Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Homoseksualizam i engleski
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
tihana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
134 = 153 - 19

PostPostano: 21:19 čet, 12. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"][quote="tihana"]Kod šizofrenija i drugih psihičkih bolesti također nema fizioloških promjena. OSIM kada imaju napadaje (ili što već). Tada im je EEG promijenjen, drugačiji.[/quote]

To nije tocno. Evo sto kaze Wikipedia:

[quote]As mentioned above, neurochemical studies [b]have revealed abnormalities in neurotransmitter functioning[/b] among individuals with certain psychiatric diagnoses. Also, structural or neuroanatomical differences among brains of people with schizophrenia have been detected via neuroimaging. Some mental disorders, such as schizophrenia, are known to be hereditary and possible links between certain genes and particular mental disorders have been found.[/quote]

[/quote]

to upravo EEG i detektira :PP
ja nisam nigdje rekla da ta bolest nije genetički uzrokovana ili nasljedna...ako me se na to upozorava

čitala sam malo taj članak i također kaže također:

[quote]Medicine has been unable to cure mental illness. Many conditions, like schizophrenia, bipolar disorder, and depression, can be treated with medication, however. The function of the psychiatrist is to provide support, therapy and, if necessary, medications to address the symptoms, the patient's suffering. When medications are used, the psychiatrist and the patient are responsible for monitoring and managing the prescription of these medications and their effects.[/quote]

dakle nije izlječiva. Ljekovima se stanje može samo zalječiti, smanjiti simptome.

nisam sve pročitala, ali je jako zanimljivo [size=7](još da mi je engleski bolji...) :cry: [/size]

[quote="vsego"]
Negdje su uspjeli dobiti da dvije zene mogu (umjetno, naravno), dobiti curicu. Dakle, tvrdnja ti stoji samo za gay, ne i za lez parove. [/quote]

ma daaaj. Gdje? Kako? :shock:

moje je mišljenje da je prihvaćanje u okolini, [b]odgoju[/b]. Kako su se tek afroamerikanci borili za svoja prava, žene također......Nisu bili prihvaćeni u svijetu, borili su se dugo i teško. Ali su uspjeli.
Ne znam gdje povući granicu u prihvaćanju jer ako se ovako nastavi kloniranje će biti normala. A to je pretjerivanje, barem za mene. Ali, s druge strane, tako su valjda ljudi prije x-godina mislili u vezi žena i afroamerikanaca, azijata....
Što više razmišljam o tome mislim da je pravo izbora na način života (ukoliko on ne utječe na ostatak svijeta i okoline) pravo svakog pojedinca

a što se tiče one pedofilske stranke :arrow: :evil: :evil: užas. kako su to dozvolili :!: koji je bio argument suda :?: Je li netko zna :?:
krcko (napisa):
tihana (napisa):
Kod šizofrenija i drugih psihičkih bolesti također nema fizioloških promjena. OSIM kada imaju napadaje (ili što već). Tada im je EEG promijenjen, drugačiji.

Citat:
As mentioned above, neurochemical studies have revealed abnormalities in neurotransmitter functioning among individuals with certain psychiatric diagnoses. Also, structural or neuroanatomical differences among brains of people with schizophrenia have been detected via neuroimaging. Some mental disorders, such as schizophrenia, are known to be hereditary and possible links between certain genes and particular mental disorders have been found.

to upravo EEG i detektira Weeee-heeee!!!
ja nisam nigdje rekla da ta bolest nije genetički uzrokovana ili nasljedna...ako me se na to upozorava

čitala sam malo taj članak i također kaže također:

Citat:
Medicine has been unable to cure mental illness. Many conditions, like schizophrenia, bipolar disorder, and depression, can be treated with medication, however. The function of the psychiatrist is to provide support, therapy and, if necessary, medications to address the symptoms, the patient's suffering. When medications are used, the psychiatrist and the patient are responsible for monitoring and managing the prescription of these medications and their effects.

dakle nije izlječiva. Ljekovima se stanje može samo zalječiti, smanjiti simptome.

nisam sve pročitala, ali je jako zanimljivo (još da mi je engleski bolji...) Crying or Very sad

vsego (napisa):

Negdje su uspjeli dobiti da dvije zene mogu (umjetno, naravno), dobiti curicu. Dakle, tvrdnja ti stoji samo za gay, ne i za lez parove.

ma daaaj. Gdje? Kako? Shocked

moje je mišljenje da je prihvaćanje u okolini, odgoju. Kako su se tek afroamerikanci borili za svoja prava, žene također......Nisu bili prihvaćeni u svijetu, borili su se dugo i teško. Ali su uspjeli.
Ne znam gdje povući granicu u prihvaćanju jer ako se ovako nastavi kloniranje će biti normala. A to je pretjerivanje, barem za mene. Ali, s druge strane, tako su valjda ljudi prije x-godina mislili u vezi žena i afroamerikanaca, azijata....
Što više razmišljam o tome mislim da je pravo izbora na način života (ukoliko on ne utječe na ostatak svijeta i okoline) pravo svakog pojedinca

a što se tiče one pedofilske stranke Arrow Evil or Very Mad Evil or Very Mad užas. kako su to dozvolili Exclamation koji je bio argument suda Question Je li netko zna Question

raspjevani_opat
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 17 - 16

PostPostano: 21:23 čet, 12. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja cu sad malo zakarikirati situaciju...

ljudi jel vi mislite da je impotencija bolest?
ja mislim da cete se svi sloziti da je...

ajde neka mi netko objasni kako homesexualizam nije bolest ako muskarac ne postize erekciju u intimnom kontaktu sa zenom (dakle u takvim situacijama je impotentan) nego je dozivljava u kontaktu sa muskarcem.

erekcija se dogadja da bi mi,muskarci mogli izbaciti sjeme u zenu i tako ju oploditi.
ako muskarac dozivljava erekciju samo u intimnom kontaktu s drugim muskarcem,on tu nemoze nikoga oploditi ergo,IMO, de facto, de jure (i ostale stucne rijeci koje meni nisu poznate), njegova erekcija je beskorisna.

dakle ja iz svega ovoga zajkljucujem da ti ljudi imaju fizioloskih poteskoca,jer ne mogu nastavljati ljudski rod, tj jedna osnovna funkcija kod njih (erekcija) je posve beskorisna...

ajde neka mi netko objasni kako homesexualizam nije bolest ako muskarac ne postize erekciju u intimnom kontaktu sa zenom (dakle u takvim situacijama je impotentan) nego je dozivljava u kontaktu sa muskarcem.

erekcija se dogadja da bi mi,muskarci mogli izbaciti sjeme u zenu i tako ju oploditi.
ako muskarac dozivljava erekciju samo u intimnom kontaktu s drugim muskarcem,on tu nemoze nikoga oploditi ergo,IMO, de facto, de jure (i ostale stucne rijeci koje meni nisu poznate), njegova erekcija je beskorisna.

dakle ja iz svega ovoga zajkljucujem da ti ljudi imaju fizioloskih poteskoca,jer ne mogu nastavljati ljudski rod, tj jedna osnovna funkcija kod njih (erekcija) je posve beskorisna...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
tihana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

134 = 153 - 19

PostPostano: 21:34 čet, 12. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="raspjevani_opat"]ja cu sad malo zakarikirati situaciju...

dakle ja iz svega ovoga zajkljucujem da ti ljudi imaju fizioloskih poteskoca,jer ne mogu nastavljati ljudski rod, tj jedna osnovna funkcija kod njih (erekcija) je posve beskorisna...[/quote]

1. impotentan znači da nema erekcije uopće. ona ne ovisi o spolu osobe

2. da li si ti protiv umjetne oplodnje :?:

3. svrha sexa nije samo u reprodukciji :wink:

4. ljubav nije isto što i sex. Ja mislim da homoseksualne osobe stvarno VOLE, nisu zajedno jer im paše odnos s osobom istog spola
raspjevani_opat (napisa):

2. da li si ti protiv umjetne oplodnje Question

3. svrha sexa nije samo u reprodukciji Wink

4. ljubav nije isto što i sex. Ja mislim da homoseksualne osobe stvarno VOLE, nisu zajedno jer im paše odnos s osobom istog spola

SickJedi
Moderator
Moderator

Spol: muško
12 = 42 - 30

PostPostano: 21:50 čet, 12. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="raspjevani_opat"]ajde neka mi netko objasni kako homesexualizam nije bolest ako muskarac ne postize erekciju u intimnom kontaktu sa zenom (dakle u takvim situacijama je impotentan) nego je dozivljava u kontaktu sa muskarcem.[/quote]

Jesi li siguran da je ne postizu sa zenom? Mozda im jednostavno nije gust opciti sa zenom, ali to ne znaci da su impotentni...

[quote="raspjevani_opat"]dakle ja iz svega ovoga zajkljucujem da ti ljudi imaju fizioloskih poteskoca,jer ne mogu nastavljati ljudski rod, tj jedna osnovna funkcija kod njih (erekcija) je posve beskorisna...[/quote]

Jesu li onda ljudi koji odluce da ne zele nastavljati ljudski rod mentalno poremeceni?

[quote="tihana"]a što se tiče one pedofilske stranke :arrow: :evil: :evil: užas. kako su to dozvolili :!: koji je bio argument suda :?: Je li netko zna :?:[/quote]

Totalni OT... Jednostavno, borite se za sta ocete. Tu su vam glasaci, ako vecinu uvjerite da je to OK onda je valjda OK. Imaju smisla za demokraciju...

Jesi li siguran da je ne postizu sa zenom? Mozda im jednostavno nije gust opciti sa zenom, ali to ne znaci da su impotentni...

Jesu li onda ljudi koji odluce da ne zele nastavljati ljudski rod mentalno poremeceni?

tihana (napisa):
a što se tiče one pedofilske stranke Arrow Evil or Very Mad Evil or Very Mad užas. kako su to dozvolili Exclamation koji je bio argument suda Question Je li netko zna Question

Totalni OT... Jednostavno, borite se za sta ocete. Tu su vam glasaci, ako vecinu uvjerite da je to OK onda je valjda OK. Imaju smisla za demokraciju...

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
steelworker
Site Admin
Site Admin

44 = 50 - 6
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.

PostPostano: 0:12 pet, 13. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="jp"][quote="vsego"]...i tjerati nas ostale na ta pravila, iako nas se ne ticu. :roll:[/quote]
Pa ocito se vecina slaze s tim pravilima ak su ih izabrali[/quote]

Jesi ti cuo za pojam ljudskih prava? A jel ga shvacas?
A prava pojedinca?

Vecini ne trebaju prilazi za invalidska kolica na zgradama, pa se takvi prilazi ipak rade...

A ovi pokusaji objasnjenja zakaj bi nest bilo bolest.. mislim.. bajke za malu djecu.. (barem po mom misljenju)

Enivej, ja ne kuzim zasto se dize strka.

[b]1)[/b] svatko ima pravo na svoje misljenje
[b]2)[/b] nije u redu (nesmije se, zabranjeno je (zakonom, ustavom itd.)) drugima nametati svoje misljenje protiv njihove volje
[b]3)[/b] sveuciliste treba biti rasadnik novih ideja i prenositi znanje i iskustvo steceno tijekom povijesti, nadogradjivati ga, popravljati, usavrsavati itd.
[b]4)[/b] sveuciliste kao takvo (kakvo slijedi iz [i]3)[/i]) treba omoguciti i poticati slobodno isticanje misljenja i ideja
[b]5)[/b] u situaciji koju je opisao se ne istice misljenje, nego se studentima namece misljenje kao cinjenica. Razlika je izmedju rasprave i izricanja svog misljenja o necemu i "naredbe" da se radi nesto u skladu sa jednim misljenjem (koje nicim nije vezano za struku o kojoj bi se trebalo predavati). Time se krsi [i]2)[/i], a takodjer i [i]4)[/i] a time i [i]3)[/i].

I po mome misljenju svako sveuciliste koje stoji do svojih nacela bi u takvim situacijama moralo reagirati. Nazalost imam vrlo zalosnih iskustava da se u Senatu naseg sveucilista na upozorenja da mu studenti rade razne nemoralne i nezakonite stvari sa svojim proracunom cuju odgovori da se takvi standardi ne stavljaju ni pred njih (djelatnike sveucilista) pa zasto bi ih trazili od svojih studenata i da takvo misljenje na kraju i bude usvojeno. Tak da Sick jako sumnjam da ako se nesto poduzme u ovakvim slucajevima ista zapravo dogodilo, jedino da se digne prasina u medijima, sto bi opet bilo reagiranje iz sasvim krivih razloga.

:(

Makar opet, imam jako dobrih iskustava sa donedavnim vodstvom naseg fakulteta, pa uvijek treba imati nadu (u pobjedu dobra).

:)

Al ne vidim sto se sad bunite da se u opisanoj situaciji ima pravo na misljenje. Pa da, ima. Studenti imaju pravo na svoje misljenje, a ne da im se namece jedno. SickJedi ni itko drugi nije trazio da se u opisanoj situaciji brani isticanje misljenja profesorici, jer to ona u opisanoj situaciji _nije_ ni radila.

Zao mi je sto se odmah javljaju ljudi koji "zive po crkvenim nacelima" i slicni, koji vjerojatno (barem ja tako mislim) smatraju da su time jako moralni, i ne vide da se tu studentima brani njihovo misljenje, a ne profesorici. Mislim da malo stanu da bi to vidjeli. Chill pipl, tko vas dira.
Ja u onih 5 tocaka gore nisam niti jednom naveo o cemu je doticno misljenje. Mislim da se ne radi o tome o homoseksualizmu da ne bi bilo ni ovolike graje, niti tolikog branjenja nametnutog misljenja i krsenja [i]2)[/i],[i]3)[/i] i [i]4)[/i].

:peace:
One love. Lets get together and feel allright.
:bighug:

Nadjite si svoj boogie thing :blues: i pustite druge da budu sretni sa svojim Boogie thing-om, a ne se tlacit medjusobno.
:hippie:
jp (napisa):
vsego (napisa):
...i tjerati nas ostale na ta pravila, iako nas se ne ticu. Rolling Eyes

Pa ocito se vecina slaze s tim pravilima ak su ih izabrali

Jesi ti cuo za pojam ljudskih prava? A jel ga shvacas?
A prava pojedinca?

Vecini ne trebaju prilazi za invalidska kolica na zgradama, pa se takvi prilazi ipak rade...

A ovi pokusaji objasnjenja zakaj bi nest bilo bolest.. mislim.. bajke za malu djecu.. (barem po mom misljenju)

Enivej, ja ne kuzim zasto se dize strka.

1) svatko ima pravo na svoje misljenje
2) nije u redu (nesmije se, zabranjeno je (zakonom, ustavom itd.)) drugima nametati svoje misljenje protiv njihove volje
3) sveuciliste treba biti rasadnik novih ideja i prenositi znanje i iskustvo steceno tijekom povijesti, nadogradjivati ga, popravljati, usavrsavati itd.
4) sveuciliste kao takvo (kakvo slijedi iz 3)) treba omoguciti i poticati slobodno isticanje misljenja i ideja
5) u situaciji koju je opisao se ne istice misljenje, nego se studentima namece misljenje kao cinjenica. Razlika je izmedju rasprave i izricanja svog misljenja o necemu i "naredbe" da se radi nesto u skladu sa jednim misljenjem (koje nicim nije vezano za struku o kojoj bi se trebalo predavati). Time se krsi 2), a takodjer i 4) a time i 3).

I po mome misljenju svako sveuciliste koje stoji do svojih nacela bi u takvim situacijama moralo reagirati. Nazalost imam vrlo zalosnih iskustava da se u Senatu naseg sveucilista na upozorenja da mu studenti rade razne nemoralne i nezakonite stvari sa svojim proracunom cuju odgovori da se takvi standardi ne stavljaju ni pred njih (djelatnike sveucilista) pa zasto bi ih trazili od svojih studenata i da takvo misljenje na kraju i bude usvojeno. Tak da Sick jako sumnjam da ako se nesto poduzme u ovakvim slucajevima ista zapravo dogodilo, jedino da se digne prasina u medijima, sto bi opet bilo reagiranje iz sasvim krivih razloga.

Sad

Makar opet, imam jako dobrih iskustava sa donedavnim vodstvom naseg fakulteta, pa uvijek treba imati nadu (u pobjedu dobra).

Smile

Al ne vidim sto se sad bunite da se u opisanoj situaciji ima pravo na misljenje. Pa da, ima. Studenti imaju pravo na svoje misljenje, a ne da im se namece jedno. SickJedi ni itko drugi nije trazio da se u opisanoj situaciji brani isticanje misljenja profesorici, jer to ona u opisanoj situaciji _nije_ ni radila.

Zao mi je sto se odmah javljaju ljudi koji "zive po crkvenim nacelima" i slicni, koji vjerojatno (barem ja tako mislim) smatraju da su time jako moralni, i ne vide da se tu studentima brani njihovo misljenje, a ne profesorici. Mislim da malo stanu da bi to vidjeli. Chill pipl, tko vas dira.
Ja u onih 5 tocaka gore nisam niti jednom naveo o cemu je doticno misljenje. Mislim da se ne radi o tome o homoseksualizmu da ne bi bilo ni ovolike graje, niti tolikog branjenja nametnutog misljenja i krsenja 2),3) i 4).

Mir, mir, mir, do neba...
One love. Lets get together and feel allright.
Jako veliki zagrljaj

Nadjite si svoj boogie thing Blues Brothers i pustite druge da budu sretni sa svojim Boogie thing-om, a ne se tlacit medjusobno.
Hippie

Like you can't stand the hatred and the lies
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Zivac
Forumaš s poteškoćama u pisanju

10 = 30 - 20

PostPostano: 0:31 pet, 13. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="SickJedi"]Skraceno, nevin dok se ne dokaze suprotno.[/quote]
Točno. Ali mi nismo govorili o nevinosti nego o općenitim tezama.

[quote]Zdrav, dok se ne dokaze suprotno.[/quote]
To ne piše u Ustavu. ;)

Doduše, činjenično ne stoji niti jedno niti drugo. Netko je zdrav ako je zdrav, odnosno nevin ako je nevin činjenično. Ustav određuje da se čovjeka mora smatrati nevinim u društvu dok se drugačije ne dokaže (legalni sud ne prosudi). Ali on je nevin ili kriv neovisno o tome što je učinio. ;)

[quote][quote="Zivac"][quote="SickJedi"]Ali mogu li ja isto tako reci da su homofobi, nacionalisti ili recimo hedonisti bolesni? Iako trenutno nema bas dokaza da su to bolesti. Mislim da bi se netko nasao uvrijedjen zbog takvih rijeci.[/quote]
Možeš. Samo to će ipak biti prilične nebuloze i nitko se ne bi trebao uvrijediti što netko priča nebuloze. :D[/quote]
Zsto bi to bile nebuloze?[/quote]
Pa sam si rekao da nemaš nikakvih argumenata. :D Za tezu da je homoseksualnost bolest postoje argumenti. Pitanje je na čijoj su strani argumenti jači, ne bih sad ulazio u tu diskusiju.

[quote="SickJedi"][quote="tihana"]a što se tiče one pedofilske stranke :arrow: :evil: :evil: užas. kako su to dozvolili :!: koji je bio argument suda :?: Je li netko zna :?:[/quote]
Totalni OT... Jednostavno, borite se za sta ocete. Tu su vam glasaci, ako vecinu uvjerite da je to OK onda je valjda OK. Imaju smisla za demokraciju...[/quote]
Hitler je došao na vlast demokratskim putem. ;) Pa tako možda i ovi osvoje vlast.

Opate, dobar primjer s impotencijom. :D
Pa baš bih volio da mi netko objasni po kojoj logici su impotentni bolestni, a homoseksualci nisu.
Jedni se pale na isti spol, a ne pale se na suprotan, dok se drugi ne pale ni na koga. Ako ovi drugi prihvaćaju to svoje stanje i ne prakticiraju odnose, kao što prvi prihvaćaju svoje stanje i prakticiraju odnose samo sa istim spolom, po čemu su jedni bolesni, a drugi nisu?
SickJedi (napisa):
Skraceno, nevin dok se ne dokaze suprotno.

Točno. Ali mi nismo govorili o nevinosti nego o općenitim tezama.

Citat:
Zdrav, dok se ne dokaze suprotno.

To ne piše u Ustavu. Wink

Doduše, činjenično ne stoji niti jedno niti drugo. Netko je zdrav ako je zdrav, odnosno nevin ako je nevin činjenično. Ustav određuje da se čovjeka mora smatrati nevinim u društvu dok se drugačije ne dokaže (legalni sud ne prosudi). Ali on je nevin ili kriv neovisno o tome što je učinio. Wink

Citat:
Zivac (napisa):
SickJedi (napisa):
Ali mogu li ja isto tako reci da su homofobi, nacionalisti ili recimo hedonisti bolesni? Iako trenutno nema bas dokaza da su to bolesti. Mislim da bi se netko nasao uvrijedjen zbog takvih rijeci.

Možeš. Samo to će ipak biti prilične nebuloze i nitko se ne bi trebao uvrijediti što netko priča nebuloze. Very Happy

Zsto bi to bile nebuloze?

Pa sam si rekao da nemaš nikakvih argumenata. Very Happy Za tezu da je homoseksualnost bolest postoje argumenti. Pitanje je na čijoj su strani argumenti jači, ne bih sad ulazio u tu diskusiju.

SickJedi (napisa):
tihana (napisa):

Hitler je došao na vlast demokratskim putem. Wink Pa tako možda i ovi osvoje vlast.

Opate, dobar primjer s impotencijom. Very Happy
Pa baš bih volio da mi netko objasni po kojoj logici su impotentni bolestni, a homoseksualci nisu.
Jedni se pale na isti spol, a ne pale se na suprotan, dok se drugi ne pale ni na koga. Ako ovi drugi prihvaćaju to svoje stanje i ne prakticiraju odnose, kao što prvi prihvaćaju svoje stanje i prakticiraju odnose samo sa istim spolom, po čemu su jedni bolesni, a drugi nisu?

[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 0:42 pet, 13. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="tihana"][quote="krcko"][quote="tihana"]Kod šizofrenija i drugih psihičkih bolesti također nema fizioloških promjena. OSIM kada imaju napadaje (ili što već). Tada im je EEG promijenjen, drugačiji.[/quote]

[quote]As mentioned above, neurochemical studies [b]have revealed abnormalities in neurotransmitter functioning[/b] among individuals with certain psychiatric diagnoses. Also, structural or neuroanatomical differences among brains of people with schizophrenia have been detected via neuroimaging. Some mental disorders, such as schizophrenia, are known to be hereditary and possible links between certain genes and particular mental disorders have been found.[/quote]

[/quote]

to upravo EEG i detektira :PP
ja nisam nigdje rekla da ta bolest nije genetički uzrokovana ili nasljedna...ako me se na to upozorava[/quote]

Meni "structural or neuroanatomical differences" zvuci kao fizioloske promjene. Hocu reci da je shizofrenija, za razliku od ove ili one seksualne orijentacije, prava bolest uzrokovana promjenama u biokemiji mozga. Mislim da se nas dvoje slazemo :hippie:
tihana (napisa):
krcko (napisa):
tihana (napisa):
Kod šizofrenija i drugih psihičkih bolesti također nema fizioloških promjena. OSIM kada imaju napadaje (ili što već). Tada im je EEG promijenjen, drugačiji.

Citat:
As mentioned above, neurochemical studies have revealed abnormalities in neurotransmitter functioning among individuals with certain psychiatric diagnoses. Also, structural or neuroanatomical differences among brains of people with schizophrenia have been detected via neuroimaging. Some mental disorders, such as schizophrenia, are known to be hereditary and possible links between certain genes and particular mental disorders have been found.

to upravo EEG i detektira Weeee-heeee!!!

Meni "structural or neuroanatomical differences" zvuci kao fizioloske promjene. Hocu reci da je shizofrenija, za razliku od ove ili one seksualne orijentacije, prava bolest uzrokovana promjenama u biokemiji mozga. Mislim da se nas dvoje slazemo Hippie

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 0:52 pet, 13. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Zivac"]Opate, dobar primjer s impotencijom. :D
Jedni se pale na isti spol, a ne pale se na suprotan, dok se drugi ne pale ni na koga. Ako ovi drugi prihvaćaju to svoje stanje i ne prakticiraju odnose, kao što prvi prihvaćaju svoje stanje i prakticiraju odnose samo sa istim spolom, po čemu su jedni bolesni, a drugi nisu?[/quote]

Zivac, impotencija nije kad se ne palis ni na koga nego kad ti se ne dize. Ovo tvoje mi vise zvuci kao celibat. Smatras li ti svecenike bolesnim?
Zivac (napisa):

Zivac, impotencija nije kad se ne palis ni na koga nego kad ti se ne dize. Ovo tvoje mi vise zvuci kao celibat. Smatras li ti svecenike bolesnim?

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 8:14 pet, 13. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Zivac"]Opate, dobar primjer s impotencijom. :D
Jedni se pale na isti spol, a ne pale se na suprotan, dok se drugi ne pale ni na koga. Ako ovi drugi prihvaćaju to svoje stanje i ne prakticiraju odnose, kao što prvi prihvaćaju svoje stanje i prakticiraju odnose samo sa istim spolom, po čemu su jedni bolesni, a drugi nisu?[/quote]

Nepaljenje na ikoga se zove aseksualnost, a ne impotencija, i ne smatra se bolescu. :P

Impotencija je bolest jer osoba koja to ima [b]pati[/b] (da ne pati, ne bi niti znao da ima to stanje). :)
Zivac (napisa):

Nepaljenje na ikoga se zove aseksualnost, a ne impotencija, i ne smatra se bolescu. Razz

Impotencija je bolest jer osoba koja to ima pati (da ne pati, ne bi niti znao da ima to stanje). Smile

[Vrh]
Vl4do

-5 = 16 - 21

PostPostano: 8:48 pet, 13. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="raspjevani_opat"]
ajde neka mi netko objasni kako homesexualizam nije bolest [b]ako muskarac ne postize erekciju u intimnom kontaktu sa zenom[/b] (dakle u takvim situacijama je impotentan) nego je dozivljava u kontaktu sa muskarcem....[/quote]

ovo ili
a) nije istina
ili
b) Dorino Manzin nije homoseksualac ... naime digao mu se pred kamerama u onom reality showu na netu Big Sister kad su ga 2 trebe mazile i brijale s njim..... bilo je po novinama...

e da... pitanje.... do sada nije nicim dokazano da je homoseksualnost icim direktno uvjetovana tako da je za sada moguce zakljuciti da je ona stvar osobnog izbora ..... da vas pitam, da li je osoba koja svjesno izabire neproduljenje vrste normalna?

ajde neka mi netko objasni kako homesexualizam nije bolest ako muskarac ne postize erekciju u intimnom kontaktu sa zenom (dakle u takvim situacijama je impotentan) nego je dozivljava u kontaktu sa muskarcem....

ovo ili
a) nije istina
ili
b) Dorino Manzin nije homoseksualac ... naime digao mu se pred kamerama u onom reality showu na netu Big Sister kad su ga 2 trebe mazile i brijale s njim..... bilo je po novinama...

e da... pitanje.... do sada nije nicim dokazano da je homoseksualnost icim direktno uvjetovana tako da je za sada moguce zakljuciti da je ona stvar osobnog izbora ..... da vas pitam, da li je osoba koja svjesno izabire neproduljenje vrste normalna?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Vl4do

-5 = 16 - 21

PostPostano: 8:52 pet, 13. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="tihana"]

2. da li si ti protiv umjetne oplodnje :?:

3. svrha sexa nije samo u reprodukciji :wink:

4. ljubav nije isto što i sex. Ja mislim da homoseksualne osobe stvarno VOLE, nisu zajedno jer im paše odnos s osobom istog spola[/quote]

pitanje ljubavi ti je jako sklizak teren...
ja sam siguran da ljudi koji pate od Edipovog i Elektrinog sindroma isto zbilja vole....
ujedno, siguran sam da se i oni znaju poševit bez ljubavi...
i još jedna dodatak: a što su onda biseksualci? oni jednostavno vole kaj god da je? :lol:
tihana (napisa):

2. da li si ti protiv umjetne oplodnje Question

3. svrha sexa nije samo u reprodukciji Wink

pitanje ljubavi ti je jako sklizak teren...
ja sam siguran da ljudi koji pate od Edipovog i Elektrinog sindroma isto zbilja vole....
ujedno, siguran sam da se i oni znaju poševit bez ljubavi...
i još jedna dodatak: a što su onda biseksualci? oni jednostavno vole kaj god da je? Laughing

[Vrh]
Dabrica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
= 7 - 3

PostPostano: 8:56 pet, 13. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="alen"][quote="Vl4do"]kod starih grka i rimljana su se uglavnom spominjali mali dječaci ... a to je onda kombinacija pedofilije i homoseksualnosti... ne bih rekao da su dobar primjer :)[/quote]

nisu se spominjali dječaci, nego bogati, obrazovani građani (muškarci)[/quote]

smatralo se da se jedina prava ljubav može postići među muškarcima, i to među zrelim muškarcem i mlađim dečkom...

mislim da ste se svi uhvatili pokušaja razjašnjavanja stvari o kojima definitivno premalo znate... homoseksualizam je jedna vrlo komplicirana i interesantna stvar, nije to tek puko "ne diže mi se nažene, diže mi se na frajere". ukoliko se to doživljava samo tako, nije ni čudo kakve sve zablude vladaju o njemu... mislim da bi se bilo bolje prvo malo informirati, a ne samo živjeti po onome što kaže neobrazovan puk i svećnici koji i dalje vode zaručničke tečajeve...
alen (napisa):
Vl4do (napisa):
kod starih grka i rimljana su se uglavnom spominjali mali dječaci ... a to je onda kombinacija pedofilije i homoseksualnosti... ne bih rekao da su dobar primjer Smile

nisu se spominjali dječaci, nego bogati, obrazovani građani (muškarci)

smatralo se da se jedina prava ljubav može postići među muškarcima, i to među zrelim muškarcem i mlađim dečkom...

mislim da ste se svi uhvatili pokušaja razjašnjavanja stvari o kojima definitivno premalo znate... homoseksualizam je jedna vrlo komplicirana i interesantna stvar, nije to tek puko "ne diže mi se nažene, diže mi se na frajere". ukoliko se to doživljava samo tako, nije ni čudo kakve sve zablude vladaju o njemu... mislim da bi se bilo bolje prvo malo informirati, a ne samo živjeti po onome što kaže neobrazovan puk i svećnici koji i dalje vode zaručničke tečajeve...

[Vrh]
Vl4do

-5 = 16 - 21

PostPostano: 8:57 pet, 13. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Dabrica"]
mislim da ste se svi uhvatili pokušaja razjašnjavanja stvari o kojima definitivno premalo znate... homoseksualizam je jedna vrlo komplicirana i interesantna stvar, nije to tek puko "ne diže mi se nažene, diže mi se na frajere". ukoliko se to doživljava samo tako, nije ni čudo kakve sve zablude vladaju o njemu... mislim da bi se bilo bolje prvo malo informirati, a ne samo živjeti po onome što kaže neobrazovan puk i svećnici koji i dalje vode zaručničke tečajeve...[/quote]

potpuno se slažem .... uostalom ovaj topic nije o toj temi....
Dabrica (napisa):

potpuno se slažem .... uostalom ovaj topic nije o toj temi....

[Vrh]
tantun
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 20 - 0

PostPostano: 9:07 pet, 13. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Dabrica"]mislim da bi se bilo bolje prvo malo informirati, a ne samo živjeti po onome što kaže neobrazovan puk i svećnici koji i dalje vode zaručničke tečajeve...[/quote]

Sta fali zarucnickim tecajevima?
Dabrica (napisa):
mislim da bi se bilo bolje prvo malo informirati, a ne samo živjeti po onome što kaže neobrazovan puk i svećnici koji i dalje vode zaručničke tečajeve...

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 9:15 pet, 13. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Vl4do"]do sada nije nicim dokazano da je homoseksualnost icim direktno uvjetovana tako da je za sada moguce zakljuciti da je ona stvar osobnog izbora .....[/quote]

Tako je! :D Homosexualci to sami biraju, ali nisu toga svjesni (ti znas bolje od njih)! =D> A ja sam kreten koji je zeli biti bipsic, ali to ne uspjeva izabrati. :rotfl:

Mozes li ti izabrati da te pocne uzbudjivati neka zena koja ti je odbojna (npr. smatras ju nevjerojatno ruznom)? :-k

[quote="Vl4do"]da vas pitam, da li je osoba koja svjesno izabire neproduljenje vrste normalna?[/quote]

Mislim da svecenike zbog ovoga stvarno ne treba osudjivati. :ccc: To je njihov izbor na koji imaju pravo. :)
Vl4do (napisa):
do sada nije nicim dokazano da je homoseksualnost icim direktno uvjetovana tako da je za sada moguce zakljuciti da je ona stvar osobnog izbora .....

Tako je! Very Happy Homosexualci to sami biraju, ali nisu toga svjesni (ti znas bolje od njih)! Applause A ja sam kreten koji je zeli biti bipsic, ali to ne uspjeva izabrati. Valjam se po podu od smijeha

Mozes li ti izabrati da te pocne uzbudjivati neka zena koja ti je odbojna (npr. smatras ju nevjerojatno ruznom)? Think

Vl4do (napisa):
da vas pitam, da li je osoba koja svjesno izabire neproduljenje vrste normalna?

Mislim da svecenike zbog ovoga stvarno ne treba osudjivati. Ccc.... Sram te bilo... To je njihov izbor na koji imaju pravo. Smile

[Vrh]
tihana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

134 = 153 - 19

PostPostano: 9:50 pet, 13. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]
[quote="Vl4do"]da vas pitam, da li je osoba koja svjesno izabire neproduljenje vrste normalna?[/quote]

Mislim da svecenike zbog ovoga stvarno ne treba osudjivati. :ccc: To je njihov izbor na koji imaju pravo. :)[/quote]

:rofl:
vsego (napisa):

Vl4do (napisa):
da vas pitam, da li je osoba koja svjesno izabire neproduljenje vrste normalna?

Mislim da svecenike zbog ovoga stvarno ne treba osudjivati. Ccc.... Sram te bilo... To je njihov izbor na koji imaju pravo. Smile

Rolling On the Floor Laughing

tp
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

78 = 91 - 13

PostPostano: 11:11 pet, 13. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja ne vidim kakve veze geneza homoseksualnosti (nastanak, uloga genetike, odgoja, slobodnog izbora) kojom se trebaju baviti kompetentni i nepristrani znanstvenici (sto ukljucuje takve i u redovima ljudi koji imaju razlicite moralne poglede na svijet), kakve to direktne veze ima sa pitanjem je li homoseksualno ponasanje dobro ili lose za pojedinca i drustvo, jednom rijecju koliko je to moralno?

Sto je to [url=http://www.plivazdravlje.hr/?section=arhiva&acat=t&cat=t&id=10858&show=1]zdravlje[/url] a sto [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Illness]bolest[/url]?
Ako uzmemo da "Zdravlje predstavlja tjelesno, duševno, socijalno i ekonomsko blagostanje, a ne samo odsustvo bolesti." (v. i [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Health]ovdje[/url]), onda mislim da je svima jasno koliko je to siroka i neprecizna definicija.

Ja [u]osobno[/u] smatram da homoseksualnost nije ni fizicka ni psihicka bolest (iako moze imati predispozicije i posljedice u tom pogledu) vec na neki nacin duhovni poremecaj (koji nekad prerasta i u duhovnu bolest).

Nije mi jasno kako toliki ljudi koji imaju liberalne (u standardnom znacenju) poglede na svijet tako brzo pozivaju na sankcioniranje onoga sto nazivaju "govor mrznje". Cini mi se da tom frazom poklapaju vecinu onoga sto im se ne svidja cuti, a onda u to utrpaju i ljude koji se mrziteljski ponasaju (npr. tuku druge ljude), pa svi skupa postanu jednako nepocudni, potrebno ih je usutkati, kazniti i u svakom slucaju dijalog s njima nije moguc.

Nepojmljivo mi je da bi netko profesoricu zbog toga sto je rekla "Znate... AIDS, lezbiljstvo, pederstvo... Kak se to ono zove... Homoseksualizam..." trebao [i]sankcionirati[/i].
Ja ne vidim kakve veze geneza homoseksualnosti (nastanak, uloga genetike, odgoja, slobodnog izbora) kojom se trebaju baviti kompetentni i nepristrani znanstvenici (sto ukljucuje takve i u redovima ljudi koji imaju razlicite moralne poglede na svijet), kakve to direktne veze ima sa pitanjem je li homoseksualno ponasanje dobro ili lose za pojedinca i drustvo, jednom rijecju koliko je to moralno?

Sto je to zdravlje a sto bolest?
Ako uzmemo da "Zdravlje predstavlja tjelesno, duševno, socijalno i ekonomsko blagostanje, a ne samo odsustvo bolesti." (v. i ovdje), onda mislim da je svima jasno koliko je to siroka i neprecizna definicija.

Ja osobno smatram da homoseksualnost nije ni fizicka ni psihicka bolest (iako moze imati predispozicije i posljedice u tom pogledu) vec na neki nacin duhovni poremecaj (koji nekad prerasta i u duhovnu bolest).

Nije mi jasno kako toliki ljudi koji imaju liberalne (u standardnom znacenju) poglede na svijet tako brzo pozivaju na sankcioniranje onoga sto nazivaju "govor mrznje". Cini mi se da tom frazom poklapaju vecinu onoga sto im se ne svidja cuti, a onda u to utrpaju i ljude koji se mrziteljski ponasaju (npr. tuku druge ljude), pa svi skupa postanu jednako nepocudni, potrebno ih je usutkati, kazniti i u svakom slucaju dijalog s njima nije moguc.

Nepojmljivo mi je da bi netko profesoricu zbog toga sto je rekla "Znate... AIDS, lezbiljstvo, pederstvo... Kak se to ono zove... Homoseksualizam..." trebao sankcionirati.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
raspjevani_opat
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 17 - 16

PostPostano: 11:12 pet, 13. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

jos nesto od mene.

prije par godina sam cekao na red za sendwich u subway-u, kad ono 2 lika ispred mene se komotno zazavale. meni se digo zeludac i ja sam izasao.
e sad, da to napravi bilo koji heterosexualni par na tom mjestu, to bi takodjer bilo nekulturno i pomanjkanje bontona.
e al da sam ja prigovorio hererosexualnom paru zbog toga ,nikome nista, a da sam prigovorio tim homosexualcima (koji su btw po govoru bili ,mislim nizozemci), ja bi ispao homofob, konzervativac, zatucani malogradjanin i sto ja znam sve ne...
ja misli mda bi se o tome trebalo malo pricati, jer nije u redu kad nek manjine idu svoje norme ponasanja nametati vecini.

npr. jel bi netko od vas prosetao nekim crnackim dijelom grada u americi noseci majcu "african american pepole are less educated then white people in general", dakle jedna maximalno korektna (ne ulazim u tocnost tog podatka,ovo je primjer) izjava, al eto ona bi uvrijedila ljude u zajednici.
dakle to nije izrazavanje slobode misljenja, to je provokacija.

isto tako da ja npr odem u japan, ja bi prihvatio njihove norme ponasanja (npr klanjao bi se pri pozravu i tako), ne bih tupio po svome.
when in rome, act as a roman! stara,al jako dobra poslovica...

ili netko tu napominje batinjanje homosexualaca.
ja milsim da je to sve prenapuhano. kao prvo nikome na celu ne pise da je gay (ok osim mozda ovakvim likovima http://www.youtube.com/watch?v=2Qr-i-FLTYs,al to nije predmet rasprave trenutno), do sukoba s homosexualcima obicno dolazi kad oni dolaze u neke zajednice zvoneci na sva zvona, hey ,mi smo gay, i to je skoz okej (a pogledajte sve rasprave dosad ovjde, ni mi tu nismo jednoznacno odredili jel to bolest il ne, tj jel to ok,a mis mo ucena, akademska zajednica) (sad dolazi u igru onaj primjer s onom majcom, ), tj provociraju tu zajednicu, i naravno nasi novinari,lesinari kakvi jesu, odmah glorificiraju takve price. if you play with fire, you will get burn!

a price koje svakodnevno dozivljavamo, kad se ljudi batinaju i tuku zbog raznoraznih drugih stvar i, ne citamo nigdje, jer eto to ne dokazuje da smo mi hrvati zatucan narod...

mene ne dira sto netko radi u slobodi svog doma, al kad izadje van,i sili druge da to njegovo ponasanje shvati kao normalno (opet ne ulazim jel je il nije), i trazi neka prava koja mu jednostavno ne pripadaju, e to onda vise nije u redu...
jos nesto od mene.

prije par godina sam cekao na red za sendwich u subway-u, kad ono 2 lika ispred mene se komotno zazavale. meni se digo zeludac i ja sam izasao.
e sad, da to napravi bilo koji heterosexualni par na tom mjestu, to bi takodjer bilo nekulturno i pomanjkanje bontona.
e al da sam ja prigovorio hererosexualnom paru zbog toga ,nikome nista, a da sam prigovorio tim homosexualcima (koji su btw po govoru bili ,mislim nizozemci), ja bi ispao homofob, konzervativac, zatucani malogradjanin i sto ja znam sve ne...
ja misli mda bi se o tome trebalo malo pricati, jer nije u redu kad nek manjine idu svoje norme ponasanja nametati vecini.

npr. jel bi netko od vas prosetao nekim crnackim dijelom grada u americi noseci majcu "african american pepole are less educated then white people in general", dakle jedna maximalno korektna (ne ulazim u tocnost tog podatka,ovo je primjer) izjava, al eto ona bi uvrijedila ljude u zajednici.
dakle to nije izrazavanje slobode misljenja, to je provokacija.

isto tako da ja npr odem u japan, ja bi prihvatio njihove norme ponasanja (npr klanjao bi se pri pozravu i tako), ne bih tupio po svome.
when in rome, act as a roman! stara,al jako dobra poslovica...

ili netko tu napominje batinjanje homosexualaca.
ja milsim da je to sve prenapuhano. kao prvo nikome na celu ne pise da je gay (ok osim mozda ovakvim likovima http://www.youtube.com/watch?v=2Qr-i-FLTYs,al to nije predmet rasprave trenutno), do sukoba s homosexualcima obicno dolazi kad oni dolaze u neke zajednice zvoneci na sva zvona, hey ,mi smo gay, i to je skoz okej (a pogledajte sve rasprave dosad ovjde, ni mi tu nismo jednoznacno odredili jel to bolest il ne, tj jel to ok,a mis mo ucena, akademska zajednica) (sad dolazi u igru onaj primjer s onom majcom, ), tj provociraju tu zajednicu, i naravno nasi novinari,lesinari kakvi jesu, odmah glorificiraju takve price. if you play with fire, you will get burn!

a price koje svakodnevno dozivljavamo, kad se ljudi batinaju i tuku zbog raznoraznih drugih stvar i, ne citamo nigdje, jer eto to ne dokazuje da smo mi hrvati zatucan narod...

mene ne dira sto netko radi u slobodi svog doma, al kad izadje van,i sili druge da to njegovo ponasanje shvati kao normalno (opet ne ulazim jel je il nije), i trazi neka prava koja mu jednostavno ne pripadaju, e to onda vise nije u redu...

[Vrh]
raspjevani_opat
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 17 - 16

PostPostano: 11:16 pet, 13. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="tp"]

Nepojmljivo mi je da bi netko profesoricu zbog toga sto je rekla "Znate... AIDS, lezbiljstvo, pederstvo... Kak se to ono zove... Homoseksualizam..." trebao [i]sankcionirati[/i].[/quote]

APSLOLUTNO SE SLAZEM!!!!
BRAVO TP!
tp (napisa):

Nepojmljivo mi je da bi netko profesoricu zbog toga sto je rekla "Znate... AIDS, lezbiljstvo, pederstvo... Kak se to ono zove... Homoseksualizam..." trebao sankcionirati.

APSLOLUTNO SE SLAZEM!!!!
BRAVO TP!

[Vrh]
Dabrica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
= 7 - 3

PostPostano: 11:36 pet, 13. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="tantun"]Sta fali zarucnickim tecajevima?[/quote]

iskustvo, možda? nisam baš sretna da mi o bračnom životu i tome kakva bih ja i moj partner u njemu morali biti priča netko tko nema niti najmanje iskustva s tim...
tantun (napisa):

iskustvo, možda? nisam baš sretna da mi o bračnom životu i tome kakva bih ja i moj partner u njemu morali biti priča netko tko nema niti najmanje iskustva s tim...

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12  Sljedeće
Stranica 4 / 12.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum