Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

EM1: prvi kolokvij 06/07 (informacija)
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Elementarna matematika 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
m0rtus
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
= 3 - 3

PostPostano: 15:50 čet, 7. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mene zanima što se dogadja ako student ne skupi u oba kolokvija zajedno 30 bodova? Postoji popravni kakav ili šta?

Također postoji li donja granica za pojedini kolokvij koju student mora riješit ili je samo definirano da mora imat zajedno 30bodova?
Mene zanima što se dogadja ako student ne skupi u oba kolokvija zajedno 30 bodova? Postoji popravni kakav ili šta?

Također postoji li donja granica za pojedini kolokvij koju student mora riješit ili je samo definirano da mora imat zajedno 30bodova?

Norma Belle LIVE:
4.4. Sax! - Zg
25.4. Sax! - Zg
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 18:41 čet, 7. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[url=http://web.math.hr/nastava/em]Ovdje[/url] pise:

[quote="Pravila"]Student će položiti kolegij ukoliko skupi barem 50 bodova, od toga barem 30 bodova na kolokvijima. ...
Studenti koji ne polože kolegij neće dobiti potpis i morat će ga ponovo upisati.
[/quote]

Treba imati ukupno bar 30 bodova na oba kolokvija.
Ovdje pise:

Pravila (napisa):
Student će položiti kolegij ukoliko skupi barem 50 bodova, od toga barem 30 bodova na kolokvijima. ...
Studenti koji ne polože kolegij neće dobiti potpis i morat će ga ponovo upisati.

Treba imati ukupno bar 30 bodova na oba kolokvija.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
The Economist
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
11 = 16 - 5

PostPostano: 19:49 čet, 7. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

kako zalbe u 12, za vrijeme predavanja iz el. mat. grupi N-Ž?

:666: pa se vi zalite
kako zalbe u 12, za vrijeme predavanja iz el. mat. grupi N-Ž?

666 pa se vi zalite

Lots of people believe that women have some kind of genetic fault that keeps them from understanding science. Fact is: there is no genetic fault, but it's still harder, because they have to work against everybody's expectation that they won't make it anyway.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
Nori
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 34 - 12

PostPostano: 20:35 čet, 7. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

da...stavite žalbe tako da pašu i nama....pliz!
moje je pitanje: ovo je definicija koju nam je Maroje izdiktirao i koju sam napisala u kolokviju za particiju:
Particija skupa S je skup međusobno disjunktnih podskupova od S koji u uniji daju cijeli S.
Zašto to vrijedi samo pola bodova?!
moje je pitanje: ovo je definicija koju nam je Maroje izdiktirao i koju sam napisala u kolokviju za particiju:
Particija skupa S je skup međusobno disjunktnih podskupova od S koji u uniji daju cijeli S.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
13_mac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 15 - 12

PostPostano: 21:04 čet, 7. 12. 2006    Naslov: jedno offftopic pitanje... Citirajte i odgovorite

koliko sam shvatio polazemo predmet ako skupimo minimalno 50 bodova i od tih 50 minimalno 30 s kolokvija. da li na usmeni izlazimo isto na isti nacin kao i na kolokvij, tj. idemo u skupljacinu bodova (onih 20) s time da na usmenom profesor ne moze nas rusiti, niti nam smanjivati ocjenu koja se definira po bodovima, ranije stecenim ako npr dobijemo na usmenom 0 bodova, tj. ne znamo nista... :?: :?:
koliko sam shvatio polazemo predmet ako skupimo minimalno 50 bodova i od tih 50 minimalno 30 s kolokvija. da li na usmeni izlazimo isto na isti nacin kao i na kolokvij, tj. idemo u skupljacinu bodova (onih 20) s time da na usmenom profesor ne moze nas rusiti, niti nam smanjivati ocjenu koja se definira po bodovima, ranije stecenim ako npr dobijemo na usmenom 0 bodova, tj. ne znamo nista... Question Question

[Vrh]
The Economist
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

11 = 16 - 5

PostPostano: 21:58 čet, 7. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nori"]da...stavite žalbe tako da pašu i nama....pliz!
Zašto to vrijedi samo pola bodova?![/quote]

My point exactly.

Plus sto matematicki zapis istoga ne daje nista vise informacija.

:(
Nori (napisa):

My point exactly.

Plus sto matematicki zapis istoga ne daje nista vise informacija.

Sad

Lots of people believe that women have some kind of genetic fault that keeps them from understanding science. Fact is: there is no genetic fault, but it's still harder, because they have to work against everybody's expectation that they won't make it anyway.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 10:34 pet, 8. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nori"]Particija skupa S je skup međusobno disjunktnih podskupova od S koji u uniji daju cijeli S.

Vjerojatno zato sto si napisala da je to skup [b]svih[/b] medjusobno disjunktnih podskupova itd. (sto nema smisla). To je bila cesta greska, morat ces ipak doci na zalbe da vidis je li kod tebe tako. Da li grupi N-Ž pasu zalbe u ponedjeljak u 14?

Kako ja razumijem pravila za zakljucivanje ocjena, usmeni je takodjer "skupljacina bodova". Oduzimanja bodova osvojenih na kolokviju sigurno nece biti. Lani se na usmenom ipak moglo pasti jer su se davale ocjene i bio je obavezan. Koliko se sjecam profesori su rekli da ove godine nece tako raditi. Usmeni nije obavezan za one koji procijene da ne mogu s njime popraviti ocjenu, pa nema logike da se na njemu padne. Za svaki slucaj ipak provjerite kod profesora.
Nori (napisa):

Vjerojatno zato sto si napisala da je to skup svih medjusobno disjunktnih podskupova itd. (sto nema smisla). To je bila cesta greska, morat ces ipak doci na zalbe da vidis je li kod tebe tako. Da li grupi N-Ž pasu zalbe u ponedjeljak u 14?

Kako ja razumijem pravila za zakljucivanje ocjena, usmeni je takodjer "skupljacina bodova". Oduzimanja bodova osvojenih na kolokviju sigurno nece biti. Lani se na usmenom ipak moglo pasti jer su se davale ocjene i bio je obavezan. Koliko se sjecam profesori su rekli da ove godine nece tako raditi. Usmeni nije obavezan za one koji procijene da ne mogu s njime popraviti ocjenu, pa nema logike da se na njemu padne. Za svaki slucaj ipak provjerite kod profesora.

[Vrh]
vinko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

69 = 87 - 18

PostPostano: 11:04 pet, 8. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nori"]Particija skupa S je skup međusobno disjunktnih podskupova od S koji u uniji daju cijeli S.

Meni se cini da fali i ... [b]nepraznih[/b] podskupova...
Nori (napisa):

Meni se cini da fali i ... nepraznih podskupova...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
vinko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

69 = 87 - 18

PostPostano: 11:17 pet, 8. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nori"]da...stavite žalbe tako da pašu i nama....pliz!
[/quote]

Mislim da su Tomislav i Maroje premjestili zalbe u ponedjeljak u 16h.
Nori (napisa):

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 12:10 pet, 8. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vinko"][quote="Nori"]Particija skupa S je skup međusobno disjunktnih podskupova od S koji u uniji daju cijeli S.

Meni se cini da fali i ... [b]nepraznih[/b] podskupova...[/quote]

Fali, ali za to nisam skidao bod.
vinko (napisa):
Nori (napisa):

Meni se cini da fali i ... nepraznih podskupova...

Fali, ali za to nisam skidao bod.

[Vrh]
Nori
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 34 - 12

PostPostano: 17:02 pet, 8. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ok, hvala na odgovoru-možda sam to napisala....
Grupi N-R ponedjeljkom traje nastava do 15:00, a S-Ž do 13:00.
Ok, hvala na odgovoru-možda sam to napisala....
Grupi N-R ponedjeljkom traje nastava do 15:00, a S-Ž do 13:00.

[Vrh]
tp
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

78 = 91 - 13

PostPostano: 19:39 pet, 8. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

U prilogu mozete pronaci rjesenja 4., 5. i 6. zadatka s kolokvija (dakle, jednadzbi).

Prije nego sto se dodjete zaliti na bodovanje tih zadataka, provjerite si rjesenja i okvirno bodovanje po zadacima koje navodim:

[b]4. zad.[/b]
Ovaj zadatak sam strogo bodovao.
-potpuno tocni uvjeti donose 1 bod (to znaci da se moralo i eksplicitno navesti da je x razlicito od 0)
-razlikovanje x^2<1, x^2>1 donosi 1 bod
-potpuno tocan zadatak, naravno, 4 boda

-razmatranje samo x>0, ali uz razlikovanje slucajeva x<1 i x>1 te potpuno tocno rjesenje (uz tu krivu pretpostavku, naravno) sveukupno donosi 1 bod
-rjesenje bez gledanja slucaja x^2<1 eventualno (po mojoj procjeni!) donosi 1 bod

[b]5. zad.[/b]
Ovaj zadatak sam blaze bodovao.
-ako je nesto radjeno, dobivalo se 1 bod
-ako su ispravno razlikovani intervali 1 bod (dodatno) - nisam davao ovaj bod ako je u postupku mnozenja zanemareno kada se okrece znak nejednakosti
-za sitne nedopustene stvari oduzimao sam 1 bod

[b]6.zad.[/b]
-ako je nesto radjeno, davao sam 1 bod (ako su koristene "formule" kao sin(3x)=sin(2x)+sin(x), uskratio sam taj bod)
-ako je dosta napravljeno, ali su zanemarena 2 rjesenja, dobivalo se 2 boda
-ako je zanemareno 1 rjesenje (tj. jedna klasa rjesenja), dobivalo se 3 boda, npr. ako je zanemaren slucaj cos(x)=0 ili sin(x)=0 (ovisno o grupi).

-----------------

S obzirom na vrijeme koje sam utrosio ispravljajuci ovaj kolokvij, nemojte se dolaziti zaliti ako samo zelite navuci bodove. Necete ih dobiti.
Takodjer, podsjecam da je ovo gore samo okvirno bodovanje za vasu informaciju (a ne meni za pravilo).

Naravno, ako sam vas stvarno u necemu (objektivno provjerljivom) zakinuo, dodjite i brzo cemo to rijesiti.
I oni koji samo zele vidjeti u cemu su pogrijesili (iskljucivo u tu svrhu) su dobrodosli.

Pozdrav,
Tomislav
U prilogu mozete pronaci rjesenja 4., 5. i 6. zadatka s kolokvija (dakle, jednadzbi).

Prije nego sto se dodjete zaliti na bodovanje tih zadataka, provjerite si rjesenja i okvirno bodovanje po zadacima koje navodim:

4. zad.
Ovaj zadatak sam strogo bodovao.
-potpuno tocni uvjeti donose 1 bod (to znaci da se moralo i eksplicitno navesti da je x razlicito od 0)
-razlikovanje x^2<1, x^2>1 donosi 1 bod
-potpuno tocan zadatak, naravno, 4 boda

-razmatranje samo x>0, ali uz razlikovanje slucajeva x<1 i x>1 te potpuno tocno rjesenje (uz tu krivu pretpostavku, naravno) sveukupno donosi 1 bod
-rjesenje bez gledanja slucaja x^2<1 eventualno (po mojoj procjeni!) donosi 1 bod

5. zad.
Ovaj zadatak sam blaze bodovao.
-ako je nesto radjeno, dobivalo se 1 bod
-ako su ispravno razlikovani intervali 1 bod (dodatno) - nisam davao ovaj bod ako je u postupku mnozenja zanemareno kada se okrece znak nejednakosti
-za sitne nedopustene stvari oduzimao sam 1 bod

6.zad.
-ako je nesto radjeno, davao sam 1 bod (ako su koristene "formule" kao sin(3x)=sin(2x)+sin(x), uskratio sam taj bod)
-ako je dosta napravljeno, ali su zanemarena 2 rjesenja, dobivalo se 2 boda
-ako je zanemareno 1 rjesenje (tj. jedna klasa rjesenja), dobivalo se 3 boda, npr. ako je zanemaren slucaj cos(x)=0 ili sin(x)=0 (ovisno o grupi).

-----------------

S obzirom na vrijeme koje sam utrosio ispravljajuci ovaj kolokvij, nemojte se dolaziti zaliti ako samo zelite navuci bodove. Necete ih dobiti.
Takodjer, podsjecam da je ovo gore samo okvirno bodovanje za vasu informaciju (a ne meni za pravilo).

Naravno, ako sam vas stvarno u necemu (objektivno provjerljivom) zakinuo, dodjite i brzo cemo to rijesiti.
I oni koji samo zele vidjeti u cemu su pogrijesili (iskljucivo u tu svrhu) su dobrodosli.

Pozdrav,
Tomislav

em1kol1jdzbe_rj.pdf
 Description:

Download
 Filename:  em1kol1jdzbe_rj.pdf
 Filesize:  141.46 KB
 Downloaded:  644 Time(s)

[Vrh]
jejo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 14 - 5

PostPostano: 20:32 pet, 8. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

da, ali u tom 6 zadatku, jedna je grupa imala napisano formulu za sin3x na ploci dok druga nije...
da, ali u tom 6 zadatku, jedna je grupa imala napisano formulu za sin3x na ploci dok druga nije...

[Vrh]
Ignavia
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

91 = 108 - 17

PostPostano: 23:32 pet, 8. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="jejo"]da, ali u tom 6 zadatku, jedna je grupa imala napisano formulu za sin3x na ploci dok druga nije...[/quote]

ovo je forum matematike... !!! :zbunjen:

hint: 3=2+1 :screamdance:
jejo (napisa):

ovo je forum matematike... !!! Zbunjen

hint: 3=2+1 Screamin' 'n' Dancin'

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
tp
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

78 = 91 - 13

PostPostano: 14:39 sub, 9. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="jejo"]da, ali u tom 6 zadatku, jedna je grupa imala napisano formulu za sin3x na ploci dok druga nije...[/quote]

Samo je nekoliko ljudi koristeci tu formulu dobilo vise od 1 bod (trebali su doci do bar jednog rjesenja). Isto toliko ste mogli dobiti i ako ste koristili bilo koje druge ispravne formule bez obzira koliko ste napredovali prema rjesenju.

Mislim da bi ta formula vise odvlacila paznju nego pomogla u rjesavanju. Inace sto se toga tice, bilo bi dobro nauciti adicijske formule sin(x+y), cos(x+y) napamet, a znati izvesti sve ostalo iz toga. Ako to znate, vec ste savladali svu trigonometriju koja ce vam biti potrebna u elementarnoj matematici.
jejo (napisa):

Samo je nekoliko ljudi koristeci tu formulu dobilo vise od 1 bod (trebali su doci do bar jednog rjesenja). Isto toliko ste mogli dobiti i ako ste koristili bilo koje druge ispravne formule bez obzira koliko ste napredovali prema rjesenju.

Mislim da bi ta formula vise odvlacila paznju nego pomogla u rjesavanju. Inace sto se toga tice, bilo bi dobro nauciti adicijske formule sin(x+y), cos(x+y) napamet, a znati izvesti sve ostalo iz toga. Ako to znate, vec ste savladali svu trigonometriju koja ce vam biti potrebna u elementarnoj matematici.

[Vrh]
13_mac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 15 - 12

PostPostano: 10:31 pon, 11. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vinko"][quote="Nori"]da...stavite žalbe tako da pašu i nama....pliz!
[/quote]

Mislim da su Tomislav i Maroje premjestili zalbe u ponedjeljak u 16h.[/quote]

da li su zalbe za grupu I-M i dalje od 12h :?: :?:
i u kojoj predavaoni ce biti :?:

p.s. can I have a response before 12 am( :oops: ) :?: 8)
vinko (napisa):
Nori (napisa):

da li su zalbe za grupu I-M i dalje od 12h Question Question
i u kojoj predavaoni ce biti Question

p.s. can I have a response before 12 am( Embarassed ) Question Cool

[Vrh]
vinko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

69 = 87 - 18

PostPostano: 11:16 pon, 11. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="13_mac"]

da li su zalbe za grupu I-M i dalje od 12h :?: :?:
i u kojoj predavaoni ce biti :?:

[/quote]

Ne. Sve žalbe će biti u isto vrijeme (danas u 16h).

A gdje će biti ne znam. Vjerojatno će biti neka obavijest na oglasnoj ploči.
13_mac (napisa):

da li su zalbe za grupu I-M i dalje od 12h Question Question
i u kojoj predavaoni ce biti Question

Ne. Sve žalbe će biti u isto vrijeme (danas u 16h).

A gdje će biti ne znam. Vjerojatno će biti neka obavijest na oglasnoj ploči.

[Vrh]
tp
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

78 = 91 - 13

PostPostano: 12:13 pon, 11. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Uvid u zadaće je u ponedjeljak 11. prosinca u 16h u 006.
Uvid u zadaće je u ponedjeljak 11. prosinca u 16h u 006.

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Elementarna matematika 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3
Stranica 3 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum