Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Vl4do Forumaš s poteškoćama u pisanju

|
|
[Vrh] |
|
venovako Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
Zivac Forumaš s poteškoćama u pisanju

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 23:53 uto, 24. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Vl4do"]okej :) ajd ak se nekom onda da na PM mi ovo objasniti, a modovi ovo mogu lockati :) tak bolje? :)[/quote]
A ja, umjesto PMa, preporucam trazilicu. 8) Evo, bit cu tako dobar, pa cu ti pomoci:
[url]http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=568[/url]
[url]http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=1678[/url]
[url]http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=1919[/url]
[url]http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=3834[/url]
Dalo bi se toga jos naci, ali to tebi... za kucni uradak. :P
[color=darkred]Necu lockati, ali molim da se ne prezvakavaju gomile vec napisanih stvari. :pray: Takodjer, ako se bas morate upustiti u nekakvu raspravu o ovome, uzmite u obzir:
1. Ja imam potpisan ugovor o radu [b]s PMF-MO[/b], kao i ostali zaposleni ovdje
2. DeGiorgi je kupljen sredstvima s projekta koji je (bio) prijavljen [b]na PMF-MO[/b]
3. Ovo je forum za podrsku nastavi [b]na PMF-MO[/b]
:arrow: Ovdje ste gosti necega sto je [b]dio PMF-MO[/b], pa izbjegavajte vrijedjanja, provociranja i sl. :| Za vas PMF-MO moze biti zasebni fakultet ili dio PMF-a - kako god vam drago; smijete i napisati, ali [u]pristojno[/u]. 8)
Ako niste sigurni da li je pristojno, gotovo sigurno nije...[/color] :PP
P.S. Sad ce Zivac reci da sve ovo s PMF-MO nije legalno ili tako nesto... to nije moj problem, nego problem onoga tko se potpisuje u ime te institucije. :P
Vl4do (napisa): | okej ajd ak se nekom onda da na PM mi ovo objasniti, a modovi ovo mogu lockati tak bolje?  |
A ja, umjesto PMa, preporucam trazilicu. Evo, bit cu tako dobar, pa cu ti pomoci:
http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=568
http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=1678
http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=1919
http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=3834
Dalo bi se toga jos naci, ali to tebi... za kucni uradak.
Necu lockati, ali molim da se ne prezvakavaju gomile vec napisanih stvari. Takodjer, ako se bas morate upustiti u nekakvu raspravu o ovome, uzmite u obzir:
1. Ja imam potpisan ugovor o radu s PMF-MO, kao i ostali zaposleni ovdje
2. DeGiorgi je kupljen sredstvima s projekta koji je (bio) prijavljen na PMF-MO
3. Ovo je forum za podrsku nastavi na PMF-MO
Ovdje ste gosti necega sto je dio PMF-MO, pa izbjegavajte vrijedjanja, provociranja i sl. Za vas PMF-MO moze biti zasebni fakultet ili dio PMF-a - kako god vam drago; smijete i napisati, ali pristojno.
Ako niste sigurni da li je pristojno, gotovo sigurno nije...
P.S. Sad ce Zivac reci da sve ovo s PMF-MO nije legalno ili tako nesto... to nije moj problem, nego problem onoga tko se potpisuje u ime te institucije.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
cinik Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 9:11 sri, 25. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Vl4do"]vsego, znam se ja sluziti trazilicom, ali nigje ne pise ono glavno kaj me zanima.... zasto?[/quote]
Mislim da je 'Zato.' daleko najtocniji odgovor. Radi se o dugackom i sirokom sklopu drustvenih odnosa, (znanstveno-)politickih stavova, a i osobnih vidjenja i privatnih utjecaja, ne samo na matematici, vec i fizici, kemiji i ostalim odsjecima PMF-a u zadnjih 30ak godina. Za usporedbu, PMF je osnovan pred 60 godina, a vecina zaposlenika na matematici pred 30 godina je jedva isla u osnovnu skolu.
Pitanje zakonitosti je druga stvar i u to ulaziti zvuci kao opravdan cin, ali je zapravo krajnje uzaludan, jer podize previse prasine (vatre) a ne postize apsoultno nista (osim sto puno ljudi kaslje).
A bas sam htio ovdje staviti samo smajlic i ne komentirati nista.
'ave fun!
Sinisa
Vl4do (napisa): | vsego, znam se ja sluziti trazilicom, ali nigje ne pise ono glavno kaj me zanima.... zasto? |
Mislim da je 'Zato.' daleko najtocniji odgovor. Radi se o dugackom i sirokom sklopu drustvenih odnosa, (znanstveno-)politickih stavova, a i osobnih vidjenja i privatnih utjecaja, ne samo na matematici, vec i fizici, kemiji i ostalim odsjecima PMF-a u zadnjih 30ak godina. Za usporedbu, PMF je osnovan pred 60 godina, a vecina zaposlenika na matematici pred 30 godina je jedva isla u osnovnu skolu.
Pitanje zakonitosti je druga stvar i u to ulaziti zvuci kao opravdan cin, ali je zapravo krajnje uzaludan, jer podize previse prasine (vatre) a ne postize apsoultno nista (osim sto puno ljudi kaslje).
A bas sam htio ovdje staviti samo smajlic i ne komentirati nista.
'ave fun!
Sinisa
_________________ Oslobodjen Senata.
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 21:39 sri, 25. 10. 2006 Naslov: |
|
|
Hm, evo ovako, obećao sam objašnjenje. Pravno:
Ustav RH, članak 67.:
[quote]Jamči se autonomija sveučilišta.
[b]Sveučilište samostalno odlučuje o svom ustrojstvu[/b] i djelovanju, u skladu sa zakonom.[/quote]
Statut Sveučilišta u Zagrebu (stupio na snagu 11. ožujka 2005.) članak 114., stavak 1.:
[quote]Na dan donošenja ovog Statuta znanstveno-nastavne i umjetničko-nastavne sastavnice sa statusom ustanove su:
(...)
Sveučilište u Zagrebu Prehrambeno-biotehnološki fakultet
[b]Sveučilište u Zagrebu Prirodoslovno-matematički fakultet[/b]
Sveučilište u Zagrebu Rudarsko-geološko-naftni fakultet
(...)[/quote]
i članak 8., stavak 1.:
[quote]Odluku o osnivanju, statusnoj promjeni i ukidanju sastavnica donosi Senat Sveučilišta dvotrećinskom većinom svih svojih članova.[/quote]
Od 11. ožujka 2005. Senat nije donio niti jednu odluku iz gornjeg članka. Dakle, sastavnice sa statusom ustanove su one iste koje pišu u članku 114.
Statut Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Članak 9. stavak 1.:
[quote]U sastavu Fakulteta djeluju sljedeći fakultetski odsjeci (dalje: odsjek):
[b]1. Matematički odsjek[/b]
2. Fizički odsjek
3. Kemijski odsjek
4. Biološki odsjek
5. Geološki odsjek
6. Geografski odsjek
7. Geofizički odsjek[/quote]
i Članak 10.:
[quote]Matematički odsjek je podružnica Fakulteta ustrojena za obavljanje djelatnosti visokoga obrazovanja i znanosti u polju matematike.
Sjedište je Matematičkoga odsjeka u Zagrebu, Bijenička cesta 30.
Matematički odsjek ima svoj žig i pečat s natpisom "Sveučilište u Zagrebu Prirodoslovno-matematički fakultet Matematički odsjek".
Matematički odsjek ima svoj žiro račun koji je žiro podračun Fakulteta.[/quote]
Ovaj statut je odobren (ne znam točno kada) na Senatu Sveučilišta temeljem članka 38. stavka 3. Statuta Sveučilišta:
[quote]Senat Sveučilišta daje na osnovu mišljenja Odbora za statutarna pitanja suglasnost na statute odnosno pravilnike sastavnica koji bez te suglasnosti ne mogu stupiti na pravnu snagu. (...)[/quote]
Isto tako sve studiji matematike koji su odobreni na Senatu Sveučilišta (one koje svi mi studiramo) prema toj odluci provodi Prirodoslovno-matematički fakultet (ne da mi se sad tražiti odluke).
Dakle, prema svemu sudeći mi studiramo na Matematičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
To bi sve bilo u redu da ne postoji jedna pravna osoba koja se zove "Sveučilište u Zagrebu, Prirodosnovno-matematički fakultet - Matematički odjel" i koja je upisana u sudski registar trgovačkih društava (tamo se upisuju visoka učilište između ostalog, malo glupo) i u registar visokih učilišta pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa. U statutu te pravne osobe članak 2. stavak 1. piše:
[quote]Fakultet je visoko učilište u sastavu Sveučilišta u Zagrebu...[/quote]
što je očito protupravno, jer Sveučilište, prema propisima koje sam gore citirao, ne priznaje takvu sastavnicu.
Činjenica da je ta pravna osoba upisana u sve te registre je samo još jedan dokaz funkcioniranja pravne države kod nas. :roll:
Stanje je takvo da Matematički odsjek praktički ne funkcionira nego sve što bi on trebao provoditi provodi PMF-MO.
Ovaj problem traje već preko 10 godina. Ne da mi se sada prepričavati cijelu povijest toga, nije vrijedno. Uglavnom, teško mi je vjerovati da se preko 10 godina krši Ustav s plemenitim ciljem. Prije bih rekao da tu netko ima dobre osobne koristi... :?
Ono što može biti najveći problem za studente matematike je činjenica da diplome izdane od PMF-MO-a nemaju pravnu valjanost. Niti jedno sveučilište ne priznaje tu instituciju kao svoj dio, pa ona nikako ne može izdavati diplome za sveučilišne studije. Mnogi ih možda prihvate ne znajući o čemu se radi, posebno u Hrvatskoj. Ali ako odete vani na neko pošteno sveučilište s tom diplomom oni mogu nazvat Sveučilište u Zagrebu, pitati kakav je to Matematički odjel i dobiti odgovor da takva institucija ne postoji. Pa onda vi dokazujte da niste pokušali krivotvoriti diplomu nego su to krivi neki tamo u Zagrebu. :oops:
Dobra stvar glede ovoga je da PMF, imajući u vidu kakvo je stanje, priznaje sva tijela i odluke PMF-MO-a kao da su adekvatna tijela i odluke Matematičkog odsjeka. Prema tome, PMF je spreman izdati valjanu diplomu svakome tko je završio Sveučilišni studij koji se provodi na PMF-u unatoč činjenici da sve ne funkcionira kako bi trebalo. :)
Kako će se stvar rješiti, ne znam. Čuo sam neke prijedloge da će Sveučilište osnovati Matematički Odjel u kojem će skupiti sve matematičare na Sveučilištu. Da ne bi bilo zabune PMF-MO sebe smatra fakultetom (kako sam gore citirao iz Statuta), a ne odjelom. Odjel je nešto sasvim drugo, sveučilišna sastavnica slična fakultetu koja se bavi samo jednim poljem i ima pročelnika (PMF-MO se bavi dvama poljima i ima dekana). U svakom slučaju mislim da će prvo uspostaviti funkcioniranje pravnog sustava, a onda prijeći na nužnu rekonstrukciju ustrojstva Prirodoslovnog područja. :)
Hm, evo ovako, obećao sam objašnjenje. Pravno:
Ustav RH, članak 67.:
Citat: | Jamči se autonomija sveučilišta.
Sveučilište samostalno odlučuje o svom ustrojstvu i djelovanju, u skladu sa zakonom. |
Statut Sveučilišta u Zagrebu (stupio na snagu 11. ožujka 2005.) članak 114., stavak 1.:
Citat: | Na dan donošenja ovog Statuta znanstveno-nastavne i umjetničko-nastavne sastavnice sa statusom ustanove su:
(...)
Sveučilište u Zagrebu Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Sveučilište u Zagrebu Prirodoslovno-matematički fakultet
Sveučilište u Zagrebu Rudarsko-geološko-naftni fakultet
(...) |
i članak 8., stavak 1.:
Citat: | Odluku o osnivanju, statusnoj promjeni i ukidanju sastavnica donosi Senat Sveučilišta dvotrećinskom većinom svih svojih članova. |
Od 11. ožujka 2005. Senat nije donio niti jednu odluku iz gornjeg članka. Dakle, sastavnice sa statusom ustanove su one iste koje pišu u članku 114.
Statut Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Članak 9. stavak 1.:
Citat: | U sastavu Fakulteta djeluju sljedeći fakultetski odsjeci (dalje: odsjek):
1. Matematički odsjek
2. Fizički odsjek
3. Kemijski odsjek
4. Biološki odsjek
5. Geološki odsjek
6. Geografski odsjek
7. Geofizički odsjek |
i Članak 10.:
Citat: | Matematički odsjek je podružnica Fakulteta ustrojena za obavljanje djelatnosti visokoga obrazovanja i znanosti u polju matematike.
Sjedište je Matematičkoga odsjeka u Zagrebu, Bijenička cesta 30.
Matematički odsjek ima svoj žig i pečat s natpisom "Sveučilište u Zagrebu Prirodoslovno-matematički fakultet Matematički odsjek".
Matematički odsjek ima svoj žiro račun koji je žiro podračun Fakulteta. |
Ovaj statut je odobren (ne znam točno kada) na Senatu Sveučilišta temeljem članka 38. stavka 3. Statuta Sveučilišta:
Citat: | Senat Sveučilišta daje na osnovu mišljenja Odbora za statutarna pitanja suglasnost na statute odnosno pravilnike sastavnica koji bez te suglasnosti ne mogu stupiti na pravnu snagu. (...) |
Isto tako sve studiji matematike koji su odobreni na Senatu Sveučilišta (one koje svi mi studiramo) prema toj odluci provodi Prirodoslovno-matematički fakultet (ne da mi se sad tražiti odluke).
Dakle, prema svemu sudeći mi studiramo na Matematičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
To bi sve bilo u redu da ne postoji jedna pravna osoba koja se zove "Sveučilište u Zagrebu, Prirodosnovno-matematički fakultet - Matematički odjel" i koja je upisana u sudski registar trgovačkih društava (tamo se upisuju visoka učilište između ostalog, malo glupo) i u registar visokih učilišta pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa. U statutu te pravne osobe članak 2. stavak 1. piše:
Citat: | Fakultet je visoko učilište u sastavu Sveučilišta u Zagrebu... |
što je očito protupravno, jer Sveučilište, prema propisima koje sam gore citirao, ne priznaje takvu sastavnicu.
Činjenica da je ta pravna osoba upisana u sve te registre je samo još jedan dokaz funkcioniranja pravne države kod nas.
Stanje je takvo da Matematički odsjek praktički ne funkcionira nego sve što bi on trebao provoditi provodi PMF-MO.
Ovaj problem traje već preko 10 godina. Ne da mi se sada prepričavati cijelu povijest toga, nije vrijedno. Uglavnom, teško mi je vjerovati da se preko 10 godina krši Ustav s plemenitim ciljem. Prije bih rekao da tu netko ima dobre osobne koristi...
Ono što može biti najveći problem za studente matematike je činjenica da diplome izdane od PMF-MO-a nemaju pravnu valjanost. Niti jedno sveučilište ne priznaje tu instituciju kao svoj dio, pa ona nikako ne može izdavati diplome za sveučilišne studije. Mnogi ih možda prihvate ne znajući o čemu se radi, posebno u Hrvatskoj. Ali ako odete vani na neko pošteno sveučilište s tom diplomom oni mogu nazvat Sveučilište u Zagrebu, pitati kakav je to Matematički odjel i dobiti odgovor da takva institucija ne postoji. Pa onda vi dokazujte da niste pokušali krivotvoriti diplomu nego su to krivi neki tamo u Zagrebu.
Dobra stvar glede ovoga je da PMF, imajući u vidu kakvo je stanje, priznaje sva tijela i odluke PMF-MO-a kao da su adekvatna tijela i odluke Matematičkog odsjeka. Prema tome, PMF je spreman izdati valjanu diplomu svakome tko je završio Sveučilišni studij koji se provodi na PMF-u unatoč činjenici da sve ne funkcionira kako bi trebalo.
Kako će se stvar rješiti, ne znam. Čuo sam neke prijedloge da će Sveučilište osnovati Matematički Odjel u kojem će skupiti sve matematičare na Sveučilištu. Da ne bi bilo zabune PMF-MO sebe smatra fakultetom (kako sam gore citirao iz Statuta), a ne odjelom. Odjel je nešto sasvim drugo, sveučilišna sastavnica slična fakultetu koja se bavi samo jednim poljem i ima pročelnika (PMF-MO se bavi dvama poljima i ima dekana). U svakom slučaju mislim da će prvo uspostaviti funkcioniranje pravnog sustava, a onda prijeći na nužnu rekonstrukciju ustrojstva Prirodoslovnog područja.
|
|
[Vrh] |
|
Ashley Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:17 sri, 25. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote]Matematički odsjek ima svoj žig i pečat s natpisom "Sveučilište u Zagrebu Prirodoslovno-matematički fakultet Matematički odsjek".
[/quote]
U mom indeksu su samo zigovi "Sveučilište u Zagrebu Prirodoslovno-matematički fakultet Matematički [b]odjel[/b]". Tko je (da li je itko) odobrio taj zig?
[quote]Dakle, prema svemu sudeći mi studiramo na Matematičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. [/quote]
Pa prema indeksu mi se cini da studiram na Matematickom odjelu, a buduci da to pravno ne postoji, pravno gledano, ne studiram.
Mene nije briga kako ce se faks zvati i hoce li se odvojiti od PMF-a, ali hocu diplomu od ustanove koja postoji.
Citat: | Matematički odsjek ima svoj žig i pečat s natpisom "Sveučilište u Zagrebu Prirodoslovno-matematički fakultet Matematički odsjek".
|
U mom indeksu su samo zigovi "Sveučilište u Zagrebu Prirodoslovno-matematički fakultet Matematički odjel". Tko je (da li je itko) odobrio taj zig?
Citat: | Dakle, prema svemu sudeći mi studiramo na Matematičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. |
Pa prema indeksu mi se cini da studiram na Matematickom odjelu, a buduci da to pravno ne postoji, pravno gledano, ne studiram.
Mene nije briga kako ce se faks zvati i hoce li se odvojiti od PMF-a, ali hocu diplomu od ustanove koja postoji.
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 15:18 čet, 26. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]Ako nekog zanima aktualni pravni status PMF-MO, predlazem da pogleda [url=https://sudreg.pravosudje.hr/SUDREG3/SudregController?act=tempod&subMbs=080411346]ovaj link[/url]. U pravnoj drzavi ustavnost sudskih odluka ne procjenjuje Zivac, nego Ustavni sud.[/quote]
Cudan site; ne kuzi vlastiti link (tj. ne cita lokaciju iz URLa nego iz cookieja :nuts2:). Uglavnom, pod MBS upisite [tt]080411346[/tt]. 8)
Zanimljivo, pise da je Dekan prof. Muic, ali i da nam je Statut donesen 2001. (to je onaj stari, koji ne vrijedi vec godinu i 3 mjeseca). :?
krcko (napisa): | Ako nekog zanima aktualni pravni status PMF-MO, predlazem da pogleda ovaj link. U pravnoj drzavi ustavnost sudskih odluka ne procjenjuje Zivac, nego Ustavni sud. |
Cudan site; ne kuzi vlastiti link (tj. ne cita lokaciju iz URLa nego iz cookieja ). Uglavnom, pod MBS upisite 080411346.
Zanimljivo, pise da je Dekan prof. Muic, ali i da nam je Statut donesen 2001. (to je onaj stari, koji ne vrijedi vec godinu i 3 mjeseca).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 18:14 čet, 26. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Ashley"]Pa prema indeksu mi se cini da studiram na Matematickom odjelu, a buduci da to pravno ne postoji, pravno gledano, ne studiram.[/quote]
Bolje ti je da ne studiraš na Matematičkom odjelu jer takva institucija, posojala ili ne, nije dio niti jednog Sveučilišta i zato ne može baš izdavati sveučilišne diplome.
Kao što sam rekao, radi svoje dobronamjernosti PMF priznaje svima nama da studiramo na Matematičkom odsjeku i mislim da se ne moramo bojati. To je i Šego rekao.
[quote="krcko"]Ako nekog zanima aktualni pravni status PMF-MO, predlazem da pogleda [url=https://sudreg.pravosudje.hr/SUDREG3/SudregController?act=tempod&subMbs=080411346]ovaj link[/url].[/quote]
Ne moraš me ponavljati. :roll:
Ili očito nisi ništa pročitao. Hm, za ovaj post je bilo posebno zamoljeno da ne bude flamea. :roll:
[quote]U pravnoj drzavi ustavnost sudskih odluka ne procjenjuje Zivac, nego Ustavni sud.[/quote]
O ovome ne odlučuje Ustavni sud nego trgovački sud u Zagrebu. Informiraj se.
[quote]Moje osobno misljenje je da od nerijesenog statusa Matematickog odjela unutar Sveucilista najvise koristi imaju prirodoslovni odsjeci PMF-a.[/quote]
Baš zato su oni nahuškali ove na matematici da počnu kršiti Ustav, pa da im oni mogu predbacivati što rade. :roll:
Ashley (napisa): | Pa prema indeksu mi se cini da studiram na Matematickom odjelu, a buduci da to pravno ne postoji, pravno gledano, ne studiram. |
Bolje ti je da ne studiraš na Matematičkom odjelu jer takva institucija, posojala ili ne, nije dio niti jednog Sveučilišta i zato ne može baš izdavati sveučilišne diplome.
Kao što sam rekao, radi svoje dobronamjernosti PMF priznaje svima nama da studiramo na Matematičkom odsjeku i mislim da se ne moramo bojati. To je i Šego rekao.
krcko (napisa): | Ako nekog zanima aktualni pravni status PMF-MO, predlazem da pogleda ovaj link. |
Ne moraš me ponavljati.
Ili očito nisi ništa pročitao. Hm, za ovaj post je bilo posebno zamoljeno da ne bude flamea.
Citat: | U pravnoj drzavi ustavnost sudskih odluka ne procjenjuje Zivac, nego Ustavni sud. |
O ovome ne odlučuje Ustavni sud nego trgovački sud u Zagrebu. Informiraj se.
Citat: | Moje osobno misljenje je da od nerijesenog statusa Matematickog odjela unutar Sveucilista najvise koristi imaju prirodoslovni odsjeci PMF-a. |
Baš zato su oni nahuškali ove na matematici da počnu kršiti Ustav, pa da im oni mogu predbacivati što rade.
|
|
[Vrh] |
|
cinik Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 4:38 pet, 27. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]
Zanimljivo, pise da je Dekan prof. Muic, ali i da nam je Statut donesen 2001. (to je onaj stari, koji ne vrijedi vec godinu i 3 mjeseca). :?[/quote]
[quote="Zakon o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju"]Članak 62.
(1) Fakultet je visoko učilište koje kao sastavnica sveučilišta ustrojava i izvodi sveučilišne studije te razvija znanstveni i stručni rad u jednom ili više znanstvenih i stručnih polja. Fakultet može osnivati i izvoditi i stručne studije u skladu s ovim Zakonom.
(2) Umjetnička akademija je visoko učilište koje kao sastavnica sveučilišta ustrojava i izvodi sveučilišne umjetničke studije te razvija vrhunsko umjetničko stvaralaštvo i znanstvenoistraživačku djelatnost u području umjetnosti. Umjetnička akademija može ustrojavati i izvoditi i stručne umjetničke studije u skladu s ovim Zakonom.
(3) Fakulteti i umjetničke akademije mogu imati statut. [b]Statut mora biti suglasan sa statutom sveučilišta.[/b]
(4) Fakulteti i umjetničke akademije u pravnom prometu mogu sudjelovati pod nazivom sveučilišta i svojim nazivom ako je tako utvrđeno statutom sveučilišta. [/quote]
[quote="Statut Sveucilista"]
Članak 38.
(1) Znanstveno-nastavne i umjetničko-nastavne sastavnice Sveučilišta su fakulteti, umjetničke akademije, sveučilišni odjeli i sveučilišni centri. Znanstvene sastavnice su klinike, instituti, znanstveno-istraživački centri, te razvojni i tehnologijski centri. Sastavnice kojima se osigurava cjelovitost i potreban standard sveučilišnog sustava su Sveučilišna knjižnica, Sveučilišni računski centar i studentski centri.
(2) Sastavnice iz stavka 1. su ili ustanove ili podružnice Sveučilišta, ako ovim Statutom ili odlukom o osnivanju nije određeno drukčije.
(3) [b]Senat Sveučilišta daje[/b] na osnovu mišljenja Odbora za statutarna pitanja [b]suglasnost na statute odnosno pravilnike sastavnica koji bez te suglasnosti ne mogu stupiti na pravnu snagu.[/b] Statuti odnosno opći akti sastavnica [b]ne smiju biti u suprotnosti s ovim Statutom.[/b]
(4) Sveučilište je osnivač sastavnica i ostvaruje osnivačka prava sukladno ovome Statutu i zakonu i osnivačkom aktu sastavnice.
(5) Sastavnice u pravnom prometu nastupaju pod nazivom Sveučilišta i svojim nazivom, sukladno ovom Statutu, Zakonu i općim aktima sastavnica.
[/quote]
Mislim da ove dvije odredbe objasjnavaju zasto je aktivan statut iz 2001. :)
Koliko god to potpuno nevjerojatno i krajnje cudno bilo, na Senat NIKADA na glasovanje nije dosao novi statut PMF-MO.
A to da je profesor Muic dekan -- on je izabran po proceduri koja nije razlicita od one iz starog statuta, pa je zato bilo moguce upisati novog dekana.
'ave fun!
Sinisa
vsego (napisa): |
Zanimljivo, pise da je Dekan prof. Muic, ali i da nam je Statut donesen 2001. (to je onaj stari, koji ne vrijedi vec godinu i 3 mjeseca).  |
Zakon o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (napisa): | Članak 62.
(1) Fakultet je visoko učilište koje kao sastavnica sveučilišta ustrojava i izvodi sveučilišne studije te razvija znanstveni i stručni rad u jednom ili više znanstvenih i stručnih polja. Fakultet može osnivati i izvoditi i stručne studije u skladu s ovim Zakonom.
(2) Umjetnička akademija je visoko učilište koje kao sastavnica sveučilišta ustrojava i izvodi sveučilišne umjetničke studije te razvija vrhunsko umjetničko stvaralaštvo i znanstvenoistraživačku djelatnost u području umjetnosti. Umjetnička akademija može ustrojavati i izvoditi i stručne umjetničke studije u skladu s ovim Zakonom.
(3) Fakulteti i umjetničke akademije mogu imati statut. Statut mora biti suglasan sa statutom sveučilišta.
(4) Fakulteti i umjetničke akademije u pravnom prometu mogu sudjelovati pod nazivom sveučilišta i svojim nazivom ako je tako utvrđeno statutom sveučilišta. |
Statut Sveucilista (napisa): |
Članak 38.
(1) Znanstveno-nastavne i umjetničko-nastavne sastavnice Sveučilišta su fakulteti, umjetničke akademije, sveučilišni odjeli i sveučilišni centri. Znanstvene sastavnice su klinike, instituti, znanstveno-istraživački centri, te razvojni i tehnologijski centri. Sastavnice kojima se osigurava cjelovitost i potreban standard sveučilišnog sustava su Sveučilišna knjižnica, Sveučilišni računski centar i studentski centri.
(2) Sastavnice iz stavka 1. su ili ustanove ili podružnice Sveučilišta, ako ovim Statutom ili odlukom o osnivanju nije određeno drukčije.
(3) Senat Sveučilišta daje na osnovu mišljenja Odbora za statutarna pitanja suglasnost na statute odnosno pravilnike sastavnica koji bez te suglasnosti ne mogu stupiti na pravnu snagu. Statuti odnosno opći akti sastavnica ne smiju biti u suprotnosti s ovim Statutom.
(4) Sveučilište je osnivač sastavnica i ostvaruje osnivačka prava sukladno ovome Statutu i zakonu i osnivačkom aktu sastavnice.
(5) Sastavnice u pravnom prometu nastupaju pod nazivom Sveučilišta i svojim nazivom, sukladno ovom Statutu, Zakonu i općim aktima sastavnica.
|
Mislim da ove dvije odredbe objasjnavaju zasto je aktivan statut iz 2001.
Koliko god to potpuno nevjerojatno i krajnje cudno bilo, na Senat NIKADA na glasovanje nije dosao novi statut PMF-MO.
A to da je profesor Muic dekan – on je izabran po proceduri koja nije razlicita od one iz starog statuta, pa je zato bilo moguce upisati novog dekana.
'ave fun!
Sinisa
_________________ Oslobodjen Senata.
|
|
[Vrh] |
|
Dabrica Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
venovako Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 12:16 pet, 27. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"][color=darkred]Necu lockati, ali molim da se ne prezvakavaju gomile vec napisanih stvari. :pray: Takodjer, ako se bas morate upustiti u nekakvu raspravu o ovome, uzmite u obzir:
1. Ja imam potpisan ugovor o radu [b]s PMF-MO[/b], kao i ostali zaposleni ovdje
2. DeGiorgi je kupljen sredstvima s projekta koji je (bio) prijavljen [b]na PMF-MO[/b]
3. Ovo je forum za podrsku nastavi [b]na PMF-MO[/b]
:arrow: Ovdje ste gosti necega sto je [b]dio PMF-MO[/b], pa izbjegavajte vrijedjanja, provociranja i sl. :| Za vas PMF-MO moze biti zasebni fakultet ili dio PMF-a - kako god vam drago; smijete i napisati, ali [u]pristojno[/u].[/color] 8)[/quote]
[color=darkred]Svako iduce prozivanje institucije zvane PMF-MO (ili njenog vodstva) za krsenja Ustava ili bilo kojeg drugog pravnog akta, a od osoba koje [b]ne tuze[/b] tu instituciju sudu zbog tih navoda (dakle ne pokusavaju sudski dokazati svoje navode) cu sankcionirati. :evil:
Ne zanimaju me objasnjenja "To je tako" i sl. :roll: To je prica [u]jedne strane[/u], dok druga ("vlast" PMF-MO) ne posjecuje Forum i ovdje ju ne mozete cuti. :( Cinjenica moze biti da je netko tuzio nekoga ili da je taj i taj sud donio takvu i takvu odluku (bilo bi lijepo to ne raditi selektivno), ali krsenje Ustava/zakona/... [b]NIJE CINJENICA[/b] dok se ne dokaze za to predvidjenim mehanizmima pravne drzave. :evil:
Ovo upozorenje je poslijednje i odnosi se na sve (i buduce) topice ove tematike. :prodike: Raspravu o upozorenju [b]NE[/b] prihvacam jer vrijedjanje ovdje nije opcija. :evil:
[size=19][b]Tuzite, dokazite, pa onda pisite da netko krsi neki zakon.[/b][/size][/color]
@Dabrica: Meni uglavnom navode financijske razloge otcjepljenja. :) Tesko da ces vise od toga saznati na Forumu... :?
vsego (napisa): | Necu lockati, ali molim da se ne prezvakavaju gomile vec napisanih stvari. Takodjer, ako se bas morate upustiti u nekakvu raspravu o ovome, uzmite u obzir:
1. Ja imam potpisan ugovor o radu s PMF-MO, kao i ostali zaposleni ovdje
2. DeGiorgi je kupljen sredstvima s projekta koji je (bio) prijavljen na PMF-MO
3. Ovo je forum za podrsku nastavi na PMF-MO
Ovdje ste gosti necega sto je dio PMF-MO, pa izbjegavajte vrijedjanja, provociranja i sl. Za vas PMF-MO moze biti zasebni fakultet ili dio PMF-a - kako god vam drago; smijete i napisati, ali pristojno.  |
Svako iduce prozivanje institucije zvane PMF-MO (ili njenog vodstva) za krsenja Ustava ili bilo kojeg drugog pravnog akta, a od osoba koje ne tuze tu instituciju sudu zbog tih navoda (dakle ne pokusavaju sudski dokazati svoje navode) cu sankcionirati.
Ne zanimaju me objasnjenja "To je tako" i sl. To je prica jedne strane, dok druga ("vlast" PMF-MO) ne posjecuje Forum i ovdje ju ne mozete cuti. Cinjenica moze biti da je netko tuzio nekoga ili da je taj i taj sud donio takvu i takvu odluku (bilo bi lijepo to ne raditi selektivno), ali krsenje Ustava/zakona/... NIJE CINJENICA dok se ne dokaze za to predvidjenim mehanizmima pravne drzave.
Ovo upozorenje je poslijednje i odnosi se na sve (i buduce) topice ove tematike. Raspravu o upozorenju NE prihvacam jer vrijedjanje ovdje nije opcija.
Tuzite, dokazite, pa onda pisite da netko krsi neki zakon.
@Dabrica: Meni uglavnom navode financijske razloge otcjepljenja. Tesko da ces vise od toga saznati na Forumu...
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 12:56 pet, 27. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"][color=darkred]Svako iduce prozivanje institucije zvane PMF-MO (ili njenog vodstva) za krsenja Ustava ili bilo kojeg drugog pravnog akta, a od osoba koje [b]ne tuze[/b] tu instituciju sudu zbog tih navoda (dakle ne pokusavaju sudski dokazati svoje navode) cu sankcionirati. :evil:[/color][/quote]
Sveučilište u Zagrebu, odnosno PMF (ne znam točno, nije ni bitno) su tužili PMF-MO i stvar je na sudu. Prema tome, nema nikakvog smisla da itko od ovdje prisutnih samostalno tuži PMF-MO. Mi smo studenti Sveučilišta u Zagrebu i PMF-a i kao takvi zapravo jesmo tužili PMF-MO, kroz instituciju fakulteta, ondosno Sveučilišta na kojem studiramo.
Drugo, ne znam jesi li dobio kakav nalog "odozgo" da cenzuriraš pravne rasprave na ovom topicu, ali tvoja odredba je nedopustiva! Direktno kršiš slobodu izražavanja, što je posebno nedopustivo na Sveučilištu gdje bi se o svemu trebalo raspravljati, pa i o pravu. U krajnjoj liniji netko može imati krivi pravni stav, ali to sve jedno smije iznijeti gdje želi. Šta se PMF-MO pretvara u nacističku državu gdje ne smiješ niti primjetiti da nešto u vlasti nije u redu? :roll:
Ja imam isti stav kao i vrhovna autonomna institucija na kojoj se svi mi nalazimo i bez koje ne bismo bili akademska zajednica, a to je Sveučilište u Zagrebu. Stav Sveučilišta je jasan, postojanje PMF-MO-a je protivno Ustavu RH i ako se taj stav ovdje ne može iznijeti, onda ja to mogu nazvati samo terorom. :roll:
vsego (napisa): | Svako iduce prozivanje institucije zvane PMF-MO (ili njenog vodstva) za krsenja Ustava ili bilo kojeg drugog pravnog akta, a od osoba koje ne tuze tu instituciju sudu zbog tih navoda (dakle ne pokusavaju sudski dokazati svoje navode) cu sankcionirati.  |
Sveučilište u Zagrebu, odnosno PMF (ne znam točno, nije ni bitno) su tužili PMF-MO i stvar je na sudu. Prema tome, nema nikakvog smisla da itko od ovdje prisutnih samostalno tuži PMF-MO. Mi smo studenti Sveučilišta u Zagrebu i PMF-a i kao takvi zapravo jesmo tužili PMF-MO, kroz instituciju fakulteta, ondosno Sveučilišta na kojem studiramo.
Drugo, ne znam jesi li dobio kakav nalog "odozgo" da cenzuriraš pravne rasprave na ovom topicu, ali tvoja odredba je nedopustiva! Direktno kršiš slobodu izražavanja, što je posebno nedopustivo na Sveučilištu gdje bi se o svemu trebalo raspravljati, pa i o pravu. U krajnjoj liniji netko može imati krivi pravni stav, ali to sve jedno smije iznijeti gdje želi. Šta se PMF-MO pretvara u nacističku državu gdje ne smiješ niti primjetiti da nešto u vlasti nije u redu?
Ja imam isti stav kao i vrhovna autonomna institucija na kojoj se svi mi nalazimo i bez koje ne bismo bili akademska zajednica, a to je Sveučilište u Zagrebu. Stav Sveučilišta je jasan, postojanje PMF-MO-a je protivno Ustavu RH i ako se taj stav ovdje ne može iznijeti, onda ja to mogu nazvati samo terorom.
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
|