Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
nana Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
|
[Vrh] |
|
arya Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:38 pon, 25. 12. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Martinab"]
I Arya, prestani se ispricavat.[/quote]
ma... mislim da bi se i ti ispričavala na mom mjestu... da ti je tolko ljudi reklo kak si umišljena, bahata, da misliš da su svi drugi glupi, itd ( dobro, ne svi baš tim riječima :) )... a kak se ja i inače uglavnom ispričam ljudima ak sam ih na bilo koji način povrijedila/uznemirila/što god, ni forum nije iznimka... ali ok, mislim da to više nije potrebno, tolko puta sam se ispričala da je već i meni smiješno pomalo to :) pa tko je htio prihvatiti ispriku, prihvatio ju je, a tko ne, nikad ni neće...
eh, offtopic je ovo, ali eto, da pokušam objasnit :)
a ovaj topic stvarno postaje sjećanje na petu... nadam se samo da nas neće još više tračat zbog toga ;)
i da, sretan vam svima božić, nova godina, uživajte u blagdanima i praznicima, odmorite se, zabavite ( kako god znate i želite, bilo to tulumarenje, sport, pa čak i učenje matematike i rješavanje zadataka, ako je to nekome zabava ;) )... pa da se onda kad nam opet počne fax možete odmoreni posvetiti kolokvijima i ispitima :D uglavnom, uživajte sad dok još možete ;)
Martinab (napisa): |
I Arya, prestani se ispricavat. |
ma... mislim da bi se i ti ispričavala na mom mjestu... da ti je tolko ljudi reklo kak si umišljena, bahata, da misliš da su svi drugi glupi, itd ( dobro, ne svi baš tim riječima )... a kak se ja i inače uglavnom ispričam ljudima ak sam ih na bilo koji način povrijedila/uznemirila/što god, ni forum nije iznimka... ali ok, mislim da to više nije potrebno, tolko puta sam se ispričala da je već i meni smiješno pomalo to pa tko je htio prihvatiti ispriku, prihvatio ju je, a tko ne, nikad ni neće...
eh, offtopic je ovo, ali eto, da pokušam objasnit
a ovaj topic stvarno postaje sjećanje na petu... nadam se samo da nas neće još više tračat zbog toga
i da, sretan vam svima božić, nova godina, uživajte u blagdanima i praznicima, odmorite se, zabavite ( kako god znate i želite, bilo to tulumarenje, sport, pa čak i učenje matematike i rješavanje zadataka, ako je to nekome zabava )... pa da se onda kad nam opet počne fax možete odmoreni posvetiti kolokvijima i ispitima uglavnom, uživajte sad dok još možete
_________________ kalendar

|
|
[Vrh] |
|
The Economist Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 21:32 pon, 25. 12. 2006 Naslov: |
|
|
hm....mislim da lagano pocinjem shvacati kako je aryi kad se ispricava za nesto sto kaze da nije rekla... :lol:
a moja poanta je bila upravo to...da neki od nas (primjerice ja) shvacaju ovo gradivo sto radimo na faksu kao nesto sto se treba (dosta) sjesti i raditi i paralelno krpati (dosta) rupa iz srednje...i stoga da mislim da je okej da je tempo i zahtjevi barem u prvom semestru ovakav, a ne brzi/veci.
po 100 put, ne krivim nikoga zato jer ja neke stvari iz srednje skole ne znam :roll: niti mislim da cu i nakon x godina studija i dalje imati rupe iz srednje skole :lol:.
ne mrzim nikoga iz 5., dapace, imam dosta frendova/frendica maturanata iste skole... i mislim... kul ste ljudi... :D a deffo ne mislim da ste nadljudi.
samo sam htjela pokazati da nekima sada, u pocetku treba vise zapeti i nije im sve trivijalno i dosadno i bzvz.
hm....mislim da lagano pocinjem shvacati kako je aryi kad se ispricava za nesto sto kaze da nije rekla...
a moja poanta je bila upravo to...da neki od nas (primjerice ja) shvacaju ovo gradivo sto radimo na faksu kao nesto sto se treba (dosta) sjesti i raditi i paralelno krpati (dosta) rupa iz srednje...i stoga da mislim da je okej da je tempo i zahtjevi barem u prvom semestru ovakav, a ne brzi/veci.
po 100 put, ne krivim nikoga zato jer ja neke stvari iz srednje skole ne znam niti mislim da cu i nakon x godina studija i dalje imati rupe iz srednje skole .
ne mrzim nikoga iz 5., dapace, imam dosta frendova/frendica maturanata iste skole... i mislim... kul ste ljudi... a deffo ne mislim da ste nadljudi.
samo sam htjela pokazati da nekima sada, u pocetku treba vise zapeti i nije im sve trivijalno i dosadno i bzvz.
_________________ Lots of people believe that women have some kind of genetic fault that keeps them from understanding science. Fact is: there is no genetic fault, but it's still harder, because they have to work against everybody's expectation that they won't make it anyway.
|
|
[Vrh] |
|
lyra Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
GCOX Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
JEŽ Forumaš(ica)

|
Postano: 19:23 ned, 7. 3. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="arya"]
ok... ne sprečavam ja nikoga da studira matematiku... samo sam primijetila da to nije baš za svakoga... nisam trebala to baš tako reći, jasno mi je... i ispričavam se svima koji su se možda osjetili povrijeđeni mojim riječima...
i ti ljudi kojima matematika ne ide, a trude se i slično... prvo, ne vjerujem da ih ima puno... jer ako nekome ne ide matematika, uglavnom je zamrzi... a opet, ak i ima netko takav, tko je voli, ali mu ne ide savršeno, pa nek studira to, kolko ide... i ak ga ne frustriraju možebitni loši rezultati... sve super onda, ak nekoga zanima :) i ne smeta meni ničija titula, ak je zarađena pošteno... :) ja sam u svojim postovima uglavnom mislila na ljude kojima matematika ne ide, ne žele je znati, nego im je glavni cilj da kako god znaju i umiju polože kolokvije i prođu usmeni... koliko god trebali za to učiti napamet, prepisivati, i slično... a ima i takvih, vjeruj :( a nisam pomislila uopće na one koji studiraju jer žele učiti i znati :)
i da, slažem se i ja s vsegom... neka kolokviji budu primjerene težine, da se zna koliko se treba znat za koju ocjenu, a ne da se na kolokvijima koji realno zahtijevaju samo minimalna znanja, određuje nečija ocjena... tako netko tko bi na kolokviju normalne težine dobio recimo 2 ili 3, sad može dobit 5... ili netko tko bi pao, sad može bez problema proć... ne smeta meni što ljudi prolaze, i imaju dobre ocjene, nikako, ali ovakvim načinom gubi se razlika između pojedinih stupnjeva znanja... jer se zapravo ne može razlučit tko zna za 5, a tko za 2... kad su zadaci takvi kakvi jesu... prilagođeni tome da ih što više ljudi riješi, i prođe kolokvije... mislim, fax nije obavezan, trebali bi valjda postojati i neki kriteriji... jer ga ne moraju svi završit... pa eto, mislim da bi opširniji program i teži kolokviji barem djelomično pomogli... onda bi se lijepo moglo vidjet tko će uspjet, tko ne :) i nikoga se ne bi trebalo sprečavati da pokuša studirati... pa ak bi mu išlo na takvim kolokvijima, onda ok... zasluženo bi prošao :) i lijepo bi se realno vidjelo je li to za nekoga... nadam se da je ovo sad kaj sam rekla ok, da nisam nikoga opet nenamjerno bezrazložno napala :)
i eto, zato sam protiv ovakvih kolokvija... jer ne mogu realno procijeniti nečije znanje, a i mislim da je razina znanja potrebna da ih se prođe prilično malena... i nedovoljna da bi netko mogao reć da zbilja razumije i zna pojedini kolegij koji je uspio proći... ali dobro, dopuštam mogućnost da sam u krivu... valjda će vrijeme pokazati :)
[/quote]
Zanimljivo bi bilo čuti tvoje mišljenje o svemu ovome danas,sa vremenskim odmakom od par godina.Da li se išta promjenilo?Jer čini mi da si bila nezadovoljna ne samo sa kriterijima vrednovanja znanja na svom fakultetu nego i sa podosta tvojih kolega sa kojima si ,eto jadna,prisiljena studirati.
O prvome bi se dalo dosta raspravljati (primjerice neke zemlje imaju stupnjevanje znanja od 1 do 10),ali druga stvar je meni zanimljivija.
Koliko znam ,novija istraživanja pokazuju da za bavljenjem matematikom ,za razliku od recimo predispozicija za sport ili umjetnost,treba jaaako malo.Da parafraziram jednog našeg poznatog matematičara koji je rekao otprilike da za uspješno bavljenje matematikom nije potreban nikakav talent,već je bitna volja i ne biti antitalent!Kako je taj matematičar u isto vrijeme i vrlo uspješan pjesnik mislim da ova njegova tvrdnja ima određenu težinu :wink: .Bez uvrede ali što je za nekoga,a što nije ,na temelju onoga što si zapazila,ti zasigurno nisi mjeritorna procjeniti, ne zato jer si (bila) zelena ,nego zato jer ni stručnjaci koji se time bave nekad nisu kadri procjeniti.
Uostalom jesi li sigurna sama za sebe da si odabrala ispravno svoju profesionalnu orjentaciju?Zanimljiv način na koji razmišljaš i pišeš navodi me na pomisao da bi bila jednako dobra ,ako ne i bolja, spisateljica ,ili možda pravnica,nego ćeš biti matematičarka :).Neki ljudi se čitav život "traže".
No dobro,ispričat ću ti svoje iskustvo.Nisam profesionalni matematičar nego inženjer tako da u svojoj struci redovito koristim matematiku.Kad sam nakon završetka mioca trebao upisati faks, dvoumio sam se između odluke da studiram matematiku ili jedan tehnički fakultet.
Doslovno sam bacio kovanicu za tu odluku ,a ona je presudila za drugo.
I tak, na prvoj godini fakulteta,kolegiji matematika I i mehanika bili su mi jako dosadni,a dosadu na predavanjima i vježbama kratio sam objašnjavajući gradivo jednom kolegi s kojim sam se sprijateljio.Čudio sam se čudom kako je on uopće upisao taj fakultet jer rupe u njegovom znanju ELEMENTARNE matematike bile su ogromne.Štaviše ,bojao sam se za njega,jer izgledalo mi je da uopće nema usađeno ono što se obično naziva "matematičkim načinom razmišljanja".Ne znam koliko je puta pao na ispitu iz matematke I sve dok ga nije položio.Ipak,kako su semestri odmicali njegove ocjene kako iz drugih matematika ,tako i iz drugih kolegija postajale su sve bolje.Na kraju ,diplomirao je prije mene i sa višim prosjekom!Pokazalo se da sam loše,na temelju prvog dojma, procjenio njegove sposobnosti za studij.Ovo vjerojatno i nije neka neobična priča jer takvih slučajeva ima koliko hoćeš,da nije vezana za matematiku i to ,zamisli,za njegov matematički model koji je razvio u projektu na kojem smo surađivali prije par godina.Tek zapravo tada sam shvatio koliko je on sposoban i kreativan znanstvenik.Što kažeš na ovo?
U isto vrijeme totalno sam se razočaro u nekim našim profesionalnim matematičarima,specijalistima za neka područja,koji nisu bili sposobni da pomognu u najkritičnijem momentu.Taj dio priče je također zanimljiv,ne tako lijep,ali ipak sa happy endom.Iz današnje perspektive,da nisam to doživio,ne bih vjerovao.Eto.
arya (napisa): |
ok... ne sprečavam ja nikoga da studira matematiku... samo sam primijetila da to nije baš za svakoga... nisam trebala to baš tako reći, jasno mi je... i ispričavam se svima koji su se možda osjetili povrijeđeni mojim riječima...
i ti ljudi kojima matematika ne ide, a trude se i slično... prvo, ne vjerujem da ih ima puno... jer ako nekome ne ide matematika, uglavnom je zamrzi... a opet, ak i ima netko takav, tko je voli, ali mu ne ide savršeno, pa nek studira to, kolko ide... i ak ga ne frustriraju možebitni loši rezultati... sve super onda, ak nekoga zanima i ne smeta meni ničija titula, ak je zarađena pošteno... ja sam u svojim postovima uglavnom mislila na ljude kojima matematika ne ide, ne žele je znati, nego im je glavni cilj da kako god znaju i umiju polože kolokvije i prođu usmeni... koliko god trebali za to učiti napamet, prepisivati, i slično... a ima i takvih, vjeruj a nisam pomislila uopće na one koji studiraju jer žele učiti i znati
i da, slažem se i ja s vsegom... neka kolokviji budu primjerene težine, da se zna koliko se treba znat za koju ocjenu, a ne da se na kolokvijima koji realno zahtijevaju samo minimalna znanja, određuje nečija ocjena... tako netko tko bi na kolokviju normalne težine dobio recimo 2 ili 3, sad može dobit 5... ili netko tko bi pao, sad može bez problema proć... ne smeta meni što ljudi prolaze, i imaju dobre ocjene, nikako, ali ovakvim načinom gubi se razlika između pojedinih stupnjeva znanja... jer se zapravo ne može razlučit tko zna za 5, a tko za 2... kad su zadaci takvi kakvi jesu... prilagođeni tome da ih što više ljudi riješi, i prođe kolokvije... mislim, fax nije obavezan, trebali bi valjda postojati i neki kriteriji... jer ga ne moraju svi završit... pa eto, mislim da bi opširniji program i teži kolokviji barem djelomično pomogli... onda bi se lijepo moglo vidjet tko će uspjet, tko ne i nikoga se ne bi trebalo sprečavati da pokuša studirati... pa ak bi mu išlo na takvim kolokvijima, onda ok... zasluženo bi prošao i lijepo bi se realno vidjelo je li to za nekoga... nadam se da je ovo sad kaj sam rekla ok, da nisam nikoga opet nenamjerno bezrazložno napala
i eto, zato sam protiv ovakvih kolokvija... jer ne mogu realno procijeniti nečije znanje, a i mislim da je razina znanja potrebna da ih se prođe prilično malena... i nedovoljna da bi netko mogao reć da zbilja razumije i zna pojedini kolegij koji je uspio proći... ali dobro, dopuštam mogućnost da sam u krivu... valjda će vrijeme pokazati
|
Zanimljivo bi bilo čuti tvoje mišljenje o svemu ovome danas,sa vremenskim odmakom od par godina.Da li se išta promjenilo?Jer čini mi da si bila nezadovoljna ne samo sa kriterijima vrednovanja znanja na svom fakultetu nego i sa podosta tvojih kolega sa kojima si ,eto jadna,prisiljena studirati.
O prvome bi se dalo dosta raspravljati (primjerice neke zemlje imaju stupnjevanje znanja od 1 do 10),ali druga stvar je meni zanimljivija.
Koliko znam ,novija istraživanja pokazuju da za bavljenjem matematikom ,za razliku od recimo predispozicija za sport ili umjetnost,treba jaaako malo.Da parafraziram jednog našeg poznatog matematičara koji je rekao otprilike da za uspješno bavljenje matematikom nije potreban nikakav talent,već je bitna volja i ne biti antitalent!Kako je taj matematičar u isto vrijeme i vrlo uspješan pjesnik mislim da ova njegova tvrdnja ima određenu težinu .Bez uvrede ali što je za nekoga,a što nije ,na temelju onoga što si zapazila,ti zasigurno nisi mjeritorna procjeniti, ne zato jer si (bila) zelena ,nego zato jer ni stručnjaci koji se time bave nekad nisu kadri procjeniti.
Uostalom jesi li sigurna sama za sebe da si odabrala ispravno svoju profesionalnu orjentaciju?Zanimljiv način na koji razmišljaš i pišeš navodi me na pomisao da bi bila jednako dobra ,ako ne i bolja, spisateljica ,ili možda pravnica,nego ćeš biti matematičarka .Neki ljudi se čitav život "traže".
No dobro,ispričat ću ti svoje iskustvo.Nisam profesionalni matematičar nego inženjer tako da u svojoj struci redovito koristim matematiku.Kad sam nakon završetka mioca trebao upisati faks, dvoumio sam se između odluke da studiram matematiku ili jedan tehnički fakultet.
Doslovno sam bacio kovanicu za tu odluku ,a ona je presudila za drugo.
I tak, na prvoj godini fakulteta,kolegiji matematika I i mehanika bili su mi jako dosadni,a dosadu na predavanjima i vježbama kratio sam objašnjavajući gradivo jednom kolegi s kojim sam se sprijateljio.Čudio sam se čudom kako je on uopće upisao taj fakultet jer rupe u njegovom znanju ELEMENTARNE matematike bile su ogromne.Štaviše ,bojao sam se za njega,jer izgledalo mi je da uopće nema usađeno ono što se obično naziva "matematičkim načinom razmišljanja".Ne znam koliko je puta pao na ispitu iz matematke I sve dok ga nije položio.Ipak,kako su semestri odmicali njegove ocjene kako iz drugih matematika ,tako i iz drugih kolegija postajale su sve bolje.Na kraju ,diplomirao je prije mene i sa višim prosjekom!Pokazalo se da sam loše,na temelju prvog dojma, procjenio njegove sposobnosti za studij.Ovo vjerojatno i nije neka neobična priča jer takvih slučajeva ima koliko hoćeš,da nije vezana za matematiku i to ,zamisli,za njegov matematički model koji je razvio u projektu na kojem smo surađivali prije par godina.Tek zapravo tada sam shvatio koliko je on sposoban i kreativan znanstvenik.Što kažeš na ovo?
U isto vrijeme totalno sam se razočaro u nekim našim profesionalnim matematičarima,specijalistima za neka područja,koji nisu bili sposobni da pomognu u najkritičnijem momentu.Taj dio priče je također zanimljiv,ne tako lijep,ali ipak sa happy endom.Iz današnje perspektive,da nisam to doživio,ne bih vjerovao.Eto.
|
|
[Vrh] |
|
arya Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 20:37 ned, 7. 3. 2010 Naslov: |
|
|
joj, mene je sram što sam ikad tako nešto mislila :D mislim, nisam sad išla čitat opet što sam pisala, ne želim te gluposti svoje čitat, al znam otprilike o čemu se radilo... i sad definitivno ne mislim tako :D sad sam valjda starija i pametnija :lol: nit mislim da ja mogu procijenit jel netko za ovaj fax, ili nije... ak će netko ić čitat te moje stare postove ( moja preporuka: nemojte :D ), nek ima to u vidu :D uglavnom, meni se sad ne raspravlja baš o tome, sorry... al nedavno ( prije kojih mjesec i pol ) sam nekome napisala kako sad mislim o tome, pa eto, budem sad to kopirala tu... pa evo :D
"ne, sad ne mislim :D neki sigurno nisu za ovaj fax, to i dalje mislim, al rezultat na elementarnoj to ne pokazuje, to sad znam :D prije nisam gledala stvari kakve jesu, nisam znala kakve jesu, bila sam mlada i neiskusna :D npr. netko može loše riješit taj kolokvij, jer u srednjoj to recimo nije radio, a nije učio za kolokvij ( nebitno iz kojih razloga :D )... a možda bi da je učio super riješio :D tak da, ta osoba je za ovaj fax sigurno... a opet, čak i da je učio netko, pa je loše riješio, to i dalje ne znači da nije za ovaj fax, možda jednostavno ne zna kak učit, nije se prilagodio učenju na faxu, imao je loš dan, svašta bit može :D al da, ak netko uči dosta, i svejedno pada puno toga, i više puta padne ( naravno da se svakom može nekad dogodit da padne, sad govorim o ljudima koji tri puta idu na prvu godinu, i tak :D ), e onda ipak nije za ovaj fax... mislim, nismo svi za sve, neki nisu za matematiku, al jesu za drugo nešto :D jel se tu slažemo? :D sad znam da ljudi mogu past iz raznih razloga, da to nije nužno povezano s time da im ne ide matematika i da nisu za ovaj fax... u dosta slučajeva to nije tako :D nekima treba više vremena da se snađu, pa na prvoj godini i nemaju ne znam kakve ocjene, ili padnu nešto, nekima su dvojke dosta, nekima se ne da učit, ili ne uče iz nekog drugog razloga i tak... svačeg ima :D a i da, ak netko iz svakog predmeta ima 2, i da je tu dvojku zaslužio, onda mislim da je za ovaj fax, jer i za 2 treba znat, barem iz većine ( u originalu je pisalo nekih, al smatram da je većina ipak točnija riječ :D ) predmeta :D nadam se da je jasno što oću reć :D "
eto, to je to :D nije mi jasno kak tako nisam uvijek mislila :D
joj, mene je sram što sam ikad tako nešto mislila mislim, nisam sad išla čitat opet što sam pisala, ne želim te gluposti svoje čitat, al znam otprilike o čemu se radilo... i sad definitivno ne mislim tako sad sam valjda starija i pametnija nit mislim da ja mogu procijenit jel netko za ovaj fax, ili nije... ak će netko ić čitat te moje stare postove ( moja preporuka: nemojte ), nek ima to u vidu uglavnom, meni se sad ne raspravlja baš o tome, sorry... al nedavno ( prije kojih mjesec i pol ) sam nekome napisala kako sad mislim o tome, pa eto, budem sad to kopirala tu... pa evo
"ne, sad ne mislim neki sigurno nisu za ovaj fax, to i dalje mislim, al rezultat na elementarnoj to ne pokazuje, to sad znam prije nisam gledala stvari kakve jesu, nisam znala kakve jesu, bila sam mlada i neiskusna npr. netko može loše riješit taj kolokvij, jer u srednjoj to recimo nije radio, a nije učio za kolokvij ( nebitno iz kojih razloga )... a možda bi da je učio super riješio tak da, ta osoba je za ovaj fax sigurno... a opet, čak i da je učio netko, pa je loše riješio, to i dalje ne znači da nije za ovaj fax, možda jednostavno ne zna kak učit, nije se prilagodio učenju na faxu, imao je loš dan, svašta bit može al da, ak netko uči dosta, i svejedno pada puno toga, i više puta padne ( naravno da se svakom može nekad dogodit da padne, sad govorim o ljudima koji tri puta idu na prvu godinu, i tak ), e onda ipak nije za ovaj fax... mislim, nismo svi za sve, neki nisu za matematiku, al jesu za drugo nešto jel se tu slažemo? sad znam da ljudi mogu past iz raznih razloga, da to nije nužno povezano s time da im ne ide matematika i da nisu za ovaj fax... u dosta slučajeva to nije tako nekima treba više vremena da se snađu, pa na prvoj godini i nemaju ne znam kakve ocjene, ili padnu nešto, nekima su dvojke dosta, nekima se ne da učit, ili ne uče iz nekog drugog razloga i tak... svačeg ima a i da, ak netko iz svakog predmeta ima 2, i da je tu dvojku zaslužio, onda mislim da je za ovaj fax, jer i za 2 treba znat, barem iz većine ( u originalu je pisalo nekih, al smatram da je većina ipak točnija riječ ) predmeta nadam se da je jasno što oću reć "
eto, to je to nije mi jasno kak tako nisam uvijek mislila
_________________ kalendar

|
|
[Vrh] |
|
JEŽ Forumaš(ica)

|
Postano: 11:39 pon, 8. 3. 2010 Naslov: |
|
|
Joj,preslatka si.Ne trebaš se ničeg stidjeti jer otvoreno si i hrabro rekla svoje mišljenje!Pa kud puklo da puklo. Šutnja nekad nije zlato već baš ono najgore,a neki ljudi najradije šute.Dobrim dijelom svog studija i ja sam imao mišljenje slično tvojemu.Da me taj slučaj ,od prije par godina s mojim kolegom,nije prosvjetlio ne bih svjedočio o ovom neobičnom aspektu znanosti:važno otkriće može se dogoditi bilo kad ,bilo gdje pa čak i od bilo koga.U hrpi prosječnih studenata koji studiraju s tobom možda postoji netko koji/koja će kasnije pridonijeti znanosti nečime što će po značaju prelaziti sumu svih tvojih doprinosa znanosti u tvom budućem radnom vijeku.Što je za nekoga ,a što nije, najmjerodavnija je da prosudi sama ta osoba.
Joj,preslatka si.Ne trebaš se ničeg stidjeti jer otvoreno si i hrabro rekla svoje mišljenje!Pa kud puklo da puklo. Šutnja nekad nije zlato već baš ono najgore,a neki ljudi najradije šute.Dobrim dijelom svog studija i ja sam imao mišljenje slično tvojemu.Da me taj slučaj ,od prije par godina s mojim kolegom,nije prosvjetlio ne bih svjedočio o ovom neobičnom aspektu znanosti:važno otkriće može se dogoditi bilo kad ,bilo gdje pa čak i od bilo koga.U hrpi prosječnih studenata koji studiraju s tobom možda postoji netko koji/koja će kasnije pridonijeti znanosti nečime što će po značaju prelaziti sumu svih tvojih doprinosa znanosti u tvom budućem radnom vijeku.Što je za nekoga ,a što nije, najmjerodavnija je da prosudi sama ta osoba.
|
|
[Vrh] |
|
|