Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
c2h5oh Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 7:50 čet, 19. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="abyssum"]kad si već toliko siguran u to, jel mi možeš reći kako?
imam gay prijatelje koji su toliko ukomirani time što su gay i sve bi na svijetu dali da to mogu promijeniti. godinama plaču i zatvoreni su u svojoj sobi jer se boje u našem društvu bilo kome pristupiti i reći što ih muči.
ni ne znaš koliko njih bi bilo sretno da mogu postati str8.
neki čak pokušaju sa curama, imaju duge veze (i po nekoliko godina su sa curom), ali ih kad tad pukne da više ne mogu to sakrivati i držati u sebi. (pa se događa da u tridesetima varaju ženu, muljaju, lažu...).
ja osobno sam 4 godine pokušavao to promijeniti, no kada nešto nede onda nede. nikada me nije privukla nije cura, kako da ti to objasnim.
evo kako ti doživljavaš svoje prijetelje, tako ja doživljavam cure. uopće mi ne pada na pamet da bih neku poljubio, kamoli nešto drugo. samo su mi super društvo (a danas je curama in da imaju gay frenda, hahaha)
ionako se dokazaju da je zaljubljivanje samo proces raznih kemijsko-biološkoh reakcija i procesa u tijelu, pa sve one priče o feromonima itd.
pa kako da ja promijenim "sklop" koji funkcionira u mom tijelu? ako ti feromoni i te kemijske reakcije djeluju samo na dečke, ja pri tome ne mogu ništa.[/quote]
nisam pretjerano upucen u to jer dosad sam bio privucen samo prema curi, ali kao sto sam rekao uvjeren sam da se sve u zivotu moze promjeniti.
svaki sklop se moze premostiti, svaki firewall zaobici, svaki put presjeci tako da se moze i ovo zasigurno.
u ovo sta si reko nakon razgovora sa svecenikom da ce te molitva izljeciti u to nevjerujem ali ako stvarno pokusas nesto onda se moze.
cijenim ako si vec probao, te ako si shvatio da to nejde tako lako ali vjerujem da je moguce.
[quote="abyssum"]to kao nekog pitaš jel sretan što je visok ili što ima plave oči. netko će ti odgovoriti da je sretan zbog toga, a netko da bi radije da je niži ili da ima zelene oči.
ja osobno sam sretan što sam peder.
jer kakva korist da me to cijeli život tišti i da se frustriram a ne mogu to ionako promijeniti.
zato mi je i bilo bolje da se što prije s tim pomirim i da budem zadovoljan sam sa sobom [/quote]
koliko vidim si vrlo tolerantna osoba, mozda bas zbog toga sta si takve seksualne orjentacije. cijenim to kod ljudi i na ovome ti skidam kapu.
[quote="abyssum"]jel čitaš crnu kroniku tu i tamo? zar je normalno da otac siluje kcer cijelo djetinjstvo? zar je normalno da pijana majka tuce dijete i uopce se ne brine za njega? zar je normalno da puno djece zavrsi po domovima i da cijelo djetinjstvo se sele iz jednog doma u drugi, bez novaca, bez obitelji, bez ijednog oslonca i sigurnosti u zivotu?[/quote]
citam ja crnu kroniku stalno, kao sto bih zabranio posvajanje djece gey parovima (nazalost takav sam), isto tako bi kastrirao sve koji rade takve gnjusne stvari i nakon toga ga mucio na 1000 nacina koje su izmislili stari Kinezi. necu o tome sad jer je gnjusno ali ako nekoga zanima nek me pita na private.
[quote="abyssum"]to nikad nismo tražili :jooj:
niti ćemo tražiti. većina njih ionako ne prakticira vjeru, pa im takvo vjencanje ne bi nista ni znacilo.[/quote]
ma to je bilo vise retoricko da se vidi da sam i ja koliko-toliko tolerantan da nisam neki neonacista ili nedaj boze teski diskriminator.
[quote="abyssum"]društvo se brzo navikne na sve [/quote]
ovo je najbitnija rečenica cijelog ovog topica. samo zato sam i potegao da to nije normalno, naucit ce se ljudi, naucili su i na teze stvari budu i na ovo.
:)
[quote="abyssum"]p.s. u antici je homoseksualnost bila naročito raširena i na neki način "popularna". za grke i rimljane je bilo uobičajeno da imaju svog "dječaka", a ljubav između dva muškarca se smatrala uzvišenijom nego ljubav između muškarca i žene. (to je djelom razrađeno u filmu Aleksandar)
kad se spomenu pederi, mnogima prvo na pamet pada "je**** u guzu" (oprostite na izrazu, samo želim dočarati), ne shvaćaju da je to daleko od toga, i da tu itekako ima osjećaja i ljubavi.[/quote]
ovo sam vec spomenuo prije. osim grka i rimljana koji su po meni barbari sa jako razvijenu kulturu japana gdje je takodjer prakticiran sex sa "djecakom" ali moras uzeti u obzir da je tamo bilo normalno prakticirati i sex sa maloljetnicima. tako da......
[quote="abyssum"]sad si možete izračunati koliko ih ima na matematici, hehe.
s tim da sam primjetio da se kod matematičara češće pojavljuju gay dečki nego na drugim fakultetima
s obzirom na broj dečki ovdje i na FERu, ovdje je veći postotak gayjeva [/quote]
ovo cijenim. osim sta sma otisao sa matematike (naravno ne zbog gey populacije vec zbog posla), djevojka mi je gore pa sam mnogo mirniji xD
naravno sala.
ali evo ja u svoje 2 godine nisam upoznao nijednog gey kolegu koji se naravno tako deklarirao. mozda sam samo "lucky bitch" ali tako je :/
btw. imam prijatelja/poznanika koji je prije bio gey (imao je decka pa valjda je bio :)), a sad je u sretnoj vezi sa djevojkom i ne razmislja o nikom drugom nego o njoj (vec 2-3 godine su skupa).
tako da vjerujem da je moguce promjeniti spolnu orjentaciju samo ako nadjes razloga.
[quote="mladac"]dakle moje pitanje je sljedeće: zašto većina koji su protiv istospolne zajednice, veze itd kao argument protiv toga stalno se pozivaju na Boga. no nije to pitanje, pitanje je zašto, bez svih tih silnih citata i pozivanja na iste, otvoreno ne kažete zašto to vas osobno smeta?[/quote]
ma meni to uopce ne smeta, kao sto sam ranije rekao dok ne baci oko na mene tako dugo me ne smeta.
slicna situacija sa djevojkom mi je to. uzasno mi je glupo biti u drustvu sa djevojkom koja mi se svidja.
naime ja sam takav da cu prici zeni koja mi se svidja i to rec u facu. sad kud puklo da puklo. zato mi je nezamislivo da budem u drustvu sa nekim ko se pali na mene vec 3-4 godine :/
gle nebumo bili skupa, ali prijatelji mozemo biti. ako treba do groba. necemo birati prijatelje prema sekualnoj orjentaciji vec prema tome ko je kakva osoba.
abyssum (napisa): | kad si već toliko siguran u to, jel mi možeš reći kako?
imam gay prijatelje koji su toliko ukomirani time što su gay i sve bi na svijetu dali da to mogu promijeniti. godinama plaču i zatvoreni su u svojoj sobi jer se boje u našem društvu bilo kome pristupiti i reći što ih muči.
ni ne znaš koliko njih bi bilo sretno da mogu postati str8.
neki čak pokušaju sa curama, imaju duge veze (i po nekoliko godina su sa curom), ali ih kad tad pukne da više ne mogu to sakrivati i držati u sebi. (pa se događa da u tridesetima varaju ženu, muljaju, lažu...).
ja osobno sam 4 godine pokušavao to promijeniti, no kada nešto nede onda nede. nikada me nije privukla nije cura, kako da ti to objasnim.
evo kako ti doživljavaš svoje prijetelje, tako ja doživljavam cure. uopće mi ne pada na pamet da bih neku poljubio, kamoli nešto drugo. samo su mi super društvo (a danas je curama in da imaju gay frenda, hahaha)
ionako se dokazaju da je zaljubljivanje samo proces raznih kemijsko-biološkoh reakcija i procesa u tijelu, pa sve one priče o feromonima itd.
pa kako da ja promijenim "sklop" koji funkcionira u mom tijelu? ako ti feromoni i te kemijske reakcije djeluju samo na dečke, ja pri tome ne mogu ništa. |
nisam pretjerano upucen u to jer dosad sam bio privucen samo prema curi, ali kao sto sam rekao uvjeren sam da se sve u zivotu moze promjeniti.
svaki sklop se moze premostiti, svaki firewall zaobici, svaki put presjeci tako da se moze i ovo zasigurno.
u ovo sta si reko nakon razgovora sa svecenikom da ce te molitva izljeciti u to nevjerujem ali ako stvarno pokusas nesto onda se moze.
cijenim ako si vec probao, te ako si shvatio da to nejde tako lako ali vjerujem da je moguce.
abyssum (napisa): | to kao nekog pitaš jel sretan što je visok ili što ima plave oči. netko će ti odgovoriti da je sretan zbog toga, a netko da bi radije da je niži ili da ima zelene oči.
ja osobno sam sretan što sam peder.
jer kakva korist da me to cijeli život tišti i da se frustriram a ne mogu to ionako promijeniti.
zato mi je i bilo bolje da se što prije s tim pomirim i da budem zadovoljan sam sa sobom |
koliko vidim si vrlo tolerantna osoba, mozda bas zbog toga sta si takve seksualne orjentacije. cijenim to kod ljudi i na ovome ti skidam kapu.
abyssum (napisa): | jel čitaš crnu kroniku tu i tamo? zar je normalno da otac siluje kcer cijelo djetinjstvo? zar je normalno da pijana majka tuce dijete i uopce se ne brine za njega? zar je normalno da puno djece zavrsi po domovima i da cijelo djetinjstvo se sele iz jednog doma u drugi, bez novaca, bez obitelji, bez ijednog oslonca i sigurnosti u zivotu? |
citam ja crnu kroniku stalno, kao sto bih zabranio posvajanje djece gey parovima (nazalost takav sam), isto tako bi kastrirao sve koji rade takve gnjusne stvari i nakon toga ga mucio na 1000 nacina koje su izmislili stari Kinezi. necu o tome sad jer je gnjusno ali ako nekoga zanima nek me pita na private.
abyssum (napisa): | to nikad nismo tražili :jooj:
niti ćemo tražiti. većina njih ionako ne prakticira vjeru, pa im takvo vjencanje ne bi nista ni znacilo. |
ma to je bilo vise retoricko da se vidi da sam i ja koliko-toliko tolerantan da nisam neki neonacista ili nedaj boze teski diskriminator.
abyssum (napisa): | društvo se brzo navikne na sve |
ovo je najbitnija rečenica cijelog ovog topica. samo zato sam i potegao da to nije normalno, naucit ce se ljudi, naucili su i na teze stvari budu i na ovo.
abyssum (napisa): | p.s. u antici je homoseksualnost bila naročito raširena i na neki način "popularna". za grke i rimljane je bilo uobičajeno da imaju svog "dječaka", a ljubav između dva muškarca se smatrala uzvišenijom nego ljubav između muškarca i žene. (to je djelom razrađeno u filmu Aleksandar)
kad se spomenu pederi, mnogima prvo na pamet pada "je**** u guzu" (oprostite na izrazu, samo želim dočarati), ne shvaćaju da je to daleko od toga, i da tu itekako ima osjećaja i ljubavi. |
ovo sam vec spomenuo prije. osim grka i rimljana koji su po meni barbari sa jako razvijenu kulturu japana gdje je takodjer prakticiran sex sa "djecakom" ali moras uzeti u obzir da je tamo bilo normalno prakticirati i sex sa maloljetnicima. tako da......
abyssum (napisa): | sad si možete izračunati koliko ih ima na matematici, hehe.
s tim da sam primjetio da se kod matematičara češće pojavljuju gay dečki nego na drugim fakultetima
s obzirom na broj dečki ovdje i na FERu, ovdje je veći postotak gayjeva |
ovo cijenim. osim sta sma otisao sa matematike (naravno ne zbog gey populacije vec zbog posla), djevojka mi je gore pa sam mnogo mirniji xD
naravno sala.
ali evo ja u svoje 2 godine nisam upoznao nijednog gey kolegu koji se naravno tako deklarirao. mozda sam samo "lucky bitch" ali tako je
btw. imam prijatelja/poznanika koji je prije bio gey (imao je decka pa valjda je bio ), a sad je u sretnoj vezi sa djevojkom i ne razmislja o nikom drugom nego o njoj (vec 2-3 godine su skupa).
tako da vjerujem da je moguce promjeniti spolnu orjentaciju samo ako nadjes razloga.
mladac (napisa): | dakle moje pitanje je sljedeće: zašto većina koji su protiv istospolne zajednice, veze itd kao argument protiv toga stalno se pozivaju na Boga. no nije to pitanje, pitanje je zašto, bez svih tih silnih citata i pozivanja na iste, otvoreno ne kažete zašto to vas osobno smeta? |
ma meni to uopce ne smeta, kao sto sam ranije rekao dok ne baci oko na mene tako dugo me ne smeta.
slicna situacija sa djevojkom mi je to. uzasno mi je glupo biti u drustvu sa djevojkom koja mi se svidja.
naime ja sam takav da cu prici zeni koja mi se svidja i to rec u facu. sad kud puklo da puklo. zato mi je nezamislivo da budem u drustvu sa nekim ko se pali na mene vec 3-4 godine
gle nebumo bili skupa, ali prijatelji mozemo biti. ako treba do groba. necemo birati prijatelje prema sekualnoj orjentaciji vec prema tome ko je kakva osoba.
_________________ -----------------------------------------------------------------
I just wanna feel adrenaline rushing through my body.
Life isn't just a straight white line!!!
-----------------------------------------------------------------
|
|
[Vrh] |
|
alen Forumaš(ica)

|
Postano: 9:12 čet, 19. 10. 2006 Naslov: |
|
|
Evo, ono što bi valjda svi ovdje trebali znat o sebi: da li možete promijenit svoju seksualnu orijentaciju? Nije mi jasno, jer ja sam čovjek, oni su isto ljudi, zašt bi oni bili toliko superiorni da to mogu mijenjat, a ja ne mogu?
Evo, ono što bi valjda svi ovdje trebali znat o sebi: da li možete promijenit svoju seksualnu orijentaciju? Nije mi jasno, jer ja sam čovjek, oni su isto ljudi, zašt bi oni bili toliko superiorni da to mogu mijenjat, a ja ne mogu?
_________________ Između ostalog, mislim da bi kolegij mjera i integral trebao imati svoj podforum među kolegijima treće godine
|
|
[Vrh] |
|
andreao Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
alen Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
andreao Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
c2h5oh Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 9:36 čet, 19. 10. 2006 Naslov: |
|
|
alen mozes promjeniti svoju sex orjentaciju. zasto nebi mogao.
malo vise se potrudi, otidji sa svakom djevojkom van sa kojom mozes malo se druzi i nemoj ju gledati odmah kao priajteljicu. vec ono "daj joj priliku".
naravno ako si hetero onda sve to probaj sa nekim frajerom. vidjet ces da ce ti se svidjeti.
uostalom na fakultetu ste morate isprobavati ;)
alen mozes promjeniti svoju sex orjentaciju. zasto nebi mogao.
malo vise se potrudi, otidji sa svakom djevojkom van sa kojom mozes malo se druzi i nemoj ju gledati odmah kao priajteljicu. vec ono "daj joj priliku".
naravno ako si hetero onda sve to probaj sa nekim frajerom. vidjet ces da ce ti se svidjeti.
uostalom na fakultetu ste morate isprobavati
_________________ -----------------------------------------------------------------
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
andreao Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 9:45 čet, 19. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote] tu sad uskače inkvizicija. Ali i tu ima jedna caka koja je jako pomogla inkvizitorima da postanu tak omraženi a to je promjena crkvenog zakonika do kojeg je došlo i prije same inkvizicije, do tada je postupak pred sudom mogao početi samo na tužbu neke osobe, koja je onda svoje navode morala i dokazati, a onda su uvedene dvije novosti.
Prva je bila da se postupak može pokrenuti na samu prijavu protiv neke osobe, bez navođenja dokaza, i još bolje-da se postupak može, po službenoj dužnosti, pokrenuti i protiv osobe o kojoj se samo javno govori da je Heretik, bez da je itko pokrenuo tužbu. Ove odredbe su duboko utjecale na rad samih sudova jer im je sad stavljeno u dužnost da oni sami dokazuju osumljičenikovu krivicu, a ne više da su samo nepristrani prosuditelji u sporu između dvije strane. Biskup te tuži, Biskup te sudi.
[/quote]
nakon toga par redova ispod
[quote]Jednom je prilikom papa, na pritužbe da ima previše optuženih za krivovjerje te kako odrediti koje prave heretike treba spaliti izjavio: "Palite ih vi redom a Bog će vidjeti koji su pravi".
[/quote]
i tu ja prestajem s inkvizicijom i tome sličnim na ovu temu
izvor: [url]http://hr.wikipedia.org/wiki/%C5%A0panjolska_inkvizicija[/url]
Citat: | tu sad uskače inkvizicija. Ali i tu ima jedna caka koja je jako pomogla inkvizitorima da postanu tak omraženi a to je promjena crkvenog zakonika do kojeg je došlo i prije same inkvizicije, do tada je postupak pred sudom mogao početi samo na tužbu neke osobe, koja je onda svoje navode morala i dokazati, a onda su uvedene dvije novosti.
Prva je bila da se postupak može pokrenuti na samu prijavu protiv neke osobe, bez navođenja dokaza, i još bolje-da se postupak može, po službenoj dužnosti, pokrenuti i protiv osobe o kojoj se samo javno govori da je Heretik, bez da je itko pokrenuo tužbu. Ove odredbe su duboko utjecale na rad samih sudova jer im je sad stavljeno u dužnost da oni sami dokazuju osumljičenikovu krivicu, a ne više da su samo nepristrani prosuditelji u sporu između dvije strane. Biskup te tuži, Biskup te sudi.
|
nakon toga par redova ispod
Citat: | Jednom je prilikom papa, na pritužbe da ima previše optuženih za krivovjerje te kako odrediti koje prave heretike treba spaliti izjavio: "Palite ih vi redom a Bog će vidjeti koji su pravi".
|
i tu ja prestajem s inkvizicijom i tome sličnim na ovu temu
izvor: http://hr.wikipedia.org/wiki/%C5%A0panjolska_inkvizicija
_________________ potpis
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
Postano: 10:11 čet, 19. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Zivac"]Zanimljivo kako imaš velikog sažaljenja za razbojnike srednjeg vijeka, a ne buniš se protiv npr. hrvatskog pravosuđa zbog toga što se nekad dogodilo da je netko nevin osuđen. :roll: [/quote]
Zapravo, razina empatije za ljude koji su zivjeli pred 500 ili vise godina mi je prilicno niska. Htio sam te samo upozoriti da bi ti formulacije mogle biti malo pazljivije. Ljudi su tada stvarno spaljivani na lomacama i ubijani na druge nacine, bez obzira kolika je u tome bila uloga Katolicke crkve. Nije zgodno proglasavati ih razbojnicima i reci da Venecijanska inkvizicija nije bitna, jer su pobili znatno manje ljudi od npr. Spanjolske inkvizicije.
[quote="Zivac"]Ti kojima je inkvizicija sudila su ipak uglavnom bili obični kriminalci i nisam baš siguran da je bila manje pravedna od hrvatskog pravosuđa...[/quote]
Zanimljivo kako imas velikog razumijevanja za inkvizitore srednjeg vijeka :roll:
Zivac (napisa): | Zanimljivo kako imaš velikog sažaljenja za razbojnike srednjeg vijeka, a ne buniš se protiv npr. hrvatskog pravosuđa zbog toga što se nekad dogodilo da je netko nevin osuđen. |
Zapravo, razina empatije za ljude koji su zivjeli pred 500 ili vise godina mi je prilicno niska. Htio sam te samo upozoriti da bi ti formulacije mogle biti malo pazljivije. Ljudi su tada stvarno spaljivani na lomacama i ubijani na druge nacine, bez obzira kolika je u tome bila uloga Katolicke crkve. Nije zgodno proglasavati ih razbojnicima i reci da Venecijanska inkvizicija nije bitna, jer su pobili znatno manje ljudi od npr. Spanjolske inkvizicije.
Zivac (napisa): | Ti kojima je inkvizicija sudila su ipak uglavnom bili obični kriminalci i nisam baš siguran da je bila manje pravedna od hrvatskog pravosuđa... |
Zanimljivo kako imas velikog razumijevanja za inkvizitore srednjeg vijeka
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
c2h5oh Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 13:32 čet, 19. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="abyssum"]btw, jedan biser iz Novog zavjeta:
"u trenutku apokalipse u Raj ce uci svega [color=green]14400[/color] *zidova* *djevaca* (neokaljanih zenama ili tako nekako: Otk 7,4 i Otk 14,4, neda mi se ici sada traziti tocne podatke)[/quote]
:D To prepoznajem! :D To je brzina onih starih modema! :silly:
[quote="tp"]Kao sto rekoh, nije poziv Crkve osobama s homoseksualnim sklonostima da promijene svoje sklonosti i ozene se (barem ne svima ili ne vecini), nego:[quote="KKC"] Te su osobe pozvane da u svom zivotu ostvare Bozju volju i ako su krscani, da sa zrtvom Gospodinova Kriza sjedine poteskoce koje mogu susresti uslijed svojega stanja.
2359. Homoseksualne osobe pozvane su na cistocu. Krepostima ovladavanja sobom, odgojiteljicama nutarnje slobode, kadsto uz potporu nesebicna prijateljstva, molitvom i sakramentalnom miloscu, one se mogu i moraju, postupno i odlucno, pribliziti krscanskom savrsenstvu.[/quote][/quote]
NHF, meni treba prijevod: je l' to znaci da trazi suzdrzavanje od sexa? :-k
Ako da, zasto su homosexualci toliko nepozeljni svecenici da je aktualni papa dao onu uputu da se to strogo kontrolira prilikom redjena? :-k Znam da se spominjalo na Onom Topicu (tm), ali me zanima u svjetlu ovoga sto si tu napisao... :?
[quote="tp"]Predlozio bih da se o inkviziciji, krizarskim ratovima, spaljivanju vjestica, odnosu vjere i znanosti kroz povijest, nezabludivosti pape u stvarima vjere i morala itd. otvori neka druga tema. Zainteresirani mogu naci neke linkove ako prelete onu veliku raspravu o udruzi za zastitu prava ateista, ali mislim da to ovdje ne spada.[/quote]
Agreed. 8)
[quote="abyssum"]ako već netko tvrdi da je prestao biti homoseksualac, onda je jedino moguce da je to u sebi potisnuo i da laze sam sebi, a ako zavrsi sa nekom curom, to nije iz tjelesne privlacnosti (osim naravno ako je biseksualac koji je odlučio da će biti samo sa curama, a ne više s dečkima, hihi).
po meni čisto samouvjeravanja :)[/quote]
Ne nuzno; mozda je samo [i]mislio[/i] da je homosexualac. :D Npr. nije nikada nasao curu koja bi mu se svidjala, pa je (pogresno) zakljucio da je [i]gay[/i] ili tako nesto... :)
[quote="Zivac"]Ako pak ne priznaje krivnju, šalje ga se na mučenje pod rezonom, ako je pošten i u pravu idržat će muke. Dakle on pod mukama ili prizna krivnju da ga više ne muče ili je faca i izdrži do kraja. Ako izdrži, oslobađaju ga radi "nedostatka dokaza".
...
Kad se radi o stvarima vjere, danas Crkva sudi sve isto kao i u doba inkvizicije, možda malo drukčijim metodama.[/quote]
Reci mi da si se zaletio i da ne sude bas "sve isto kao i u doba inkvizicije". :shock: Osim ako pod "[b]malo[/b] drukčijim metodama" mislis da nema vise mucenja... :?
Kad se prigovara inkviziciji, a uz argument "ubijala je Drzava, a ne Crkva", obicno se i misli na ovo sto si i sam naveo kao lose:
[quote="Zivac"]Naime ja smatram da iako Crkva ima pravo izopćiti koga hoće, znajuči što slijedi sudac se ne može osloboditi odgovorinosti za smaknuće.[/quote]
Nije velika razlika opaliti metak ili "samo" namjestiti metu. :(
[quote="HijenA"]zasto to rade? to samo oni znaju. vjerojatno zato sto su ipak ostali u nekom drugom dobu, koje je proslo prije cirka 500ak godina.[/quote]
Sreco, Turing je umro prije samo 50ak godina. :roll: Za neupucene, ubio se jer su ga "lijecili" od homosexualnosti (homosexualizma, kako bi rekli vi koji inzistirate na tom pogrdnom i uvredljivom izrazu). :evil:
[quote="HijenA"]u tome se zapravo vidi koliko nazadni pogled crkva ima na moderno drustvo. a zasto je to tako?[/quote]
Vjerujem da ce se vecina sloziti da Crkva i nije "moderna". :) I kao sto homosexualci nisu "normalni" (u smislu da su drugaciji od vecine), tako ni crkvena "zastarjelost" ne mora nuzno biti losa, nego se ta "lošost" mora zasebno dokazivati. 8) Dakle, argument da "nije moderna" jednostavno ne govori nista. :P
[quote="HijenA"]...tebi u onom teksticu nije bitno da su se SVA PRIZNANJA izvlacila iz zrtava na spravama za mucenje...[/quote]
Kad vec tako naglasavas... kako znas da su se tako izvlacila "[b]sva[/b] priznanja"? :-k
[quote="Zivac"]Šego, ako misliš da je koristno prebaci sve postove na tu temu u novi topic.[/quote]
:shock: Koji crni smisao za humor. :shock:
[quote="c2h5ok"]svaki sklop se moze premostiti, svaki firewall zaobici, svaki put presjeci tako da se moze i ovo zasigurno.[/quote]
Je, tako se moze promijeniti i firewall zvan "bolesne, rakom zarazene stanice", je l' da? :roll: I ti neces vjerovati umirucem od raka da on to ne moze promijeniti, jer ti znas "da se moze i ovo zasigurno". :wall:
Mozda da se ti promijenis i postanes [i]gay[/i], da bi nam pokazao kako je to lako (kao dokaz, molim rezultate mjerenja mozka i sl)? :silly: I tako ces se lako vratiti na "staro"... :PP
[quote="c2h5ok"]btw. imam prijatelja/poznanika koji je prije bio gey (imao je decka pa valjda je bio :)), a sad je u sretnoj vezi sa djevojkom i ne razmislja o nikom drugom nego o njoj (vec 2-3 godine su skupa).
tako da vjerujem da je moguce promjeniti spolnu orjentaciju samo ako nadjes razloga.[/quote]
Si cuo za bisexualce? :-k To ti je ono "B" u LG[b]B[/b]T-u... 8)
[quote="mladac"]vsego evo ti odgovor na tvoje muke :wink: nisi to ni znao[/quote]
Yai, srece! :sreca: Dakle, imam hrpu [b]argumenata[/b] da se to [b]ne moze[/b] mijenjati i neka izolirana [b]misljenja[/b] bez i jednog dokaza ili makar recepta [i]kako[/i] to provesti... :rotfl: Mislim da cu lakse postati akademik nego bipsic. :lol:
Time, naravno, ne tvrdim da akademici ne mogu biti LGBT. ;)
abyssum (napisa): | btw, jedan biser iz Novog zavjeta:
"u trenutku apokalipse u Raj ce uci svega 14400 *zidova* *djevaca* (neokaljanih zenama ili tako nekako: Otk 7,4 i Otk 14,4, neda mi se ici sada traziti tocne podatke) |
To prepoznajem! To je brzina onih starih modema!
tp (napisa): | Kao sto rekoh, nije poziv Crkve osobama s homoseksualnim sklonostima da promijene svoje sklonosti i ozene se (barem ne svima ili ne vecini), nego: KKC (napisa): | Te su osobe pozvane da u svom zivotu ostvare Bozju volju i ako su krscani, da sa zrtvom Gospodinova Kriza sjedine poteskoce koje mogu susresti uslijed svojega stanja.
2359. Homoseksualne osobe pozvane su na cistocu. Krepostima ovladavanja sobom, odgojiteljicama nutarnje slobode, kadsto uz potporu nesebicna prijateljstva, molitvom i sakramentalnom miloscu, one se mogu i moraju, postupno i odlucno, pribliziti krscanskom savrsenstvu. |
|
NHF, meni treba prijevod: je l' to znaci da trazi suzdrzavanje od sexa?
Ako da, zasto su homosexualci toliko nepozeljni svecenici da je aktualni papa dao onu uputu da se to strogo kontrolira prilikom redjena? Znam da se spominjalo na Onom Topicu (tm), ali me zanima u svjetlu ovoga sto si tu napisao...
tp (napisa): | Predlozio bih da se o inkviziciji, krizarskim ratovima, spaljivanju vjestica, odnosu vjere i znanosti kroz povijest, nezabludivosti pape u stvarima vjere i morala itd. otvori neka druga tema. Zainteresirani mogu naci neke linkove ako prelete onu veliku raspravu o udruzi za zastitu prava ateista, ali mislim da to ovdje ne spada. |
Agreed.
abyssum (napisa): | ako već netko tvrdi da je prestao biti homoseksualac, onda je jedino moguce da je to u sebi potisnuo i da laze sam sebi, a ako zavrsi sa nekom curom, to nije iz tjelesne privlacnosti (osim naravno ako je biseksualac koji je odlučio da će biti samo sa curama, a ne više s dečkima, hihi).
po meni čisto samouvjeravanja  |
Ne nuzno; mozda je samo mislio da je homosexualac. Npr. nije nikada nasao curu koja bi mu se svidjala, pa je (pogresno) zakljucio da je gay ili tako nesto...
Zivac (napisa): | Ako pak ne priznaje krivnju, šalje ga se na mučenje pod rezonom, ako je pošten i u pravu idržat će muke. Dakle on pod mukama ili prizna krivnju da ga više ne muče ili je faca i izdrži do kraja. Ako izdrži, oslobađaju ga radi "nedostatka dokaza".
...
Kad se radi o stvarima vjere, danas Crkva sudi sve isto kao i u doba inkvizicije, možda malo drukčijim metodama. |
Reci mi da si se zaletio i da ne sude bas "sve isto kao i u doba inkvizicije". Osim ako pod "malo drukčijim metodama" mislis da nema vise mucenja...
Kad se prigovara inkviziciji, a uz argument "ubijala je Drzava, a ne Crkva", obicno se i misli na ovo sto si i sam naveo kao lose:
Zivac (napisa): | Naime ja smatram da iako Crkva ima pravo izopćiti koga hoće, znajuči što slijedi sudac se ne može osloboditi odgovorinosti za smaknuće. |
Nije velika razlika opaliti metak ili "samo" namjestiti metu.
HijenA (napisa): | zasto to rade? to samo oni znaju. vjerojatno zato sto su ipak ostali u nekom drugom dobu, koje je proslo prije cirka 500ak godina. |
Sreco, Turing je umro prije samo 50ak godina. Za neupucene, ubio se jer su ga "lijecili" od homosexualnosti (homosexualizma, kako bi rekli vi koji inzistirate na tom pogrdnom i uvredljivom izrazu).
HijenA (napisa): | u tome se zapravo vidi koliko nazadni pogled crkva ima na moderno drustvo. a zasto je to tako? |
Vjerujem da ce se vecina sloziti da Crkva i nije "moderna". I kao sto homosexualci nisu "normalni" (u smislu da su drugaciji od vecine), tako ni crkvena "zastarjelost" ne mora nuzno biti losa, nego se ta "lošost" mora zasebno dokazivati. Dakle, argument da "nije moderna" jednostavno ne govori nista.
HijenA (napisa): | ...tebi u onom teksticu nije bitno da su se SVA PRIZNANJA izvlacila iz zrtava na spravama za mucenje... |
Kad vec tako naglasavas... kako znas da su se tako izvlacila "sva priznanja"?
Zivac (napisa): | Šego, ako misliš da je koristno prebaci sve postove na tu temu u novi topic. |
Koji crni smisao za humor.
c2h5ok (napisa): | svaki sklop se moze premostiti, svaki firewall zaobici, svaki put presjeci tako da se moze i ovo zasigurno. |
Je, tako se moze promijeniti i firewall zvan "bolesne, rakom zarazene stanice", je l' da? I ti neces vjerovati umirucem od raka da on to ne moze promijeniti, jer ti znas "da se moze i ovo zasigurno".
Mozda da se ti promijenis i postanes gay, da bi nam pokazao kako je to lako (kao dokaz, molim rezultate mjerenja mozka i sl)? I tako ces se lako vratiti na "staro"...
c2h5ok (napisa): | btw. imam prijatelja/poznanika koji je prije bio gey (imao je decka pa valjda je bio ), a sad je u sretnoj vezi sa djevojkom i ne razmislja o nikom drugom nego o njoj (vec 2-3 godine su skupa).
tako da vjerujem da je moguce promjeniti spolnu orjentaciju samo ako nadjes razloga. |
Si cuo za bisexualce? To ti je ono "B" u LGBT-u...
mladac (napisa): | vsego evo ti odgovor na tvoje muke nisi to ni znao |
Yai, srece! Dakle, imam hrpu argumenata da se to ne moze mijenjati i neka izolirana misljenja bez i jednog dokaza ili makar recepta kako to provesti... Mislim da cu lakse postati akademik nego bipsic.
Time, naravno, ne tvrdim da akademici ne mogu biti LGBT.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Zivac Forumaš s poteškoćama u pisanju

Spol: 
|
Postano: 14:04 čet, 19. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="mladac"]dakle moje pitanje je sljedeće: zašto većina koji su protiv istospolne zajednice, veze itd kao argument protiv toga stalno se pozivaju na Boga. no nije to pitanje, pitanje je zašto, bez svih tih silnih citata i pozivanja na iste, otvoreno ne kažete zašto to vas osobno smeta?[/quote]
Mene to sto netko hoce uopce ne smeta. Ono sto ja zelim je njemu objasniti da je to lose, za njegovo dobro. Isto tako ne zelim da on svoju indokrinaciju da je dobro nesto sto nije siri u drustvu.
[quote="HijenA"]to je kao da se sad trazi da, uz to sto kupim kruh i platim ga u pekari, jos moram dati 10 kuna prodavacici jer je ona ipak napravila napor i stavila mi ga u vrecicu (kruh, da ne bi netko mislio) i naplatila. LOL :roll:[/quote]
Prodavacica prima placu za to sto radi, dok svecenici zaraduju na milodarima za mise, biseru.
Vidim da je nasa Crkva toliko bogata da je u rekornom roku zavrsila obnovu zagrebacke katedrale. :roll IMO, tu bi trebao pomoci Grad Zagreb jer se ipak radi o kulturnoj znamenitosti grada.
Inace, svaka vjerska zajednica, pa i svaka udruga gradana prima pomoc iz proracuna sukladno zakonu.
[quote="krcko"]Ljudi su tada stvarno spaljivani na lomacama i ubijani na druge nacine, bez obzira kolika je u tome bila uloga Katolicke crkve. Nije zgodno proglasavati ih razbojnicima[/quote]
Ljudi su spaljivani na lomacama sa inkvizicijom i bez nje, to je bilo takvo vrijeme.
Zgodno ih je proglasavati razbojnicima isto kao sto je zgodno nekoga iz zatvora u Lepoglavi proglasavati kriminalcem. Ti mozda mislis da tamo nisu kriminalci?
[quote="vsego"][quote="KKC"] Te su osobe pozvane da u svom zivotu ostvare Bozju volju i ako su krscani, da sa zrtvom Gospodinova Kriza sjedine poteskoce koje mogu susresti uslijed svojega stanja.
2359. Homoseksualne osobe pozvane su na cistocu. Krepostima ovladavanja sobom, odgojiteljicama nutarnje slobode, kadsto uz potporu nesebicna prijateljstva, molitvom i sakramentalnom miloscu, one se mogu i moraju, postupno i odlucno, pribliziti krscanskom savrsenstvu.[/quote]
NHF, meni treba prijevod: je l' to znaci da trazi suzdrzavanje od sexa? :-k[/quote]
Da. Crkva smatra da se i ostali prije braka trebaju suzdrzavati od seksa.
[quote]Ako da, zasto su homosexualci toliko nepozeljni svecenici da je aktualni papa dao onu uputu da se to strogo kontrolira prilikom redjena? :-k[/quote]
Pa papa je vidio da iz nekih razloga nije bas zgodno da oni idu u svecenike i to zabranio. Nije to nikakva dogmatska odredba.
[quote]Reci mi da si se zaletio i da ne sude bas "sve isto kao i u doba inkvizicije". :shock: Osim ako pod "[b]malo[/b] drukčijim metodama" mislis da nema vise mucenja... :?[/quote]
Pa to je jedina bitnija razlika, da.
[quote]Kad se prigovara inkviziciji, a uz argument "ubijala je Drzava, a ne Crkva", obicno se i misli na ovo sto si i sam naveo kao lose:
[quote="Zivac"]Naime ja smatram da iako Crkva ima pravo izopćiti koga hoće, znajuči što slijedi sudac se ne može osloboditi odgovorinosti za smaknuće.[/quote]
Nije velika razlika opaliti metak ili "samo" namjestiti metu. :([/quote]
Ako je presuda bila pravedna i po zakonu tu nema nista sporno. Crkva nije a priori protiv smrtne kazne. Ja sam samo napomenuo da odgovornost ako nesto nije bilo u redu lezi na inkviziciji.
[quote][quote="Zivac"]Šego, ako misliš da je koristno prebaci sve postove na tu temu u novi topic.[/quote]
:shock: Koji crni smisao za humor. :shock:[/quote]
:? Nije uopce humor.
mladac (napisa): | dakle moje pitanje je sljedeće: zašto većina koji su protiv istospolne zajednice, veze itd kao argument protiv toga stalno se pozivaju na Boga. no nije to pitanje, pitanje je zašto, bez svih tih silnih citata i pozivanja na iste, otvoreno ne kažete zašto to vas osobno smeta? |
Mene to sto netko hoce uopce ne smeta. Ono sto ja zelim je njemu objasniti da je to lose, za njegovo dobro. Isto tako ne zelim da on svoju indokrinaciju da je dobro nesto sto nije siri u drustvu.
HijenA (napisa): | to je kao da se sad trazi da, uz to sto kupim kruh i platim ga u pekari, jos moram dati 10 kuna prodavacici jer je ona ipak napravila napor i stavila mi ga u vrecicu (kruh, da ne bi netko mislio) i naplatila. LOL  |
Prodavacica prima placu za to sto radi, dok svecenici zaraduju na milodarima za mise, biseru.
Vidim da je nasa Crkva toliko bogata da je u rekornom roku zavrsila obnovu zagrebacke katedrale. :roll IMO, tu bi trebao pomoci Grad Zagreb jer se ipak radi o kulturnoj znamenitosti grada.
Inace, svaka vjerska zajednica, pa i svaka udruga gradana prima pomoc iz proracuna sukladno zakonu.
krcko (napisa): | Ljudi su tada stvarno spaljivani na lomacama i ubijani na druge nacine, bez obzira kolika je u tome bila uloga Katolicke crkve. Nije zgodno proglasavati ih razbojnicima |
Ljudi su spaljivani na lomacama sa inkvizicijom i bez nje, to je bilo takvo vrijeme.
Zgodno ih je proglasavati razbojnicima isto kao sto je zgodno nekoga iz zatvora u Lepoglavi proglasavati kriminalcem. Ti mozda mislis da tamo nisu kriminalci?
vsego (napisa): | KKC (napisa): | Te su osobe pozvane da u svom zivotu ostvare Bozju volju i ako su krscani, da sa zrtvom Gospodinova Kriza sjedine poteskoce koje mogu susresti uslijed svojega stanja.
2359. Homoseksualne osobe pozvane su na cistocu. Krepostima ovladavanja sobom, odgojiteljicama nutarnje slobode, kadsto uz potporu nesebicna prijateljstva, molitvom i sakramentalnom miloscu, one se mogu i moraju, postupno i odlucno, pribliziti krscanskom savrsenstvu. |
NHF, meni treba prijevod: je l' to znaci da trazi suzdrzavanje od sexa?  |
Da. Crkva smatra da se i ostali prije braka trebaju suzdrzavati od seksa.
Citat: | Ako da, zasto su homosexualci toliko nepozeljni svecenici da je aktualni papa dao onu uputu da se to strogo kontrolira prilikom redjena?  |
Pa papa je vidio da iz nekih razloga nije bas zgodno da oni idu u svecenike i to zabranio. Nije to nikakva dogmatska odredba.
Citat: | Reci mi da si se zaletio i da ne sude bas "sve isto kao i u doba inkvizicije". Osim ako pod "malo drukčijim metodama" mislis da nema vise mucenja...  |
Pa to je jedina bitnija razlika, da.
Citat: | Kad se prigovara inkviziciji, a uz argument "ubijala je Drzava, a ne Crkva", obicno se i misli na ovo sto si i sam naveo kao lose:
Zivac (napisa): | Naime ja smatram da iako Crkva ima pravo izopćiti koga hoće, znajuči što slijedi sudac se ne može osloboditi odgovorinosti za smaknuće. |
Nije velika razlika opaliti metak ili "samo" namjestiti metu.  |
Ako je presuda bila pravedna i po zakonu tu nema nista sporno. Crkva nije a priori protiv smrtne kazne. Ja sam samo napomenuo da odgovornost ako nesto nije bilo u redu lezi na inkviziciji.
Citat: | Zivac (napisa): | Šego, ako misliš da je koristno prebaci sve postove na tu temu u novi topic. |
Koji crni smisao za humor.  |
Nije uopce humor.
|
|
[Vrh] |
|
c2h5oh Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 14:08 čet, 19. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Je, tako se moze promijeniti i firewall zvan "bolesne, rakom zarazene stanice", je l' da? I ti neces vjerovati umirucem od raka da on to ne moze promijeniti, jer ti znas "da se moze i ovo zasigurno".
Mozda da se ti promijenis i postanes gay, da bi nam pokazao kako je to lako (kao dokaz, molim rezultate mjerenja mozka i sl)? I tako ces se lako vratiti na "staro"... [/quote]
vjeruj mi da se sve moze promjeniti cak i te rakom shrvane stanice. uvijek postoje cuda.
uostalom zar kad usporedjujes gay-stvo :) sa rakom smatras da je homoseksualnost bolest?
bas bih volio otic na mjerenje da vidim koliko sma ja gej ;)
mozda sam prikriveni :)
[quote="vsego"]Si cuo za bisexualce? To ti je ono "B" u LGBT-u... [/quote]
cuo,vidio. ali postoji ti nesto sta karektirizira biseksualce u potpunosti a to je da takva osoba ide i sa jednom i drugom stranom. cijeli zivot. a ne da si cijeli zivot homoseksualac i imas 10 deckiju a onda odjednom shvatis da te to ne zanima i predjes na cure. to nisu biseksualci. ;)
vsego (napisa): | Je, tako se moze promijeniti i firewall zvan "bolesne, rakom zarazene stanice", je l' da? I ti neces vjerovati umirucem od raka da on to ne moze promijeniti, jer ti znas "da se moze i ovo zasigurno".
Mozda da se ti promijenis i postanes gay, da bi nam pokazao kako je to lako (kao dokaz, molim rezultate mjerenja mozka i sl)? I tako ces se lako vratiti na "staro"... |
vjeruj mi da se sve moze promjeniti cak i te rakom shrvane stanice. uvijek postoje cuda.
uostalom zar kad usporedjujes gay-stvo sa rakom smatras da je homoseksualnost bolest?
bas bih volio otic na mjerenje da vidim koliko sma ja gej
mozda sam prikriveni
vsego (napisa): | Si cuo za bisexualce? To ti je ono "B" u LGBT-u... |
cuo,vidio. ali postoji ti nesto sta karektirizira biseksualce u potpunosti a to je da takva osoba ide i sa jednom i drugom stranom. cijeli zivot. a ne da si cijeli zivot homoseksualac i imas 10 deckiju a onda odjednom shvatis da te to ne zanima i predjes na cure. to nisu biseksualci.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 14:21 čet, 19. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Zivac"][quote="vsego"]NHF, meni treba prijevod: je l' to znaci da trazi suzdrzavanje od sexa? :-k[/quote]
Da. Crkva smatra da se i ostali prije braka trebaju suzdrzavati od seksa.[/quote]
Ne bi li onda bilo i lakse i pravednije (ako sve ljude smatra jednakima) odobriti [i]gay[/i] brakove? :D
[quote="Zivac"][quote="vsego"][quote="Zivac"]Šego, ako misliš da je koristno prebaci sve postove na tu temu u novi topic.[/quote]
:shock: Koji crni smisao za humor. :shock:[/quote]
:? Nije uopce humor.[/quote]
Topic ima 12 strana, a dobar dio te price je isprepleten u "mijesanim" postovima. :? Dakle, ne mogu samo splittati topic, nego bi trebalo i pojedine postove "rastaviti" na dva. :shock: Nemam ni volje ni vremena to raditi... :|
Zivac (napisa): | vsego (napisa): | NHF, meni treba prijevod: je l' to znaci da trazi suzdrzavanje od sexa?  |
Da. Crkva smatra da se i ostali prije braka trebaju suzdrzavati od seksa. |
Ne bi li onda bilo i lakse i pravednije (ako sve ljude smatra jednakima) odobriti gay brakove?
Zivac (napisa): | vsego (napisa): | Zivac (napisa): | Šego, ako misliš da je koristno prebaci sve postove na tu temu u novi topic. |
Koji crni smisao za humor.  |
Nije uopce humor. |
Topic ima 12 strana, a dobar dio te price je isprepleten u "mijesanim" postovima. Dakle, ne mogu samo splittati topic, nego bi trebalo i pojedine postove "rastaviti" na dva. Nemam ni volje ni vremena to raditi...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
abyssum Forumaš(ica)

|
Postano: 14:33 čet, 19. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="c2h5oh"]btw. imam prijatelja/poznanika koji je prije bio gey (imao je decka pa valjda je bio :)), a sad je u sretnoj vezi sa djevojkom i ne razmislja o nikom drugom nego o njoj (vec 2-3 godine su skupa).
[/quote]
bio je "gey"? to je neka nova riječ? :lol:
kao sto ti je vsego rekao, postoje biseksualci.
možda se prije zaljubio u nekog dečka (pa je mislio da je gay jer ga nije privukla nijedna cura), a poslije naišao na curu u koju se totalno zatreksao i s kojom je sretan. ne znači to da je prestao biti gay. tko zna, mozda ga za 5 godina opet privuce neki dečko.
btw, ja isto tako ne isključujem mogućnost da će me jednog dana privuci neka cura i da ću se zaljubiti u nju. no to ne znači da ću postati str8, nego ću reći da sam BI (osim ako mi se dečki totalno zgade :lol:).
ma bit svega je da dvije osobe koje se vole mogu biti zajedno, bez obzira kojeg su spola, a neki teoretičari tvrde da bi se u idealnom svijetu ljudi zaljubljivali u osobe, a ne u njihov spol, tj. ne bi automatski isključili nekog samo zato jer je njihovog/suprotnog spola. bitno je da si sretan s tom osobom, da vam je lijepo zajedno, da se volite, a sad dal je ona cura ili dečko, nije bitno :D istraživanja pokazuju da čak 40% osoba ima iskustvo s oba spola, pogotovo u novije vrijeme; neki samo vole eksperimentirati a neki jednostavno nemaju nikakve barijere :D
poanta: volite se i budite sretni! :hippie: hehehe
c2h5oh (napisa): | btw. imam prijatelja/poznanika koji je prije bio gey (imao je decka pa valjda je bio ), a sad je u sretnoj vezi sa djevojkom i ne razmislja o nikom drugom nego o njoj (vec 2-3 godine su skupa).
|
bio je "gey"? to je neka nova riječ?
kao sto ti je vsego rekao, postoje biseksualci.
možda se prije zaljubio u nekog dečka (pa je mislio da je gay jer ga nije privukla nijedna cura), a poslije naišao na curu u koju se totalno zatreksao i s kojom je sretan. ne znači to da je prestao biti gay. tko zna, mozda ga za 5 godina opet privuce neki dečko.
btw, ja isto tako ne isključujem mogućnost da će me jednog dana privuci neka cura i da ću se zaljubiti u nju. no to ne znači da ću postati str8, nego ću reći da sam BI (osim ako mi se dečki totalno zgade ).
ma bit svega je da dvije osobe koje se vole mogu biti zajedno, bez obzira kojeg su spola, a neki teoretičari tvrde da bi se u idealnom svijetu ljudi zaljubljivali u osobe, a ne u njihov spol, tj. ne bi automatski isključili nekog samo zato jer je njihovog/suprotnog spola. bitno je da si sretan s tom osobom, da vam je lijepo zajedno, da se volite, a sad dal je ona cura ili dečko, nije bitno istraživanja pokazuju da čak 40% osoba ima iskustvo s oba spola, pogotovo u novije vrijeme; neki samo vole eksperimentirati a neki jednostavno nemaju nikakve barijere
poanta: volite se i budite sretni! hehehe
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 15:08 čet, 19. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]
[quote="HijenA"]zasto to rade? to samo oni znaju. vjerojatno zato sto su ipak ostali u nekom drugom dobu, koje je proslo prije cirka 500ak godina.[/quote]
Sreco, Turing je umro prije samo 50ak godina. :roll: Za neupucene, ubio se jer su ga "lijecili" od homosexualnosti (homosexualizma, kako bi rekli vi koji inzistirate na tom pogrdnom i uvredljivom izrazu). :evil:[/quote]
ma poanta je u nacinu razmisljanja. ono je ipak rezervirano za neko prije doba. inace, znao sam da je turing bio homoseksualac, ali nisam znao da je umro zato sto su ga lijecili protiv toga.
[quote]
[quote="HijenA"]u tome se zapravo vidi koliko nazadni pogled crkva ima na moderno drustvo. a zasto je to tako?[/quote]
Vjerujem da ce se vecina sloziti da Crkva i nije "moderna". :) I kao sto homosexualci nisu "normalni" (u smislu da su drugaciji od vecine), tako ni crkvena "zastarjelost" ne mora nuzno biti losa, nego se ta "lošost" mora zasebno dokazivati. 8) Dakle, argument da "nije moderna" jednostavno ne govori nista. :P[/quote]
mislim na moderan nacin razmisljanja. liberalnost, ljudska prava i sve ostalo sto crkva negira. naravno, tradicionalnost crkve nije i ne moze biti a priori losa stvar, dapace. ali upravo zbog svojih vjernika ne smije biti otvorena za nove ideje i za razvoj. IMO ofkors.
[quote]
[quote="HijenA"]...tebi u onom teksticu nije bitno da su se SVA PRIZNANJA izvlacila iz zrtava na spravama za mucenje...[/quote]
Kad vec tako naglasavas... kako znas da su se tako izvlacila "[b]sva[/b] priznanja"? :-k[/quote]
ok...priznajem. ne znam da su sva, ali je uzasno velika vecina. i to nema veze sa obrazovanosti.
vsego (napisa): |
HijenA (napisa): | zasto to rade? to samo oni znaju. vjerojatno zato sto su ipak ostali u nekom drugom dobu, koje je proslo prije cirka 500ak godina. |
Sreco, Turing je umro prije samo 50ak godina. Za neupucene, ubio se jer su ga "lijecili" od homosexualnosti (homosexualizma, kako bi rekli vi koji inzistirate na tom pogrdnom i uvredljivom izrazu).  |
ma poanta je u nacinu razmisljanja. ono je ipak rezervirano za neko prije doba. inace, znao sam da je turing bio homoseksualac, ali nisam znao da je umro zato sto su ga lijecili protiv toga.
Citat: |
HijenA (napisa): | u tome se zapravo vidi koliko nazadni pogled crkva ima na moderno drustvo. a zasto je to tako? |
Vjerujem da ce se vecina sloziti da Crkva i nije "moderna". I kao sto homosexualci nisu "normalni" (u smislu da su drugaciji od vecine), tako ni crkvena "zastarjelost" ne mora nuzno biti losa, nego se ta "lošost" mora zasebno dokazivati. Dakle, argument da "nije moderna" jednostavno ne govori nista.  |
mislim na moderan nacin razmisljanja. liberalnost, ljudska prava i sve ostalo sto crkva negira. naravno, tradicionalnost crkve nije i ne moze biti a priori losa stvar, dapace. ali upravo zbog svojih vjernika ne smije biti otvorena za nove ideje i za razvoj. IMO ofkors.
Citat: |
HijenA (napisa): | ...tebi u onom teksticu nije bitno da su se SVA PRIZNANJA izvlacila iz zrtava na spravama za mucenje... |
Kad vec tako naglasavas... kako znas da su se tako izvlacila "sva priznanja"?  |
ok...priznajem. ne znam da su sva, ali je uzasno velika vecina. i to nema veze sa obrazovanosti.
|
|
[Vrh] |
|
Dabrica Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:26 čet, 19. 10. 2006 Naslov: |
|
|
najveći svjetski psiholozi i psihoanalitičari ne nalaze načina da ljudima promijene orijentaciju i uvjerenja, ali eto na degiorgiju se našao netko tko zna da se ti može...
da mi je samo znati kakve su to metode? i otkud mu to? naime, i ja sam na raznim net portalima čitala razne crtice o tome kako su se trudili "izliječiti" homoseksualce, no znanstveno nikada ništa potkrijepljeno, a štoviše, i prozivano kao nehumano...
zašto bi netko uopće želio promijeniti način na koji misli? zato jer se to nekim ljudima ne sviđa? zašto se onda ti ne baciš na posao i učiniš se tolerantnijim?
najveći svjetski psiholozi i psihoanalitičari ne nalaze načina da ljudima promijene orijentaciju i uvjerenja, ali eto na degiorgiju se našao netko tko zna da se ti može...
da mi je samo znati kakve su to metode? i otkud mu to? naime, i ja sam na raznim net portalima čitala razne crtice o tome kako su se trudili "izliječiti" homoseksualce, no znanstveno nikada ništa potkrijepljeno, a štoviše, i prozivano kao nehumano...
zašto bi netko uopće želio promijeniti način na koji misli? zato jer se to nekim ljudima ne sviđa? zašto se onda ti ne baciš na posao i učiniš se tolerantnijim?
_________________ dis bonjour a la dame...

|
|
[Vrh] |
|
|