Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

pomoc oko zadatka (zadatak)
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Diskretna matematika
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
charlotte
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 2 - 0

PostPostano: 12:30 sub, 28. 10. 2006    Naslov: pomoc oko zadatka Citirajte i odgovorite

Hej!Mene bune neke stvari kod jednog osnovnog zadatka pa molim nekog da mi pomogne.Hvala!Imamo 7 mladica i 3 djevojke i moramo ih posloziti tako da nema susjednih djevojaka na koliko nacina to mozemo?Dakle fiksiramo decke i izmedu njih mozemo na 8 povrh 3 nacina umetnuti cure na 3! nacina permutiramo cure a na 7! decke i to sve pomnozimo i dobijemo rezultat.Ali sto ako hocu fiksirati cure?Dakle imam 3! jer ih izmjesam onda na 7 povrh 2 nacina izaberem 2 decka koja moram stavit izmedu te 3 cure i ostaje mi jos 5 decki koje mogu izmedu njih stavit na 6 mjesta to je jos puta 6 povrh 5 i moram ispermutirati decke to je puta 7!.Ali ta dva broja nisu jednaka pa me zanima u cemu je problem?
Hej!Mene bune neke stvari kod jednog osnovnog zadatka pa molim nekog da mi pomogne.Hvala!Imamo 7 mladica i 3 djevojke i moramo ih posloziti tako da nema susjednih djevojaka na koliko nacina to mozemo?Dakle fiksiramo decke i izmedu njih mozemo na 8 povrh 3 nacina umetnuti cure na 3! nacina permutiramo cure a na 7! decke i to sve pomnozimo i dobijemo rezultat.Ali sto ako hocu fiksirati cure?Dakle imam 3! jer ih izmjesam onda na 7 povrh 2 nacina izaberem 2 decka koja moram stavit izmedu te 3 cure i ostaje mi jos 5 decki koje mogu izmedu njih stavit na 6 mjesta to je jos puta 6 povrh 5 i moram ispermutirati decke to je puta 7!.Ali ta dva broja nisu jednaka pa me zanima u cemu je problem?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
me_me
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 3

PostPostano: 13:12 ned, 29. 10. 2006    Naslov: Re: pomoc oko zadatka Citirajte i odgovorite

[quote="charlotte"]ostaje mi jos 5 decki koje mogu izmedu njih stavit na 6 mjesta to je jos puta 6 povrh 5 i moram ispermutirati decke to je puta 7!.Ali ta dva broja nisu jednaka pa me zanima u cemu je problem?[/quote]
Nije mi jasno kako si izracunala da imas jos 6 mjesta za preostale mladice. Ti si vec dvojicu stavila među cure, znači one sigurno nece biti susjedne, a mladice onda mozes staviti: svih pet na jedan kraj, svih 5 na drugi kraj, svih 5 između prve dvije, svih 5 između druge dvije, ili ih bezeveze razbacati...
Ili sam u krivu?
charlotte (napisa):
ostaje mi jos 5 decki koje mogu izmedu njih stavit na 6 mjesta to je jos puta 6 povrh 5 i moram ispermutirati decke to je puta 7!.Ali ta dva broja nisu jednaka pa me zanima u cemu je problem?

Nije mi jasno kako si izracunala da imas jos 6 mjesta za preostale mladice. Ti si vec dvojicu stavila među cure, znači one sigurno nece biti susjedne, a mladice onda mozes staviti: svih pet na jedan kraj, svih 5 na drugi kraj, svih 5 između prve dvije, svih 5 između druge dvije, ili ih bezeveze razbacati...
Ili sam u krivu?

charlotte
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 0

PostPostano: 17:50 ned, 29. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

:fish: Pa mislila sam ovak (tu ga mogu ubaciti) cura (tu) neki decko kojeg sam vec izabrala (tu) cura (opet tu) vec neki decko (opet tu) cura (i ovo mi je sesto mjesto gdje ga mogu ubaciti). Ne znam nije mi jasno kak to trebam gledat? :shock:
Ribica Pa mislila sam ovak (tu ga mogu ubaciti) cura (tu) neki decko kojeg sam vec izabrala (tu) cura (opet tu) vec neki decko (opet tu) cura (i ovo mi je sesto mjesto gdje ga mogu ubaciti). Ne znam nije mi jasno kak to trebam gledat? Shocked

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
me_me
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 3

PostPostano: 13:09 sri, 1. 11. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hoće li biti netko tako dobar da riješi dilemu????
Hoće li biti netko tako dobar da riješi dilemu????

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Diskretna matematika Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum