate pravo birati da li zelite biti njen clan ili ne. Ako se sa takvim ili bilo kakvim drugim ispadima slaze celnistvo Crkve onda je to njihov oblik "poslovanja". Oni ocito smatraju da jedino te stranke podrzavaju njihove stavove, te da ce dati zakone koji su njima prihvatljivi. Mislim jednostavno je: Ako se slazes sa stajalistima Crkve onda ces se slagati i sa njihovim odbirom stranke. Jer zivjeti crkvenim nacinom zivota ne znaci samo ici na mise, vec i postivati neka pravila, a da bi to mogli drzava moze pomoci.

Pitanja:
1. da li su mentalno zaostale osobe bolesne? (Neka se ne shvati kao da mislim da su homoseksualne osobe mentalno zaostale)
Zanima me u svrhu shvacanja izraza: biti bolestan Wink

2. Da li je moguce, bilo kakvim djelovanjem na osobu u bilo kojem stadiju razvoja, dobiti homoseksualno orjentiranu osobu?

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 13:02 čet, 12. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="jp"]Sto se tice Crkve i pricanju o strankama za koje bi svecenici htjeli ili ne da glasate, to je stvar Crkve.[/quote]

Dok imaju povlastice (npr. oslobodjenje od poreza i donacije od Drzave iz poreza koji i ja placam) zato sto su [b]duhovne[/b] institucije - nije samo stvar Crkve. :evil: Neka se odreknu tih privilegija i deklariraju kao svjetovna politicka organizacija ili neka se drze onoga zbog cega su dobili povlastice. :evil:

[quote="jp"]Jer zivjeti crkvenim nacinom zivota ne znaci samo ici na mise, vec i postivati neka pravila, a da bi to mogli drzava moze pomoci.[/quote]

...i tjerati nas ostale na ta pravila, iako nas se ne ticu. :roll: Imas vec podulji topic o tome; nemojmo se ponavljati. ;)

[quote="jp"]1. da li su mentalno zaostale osobe bolesne? (Neka se ne shvati kao da mislim da su homoseksualne osobe mentalno zaostale)
Zanima me u svrhu shvacanja izraza: biti bolestan :wink:[/quote]

Imam misljenje, ali ne i znanje, pa cu se suzdrzati od odgovora. ;)

[quote="jp"]2. Da li je moguce, bilo kakvim djelovanjem na osobu u bilo kojem stadiju razvoja, dobiti homoseksualno orjentiranu osobu?[/quote]

Ne stvarno. :-s Koliko znam, mozes dobiti homosexualno ponasanje (netko je naveo primjer zatvora), ali ne i da se stvarno promijeni sexualna orjentacija. :) Poanta orjentacije je ljubav, a ne sex. :D

Zaboravih od prije:

[quote="tihana"]Druga je stvar što nemogu fizički imati svoju djecu.[/quote]

Negdje su uspjeli dobiti da dvije zene mogu (umjetno, naravno), dobiti curicu. :shock: Dakle, tvrdnja ti stoji samo za gay, ne i za lez parove. ;)

A u danasnjem prenapucenom svijetu, argument "ne mogu imati djecu" vidim kao plus, a ne minus. :twisted:
jp (napisa):
Sto se tice Crkve i pricanju o strankama za koje bi svecenici htjeli ili ne da glasate, to je stvar Crkve.

Dok imaju povlastice (npr. oslobodjenje od poreza i donacije od Drzave iz poreza koji i ja placam) zato sto su duhovne institucije - nije samo stvar Crkve. Evil or Very Mad Neka se odreknu tih privilegija i deklariraju kao svjetovna politicka organizacija ili neka se drze onoga zbog cega su dobili povlastice. Evil or Very Mad

jp (napisa):
Jer zivjeti crkvenim nacinom zivota ne znaci samo ici na mise, vec i postivati neka pravila, a da bi to mogli drzava moze pomoci.

...i tjerati nas ostale na ta pravila, iako nas se ne ticu. Rolling Eyes Imas vec podulji topic o tome; nemojmo se ponavljati. Wink

jp (napisa):
Zanima me u svrhu shvacanja izraza: biti bolestan Wink

Imam misljenje, ali ne i znanje, pa cu se suzdrzati od odgovora. Wink

jp (napisa):

Ne stvarno. Eh? Koliko znam, mozes dobiti homosexualno ponasanje (netko je naveo primjer zatvora), ali ne i da se stvarno promijeni sexualna orjentacija. Smile Poanta orjentacije je ljubav, a ne sex. Very Happy

Zaboravih od prije:

tihana (napisa):
Druga je stvar što nemogu fizički imati svoju djecu.

Negdje su uspjeli dobiti da dvije zene mogu (umjetno, naravno), dobiti curicu. Shocked Dakle, tvrdnja ti stoji samo za gay, ne i za lez parove. Wink

A u danasnjem prenapucenom svijetu, argument "ne mogu imati djecu" vidim kao plus, a ne minus. Twisted Evil

[Vrh]
jp
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 4 - 5

PostPostano: 13:36 čet, 12. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]...i tjerati nas ostale na ta pravila, iako nas se ne ticu. Rolling Eyes[/quote]
Pa ocito se vecina slaze s tim pravilima ak su ih izabrali
vsego (napisa):
...i tjerati nas ostale na ta pravila, iako nas se ne ticu. Rolling Eyes

Pa ocito se vecina slaze s tim pravilima ak su ih izabrali

[Vrh]
SickJedi
Moderator
Moderator

12 = 42 - 30

PostPostano: 14:09 čet, 12. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]A u danasnjem prenapucenom svijetu, argument "ne mogu imati djecu" vidim kao plus, a ne minus. :twisted:[/quote]

Kod zivotinja je uoceno homoseksualno ponasanje na prenapucenim podrucjima, daklem nije sasvim neprirodno.
vsego (napisa):
A u danasnjem prenapucenom svijetu, argument "ne mogu imati djecu" vidim kao plus, a ne minus. Twisted Evil

Kod zivotinja je uoceno homoseksualno ponasanje na prenapucenim podrucjima, daklem nije sasvim neprirodno.

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
Vl4do

-5 = 16 - 21

PostPostano: 14:21 čet, 12. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"] Ja sam se u raspravu upleo kad su [b]ovdje[/b] (na Forumu) pocela odobravanja da je to bolest, da treba odtolerirati netoleranciju i sl. :roll:[/quote]

opet iskrivljavas istinu....
a) prvo ste vi poceli ulaziti u raspravu je li ili nije to bolest zato sto imate potrebu nametnuti svoje "ispravno" misljenje...
b) nitko u cijelom topicu nije odobravao netoleranciju... "vi" ste jedini spominjali fizicke obracune i tome slicne "akcije" protiv homoseksualaca....
vsego (napisa):
Ja sam se u raspravu upleo kad su ovdje (na Forumu) pocela odobravanja da je to bolest, da treba odtolerirati netoleranciju i sl. Rolling Eyes

opet iskrivljavas istinu....
a) prvo ste vi poceli ulaziti u raspravu je li ili nije to bolest zato sto imate potrebu nametnuti svoje "ispravno" misljenje...
b) nitko u cijelom topicu nije odobravao netoleranciju... "vi" ste jedini spominjali fizicke obracune i tome slicne "akcije" protiv homoseksualaca....

[Vrh]
Dabrica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
= 7 - 3

PostPostano: 14:52 čet, 12. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="SickJedi"]

Kod zivotinja je uoceno homoseksualno ponasanje na prenapucenim podrucjima, daklem nije sasvim neprirodno.[/quote]

kod nekih životinja je homoseksualno ponašanje nešto teži poremećaj jer se često javlja pod utjecajem nekih kemikalija (znam za slučaj s glavonošcima.
no vrlo je čest - pojave pseudoparenja među neodraslim jedinkama i skakanje mužjaka na dugr mužjake je pojava koja se viđa svakodnevno. baš sam nedvano skinula neke radove o homoseksualnom naskakivanju mužjaka štakora, ali ih još nisam sve stigla proučiti.

no, mislim da ovdje ne bi trebalo uplitati pojave u životinjskom svijetu i među ljudima, jer kod ljudi postoje neke pojave zbog kojih se homoseksualnost ne može gledati kao isključivo biološki neprirodna pojava (npr. ljubav :D )
SickJedi (napisa):

kod nekih životinja je homoseksualno ponašanje nešto teži poremećaj jer se često javlja pod utjecajem nekih kemikalija (znam za slučaj s glavonošcima.
no vrlo je čest - pojave pseudoparenja među neodraslim jedinkama i skakanje mužjaka na dugr mužjake je pojava koja se viđa svakodnevno. baš sam nedvano skinula neke radove o homoseksualnom naskakivanju mužjaka štakora, ali ih još nisam sve stigla proučiti.

no, mislim da ovdje ne bi trebalo uplitati pojave u životinjskom svijetu i među ljudima, jer kod ljudi postoje neke pojave zbog kojih se homoseksualnost ne može gledati kao isključivo biološki neprirodna pojava (npr. ljubav Very Happy )

[Vrh]
Zivac

10 = 30 - 20

PostPostano: 18:55 čet, 12. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="HijenA"]kao sto sam u drugom postu napisao, o tome da li je ili nije homoseksualnost bolest trebali bi svoj sud dati nepristrani tim strucnjaka koji nisu niti homoseksualci niti crkveno indoktrinirani jer jedino oni kao takvi mogu iznijeti objektivno misljenje.[/quote]
Problem je što ti u ovom pitanju sebe postavljaš u ulogu suca što je nepristrani tim stručnjaka. Homoseksualce još nekako možemo isključiti jer se njih to direktno tiče. Ali ako izbaciš pripadnike jedne religije jer su "neobjektivni", onda istim autoritetom možeš izbaciti bilo koga jer je "neobjektivan".

[quote][quote][quote]...dok kao sto sam u svom prethodnom postu naglasio homosesualna jedinka ne steti ni sebi ni svojoj okolini.[/quote]
To što si naglasio nije tako neupitno. :wink:[/quote]
to je neupitno.[/quote]
Tebi. Dozvoli da je nekima neupitno upravo suprotno. A možda ti drugi imaju veća saznanja i možda su u pravu. :D

[quote="SickJedi"]Vrlo je jednostavno, treba dokazati da to jest bolest jer zivimo u drustvu u kojemu nesto nije dok se ne dokaze da je.[/quote]
Isto tako nije da nije dok se ne dokaži da je da nije. Teza ti je trivijalno kontradiktorna samoj sebi. ;)

[quote]Koliko ja znam, kolegij se zove [u]engleski jezik struke[/u], a struka nam bas i nema veze s bolestima....[/quote]
Ok, to stoji. Ali onda bi se trebalo prozivati profesoricu čim skrene temu na nešto što nije matematika. :wink:

[quote]Ali mogu li ja isto tako reci da su homofobi, nacionalisti ili recimo hedonisti bolesni? Iako trenutno nema bas dokaza da su to bolesti. Mislim da bi se netko nasao uvrijedjen zbog takvih rijeci.[/quote]
Možeš. Samo to će ipak biti prilične nebuloze i nitko se ne bi trebao uvrijediti što netko priča nebuloze. :D

[quote="vsego"]Ljudi se ne slazu niti s time da je matematika ista vise od nekoliko osnovnih operacija i funkcija, tocnije - ista vise od racunanja. :roll: Strucnog li argumenta... :P[/quote]
Ne znam o kojim ljudima govoriš. Ako to netko i ne zna, prihvatiti će kad mu matematičar objasni. :)

Ja sam između ostalih mislio i na intelektualce, sveučiulišne profesore isl. koji smatraju da je homoseksualnost bolest. :wink:

[quote][quote="Zivac"]Prema tome svaki akademski građanin smije tvrditi da to jest ili da nije bolest. I ne samo na engleskom, nego i sa katedre za psihologiju. :wink:[/quote]
Ne [b]tvrditi[/b], nego [b]eventualno izreci kao svoje misljenje[/b]. :roll:[/quote]
Ne bi išlo. :? Psiholog može slobodno to tvrditi ako je došao do saznanja da je to istina. Kao i bilo koji drugi znanstvenik. Pa neka ga ostali demantiraju.

[quote="Zivac"]HIV+ i slijepci imaju sva prava, a homoseksualci poberu batine kad - takvi bolesni - traze ista prava za sebe. :roll: U ime "isceljenja", kao sto si mogao vidjeti. :evil:[/quote]
Te batine koje spominješ nemaju nikakve veze sa tezom je li nešto bolest ili nije. Ako netko smatra da su batine metoda liječenja, onda napadaj takve negdje drugdje, ovdje je off topic.

[quote][quote="Zivac"][quote="HijenA"]...ali IMO znanstvenici koji su jako indoktrinirani crkvenom dogmom ne bi smjeli razgovarati o tome da li je homoseksualnost bolest ili ne[/quote]
Ne citas pazljivo. :roll: Ja sam reagirao i mdoko me podrzao. 8) Sto bi jos, da spalimo Hijenu na lomaci? :PP[/quote]
Pročitao sam ja to.
Ali u slučaju da jedna profesorica iznese neku tezu koja je razumno upitna nju osuđuješ samo zato što jedna grupacija ljudi ne voli to čuti, dok u slučaju da netko poziva na kršenje ljudskih prava (vidi članke 18. i 19. Opće deklaracije o pravima čovjeka) samo izjaviš kako se ti s time ne slažeš, što prešutno znači da on ima pravo na to pozivanje. Po meni su to dvostruka mjerila. :?
Ne bi ga trebalo spaliti na lomači, samo upozoriti da krši ljudska prava što nije prihvatljivo u našem pravnom sustavu. 8) Ok, ja sam to učinio. Cilj moje primjedbe je bio da pokažem da je u ovim raspravama podobnost po svjetonazoru ipak bitnija od argumentacije i pravednosti. :?

[quote]Dapace, mozemo reci i da su Katolici ([b][u]SVI[/u][/b]) bolesni i garantiram da cu ponuditi daleko vise primjera [i]neprirodnog[/i] ponasanja Katolika nego sto ce Zivac naci za homoseksualce. :twisted: Dapace, mogu argumentirati i da pljuju sami po svojoj religiji i - daleko vaznije - vlastitom Bogu. :shock: Pa ipak, ako to kazem (makar i negdje na cesti, a pogotovo za katedrom), da vidis uvrede... :roll:[/quote]
:lol: :lol:
Da mi je i to čuti. Dobro, offtopic je, pa ne moraš odgovoriti. U svakom slučaju ja se neću uvrijediti.

[quote][quote="Vl4do"]kod starih grka i rimljana su se uglavnom spominjali mali dječaci ... a to je onda kombinacija pedofilije i homoseksualnosti... ne bih rekao da su dobar primjer[/quote]

Izvrstan primjer kako su drustvene norme daleko nepouzdanije od znanstvenog istrazivanja! :D Danas poprilicno dobro znamo zasto pedofilija nije dobra (minimalna dob kad dijete/covjek moze svjesno/razumno odlucivati o nekim stvarima i sl). 8)[/quote]
Ako nisi primjetio, u Nizozemskoj je osnovana stranka koja tvrdi da je pedofilija ok. :?
Sve su to istraživanja koja su najblaže rečeno - neegzaktna. Možeš dokazati da je dijete svjesno sa 2,5,20 godina, da homoseksualci znaju/ne znaju što rade, da ovo ili ono negativno utječe na psihu... Nije to matematika. ;)
HijenA (napisa):
kao sto sam u drugom postu napisao, o tome da li je ili nije homoseksualnost bolest trebali bi svoj sud dati nepristrani tim strucnjaka koji nisu niti homoseksualci niti crkveno indoktrinirani jer jedino oni kao takvi mogu iznijeti objektivno misljenje.

Problem je što ti u ovom pitanju sebe postavljaš u ulogu suca što je nepristrani tim stručnjaka. Homoseksualce još nekako možemo isključiti jer se njih to direktno tiče. Ali ako izbaciš pripadnike jedne religije jer su "neobjektivni", onda istim autoritetom možeš izbaciti bilo koga jer je "neobjektivan".

Citat:
Citat:
Citat:
...dok kao sto sam u svom prethodnom postu naglasio homosesualna jedinka ne steti ni sebi ni svojoj okolini.

To što si naglasio nije tako neupitno. Wink

to je neupitno.

Tebi. Dozvoli da je nekima neupitno upravo suprotno. A možda ti drugi imaju veća saznanja i možda su u pravu. Very Happy

SickJedi (napisa):

Isto tako nije da nije dok se ne dokaži da je da nije. Teza ti je trivijalno kontradiktorna samoj sebi. Wink

Citat:
Koliko ja znam, kolegij se zove engleski jezik struke, a struka nam bas i nema veze s bolestima....

Ok, to stoji. Ali onda bi se trebalo prozivati profesoricu čim skrene temu na nešto što nije matematika. Wink

Citat:

Možeš. Samo to će ipak biti prilične nebuloze i nitko se ne bi trebao uvrijediti što netko priča nebuloze. Very Happy

vsego (napisa):
Ljudi se ne slazu niti s time da je matematika ista vise od nekoliko osnovnih operacija i funkcija, tocnije - ista vise od racunanja. Rolling Eyes Strucnog li argumenta... Razz

Ne znam o kojim ljudima govoriš. Ako to netko i ne zna, prihvatiti će kad mu matematičar objasni. Smile

Ja sam između ostalih mislio i na intelektualce, sveučiulišne profesore isl. koji smatraju da je homoseksualnost bolest. Wink

Citat:
Zivac (napisa):
Prema tome svaki akademski građanin smije tvrditi da to jest ili da nije bolest. I ne samo na engleskom, nego i sa katedre za psihologiju. Wink

Ne tvrditi, nego eventualno izreci kao svoje misljenje. Rolling Eyes

Ne bi išlo. Confused Psiholog može slobodno to tvrditi ako je došao do saznanja da je to istina. Kao i bilo koji drugi znanstvenik. Pa neka ga ostali demantiraju.

Zivac (napisa):
HIV+ i slijepci imaju sva prava, a homoseksualci poberu batine kad - takvi bolesni - traze ista prava za sebe. Rolling Eyes U ime "isceljenja", kao sto si mogao vidjeti. Evil or Very Mad

Te batine koje spominješ nemaju nikakve veze sa tezom je li nešto bolest ili nije. Ako netko smatra da su batine metoda liječenja, onda napadaj takve negdje drugdje, ovdje je off topic.

Citat:
Zivac (napisa):
HijenA (napisa):

Ne citas pazljivo. Rolling Eyes Ja sam reagirao i mdoko me podrzao. Cool Sto bi jos, da spalimo Hijenu na lomaci? Weeee-heeee!!!

Pročitao sam ja to.
Ali u slučaju da jedna profesorica iznese neku tezu koja je razumno upitna nju osuđuješ samo zato što jedna grupacija ljudi ne voli to čuti, dok u slučaju da netko poziva na kršenje ljudskih prava (vidi članke 18. i 19. Opće deklaracije o pravima čovjeka) samo izjaviš kako se ti s time ne slažeš, što prešutno znači da on ima pravo na to pozivanje. Po meni su to dvostruka mjerila. Confused
Ne bi ga trebalo spaliti na lomači, samo upozoriti da krši ljudska prava što nije prihvatljivo u našem pravnom sustavu. Cool Ok, ja sam to učinio. Cilj moje primjedbe je bio da pokažem da je u ovim raspravama podobnost po svjetonazoru ipak bitnija od argumentacije i pravednosti. Confused

Citat:
Dapace, mozemo reci i da su Katolici (SVI) bolesni i garantiram da cu ponuditi daleko vise primjera neprirodnog ponasanja Katolika nego sto ce Zivac naci za homoseksualce. Twisted Evil Dapace, mogu argumentirati i da pljuju sami po svojoj religiji i - daleko vaznije - vlastitom Bogu. Shocked Pa ipak, ako to kazem (makar i negdje na cesti, a pogotovo za katedrom), da vidis uvrede... Rolling Eyes

Laughing Laughing
Da mi je i to čuti. Dobro, offtopic je, pa ne moraš odgovoriti. U svakom slučaju ja se neću uvrijediti.

Citat:
Vl4do (napisa):
kod starih grka i rimljana su se uglavnom spominjali mali dječaci ... a to je onda kombinacija pedofilije i homoseksualnosti... ne bih rekao da su dobar primjer

Izvrstan primjer kako su drustvene norme daleko nepouzdanije od znanstvenog istrazivanja! Very Happy Danas poprilicno dobro znamo zasto pedofilija nije dobra (minimalna dob kad dijete/covjek moze svjesno/razumno odlucivati o nekim stvarima i sl). Cool

Ako nisi primjetio, u Nizozemskoj je osnovana stranka koja tvrdi da je pedofilija ok. Confused
Sve su to istraživanja koja su najblaže rečeno - neegzaktna. Možeš dokazati da je dijete svjesno sa 2,5,20 godina, da homoseksualci znaju/ne znaju što rade, da ovo ili ono negativno utječe na psihu... Nije to matematika. Wink

[Vrh]
SickJedi
Moderator
Moderator

12 = 42 - 30

PostPostano: 20:07 čet, 12. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Zivac"][quote="SickJedi"]Vrlo je jednostavno, treba dokazati da to jest bolest jer zivimo u drustvu u kojemu nesto nije dok se ne dokaze da je.[/quote]
Isto tako nije da nije dok se ne dokaži da je da nije. Teza ti je trivijalno kontradiktorna samoj sebi. ;)[/quote]

[quote="Ustav, Članak 28."]Svatko je nedužan i nitko ga ne može smatrati krivim za kazneno djelo dok mu se pravomoćnom sudskom presudom ne utvrdi krivnja.[/quote]

Skraceno, nevin dok se ne dokaze suprotno.

Zdrav, dok se ne dokaze suprotno.

[quote="Zivac"][quote="SickJedi"]Koliko ja znam, kolegij se zove [u]engleski jezik struke[/u], a struka nam bas i nema veze s bolestima....[/quote]
Ok, to stoji. Ali onda bi se trebalo prozivati profesoricu čim skrene temu na nešto što nije matematika. :wink:[/quote]

Vrlo rado.

[quote="Zivac"][quote="SickJedi"]Ali mogu li ja isto tako reci da su homofobi, nacionalisti ili recimo hedonisti bolesni? Iako trenutno nema bas dokaza da su to bolesti. Mislim da bi se netko nasao uvrijedjen zbog takvih rijeci.[/quote]
Možeš. Samo to će ipak biti prilične nebuloze i nitko se ne bi trebao uvrijediti što netko priča nebuloze. :D[/quote]

Zsto bi to bile nebuloze?
Zivac (napisa):
SickJedi (napisa):

Isto tako nije da nije dok se ne dokaži da je da nije. Teza ti je trivijalno kontradiktorna samoj sebi. Wink

Ustav, Članak 28. (napisa):
Svatko je nedužan i nitko ga ne može smatrati krivim za kazneno djelo dok mu se pravomoćnom sudskom presudom ne utvrdi krivnja.

Skraceno, nevin dok se ne dokaze suprotno.

Zdrav, dok se ne dokaze suprotno.

Zivac (napisa):
SickJedi (napisa):

Ok, to stoji. Ali onda bi se trebalo prozivati profesoricu čim skrene temu na nešto što nije matematika. Wink

Vrlo rado.

Zivac (napisa):
SickJedi (napisa):

Možeš. Samo to će ipak biti prilične nebuloze i nitko se ne bi trebao uvrijediti što netko priča nebuloze. Very Happy

Zsto bi to bile nebuloze?

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
alen
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

132 = 230 - 98

PostPostano: 20:23 čet, 12. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Vl4do"]kod starih grka i rimljana su se uglavnom spominjali mali dječaci ... a to je onda kombinacija pedofilije i homoseksualnosti... ne bih rekao da su dobar primjer :)[/quote]

nisu se spominjali dječaci, nego bogati, obrazovani građani (muškarci)
Vl4do (napisa):
kod starih grka i rimljana su se uglavnom spominjali mali dječaci ... a to je onda kombinacija pedofilije i homoseksualnosti... ne bih rekao da su dobar primjer Smile

nisu se spominjali dječaci, nego bogati, obrazovani građani (muškarci)

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12  Sljedeće
Stranica 3 / 12.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum