Pozdrav svima :lol: ,
ima li sto ljepse nego na Bozic rjesavati zadatke iz analize ? :P
Malo me muce neki zadaci, pliz help.
Treba izračunati ekstreme fja:
[b]1. [/b]f(x,y)=sinx+siny+sin(x+y); za x i y iz intervala od 0 do pi/2 (krajevi ukljuceni).
Ne znam kako da dalje racunam nakon sto prve parc.deriv. po x i y izjednacim s nulom...
[b]2.[/b] f(x,y)=x+y za 1/x^2 + 1/y^2=1/2
Ovdje Sylvestrov kriterij ne šljaka, barem tako mislim, a raspisujući ne dobijem ništa suvislo, barem tako mislim...
Molim neku dobru dusu da mi skrati muke, pa da mogu nastaviti uzivati u blagdanima. Vrijeme je darivanja, pa je moja želja da mi netko daruje par hintova kako dalje... Kao što možete primjetiti muče me jedn. sa kosinusima :?
Uživajte u praznicima... :D
Pozdrav svima ,
ima li sto ljepse nego na Bozic rjesavati zadatke iz analize ?
Malo me muce neki zadaci, pliz help.
Treba izračunati ekstreme fja:
1. f(x,y)=sinx+siny+sin(x+y); za x i y iz intervala od 0 do pi/2 (krajevi ukljuceni).
Ne znam kako da dalje racunam nakon sto prve parc.deriv. po x i y izjednacim s nulom...
2. f(x,y)=x+y za 1/x^2 + 1/y^2=1/2
Ovdje Sylvestrov kriterij ne šljaka, barem tako mislim, a raspisujući ne dobijem ništa suvislo, barem tako mislim...
Molim neku dobru dusu da mi skrati muke, pa da mogu nastaviti uzivati u blagdanima. Vrijeme je darivanja, pa je moja želja da mi netko daruje par hintova kako dalje... Kao što možete primjetiti muče me jedn. sa kosinusima
Uživajte u praznicima...
|