Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Vid ili sluh?
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  

Vid ili sluh?
Vid
70%
 70%  [ 45 ]
Sluh
29%
 29%  [ 19 ]
Ukupno glasova : 64

Autor/ica Poruka
kljuki
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
15 = 40 - 25

PostPostano: 5:06 sri, 27. 12. 2006    Naslov: Vid ili sluh? Citirajte i odgovorite

to je upravo moje pitanje. nesto razmisljam o tome u zadnje vrijeme pa tak ispitujem ljude okolo pa si rekoh zasto ne i ovdje...
znaci, zamislite situaciju: mirno setate ulicom, imate sva svoja osjetila i percipirate okolinu. odjednom se pred vama stvori divovsko cudoviste koje, gle slucajnosti, prica na hrvatskom i pita vas da odaberete koje osjetilo zelite zadrzati, vid ili sluh. pritom vas upozori da cete, ukoliko se ne odlucite, ostati bez oba. elem, koja je vasa odluka?
to je upravo moje pitanje. nesto razmisljam o tome u zadnje vrijeme pa tak ispitujem ljude okolo pa si rekoh zasto ne i ovdje...
znaci, zamislite situaciju: mirno setate ulicom, imate sva svoja osjetila i percipirate okolinu. odjednom se pred vama stvori divovsko cudoviste koje, gle slucajnosti, prica na hrvatskom i pita vas da odaberete koje osjetilo zelite zadrzati, vid ili sluh. pritom vas upozori da cete, ukoliko se ne odlucite, ostati bez oba. elem, koja je vasa odluka?

kljuki
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 40 - 25

PostPostano: 19:26 sri, 27. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

eh, da. to sam zaboravila napomenuti. zanima me i vase objasnjenje, zasto ste se odlucili za bilo koju opciju.
primjecujem da trenutno vodi vid, sto sam i ocekivala.
btw. ja sam za sluh, jer radje biram vjecnu tamu nego tisinu. ne mogu bez glazbe.
eh, da. to sam zaboravila napomenuti. zanima me i vase objasnjenje, zasto ste se odlucili za bilo koju opciju.
primjecujem da trenutno vodi vid, sto sam i ocekivala.
btw. ja sam za sluh, jer radje biram vjecnu tamu nego tisinu. ne mogu bez glazbe.

fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
26 = 100 - 74

PostPostano: 20:57 sri, 27. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kljuki"]ja sam za sluh, jer radje biram vjecnu tamu nego tisinu. ne mogu bez glazbe.[/quote]

ovo vrijedi i za mene
kljuki (napisa):
ja sam za sluh, jer radje biram vjecnu tamu nego tisinu. ne mogu bez glazbe.

ovo vrijedi i za mene

Blockflöte
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 2

PostPostano: 0:16 čet, 28. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="fireball"][quote="kljuki"]ja sam za sluh, jer radje biram vjecnu tamu nego tisinu. ne mogu bez glazbe.[/quote]

ovo vrijedi i za mene[/quote]

Također, al su mi oči 50% života, ne bih se dobro proveo bez njih...
fireball (napisa):
kljuki (napisa):
ja sam za sluh, jer radje biram vjecnu tamu nego tisinu. ne mogu bez glazbe.

ovo vrijedi i za mene

Također, al su mi oči 50% života, ne bih se dobro proveo bez njih...

SickJedi
Moderator
Moderator

12 = 42 - 30

PostPostano: 2:07 čet, 28. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nikako se ne bih odrekao onog vremena od kasnog proljeca do rane jeseni kad zgodne zene nose malo odjece.
Nikako se ne bih odrekao onog vremena od kasnog proljeca do rane jeseni kad zgodne zene nose malo odjece.

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 2:38 čet, 28. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="SickJedi"]Nikako se ne bih odrekao onog vremena od kasnog proljeca do rane jeseni kad zgodne zene nose malo odjece.[/quote]

Ja sam u kasno proljece prije ponesto godina poceo uciti voziti. :blush: Cik pogodi sto mi je instruktor stalno govorio... O:)
SickJedi (napisa):

Ja sam u kasno proljece prije ponesto godina poceo uciti voziti. Blush Cik pogodi sto mi je instruktor stalno govorio... Angel

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
SickJedi
Moderator
Moderator

12 = 42 - 30

PostPostano: 11:26 čet, 28. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne gledaj decke?
Ne gledaj decke?

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
nemo
Moderator
Moderator

30 = 34 - 4

PostPostano: 12:31 čet, 28. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kljuki"]ne mogu bez glazbe.[/quote]

ne mogu ni ja, ali isto tako ne mogu ni bez vida ;) a kako sam sa vidom manje okjaštren (bez sluha možeš voditi još koliko toliko normalan život imho) biram da mi ostane vid.
kljuki (napisa):
ne mogu bez glazbe.

ne mogu ni ja, ali isto tako ne mogu ni bez vida Wink a kako sam sa vidom manje okjaštren (bez sluha možeš voditi još koliko toliko normalan život imho) biram da mi ostane vid.

Ivančica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
-18 = 43 - 61

PostPostano: 12:36 čet, 28. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Bolje da mi ostane vid.... tako bar mogu nastaviti raditi i komunicirati s ljudima. I sama ići na wc :-)
Brijem da bi nakon gubitka sluha još neko vrijeme u glavi čula zvukove, izmišljene naravno.
Bolje da mi ostane vid.... tako bar mogu nastaviti raditi i komunicirati s ljudima. I sama ići na wc Smile
Brijem da bi nakon gubitka sluha još neko vrijeme u glavi čula zvukove, izmišljene naravno.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 100 - 74

PostPostano: 15:08 čet, 28. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Ja sam u kasno proljece prije ponesto godina poceo uciti voziti. :blush: Cik pogodi sto mi je instruktor stalno govorio... O:)[/quote]

zato sam ja u auto skolu iso zimi kak obi bolje naucio vozit :) zato sad poljeti mogu gledat okolo :lol:

[quote="SickJedi"]Ne gledaj decke?[/quote]

ovo je surovo :twisted:
vsego (napisa):
Ja sam u kasno proljece prije ponesto godina poceo uciti voziti. Blush Cik pogodi sto mi je instruktor stalno govorio... Angel

zato sam ja u auto skolu iso zimi kak obi bolje naucio vozit Smile zato sad poljeti mogu gledat okolo Laughing

SickJedi (napisa):
Ne gledaj decke?

ovo je surovo Twisted Evil

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 16:55 čet, 28. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="fireball"][quote="SickJedi"]Ne gledaj decke?[/quote]
ovo je surovo :twisted:[/quote]

Zapravo promaseno, ako uzmes u obzir moje tugovanje na onom gay topicu. :P

Kad ste me vec navukli na spam, da napisem i nesto on topic (iako jako ne volim ovakve topice - smatram ih totalno bez svrhe i smisla (NHF, kljuki)):

Kratko i jasno: vid je u danasnjem svijetu daleko korisniji, prakticniji, cak bi se moglo reci i nezamjenjiv (sto sluh nije). 8) A muzika je velikoj vecini luksuz (koji se uzima zdravo za gotovo), a ne zivotna potreba. :D

Besides, odem li na koncert, ne treba mi sluh - vibracije se osjecaju i bez toga. :headbanging:
fireball (napisa):
SickJedi (napisa):
Ne gledaj decke?

ovo je surovo Twisted Evil

Zapravo promaseno, ako uzmes u obzir moje tugovanje na onom gay topicu. Razz

Kad ste me vec navukli na spam, da napisem i nesto on topic (iako jako ne volim ovakve topice - smatram ih totalno bez svrhe i smisla (NHF, kljuki)):

Kratko i jasno: vid je u danasnjem svijetu daleko korisniji, prakticniji, cak bi se moglo reci i nezamjenjiv (sto sluh nije). Cool A muzika je velikoj vecini luksuz (koji se uzima zdravo za gotovo), a ne zivotna potreba. Very Happy

Besides, odem li na koncert, ne treba mi sluh - vibracije se osjecaju i bez toga. Headbanging

[Vrh]
Martinab
Moderator
Moderator

143 = 167 - 24

PostPostano: 20:21 čet, 28. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Jasno je kuda ide ovaj faks: nitko nije ni spomenuo pitanje je li lakse raditi matematiku ostecenog sluha ili vida.

Inace, pitanje smatram totalno morbidnim.
Jasno je kuda ide ovaj faks: nitko nije ni spomenuo pitanje je li lakse raditi matematiku ostecenog sluha ili vida.

Inace, pitanje smatram totalno morbidnim.

buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

38 = 125 - 87

PostPostano: 21:51 čet, 28. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Oćem sluh. Poludila bih bez muzike. :D
Oćem sluh. Poludila bih bez muzike. Very Happy

[Vrh]
matmih
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

36 = 51 - 15

PostPostano: 23:24 čet, 28. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja bi se u tako teškoj situaciji ipak odlučio za vid. S njim se ipak može normalnije živjeti. Uzmimo za primjer Beethovena koji je gluh skladao jednu od najljepših simfonija uopće. Zvukovi koje smo čuli se mogu reproducirati u mislima (iako baš i nije neko najsretnije rješenje). 8)

Da ne govorim da bi to bio kraj neke muzičke karijere.
:piper:
Ja bi se u tako teškoj situaciji ipak odlučio za vid. S njim se ipak može normalnije živjeti. Uzmimo za primjer Beethovena koji je gluh skladao jednu od najljepših simfonija uopće. Zvukovi koje smo čuli se mogu reproducirati u mislima (iako baš i nije neko najsretnije rješenje). Cool

Da ne govorim da bi to bio kraj neke muzičke karijere.
The piper

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 100 - 74

PostPostano: 23:43 čet, 28. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="matmih"]Uzmimo za primjer Beethovena koji je gluh skladao jednu od najljepših simfonija uopće. [/quote]

moram te malo ispraviti...

betthoven je prije totalne gluhoće skladao simfiniju "za elizu" a tada je od svih tonova samo raspoznavao ton A# (ais), a svi su mu ostali tonovi zvučali jednako...
matmih (napisa):
Uzmimo za primjer Beethovena koji je gluh skladao jednu od najljepših simfonija uopće.

betthoven je prije totalne gluhoće skladao simfiniju "za elizu" a tada je od svih tonova samo raspoznavao ton A# (ais), a svi su mu ostali tonovi zvučali jednako...

matmih
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

36 = 51 - 15

PostPostano: 17:35 pet, 29. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="fireball"]

betthoven je prije totalne gluhoće skladao simfiniju "za elizu" a tada je od svih tonova samo raspoznavao ton A# (ais), a svi su mu ostali tonovi zvučali jednako...[/quote]

1. Djelo za Elizu nije simfonija. Beethoven je skladao 9 simfonija među kojima su poznatije br.3 Eroica, br.5 sudbinska (to je simfonija na koju sam ja mislio). Naime glavni motiv u simfoniji zvuči kao kucanje što se interpretira kao kucanje sudbine. Br.6 Pastoralna i 9. simfonija koja je najpoznatija po 4. stavku u kojem je Beethoven uglazbio Odu Radosti. :wink:
2. Istina je da Beethoven nije oduvjek bio gluh i da je prije totalne gluhoće ili kako ti navodiš da je raspoznavao samo jedan ton skladao mnoga djela. :)
fireball (napisa):

1. Djelo za Elizu nije simfonija. Beethoven je skladao 9 simfonija među kojima su poznatije br.3 Eroica, br.5 sudbinska (to je simfonija na koju sam ja mislio). Naime glavni motiv u simfoniji zvuči kao kucanje što se interpretira kao kucanje sudbine. Br.6 Pastoralna i 9. simfonija koja je najpoznatija po 4. stavku u kojem je Beethoven uglazbio Odu Radosti. Wink
2. Istina je da Beethoven nije oduvjek bio gluh i da je prije totalne gluhoće ili kako ti navodiš da je raspoznavao samo jedan ton skladao mnoga djela. Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 100 - 74

PostPostano: 18:39 pet, 29. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="matmih"]1. Djelo za Elizu nije simfonija. Beethoven je skladao 9 simfonija među kojima su poznatije br.3 Eroica, br.5 sudbinska (to je simfonija na koju sam ja mislio). Naime glavni motiv u simfoniji zvuči kao kucanje što se interpretira kao kucanje sudbine. Br.6 Pastoralna i 9. simfonija koja je najpoznatija po 4. stavku u kojem je Beethoven uglazbio Odu Radosti. :wink:
2. Istina je da Beethoven nije oduvjek bio gluh i da je prije totalne gluhoće ili kako ti navodiš da je raspoznavao samo jedan ton skladao mnoga djela. :)[/quote]

prihvaćam sve ispravke i primbjedbe... slažem se sa njima... moj grijeh moj grijeh moj najveći grijeh...

ipak tražim da mi se malo oproti u trenutu pisanja mog aprijašnjeg posta nisma bas bio previse razmisljao (nisam biu u tom stanju (zakljucite sami)), ali mislim da se shavtila bit...

hvala jos jednom na ispravci mog netoc nog navoda... [size=5](e sada zamislite da tu stoji neki smajli koji se od srama pokriva usima... neznam da li ga ima a neda mi ga se trazit...)[/size]
matmih (napisa):
1. Djelo za Elizu nije simfonija. Beethoven je skladao 9 simfonija među kojima su poznatije br.3 Eroica, br.5 sudbinska (to je simfonija na koju sam ja mislio). Naime glavni motiv u simfoniji zvuči kao kucanje što se interpretira kao kucanje sudbine. Br.6 Pastoralna i 9. simfonija koja je najpoznatija po 4. stavku u kojem je Beethoven uglazbio Odu Radosti. Wink
2. Istina je da Beethoven nije oduvjek bio gluh i da je prije totalne gluhoće ili kako ti navodiš da je raspoznavao samo jedan ton skladao mnoga djela. Smile

prihvaćam sve ispravke i primbjedbe... slažem se sa njima... moj grijeh moj grijeh moj najveći grijeh...

ipak tražim da mi se malo oproti u trenutu pisanja mog aprijašnjeg posta nisma bas bio previse razmisljao (nisam biu u tom stanju (zakljucite sami)), ali mislim da se shavtila bit...

hvala jos jednom na ispravci mog netoc nog navoda... (e sada zamislite da tu stoji neki smajli koji se od srama pokriva usima... neznam da li ga ima a neda mi ga se trazit...)

Trip
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
15 = 28 - 13

PostPostano: 22:08 pet, 29. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="SickJedi"]Nikako se ne bih odrekao onog vremena od kasnog proljeca do rane jeseni kad zgodne zene nose malo odjece.[/quote]

a jeli??

uglavnom, mogu svirat i slijepa. nisam bethoven...
SickJedi (napisa):

a jeli??

uglavnom, mogu svirat i slijepa. nisam bethoven...

[Vrh]
SickJedi
Moderator
Moderator

12 = 42 - 30

PostPostano: 4:12 sub, 30. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Apsolutno da.

Mislim, sve je to kao muzej vostanih fihura. Gledaj kolko oces, ali ne diraj.
Apsolutno da.

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
nemo
Moderator
Moderator

30 = 34 - 4

PostPostano: 17:46 sub, 30. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="SickJedi"]Mislim, sve je to kao muzej vostanih fihura. Gledaj kolko oces, ali ne diraj.[/quote]

kako li se samo brzo izvlači :rotfl:
SickJedi (napisa):

kako li se samo brzo izvlači Valjam se po podu od smijeha

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum