Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 11:20 sri, 18. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Zivac"][quote="goranm"]Ja nisam rekao nauk, rekao sam standard.
Na prvoj godini smo svi morali prihvatiti ANSI-C standard u programiranju. Tko ga nije htio prihvatio, vjerojatno je pao kolegij jer se nisu priznavali programi u drugim standardima.
Isto tako lijecnici imaju standarde po kojima se moraju ravnati (jer izmedu ostaloga, studij im se bazira na istom standardu kao svugdje u svijetu), jer ako se ne ravnaju, nemaju sto raditi kao lijecnici.[/quote]
Ok, to stoji. Time pomičeš pitanje bolesti homoseksualaca iz sfere istine u sferu standarda. Dakle, pitanje je li istina da su oni bolesni je bespredmento. Mi smo se jednostavno dogovorili da njih nećemo smatrati bolesnima u našem zdravstvenom sustavu iz pragmatičnih razloga. :)[/quote]
Nismo se mi dogovorili, dogovorili su se drugi ljudi i rekli to ćemo od sada smatrati takvim i takvim iz njima poznatih razloga koji su vrlo vjerojatno bili potkrijepljeni valjanom argumentacijom. :) Mislim, možeš ti to pomicati iz koje god sfere hoćeš u koju god sferu zaželiš, ali uvijek ostaje problem zašto to baš radimo. Kako reći da homoseksualnost je/nije bolest, kada niti nije jasno definirano što bolest jest. Kako zadržati homoseksualnost u sferi istine? Nikako, jer niti bolest nije tamo.
Trudnoća se isto tako može shvatiti kao bolest, i iz filozofskih i iz fizioloških razloga. Filozof može to protumačiti kao da se u nekoj mjeri tijelo trudnice bori za opstanak i boji se rizika smrti pri porodu i da će nakon rođenja postati beskorisnim (slično kao u svijetu kukaca kada, ako matica "rodi" drugu ženku, njih dvije se nasmrt bore za prevlast) jer je nova, mlađa i jača jedinka došla na svijet.
Dok će doktor reći da se svi ti simptomi (čudan izbor mojih riječi, jer se simptom veže s nekakvom bolesti) trudnoće javljalju zbog povišene razine hormona, promjene tijelu itd itd itd, a opet, bezobzira na sve neregularnosti u tijelu i umu koje više liče na kakvu bolest nego bilo što drugo, rekli smo - trudnoća nije bolest već - drugo stanje.
Homoseksualnost je isto tako - drugi izbor.
Zivac (napisa): | goranm (napisa): | Ja nisam rekao nauk, rekao sam standard.
Na prvoj godini smo svi morali prihvatiti ANSI-C standard u programiranju. Tko ga nije htio prihvatio, vjerojatno je pao kolegij jer se nisu priznavali programi u drugim standardima.
Isto tako lijecnici imaju standarde po kojima se moraju ravnati (jer izmedu ostaloga, studij im se bazira na istom standardu kao svugdje u svijetu), jer ako se ne ravnaju, nemaju sto raditi kao lijecnici. |
Ok, to stoji. Time pomičeš pitanje bolesti homoseksualaca iz sfere istine u sferu standarda. Dakle, pitanje je li istina da su oni bolesni je bespredmento. Mi smo se jednostavno dogovorili da njih nećemo smatrati bolesnima u našem zdravstvenom sustavu iz pragmatičnih razloga.  |
Nismo se mi dogovorili, dogovorili su se drugi ljudi i rekli to ćemo od sada smatrati takvim i takvim iz njima poznatih razloga koji su vrlo vjerojatno bili potkrijepljeni valjanom argumentacijom. Mislim, možeš ti to pomicati iz koje god sfere hoćeš u koju god sferu zaželiš, ali uvijek ostaje problem zašto to baš radimo. Kako reći da homoseksualnost je/nije bolest, kada niti nije jasno definirano što bolest jest. Kako zadržati homoseksualnost u sferi istine? Nikako, jer niti bolest nije tamo.
Trudnoća se isto tako može shvatiti kao bolest, i iz filozofskih i iz fizioloških razloga. Filozof može to protumačiti kao da se u nekoj mjeri tijelo trudnice bori za opstanak i boji se rizika smrti pri porodu i da će nakon rođenja postati beskorisnim (slično kao u svijetu kukaca kada, ako matica "rodi" drugu ženku, njih dvije se nasmrt bore za prevlast) jer je nova, mlađa i jača jedinka došla na svijet.
Dok će doktor reći da se svi ti simptomi (čudan izbor mojih riječi, jer se simptom veže s nekakvom bolesti) trudnoće javljalju zbog povišene razine hormona, promjene tijelu itd itd itd, a opet, bezobzira na sve neregularnosti u tijelu i umu koje više liče na kakvu bolest nego bilo što drugo, rekli smo - trudnoća nije bolest već - drugo stanje.
Homoseksualnost je isto tako - drugi izbor.
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 11:33 sri, 18. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="c2h5oh"]
cek malo, zar ti stvarno vjerujes da je to normalno. ostavimo se sad boga i isusa (vidim da si reko da si katolik pa svi znamo sto mislis krscanstvo o tome ali zelim vidjeti sta ti mislis).
[/quote]
IMO - da, normalno je. Nije to neka ljudska izmisljotina. U slucaju da nisi pozorno pratio topic, vidi ovo: [url]http://www.net.hr/kultura/page/2006/10/17/0118006.html[/url]
[quote]
da rekao je da nije izabrao to. mislim stvarno. SVE u zivotu se moze promjeniti cak i seksualna orjentacija.
[/quote]
Tu nisi u pravu. Novija istrazivanja ukazuju na to da se seksualna orjentacija (hetero/homo/bi) definira vec u prenatalnoj fazi razvoja i nakon toga je zacementirana.
[quote]
nek prizna da mu je super bit pederom. ok i ja se sa time slazem, nek ima decka, nek se ljude,drze za ruke, vole i sve ostalo, al nemoze tvrdit netko da je to normalno.
[/quote]
Moze. Ja (koji sam hetero) tvrdim da je homoseksualnost sasvim normalna, prirodna cak i relativno ucestala pojava u zivotinjskom svijetu. Za ovo da je prirodna i relativno ucestala pojava postoje i dokazi, dok je pitanje "normalnosti" stvar definicije pojma [i]normalno[/i].
[quote]
zar je normalno da oni posvajaju djecu?
[/quote]
Opet [i]normalno[/i]...
Postavimo pitanje ovako: da li je bolje za dijete da zivi u domu za nezbrinutu djecu i nakon 18. godine zavrsi na ulici ili je bolje da ima nekoga tko ce se za njega/nju brinuti, voljeti ga/ju i postivati?
[quote]
al zamisli sebe u situaciji kad dodjes u 1 razred skole i pita uciteljica sta radi tata.
ti velis koji? :)
mislim stvarno.
[/quote]
To je problem netolerantnog drustva, a ne homoseksualnih parova.
[quote]
i da mozda jesam malo konzervativan ali po meni nije normalno ljubovati sa istim spolom.[/quote]
Imas pravo na svoje misljenje. Samo ga nemoj nikome nametati izjavama poput
[quote]
nemoze tvrdit netko da je to normalno
[/quote]
c2h5oh (napisa): |
cek malo, zar ti stvarno vjerujes da je to normalno. ostavimo se sad boga i isusa (vidim da si reko da si katolik pa svi znamo sto mislis krscanstvo o tome ali zelim vidjeti sta ti mislis).
|
IMO - da, normalno je. Nije to neka ljudska izmisljotina. U slucaju da nisi pozorno pratio topic, vidi ovo: http://www.net.hr/kultura/page/2006/10/17/0118006.html
Citat: |
da rekao je da nije izabrao to. mislim stvarno. SVE u zivotu se moze promjeniti cak i seksualna orjentacija.
|
Tu nisi u pravu. Novija istrazivanja ukazuju na to da se seksualna orjentacija (hetero/homo/bi) definira vec u prenatalnoj fazi razvoja i nakon toga je zacementirana.
nek prizna da mu je super bit pederom. ok i ja se sa time slazem, nek ima decka, nek se ljude,drze za ruke, vole i sve ostalo, al nemoze tvrdit netko da je to normalno.
|
Moze. Ja (koji sam hetero) tvrdim da je homoseksualnost sasvim normalna, prirodna cak i relativno ucestala pojava u zivotinjskom svijetu. Za ovo da je prirodna i relativno ucestala pojava postoje i dokazi, dok je pitanje "normalnosti" stvar definicije pojma normalno.
|
Opet normalno...
Postavimo pitanje ovako: da li je bolje za dijete da zivi u domu za nezbrinutu djecu i nakon 18. godine zavrsi na ulici ili je bolje da ima nekoga tko ce se za njega/nju brinuti, voljeti ga/ju i postivati?
al zamisli sebe u situaciji kad dodjes u 1 razred skole i pita uciteljica sta radi tata.
ti velis koji?
mislim stvarno.
|
To je problem netolerantnog drustva, a ne homoseksualnih parova.
i da mozda jesam malo konzervativan ali po meni nije normalno ljubovati sa istim spolom. |
Imas pravo na svoje misljenje. Samo ga nemoj nikome nametati izjavama poput
nemoze tvrdit netko da je to normalno
|
_________________ Extraordinary claims require extraordinary evidence. – Carl Sagan
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
alen Forumaš(ica)

|
Postano: 11:37 sri, 18. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="c2h5oh"]cek malo, zar ti stvarno vjerujes da je to normalno. ostavimo se sad boga i isusa (vidim da si reko da si katolik pa svi znamo sto mislis krscanstvo o tome ali zelim vidjeti sta ti mislis).[/quote]
To što sam katolik ne znači da ne mislim svojom glavom. Ono što ja vjerujem da je normalno... Evo, ovako, doživljavanje "normalnog" je stvar percepcije. Objektivno, "normalno" ne postoji, samo percepcija nečega kao normalno, uobičajeno. Npr. kad Zlatku Sudcu prokrvare rane usred propovijedi, to nije normalno za puk (gotovo cijeli) jer se "normalnim" ljudima to ne dešava. Ali objektivno, govoriti o "normalnosti" toga je besmisleno. Puno stvari koje su za mene normalne, drugima su nevjerojatne ili "nenormalne", ali vjerujem da se vremenom svatko može naviknuti i na "najnenormalnije" stvari.
Ja mislim da je besmisleno govoriti ljudima da se oni zapravo ne vole. Kao da tebi netko kaže da nisi zaljubljen (zaljubljenost i ljubav nisu isto, znam), koji to efekt ima na tebe? Prestaneš bit zaljubljen?
[quote="c2h5oh"]da rekao je da nije izabrao to. mislim stvarno. SVE u zivotu se moze promjeniti cak i seksualna orjentacija. nek prizna da mu je super bit pederom. ok i ja se sa time slazem, nek ima decka, nek se ljude,drze za ruke, vole i sve ostalo, al nemoze tvrdit netko da je to normalno.[/quote]
Hm, ja se ne sjećam kad sam izabrao bit heteroseksualac, i ne znam kak bi mogao postat bi ili homo, al valjda ti najbolje znaš da homoseksualci mogu birat (vjerojatno isto ko i ja). hm, evo opet, ne postoji objektivno "normalno". ja tvrdim da je za mene to normlano. ti kažeš da to [b]za tebe[/b] nije normalno.
[quote="c2h5oh"]zar je normalno da oni posvajaju djecu?
ajde nek se i zene u crkvi ako zele?
mislim stvarno.
i da mozda jesam malo konzervativan ali po meni nije normalno ljubovati sa istim spolom.[/quote]
Hm, o posvajanju nemam mišljenje jer mi se čini prekomplicirano za sad da bih mogao nešt o tom zaključit.
c2h5oh (napisa): | cek malo, zar ti stvarno vjerujes da je to normalno. ostavimo se sad boga i isusa (vidim da si reko da si katolik pa svi znamo sto mislis krscanstvo o tome ali zelim vidjeti sta ti mislis). |
To što sam katolik ne znači da ne mislim svojom glavom. Ono što ja vjerujem da je normalno... Evo, ovako, doživljavanje "normalnog" je stvar percepcije. Objektivno, "normalno" ne postoji, samo percepcija nečega kao normalno, uobičajeno. Npr. kad Zlatku Sudcu prokrvare rane usred propovijedi, to nije normalno za puk (gotovo cijeli) jer se "normalnim" ljudima to ne dešava. Ali objektivno, govoriti o "normalnosti" toga je besmisleno. Puno stvari koje su za mene normalne, drugima su nevjerojatne ili "nenormalne", ali vjerujem da se vremenom svatko može naviknuti i na "najnenormalnije" stvari.
Ja mislim da je besmisleno govoriti ljudima da se oni zapravo ne vole. Kao da tebi netko kaže da nisi zaljubljen (zaljubljenost i ljubav nisu isto, znam), koji to efekt ima na tebe? Prestaneš bit zaljubljen?
c2h5oh (napisa): | da rekao je da nije izabrao to. mislim stvarno. SVE u zivotu se moze promjeniti cak i seksualna orjentacija. nek prizna da mu je super bit pederom. ok i ja se sa time slazem, nek ima decka, nek se ljude,drze za ruke, vole i sve ostalo, al nemoze tvrdit netko da je to normalno. |
Hm, ja se ne sjećam kad sam izabrao bit heteroseksualac, i ne znam kak bi mogao postat bi ili homo, al valjda ti najbolje znaš da homoseksualci mogu birat (vjerojatno isto ko i ja). hm, evo opet, ne postoji objektivno "normalno". ja tvrdim da je za mene to normlano. ti kažeš da to za tebe nije normalno.
c2h5oh (napisa): | zar je normalno da oni posvajaju djecu?
ti velis koji?
mislim stvarno.
i da mozda jesam malo konzervativan ali po meni nije normalno ljubovati sa istim spolom. |
Hm, o posvajanju nemam mišljenje jer mi se čini prekomplicirano za sad da bih mogao nešt o tom zaključit.
_________________ Između ostalog, mislim da bi kolegij mjera i integral trebao imati svoj podforum među kolegijima treće godine
|
|
[Vrh] |
|
c2h5oh Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 12:28 sri, 18. 10. 2006 Naslov: |
|
|
ajde ovako uc odgovarati jer neam prevec vremena buduci da sam na poslu pa mozda necu biti pretjerano opsiran u svojim izjavama.
[quote]Hm, ja se ne sjećam kad sam izabrao bit heteroseksualac, i ne znam kak bi mogao postat bi ili homo, al valjda ti najbolje znaš da homoseksualci mogu birat (vjerojatno isto ko i ja). hm, evo opet, ne postoji objektivno "normalno". ja tvrdim da je za mene to normlano. ti kažeš da to za tebe nije normalno.[/quote]
normalno je naravno stvar osobne percepcije i potpuno subjektivna stvar. Kao sto sam vec napomenuo meni to nije normalno jer vjerujem da neke razlike postoje izmedju spolova i da su te razlike ovdje radi nekog razloga a ne nekakve izmisljotine.
[quote]Tu nisi u pravu. Novija istrazivanja ukazuju na to da se seksualna orjentacija (hetero/homo/bi) definira vec u prenatalnoj fazi razvoja i nakon toga je zacementirana.[/quote]
nisi izabrao da si hetero? pa cekaj malo od najranijih dana se druzis i sa muskima i sa zenama. tocnije muski se vise druze sa muskima pa je logicno onda da pocnes imati simpatije prema svom spolu. Ali svejedno ih nemas vec te zanimaju cure. kao i veliku vecinu ljudi (koji su naravno okrenuti hetero u svom seksualnom opredjeljenju). kao sto sam vec nekoliko puta rekao u mojim psotovima da je problem taj sto nevidim logicnosti kako bi nesto poput homoseksualnosti bilo korisno za zajednicu i opcenito ljudski rod.
novija istrazivanja su kompetentija od starijih? dakle ono sta je pitagora rekao bi se trebalo uzeti sa nekom dozom nepovjerenja? jer ipak on nije radio novija istrazivanja.
istina i u staro doba se homoseksualizam "prihvacao" naime vrlo napredan narod za nas barbare Japanci su prakticirali homoseksualnost u svim pogledima, dapace cak su odrzavali seksualne odnose i sa maloljetnicima jer je to bilo tada najnormalnije (prema prihvacanju drustva). mislim da ovo oko istrazivanja je glupost jer JA sam covjek, mogu misliti. COGITO, ERGO SUM --> samim time dajem si za pravo da mogu reci da svoje seksualno opredjeljenje mogu promjeniti.
[quote]IMO - da, normalno je. Nije to neka ljudska izmisljotina. U slucaju da nisi pozorno pratio topic, vidi ovo: http://www.net.hr/kultura/page/2006/10/17/0118006.html
[/quote]
nemogu na tu stranicu sa posla tako da cu provjeriti kasnije od doma ako se sjetim. kao sto si i napisao IMO dakle in my opinion nije ;)
[quote]Ovo bas nije u okviru akademske rasprave. [/quote]
ok slazem se sa tobom da bih trebao biti malo pristojniji oko akademski neprihvacenih rijeci.
[quote]Moze. Ja (koji sam hetero) tvrdim da je homoseksualnost sasvim normalna, prirodna cak i relativno ucestala pojava u zivotinjskom svijetu. Za ovo da je prirodna i relativno ucestala pojava postoje i dokazi, dok je pitanje "normalnosti" stvar definicije pojma normalno.[/quote]
Zasto si morao napomenuti na pocetku da si hetero? zar si sumljao u svoje opredjeljenje ili samo zelis se ograditi od toga da nisi homo? mislim tvoja prva recenica se kosi sa tvojim nacelima da je to "normalno".
[quote]Opet normalno...
Postavimo pitanje ovako: da li je bolje za dijete da zivi u domu za nezbrinutu djecu i nakon 18. godine zavrsi na ulici ili je bolje da ima nekoga tko ce se za njega/nju brinuti, voljeti ga/ju i postivati?[/quote]
slazem se u potpunosti da je bolje da neko dijete ima topli dom pa makar imao 2 tate ili 2 mame nego da sse vucara po domu i bude kriminalac. samo tvrdim da nece sva djeca koja budu u domu ispasti kriminalci a kao sto si sam rekao istrazivanja su takodjer pokazala da ljudi su vrlo povodljivi. dakle ako bi netko imao 2 tate vjerujem da bi imao puno vece sanse postati homoseksualac nego da je zivio u domu.
[quote]To je problem netolerantnog drustva, a ne homoseksualnih parova.[/quote]
drustvo je krivo za puno vece probleme tako da se to jednostavno mora prihvatiti.
[quote]Imas pravo na svoje misljenje. Samo ga nemoj nikome nametati izjavama poput[/quote]
zasto bi nekome morao nametati svoje misljenje? samo apeliram na ljude da malo razmisle.
[quote]Malo mi se čini grub predzadnji post od c2h5oh i mislim da nije u skladu sa uputama danim na forumu.[/quote]
u ovo necu ulazit dovoljno dugo sam na forumu da znam kako se treba ponasati. u vezi grubosti neznam zasto se uvijek povlaci taj pridjev grubost kad netko iznese misljenje o nekoj od manjina (potlacenog dijela stanovnistva)
takodjer neznam zasto ti vec nisi pozvala/pozvao socijalnu sluzbu ako takvi problematikusi zive u tvom ulazu/zgradi ako si tako upucen u cijelu situaciju. ako neces ti reci meni imena pa cu ja pozvati socijalnu sluzbu pa da se dijetetu omoguci normalan zivot. (ups opet ja sa tim normalan).
ajde ovako uc odgovarati jer neam prevec vremena buduci da sam na poslu pa mozda necu biti pretjerano opsiran u svojim izjavama.
Citat: | Hm, ja se ne sjećam kad sam izabrao bit heteroseksualac, i ne znam kak bi mogao postat bi ili homo, al valjda ti najbolje znaš da homoseksualci mogu birat (vjerojatno isto ko i ja). hm, evo opet, ne postoji objektivno "normalno". ja tvrdim da je za mene to normlano. ti kažeš da to za tebe nije normalno. |
normalno je naravno stvar osobne percepcije i potpuno subjektivna stvar. Kao sto sam vec napomenuo meni to nije normalno jer vjerujem da neke razlike postoje izmedju spolova i da su te razlike ovdje radi nekog razloga a ne nekakve izmisljotine.
Citat: | Tu nisi u pravu. Novija istrazivanja ukazuju na to da se seksualna orjentacija (hetero/homo/bi) definira vec u prenatalnoj fazi razvoja i nakon toga je zacementirana. |
nisi izabrao da si hetero? pa cekaj malo od najranijih dana se druzis i sa muskima i sa zenama. tocnije muski se vise druze sa muskima pa je logicno onda da pocnes imati simpatije prema svom spolu. Ali svejedno ih nemas vec te zanimaju cure. kao i veliku vecinu ljudi (koji su naravno okrenuti hetero u svom seksualnom opredjeljenju). kao sto sam vec nekoliko puta rekao u mojim psotovima da je problem taj sto nevidim logicnosti kako bi nesto poput homoseksualnosti bilo korisno za zajednicu i opcenito ljudski rod.
novija istrazivanja su kompetentija od starijih? dakle ono sta je pitagora rekao bi se trebalo uzeti sa nekom dozom nepovjerenja? jer ipak on nije radio novija istrazivanja.
istina i u staro doba se homoseksualizam "prihvacao" naime vrlo napredan narod za nas barbare Japanci su prakticirali homoseksualnost u svim pogledima, dapace cak su odrzavali seksualne odnose i sa maloljetnicima jer je to bilo tada najnormalnije (prema prihvacanju drustva). mislim da ovo oko istrazivanja je glupost jer JA sam covjek, mogu misliti. COGITO, ERGO SUM → samim time dajem si za pravo da mogu reci da svoje seksualno opredjeljenje mogu promjeniti.
nemogu na tu stranicu sa posla tako da cu provjeriti kasnije od doma ako se sjetim. kao sto si i napisao IMO dakle in my opinion nije
Citat: | Ovo bas nije u okviru akademske rasprave. |
ok slazem se sa tobom da bih trebao biti malo pristojniji oko akademski neprihvacenih rijeci.
Citat: | Moze. Ja (koji sam hetero) tvrdim da je homoseksualnost sasvim normalna, prirodna cak i relativno ucestala pojava u zivotinjskom svijetu. Za ovo da je prirodna i relativno ucestala pojava postoje i dokazi, dok je pitanje "normalnosti" stvar definicije pojma normalno. |
Zasto si morao napomenuti na pocetku da si hetero? zar si sumljao u svoje opredjeljenje ili samo zelis se ograditi od toga da nisi homo? mislim tvoja prva recenica se kosi sa tvojim nacelima da je to "normalno".
Citat: | Opet normalno...
Postavimo pitanje ovako: da li je bolje za dijete da zivi u domu za nezbrinutu djecu i nakon 18. godine zavrsi na ulici ili je bolje da ima nekoga tko ce se za njega/nju brinuti, voljeti ga/ju i postivati? |
slazem se u potpunosti da je bolje da neko dijete ima topli dom pa makar imao 2 tate ili 2 mame nego da sse vucara po domu i bude kriminalac. samo tvrdim da nece sva djeca koja budu u domu ispasti kriminalci a kao sto si sam rekao istrazivanja su takodjer pokazala da ljudi su vrlo povodljivi. dakle ako bi netko imao 2 tate vjerujem da bi imao puno vece sanse postati homoseksualac nego da je zivio u domu.
Citat: | To je problem netolerantnog drustva, a ne homoseksualnih parova. |
drustvo je krivo za puno vece probleme tako da se to jednostavno mora prihvatiti.
Citat: | Imas pravo na svoje misljenje. Samo ga nemoj nikome nametati izjavama poput |
zasto bi nekome morao nametati svoje misljenje? samo apeliram na ljude da malo razmisle.
Citat: | Malo mi se čini grub predzadnji post od c2h5oh i mislim da nije u skladu sa uputama danim na forumu. |
u ovo necu ulazit dovoljno dugo sam na forumu da znam kako se treba ponasati. u vezi grubosti neznam zasto se uvijek povlaci taj pridjev grubost kad netko iznese misljenje o nekoj od manjina (potlacenog dijela stanovnistva)
takodjer neznam zasto ti vec nisi pozvala/pozvao socijalnu sluzbu ako takvi problematikusi zive u tvom ulazu/zgradi ako si tako upucen u cijelu situaciju. ako neces ti reci meni imena pa cu ja pozvati socijalnu sluzbu pa da se dijetetu omoguci normalan zivot. (ups opet ja sa tim normalan).
_________________ -----------------------------------------------------------------
I just wanna feel adrenaline rushing through my body.
Life isn't just a straight white line!!!
-----------------------------------------------------------------
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 13:24 sri, 18. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="c2h5oh"]
nisi izabrao da si hetero?
[/quote]
Nisam _izabrao_.
[quote]nevidim logicnosti kako bi nesto poput homoseksualnosti bilo korisno za zajednicu i opcenito ljudski rod[/quote]
Kako je nesto poput plave kose korisno za zajednicu i za ljudski rod? Uopce se ne radi o koristi. Ljudi su razliciti i dok god ne stete jedni drugima sve je ok.
[quote]
novija istrazivanja su kompetentija od starijih?
[/quote]
Utoliko sto koriste moderniju tehnologiju, pa mogu obaviti preciznija mjerenja ili cak mjerenja koja se prije nisu mogla izvrsiti.
[quote]
dakle ono sta je pitagora rekao bi se trebalo uzeti sa nekom dozom nepovjerenja?
[/quote]
Matematika se znacajno razlikuje od (ostalih) prirodnih znanosti, a svi znamo u cemu je 'kvaka'.
[quote]
dajem si za pravo da mogu reci da svoje seksualno opredjeljenje mogu promjeniti.[/quote]
Imas ti pravo reci sto god hoces, ali to ne mijenja cinjenicu da se uopce ne radi o [i]opredjeljenju[/i].
[quote]
[quote]Moze. Ja (koji sam hetero) tvrdim da je homoseksualnost sasvim normalna, prirodna cak i relativno ucestala pojava u zivotinjskom svijetu. Za ovo da je prirodna i relativno ucestala pojava postoje i dokazi, dok je pitanje "normalnosti" stvar definicije pojma normalno.[/quote]
Zasto si morao napomenuti na pocetku da si hetero?
[/quote]
Zelio sam naglasiti da je moguce da heteroseksualna osoba smatra da je homoseksualnost normalna.
[quote]
zar si sumljao u svoje opredjeljenje
[/quote]
Ja se stvarno ne sjecam trenutka kada sam odlucio da cu biti hetero.
[quote]
ili samo zelis se ograditi od toga da nisi homo?
[/quote]
Da, ja sam pritajeni homofob. :roll:
[quote]
mislim tvoja prva recenica se kosi sa tvojim nacelima da je to "normalno".
[/quote]
Ne, ne kosi se.
[quote]slazem se u potpunosti da je bolje da neko dijete ima topli dom pa makar imao 2 tate ili 2 mame nego da sse vucara po domu i bude kriminalac. samo tvrdim da nece sva djeca koja budu u domu ispasti kriminalci a kao sto si sam rekao istrazivanja su takodjer pokazala da ljudi su vrlo povodljivi. dakle ako bi netko imao 2 tate vjerujem da bi imao puno vece sanse postati homoseksualac nego da je zivio u domu.[/quote]
Molim da se ne izvrce moje rijeci. Nigdje ja nisam spominjao nikakve kriminalce, niti sam dovodio u vezu djecu iz domova s kriminalnim ponasanjem.
Nije istina da ce dijete koje posvoje homoseksualci imati vece sanse da postane homoseksualno, jer se seksualna orjentacija odredjuje u prenatalnoj fazi.
[quote]
[/quote]
Prihvatiti? :shock: Ne znam za tebe, ali ja nikoji oblik netolerancije i/ili netrpeljivosti nikada necu prihvatiti.
c2h5oh (napisa): |
nisi izabrao da si hetero?
|
Nisam _izabrao_.
Citat: | nevidim logicnosti kako bi nesto poput homoseksualnosti bilo korisno za zajednicu i opcenito ljudski rod |
Kako je nesto poput plave kose korisno za zajednicu i za ljudski rod? Uopce se ne radi o koristi. Ljudi su razliciti i dok god ne stete jedni drugima sve je ok.
novija istrazivanja su kompetentija od starijih?
|
Utoliko sto koriste moderniju tehnologiju, pa mogu obaviti preciznija mjerenja ili cak mjerenja koja se prije nisu mogla izvrsiti.
dakle ono sta je pitagora rekao bi se trebalo uzeti sa nekom dozom nepovjerenja?
|
Matematika se znacajno razlikuje od (ostalih) prirodnih znanosti, a svi znamo u cemu je 'kvaka'.
dajem si za pravo da mogu reci da svoje seksualno opredjeljenje mogu promjeniti. |
Imas ti pravo reci sto god hoces, ali to ne mijenja cinjenicu da se uopce ne radi o opredjeljenju.
Citat: | Moze. Ja (koji sam hetero) tvrdim da je homoseksualnost sasvim normalna, prirodna cak i relativno ucestala pojava u zivotinjskom svijetu. Za ovo da je prirodna i relativno ucestala pojava postoje i dokazi, dok je pitanje "normalnosti" stvar definicije pojma normalno. |
Zasto si morao napomenuti na pocetku da si hetero?
|
Zelio sam naglasiti da je moguce da heteroseksualna osoba smatra da je homoseksualnost normalna.
zar si sumljao u svoje opredjeljenje
|
Ja se stvarno ne sjecam trenutka kada sam odlucio da cu biti hetero.
ili samo zelis se ograditi od toga da nisi homo?
|
Da, ja sam pritajeni homofob.
mislim tvoja prva recenica se kosi sa tvojim nacelima da je to "normalno".
|
Ne, ne kosi se.
Citat: | slazem se u potpunosti da je bolje da neko dijete ima topli dom pa makar imao 2 tate ili 2 mame nego da sse vucara po domu i bude kriminalac. samo tvrdim da nece sva djeca koja budu u domu ispasti kriminalci a kao sto si sam rekao istrazivanja su takodjer pokazala da ljudi su vrlo povodljivi. dakle ako bi netko imao 2 tate vjerujem da bi imao puno vece sanse postati homoseksualac nego da je zivio u domu. |
Molim da se ne izvrce moje rijeci. Nigdje ja nisam spominjao nikakve kriminalce, niti sam dovodio u vezu djecu iz domova s kriminalnim ponasanjem.
Nije istina da ce dijete koje posvoje homoseksualci imati vece sanse da postane homoseksualno, jer se seksualna orjentacija odredjuje u prenatalnoj fazi.
|
Prihvatiti? Ne znam za tebe, ali ja nikoji oblik netolerancije i/ili netrpeljivosti nikada necu prihvatiti.
_________________ Extraordinary claims require extraordinary evidence. – Carl Sagan
|
|
[Vrh] |
|
kreda Forumaš(ica)

|
Postano: 13:29 sri, 18. 10. 2006 Naslov: |
|
|
Drago mi je da si dugo na forumu i da si samim time tako samouvjeren da znaš kako se treba na forumu ponašati, ali mi nije jasno zašto upotrebljavas glagol [color=blue]<koji je moderator maknuo, pa ga necemo citirati>[/color] i to za kolegu s foruma/faxa ako sam dobro razumjela. Čak i da nisam, mislim da to ne spada pod forumska pravila ponašanja. To što si napisao je grubo, i nepristojno, i kaj sve ne, ali ti si tak dugo na forumu, pa bolje nemoj ulazit u to, vec samo jos jednom procitaj upute koje je vsego vise puta isticao :lol:
:OT: Što se tiče socijalaca, oni su već bili prije par godina na poziv neke susjede i zaključili da djeca nisu ni gladna ni žedna, pa nema potrebe da urgiraju. ALi ovo je ipak neka totalno druga tema...
Drago mi je da si dugo na forumu i da si samim time tako samouvjeren da znaš kako se treba na forumu ponašati, ali mi nije jasno zašto upotrebljavas glagol <koji je moderator maknuo, pa ga necemo citirati> i to za kolegu s foruma/faxa ako sam dobro razumjela. Čak i da nisam, mislim da to ne spada pod forumska pravila ponašanja. To što si napisao je grubo, i nepristojno, i kaj sve ne, ali ti si tak dugo na forumu, pa bolje nemoj ulazit u to, vec samo jos jednom procitaj upute koje je vsego vise puta isticao
Što se tiče socijalaca, oni su već bili prije par godina na poziv neke susjede i zaključili da djeca nisu ni gladna ni žedna, pa nema potrebe da urgiraju. ALi ovo je ipak neka totalno druga tema...
|
|
[Vrh] |
|
Zivac Forumaš s poteškoćama u pisanju

Spol: 
|
Postano: 13:30 sri, 18. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="MB"][quote] Prvo, ja samo logički pobijam tvoju argumentaciju. [/quote]
ovo me podsjeca na igranje mafije... trudis se logicki sve poslozit kako bi uvjerio sve u svoje razmisljanje, no mozda ovdje nisu u pocetku odredjeni dobri i losi- [size=9]mozda su stvarno svi policajci ;)[/size][/quote]
Nisam mafija! :? I znam tko je policajac. :D
[quote="andreao"]A šta bi bilo kad bi ti najbolji frend bio gay?Jel bi i za njega mislio da je nenormalan i automatski se udaljio od njega?[/quote]
Zašto svi vi automatski pretpostavljate da nekoga za koga mislimo da je nemoralan automatski šikaniramo? Isus je rekao da ljubimo i svoje neprijatelje, pa kako nećemo onda prijatelja koji je u nečemu nemoralan. Dapače, možda smo mu onda i potrebniji. Ta ljubav nipošto ne znači da možemo zatvarati oči pred činjenicama. Uostalom, svi smo mi u nečemu nemoralni. :?
[quote="alen"]Ja vjerujem u Boga i smatram se katolikom, ali to da Crkva ima garanciju Božje providnosti je dosta neozbiljna izjava, ako ćemo biti logički strogi, jer je sama Crkva kroz svoju povijest dala dosta protuprimjera tome.[/quote]
Kad se već smatraš katolikom, predlažem da o ovome raspravimo na nekom katoličkom forumu, npr. [url]http://www.katolink.net/forum/[/url]. Ukratko, ovi primjeri na koje misliš, kao i još mnogo toga, ne spadaju u nezabludivo učenje Crkve.
MB (napisa): | Citat: | Prvo, ja samo logički pobijam tvoju argumentaciju. |
ovo me podsjeca na igranje mafije... trudis se logicki sve poslozit kako bi uvjerio sve u svoje razmisljanje, no mozda ovdje nisu u pocetku odredjeni dobri i losi- mozda su stvarno svi policajci  |
Nisam mafija! I znam tko je policajac.
andreao (napisa): | A šta bi bilo kad bi ti najbolji frend bio gay?Jel bi i za njega mislio da je nenormalan i automatski se udaljio od njega? |
Zašto svi vi automatski pretpostavljate da nekoga za koga mislimo da je nemoralan automatski šikaniramo? Isus je rekao da ljubimo i svoje neprijatelje, pa kako nećemo onda prijatelja koji je u nečemu nemoralan. Dapače, možda smo mu onda i potrebniji. Ta ljubav nipošto ne znači da možemo zatvarati oči pred činjenicama. Uostalom, svi smo mi u nečemu nemoralni.
alen (napisa): | Ja vjerujem u Boga i smatram se katolikom, ali to da Crkva ima garanciju Božje providnosti je dosta neozbiljna izjava, ako ćemo biti logički strogi, jer je sama Crkva kroz svoju povijest dala dosta protuprimjera tome. |
Kad se već smatraš katolikom, predlažem da o ovome raspravimo na nekom katoličkom forumu, npr. http://www.katolink.net/forum/. Ukratko, ovi primjeri na koje misliš, kao i još mnogo toga, ne spadaju u nezabludivo učenje Crkve.
|
|
[Vrh] |
|
c2h5oh Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 14:03 sri, 18. 10. 2006 Naslov: |
|
|
ovo za kriminalce sam dao samo jedan banalan primjer. nije nuzno tako kako se postavi.
ok nije bitna sad matematika mozemo uzeti u obzir i kemiju, samo sam zelio reci da se danas istrazuje sve i svasta. uostalom vjerujem da ti si cuo vec da je covjek dobio nekakvu nagradu za glupost tako da je istrazivao nekakve bube tako da danas svetko moze biti istrazivac i to pisati kao veliku revolucionarnu stvar.
nisi to trebao naglasiti ako ne mislis da se to treba naglasiti, ukoliko mislis da se treba onda također i ti radiš razilku kao i ja.
mislim ovo za prenatalnu fazu ... vjerujem da covjek sve moze sam odrediti u zivotu. pritom mislim da moze promjeniti svoju "karmu", "sudbinu" ili nesto treca kako god se to naziva.
molim te da mi objasnis kako se to moze provjeriti dal je dijete u prednatalnom stadiju peder ili nije? molim te. jer nerazumijem kako je to moguce.
2 kreda : a gle ja ne smatram da je u nekoj raspravi koja je "prijateljska" prosto reci [color=blue]<opet ono sto je moderator vec micao>[/color]. jer to je vise postapalica.
takodjer necu se obazirati na ova sarkasticna podbadanja poput "...,ali ti si tak dugo na forumu, pa bolje nemoj ulaziti u to,..."
a samouvjeren sam prema tebi samo zato jer se ne bojim rec ono sta mislim koliko god to nekome zvucalo grubo.
p.s. sorry kaj nisam radio kvotanje ali buduci da sam na poslu neam pretjerano vremena :/ nadam se da ce se skuzit koji dio texta je bio kojem namjenjen.
[color=darkred]Odavde su ispiljena tri primjerka neprimjerenog ponasanja. Ohladi se ili cu te ja ohladiti.
vsego[/color]
ovo za kriminalce sam dao samo jedan banalan primjer. nije nuzno tako kako se postavi.
ok nije bitna sad matematika mozemo uzeti u obzir i kemiju, samo sam zelio reci da se danas istrazuje sve i svasta. uostalom vjerujem da ti si cuo vec da je covjek dobio nekakvu nagradu za glupost tako da je istrazivao nekakve bube tako da danas svetko moze biti istrazivac i to pisati kao veliku revolucionarnu stvar.
nisi to trebao naglasiti ako ne mislis da se to treba naglasiti, ukoliko mislis da se treba onda također i ti radiš razilku kao i ja.
mislim ovo za prenatalnu fazu ... vjerujem da covjek sve moze sam odrediti u zivotu. pritom mislim da moze promjeniti svoju "karmu", "sudbinu" ili nesto treca kako god se to naziva.
molim te da mi objasnis kako se to moze provjeriti dal je dijete u prednatalnom stadiju peder ili nije? molim te. jer nerazumijem kako je to moguce.
2 kreda : a gle ja ne smatram da je u nekoj raspravi koja je "prijateljska" prosto reci <opet ono sto je moderator vec micao>. jer to je vise postapalica.
takodjer necu se obazirati na ova sarkasticna podbadanja poput "...,ali ti si tak dugo na forumu, pa bolje nemoj ulaziti u to,..."
a samouvjeren sam prema tebi samo zato jer se ne bojim rec ono sta mislim koliko god to nekome zvucalo grubo.
p.s. sorry kaj nisam radio kvotanje ali buduci da sam na poslu neam pretjerano vremena nadam se da ce se skuzit koji dio texta je bio kojem namjenjen.
Odavde su ispiljena tri primjerka neprimjerenog ponasanja. Ohladi se ili cu te ja ohladiti.
vsego
_________________ -----------------------------------------------------------------
I just wanna feel adrenaline rushing through my body.
Life isn't just a straight white line!!!
-----------------------------------------------------------------
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:19 sri, 18. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="mdoko"][quote="goranm"]
Homoseksualnost je isto tako - drugi izbor.[/quote]
:ccc: Kao sto je vec nekoliko puta receno - seksualna orjentacija nije stvar izbora.[/quote]
:ccc: Nemoj vaditi rečenice iz konteksta. :ccc:
Pročitaj ponovo cijeli post, ponovo razmisli o toj rečenici u kontekstu cijelog posta i probaj je ne izvući van konteksta. ;)
A ako ti se neda:
Ono na što sam mislio je da, ako se trudnoća ne smatra bolešću, a definitivno ima karakteristike kakve bolesti pa se zato naziva "drugim stanjem" (jer bolest nije), tada se i homoseksualnost, koja nema karakteristika bolesti, može nazvati "drugim izborom", čisto kao termin, ne kao stvaran izbor pojedinca tek toliko da se ukaže na to da homoseksualnost nije bolest.
mdoko (napisa): | goranm (napisa): |
Homoseksualnost je isto tako - drugi izbor. |
Kao sto je vec nekoliko puta receno - seksualna orjentacija nije stvar izbora. |
Nemoj vaditi rečenice iz konteksta.
Pročitaj ponovo cijeli post, ponovo razmisli o toj rečenici u kontekstu cijelog posta i probaj je ne izvući van konteksta.
A ako ti se neda:
Ono na što sam mislio je da, ako se trudnoća ne smatra bolešću, a definitivno ima karakteristike kakve bolesti pa se zato naziva "drugim stanjem" (jer bolest nije), tada se i homoseksualnost, koja nema karakteristika bolesti, može nazvati "drugim izborom", čisto kao termin, ne kao stvaran izbor pojedinca tek toliko da se ukaže na to da homoseksualnost nije bolest.
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
abyssum Forumaš(ica)

|
Postano: 17:04 sri, 18. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="sorrow"]zao mi je, ali morat cu te malo osporit u tome...
ateista san... ali Isusa san oduvik postova... poruke njegove su super... a i dokazano je da je bia povjesna osoba(sto znaci da je postojao)...
a ako tebi stvarno to misljenje znaci kao misljenje babe sa placa, ok, ali nemoj u to sve ateiste uvaljivat...[/quote]
prvo, nigdje nisam rekao da sam JA ateist i da mi ništa ne znači mišljenje Isusa, no to su sasvim druge stvari :)
komentar sa babama s placa je bio u zafrkantskom tonu, i nisam doslovno mislio. naravno da je Isus bio povijesna osoba i u njegovom nauku nema ništa loše, dapače, glavna zapovijed ljubavi se moze svesti na univerzalno moralno pravilo.
no htio sam ukazati na to da me smeta kada netko tjera drugoga da prihvati Isusov nauk. većina mojih gay prijatelja su strogi ateisti i protivnici Crkve (neki stvarno pretjeruju u tome :roll:), i misljenje o Isusu im je ovakvo kakvo sam napisao (jos i puno gore). zato sam napravio malu generalizaciju na "sve" ateiste, jer svi koje sam upoznao su upravo takvi.
[quote="vsego"]@abyssum: tp, prilikom iznosenja [b]svojih[/b] stavova ima puno pravo citirati koga hoce (u granicama <a href='http://degiorgi.math.hr/forum/'>Pravila ponašanja</a>, ali to je valjda jasno ;)). Tebi to moze i ne mora nesto znaciti, ali ne treba tako pljuvacki nastupati jer onda njemu, kao (ocito predanom) Katoliku, radis tocno ono sto netolerantni ljudi rade LGB zajednici. :joooj:
[/quote]
ispricavam se (pogotovo korisniku tp) ako sam djelovao bezobrazno i "pljuvacki" ali to mi uopce nije bila namjera. mozda sam malo žešće uletio u raspravu ali ništa ne doživljavam kao pljuvanje :unsure:
btw, nazalost sam previše okružen ljudima koji doslovno preziru Crkvu i vjernike, pa neki put i sam djelujem poput njih, sto nikako ne zelim :(
jos jednom isprika.
također se pridružujem pohvalama profesorici Arnabas, ugodno me iznenadila. svaka cast!
sorrow (napisa): | zao mi je, ali morat cu te malo osporit u tome...
ateista san... ali Isusa san oduvik postova... poruke njegove su super... a i dokazano je da je bia povjesna osoba(sto znaci da je postojao)...
a ako tebi stvarno to misljenje znaci kao misljenje babe sa placa, ok, ali nemoj u to sve ateiste uvaljivat... |
prvo, nigdje nisam rekao da sam JA ateist i da mi ništa ne znači mišljenje Isusa, no to su sasvim druge stvari
komentar sa babama s placa je bio u zafrkantskom tonu, i nisam doslovno mislio. naravno da je Isus bio povijesna osoba i u njegovom nauku nema ništa loše, dapače, glavna zapovijed ljubavi se moze svesti na univerzalno moralno pravilo.
no htio sam ukazati na to da me smeta kada netko tjera drugoga da prihvati Isusov nauk. većina mojih gay prijatelja su strogi ateisti i protivnici Crkve (neki stvarno pretjeruju u tome ), i misljenje o Isusu im je ovakvo kakvo sam napisao (jos i puno gore). zato sam napravio malu generalizaciju na "sve" ateiste, jer svi koje sam upoznao su upravo takvi.
vsego (napisa): | @abyssum: tp, prilikom iznosenja svojih stavova ima puno pravo citirati koga hoce (u granicama <a href='http://degiorgi.math.hr/forum/'>Pravila ponašanja</a>, ali to je valjda jasno ). Tebi to moze i ne mora nesto znaciti, ali ne treba tako pljuvacki nastupati jer onda njemu, kao (ocito predanom) Katoliku, radis tocno ono sto netolerantni ljudi rade LGB zajednici.
|
ispricavam se (pogotovo korisniku tp) ako sam djelovao bezobrazno i "pljuvacki" ali to mi uopce nije bila namjera. mozda sam malo žešće uletio u raspravu ali ništa ne doživljavam kao pljuvanje :unsure:
btw, nazalost sam previše okružen ljudima koji doslovno preziru Crkvu i vjernike, pa neki put i sam djelujem poput njih, sto nikako ne zelim
jos jednom isprika.
također se pridružujem pohvalama profesorici Arnabas, ugodno me iznenadila. svaka cast!
|
|
[Vrh] |
|
abyssum Forumaš(ica)

|
Postano: 17:59 sri, 18. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="tp"]
Da si katolik, rekao bih ti da je tvoja sklonost kriz koji trebas nositi u svome zivotu i po njemu se suoblicavati s Kristom.
[/quote]
znam, točno to mi je i jedan svećenik rekao ;)
te da bih trebao potisnuti svoje homoseksualne želje jer me udaljavaju od Krista i pravog puta. no onda sam ga pitao da li Isus zeli da cijeli život patim ili da budem sretan sa osobom koja me može voljeti i s kojom drugima neću nanositi nikakvo zlo. i naravno, toj osobi uzvratiti ljubav. nije odgovorio nego je rekao da molitvom, pokorom i ustrajnom vjerom mogu "promijeniti" svoju seksualnu orijentaciju, te jednog dana biti sretan sa ženom suprotnog spola (kako bi rekao Gruber u "Allo,allo" :D), osnovati i podici obitelj. možda je nekom vjerniku to i moguće, nisam nikad čuo za taj slučaj, no ako znanost dokaže da je homoseksualnost prirođena i nepromijenjiva (kao što su i npr. smeđe oči ili pigmentacija kože) onda ne shvaćam kako se molitvom može išta promijeniti (ili da se vodimo time da Bogu ništa nije nemoguće, no to je opet čisto stvar vjere).
u potpunosti shvaćam stav Crkve, no zašto se onda Crkva miješa u zakonodavstvo civiline države? nitko ne traži da se odobre gay crkveni brakovi (to je suludo), ali zašto osporavati neka osnovna prava ljudima koji se vole i koji žive zajedničkim životom (pravo na imovinu, posjet u bolnicama, usvajanje djece, ...)? jer država treba osigurati jednaka prava svima svojim građanima, pa dakle i onima koji nisu odgojeni u katoličkom duhu i koji ne smatraju da ima ičeg pogrešnog u homoseksualnoj zajednici.
druga stvar zbog koje mi je zao je neiformiranost. neki ljudi ni ne znaju što je to homoseksualnost (uglavnom starija populacija i iz ruralnih krajeva), nego samo čuju u dnevniku nešto o gay prajdu, pa im pop na misi kaže kako je to zlo, sodoma i gomora (slušao sam takvu propovijed :D), i naravno da ni ne mogu ništa drugo misliti o tome nego da je to bolest i grijeh.
no mišljenja ljudi se odavno ne trudim promijeniti, jer kad se već svi zalažemo za demokraciju i slobodu, onda svatko ima pravo misliti što hoće (koliko god mišljenje nije u skladu sa znanstvenim argumentima ili bilo čim drugim), sve dok to mišljenje ne vrijeđa i ne ugrožava slobodu i prava druge osobe. a oštri homofobi i zagovornici protiv LGBT prava upravo to rade.
ako se nekom ne sviđa vidjeti dva tipa kako se ljube, ima na to potpuno pravo (ni ja ne volim vidjeti parove koji se ljubakaju na ulici, bilo homoseksualne bilo heteroseksualne), no ići ih zato tući, vrijeđat, ponižavat ili im uskraćivat neka prava, to je ono protiv čega se LGBT aktivisti bore (ili bi se trebali boriti :roll:).
btw, netko je spomenuo da nema ništa protiv gejeva dok "oni njega ne diraju". to mi je jedna od najdražih izjava :giggle:
samo me zanima kako to točno gay ljudi njega diraju? :?
jako mi je žao ako netko misli da ako upozna nekog gay dečka, da će ga on dirati, upucavati mu se, raditi mu tko zna što. pa nismo mi toliko seksualno ugroženi da se palimo na svakog muškarca. ta izjava je u rangu "nemam ništa protiv cura dok god me one ne diraju" :D
imam hrpu str8 prijatelja, i nikad mi nije palo na pamet ni da jednog "diram" ili mu išta radim. (osim ako se dotični napije pa želi nešto sa mnom, hahaha)
tp (napisa): |
Da si katolik, rekao bih ti da je tvoja sklonost kriz koji trebas nositi u svome zivotu i po njemu se suoblicavati s Kristom.
|
znam, točno to mi je i jedan svećenik rekao
te da bih trebao potisnuti svoje homoseksualne želje jer me udaljavaju od Krista i pravog puta. no onda sam ga pitao da li Isus zeli da cijeli život patim ili da budem sretan sa osobom koja me može voljeti i s kojom drugima neću nanositi nikakvo zlo. i naravno, toj osobi uzvratiti ljubav. nije odgovorio nego je rekao da molitvom, pokorom i ustrajnom vjerom mogu "promijeniti" svoju seksualnu orijentaciju, te jednog dana biti sretan sa ženom suprotnog spola (kako bi rekao Gruber u "Allo,allo" ), osnovati i podici obitelj. možda je nekom vjerniku to i moguće, nisam nikad čuo za taj slučaj, no ako znanost dokaže da je homoseksualnost prirođena i nepromijenjiva (kao što su i npr. smeđe oči ili pigmentacija kože) onda ne shvaćam kako se molitvom može išta promijeniti (ili da se vodimo time da Bogu ništa nije nemoguće, no to je opet čisto stvar vjere).
u potpunosti shvaćam stav Crkve, no zašto se onda Crkva miješa u zakonodavstvo civiline države? nitko ne traži da se odobre gay crkveni brakovi (to je suludo), ali zašto osporavati neka osnovna prava ljudima koji se vole i koji žive zajedničkim životom (pravo na imovinu, posjet u bolnicama, usvajanje djece, ...)? jer država treba osigurati jednaka prava svima svojim građanima, pa dakle i onima koji nisu odgojeni u katoličkom duhu i koji ne smatraju da ima ičeg pogrešnog u homoseksualnoj zajednici.
druga stvar zbog koje mi je zao je neiformiranost. neki ljudi ni ne znaju što je to homoseksualnost (uglavnom starija populacija i iz ruralnih krajeva), nego samo čuju u dnevniku nešto o gay prajdu, pa im pop na misi kaže kako je to zlo, sodoma i gomora (slušao sam takvu propovijed ), i naravno da ni ne mogu ništa drugo misliti o tome nego da je to bolest i grijeh.
no mišljenja ljudi se odavno ne trudim promijeniti, jer kad se već svi zalažemo za demokraciju i slobodu, onda svatko ima pravo misliti što hoće (koliko god mišljenje nije u skladu sa znanstvenim argumentima ili bilo čim drugim), sve dok to mišljenje ne vrijeđa i ne ugrožava slobodu i prava druge osobe. a oštri homofobi i zagovornici protiv LGBT prava upravo to rade.
ako se nekom ne sviđa vidjeti dva tipa kako se ljube, ima na to potpuno pravo (ni ja ne volim vidjeti parove koji se ljubakaju na ulici, bilo homoseksualne bilo heteroseksualne), no ići ih zato tući, vrijeđat, ponižavat ili im uskraćivat neka prava, to je ono protiv čega se LGBT aktivisti bore (ili bi se trebali boriti ).
btw, netko je spomenuo da nema ništa protiv gejeva dok "oni njega ne diraju". to mi je jedna od najdražih izjava :giggle:
samo me zanima kako to točno gay ljudi njega diraju?
jako mi je žao ako netko misli da ako upozna nekog gay dečka, da će ga on dirati, upucavati mu se, raditi mu tko zna što. pa nismo mi toliko seksualno ugroženi da se palimo na svakog muškarca. ta izjava je u rangu "nemam ništa protiv cura dok god me one ne diraju"
imam hrpu str8 prijatelja, i nikad mi nije palo na pamet ni da jednog "diram" ili mu išta radim. (osim ako se dotični napije pa želi nešto sa mnom, hahaha)
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
abyssum Forumaš(ica)

|
Postano: 18:24 sri, 18. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="c2h5oh"]SVE u zivotu se moze promjeniti cak i seksualna orjentacija.
[/quote]
kad si već toliko siguran u to, jel mi možeš reći kako? :)
imam gay prijatelje koji su toliko ukomirani time što su gay i sve bi na svijetu dali da to mogu promijeniti. godinama plaču i zatvoreni su u svojoj sobi jer se boje u našem društvu bilo kome pristupiti i reći što ih muči.
ni ne znaš koliko njih bi bilo sretno da mogu postati str8.
neki čak pokušaju sa curama, imaju duge veze (i po nekoliko godina su sa curom), ali ih kad tad pukne da više ne mogu to sakrivati i držati u sebi. (pa se događa da u tridesetima varaju ženu, muljaju, lažu...).
ja osobno sam 4 godine pokušavao to promijeniti, no kada nešto nede onda nede. nikada me nije privukla nije cura, kako da ti to objasnim.
evo kako ti doživljavaš svoje prijetelje, tako ja doživljavam cure. uopće mi ne pada na pamet da bih neku poljubio, kamoli nešto drugo. samo su mi super društvo (a danas je curama in da imaju gay frenda, hahaha)
ionako se dokazaju da je zaljubljivanje samo proces raznih kemijsko-biološkoh reakcija i procesa u tijelu, pa sve one priče o feromonima itd.
pa kako da ja promijenim "sklop" koji funkcionira u mom tijelu? ako ti feromoni i te kemijske reakcije djeluju samo na dečke, ja pri tome ne mogu ništa.
[quote]
nek prizna da mu je super bit pederom.
[/quote]
to kao nekog pitaš jel sretan što je visok ili što ima plave oči. netko će ti odgovoriti da je sretan zbog toga, a netko da bi radije da je niži ili da ima zelene oči.
ja osobno sam sretan što sam peder.
jer kakva korist da me to cijeli život tišti i da se frustriram a ne mogu to ionako promijeniti.
zato mi je i bilo bolje da se što prije s tim pomirim i da budem zadovoljan sam sa sobom :)
[quote]
[/quote]
jel čitaš crnu kroniku tu i tamo? zar je normalno da otac siluje kcer cijelo djetinjstvo? zar je normalno da pijana majka tuce dijete i uopce se ne brine za njega? zar je normalno da puno djece zavrsi po domovima i da cijelo djetinjstvo se sele iz jednog doma u drugi, bez novaca, bez obitelji, bez ijednog oslonca i sigurnosti u zivotu?
[quote]
[/quote]
to nikad nismo tražili :jooj:
niti ćemo tražiti. većina njih ionako ne prakticira vjeru, pa im takvo vjencanje ne bi nista ni znacilo.
[quote]
[/quote]
hahaha, zakon!!
iz ovog bi mogao nastati dobar vic :think:
no za ozbiljno, to je čisto stvar društva ;)
prije je bilo nezamislivo da žena išta kaže mužu, ne daj Bože da komentira politiku ili gospodarstvo, a kamoli da izlazi na izbore i glasa.
prije je bilo nezamislivo da crnac ide u razred sa bijelcima, a bili su veliki prosvjedi na americkim sveucilistima kada su crnci htjeli studirati zajedno sa bijelcima.
sada je nezamislivo da netko ima dvije mame ili dva tate, no i to će se promijeniti kad tad (primjerice u Kanadi ili Nizozemskoj to više nije nezamislivo)
društvo se brzo navikne na sve ;)
p.s. u antici je homoseksualnost bila naročito raširena i na neki način "popularna". za grke i rimljane je bilo uobičajeno da imaju svog "dječaka", a ljubav između dva muškarca se smatrala uzvišenijom nego ljubav između muškarca i žene. (to je djelom razrađeno u filmu Aleksandar)
kad se spomenu pederi, mnogima prvo na pamet pada "seksanje u guzu", ne shvaćaju da je to daleko od toga, i da tu itekako ima osjećaja i ljubavi.
c2h5oh (napisa): | SVE u zivotu se moze promjeniti cak i seksualna orjentacija.
|
kad si već toliko siguran u to, jel mi možeš reći kako?
imam gay prijatelje koji su toliko ukomirani time što su gay i sve bi na svijetu dali da to mogu promijeniti. godinama plaču i zatvoreni su u svojoj sobi jer se boje u našem društvu bilo kome pristupiti i reći što ih muči.
ni ne znaš koliko njih bi bilo sretno da mogu postati str8.
neki čak pokušaju sa curama, imaju duge veze (i po nekoliko godina su sa curom), ali ih kad tad pukne da više ne mogu to sakrivati i držati u sebi. (pa se događa da u tridesetima varaju ženu, muljaju, lažu...).
ja osobno sam 4 godine pokušavao to promijeniti, no kada nešto nede onda nede. nikada me nije privukla nije cura, kako da ti to objasnim.
evo kako ti doživljavaš svoje prijetelje, tako ja doživljavam cure. uopće mi ne pada na pamet da bih neku poljubio, kamoli nešto drugo. samo su mi super društvo (a danas je curama in da imaju gay frenda, hahaha)
ionako se dokazaju da je zaljubljivanje samo proces raznih kemijsko-biološkoh reakcija i procesa u tijelu, pa sve one priče o feromonima itd.
pa kako da ja promijenim "sklop" koji funkcionira u mom tijelu? ako ti feromoni i te kemijske reakcije djeluju samo na dečke, ja pri tome ne mogu ništa.
nek prizna da mu je super bit pederom.
|
to kao nekog pitaš jel sretan što je visok ili što ima plave oči. netko će ti odgovoriti da je sretan zbog toga, a netko da bi radije da je niži ili da ima zelene oči.
ja osobno sam sretan što sam peder.
jer kakva korist da me to cijeli život tišti i da se frustriram a ne mogu to ionako promijeniti.
zato mi je i bilo bolje da se što prije s tim pomirim i da budem zadovoljan sam sa sobom
|
jel čitaš crnu kroniku tu i tamo? zar je normalno da otac siluje kcer cijelo djetinjstvo? zar je normalno da pijana majka tuce dijete i uopce se ne brine za njega? zar je normalno da puno djece zavrsi po domovima i da cijelo djetinjstvo se sele iz jednog doma u drugi, bez novaca, bez obitelji, bez ijednog oslonca i sigurnosti u zivotu?
|
to nikad nismo tražili :jooj:
niti ćemo tražiti. većina njih ionako ne prakticira vjeru, pa im takvo vjencanje ne bi nista ni znacilo.
ti velis koji?
|
hahaha, zakon!!
iz ovog bi mogao nastati dobar vic :think:
no za ozbiljno, to je čisto stvar društva
prije je bilo nezamislivo da žena išta kaže mužu, ne daj Bože da komentira politiku ili gospodarstvo, a kamoli da izlazi na izbore i glasa.
prije je bilo nezamislivo da crnac ide u razred sa bijelcima, a bili su veliki prosvjedi na americkim sveucilistima kada su crnci htjeli studirati zajedno sa bijelcima.
sada je nezamislivo da netko ima dvije mame ili dva tate, no i to će se promijeniti kad tad (primjerice u Kanadi ili Nizozemskoj to više nije nezamislivo)
društvo se brzo navikne na sve
p.s. u antici je homoseksualnost bila naročito raširena i na neki način "popularna". za grke i rimljane je bilo uobičajeno da imaju svog "dječaka", a ljubav između dva muškarca se smatrala uzvišenijom nego ljubav između muškarca i žene. (to je djelom razrađeno u filmu Aleksandar)
kad se spomenu pederi, mnogima prvo na pamet pada "seksanje u guzu", ne shvaćaju da je to daleko od toga, i da tu itekako ima osjećaja i ljubavi.
|
|
[Vrh] |
|
abyssum Forumaš(ica)

|
Postano: 18:36 sri, 18. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="c2h5oh"]molim te da mi objasnis kako se to moze provjeriti dal je dijete u prednatalnom stadiju peder ili nije? molim te. jer nerazumijem kako je to moguce.
[/quote]
činjenica da je netko "peder" se ne provjerava upitom "jel te više privlače muškarci ili cure" ;)
dokazano je da homoseksualni muškarci imaju drugačiji oblik mozga neko heteroseksualci. točnije, neki dijelovi mozga su veći (i sličniji ženskom), drugačije se neke reakcije odvijaju, itd.
nisam kompetentan za to područje, pa ti ne mogu dati točne informacije, no poslat ću ti link na taj članak u jednom časopisu iz neurokirurgije (ili kako se već zove znanost o mozgu), pa mozes sam pročitati.
poanta, budući da postoje genetske predispozicije za seksualnu orijentaciju, može se čisto medicinski provjeriti dal je netko gay ili ne, bez da to dotičnu osobu pitaš.
naravno, ne mislim na provjeru kao što je vađenje krvi ili gledanje otiska prsta, nego na složena kemijska istraživanja, provjeravanje gena i konstrukcije mozga :D
zanimljivo je da postoje istraživanja koja pokazuju da sa svakim sljedećim muškim djetetom (kod iste majke) raste vjerojatnost da to dijete bude gay. primjerice, ako dečko ima 7 starije braće, onda je vjerojatnost da bude gay 90% :lol: (bubam brojeve napamet, no tako nekako to ide). brojke su negdje točno izračunate, no ovise i o broju braće sa majčine strane i o nekim drugim faktorima. to nekako i opravdava zašto su se homoseksualci "održali" kroz sva ova stoljeća. kao što je netko napisao, oni nemaju reproduktivnu svrhu u smislu nastavka vrste, pa je logično da prvo dijete ima manju vjerojatnost da bude gay (čisto iz bioloških razloga - održavanje vrste). no naravno da ne mora uvijek biti tako, ja sam primjerici sin prvenac, a ipak sam peder, dok je moj mlađi brat str8 :D
pa kao neki tvrde da ti geni stalo kruže po populaciji i aktiviraju se sa određenom vjerojatnosti, no neke stvari utječu na povećanje te vjerojatnosti (tipa veći broj potomaka, pa zadnji ne mora širiti vrstu).
to se veže i sa onim istraživanjima o homoseksualnosti kod životinja. neke životinje to rade čisto iz zadovoljstva, I guess. mužjaci lavovi se međusobno "pare" (:lol:), a poslije to naprave sa ženkama.
najdraži primjer mi je sa dva mužjaka pingvina koji zajedno žive i zajedno su "usvojili" jedno ostavljeno mladunče, brinuli se o njemu i hranili ga. (p.s. mladunče je ispalo str8 :P)
kod nekih životinjskih vrsta je uočen veći broj homoseksualnih jedinki, kod nekih manji broj. i unatoč tim jedinkama, vrsta se nastalja, a jedinke se pojavljuju iz generacije u generaciju.
kod ljudi se pretpostavlja da ima oko 10% homoseksualnih osoba.
primjerice u Nizozemskoj se 14% deklarira kao homoseksualno, a u Hrvatskoj njih 6% (ili tako nesto). no uzima se 10% kao relativno dobra procjena.
sad si možete izračunati koliko ih ima na matematici, hehe.
s tim da sam primjetio da se kod matematičara češće pojavljuju gay dečki nego na drugim fakultetima ;)
s obzirom na broj dečki ovdje i na FERu, ovdje je veći postotak gayjeva :lol:
c2h5oh (napisa): | molim te da mi objasnis kako se to moze provjeriti dal je dijete u prednatalnom stadiju peder ili nije? molim te. jer nerazumijem kako je to moguce.
|
činjenica da je netko "peder" se ne provjerava upitom "jel te više privlače muškarci ili cure"
dokazano je da homoseksualni muškarci imaju drugačiji oblik mozga neko heteroseksualci. točnije, neki dijelovi mozga su veći (i sličniji ženskom), drugačije se neke reakcije odvijaju, itd.
nisam kompetentan za to područje, pa ti ne mogu dati točne informacije, no poslat ću ti link na taj članak u jednom časopisu iz neurokirurgije (ili kako se već zove znanost o mozgu), pa mozes sam pročitati.
poanta, budući da postoje genetske predispozicije za seksualnu orijentaciju, može se čisto medicinski provjeriti dal je netko gay ili ne, bez da to dotičnu osobu pitaš.
naravno, ne mislim na provjeru kao što je vađenje krvi ili gledanje otiska prsta, nego na složena kemijska istraživanja, provjeravanje gena i konstrukcije mozga
zanimljivo je da postoje istraživanja koja pokazuju da sa svakim sljedećim muškim djetetom (kod iste majke) raste vjerojatnost da to dijete bude gay. primjerice, ako dečko ima 7 starije braće, onda je vjerojatnost da bude gay 90% (bubam brojeve napamet, no tako nekako to ide). brojke su negdje točno izračunate, no ovise i o broju braće sa majčine strane i o nekim drugim faktorima. to nekako i opravdava zašto su se homoseksualci "održali" kroz sva ova stoljeća. kao što je netko napisao, oni nemaju reproduktivnu svrhu u smislu nastavka vrste, pa je logično da prvo dijete ima manju vjerojatnost da bude gay (čisto iz bioloških razloga - održavanje vrste). no naravno da ne mora uvijek biti tako, ja sam primjerici sin prvenac, a ipak sam peder, dok je moj mlađi brat str8
pa kao neki tvrde da ti geni stalo kruže po populaciji i aktiviraju se sa određenom vjerojatnosti, no neke stvari utječu na povećanje te vjerojatnosti (tipa veći broj potomaka, pa zadnji ne mora širiti vrstu).
to se veže i sa onim istraživanjima o homoseksualnosti kod životinja. neke životinje to rade čisto iz zadovoljstva, I guess. mužjaci lavovi se međusobno "pare" ( ), a poslije to naprave sa ženkama.
najdraži primjer mi je sa dva mužjaka pingvina koji zajedno žive i zajedno su "usvojili" jedno ostavljeno mladunče, brinuli se o njemu i hranili ga. (p.s. mladunče je ispalo str8 )
kod nekih životinjskih vrsta je uočen veći broj homoseksualnih jedinki, kod nekih manji broj. i unatoč tim jedinkama, vrsta se nastalja, a jedinke se pojavljuju iz generacije u generaciju.
kod ljudi se pretpostavlja da ima oko 10% homoseksualnih osoba.
primjerice u Nizozemskoj se 14% deklarira kao homoseksualno, a u Hrvatskoj njih 6% (ili tako nesto). no uzima se 10% kao relativno dobra procjena.
sad si možete izračunati koliko ih ima na matematici, hehe.
s tim da sam primjetio da se kod matematičara češće pojavljuju gay dečki nego na drugim fakultetima
s obzirom na broj dečki ovdje i na FERu, ovdje je veći postotak gayjeva
Zadnja promjena: abyssum; 18:57 sri, 18. 10. 2006; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
alen Forumaš(ica)

|
Postano: 18:55 sri, 18. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Zivac"][quote="alen"]Ja vjerujem u Boga i smatram se katolikom, ali to da Crkva ima garanciju Božje providnosti je dosta neozbiljna izjava, ako ćemo biti logički strogi, jer je sama Crkva kroz svoju povijest dala dosta protuprimjera tome.[/quote]
Kad se već smatraš katolikom, predlažem da o ovome raspravimo na nekom katoličkom forumu, npr. [url]http://www.katolink.net/forum/[/url].[/quote]
Mislim da ovdje možemo jednako dobro nastaviti raspravu bez obzira na vjersko opredjeljenje.
[quote="Zivac"]Ukratko, ovi primjeri na koje misliš, kao i još mnogo toga, ne spadaju u nezabludivo učenje Crkve.[/quote]
Znači Crkva ponekad griješi. Nije mi jasno kako možeš biti siguran da Crkva ne griješi u pitanjima homoseksualnosti.
Ispričavam se na "lošim primjerima" i što ne razlikujem "nezabludivo učenje Crkve" od pogrešnih ideja, ali prirodno je sumnjati u stav koji je jedino poduprt "garancijom Božje providnosti" koja je upitna.
Zivac (napisa): | alen (napisa): | Ja vjerujem u Boga i smatram se katolikom, ali to da Crkva ima garanciju Božje providnosti je dosta neozbiljna izjava, ako ćemo biti logički strogi, jer je sama Crkva kroz svoju povijest dala dosta protuprimjera tome. |
Kad se već smatraš katolikom, predlažem da o ovome raspravimo na nekom katoličkom forumu, npr. http://www.katolink.net/forum/. |
Mislim da ovdje možemo jednako dobro nastaviti raspravu bez obzira na vjersko opredjeljenje.
Zivac (napisa): | Ukratko, ovi primjeri na koje misliš, kao i još mnogo toga, ne spadaju u nezabludivo učenje Crkve. |
Znači Crkva ponekad griješi. Nije mi jasno kako možeš biti siguran da Crkva ne griješi u pitanjima homoseksualnosti.
Ispričavam se na "lošim primjerima" i što ne razlikujem "nezabludivo učenje Crkve" od pogrešnih ideja, ali prirodno je sumnjati u stav koji je jedino poduprt "garancijom Božje providnosti" koja je upitna.
_________________ Između ostalog, mislim da bi kolegij mjera i integral trebao imati svoj podforum među kolegijima treće godine
|
|
[Vrh] |
|
abyssum Forumaš(ica)

|
Postano: 19:16 sri, 18. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="alen"]Znači Crkva ponekad griješi. Nije mi jasno kako možeš biti siguran da Crkva ne griješi u pitanjima homoseksualnosti.
[/quote]
tako je!
ne moramo valjda opet spominjati kako je Crkva bila uvjerena da se Sunce okreće oko Zemlje i slala na lomače one koji su tvrdili suprotno.
zatim kada su naplaćivali oprost grijeha. tada su isto tvrdili da je to po Božjoj volji.
a i odbacili su i razne sljedeće stvari koje pišu u svetom pismu:
Lev 15, 19-24: Kad zena imadne krvarenje, izljev krvi iz svog tijela,neka opstane u svojoj necistoci sedam dana; tko god se nje dotakne, neka je necist do veceri. Na sto god bi legla, nek aje necisto, na sto god sjedne, neka je necisto. Tko se dotakne njezine posteljine, neka opere svoju odjecu, u vodi se okupa i do veceri ostane necistim.Tko god dotakne bilo koji predmet na kojemu je ona sjedila, neka svoju dojecu opere..... itd.
Lev 25,44: Robove i ropkinje, budes li ih htio imati, MOZETE ih kupiti, i muske i zenske, od naroda koji su oko vas. Mozete ih kupovati i od pridoslica koji s vama borave... itd.
Lev 11, 10: A sto u morima i rijekama nema peraja i ljusaka - sve zivotinjice u vodi, sva ziva vodena bica - neka su vam odvratna, i odvratna neka vam ostanu! Mesa od njih nemojte jesti...
Lev.21:20 Oltaru nitko tko ima bilokakvu tjelesnu manu....onda se nabrajaju slomljene noge ili ruke, krzljavi, slijepi ili oni koji imaju bolesne oci....dakle, ne smijem ni ja ici do oltara u crkvi jer sam kratkovidan...
Lev 19, 27: Ne zaokruzujte kose i ne sisajte okrajke svoje brade.
Lev11:6-8 ne smijemo jesti svinjetinu
Lev19:19: Svoga polja ne zasijavaj dvjema vrstama sjemena. Ne stavljaj na se odjecu od dvije vrste tkanine.
Lev 24:10-16. Tko god opsuje Boga svoga, neka snosi svoju krivnju, neka ga se smakne - svi koji su ga culi neka stvae ruku na njegovu glavu. A onda neka ga sva zajednica kamenuje. Ako pohuli ime Jahvino, mora umrijeti.
Lev 20, 10: Covjek koji pocini preljub sa zenom svoga susjeda, neka se kazni smrcu, i preljubnik i preljubnica.
inace, Lev 20, 9-19 je jako zanimljivo, procitajte si pa vidio tko sve
grijesi i krsi zakone Biblije....
itd itd
očito je Vatikan odbacio i neke druge Božje riječi iz Svetog Pisma ;)
samo je pitanja vremena kada će promijeniti mišljenje o homoseksualnosti. pa će i tp promijeniti mišljenje :D
btw, jedan biser iz Novog zavjeta:
"u trenutku apokalipse u Raj ce uci svega 14400 *zidova* *djevaca* (neokaljanih zenama ili tako nekako: Otk 7,4 i Otk 14,4, neda mi se ici sada traziti tocne podatke)
hihi
alen (napisa): | Znači Crkva ponekad griješi. Nije mi jasno kako možeš biti siguran da Crkva ne griješi u pitanjima homoseksualnosti.
|
tako je!
ne moramo valjda opet spominjati kako je Crkva bila uvjerena da se Sunce okreće oko Zemlje i slala na lomače one koji su tvrdili suprotno.
zatim kada su naplaćivali oprost grijeha. tada su isto tvrdili da je to po Božjoj volji.
a i odbacili su i razne sljedeće stvari koje pišu u svetom pismu:
Lev 15, 19-24: Kad zena imadne krvarenje, izljev krvi iz svog tijela,neka opstane u svojoj necistoci sedam dana; tko god se nje dotakne, neka je necist do veceri. Na sto god bi legla, nek aje necisto, na sto god sjedne, neka je necisto. Tko se dotakne njezine posteljine, neka opere svoju odjecu, u vodi se okupa i do veceri ostane necistim.Tko god dotakne bilo koji predmet na kojemu je ona sjedila, neka svoju dojecu opere..... itd.
Lev 25,44: Robove i ropkinje, budes li ih htio imati, MOZETE ih kupiti, i muske i zenske, od naroda koji su oko vas. Mozete ih kupovati i od pridoslica koji s vama borave... itd.
Lev 11, 10: A sto u morima i rijekama nema peraja i ljusaka - sve zivotinjice u vodi, sva ziva vodena bica - neka su vam odvratna, i odvratna neka vam ostanu! Mesa od njih nemojte jesti...
Lev.21:20 Oltaru nitko tko ima bilokakvu tjelesnu manu....onda se nabrajaju slomljene noge ili ruke, krzljavi, slijepi ili oni koji imaju bolesne oci....dakle, ne smijem ni ja ici do oltara u crkvi jer sam kratkovidan...
Lev 19, 27: Ne zaokruzujte kose i ne sisajte okrajke svoje brade.
Lev11:6-8 ne smijemo jesti svinjetinu
Lev19:19: Svoga polja ne zasijavaj dvjema vrstama sjemena. Ne stavljaj na se odjecu od dvije vrste tkanine.
Lev 24:10-16. Tko god opsuje Boga svoga, neka snosi svoju krivnju, neka ga se smakne - svi koji su ga culi neka stvae ruku na njegovu glavu. A onda neka ga sva zajednica kamenuje. Ako pohuli ime Jahvino, mora umrijeti.
Lev 20, 10: Covjek koji pocini preljub sa zenom svoga susjeda, neka se kazni smrcu, i preljubnik i preljubnica.
inace, Lev 20, 9-19 je jako zanimljivo, procitajte si pa vidio tko sve
grijesi i krsi zakone Biblije....
itd itd
očito je Vatikan odbacio i neke druge Božje riječi iz Svetog Pisma
samo je pitanja vremena kada će promijeniti mišljenje o homoseksualnosti. pa će i tp promijeniti mišljenje
btw, jedan biser iz Novog zavjeta:
"u trenutku apokalipse u Raj ce uci svega 14400 *zidova* *djevaca* (neokaljanih zenama ili tako nekako: Otk 7,4 i Otk 14,4, neda mi se ici sada traziti tocne podatke)
hihi
Zadnja promjena: abyssum; 21:49 sri, 18. 10. 2006; ukupno mijenjano 2 put/a.
|
|
[Vrh] |
|
abyssum Forumaš(ica)

|
Postano: 19:24 sri, 18. 10. 2006 Naslov: |
|
|
spominjao sam homoseksualnost kod zivotinjskih vrsta, te razlike u mozgu, evo jedan super post mojeg prijatelja iz jedne druge rasprave o homoseksualnosti:
(meni je dosta za danas :D)
Pa ako ne izumire onda ocigledno postoji neki razlog zasto postoji, nisi pokusao gledati sa tog aspekta? :) Ako uslijed rekombinacije gena (sto lezi u polozi evolucije) ne dolazi do gubitka tih gena, onda valjda imaju neku svrhu u prirodi i zato postoje evolucijske teorije homoseksualnosti koje objasnjavaju moguce razloge zasto se razvila i postoji (Homoseksualnost kao evolucijski nusprodukt homosocijalnost, Teorija treceg spola...).
A sto se tice prirodnosti, prepocio bih knjigu "Biological exuberance: Animal homosexuality and naturaly diversity". S postarinom i troskovima za 25$ - Amazon. Dokumentirao je homoseksualno ponasanje kod preko 300 zivotinjskih vrsta, a pogotovo kod covjekolikih majmuna (nasih najblizih srodnika s kojima djelimo poveci broj gena); homoseksualni odnos su npr. poputno normalni medju lavovima izvan sezone parenja, kao i kod mnogh drugih sisava, ptica... etc. Pa onda se mozemo malo zamisliti o navodnoj prirodnosti, zar ne?
A onda ako zelimo dalje, mozemo doci i do razlika u gradji mozga. INAH3, Prednja komisura, Suprahijazmatska jezgra... etc. Postoje RAZLIKE u gradji mozga izmedju muskih homoseksualaca i heteroseksualaca, odnsno nema razlike (u nekim dijelovima) izmedju muskih homoseksualaca i zenskih heteroseksualkinji. (u djelovima mozga odgovorinima za seksualno ponasanje i sl.). A bas nije moguce svojom voljom mijenjati gradju mozga, nego se ona oblikuje prenatalno utjecajem hormona (od pocetka kada smo svi zene).
A sto se tice gena, genetske predispozicije su odavno utvrdjene proucavanjem blizanaca (koji dijele gene) i kod kojih je veci velik postotak da su oba para homoseksualni.
spominjao sam homoseksualnost kod zivotinjskih vrsta, te razlike u mozgu, evo jedan super post mojeg prijatelja iz jedne druge rasprave o homoseksualnosti:
(meni je dosta za danas )
Pa ako ne izumire onda ocigledno postoji neki razlog zasto postoji, nisi pokusao gledati sa tog aspekta? Ako uslijed rekombinacije gena (sto lezi u polozi evolucije) ne dolazi do gubitka tih gena, onda valjda imaju neku svrhu u prirodi i zato postoje evolucijske teorije homoseksualnosti koje objasnjavaju moguce razloge zasto se razvila i postoji (Homoseksualnost kao evolucijski nusprodukt homosocijalnost, Teorija treceg spola...).
A sto se tice prirodnosti, prepocio bih knjigu "Biological exuberance: Animal homosexuality and naturaly diversity". S postarinom i troskovima za 25$ - Amazon. Dokumentirao je homoseksualno ponasanje kod preko 300 zivotinjskih vrsta, a pogotovo kod covjekolikih majmuna (nasih najblizih srodnika s kojima djelimo poveci broj gena); homoseksualni odnos su npr. poputno normalni medju lavovima izvan sezone parenja, kao i kod mnogh drugih sisava, ptica... etc. Pa onda se mozemo malo zamisliti o navodnoj prirodnosti, zar ne?
A onda ako zelimo dalje, mozemo doci i do razlika u gradji mozga. INAH3, Prednja komisura, Suprahijazmatska jezgra... etc. Postoje RAZLIKE u gradji mozga izmedju muskih homoseksualaca i heteroseksualaca, odnsno nema razlike (u nekim dijelovima) izmedju muskih homoseksualaca i zenskih heteroseksualkinji. (u djelovima mozga odgovorinima za seksualno ponasanje i sl.). A bas nije moguce svojom voljom mijenjati gradju mozga, nego se ona oblikuje prenatalno utjecajem hormona (od pocetka kada smo svi zene).
A sto se tice gena, genetske predispozicije su odavno utvrdjene proucavanjem blizanaca (koji dijele gene) i kod kojih je veci velik postotak da su oba para homoseksualni.
|
|
[Vrh] |
|
Zivac Forumaš s poteškoćama u pisanju

Spol: 
|
Postano: 20:48 sri, 18. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="abyssum"]nije odgovorio nego je rekao da molitvom, pokorom i ustrajnom vjerom mogu "promijeniti" svoju seksualnu orijentaciju, te jednog dana biti sretan sa ženom suprotnog spola (kako bi rekao Gruber u "Allo,allo" :D), osnovati i podici obitelj. možda je nekom vjerniku to i moguće, nisam nikad čuo za taj slučaj, no ako znanost dokaže da je homoseksualnost prirođena i nepromijenjiva (kao što su i npr. smeđe oči ili pigmentacija kože) onda ne shvaćam kako se molitvom može išta promijeniti (ili da se vodimo time da Bogu ništa nije nemoguće, no to je opet čisto stvar vjere).[/quote]
Čisto za informaciju, moguće je. :)
[quote]u potpunosti shvaćam stav Crkve, no zašto se onda Crkva miješa u zakonodavstvo civiline države? nitko ne traži da se odobre gay crkveni brakovi (to je suludo), ali zašto osporavati neka osnovna prava ljudima koji se vole i koji žive zajedničkim životom (pravo na imovinu, posjet u bolnicama, usvajanje djece, ...)?[/quote]
Crkvi uopće nije zadaća miješati se u zakonodavstvo. Ona nastoji objasniti ljudima što je za njih dobro. Ako prihvate odlično, ako ne šteta. Nikoga se ne može ništa tjerat.
[quote="alen"]Kad se već smatraš katolikom, predlažem da o ovome raspravimo na nekom katoličkom forumu, npr. [url]http://www.katolink.net/forum/[/url].[/quote]
Mislim da ovdje možemo jednako dobro nastaviti raspravu bez obzira na vjersko opredjeljenje.[/quote]
Hm, tema o nezabludivosti Crkve je ovdje offtopic, Šego će nas izbacit. :lol: Možemo otvorit novi topic?
[quote][quote="Zivac"]Ukratko, ovi primjeri na koje misliš, kao i još mnogo toga, ne spadaju u nezabludivo učenje Crkve.[/quote]
Znači Crkva ponekad griješi. Nije mi jasno kako možeš biti siguran da Crkva ne griješi u pitanjima homoseksualnosti.[/quote]
Ne griješi kada uči definitivno. Mišljenje pojedinih svećenika, čak i ako su u večini ne mora značiti ništa.
[quote]Ispričavam se na "lošim primjerima" i što ne razlikujem "nezabludivo učenje Crkve" od pogrešnih ideja, ali prirodno je sumnjati u stav koji je jedino poduprt "garancijom Božje providnosti" koja je upitna.[/quote]
Zapravo nisam taj argument primjenio ni na koje rasprave o homoseksualizmu nego kao protuargument napadima na Crkvu. I "nezabludivo učenje Crkve" se treba argumentirati jer će teško netko to prihvatiti samo radi toga, a da bi i sama Crkva to prihvatila mora biti argumentirano. ;) Doduše, vjerojatno postoje neki kojima je to dovoljni za potpuno vjerovati, meni nije.
[quote="abyssum"]ne moramo valjda opet spominjati kako je Crkva bila uvjerena da se Zemlja okreće oko Sunca i slala na lomače one koji su tvrdili suprotno.[/quote]
Možda bi se trebao uvesti neki mehanizam protiv manipulacije na forumu iznošenjem notornih neistina. :roll:
abyssum (napisa): | nije odgovorio nego je rekao da molitvom, pokorom i ustrajnom vjerom mogu "promijeniti" svoju seksualnu orijentaciju, te jednog dana biti sretan sa ženom suprotnog spola (kako bi rekao Gruber u "Allo,allo" ), osnovati i podici obitelj. možda je nekom vjerniku to i moguće, nisam nikad čuo za taj slučaj, no ako znanost dokaže da je homoseksualnost prirođena i nepromijenjiva (kao što su i npr. smeđe oči ili pigmentacija kože) onda ne shvaćam kako se molitvom može išta promijeniti (ili da se vodimo time da Bogu ništa nije nemoguće, no to je opet čisto stvar vjere). |
Čisto za informaciju, moguće je.
Citat: | u potpunosti shvaćam stav Crkve, no zašto se onda Crkva miješa u zakonodavstvo civiline države? nitko ne traži da se odobre gay crkveni brakovi (to je suludo), ali zašto osporavati neka osnovna prava ljudima koji se vole i koji žive zajedničkim životom (pravo na imovinu, posjet u bolnicama, usvajanje djece, ...)? |
Crkvi uopće nije zadaća miješati se u zakonodavstvo. Ona nastoji objasniti ljudima što je za njih dobro. Ako prihvate odlično, ako ne šteta. Nikoga se ne može ništa tjerat.
Mislim da ovdje možemo jednako dobro nastaviti raspravu bez obzira na vjersko opredjeljenje.[/quote]
Hm, tema o nezabludivosti Crkve je ovdje offtopic, Šego će nas izbacit. Možemo otvorit novi topic?
Citat: | Zivac (napisa): | Ukratko, ovi primjeri na koje misliš, kao i još mnogo toga, ne spadaju u nezabludivo učenje Crkve. |
Znači Crkva ponekad griješi. Nije mi jasno kako možeš biti siguran da Crkva ne griješi u pitanjima homoseksualnosti. |
Ne griješi kada uči definitivno. Mišljenje pojedinih svećenika, čak i ako su u večini ne mora značiti ništa.
Citat: | Ispričavam se na "lošim primjerima" i što ne razlikujem "nezabludivo učenje Crkve" od pogrešnih ideja, ali prirodno je sumnjati u stav koji je jedino poduprt "garancijom Božje providnosti" koja je upitna. |
Zapravo nisam taj argument primjenio ni na koje rasprave o homoseksualizmu nego kao protuargument napadima na Crkvu. I "nezabludivo učenje Crkve" se treba argumentirati jer će teško netko to prihvatiti samo radi toga, a da bi i sama Crkva to prihvatila mora biti argumentirano. Doduše, vjerojatno postoje neki kojima je to dovoljni za potpuno vjerovati, meni nije.
abyssum (napisa): | ne moramo valjda opet spominjati kako je Crkva bila uvjerena da se Zemlja okreće oko Sunca i slala na lomače one koji su tvrdili suprotno. |
Možda bi se trebao uvesti neki mehanizam protiv manipulacije na forumu iznošenjem notornih neistina.
|
|
[Vrh] |
|
alen Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
|