Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
vili Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
D4rk0 Forumaš(ica)

Spol: 
Lokacija: Nitko ne zna... Ziher mi je dobro di god da jesam ;)
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
Postano: 18:04 pon, 6. 11. 2006 Naslov: |
|
|
A da nabacis nesto matematicko? Recimo popularnu matematiku, ili povijest matematike, ili nesto dovoljno osnovnoskolski da svima bude zanimljivo. Npr. 10 dokaza Pitagorinog tma, ili rani razvoj matematicke analize (koje ideje je imao Leibnitz a koje Newton i zasto su se posvadali), ili kakve matematike imaju razlicite kulture isl.
Znam da su u mojoj generaciji teme bile one vjecne "teme bliske mladima" na koje sve profesorice engleskog toliko pate. Meni je zapravo dost bez veze da se na matematickom engleskom ne prica o matematici nego o tome je li "homoseksualizam" bolest.
Ovo bi ti trebalo bit "teze" jer ne dobijes clanak kojeg samo moras prepricati, ali nema teme o kojoj danas ne mozes navci 3-4 clanka na netu iz kojih mozes izvuci dovoljno informacija za zgodnu prezentaciju.
A da nabacis nesto matematicko? Recimo popularnu matematiku, ili povijest matematike, ili nesto dovoljno osnovnoskolski da svima bude zanimljivo. Npr. 10 dokaza Pitagorinog tma, ili rani razvoj matematicke analize (koje ideje je imao Leibnitz a koje Newton i zasto su se posvadali), ili kakve matematike imaju razlicite kulture isl.
Znam da su u mojoj generaciji teme bile one vjecne "teme bliske mladima" na koje sve profesorice engleskog toliko pate. Meni je zapravo dost bez veze da se na matematickom engleskom ne prica o matematici nego o tome je li "homoseksualizam" bolest.
Ovo bi ti trebalo bit "teze" jer ne dobijes clanak kojeg samo moras prepricati, ali nema teme o kojoj danas ne mozes navci 3-4 clanka na netu iz kojih mozes izvuci dovoljno informacija za zgodnu prezentaciju.
_________________ A comathematician is a device for turning cotheorems into ffee. A cotheorem is, naturally, an easy nsequence of a rollary.
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 19:24 pon, 6. 11. 2006 Naslov: Re: Esej iz Engleskog |
|
|
[quote="vili"]2. Jel zna netko gdje mogu naći taj famozni "popis" tema?
[/quote]
Popis tema ti je na ploči s rasporedima, pri dnu ploče. Na papiru su napisane upute kako se piše esej, koja mu je struktura itd. te činimise 20 tema.
Na jednim konzultacijama sam pitao profesoricu da li možemo sami odabrati neku svoju temu, ona je rekla da ne možemo, da ćemo birati ponuđene teme koje će ona smisliti.
Možda bi se mogao sa profesoricom dogovoriti da ti odobri temu, odi na konzultacije i pitaj. :)
Esej se mora predati do 30.11.06 i mora joj se poslati na e-mail. :)
vili (napisa): | 2. Jel zna netko gdje mogu naći taj famozni "popis" tema?
|
Popis tema ti je na ploči s rasporedima, pri dnu ploče. Na papiru su napisane upute kako se piše esej, koja mu je struktura itd. te činimise 20 tema.
Na jednim konzultacijama sam pitao profesoricu da li možemo sami odabrati neku svoju temu, ona je rekla da ne možemo, da ćemo birati ponuđene teme koje će ona smisliti.
Možda bi se mogao sa profesoricom dogovoriti da ti odobri temu, odi na konzultacije i pitaj.
Esej se mora predati do 30.11.06 i mora joj se poslati na e-mail.
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
sorrow Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
sorrow Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vedraf Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
hermione Forumaš(ica)

Spol: 
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
D4rk0 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
rat in a cage Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vili Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
D4rk0 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Saf Forumski umjetnik

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
hermione Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
SvekY Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 20:06 pet, 17. 11. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="rat in a cage"][quote="D4rk0"]ček, ček, ček... kaj ima engleskog ove godine? :lol:
na vježbama iz analize 3 mi je jedna cura rekla da nema predavanja nego da se samo treba sad uskoro predat seminar i onda odeš na ispit. Preciznije: 2 moš dobit tak da dođeš samo tamo. Za 3 napišeš taj esej, a za 4 i 5 odeš na ispit... Takvu sam informaciju ja dobio...[/quote]
to vrijedi za one koji su sad 3. .
i na 2. postoji engleski valjda[/quote]
Ma, rat, problem je s onima koji su slušali samo 2. godinu po starom prog. tj. 1. god. engleskog, a nisu ove godine upisali 3. godinu (koja je 2. sa engleskim), te nisu već položili. Ustvari, mislim da i ovi koji su upisali 3. godinu starog prog. ove godine (2. za engl.) polažu preko eseja.
Ukratko, oni koji su odslušali samo 1 godinu engleskog mijenjaju vježbe za esej.
Problem je u tome što nema vremena u rasporedu za vježbe zbog bolonjskih malih grupa.
To je sve tak ludo i zabavno. Ne? :P
rat in a cage (napisa): | D4rk0 (napisa): | ček, ček, ček... kaj ima engleskog ove godine?
na vježbama iz analize 3 mi je jedna cura rekla da nema predavanja nego da se samo treba sad uskoro predat seminar i onda odeš na ispit. Preciznije: 2 moš dobit tak da dođeš samo tamo. Za 3 napišeš taj esej, a za 4 i 5 odeš na ispit... Takvu sam informaciju ja dobio... |
i na 2. postoji engleski valjda |
Ma, rat, problem je s onima koji su slušali samo 2. godinu po starom prog. tj. 1. god. engleskog, a nisu ove godine upisali 3. godinu (koja je 2. sa engleskim), te nisu već položili. Ustvari, mislim da i ovi koji su upisali 3. godinu starog prog. ove godine (2. za engl.) polažu preko eseja.
Ukratko, oni koji su odslušali samo 1 godinu engleskog mijenjaju vježbe za esej.
Problem je u tome što nema vremena u rasporedu za vježbe zbog bolonjskih malih grupa.
To je sve tak ludo i zabavno. Ne?
|
|
[Vrh] |
|
rat in a cage Forumaš(ica)

|
Postano: 20:22 pet, 17. 11. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="SvekY"][quote="rat in a cage"][quote="D4rk0"]ček, ček, ček... kaj ima engleskog ove godine? :lol:
na vježbama iz analize 3 mi je jedna cura rekla da nema predavanja nego da se samo treba sad uskoro predat seminar i onda odeš na ispit. Preciznije: 2 moš dobit tak da dođeš samo tamo. Za 3 napišeš taj esej, a za 4 i 5 odeš na ispit... Takvu sam informaciju ja dobio...[/quote]
i na 2. postoji engleski valjda[/quote]
To je sve tak ludo i zabavno. Ne? :P[/quote]
ha čuj meni je čist super da me ne gnjave s engleskim :mrgreen:
SvekY (napisa): | rat in a cage (napisa): | D4rk0 (napisa): | ček, ček, ček... kaj ima engleskog ove godine?
na vježbama iz analize 3 mi je jedna cura rekla da nema predavanja nego da se samo treba sad uskoro predat seminar i onda odeš na ispit. Preciznije: 2 moš dobit tak da dođeš samo tamo. Za 3 napišeš taj esej, a za 4 i 5 odeš na ispit... Takvu sam informaciju ja dobio... |
i na 2. postoji engleski valjda |
To je sve tak ludo i zabavno. Ne?  |
ha čuj meni je čist super da me ne gnjave s engleskim
|
|
[Vrh] |
|
Iki Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|