Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

AllMath 3rd edition (informacija)
Idite na 1, 2, 3  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
199 = 237 - 38

PostPostano: 21:57 pon, 18. 12. 2006    Naslov: AllMath 3rd edition Citirajte i odgovorite

Nakon sto je doslo do [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=68251#68251]spomena o reaktiviranju AllMatha[/url], kontaktirao sam [url=http://degiorgi.math.hr/forum/profile.php?mode=viewprofile&u=61]idejnog zacetnika[/url] [size=4](koji nazalost vise ne prati forum, zbog svima poznatih razloga)[/size]. Veky je zauzet magistriranjem (:thumbup:), ali nam je dao moralnu podrsku za organizaciju trece inkarnacije AllMath seminara.

Termin u kojem bi se AllMath odrzao je negdje tokom drugog radnog tjedna nakon novogodisnjih praznika. Tocan termin ce se preciziati kasnije.

Ideja je da ovaj (neformalni) seminar bude posvecen nasim bolonjcima (i.e. studentima prve i druge godine), koji zale cuti malo vise matematike od onoga sto imaju priliku vidjeti na predavanjima. Seminar bi bio organiziran kao nekoliko kratkih (20-minutnih) izlaganja o odabranim temama.

Molim zainteresirane bolonjce (registrirane korisnike foruma) da ovdje napisu koje teme bi ih interesirale, tako da mozemo na zajednicko zadovoljstvo pronaci ljude koji bi spremili par kratkih izlaganja na te teme.

Ako se netko bas ne zeli registrirati na forumu, a ima neki konstruktivan prijedlog vezan za ovu temu, neka mi se javi mailom na [tt]mdoko[at]student.math.hr[/tt].
Nakon sto je doslo do spomena o reaktiviranju AllMatha, kontaktirao sam idejnog zacetnika (koji nazalost vise ne prati forum, zbog svima poznatih razloga). Veky je zauzet magistriranjem (Thumb up!), ali nam je dao moralnu podrsku za organizaciju trece inkarnacije AllMath seminara.

Termin u kojem bi se AllMath odrzao je negdje tokom drugog radnog tjedna nakon novogodisnjih praznika. Tocan termin ce se preciziati kasnije.

Ideja je da ovaj (neformalni) seminar bude posvecen nasim bolonjcima (i.e. studentima prve i druge godine), koji zale cuti malo vise matematike od onoga sto imaju priliku vidjeti na predavanjima. Seminar bi bio organiziran kao nekoliko kratkih (20-minutnih) izlaganja o odabranim temama.

Molim zainteresirane bolonjce (registrirane korisnike foruma) da ovdje napisu koje teme bi ih interesirale, tako da mozemo na zajednicko zadovoljstvo pronaci ljude koji bi spremili par kratkih izlaganja na te teme.

Ako se netko bas ne zeli registrirati na forumu, a ima neki konstruktivan prijedlog vezan za ovu temu, neka mi se javi mailom na mdoko[at]student.math.hr.

aenima
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 0:06 uto, 19. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

par prijedloga:
- fraktalna dimenzija
- brownovo gibanje
- Gödel's incompleteness theorems
par prijedloga:
- fraktalna dimenzija
- brownovo gibanje

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 0:07 uto, 19. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Bravo mdoko :thumbup:

Volio bih doci na treci obzirom da sam prva dva propustio. Reci, ima li kakav obred inicijacije osim onog plesa naprijed-nazad sa sokom? :wink:

Evo nekoliko linkova za one koji se pitaju sto je to AllMath: [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=3157]klik0[/url] [url=http://web.math.hr/~veky/T/allmath/am1.html]klik1[/url] [url=http://web.math.hr/~veky/T/allmath/]klik2[/url]
Bravo mdoko Thumb up!

Volio bih doci na treci obzirom da sam prva dva propustio. Reci, ima li kakav obred inicijacije osim onog plesa naprijed-nazad sa sokom? Wink

Evo nekoliko linkova za one koji se pitaju sto je to AllMath: klik0 klik1 klik2

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 1:08 uto, 19. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="aenima"] - fraktalna dimenzija
- brownovo gibanje
- Gödel's incompleteness theorems[/quote]
Imas li neku ideju kako neku od tih tema prezentirati unutar pola sata, a da to bude razumljivo studentima prve godine?
aenima (napisa):
- fraktalna dimenzija
- brownovo gibanje

Imas li neku ideju kako neku od tih tema prezentirati unutar pola sata, a da to bude razumljivo studentima prve godine?

aenima
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 1:18 uto, 19. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Naravno da ne, to su samo prijedlozi zanimljivih tema.
Unutar pola sata ne vrijedi nikome ništa predavati.
Mislim da bi bilo bolje da se obradi jedna ili dvije teme na cijelom seminaru ali tako da se se predavači raspodijele oko pojedinih dijelova pojedine teme
ili da se izabere samo jedna najzanimljivija tema pa da se u nju uđe malo dublje ali zanimljivije nego na formalnim predavanjima.
Naravno da ne, to su samo prijedlozi zanimljivih tema.
Unutar pola sata ne vrijedi nikome ništa predavati.
Mislim da bi bilo bolje da se obradi jedna ili dvije teme na cijelom seminaru ali tako da se se predavači raspodijele oko pojedinih dijelova pojedine teme
ili da se izabere samo jedna najzanimljivija tema pa da se u nju uđe malo dublje ali zanimljivije nego na formalnim predavanjima.

[Vrh]
GauSs_
Moderator
Moderator

72 = 110 - 38

PostPostano: 11:22 uto, 19. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="aenima"]par prijedloga:
- fraktalna dimenzija
- brownovo gibanje
- Gödel's incompleteness theorems[/quote]

mislim da je brownovo gibanje ipak malo previse za bolonjce 1. ili 2. godine
aenima (napisa):
par prijedloga:
- fraktalna dimenzija
- brownovo gibanje

mislim da je brownovo gibanje ipak malo previse za bolonjce 1. ili 2. godine

Prosle su godine kolokviji bili laksi, zar ne?

Zadnja promjena: GauSs_; 11:42 uto, 19. 12. 2006; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Martinab
Moderator
Moderator

143 = 167 - 24

PostPostano: 11:28 uto, 19. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja bih... mozda... eventualno... mogla probati... Ovo o fraktalnoj dimenziji. Mislim da bi bilo vise mahanje rukama, ali toploogija je ionako mahanje rukama ako ne znas crtat :)

20 minuta- 2 minute sto je topologija, 3 minute sto su fraktali, i po 5 minuta za svaku od 3 definicije (motivacija, definicija, primjer)

Meni se cini da se to da napravit na prste, ali moram jos provjerit. Ako me Mdoko blagoslovi za polu-predbiljezenog govornika.
Ja bih... mozda... eventualno... mogla probati... Ovo o fraktalnoj dimenziji. Mislim da bi bilo vise mahanje rukama, ali toploogija je ionako mahanje rukama ako ne znas crtat Smile

20 minuta- 2 minute sto je topologija, 3 minute sto su fraktali, i po 5 minuta za svaku od 3 definicije (motivacija, definicija, primjer)

Meni se cini da se to da napravit na prste, ali moram jos provjerit. Ako me Mdoko blagoslovi za polu-predbiljezenog govornika.

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 15:03 uto, 19. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nista nije prekomplicirano za 20 minuta, a sve je prekomplicirano za 120 minuta. Stvar je u nacinu na koji ce se ispricati. Treba ovako kako je skicirala Martina. Cilj je zainteresirati slusatelje, a ne objasniti sve sto govornik zna o toj temi i onda jos malo vise :wink:
Nista nije prekomplicirano za 20 minuta, a sve je prekomplicirano za 120 minuta. Stvar je u nacinu na koji ce se ispricati. Treba ovako kako je skicirala Martina. Cilj je zainteresirati slusatelje, a ne objasniti sve sto govornik zna o toj temi i onda jos malo vise Wink

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Martinab
Moderator
Moderator

143 = 167 - 24

PostPostano: 15:12 uto, 19. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Joj Krcko... daj to reci i na znanstvenom kolokviju :D
Joj Krcko... daj to reci i na znanstvenom kolokviju Very Happy

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 16:15 uto, 19. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Martinab"]Joj Krcko... daj to reci i na znanstvenom kolokviju :D[/quote]

:OT: Kakva je to znanost ako ju neki od slusaca slucajno i razumije? =:PPPP
Martinab (napisa):
Joj Krcko... daj to reci i na znanstvenom kolokviju Very Happy

Off-topic Kakva je to znanost ako ju neki od slusaca slucajno i razumije? Blaeh! with hat

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 16:45 uto, 19. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

@aenima: zamisljeno je da ovaj AllMath bude motivacijski seminar gdje ce se sa par kratkih motivacijskih predavanja ljude zainteresirati, te cemo se onda dogovoriti sto i kako dalje.

@matrinab: smatraj se predbiljezenom :-)
@aenima: zamisljeno je da ovaj AllMath bude motivacijski seminar gdje ce se sa par kratkih motivacijskih predavanja ljude zainteresirati, te cemo se onda dogovoriti sto i kako dalje.

@matrinab: smatraj se predbiljezenom Smile

nana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
95 = 158 - 63

PostPostano: 19:39 uto, 19. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mozda nesto iz kolegija koji su ukinuti ili neko gradivo koje je preskoceno....

[Vrh]
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 19:48 uto, 19. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="nana"]Mozda nesto iz kolegija koji su ukinuti ili neko gradivo koje je preskoceno....[/quote]
Na sto tocno mislis?
nana (napisa):

Na sto tocno mislis?

nana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

95 = 158 - 63

PostPostano: 20:26 uto, 19. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa ne mislim na nesto konkretno, samo znam da nemamo modeliranje i kobinatorika nam je drukcija tj UUDM...
mozda jos nesto nam je ukinuto nisam se bas jako posvetila :oops:
Pa ne mislim na nesto konkretno, samo znam da nemamo modeliranje i kobinatorika nam je drukcija tj UUDM...
mozda jos nesto nam je ukinuto nisam se bas jako posvetila Embarassed

[Vrh]
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 20:28 uto, 19. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="nana"]samo znam da nemamo modeliranje[/quote]
Na tome budi zahvalna. :twisted:
nana (napisa):
samo znam da nemamo modeliranje

Na tome budi zahvalna. Twisted Evil

GauSs_
Moderator
Moderator

72 = 110 - 38

PostPostano: 22:29 uto, 19. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mdoko"][quote="nana"]samo znam da nemamo modeliranje[/quote]
Na tome budi zahvalna. :twisted:[/quote]

slazem se 8)

mislim da bi bilo zanimljivo prezentirati neku neeuklidsku geometriju.
mozda sfernu kao najjednostavniju.
mdoko (napisa):
nana (napisa):
samo znam da nemamo modeliranje

Na tome budi zahvalna. Twisted Evil

slazem se Cool

mislim da bi bilo zanimljivo prezentirati neku neeuklidsku geometriju.
mozda sfernu kao najjednostavniju.

Prosle su godine kolokviji bili laksi, zar ne?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Melkor
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
140 = 152 - 12

PostPostano: 0:19 sri, 20. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Na prvom AllMathu je vjekovac prezentirao zanimljiv zadatak s nekog državnog natjecanja.

Zadatak se zove Vrt i ograda: Mrzovoljan čovjek ima vrt kvadratnog oblika i želi postaviti ogradu (ne nužno po rubu vrta; ne nužno paralelno sa stranicama) tako da prolaznici ni s jedne strane vrta ne mogu vidjeti "kroz" njega na drugu stranu. Kako je čovjek usput i škrt, želi da ukupna duljina ograde bude najmanja moguća. Kako ograda mora biti postavljena i kolika je najmanja duljina? (Uzmimo da je vrt jediničan kvadrat.)

Naravno, vidi se da je zadatak vrlo neprecizno zadan. Postoji li uopće najmanja duljina? Probajte razmisliti.

I zbilja, bilo je dano službeno rješenje koje je komisija uspjela poboljšati. No neki učenik je našao još bolje rješenje koje se opet na sličan način dalo poboljšati. Na AllMathu smo se pitali je li to najbolje moguće.

vjekovac je to prezentirao na tako zanimljiv način da su svi sudionici desetak minuta u miru i tišini pokušavali naći još bolje rješenje. :) (Neki su možda pokušavali dokazati da nema boljeg.)

Pa eto, ako netko zna neki zanimljiv zadatak ili problem s ingenioznim rješenjem ili čak bez rješenja, možda bi to bilo zgodno. Ne traje tak dugo, a sudionici se moraju malo aktivirat, nisu samo pasivni slušači.
Na prvom AllMathu je vjekovac prezentirao zanimljiv zadatak s nekog državnog natjecanja.

Zadatak se zove Vrt i ograda: Mrzovoljan čovjek ima vrt kvadratnog oblika i želi postaviti ogradu (ne nužno po rubu vrta; ne nužno paralelno sa stranicama) tako da prolaznici ni s jedne strane vrta ne mogu vidjeti "kroz" njega na drugu stranu. Kako je čovjek usput i škrt, želi da ukupna duljina ograde bude najmanja moguća. Kako ograda mora biti postavljena i kolika je najmanja duljina? (Uzmimo da je vrt jediničan kvadrat.)

Naravno, vidi se da je zadatak vrlo neprecizno zadan. Postoji li uopće najmanja duljina? Probajte razmisliti.

I zbilja, bilo je dano službeno rješenje koje je komisija uspjela poboljšati. No neki učenik je našao još bolje rješenje koje se opet na sličan način dalo poboljšati. Na AllMathu smo se pitali je li to najbolje moguće.

vjekovac je to prezentirao na tako zanimljiv način da su svi sudionici desetak minuta u miru i tišini pokušavali naći još bolje rješenje. Smile (Neki su možda pokušavali dokazati da nema boljeg.)

Pa eto, ako netko zna neki zanimljiv zadatak ili problem s ingenioznim rješenjem ili čak bez rješenja, možda bi to bilo zgodno. Ne traje tak dugo, a sudionici se moraju malo aktivirat, nisu samo pasivni slušači.

nana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

95 = 158 - 63

PostPostano: 0:38 sri, 20. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja ne znam sta zanimljivo propustam :oops:

meni se ovo sa zadatkom cini bas supač 8)
Ja ne znam sta zanimljivo propustam Embarassed

meni se ovo sa zadatkom cini bas supač Cool

[Vrh]
cinik
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
28 = 43 - 15

PostPostano: 0:46 sri, 20. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mogu ja odrzati nesto iz Hamiltonove mehanike/simplekticke geometrije/diferencijalne geometrije.

Alternativno (ne sasvim alternativno jer ima netrivijalan presjek sa prvom opcijom), mogu probati u vec zadanom vremenu napraviti predavanje o malom slovu d (tj. onim misticnim dx, dy, d/dt kroz razna podrucja matematike i razne teorije).

'ave fun!

Sinisa
Mogu ja odrzati nesto iz Hamiltonove mehanike/simplekticke geometrije/diferencijalne geometrije.

Alternativno (ne sasvim alternativno jer ima netrivijalan presjek sa prvom opcijom), mogu probati u vec zadanom vremenu napraviti predavanje o malom slovu d (tj. onim misticnim dx, dy, d/dt kroz razna podrucja matematike i razne teorije).

'ave fun!

Sinisa

Martinab
Moderator
Moderator

143 = 167 - 24

PostPostano: 9:42 sri, 20. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

TOOOO!!!

Malo slovo d!!

[size=9](ozbiljna sam)[/size]
TOOOO!!!

Malo slovo d!!

(ozbiljna sam)

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2, 3  Sljedeće
Stranica 1 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum