Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Pitanje

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Bug
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
20 = 35 - 15

PostPostano: 13:21 sri, 15. 10. 2003    Naslov: Pitanje Citirajte i odgovorite

Ako si upisao pad iz prve godine a na neki ispit si izasao samo 3 puta dal imas pravo sam na komisiju il opet mozes 3+1 put
Ako si upisao pad iz prve godine a na neki ispit si izasao samo 3 puta dal imas pravo sam na komisiju il opet mozes 3+1 put

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:08 sri, 15. 10. 2003    Naslov: Re: Pitanje Citirajte i odgovorite

[quote="Bug"]Ako si upisao pad iz prve godine a na neki ispit si izasao samo 3 puta dal imas pravo sam na komisiju il opet mozes 3+1 put[/quote]

Imas pravo na komisiju, ali ako padnes, morat ces ponovno upisati taj kolegij, a to mozes (cini mi se, ali provjeri u Referadi) samo na pocetku akademske godine. :?
Bug (napisa):

Imas pravo na komisiju, ali ako padnes, morat ces ponovno upisati taj kolegij, a to mozes (cini mi se, ali provjeri u Referadi) samo na pocetku akademske godine. Confused

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
rea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 2 - 0

PostPostano: 15:42 sri, 15. 10. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Sad mi vise nis nije jasno!!!! Ako sam upisala pad, a nemogu upisati ponovo neki kolegij, posto imam sve potpise, onda imam pravo samo jos na komisiju (ako sam prosle god. izasla 3* na neki kolegij) i mogu se pozdraviti sa faxom ako padnem!?!?!? Doduse, to nije moj slucaj ali znam dosta ljudi sa takvom situacijom i bila sam uvjerena da ponovo upisavsi god. imamo pravo na 3+1...
Sad mi vise nis nije jasno!!!! Ako sam upisala pad, a nemogu upisati ponovo neki kolegij, posto imam sve potpise, onda imam pravo samo jos na komisiju (ako sam prosle god. izasla 3* na neki kolegij) i mogu se pozdraviti sa faxom ako padnem!?!?!? Doduse, to nije moj slucaj ali znam dosta ljudi sa takvom situacijom i bila sam uvjerena da ponovo upisavsi god. imamo pravo na 3+1...

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:57 sri, 15. 10. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="rea"]Sad mi vise nis nije jasno!!!! Ako sam upisala pad, a nemogu upisati ponovo neki kolegij, posto imam sve potpise, onda imam pravo samo jos na komisiju (ako sam prosle god. izasla 3* na neki kolegij) i mogu se pozdraviti sa faxom ako padnem!?!?!? Doduse, to nije moj slucaj ali znam dosta ljudi sa takvom situacijom i bila sam uvjerena da ponovo upisavsi god. imamo pravo na 3+1...[/quote]

Ma neeee... U situaciji koju Bug ima, mozes:[list=1][*] [b]upisati pad godine, ali kolegij ostaviti tako kako je[/b]
To znaci da ne moras ponovno "slusati" predavanja (iz tog kolegija), ali ti je iduci izlazak ujedno i prva komisija. Ako na njoj izvisis, kolegij moras ponovno upisati, sto moze znaciti da cekas iduce upise (10 mj. iduce godine)
[*] [b]upisati pad godine, [u]ponistiti[/u] kolegij i upisati ga ponovno[/b]
To znaci da moras opet "slusati" predavanja (iz tog kolegija), ali ti je iduci izlazak na ispit kao da si vec jednom pala komisiju. Dakle, mozes 3 puta normalno, pa tek 4. put na komisiju. :D
Samo, ako na toj komisiji padnes, onda ti je to pad na [b]drugoj[/b] komisiji. Znamo sta slijedi nakon toga...
Sazetak: ponistavanje kolegija je kao da si vec pala na komisiji. :?
Mislim da ova opcija omogucuje i ponovne izlaske na kolokvije (prva sigurno ne, osim ako se profaci naknadno smiluju).[/list:o]Malo objasnjenje: "odslusati kolegij" = "pokupiti potpis"

Inace, onima koji su pali/upisali parcijalu jako preporucam da ponovno dodju na predavanj kolegija koje nisu polozili i da prate! :) Cesto ljudi kazu "[i]To sam odslusao[/i]". Nije poanta "odslusati", nego "prozvakati" gradivo... 8) A oni koji "prozvacu", obicno ne padnu na ispitu... :)
rea (napisa):

Ma neeee... U situaciji koju Bug ima, mozes:
  1. upisati pad godine, ali kolegij ostaviti tako kako je
    To znaci da ne moras ponovno "slusati" predavanja (iz tog kolegija), ali ti je iduci izlazak ujedno i prva komisija. Ako na njoj izvisis, kolegij moras ponovno upisati, sto moze znaciti da cekas iduce upise (10 mj. iduce godine)
  2. upisati pad godine, ponistiti kolegij i upisati ga ponovno
    To znaci da moras opet "slusati" predavanja (iz tog kolegija), ali ti je iduci izlazak na ispit kao da si vec jednom pala komisiju. Dakle, mozes 3 puta normalno, pa tek 4. put na komisiju. Very Happy
    Samo, ako na toj komisiji padnes, onda ti je to pad na drugoj komisiji. Znamo sta slijedi nakon toga...
    Sazetak: ponistavanje kolegija je kao da si vec pala na komisiji. Confused
    Mislim da ova opcija omogucuje i ponovne izlaske na kolokvije (prva sigurno ne, osim ako se profaci naknadno smiluju).
Malo objasnjenje: "odslusati kolegij" = "pokupiti potpis"

Inace, onima koji su pali/upisali parcijalu jako preporucam da ponovno dodju na predavanj kolegija koje nisu polozili i da prate! Smile Cesto ljudi kazu "To sam odslusao". Nije poanta "odslusati", nego "prozvakati" gradivo... Cool A oni koji "prozvacu", obicno ne padnu na ispitu... Smile

[Vrh]
rea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 2 - 0

PostPostano: 16:07 sri, 15. 10. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Thanx!! :wink:
Thanx!! Wink

[Vrh]
dodge
Moderator
Moderator

= 0 - 0

PostPostano: 20:42 sri, 15. 10. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Meni ta pravila izgledaju kao neki kompliciraniji RPG :)
Meni ta pravila izgledaju kao neki kompliciraniji RPG Smile

Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 23:15 sri, 15. 10. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

daklem, samo da jednu stvar naglasim
[b]upisati ponovno kolegij ne znaci upisati ponovno godinu[/b]

nema veze jedno s drugim, osim sto se administracija obavlja simultano
to je nesto gdje se puno ljudi buni

vsego je vec napisao sve ostalo sto trebate znati :mrgreen:

nego, i da napomenem.... izlasci na usmeni putem kolokvija su izlasci na ispit (tako se to racuna)
a na svaki ispit se smije izaci 3+1 puta
(to je stvar koju ljudi cesto zaborave)
daklem, samo da jednu stvar naglasim
upisati ponovno kolegij ne znaci upisati ponovno godinu

nema veze jedno s drugim, osim sto se administracija obavlja simultano
to je nesto gdje se puno ljudi buni

vsego je vec napisao sve ostalo sto trebate znati Mr. Green

nego, i da napomenem.... izlasci na usmeni putem kolokvija su izlasci na ispit (tako se to racuna)
a na svaki ispit se smije izaci 3+1 puta
(to je stvar koju ljudi cesto zaborave)

Gost

PostPostano: 12:15 čet, 16. 10. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

ispravka netocnog navoda!

bio sam u referadi i ona simpaticna gospoda mi je rekla na [b]ne mogu ponistiti kolegij[/b] sto znaci da na ma1 mogu izaci jos samo jedanput, a ako padnem, ponovo padam godinu.
ne znam ko je izmislio ovo glupo pravilo, ali na svakom drugom fakultetu to je moguce.

molim vas za savjet!

bio sam u referadi i ona simpaticna gospoda mi je rekla na ne mogu ponistiti kolegij sto znaci da na ma1 mogu izaci jos samo jedanput, a ako padnem, ponovo padam godinu.
ne znam ko je izmislio ovo glupo pravilo, ali na svakom drugom fakultetu to je moguce.

molim vas za savjet!

[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 12:49 čet, 16. 10. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]molim vas za savjet![/quote]

Nauci MA1. :roll:
Anonymous (napisa):
molim vas za savjet!

Nauci MA1. Rolling Eyes

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Gost

PostPostano: 20:30 čet, 16. 10. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"][quote="Anonymous"]molim vas za savjet![/quote]

Nauci MA1. :roll:[/quote]

da moja prolaznost ovisi samo o mom znanju, ne bih se bojao (iskusio sam to na vlastitoj kozi) !!
krcko (napisa):
Anonymous (napisa):
molim vas za savjet!

Nauci MA1. Rolling Eyes

da moja prolaznost ovisi samo o mom znanju, ne bih se bojao (iskusio sam to na vlastitoj kozi) !!

[Vrh]
Ivančica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-18 = 43 - 61

PostPostano: 21:43 čet, 16. 10. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]da moja prolaznost ovisi samo o mom znanju, ne bih
se bojao (iskusio sam to na vlastitoj kozi) !![/quote]

Ne vjerujem da se takve stvari događaju na našem faksu. Da se radi o nekom drugom, ok, ali matematika... ma daj! Sjedni i nauči i prestani plakati. Umjesto da ovo vrijeme provedeno ovdje provedeš za knjigom, ne bi bilo frke!
Znam iz vlastitog iskustva :lol:
Anonymous (napisa):
da moja prolaznost ovisi samo o mom znanju, ne bih
se bojao (iskusio sam to na vlastitoj kozi) !!

Ne vjerujem da se takve stvari događaju na našem faksu. Da se radi o nekom drugom, ok, ali matematika... ma daj! Sjedni i nauči i prestani plakati. Umjesto da ovo vrijeme provedeno ovdje provedeš za knjigom, ne bi bilo frke!
Znam iz vlastitog iskustva Laughing

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Sarma: -

PostPostano: 0:14 pet, 17. 10. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]ispravka netocnog navoda!

bio sam u referadi i ona simpaticna gospoda mi je rekla na [b]ne mogu ponistiti kolegij[/b] sto znaci da na ma1 mogu izaci jos samo jedanput, a ako padnem, ponovo padam godinu.
molim vas za savjet![/quote]

iskreno, nisam bas sigurna da si dobro shvatio tete u referadi
naime, koliko ja znam, padom kolegija ti NE PADAS godinu (ako imas uvjete, ofkors, ako ne, to je druga prica) vec ga moras upisati ponovno (samo taj kolegij)

ajde ti lijepo napisi svoju situaciju (tj dopuni nepoznanice)
koliko si bodova skupio
jesi li upisao drugu, ako da, da li redivno ili parcijalu
i ako dobro upamtih, sad si na komisiji iz MA1?
Anonymous (napisa):

bio sam u referadi i ona simpaticna gospoda mi je rekla na ne mogu ponistiti kolegij sto znaci da na ma1 mogu izaci jos samo jedanput, a ako padnem, ponovo padam godinu.
molim vas za savjet!

iskreno, nisam bas sigurna da si dobro shvatio tete u referadi
naime, koliko ja znam, padom kolegija ti NE PADAS godinu (ako imas uvjete, ofkors, ako ne, to je druga prica) vec ga moras upisati ponovno (samo taj kolegij)

ajde ti lijepo napisi svoju situaciju (tj dopuni nepoznanice)
koliko si bodova skupio
jesi li upisao drugu, ako da, da li redivno ili parcijalu
i ako dobro upamtih, sad si na komisiji iz MA1?

Gost

PostPostano: 12:03 pet, 17. 10. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja ne bih htio ovako javno govoriti o situaciji koja mi se dogodila na usmenom, ali probajte mi vjerovati da je moguce da znas na usmenom i - padnes! sto je najgore, ja nisam jedini kojem se to dogodilo na tom roku.
iako je dobra vecina profesora na nasem faxu jako dobra i postena, ima par pojedinaca koji totalno odudaraju od te vecine.

da, ja sam pao godinu, i glupo je da ako padnem godinu ne mogu ponovo upisati taj kolegij sto je na dosta fakultetu moguce, jer bez ma1 ne mogu skupiti dovoljno bodova za uvjet!! prakticki to znaci da ja mogu ponovo pasti godinu vec u 12. mjesecu.

nije stvar u ucenju, nego u pritisku i samoj mogucnosti da se to moze dogoditi.
ja ne bih htio ovako javno govoriti o situaciji koja mi se dogodila na usmenom, ali probajte mi vjerovati da je moguce da znas na usmenom i - padnes! sto je najgore, ja nisam jedini kojem se to dogodilo na tom roku.
iako je dobra vecina profesora na nasem faxu jako dobra i postena, ima par pojedinaca koji totalno odudaraju od te vecine.

da, ja sam pao godinu, i glupo je da ako padnem godinu ne mogu ponovo upisati taj kolegij sto je na dosta fakultetu moguce, jer bez ma1 ne mogu skupiti dovoljno bodova za uvjet!! prakticki to znaci da ja mogu ponovo pasti godinu vec u 12. mjesecu.

nije stvar u ucenju, nego u pritisku i samoj mogucnosti da se to moze dogoditi.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 13:23 pet, 17. 10. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]da, ja sam pao godinu, i glupo je da ako padnem godinu ne mogu ponovo upisati taj kolegij sto je na dosta fakultetu moguce, jer bez ma1 ne mogu skupiti dovoljno bodova za uvjet!! prakticki to znaci da ja mogu ponovo pasti godinu vec u 12. mjesecu.[/quote]

[b]Ispricavam se na dezinformaciji[/b]:!: :shock:

Da, stvarno ne mozes ponovno upisati... :( Pitah prodekanicu mailom...

[quote="doc. Aleksandra Cizmesija"][quote="vsego"]Student je pao godinu. Jedan od ispita je pao 3 puta i htio bi ponistiti kolegij i upisati ponovno, tako da mu iduci izlazak na ispit bude - prakticki - peti. Strah ga je da padne na komisiji, pa izgubi jos jednu godinu...
U Referadi su mu rekli da se to ne moze.
Da li se stvarno ne moze, ili je lose objasnio situaciju?[/quote]
Stvarno ne moze! Kolegij se u indeksu ponistava jedino u slucaju da nema
potpisa (tj. nisu izvrsene sve studijske obaveze za taj kolegij), a
ponovni upis moze tek nakon pada na komisiji (tj. tek nakon 4. puta).[/quote]

Eto, tako je kako su ti rekli... :( Jos jednom, oprosti na gresci...
Anonymous (napisa):

Ispricavam se na dezinformacijiExclamation Shocked

Da, stvarno ne mozes ponovno upisati... Sad Pitah prodekanicu mailom...

doc. Aleksandra Cizmesija (napisa):
vsego (napisa):
Student je pao godinu. Jedan od ispita je pao 3 puta i htio bi ponistiti kolegij i upisati ponovno, tako da mu iduci izlazak na ispit bude - prakticki - peti. Strah ga je da padne na komisiji, pa izgubi jos jednu godinu...
U Referadi su mu rekli da se to ne moze.
Da li se stvarno ne moze, ili je lose objasnio situaciju?

Stvarno ne moze! Kolegij se u indeksu ponistava jedino u slucaju da nema
potpisa (tj. nisu izvrsene sve studijske obaveze za taj kolegij), a
ponovni upis moze tek nakon pada na komisiji (tj. tek nakon 4. puta).

Eto, tako je kako su ti rekli... Sad Jos jednom, oprosti na gresci...

[Vrh]
steelworker
Site Admin
Site Admin

44 = 50 - 6
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.

PostPostano: 15:04 pet, 17. 10. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]molim vas za savjet![/quote]Primi se knjige!
Gle, sad si skuzio da [u][b]MORAS[/b][/u] proci kad izadjes sljedeci put. Dakle primi se posla, nemoj izaci na ispit dok ne budes siguran da ces ga sigurno poloziti (pa makar profesor koji te ispituje bio uzasne volje taj dan). Uostalom to ce ti biti komisija i biti ce vise profesora, ne samo 1, pa te njegova mozebitna mrzovolja (koja je po meni vrlo nevjerojatna, jer su meni nasi profaci bili super(i jos uvijek jesu)) ne moze srusiti.

Ja bi ti preporucio da ponovo ides slusati predavanja i vjezbe (bez obzira sto si ih vec odslusao). ALI OVAJ PUT IH AKTIVNO PRATI! Lijepo si malo procitaj doma prije sto cete radit taj dan, pa ces bolje pratiti i opet si malo doma ponovi poslije. I rjesavaj rokove i odi na demonstrature (pa i da nemas svojih pitanja dodji, jer ce netko sigurno doci s pitanjima). Imas vremena za to jer ponavljas godinu. I tako lijepo uci uz predavanja i vjezbe i u 2. mjesecu izadji na komisiju [i]pod punom ratnom spremom.[/i]
Anonymous (napisa):
molim vas za savjet!
Primi se knjige!
Gle, sad si skuzio da MORAS proci kad izadjes sljedeci put. Dakle primi se posla, nemoj izaci na ispit dok ne budes siguran da ces ga sigurno poloziti (pa makar profesor koji te ispituje bio uzasne volje taj dan). Uostalom to ce ti biti komisija i biti ce vise profesora, ne samo 1, pa te njegova mozebitna mrzovolja (koja je po meni vrlo nevjerojatna, jer su meni nasi profaci bili super(i jos uvijek jesu)) ne moze srusiti.

Ja bi ti preporucio da ponovo ides slusati predavanja i vjezbe (bez obzira sto si ih vec odslusao). ALI OVAJ PUT IH AKTIVNO PRATI! Lijepo si malo procitaj doma prije sto cete radit taj dan, pa ces bolje pratiti i opet si malo doma ponovi poslije. I rjesavaj rokove i odi na demonstrature (pa i da nemas svojih pitanja dodji, jer ce netko sigurno doci s pitanjima). Imas vremena za to jer ponavljas godinu. I tako lijepo uci uz predavanja i vjezbe i u 2. mjesecu izadji na komisiju pod punom ratnom spremom.

Like you can't stand the hatred and the lies
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Gost

PostPostano: 22:59 pet, 17. 10. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

hvala na savjetima!
sjetite me se u 2. mjesecu :)
hvala na savjetima!
sjetite me se u 2. mjesecu Smile

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 23:03 pet, 17. 10. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]hvala na savjetima!
sjetite me se u 2. mjesecu :)[/quote]

Sjeti se i ti nas, pa napisi (i.e. ovdje) kako je bilo... :D
Anonymous (napisa):
hvala na savjetima!
sjetite me se u 2. mjesecu Smile

Sjeti se i ti nas, pa napisi (i.e. ovdje) kako je bilo... Very Happy

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum