Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
allllice Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 18:23 uto, 17. 10. 2006 Naslov: Studira 7 godina i ima subvenciju prehrane - kako? |
|
|
(ne znam dal je mozda bolje pitati studentske predstavnike i stavit u taj podforum)
Prije kojih godinu dana sam pokrenula temu prehrane - zanimalo me zasto nemam nista na x-ici, a redovan student sam uz potporu ministarstva. Objasnjenje je bilo da je to zato sto sam sedmu godinu na faksu (od kojih sam 2 placala i nisam imala pravo x-icu, tj da se tocnije izrazim - pravo na subvenciju prehrane).
I tako danas saznam da moj kolega, koji je faks upisao iste godine kad i ja, ima ove godine pravo na subvenciju prehrane iako mu je ovo sedma godina na faksu (teoretski osma, ali je jednu godinu pauzirao pa mu se ta ne racuna).
Kako je to moguce???
Jel ima mozda jos netko kome je ovo >6 godina na faksu (koja mu se racuna, dakle da nije >6 s pauzama) a da ima pravo na subvenciju prehrane?
(ne znam dal je mozda bolje pitati studentske predstavnike i stavit u taj podforum)
Prije kojih godinu dana sam pokrenula temu prehrane - zanimalo me zasto nemam nista na x-ici, a redovan student sam uz potporu ministarstva. Objasnjenje je bilo da je to zato sto sam sedmu godinu na faksu (od kojih sam 2 placala i nisam imala pravo x-icu, tj da se tocnije izrazim - pravo na subvenciju prehrane).
I tako danas saznam da moj kolega, koji je faks upisao iste godine kad i ja, ima ove godine pravo na subvenciju prehrane iako mu je ovo sedma godina na faksu (teoretski osma, ali je jednu godinu pauzirao pa mu se ta ne racuna).
Kako je to moguce???
Jel ima mozda jos netko kome je ovo >6 godina na faksu (koja mu se racuna, dakle da nije >6 s pauzama) a da ima pravo na subvenciju prehrane?
|
|
[Vrh] |
|
mesic Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 22:21 uto, 17. 10. 2006 Naslov: |
|
|
Koliko ja znam, prava na x-ici imas 6 godina koliko i traje potpora ministarstva. Ako plaćaš ta godina se ne broji, ako pauziraš ne broji se, ako doneseš potvrdu od doktora i odobre ti ju, ne broji se (za ove slučajeve sve znam nekoga). Tako da mi je čudan tvoj slučaj (kolko sam skužio, ovo ti je zapravo 6 godina uz potporu ministarstva?)
Koliko ja znam, prava na x-ici imas 6 godina koliko i traje potpora ministarstva. Ako plaćaš ta godina se ne broji, ako pauziraš ne broji se, ako doneseš potvrdu od doktora i odobre ti ju, ne broji se (za ove slučajeve sve znam nekoga). Tako da mi je čudan tvoj slučaj (kolko sam skužio, ovo ti je zapravo 6 godina uz potporu ministarstva?)
|
|
[Vrh] |
|
allllice Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 10:23 sri, 18. 10. 2006 Naslov: |
|
|
Da, ovo mi je sesta i nemam x-icu niti sam ju imala prosle godine kad mi je bila peta :cry:
i jos jedan paradoks - prosle godine mi je u studomatu pisalo da imam pravo na prehranu (trenutna razina prava = 1) a svejedno nisam imala nis na x-ici. zvale tete u referadi nekog zaduzenog za to, i oni im objasnili da mi je to u principu sedma godina (jer se po njima broji i ona godina kad placam faks, iako ni tad nemam x-icu)
problem je, kolko sam ja shvatila, bio u tome sto je studomat FER-ovski proizvod, a kod njih nema onog - malo placas faks i nisi uz potporu, a onda nakon toga ne placas i uz potporu si. pa mi je studomat redovno biljezio te godine kao da jesam uz potporu, tj brojao ih je u duzinu mog studija.
i sve je to meni bilo jasno, i prihvatila sam cinjenicu da cu ocito ostat bez 2 godine potpore sto se x-ice tice..... i onda jucer vidim situaciju ko moja, a student ima para na x-ici!?!? kako? :cry:
a bed mi je ic u referadu pitat "kak to da neki imaju a neki ne" jer bi uslijedilo pitanje - ma tko ima (nebi mi vjerovali da je isti slucaj ko moj). a nebi htjela imenovat kolegu, da mu nebi zbog mog raspitivanja maknuli novce s x-ice. jer nekako ne vidim da ce meni dat. btw - ove godine mi u studomatu pise trenutna razina prava = 0.
tako da stvarno ne znam sta da radim.
btw - prosle godine sam razgovarala s gomilom ljudi (medju njima i s dekanom) i u principu je odgovor uvijek bio - teoretski bi trebala imat prava na prehranu, al eto - nemas i mi tu nista ne mozemo :shock:
Da, ovo mi je sesta i nemam x-icu niti sam ju imala prosle godine kad mi je bila peta
i jos jedan paradoks - prosle godine mi je u studomatu pisalo da imam pravo na prehranu (trenutna razina prava = 1) a svejedno nisam imala nis na x-ici. zvale tete u referadi nekog zaduzenog za to, i oni im objasnili da mi je to u principu sedma godina (jer se po njima broji i ona godina kad placam faks, iako ni tad nemam x-icu)
problem je, kolko sam ja shvatila, bio u tome sto je studomat FER-ovski proizvod, a kod njih nema onog - malo placas faks i nisi uz potporu, a onda nakon toga ne placas i uz potporu si. pa mi je studomat redovno biljezio te godine kao da jesam uz potporu, tj brojao ih je u duzinu mog studija.
i sve je to meni bilo jasno, i prihvatila sam cinjenicu da cu ocito ostat bez 2 godine potpore sto se x-ice tice..... i onda jucer vidim situaciju ko moja, a student ima para na x-ici!?!? kako?
a bed mi je ic u referadu pitat "kak to da neki imaju a neki ne" jer bi uslijedilo pitanje - ma tko ima (nebi mi vjerovali da je isti slucaj ko moj). a nebi htjela imenovat kolegu, da mu nebi zbog mog raspitivanja maknuli novce s x-ice. jer nekako ne vidim da ce meni dat. btw - ove godine mi u studomatu pise trenutna razina prava = 0.
tako da stvarno ne znam sta da radim.
btw - prosle godine sam razgovarala s gomilom ljudi (medju njima i s dekanom) i u principu je odgovor uvijek bio - teoretski bi trebala imat prava na prehranu, al eto - nemas i mi tu nista ne mozemo
|
|
[Vrh] |
|
mesic Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
B&I Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
totenkopf Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
allllice Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 18:15 sri, 18. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="B&I"]
Bilo bi lijepo kad bi izašla sa točnim podacima o tome tko ima prava i dalje....
ovako opet sve ostaje na rekla-kazala.
[/quote]
Mogu ti reci kako je bilo prije studomata - dok placas faks nemas prava, dok ga ne placas imas prava.
Naravno, moras uzeti u obzir da je dosta stvari specificnost naseg faksa, pa tako i cinjenica da si, kad placas, bez potpore ministarstva, a onda kad upises visu godinu si opet uz potporu (sto, kolko mi se cini, ne postoji na nijednom drugom faksu).
Otkad je dosao studomat, stvar se malo promijenila - studomat ti godine koje placas racuna u tvoj redovni studij (ne broji samo pauze ili npr ako ti naknadno odobre pad bez pada zbog bolesti), pa ako studiras vise od 6 godina (iako si neke godine platio) nakon toga vise nemas prava (dakle moze ti se dogoditi da si imao x-icu manje od 6 godina, kao npr ja).
No sama cinjenica da postoji (bar) jedna osoba za koju to ne vrijedi me jako zbunjuje. Naime, sve ovo sto sam gore napisala su mi rekli prosle godine kad sam se raspitivala zasto nemam x-icu.
Jesu li ove godine ista pametniji.... sumnjam. U svakom slucaju - slijedeci tjedan, kad budem na faksu konacno, cu se (opet :roll:) raspitat u referadi. A mozda opet svratim i do dekana...
Pa vam javim sto su mi ovaj put rekli.
B&I (napisa): |
Bilo bi lijepo kad bi izašla sa točnim podacima o tome tko ima prava i dalje....
ovako opet sve ostaje na rekla-kazala.
|
Mogu ti reci kako je bilo prije studomata - dok placas faks nemas prava, dok ga ne placas imas prava.
Naravno, moras uzeti u obzir da je dosta stvari specificnost naseg faksa, pa tako i cinjenica da si, kad placas, bez potpore ministarstva, a onda kad upises visu godinu si opet uz potporu (sto, kolko mi se cini, ne postoji na nijednom drugom faksu).
Otkad je dosao studomat, stvar se malo promijenila - studomat ti godine koje placas racuna u tvoj redovni studij (ne broji samo pauze ili npr ako ti naknadno odobre pad bez pada zbog bolesti), pa ako studiras vise od 6 godina (iako si neke godine platio) nakon toga vise nemas prava (dakle moze ti se dogoditi da si imao x-icu manje od 6 godina, kao npr ja).
No sama cinjenica da postoji (bar) jedna osoba za koju to ne vrijedi me jako zbunjuje. Naime, sve ovo sto sam gore napisala su mi rekli prosle godine kad sam se raspitivala zasto nemam x-icu.
Jesu li ove godine ista pametniji.... sumnjam. U svakom slucaju - slijedeci tjedan, kad budem na faksu konacno, cu se (opet ) raspitat u referadi. A mozda opet svratim i do dekana...
Pa vam javim sto su mi ovaj put rekli.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Vl4do Forumaš s poteškoćama u pisanju
|
|
[Vrh] |
|
raspjevani_opat Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Vl4do Forumaš s poteškoćama u pisanju
|
|
[Vrh] |
|
allllice Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 9:23 sri, 25. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Savjetujem da popricas s cinikom (kao predstavnikom studenata u Senatu), pa ce te on dalje uputiti. 8)[/quote]
Eto, "popricala" sam s njim. To je izgledalo tako da sam u iznijela svoj problem, a on je na to rekao "ne znam" i otisao :???:
Sve mi se cini da cu opet ja morat sve rjesavat :? (ocito je to samo moj problem...). Nis, danas cu svratit do referade, ak ne bude prevelika guzva, i malo se raspitat.
vsego (napisa): | Savjetujem da popricas s cinikom (kao predstavnikom studenata u Senatu), pa ce te on dalje uputiti. |
Eto, "popricala" sam s njim. To je izgledalo tako da sam u iznijela svoj problem, a on je na to rekao "ne znam" i otisao
Sve mi se cini da cu opet ja morat sve rjesavat (ocito je to samo moj problem...). Nis, danas cu svratit do referade, ak ne bude prevelika guzva, i malo se raspitat.
|
|
[Vrh] |
|
cinik Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 12:16 sri, 25. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="allllice"]Eto, "popricala" sam s njim. To je izgledalo tako da sam u iznijela svoj problem, a on je na to rekao "ne znam" i otisao :???: [/quote]
Molim te nemoj tako dramaticno prikazivati moj odlazak -- zurio sam se (trazio sam nekoga), pa sam samo na tren dosao cuti (kad si mi vec smsala, a bila si u citaonici) koji problem imas (nisam citao ovu raspravu na forumu). Ispricavam se sto je ispalo da samo bjezim od problema.
Pravila o iksicama ne znam tocno. Zakon o SZ-u (NN139/97) ih definira i kaze da je sve u pravilnicima ministarstva.
Izvadjeno iz [url=http://degiorgi.math.hr/forum/posting.php?mode=quote&p=39792]stare rasprave[/url] koju si isto ti zapocela.
[quote="Pravilnik o potpori za pokriće troškova prehrane studenata - NN-51/02"]
OSTVARIVANJE PRAVA I OPSEG POTPORE
Članak 7.
snip...
(7) Razine prava označavaju se simbolima 1, 2, 2.5 i 3.
(8[i][/i]) Razina prava 1, 2, 2.5 i 3 znači pravo na potporu za jedan, dva, dva i pol i tri kompletna obroka dnevno. Pravo na potporu dodjeljuje se redovitom studentu koji studira za vrijeme propisanog trajanja studija, pri čemu ukupno trajanje studija može biti [b]najviše za trećinu dulje od propisanog trajanja studija, odnosno do konca akademske godine u kojoj taj rok istječe.[/b] Pravo na potporu [b]ne pripada studentu koji nakon ponavljanja neke godine studija ponovno ponavlja istu godinu,[/b] čak ni u slučaju kad je statutom visokog učilišta i za takvog studenta predviđen status redovitog studenta.
[/quote]
Originalno sam htio napisati:
[i]Po boldanom dijelu tvoj kolega ne bi smio imati pravo na prehranu, makar nije ni jednom dvaput pao godinu, osim ako je barem dvije pauzirao. Ti, koliko znam, nisi niti jednu pauzirala, pa, stoga, nemas to pravo.[/i]
No, nakon malo mozganja, ispalo je ovo. Ne znam jesi li na 4. ili 3. godini, ali sam siguran da si placala godine, dakle bila >2 puta na istoj godini. Za to vrijeme nisi imala pravo na subvencioniranu klopu (kaze pravilnik). Ako je to bilo barem 3 godine tako (a cini mi se da jest), tada si ostrivala pravo, onda si mogla ostvariti pravo 4 godine, odnosno 5 ako si na 4. godini. Naime, pravilnik kaze najvise [latex]{4\over 3}x[/latex] godina, gdje je [latex]x[/latex] broj godina koliko traje studij, onda bi ti morala imati pravo na prehranu. O tome odlucuje MO (ali ne znam na kojoj razini).
'ave fun!
Sinisa
allllice (napisa): | Eto, "popricala" sam s njim. To je izgledalo tako da sam u iznijela svoj problem, a on je na to rekao "ne znam" i otisao |
Molim te nemoj tako dramaticno prikazivati moj odlazak – zurio sam se (trazio sam nekoga), pa sam samo na tren dosao cuti (kad si mi vec smsala, a bila si u citaonici) koji problem imas (nisam citao ovu raspravu na forumu). Ispricavam se sto je ispalo da samo bjezim od problema.
Pravila o iksicama ne znam tocno. Zakon o SZ-u (NN139/97) ih definira i kaze da je sve u pravilnicima ministarstva.
Izvadjeno iz stare rasprave koju si isto ti zapocela.
Pravilnik o potpori za pokriće troškova prehrane studenata - NN-51/02 (napisa): |
OSTVARIVANJE PRAVA I OPSEG POTPORE
Članak 7.
snip...
(7) Razine prava označavaju se simbolima 1, 2, 2.5 i 3.
(8) Razina prava 1, 2, 2.5 i 3 znači pravo na potporu za jedan, dva, dva i pol i tri kompletna obroka dnevno. Pravo na potporu dodjeljuje se redovitom studentu koji studira za vrijeme propisanog trajanja studija, pri čemu ukupno trajanje studija može biti najviše za trećinu dulje od propisanog trajanja studija, odnosno do konca akademske godine u kojoj taj rok istječe. Pravo na potporu ne pripada studentu koji nakon ponavljanja neke godine studija ponovno ponavlja istu godinu, čak ni u slučaju kad je statutom visokog učilišta i za takvog studenta predviđen status redovitog studenta.
|
Originalno sam htio napisati:
Po boldanom dijelu tvoj kolega ne bi smio imati pravo na prehranu, makar nije ni jednom dvaput pao godinu, osim ako je barem dvije pauzirao. Ti, koliko znam, nisi niti jednu pauzirala, pa, stoga, nemas to pravo.
No, nakon malo mozganja, ispalo je ovo. Ne znam jesi li na 4. ili 3. godini, ali sam siguran da si placala godine, dakle bila >2 puta na istoj godini. Za to vrijeme nisi imala pravo na subvencioniranu klopu (kaze pravilnik). Ako je to bilo barem 3 godine tako (a cini mi se da jest), tada si ostrivala pravo, onda si mogla ostvariti pravo 4 godine, odnosno 5 ako si na 4. godini. Naime, pravilnik kaze najvise godina, gdje je broj godina koliko traje studij, onda bi ti morala imati pravo na prehranu. O tome odlucuje MO (ali ne znam na kojoj razini).
'ave fun!
Sinisa
_________________ Oslobodjen Senata.
|
|
[Vrh] |
|
allllice Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 16:22 sri, 25. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="cinik"]
Molim te nemoj tako dramaticno prikazivati moj odlazak -- zurio sam se (trazio sam nekoga), pa sam samo na tren dosao cuti (kad si mi vec smsala, a bila si u citaonici) koji problem imas (nisam citao ovu raspravu na forumu). Ispricavam se sto je ispalo da samo bjezim od problema.[/quote]
Nije mi bila namjera to prikazati dramaticno, al sta je - je, izgledalo je kao da bjezis cisto zato sto nigdje u tvom odgovoru nije bilo naznaka da ces se pozabaviti time. :wink:
(U svakom slucaju hvala sto si svratio do citaone :) )
No, da se vratimo na temu.... da, placala sam 2 godine, pa ako i njih racunas ovo mi je osma godina i zato nemam prava na prehranu (zbog onog 2/3 duzine studija). al to i dalje ne objasnjava zasto moj kolega (i dobar frend :) ) ima prava na prehranu a ovo mu je sedma godina, sto je i dalje >2/3 trajanja studija.
(upisao je faks kad i ja, al je jednu godinu pauzirao. sve ostalo mu je kao i meni).
cinik (napisa): |
Molim te nemoj tako dramaticno prikazivati moj odlazak – zurio sam se (trazio sam nekoga), pa sam samo na tren dosao cuti (kad si mi vec smsala, a bila si u citaonici) koji problem imas (nisam citao ovu raspravu na forumu). Ispricavam se sto je ispalo da samo bjezim od problema. |
Nije mi bila namjera to prikazati dramaticno, al sta je - je, izgledalo je kao da bjezis cisto zato sto nigdje u tvom odgovoru nije bilo naznaka da ces se pozabaviti time.
(U svakom slucaju hvala sto si svratio do citaone )
No, da se vratimo na temu.... da, placala sam 2 godine, pa ako i njih racunas ovo mi je osma godina i zato nemam prava na prehranu (zbog onog 2/3 duzine studija). al to i dalje ne objasnjava zasto moj kolega (i dobar frend ) ima prava na prehranu a ovo mu je sedma godina, sto je i dalje >2/3 trajanja studija.
(upisao je faks kad i ja, al je jednu godinu pauzirao. sve ostalo mu je kao i meni).
|
|
[Vrh] |
|
cinik Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
allllice Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
cinik Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 20:20 sri, 25. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="allllice"]...napisano da mi je razina prava na prehranu = 1 (to mi je MO odredio), a svejedno nisam imala nis na x-ici....[/quote]
Dakle, mogucnost je sljedeca -- kako si iznimni slucaj, a to su dva odvojena papira (prava uopce, razina prava), mogucnost da su automatski zeznuli jedan od njih na referadi u cijeloj onoj hrpi je velika. Prilicno sam uvjeren da je i jedno i drugo samo i iskljucivo do referade. Mozda jedino moraju popuniti neki papir na kojem pise da studiras vise od 6 godina, pa onda MZOS "zna" da nemas pravo na prehranu, dok tvoj kolega ima specijalan papir jer je pauzirao, pa se onda to detaljnije gleda. Ovo sve govorim napamet, jer po pravilniku bi se ti mozda i mogla izvuci, pa stvar vuce jaaaaaaaaaaaaaaaaaaako na administrativnu gresku.
'ave fun!
Sinisa
allllice (napisa): | ...napisano da mi je razina prava na prehranu = 1 (to mi je MO odredio), a svejedno nisam imala nis na x-ici.... |
Dakle, mogucnost je sljedeca – kako si iznimni slucaj, a to su dva odvojena papira (prava uopce, razina prava), mogucnost da su automatski zeznuli jedan od njih na referadi u cijeloj onoj hrpi je velika. Prilicno sam uvjeren da je i jedno i drugo samo i iskljucivo do referade. Mozda jedino moraju popuniti neki papir na kojem pise da studiras vise od 6 godina, pa onda MZOS "zna" da nemas pravo na prehranu, dok tvoj kolega ima specijalan papir jer je pauzirao, pa se onda to detaljnije gleda. Ovo sve govorim napamet, jer po pravilniku bi se ti mozda i mogla izvuci, pa stvar vuce jaaaaaaaaaaaaaaaaaaako na administrativnu gresku.
'ave fun!
Sinisa
_________________ Oslobodjen Senata.
|
|
[Vrh] |
|
|