Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Pad 2. godine po starom programu (studij)
Idite na Prethodno  1, 2, 3
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
andreao
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
35 = 192 - 157

PostPostano: 17:41 uto, 25. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa nebi te valjda rušili nazad na prvu. Vjerojatno će ti dati da ideš te iz prve naravno po bolonji kao što bi i drugu išla ponovno. Ali je samo pitanje kolegija prethodnika. Možda ti daju da sve radiš iz druge pošto si ih već odslušala.
Pa nebi te valjda rušili nazad na prvu. Vjerojatno će ti dati da ideš te iz prve naravno po bolonji kao što bi i drugu išla ponovno. Ali je samo pitanje kolegija prethodnika. Možda ti daju da sve radiš iz druge pošto si ih već odslušala.

Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 15:40 pon, 31. 7. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

moje misljenje je da bi ju 'srusili' nazad na prvu....
naime, sva ona prica sa kolegijima prethodnicima i sve skupa, nije radjena bezveze... + sto se cijelu ovu godinu moglo polagati putem ispita kolegije s prve godine (za one studente koji su vec druga godina)
drugi problem je raspored..
ono sto bi bilo logicno da naprave je baciti an prvu i dati upisati puuuno kolegija s druge (ovisno o stablu studija)

no tu se onda postavlja problem administracije, (ne)placanja studija i svega ostalog....
tako da ce se administrativno stvar vjerojatno zvati druga godina (ponavljanje) => izrada novog indexa, a s kolegijima ce napravit ovo sto sam rekla - upisati joj sve s prve + ono s druge sto nije polozeno a za sto ima prethodnika....
ali raspored ce i dalje biti problem, ako ga se bude slagalo kao do sada...
ako se raspored dobro slozi, i kolegija s prve godine nema puno, mozda daju sve nepolozeno s druge + sve nepolozeno s prve.... tko ce ga znat...
u svakom slucaju, najesen postoje jos 3 roka... 3. godinu ionako ne mozes upisati ako nisi pocistila prvu -> nesto ces valdja uspjeti dati, ako das sve zaostatke, onda je ponavljanje druge godine cisto + sto ima sanse da ti daju ponesto i s trece godine, ako imas uvjeta (polozen neki kolegij s druge koji je prethodnik za ovo s trece).... ofkors, ako taj kolegij postoji u trecoj bolonjskoj....
ovo moje je samo nagadjanje.....

ofkors, jedino mjesto na kojem mozes cuti konkretniji i tocniji odgovor je prodekanicin mejl...
moje misljenje je da bi ju 'srusili' nazad na prvu....
naime, sva ona prica sa kolegijima prethodnicima i sve skupa, nije radjena bezveze... + sto se cijelu ovu godinu moglo polagati putem ispita kolegije s prve godine (za one studente koji su vec druga godina)
drugi problem je raspored..
ono sto bi bilo logicno da naprave je baciti an prvu i dati upisati puuuno kolegija s druge (ovisno o stablu studija)

no tu se onda postavlja problem administracije, (ne)placanja studija i svega ostalog....
tako da ce se administrativno stvar vjerojatno zvati druga godina (ponavljanje) => izrada novog indexa, a s kolegijima ce napravit ovo sto sam rekla - upisati joj sve s prve + ono s druge sto nije polozeno a za sto ima prethodnika....
ali raspored ce i dalje biti problem, ako ga se bude slagalo kao do sada...
ako se raspored dobro slozi, i kolegija s prve godine nema puno, mozda daju sve nepolozeno s druge + sve nepolozeno s prve.... tko ce ga znat...
u svakom slucaju, najesen postoje jos 3 roka... 3. godinu ionako ne mozes upisati ako nisi pocistila prvu -> nesto ces valdja uspjeti dati, ako das sve zaostatke, onda je ponavljanje druge godine cisto + sto ima sanse da ti daju ponesto i s trece godine, ako imas uvjeta (polozen neki kolegij s druge koji je prethodnik za ovo s trece).... ofkors, ako taj kolegij postoji u trecoj bolonjskoj....
ovo moje je samo nagadjanje.....

ofkors, jedino mjesto na kojem mozes cuti konkretniji i tocniji odgovor je prodekanicin mejl...

ta2a
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
12 = 13 - 1

PostPostano: 11:04 čet, 24. 8. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

ukoliko netko padne sada drugu godinu, nastavlja po bolonji i sve je to ok, ali muči me ono što sam pročitala u vezi upisa četvrte godine (po bolonji, naravno) - gleda se prosjek ocjena, jesi li bio demos, natjecanja, pohvale profesora i sl. čega, ispravite me molim ako griješim, prije nije bilo, a to bi nekima moglo otežati upis četvrte godine... u principu nemam nikakvo konkretno pitanje, čisto me zanimaju komentari. :???:
ukoliko netko padne sada drugu godinu, nastavlja po bolonji i sve je to ok, ali muči me ono što sam pročitala u vezi upisa četvrte godine (po bolonji, naravno) - gleda se prosjek ocjena, jesi li bio demos, natjecanja, pohvale profesora i sl. čega, ispravite me molim ako griješim, prije nije bilo, a to bi nekima moglo otežati upis četvrte godine... u principu nemam nikakvo konkretno pitanje, čisto me zanimaju komentari. Confused

annna
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 9 - 4

PostPostano: 13:51 čet, 24. 8. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja nisam nista takvo cula i jako se nadam da nije istina! jer cetvrta i peta bolonjska godina su otprilike ekvivalentne staroj trecoj i cetvrtoj (ako se dobro sjecam iz onih programa koje sam procitala).. i mislim da bi to trebali svi moci upisati..

evo da ispravim samu sebe.. izgleda da ce se ipak gledati prosjek i zalaganje tijekom studija (nesto u tom smislu)... pise na sluzbenoj stranici fakulteta (studiji->diplomski) :(
ja nisam nista takvo cula i jako se nadam da nije istina! jer cetvrta i peta bolonjska godina su otprilike ekvivalentne staroj trecoj i cetvrtoj (ako se dobro sjecam iz onih programa koje sam procitala).. i mislim da bi to trebali svi moci upisati..

evo da ispravim samu sebe.. izgleda da ce se ipak gledati prosjek i zalaganje tijekom studija (nesto u tom smislu)... pise na sluzbenoj stranici fakulteta (studiji->diplomski) Sad

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
marijap
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 49 - 16

PostPostano: 18:07 čet, 24. 8. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ako sam dobro shvatila što je pisac htio reći:
To je napravljeno i zato da bi oni koji su se više zalagali imali pravo prednosti pri biranju smjera... Svi s položene prve 3 godine normalno će upisati 4. godinu, samo je pitanje koliko će koji smjer primati studenata, zato se vjerojatno i predviđa rangiranje studenata, tj. raspodjela... Bolje će znati netko od profesora i prodekanica zasigurno :wink:
Ako sam dobro shvatila što je pisac htio reći:
To je napravljeno i zato da bi oni koji su se više zalagali imali pravo prednosti pri biranju smjera... Svi s položene prve 3 godine normalno će upisati 4. godinu, samo je pitanje koliko će koji smjer primati studenata, zato se vjerojatno i predviđa rangiranje studenata, tj. raspodjela... Bolje će znati netko od profesora i prodekanica zasigurno Wink

[Vrh]
goc9999
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 27 - 22

PostPostano: 23:59 čet, 24. 8. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

pitao sam ja prodekanicu i rekla mi je da ce biti rang lista za one smejrove di ce biti vise prijavljenih nego mjesta,tako da se svi smjerovi popune,na drugima nece biti,ugl. svi ce moci upisati 4 i 5,ali nece svi i ono sto im se svidja : (
pitao sam ja prodekanicu i rekla mi je da ce biti rang lista za one smejrove di ce biti vise prijavljenih nego mjesta,tako da se svi smjerovi popune,na drugima nece biti,ugl. svi ce moci upisati 4 i 5,ali nece svi i ono sto im se svidja : (

[Vrh]
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
218 = 249 - 31

PostPostano: 17:31 uto, 29. 8. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ako netko npr. sada padne 2. godinu, a ima neki broj položenih kolegija, da li će moći upisati neki kolegij s bolonjske treće (ako su zadovoljeni kolegiji prethodnici)?
Ako netko npr. sada padne 2. godinu, a ima neki broj položenih kolegija, da li će moći upisati neki kolegij s bolonjske treće (ako su zadovoljeni kolegiji prethodnici)?

krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 18:14 uto, 29. 8. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mali problem je sto se ove godine jos ne izvodi bolonjska treca.
Mali problem je sto se ove godine jos ne izvodi bolonjska treca.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
SvekY
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

11 = 14 - 3

PostPostano: 18:33 sub, 7. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Vjerojatno upisujem bolonjsku 2., a 2. put ju pohađam 2005/06 ak. god.
Ima li novih informacija o [b]priznavanju bolonjskih kolegija na račun kolegija starog programa[/b] pri padu na bolonju?? :?:
Neka tablica na primjer? Na službenom webu nalazim samo za bolonjce tablicu (tj. za one koji nastavljaju po bolonji).

Da li je to propisano, ili odluku donosi Prodekanica za nastavu za svaki slučaj posebno? Kako to funkcionira?
:?
Ima li novih informacija o priznavanju bolonjskih kolegija na račun kolegija starog programa pri padu na bolonju?? Question
Neka tablica na primjer? Na službenom webu nalazim samo za bolonjce tablicu (tj. za one koji nastavljaju po bolonji).

Da li je to propisano, ili odluku donosi Prodekanica za nastavu za svaki slučaj posebno? Kako to funkcionira?
Confused

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
ainotna
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 0

PostPostano: 19:22 sub, 7. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="SvekY"]Ima li novih informacija o priznavanju bolonjskih kolegija na račun kolegija starog programa pri padu na bolonju?? :?:
Neka tablica na primjer? Na službenom webu nalazim samo za bolonjce tablicu (tj. za one koji nastavljaju po bolonji).[/quote]
Na središnjoj oglasnoj ploči na faksu imaš tablicu koji se kolegiji starog programa priznaju kao položeni kolegiji novog programa, i pod kojim imenom. :)
Mislim da nema na webu, ali nisam sigurna.
SvekY (napisa):
Ima li novih informacija o priznavanju bolonjskih kolegija na račun kolegija starog programa pri padu na bolonju?? Question

Na središnjoj oglasnoj ploči na faksu imaš tablicu koji se kolegiji starog programa priznaju kao položeni kolegiji novog programa, i pod kojim imenom. Smile
Mislim da nema na webu, ali nisam sigurna.

[Vrh]
vini
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 28 - 2

PostPostano: 19:51 sub, 7. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="SvekY"]Vjerojatno upisujem bolonjsku 2., a 2. put ju pohađam 2005/06 ak. god.
Ima li novih informacija o [b]priznavanju bolonjskih kolegija na račun kolegija starog programa[/b] pri padu na bolonju?? :?:

:?[/quote]

Evo ti te tablice s faksa pa si pogledaj
[url]http://rapidshare.de/files/35866810/priznavanje_ispita.rar.html[/url]
SvekY (napisa):

Confused

Evo ti te tablice s faksa pa si pogledaj
http://rapidshare.de/files/35866810/priznavanje_ispita.rar.html

[Vrh]
SvekY
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

11 = 14 - 3

PostPostano: 21:36 sub, 7. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Vini, baš sam ti htio zahvaliti na pomoći, ali [u]ne mogu otvoriti taj .rar file[/u] sa WinRAR 3.51. Pogledao sam na WinRARovu stranicu i skinuo najnoviju verziju 3.61 (trial) a ni s njom ne ide.

Da probaš jednostavno file dodati u privitak posta. Vidim da .rar ima 10 KB, pa ne može puno imati ni originalni file. "Attachment Posting Control Panel" ti je pri dnu stranice kad ideš editirati post.

PS. Jel možda mogu ući na faks sutra (nedjelja) da poslikam/prepišem tablicu?
Vini, baš sam ti htio zahvaliti na pomoći, ali ne mogu otvoriti taj .rar file sa WinRAR 3.51. Pogledao sam na WinRARovu stranicu i skinuo najnoviju verziju 3.61 (trial) a ni s njom ne ide.

Da probaš jednostavno file dodati u privitak posta. Vidim da .rar ima 10 KB, pa ne može puno imati ni originalni file. "Attachment Posting Control Panel" ti je pri dnu stranice kad ideš editirati post.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 21:53 sub, 7. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="SvekY"]PS. Jel možda mogu ući na faks sutra (nedjelja) da poslikam/prepišem tablicu?[/quote]

Formalno ne, ali zamoli strazara pa te [b]mozda[/b] pusti (nije duzan; dapace, ne znam da li formalno smije). :)
SvekY (napisa):

Formalno ne, ali zamoli strazara pa te mozda pusti (nije duzan; dapace, ne znam da li formalno smije). Smile

[Vrh]
vini
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 28 - 2

PostPostano: 23:05 sub, 7. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="SvekY"]Vini, baš sam ti htio zahvaliti na pomoći, ali [u]ne mogu otvoriti taj .rar file[/u] sa WinRAR 3.51. Pogledao sam na WinRARovu stranicu i skinuo najnoviju verziju 3.61 (trial) a ni s njom ne ide.

PS. Jel možda mogu ući na faks sutra (nedjelja) da poslikam/prepišem tablicu?[/quote]

Hej! Ne mogu stavit attachment, ne znam zašto. Kliknem na pošaljite i ono "sending request.."
traje i traje, i na kraju ništa. Da li možda treba stavit nešto u onaj "File Comment"? Ja sam ostavila prazno. Ali probah otvorit ovo na rapidshareu, i otvara normalno. Probaj opet.
SvekY (napisa):
Vini, baš sam ti htio zahvaliti na pomoći, ali ne mogu otvoriti taj .rar file sa WinRAR 3.51. Pogledao sam na WinRARovu stranicu i skinuo najnoviju verziju 3.61 (trial) a ni s njom ne ide.

Hej! Ne mogu stavit attachment, ne znam zašto. Kliknem na pošaljite i ono "sending request.."
traje i traje, i na kraju ništa. Da li možda treba stavit nešto u onaj "File Comment"? Ja sam ostavila prazno. Ali probah otvorit ovo na rapidshareu, i otvara normalno. Probaj opet.

[Vrh]
SvekY
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

11 = 14 - 3

PostPostano: 1:17 ned, 8. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="SvekY"]Da probaš jednostavno file dodati u privitak posta. Vidim da .rar ima [b]10 KB[/b], pa ne može puno imati ni originalni file. (...)[/quote]
Evo, uspjelo je skinuo sam svih 2 MB. Primjeti da sam u prošlom postu napisao [b]10 KB[/b]. Bila je greška pri skidanju.

Nikad nisam stavljao attachment. Greška nije zbog kvote, jer vjerojatno imaš kao i ja 16 MB.

Puno si mi pomogla Hvala :worship:
karma++;

Idem ja sad :zzz:
SvekY (napisa):
Da probaš jednostavno file dodati u privitak posta. Vidim da .rar ima 10 KB, pa ne može puno imati ni originalni file. (...)

Evo, uspjelo je skinuo sam svih 2 MB. Primjeti da sam u prošlom postu napisao 10 KB. Bila je greška pri skidanju.

Nikad nisam stavljao attachment. Greška nije zbog kvote, jer vjerojatno imaš kao i ja 16 MB.

Puno si mi pomogla Hvala I worship thee
karma++;

Idem ja sad Pavam...

[Vrh]
me_me
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 3

PostPostano: 11:12 pon, 16. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

da ne otvaram novu temu...
jel bio danas mozda netko u referadi pitati do kojeg datuma su dosli s rjesavanjem molbi?
nemam danas nista na faksu, a i nemam bas volje cekati 2 sata da bi na kraju cula, "dodji za 2 dana".
unaprijed hvala.
da ne otvaram novu temu...
jel bio danas mozda netko u referadi pitati do kojeg datuma su dosli s rjesavanjem molbi?
nemam danas nista na faksu, a i nemam bas volje cekati 2 sata da bi na kraju cula, "dodji za 2 dana".
unaprijed hvala.

tihana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

134 = 153 - 19

PostPostano: 17:03 pon, 16. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

nejdu po datumima :cry:
frendica je predala 2.10. i tek su joj sada riješili molbu
stara prodekanica rješava molbe koje su predane do 1.10., a nova one od tog datuma.
navodno rješavaju par molbi dnevno :?
odi do prodekanice (stare, nove-ovisi kada ti je molba predana) i pitaj

ak sam u krivu, neka me netko ispravi
nejdu po datumima Crying or Very sad
frendica je predala 2.10. i tek su joj sada riješili molbu
stara prodekanica rješava molbe koje su predane do 1.10., a nova one od tog datuma.
navodno rješavaju par molbi dnevno Confused
odi do prodekanice (stare, nove-ovisi kada ti je molba predana) i pitaj

ak sam u krivu, neka me netko ispravi

andreao
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 192 - 157

PostPostano: 13:52 uto, 17. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nekome, koji su predali prije tjedan dana, su već riješene molbe jer znam ljude koji su ih danas podigli, ali koliko ja čujem, u referadi obrađuju 5 ili 6 molbi na dan. Netko čeka 2 tjedna a netko ni tjedan dana. Nezna se uopće kojim redoslijedom idu.
Nekome, koji su predali prije tjedan dana, su već riješene molbe jer znam ljude koji su ih danas podigli, ali koliko ja čujem, u referadi obrađuju 5 ili 6 molbi na dan. Netko čeka 2 tjedna a netko ni tjedan dana. Nezna se uopće kojim redoslijedom idu.

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3
Stranica 3 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum