Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Pukica Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
c2h5oh Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 14:36 sri, 6. 12. 2006 Naslov: |
|
|
/bonk her head
a ti nemas mobitela pa da nazoves i pitas?
btw. skini sa neta neki program koji provjerava temperaturu procesora u kompu. mozda ti se komp pregrijava (dakle trebas bolje hladjenje (najjeftinija opcija))
mozda ti se krsi memorija sa necime u kompu pa kad se treba iskoristiti dosta memorije tu puca i veli ti pa-pa
mozda ti je napajanje riknulo pa radi slabije te ne provodi dovoljno struje pa opet komp nece delat.
mozda su u sumi, a sumski ljudi nemaju kompjutere ;)
/bonk her head
a ti nemas mobitela pa da nazoves i pitas?
btw. skini sa neta neki program koji provjerava temperaturu procesora u kompu. mozda ti se komp pregrijava (dakle trebas bolje hladjenje (najjeftinija opcija))
mozda ti se krsi memorija sa necime u kompu pa kad se treba iskoristiti dosta memorije tu puca i veli ti pa-pa
mozda ti je napajanje riknulo pa radi slabije te ne provodi dovoljno struje pa opet komp nece delat.
mozda su u sumi, a sumski ljudi nemaju kompjutere
_________________ -----------------------------------------------------------------
I just wanna feel adrenaline rushing through my body.
Life isn't just a straight white line!!!
-----------------------------------------------------------------
|
|
[Vrh] |
|
Pukica Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 10:28 čet, 7. 12. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Pukica"]jel onda ispravno da sumnjam na procesor...[/quote]
Ne, procesori se griju; tome i sluzi hladjenje. 8)
[quote="Pukica"]...ili da prckam i po ventilatoru? mozda se odkacilo?[/quote]
Ja obicno polomim prste dok namjerno odkacim ventiilator. :D Bit ce prije da mu treba ciscenje ili zamjena. 8)
[quote="Pukica"]jel bi mu moglo pomoci da skinem jednu ako ne i obje strane kucista?[/quote]
Obje sigurno ne, jer je s jedne strane Majka Ploca koja je opet prepreka zraku. :( Jednu stranu, ovisi kakvo je kuciste (vidio sam model koje je korisnije da je zatvoreno nego otvoreno :shock:) - probaj, pa ces saznati. 8)
[url=http://www.optimum-online.hr/shop/view_product.php?product=A401033]Funny link of the day[/url]. :D
@alkohol: cestitam na dijagnozama; postavio si iste (cak i istim redom) kao i ja u PMu (osim ovoga sa shumom; to mi je promaklo :oops:).
Pukica (napisa): | jel onda ispravno da sumnjam na procesor... |
Ne, procesori se griju; tome i sluzi hladjenje.
Pukica (napisa): | ...ili da prckam i po ventilatoru? mozda se odkacilo? |
Ja obicno polomim prste dok namjerno odkacim ventiilator. Bit ce prije da mu treba ciscenje ili zamjena.
Pukica (napisa): | jel bi mu moglo pomoci da skinem jednu ako ne i obje strane kucista? |
Obje sigurno ne, jer je s jedne strane Majka Ploca koja je opet prepreka zraku. Jednu stranu, ovisi kakvo je kuciste (vidio sam model koje je korisnije da je zatvoreno nego otvoreno ) - probaj, pa ces saznati.
Funny link of the day.
@alkohol: cestitam na dijagnozama; postavio si iste (cak i istim redom) kao i ja u PMu (osim ovoga sa shumom; to mi je promaklo ).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 14:17 čet, 7. 12. 2006 Naslov: Re: zasto mi se komp restarta? |
|
|
[quote="Pukica"]pitanje je : zasto se meni komp restarta dok pokrenem recimo neki program ili igricu. ne svaki al za neke da i to uvijek. neki put nakon pola sata neki put nakon 5 minuta. taj problem sam imala i prije sa jednom igricom, al sam sistem srusila i sad kad je sve ponovo slozeno, taj problem se poceo javljati i cesce i sa vise programa.
zanima me u cemu bi mogao biti problem? jedni mi kazu da nemaju pojma....drugi da je do hardvera ...i sad stvarno nisam ni sama sigurna o cemu se radi. pa ako ima tko da ima slican problem ili je cuo za tako nesto...pliz pomozite savjetima.[/quote]
Ja sam imao sličan problem, a problem je uzrokovala memorijska pločica koja je bila različite brzine od preostale dvije. Vjerojatno, kada bi kompjuter pristupao toj pločici, onda bi se zblesirao i restartao. Kada sam uklonio tu memoriju, odtada nisam doživio niti jedno samoinicijativno resetiranje :)
Pukica (napisa): | pitanje je : zasto se meni komp restarta dok pokrenem recimo neki program ili igricu. ne svaki al za neke da i to uvijek. neki put nakon pola sata neki put nakon 5 minuta. taj problem sam imala i prije sa jednom igricom, al sam sistem srusila i sad kad je sve ponovo slozeno, taj problem se poceo javljati i cesce i sa vise programa.
zanima me u cemu bi mogao biti problem? jedni mi kazu da nemaju pojma....drugi da je do hardvera ...i sad stvarno nisam ni sama sigurna o cemu se radi. pa ako ima tko da ima slican problem ili je cuo za tako nesto...pliz pomozite savjetima. |
Ja sam imao sličan problem, a problem je uzrokovala memorijska pločica koja je bila različite brzine od preostale dvije. Vjerojatno, kada bi kompjuter pristupao toj pločici, onda bi se zblesirao i restartao. Kada sam uklonio tu memoriju, odtada nisam doživio niti jedno samoinicijativno resetiranje
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
Kralj Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Kralj Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Gordan Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator
Spol:
|
Postano: 22:29 čet, 7. 12. 2006 Naslov: |
|
|
mozda je [url=http://www.cluboverclocker.com/reviews/heatsinks/thermaltake/sonic_tower/]ovo[/url] rjesenje problema
mozda je ovo rjesenje problema
_________________ The purpose of life is to end
Prosle su godine kolokviji bili laksi, zar ne?
|
|
[Vrh] |
|
Pukica Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator
Spol:
|
Postano: 19:33 pet, 8. 12. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="filipnet"][quote="GauSs_"]mozda je [url=http://www.cluboverclocker.com/reviews/heatsinks/thermaltake/sonic_tower/]ovo[/url] rjesenje problema[/quote]
mislim da je bolje rjesenje da nabavi kuciste koje bolje hladi. Tj. ima bolji protok zraka!!![/quote]
@filipnet: ono gore bijase sala
filipnet (napisa): | GauSs_ (napisa): | mozda je ovo rjesenje problema |
mislim da je bolje rjesenje da nabavi kuciste koje bolje hladi. Tj. ima bolji protok zraka!!! |
@filipnet: ono gore bijase sala
|
|
[Vrh] |
|
Pukica Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator
Spol:
|
Postano: 13:30 sub, 9. 12. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Pukica"]
pa...bilo je puno prasine koju dok sam ocistila radi bez greske, i dok god gledam temperatura mu se nije digla iznad 32
[/quote]
temperatura koje se ne dize iznad 32??? jedino ako imas komp u frizideru.
to nije normalno. dobro, mozes vrtit FreeDOS i nista ne radit na kompu
ali svejedno mislim da je normalna radna temperatura celerona visa od 32
da ne gledas temperaturu maticne mozda?
Pukica (napisa): |
pa...bilo je puno prasine koju dok sam ocistila radi bez greske, i dok god gledam temperatura mu se nije digla iznad 32
|
temperatura koje se ne dize iznad 32??? jedino ako imas komp u frizideru.
da ne gledas temperaturu maticne mozda?
|
|
[Vrh] |
|
Pukica Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
bnikola Mali od Foruma (Administrator)
Spol:
|
Postano: 19:36 sub, 9. 12. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="GauSs_"]temperatura koje se ne dize iznad 32??? jedino ako imas komp u frizideru.
da ne gledas temperaturu maticne mozda?[/quote]
Zasto ne? Ako je dobar ventilator (ocistila ga je od prasine), otvoreno je kuciste, dakle, nije izolirano od sobe, a u sobi joj je vjerojatno 21-22 stupnja. Zasto ne bi bilo moguce? Meni se ne dize preko 40-45, ovisno sto radim, ali je temperatura kucista (zatvorenog, do 38 stupnjeva). Ako je otvoreno, onda je temp kucista sobna, a cpu je do 10 stupnjeva veca.
GauSs_ (napisa): | temperatura koje se ne dize iznad 32??? jedino ako imas komp u frizideru.
da ne gledas temperaturu maticne mozda? |
Zasto ne? Ako je dobar ventilator (ocistila ga je od prasine), otvoreno je kuciste, dakle, nije izolirano od sobe, a u sobi joj je vjerojatno 21-22 stupnja. Zasto ne bi bilo moguce? Meni se ne dize preko 40-45, ovisno sto radim, ali je temperatura kucista (zatvorenog, do 38 stupnjeva). Ako je otvoreno, onda je temp kucista sobna, a cpu je do 10 stupnjeva veca.
_________________ Život je lijep , tako kažu.. .
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator
Spol:
|
Postano: 20:41 sub, 9. 12. 2006 Naslov: |
|
|
mozda to s otvorenom stranom kucista stvarno tako djeluje, mozda ...
mozda to s otvorenom stranom kucista stvarno tako djeluje, mozda ...
|
|
[Vrh] |
|
Kralj Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|