Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
kikach Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
hermione Forumaš(ica)
Spol:
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator
Spol:
|
Postano: 10:23 uto, 19. 12. 2006 Naslov: Re: Nostrifikacija diplome |
|
|
[quote="kikach"]Citala sam na netu na stranicama nekih sveucilista kako treba prevesti sve polozene predmete i program pa to ovjeriti pa prevesti diplomu (malo nespretno napisah, ali neznam kako bih bolje)...e sad, mene zanima, ako itko zna...tko to ''prevodi''...kako...gdje...Dakle...ako znate BILO STO o tom postupku, molim vas da me prosvijetlite :)[/quote]
to se zove [b]diploma supplement[/b] i mislim da te u referadi ne bi trebali blijedo gledati kad to zatražiš :)
kikach (napisa): | Citala sam na netu na stranicama nekih sveucilista kako treba prevesti sve polozene predmete i program pa to ovjeriti pa prevesti diplomu (malo nespretno napisah, ali neznam kako bih bolje)...e sad, mene zanima, ako itko zna...tko to ''prevodi''...kako...gdje...Dakle...ako znate BILO STO o tom postupku, molim vas da me prosvijetlite |
to se zove diploma supplement i mislim da te u referadi ne bi trebali blijedo gledati kad to zatražiš
_________________ Umjesto da postavlja pitanje o tome što je prije nastalo - kokoš ili jaje, čovjeku se najednom učinilo da je kokoš zamisao jajeta o stvaranju novih jaja.
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator
|
Postano: 11:12 uto, 19. 12. 2006 Naslov: |
|
|
Diploma supplement- mislim da u referadi PMFa to daju, kod nas bas i ne.
Ono kako ja percipiram postupak je: prijevod diplome dobijes kod sudskog tumaca (ne javnog biljeznika!- iako su obicno ta dva ureda u istom prostoru kod iste osobe). Ako uz to zelis i prijepis ocjena, onda vjerojatno zelis i taj suplement (popis predmeta s kratkim opisom, literaturom, kolko sati vjezbi i pred je to trajalo je to trajalo), onda to slozis sam, i das nekom odgovornom (npr prodekanu za nastavu) na potpis. Naravno, doneses i svoj prijepis ocjena na hrv da prodekan ima s cim usporediti to sto potpisuje.
Diploma supplement- mislim da u referadi PMFa to daju, kod nas bas i ne.
Ono kako ja percipiram postupak je: prijevod diplome dobijes kod sudskog tumaca (ne javnog biljeznika!- iako su obicno ta dva ureda u istom prostoru kod iste osobe). Ako uz to zelis i prijepis ocjena, onda vjerojatno zelis i taj suplement (popis predmeta s kratkim opisom, literaturom, kolko sati vjezbi i pred je to trajalo je to trajalo), onda to slozis sam, i das nekom odgovornom (npr prodekanu za nastavu) na potpis. Naravno, doneses i svoj prijepis ocjena na hrv da prodekan ima s cim usporediti to sto potpisuje.
_________________ A comathematician is a device for turning cotheorems into ffee. A cotheorem is, naturally, an easy nsequence of a rollary.
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
kikach Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
osvetnik Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
kikach Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 21:07 pon, 8. 10. 2007 Naslov: |
|
|
Nazalost nemam informacija jer jos nisam diplomirala....malo mi se oduzilo, ali sad ce, sad ce :)
Nego, ja sam čeprkala po netu i općenito je postupak da si nadjes fax na koji bi isao na postdiplomski ili sto vec i nadjes tamo link za foreign students (ili tako nesto) i obicno tamo pise sto ti sve treba.
Eto, zao mi je sto nisam bila od vece pomoci, ali eto, ako to budem radila, javim. (A velike su sanse da budem)
Nazalost nemam informacija jer jos nisam diplomirala....malo mi se oduzilo, ali sad ce, sad ce
Nego, ja sam čeprkala po netu i općenito je postupak da si nadjes fax na koji bi isao na postdiplomski ili sto vec i nadjes tamo link za foreign students (ili tako nesto) i obicno tamo pise sto ti sve treba.
Eto, zao mi je sto nisam bila od vece pomoci, ali eto, ako to budem radila, javim. (A velike su sanse da budem)
|
|
[Vrh] |
|
cinik Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
osvetnik Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
kikach Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 18:54 sri, 26. 8. 2009 Naslov: |
|
|
Evo mene opet! :)
Dakle, napokon je dosao dan da pokrenem postupak nostrifikacije diplome pa evo sto znam da treba napraviti. Konkretno, ja zelim na postdipl. u Italiju.
Dakle:
1. Otici na Opcinski sud u Zagrebu po tzv Apostillu. To je ovjera sto kaze da je nasa diploma stvarno diploma, tj. da je bas taj dokument diploma - tako da bi talijani znali da nasa diploma bas tako izgleda, a ne nekako drugacije.
Za to treba orginal diplome. Ja cu uzeti i svoju svjedodzbu iz srednje skole i nju ovjeriti apostillom jer u mom slučaju traže i to. Ta ovjera košta 50 kn (tako piše na webu opcinskog suda u Zg)
2. Kopirati diplomu ( i apostillu) - u mom slučaju su potrebne 4 kopije i nakon toga te kopije ovjeriti kod javnog bilježnika (ovjera isto kosta oko 100 kn-nisam sigurna je li po kopiji ili ukupno)
3. Te ovjerene kopije (tj. dovoljna je jedna) odnesti kod sudskog tumača za, u mom slučaju, talijanski jezik. On to fino prevede i ovjeri prijevod (prevodi i apostillu) to košta nekih 150 kn (tako mi je rekla teta sudski tumač)
4. Nakon svega, kopije i orginal odnesti u talijansku ambasadu da i oni ovjere da su ti dokumenti pravovaljani. To se zove ''Dichiarazione di valore''
Eto...to je sto se tice same diplome. Napisat cu tocne cijene svakog koraka nakon sto to sve obavim.
Međutim, Sveučilište traži i popis kolegija koje sam odslušala i položila na faxu. Sad me zanima, je li postoji neki popis predmeta s opisom za pojedini smjer da ne moram to sama vaditi i sastavljati?
Naravno, to kad se sastavi treba ovjerit fax (tete u referadi kažu da ta ovjera košta oko 20-30 kn za nas koji smo diplomirali već) i to opet treba prevesti na talijanski, samo sto za to ne treba apostilla, naravno.
Eto....to je za sada sve sto znam. Od sutra krecem u akciju. Molim vas samo još jednom, ako znate da li postoji neki popis kolegija s opisom (konkretno za smjer fin.i posl. math), molim vas da mi javite :)
Wish me luck :)
Evo mene opet!
Dakle, napokon je dosao dan da pokrenem postupak nostrifikacije diplome pa evo sto znam da treba napraviti. Konkretno, ja zelim na postdipl. u Italiju.
Dakle:
1. Otici na Opcinski sud u Zagrebu po tzv Apostillu. To je ovjera sto kaze da je nasa diploma stvarno diploma, tj. da je bas taj dokument diploma - tako da bi talijani znali da nasa diploma bas tako izgleda, a ne nekako drugacije.
Za to treba orginal diplome. Ja cu uzeti i svoju svjedodzbu iz srednje skole i nju ovjeriti apostillom jer u mom slučaju traže i to. Ta ovjera košta 50 kn (tako piše na webu opcinskog suda u Zg)
2. Kopirati diplomu ( i apostillu) - u mom slučaju su potrebne 4 kopije i nakon toga te kopije ovjeriti kod javnog bilježnika (ovjera isto kosta oko 100 kn-nisam sigurna je li po kopiji ili ukupno)
3. Te ovjerene kopije (tj. dovoljna je jedna) odnesti kod sudskog tumača za, u mom slučaju, talijanski jezik. On to fino prevede i ovjeri prijevod (prevodi i apostillu) to košta nekih 150 kn (tako mi je rekla teta sudski tumač)
4. Nakon svega, kopije i orginal odnesti u talijansku ambasadu da i oni ovjere da su ti dokumenti pravovaljani. To se zove ''Dichiarazione di valore''
Eto...to je sto se tice same diplome. Napisat cu tocne cijene svakog koraka nakon sto to sve obavim.
Međutim, Sveučilište traži i popis kolegija koje sam odslušala i položila na faxu. Sad me zanima, je li postoji neki popis predmeta s opisom za pojedini smjer da ne moram to sama vaditi i sastavljati?
Naravno, to kad se sastavi treba ovjerit fax (tete u referadi kažu da ta ovjera košta oko 20-30 kn za nas koji smo diplomirali već) i to opet treba prevesti na talijanski, samo sto za to ne treba apostilla, naravno.
Eto....to je za sada sve sto znam. Od sutra krecem u akciju. Molim vas samo još jednom, ako znate da li postoji neki popis kolegija s opisom (konkretno za smjer fin.i posl. math), molim vas da mi javite
Wish me luck
|
|
[Vrh] |
|
|