Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Kruno Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 19:09 pet, 13. 10. 2006 Naslov: Novi student.math.hr / student.studenti.math.hr |
|
|
Za one koji još nisu primjetili i/ili nisu pročitali obavijest na vratima praktikuma.
Kratki pregled promjena:
1. Home direktoriji
Stvoreni su novi home direktoriji svim korisnicima koji sadrže samo
osnovnu konfiguraciju. Stari podaci dostupni su, samo za čitanje, u
/old/student1/korisnicko_ime
za studente, te u
/old/math/korisnicko_ime
za profesore i asistente.
Studentima je quota povećana na 100 MB.
2. Webmail
Postavljen je novi webmail za studente na adresi
http://webmail.studenti.math.hr
3. Korisničke web stranice
Studenti svojim web stranicama od sada pristupaju ovako:
http://web.studenti.math.hr/~korisnicko_ime
4. E-mail
Postavljena je zaštita od virusa i spama. Poruke za koje je sustav
siguran da su spam ili sadrže viruse ne dolaze u korisničke sandučiće,
a one za koje nije siguran spremaju se u korisničkom direktoriju u
~/Mail/probably-spam
Detaljni log o primljenim porukama i njihovoj klasifikaciji nalazi se u
korisničkom direktoriju u
~/.procmail-log
Još jedna promjena je i postavljanje maksimalne veličine sandučića na
20 MB
5. Telnet
Nema ga više.
--
Krunoslav Komugović, RC
Za one koji još nisu primjetili i/ili nisu pročitali obavijest na vratima praktikuma.
Kratki pregled promjena:
1. Home direktoriji
Stvoreni su novi home direktoriji svim korisnicima koji sadrže samo
osnovnu konfiguraciju. Stari podaci dostupni su, samo za čitanje, u
/old/student1/korisnicko_ime
za studente, te u
/old/math/korisnicko_ime
za profesore i asistente.
Studentima je quota povećana na 100 MB.
2. Webmail
Postavljen je novi webmail za studente na adresi
http://webmail.studenti.math.hr
3. Korisničke web stranice
Studenti svojim web stranicama od sada pristupaju ovako:
http://web.studenti.math.hr/~korisnicko_ime
4. E-mail
Postavljena je zaštita od virusa i spama. Poruke za koje je sustav
siguran da su spam ili sadrže viruse ne dolaze u korisničke sandučiće,
a one za koje nije siguran spremaju se u korisničkom direktoriju u
~/Mail/probably-spam
Detaljni log o primljenim porukama i njihovoj klasifikaciji nalazi se u
korisničkom direktoriju u
~/.procmail-log
Još jedna promjena je i postavljanje maksimalne veličine sandučića na
20 MB
5. Telnet
Nema ga više.
--
Krunoslav Komugović, RC
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
SvekY Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
jana Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Melkor Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Kruno Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)
Spol:
Sarma: -
|
Postano: 13:43 ned, 15. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="jana"]a zasto su meni izbrisali mailove koje sam primila prije ovih promjena? nisam znala da itko ima pravo to uciniti bez da me pita...[/quote]
ajmo sada jednu drugu stranu price...
ti nisi vlasnik masine i nisi platila sto ju koristis - fakultet je vlasnik, a upravljanja masinom obavlja RC
oni mogu napraviti sto i kako hoce s time da su za to sto naprave odgovorni jedino vlasniku - fakultetu (ili je vlasnik nesto narucio da se napravi)
ti kao student si samo korisnik i taj account ti je otvoren prvenstveno zbog potreba nekih kolegija
na stranu sto ti nitko ne brani i privatnu uporabu accounta, ali pozivati se na to da bi te netko trebao PITATI za dozvolu je u najmanju ruku smijesno, evo zasto:
sto se ostalih servisa koja na internetu koristis tice, svoja prava mozes procitati u licence agreementu (to je u pravilu ono sto ljudi oznace i kliknu 'i agree') - besplatne usluge nemaju pravo ni na kakve zalbe ili povlastice
oni koji placaju su druga prica....
cisto jedna paralela kako stvari zapravo funkcioniraju - ti nisi vlasnik ovog email accounta, tebi je on ustupljen na period dok si student ovog fakulteta
vlasnici (te oni koji placaju neke usluge - placanje faxa NE povlaci vlasnistvo nad emailom op.a.) su skroz druga prica ;-)
to ti je ono, dosla s kod nekoga u goste na rucak i dao ti je zlicu, pocela si jesti i on dodje, uzme ti zlicu i da ti drugu.... ti i dalje mozes jesti drugom zlicom ;-) (ali ona je bolja, novija... ;-) )
jana (napisa): | a zasto su meni izbrisali mailove koje sam primila prije ovih promjena? nisam znala da itko ima pravo to uciniti bez da me pita... |
ajmo sada jednu drugu stranu price...
ti nisi vlasnik masine i nisi platila sto ju koristis - fakultet je vlasnik, a upravljanja masinom obavlja RC
oni mogu napraviti sto i kako hoce s time da su za to sto naprave odgovorni jedino vlasniku - fakultetu (ili je vlasnik nesto narucio da se napravi)
ti kao student si samo korisnik i taj account ti je otvoren prvenstveno zbog potreba nekih kolegija
na stranu sto ti nitko ne brani i privatnu uporabu accounta, ali pozivati se na to da bi te netko trebao PITATI za dozvolu je u najmanju ruku smijesno, evo zasto:
sto se ostalih servisa koja na internetu koristis tice, svoja prava mozes procitati u licence agreementu (to je u pravilu ono sto ljudi oznace i kliknu 'i agree') - besplatne usluge nemaju pravo ni na kakve zalbe ili povlastice
oni koji placaju su druga prica....
cisto jedna paralela kako stvari zapravo funkcioniraju - ti nisi vlasnik ovog email accounta, tebi je on ustupljen na period dok si student ovog fakulteta
vlasnici (te oni koji placaju neke usluge - placanje faxa NE povlaci vlasnistvo nad emailom op.a.) su skroz druga prica
to ti je ono, dosla s kod nekoga u goste na rucak i dao ti je zlicu, pocela si jesti i on dodje, uzme ti zlicu i da ti drugu.... ti i dalje mozes jesti drugom zlicom (ali ona je bolja, novija... )
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
Saf Forumski umjetnik
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
venovako Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Kruno Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 1:46 pon, 16. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Kruno"][quote="Saf"][url]http://web.studenti.math.hr/~fsrica/[/url] nema moje stranice :(
zakaj?[/quote]
U home direktoriju nemaš public_html. Zapravo, home direktorij ti je prazan, tamo su samo inicijalne datoteke. Pročitaj ponovo prvi post ovdje, poebno prvu točku. Na novog studenta NISU KOPIRANI korisnički podaci.[/quote]
Prof. smjer nije ucio UNIX i znaju samo FTPom izvana dovuci stvari. :roll: Zasto je bilo tako tesko vratiti korisnicke homeove? :-k Zar to nije jedan obicni [tt]cp -a[/tt]? :?
Kruno (napisa): |
U home direktoriju nemaš public_html. Zapravo, home direktorij ti je prazan, tamo su samo inicijalne datoteke. Pročitaj ponovo prvi post ovdje, poebno prvu točku. Na novog studenta NISU KOPIRANI korisnički podaci. |
Prof. smjer nije ucio UNIX i znaju samo FTPom izvana dovuci stvari. Zasto je bilo tako tesko vratiti korisnicke homeove? Zar to nije jedan obicni cp -a?
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
Kruno Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 8:13 pon, 16. 10. 2006 Naslov: |
|
|
Ok, fair enough. ;)
[quote="Kruno"]Dakle, ako netko ne zna sam vratiti datoteke, neka mi se javi, najbolje osobno u RC.[/quote]
:ccc: Dovoljno je da se obrate se demosu za pomoc. ;) Za neupucene, demos bi trebao biti u praktikumu kad god je isti otvoren, a tamo nema nastave ili ispita. :D
@Kruno: Ima li neki jaki razlog zasto na Studentu i Cromathu nema vim-a (po mogucnosti nekog novijeg)? :-k A na Cromathu nisam niti wget i lynx nasao (na Studentu nisam trazio). :shock:
Ok, fair enough.
Kruno (napisa): | Dakle, ako netko ne zna sam vratiti datoteke, neka mi se javi, najbolje osobno u RC. |
Dovoljno je da se obrate se demosu za pomoc. Za neupucene, demos bi trebao biti u praktikumu kad god je isti otvoren, a tamo nema nastave ili ispita.
@Kruno: Ima li neki jaki razlog zasto na Studentu i Cromathu nema vim-a (po mogucnosti nekog novijeg)? A na Cromathu nisam niti wget i lynx nasao (na Studentu nisam trazio).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
Kruno Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|