Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Najveći gitarist svih vremena je |
Jimi Hendrix |
|
36% |
[ 23 ] |
Eric Clapton |
|
14% |
[ 9 ] |
Jimmy Page |
|
4% |
[ 3 ] |
Peter Green |
|
1% |
[ 1 ] |
Jeff Beck |
|
0% |
[ 0 ] |
Robert Johnson |
|
0% |
[ 0 ] |
Mark Knopfler |
|
14% |
[ 9 ] |
Slash |
|
12% |
[ 8 ] |
Brian May |
|
6% |
[ 4 ] |
Carlos Santana |
|
9% |
[ 6 ] |
|
Ukupno glasova : 63 |
|
Autor/ica |
Poruka |
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
kljuki Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Shere Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Redeemer Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
D4rk0 Forumaš(ica)

Spol: 
Lokacija: Nitko ne zna... Ziher mi je dobro di god da jesam ;)
|
|
[Vrh] |
|
Ante Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:05 sri, 11. 10. 2006 Naslov: |
|
|
Zasto 8 od 10 gitarista sa liste uglavnom koristi plectrum?
Di su Paco De Lucia, Tommy Emmanuel, Django Reinhardt, Chuck Berry, Steve Cropper, Bo Didley, John Fahey, Lightnin' Hopkins, Son House, Elmore James, Blind Lemon Jefferson, Leo Kottke, Mance Lipscomb, John Mayall, Blind Willie McTell, Baden Powell, Stevie Ray Vaughn, Junior Wells, White Bukka, Howlin' Wolf... Da nastavim?
Listu bi tribalo slozit (da bi ju uopce bilo smisleno sastavljat) po tome koliko je neki gitarist bia utjecajan na buduce generacije gitarista (tako da slobodno mozete prekriziti Santanu*, Maya i jos par sarlatana; necu dalje spominjat da me ne lincuje netko). :lol:
* Bia je OK na Woodstocku ([i]Soul Sacrifice[/i]), to mu dam. Then again, svi su bili OK na Woodstocku. ;)
Zasto 8 od 10 gitarista sa liste uglavnom koristi plectrum?
Di su Paco De Lucia, Tommy Emmanuel, Django Reinhardt, Chuck Berry, Steve Cropper, Bo Didley, John Fahey, Lightnin' Hopkins, Son House, Elmore James, Blind Lemon Jefferson, Leo Kottke, Mance Lipscomb, John Mayall, Blind Willie McTell, Baden Powell, Stevie Ray Vaughn, Junior Wells, White Bukka, Howlin' Wolf... Da nastavim?
Listu bi tribalo slozit (da bi ju uopce bilo smisleno sastavljat) po tome koliko je neki gitarist bia utjecajan na buduce generacije gitarista (tako da slobodno mozete prekriziti Santanu*, Maya i jos par sarlatana; necu dalje spominjat da me ne lincuje netko).
* Bia je OK na Woodstocku (Soul Sacrifice), to mu dam. Then again, svi su bili OK na Woodstocku.
_________________ Eat a lot, sleep a lot, brush 'em like crazy.
Run a lot, do a lot, never be lazy.
|
|
[Vrh] |
|
sorrow Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Redeemer Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
litra manje Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 10:47 sri, 25. 10. 2006 Naslov: |
|
|
Inače, zasada vam je zanimljiva raspodjela glasova među prvom 6oricom. Eksponencijalni pad ili sl.
Moja glas ide Knopfleru. Pobjedio je Hendrixa zbog sentimentalnih razloga. Ipak više slušam Straitse. Ova anketa je natjecanje umjetnika i ne može se u njoj naći nešto objektivno oko čega bi se dalo pričati o kvaliteti svakog od njih jer je većina njih otprilike u istoj klasi. Možda se može reći nekako da je Hendrix bio najkreativniji i najveći umjetnik -> po meni je najbolje govorio gitarom o svojim osjećajima.
Može se kvaliteta gitarista mjeriti u tehnici i brzini.
Tu nitko od ovih sa popisa ne bi imao šta raditi sa Satrijanijem, Vaijem, Petruccijem, Paulom Gilbertom, a pogotovo Malmsteemom i Michael Angelom Batiom (i vidio sam nekoga da je govorio o tome kako može svirati desno i lijevo, ali nije stavio da to može istovremeno, sa jednom duplom ili dvije različite gitare :roll: :wink: )
A opet jedini od ovih shreddera koji bi se po kreativnosti mogli nositi sa Hendrixom i ostalima su Satriani i Vai (jedva).
Tako da moj ukupni glas ide za [b][url=http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=63712708]Satrianija[/url][/b], bez obzira koliko on živcirao neke ljude.
[color=blue]"Uzvjezdicena" vulgarnost je i dalje vulgarnost. Molim, ne ponavljati.[/color]
Inače, zasada vam je zanimljiva raspodjela glasova među prvom 6oricom. Eksponencijalni pad ili sl.
Moja glas ide Knopfleru. Pobjedio je Hendrixa zbog sentimentalnih razloga. Ipak više slušam Straitse. Ova anketa je natjecanje umjetnika i ne može se u njoj naći nešto objektivno oko čega bi se dalo pričati o kvaliteti svakog od njih jer je većina njih otprilike u istoj klasi. Možda se može reći nekako da je Hendrix bio najkreativniji i najveći umjetnik → po meni je najbolje govorio gitarom o svojim osjećajima.
Može se kvaliteta gitarista mjeriti u tehnici i brzini.
Tu nitko od ovih sa popisa ne bi imao šta raditi sa Satrijanijem, Vaijem, Petruccijem, Paulom Gilbertom, a pogotovo Malmsteemom i Michael Angelom Batiom (i vidio sam nekoga da je govorio o tome kako može svirati desno i lijevo, ali nije stavio da to može istovremeno, sa jednom duplom ili dvije različite gitare )
A opet jedini od ovih shreddera koji bi se po kreativnosti mogli nositi sa Hendrixom i ostalima su Satriani i Vai (jedva).
Tako da moj ukupni glas ide za Satrianija, bez obzira koliko on živcirao neke ljude.
"Uzvjezdicena" vulgarnost je i dalje vulgarnost. Molim, ne ponavljati.
_________________ "Umri ženski 3"
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 12:13 sri, 25. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="litra manje"]Tu nitko od ovih sa popisa ne bi imao šta raditi sa Satrijanijem, Vaijem, Petruccijem, Paulom Gilbertom, a pogotovo Malmsteemom i Michael Angelom Batiom (i vidio sam nekoga da je govorio o tome kako može svirati desno i lijevo, ali nije stavio da to može istovremeno, sa jednom duplom ili dvije različite gitare :roll: :wink: )[/quote]
idem redom...
satriani i vai - odlični gitaristi, nema šta, volim ih poslušat icijenim ih kao muzičare ali nebi bili moj prvi izbor
petrucci - volim ga zbog njegovih riffova, oni me ubijaju dok ga slušam, fenomenalno
gilbert - kombinacija prijašnjih
malmsteem - hm, jako teško za opisat, volim ga poslušat jer mi je on jedan od predstavnika savršenstva... čovjek zna sve odsvirati i koristi sve tehnike, on po mom mišljenju najviše zavrjeđuje, mada je i ostatak fenomenalan i nije za podcjenjivanje
Michael Angelo - čovjek ima facninatnu brzinu u prstima... odličan taping sa obhe ruke, jako lijepo za vidjeti, ima dobru tehniku, i niko nije spomenuo da čovjek svira sa gitarom koja ima 4 vrata, to izgleda odlično... ali ipak to je više vizualan nego muzički spektakol tako da mu enbi dao puno bodova...
litra manje (napisa): | Tu nitko od ovih sa popisa ne bi imao šta raditi sa Satrijanijem, Vaijem, Petruccijem, Paulom Gilbertom, a pogotovo Malmsteemom i Michael Angelom Batiom (i vidio sam nekoga da je govorio o tome kako može svirati desno i lijevo, ali nije stavio da to može istovremeno, sa jednom duplom ili dvije različite gitare ) |
idem redom...
satriani i vai - odlični gitaristi, nema šta, volim ih poslušat icijenim ih kao muzičare ali nebi bili moj prvi izbor
petrucci - volim ga zbog njegovih riffova, oni me ubijaju dok ga slušam, fenomenalno
gilbert - kombinacija prijašnjih
malmsteem - hm, jako teško za opisat, volim ga poslušat jer mi je on jedan od predstavnika savršenstva... čovjek zna sve odsvirati i koristi sve tehnike, on po mom mišljenju najviše zavrjeđuje, mada je i ostatak fenomenalan i nije za podcjenjivanje
Michael Angelo - čovjek ima facninatnu brzinu u prstima... odličan taping sa obhe ruke, jako lijepo za vidjeti, ima dobru tehniku, i niko nije spomenuo da čovjek svira sa gitarom koja ima 4 vrata, to izgleda odlično... ali ipak to je više vizualan nego muzički spektakol tako da mu enbi dao puno bodova...
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 14:50 sri, 25. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="litra manje"]Tu nitko od ovih sa popisa ne bi imao šta raditi sa Satrijanijem, Vaijem, Petruccijem, Paulom Gilbertom, a pogotovo Malmsteemom i Michael Angelom Batiom[/quote]
Prvu trojicu sam slusao uzivo i na bas svakome se vidi da su prestali vjezbati prije 10 godina. :) Satriani najvise od njih grijesi, a Petrucciju, s obzirom na to koliko puno neki segmenti zahtijevaju, se pokoja greskica moze i oprostiti.
A Malmsteen...o njegovoj prepotenciji bih danima mogao pricati. Za jednu osobu koja tvrdi da ima apsolutan sluh, precesto ima rastimanu gitaru :twisted:
[quote]A opet jedini od ovih shreddera koji bi se po kreativnosti mogli nositi sa Hendrixom i ostalima su Satriani i Vai (jedva).[/quote]
Kreativnost je dosta ovako opasan pojam. Kreativnost se odnosi na sposobnost stvaranja necega, a to nesto ne mora nuzno biti svima jednako kvalitetno.
Malmsteen je izdao 10ak albuma, otprilike isto kao i Satriani i Vai, Gilbert je snimio par albuma sa Mr. Bigom i jos blizu 10 solo albuma, Michael Angelo isto, tako da je svima njima razina kreativnosti na istom nivou.
Druga stvar je koliko je kvalitetno to sto su oni stvorili.
Ako bi kreativnost/uspjesnost mjerili po tome koliko je tko ploca prodao, Gilbert ispada kreativniji od svih njih skupa jer je on bio pisac hitova za jedan od najpopularnijih americkih bendova 80ih - Mr. Big.
[quote]malmsteem - hm, jako teško za opisat, volim ga poslušat jer mi je on jedan od predstavnika savršenstva... čovjek zna sve odsvirati i koristi sve tehnike, on po mom mišljenju najviše zavrjeđuje, mada je i ostatak fenomenalan i nije za podcjenjivanje[/quote]
Dosta sam upoznat s Malmsteenovim opusom i tehnikom sviranja i odgovorno mogu tvrditi da on nije ni blizu savrsenstvu. :) Nastranu svi njegovi problemi s ponasanjem, uzivo jako traljavo svira, u zadnjih par godina mu je kvaliteta svirke drasticno pala, a nikada nije niti bio pretjerano discipliniran tehnicar poput npr. Petruccia ili Steve Morsea.
I uz sve to - dosadan je. Zanimljiv riff ili solo (meni zanimljiv) nije preko 10 godina izbacio, svaku pjesmu "zacini" sa nepotrebnim soliranjem od [latex]\geq[/latex] 7 minuta i jos uvijek ima potrebu razbijati gitare (iako nema dovoljno hrabrosti da razbije svoje vintage gitare, nego neke jeftine koreanske kopije) i kopirati Blackmoreov image u svakom koraku. E da, i jesam li spomenuo da tvrdi da ima apsolutni sluh, a svira sa rastimanom gitarom? Jesam. Mozda bih mogao jos jednom. Tvrdi da ima apsolutni sluh, a svira s rastimanom gitarom. :twisted:
litra manje (napisa): | Tu nitko od ovih sa popisa ne bi imao šta raditi sa Satrijanijem, Vaijem, Petruccijem, Paulom Gilbertom, a pogotovo Malmsteemom i Michael Angelom Batiom |
Prvu trojicu sam slusao uzivo i na bas svakome se vidi da su prestali vjezbati prije 10 godina. Satriani najvise od njih grijesi, a Petrucciju, s obzirom na to koliko puno neki segmenti zahtijevaju, se pokoja greskica moze i oprostiti.
A Malmsteen...o njegovoj prepotenciji bih danima mogao pricati. Za jednu osobu koja tvrdi da ima apsolutan sluh, precesto ima rastimanu gitaru
Citat: | A opet jedini od ovih shreddera koji bi se po kreativnosti mogli nositi sa Hendrixom i ostalima su Satriani i Vai (jedva). |
Kreativnost je dosta ovako opasan pojam. Kreativnost se odnosi na sposobnost stvaranja necega, a to nesto ne mora nuzno biti svima jednako kvalitetno.
Malmsteen je izdao 10ak albuma, otprilike isto kao i Satriani i Vai, Gilbert je snimio par albuma sa Mr. Bigom i jos blizu 10 solo albuma, Michael Angelo isto, tako da je svima njima razina kreativnosti na istom nivou.
Druga stvar je koliko je kvalitetno to sto su oni stvorili.
Ako bi kreativnost/uspjesnost mjerili po tome koliko je tko ploca prodao, Gilbert ispada kreativniji od svih njih skupa jer je on bio pisac hitova za jedan od najpopularnijih americkih bendova 80ih - Mr. Big.
Citat: | malmsteem - hm, jako teško za opisat, volim ga poslušat jer mi je on jedan od predstavnika savršenstva... čovjek zna sve odsvirati i koristi sve tehnike, on po mom mišljenju najviše zavrjeđuje, mada je i ostatak fenomenalan i nije za podcjenjivanje |
Dosta sam upoznat s Malmsteenovim opusom i tehnikom sviranja i odgovorno mogu tvrditi da on nije ni blizu savrsenstvu. Nastranu svi njegovi problemi s ponasanjem, uzivo jako traljavo svira, u zadnjih par godina mu je kvaliteta svirke drasticno pala, a nikada nije niti bio pretjerano discipliniran tehnicar poput npr. Petruccia ili Steve Morsea.
I uz sve to - dosadan je. Zanimljiv riff ili solo (meni zanimljiv) nije preko 10 godina izbacio, svaku pjesmu "zacini" sa nepotrebnim soliranjem od 7 minuta i jos uvijek ima potrebu razbijati gitare (iako nema dovoljno hrabrosti da razbije svoje vintage gitare, nego neke jeftine koreanske kopije) i kopirati Blackmoreov image u svakom koraku. E da, i jesam li spomenuo da tvrdi da ima apsolutni sluh, a svira sa rastimanom gitarom? Jesam. Mozda bih mogao jos jednom. Tvrdi da ima apsolutni sluh, a svira s rastimanom gitarom.
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
litra manje Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 2:40 pet, 27. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="goranm"]
Dosta sam upoznat s Malmsteenovim opusom i tehnikom sviranja i odgovorno mogu tvrditi da on nije ni blizu savrsenstvu. :) Nastranu svi njegovi problemi s ponasanjem, uzivo jako traljavo svira, u zadnjih par godina mu je kvaliteta svirke drasticno pala, a nikada nije niti bio pretjerano discipliniran tehnicar poput npr. Petruccia ili Steve Morsea.
I uz sve to - [b]dosadan je[/b].[/quote]
Slažem se s boldanim. Iako nisam baš ni čuo čovjeka kako spada, to je fakat bilo dosadno. To što se raštimanosti tiče, ne znam. Možda je to jednostavno zbog toga što Stratocaster nije najidealnije rješenje za ono što on pokušava svirati. Za normalnog shreddera tu je Ibanez, Music Man, Schecter ili Jackson. Strat i Tele su za humanu, prizemljeniju glazbu, jazz, blues, klasični rock.
goranm (napisa): |
Dosta sam upoznat s Malmsteenovim opusom i tehnikom sviranja i odgovorno mogu tvrditi da on nije ni blizu savrsenstvu. Nastranu svi njegovi problemi s ponasanjem, uzivo jako traljavo svira, u zadnjih par godina mu je kvaliteta svirke drasticno pala, a nikada nije niti bio pretjerano discipliniran tehnicar poput npr. Petruccia ili Steve Morsea.
I uz sve to - dosadan je. |
Slažem se s boldanim. Iako nisam baš ni čuo čovjeka kako spada, to je fakat bilo dosadno. To što se raštimanosti tiče, ne znam. Možda je to jednostavno zbog toga što Stratocaster nije najidealnije rješenje za ono što on pokušava svirati. Za normalnog shreddera tu je Ibanez, Music Man, Schecter ili Jackson. Strat i Tele su za humanu, prizemljeniju glazbu, jazz, blues, klasični rock.
_________________ "Umri ženski 3"
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 11:32 pet, 27. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="litra manje"]To što se raštimanosti tiče, ne znam. Možda je to jednostavno zbog toga što Stratocaster nije najidealnije rješenje za ono što on pokušava svirati. Za normalnog shreddera tu je Ibanez, Music Man, Schecter ili Jackson. Strat i Tele su za humanu, prizemljeniju glazbu, jazz, blues, klasični rock.[/quote]
Svi ovi tipovi gitara koje si naveo (osim Telecastera) su jedna od formi Stratocastera. Svaku gitaru se može prisiliti da ostane u štimu, nije zapravo bitno kako on koristi niti da li mu je gitara naštimana točno, već sam htio samo naglasiti kao često tvrdi da ima apsolutan sluh, a opet nerijetko svira sa raštimanom gitarom što je poprilično velika kontradikcija :lol: (zato što su apsolutni sluhisti sposobni razlučiti jako malene razlike u promjeni tona ili njegovoj frekvenciji, a raštimanost je dosta velika razlika)
Inače, Ibanez i MusicMan imaju poprilično širok spektar gitara, iznenadio bi se koliko jazzera, bluesera i ostalih "prizemnijih" glazbenika koristi te dvije marke. :)
litra manje (napisa): | To što se raštimanosti tiče, ne znam. Možda je to jednostavno zbog toga što Stratocaster nije najidealnije rješenje za ono što on pokušava svirati. Za normalnog shreddera tu je Ibanez, Music Man, Schecter ili Jackson. Strat i Tele su za humanu, prizemljeniju glazbu, jazz, blues, klasični rock. |
Svi ovi tipovi gitara koje si naveo (osim Telecastera) su jedna od formi Stratocastera. Svaku gitaru se može prisiliti da ostane u štimu, nije zapravo bitno kako on koristi niti da li mu je gitara naštimana točno, već sam htio samo naglasiti kao često tvrdi da ima apsolutan sluh, a opet nerijetko svira sa raštimanom gitarom što je poprilično velika kontradikcija (zato što su apsolutni sluhisti sposobni razlučiti jako malene razlike u promjeni tona ili njegovoj frekvenciji, a raštimanost je dosta velika razlika)
Inače, Ibanez i MusicMan imaju poprilično širok spektar gitara, iznenadio bi se koliko jazzera, bluesera i ostalih "prizemnijih" glazbenika koristi te dvije marke.
|
|
[Vrh] |
|
Ante Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 14:23 sub, 28. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="goranm"](...)već sam htio samo naglasiti kao često tvrdi da ima apsolutan sluh, a opet nerijetko svira sa raštimanom gitarom što je poprilično velika kontradikcija :lol: (...)[/quote]
Ako osoba ima [i]apsolutni sluh[/i] to ne znaci da jako dobro razlikuje sitne frekvencijske razlike, vec da prepoznaje tonove direktno bez referentnog tona.[size=9][color=darkred]*[/color][/size] Nikad nema kontradikcije ako se potrudis dovoljno dobro. ;)
A i vecina gitarista (barem onih koje sam ja upozna), moze bez problema izmrmljat manje-vise cisti E3 (164.81Hz), oktavu gore-dolje, u bilo koje doba dana.
[color=green]
[size=9]np: Morphine - [Cure For Pain (1993) #08] Thursday[/size][/color]
[color=darkred][size=9]* Oakes, W.F. (1955). "An experimental study of pitch naming and pitch discrimination reactions". [/size][/color]
goranm (napisa): | (...)već sam htio samo naglasiti kao često tvrdi da ima apsolutan sluh, a opet nerijetko svira sa raštimanom gitarom što je poprilično velika kontradikcija (...) |
Ako osoba ima apsolutni sluh to ne znaci da jako dobro razlikuje sitne frekvencijske razlike, vec da prepoznaje tonove direktno bez referentnog tona.* Nikad nema kontradikcije ako se potrudis dovoljno dobro.
A i vecina gitarista (barem onih koje sam ja upozna), moze bez problema izmrmljat manje-vise cisti E3 (164.81Hz), oktavu gore-dolje, u bilo koje doba dana.
np: Morphine - [Cure For Pain (1993) #08] Thursday
* Oakes, W.F. (1955). "An experimental study of pitch naming and pitch discrimination reactions".
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 14:55 sub, 28. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Pericius"]Ako osoba ima [i]apsolutni sluh[/i] to ne znaci da jako dobro razlikuje sitne frekvencijske razlike, vec da prepoznaje tonove direktno bez referentnog tona.[size=9][color=darkred]*[/color][/size] Nikad nema kontradikcije ako se potrudis dovoljno dobro. ;)[/quote]
Znam ja što je apsolutni sluh, ne brini se. ;) No ako uzmeš u obzir da Malmsteen ima apsolutni sluh i bavi se muzikom kojih 40 godina, a svira raštimano, onda je u nečemu problem.
Isto tako, ljude sa apsolutnim sluhom (koje ja znam) raštimanost jako iritira. Ne zbog toga što se osoba neka nije u stanju naštimati već zato što im prirodno smetaju "sitna" odstupanja od idealne frekvencije, nešto kao alergija. :lol: ;)
Pericius (napisa): | Ako osoba ima apsolutni sluh to ne znaci da jako dobro razlikuje sitne frekvencijske razlike, vec da prepoznaje tonove direktno bez referentnog tona.* Nikad nema kontradikcije ako se potrudis dovoljno dobro.  |
Znam ja što je apsolutni sluh, ne brini se. No ako uzmeš u obzir da Malmsteen ima apsolutni sluh i bavi se muzikom kojih 40 godina, a svira raštimano, onda je u nečemu problem.
Isto tako, ljude sa apsolutnim sluhom (koje ja znam) raštimanost jako iritira. Ne zbog toga što se osoba neka nije u stanju naštimati već zato što im prirodno smetaju "sitna" odstupanja od idealne frekvencije, nešto kao alergija.
|
|
[Vrh] |
|
Ante Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 15:07 sub, 28. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="goranm"]No ako uzmeš u obzir da Malmsteen ima apsolutni sluh i bavi se muzikom kojih 40 godina, a svira raštimano, onda je u nečemu problem.[/quote]
Lou Reed ju namjerno rastimava, a svira barem 55-60 godina.
[quote="goranm"]prirodno im smetaju "sitna" odstupanja od idealne frekvencije, nešto kao alergija.[/quote]
Svima smetaju. Zato se disonantni akordi rezolviraju u konsonantne (uz osjecaj opustanja slican cesanju lokacije komarceva ugriza na tijelu; gotovo identicni procesi se odvijaju kod transmisije elektrona izmedju neurona u oba slucaja, cak u istim regijama mozga (!)).
goranm (napisa): | No ako uzmeš u obzir da Malmsteen ima apsolutni sluh i bavi se muzikom kojih 40 godina, a svira raštimano, onda je u nečemu problem. |
goranm (napisa): | prirodno im smetaju "sitna" odstupanja od idealne frekvencije, nešto kao alergija. |
Svima smetaju. Zato se disonantni akordi rezolviraju u konsonantne (uz osjecaj opustanja slican cesanju lokacije komarceva ugriza na tijelu; gotovo identicni procesi se odvijaju kod transmisije elektrona izmedju neurona u oba slucaja, cak u istim regijama mozga (!)).
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:44 sub, 28. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Pericius"][quote="goranm"]No ako uzmeš u obzir da Malmsteen ima apsolutni sluh i bavi se muzikom kojih 40 godina, a svira raštimano, onda je u nečemu problem.[/quote]
[quote="goranm"]prirodno im smetaju "sitna" odstupanja od idealne frekvencije, nešto kao alergija.[/quote]
Svima smetaju. Zato se disonantni akordi rezolviraju u konsonantne (uz osjecaj opustanja slican cesanju lokacije komarceva ugriza na tijelu; gotovo identicni procesi se odvijaju kod transmisije elektrona izmedju neurona u oba slucaja, cak u istim regijama mozga (!)).[/quote]
Ti voliš čupati stvari iz konteksta, jelda? ;)
Pericius (napisa): | goranm (napisa): | No ako uzmeš u obzir da Malmsteen ima apsolutni sluh i bavi se muzikom kojih 40 godina, a svira raštimano, onda je u nečemu problem. |
goranm (napisa): | prirodno im smetaju "sitna" odstupanja od idealne frekvencije, nešto kao alergija. |
Svima smetaju. Zato se disonantni akordi rezolviraju u konsonantne (uz osjecaj opustanja slican cesanju lokacije komarceva ugriza na tijelu; gotovo identicni procesi se odvijaju kod transmisije elektrona izmedju neurona u oba slucaja, cak u istim regijama mozga (!)). |
Ti voliš čupati stvari iz konteksta, jelda?
|
|
[Vrh] |
|
Ante Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
|