Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Vid ili sluh? |
Vid |
|
70% |
[ 45 ] |
Sluh |
|
29% |
[ 19 ] |
|
Ukupno glasova : 64 |
|
Autor/ica |
Poruka |
kljuki Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 1:13 ned, 31. 12. 2006 Naslov: |
|
|
mozda vi niste takvi, no ja sam, htjela to ili ne htjela, dosta ljudi osudila na temelju izgleda. ja ne bih htjela bit takva i pokusavam to promijenit, al ne mogu se rijesit toga. tek kad porazgovaram s nekim, odbacujem predrasude. mislim da bih bez vida, a sa sluhom zivjela kvalitetnije nego obratno, 'vidjela' ljude kakvi jesu, da budem malo pateticna, njihovu 'unutarnju ljepotu'. bez sluha, ne bih mogla ni govorit vise, ni pjevat... a stvarno volim pjevat...
jest da je malo morbidno, no od vas se nikad i nece trazit takva odluka... ovo je vise 'sta bi bilo kad bi bilo'... a nemojte mi rec da niste o tome nikad razmisljali.
mozda vi niste takvi, no ja sam, htjela to ili ne htjela, dosta ljudi osudila na temelju izgleda. ja ne bih htjela bit takva i pokusavam to promijenit, al ne mogu se rijesit toga. tek kad porazgovaram s nekim, odbacujem predrasude. mislim da bih bez vida, a sa sluhom zivjela kvalitetnije nego obratno, 'vidjela' ljude kakvi jesu, da budem malo pateticna, njihovu 'unutarnju ljepotu'. bez sluha, ne bih mogla ni govorit vise, ni pjevat... a stvarno volim pjevat...
jest da je malo morbidno, no od vas se nikad i nece trazit takva odluka... ovo je vise 'sta bi bilo kad bi bilo'... a nemojte mi rec da niste o tome nikad razmisljali.
_________________ If you decide to give up smoking and drinking, you don't actually live longer; it just seems longer.
|
|
[Vrh] |
|
SickJedi Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
kljuki Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
SickJedi Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Trip Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
SickJedi Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Trip Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
senzum Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
kljuki Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 19:37 uto, 2. 1. 2007 Naslov: |
|
|
dakle, ovo je bilo hipotetski. nadam se da nitko od vas, a pogotovo ja, nece izgubit bilo koje od osjetila, ako nista, barem u blizoj buducnosti, jer nas sa godinama sve ocekuje slabljenje istih, u najmanju ruku.
no, koliko god je gubitak osjetila nedobra stvar, ovo nije bilo toliko negativno razmisljanje, kako bi se ocekivalo kad se razmislja o necem nedobrom. ja sam cak vise pocela cijenit ono sto vidim, cujem... uglavnom, osjetim, a takodjer i to sto imam tu mogucnost.
nekad ne vidimo i sa zdravim ocima. cujemo stvarno svasta na ulici, tv-u, od nasih najblizih... gotovo da pozelis da si gluh.
u takvim trenucima sam se pocela pitati kako bi se osjecala da jesam gluha, kako bih zivjela s time... takodjer, nekad, kad se nadjem u potpunoj tami, razmisljam kako bi bilo da mi je tako stalno. daljnjim razmisljanjem sam si postavila to pitanje... i shvatila da je pitanje stvarno tesko... nije se lako odlucit, jel.
da zakljucim, gubitak osjetila, slozili smo se, nedobra je stvar, ali mislim da razmisljanje o tome nije nedobro. cak da moze i dobra donijeti.
dakle, ovo je bilo hipotetski. nadam se da nitko od vas, a pogotovo ja, nece izgubit bilo koje od osjetila, ako nista, barem u blizoj buducnosti, jer nas sa godinama sve ocekuje slabljenje istih, u najmanju ruku.
no, koliko god je gubitak osjetila nedobra stvar, ovo nije bilo toliko negativno razmisljanje, kako bi se ocekivalo kad se razmislja o necem nedobrom. ja sam cak vise pocela cijenit ono sto vidim, cujem... uglavnom, osjetim, a takodjer i to sto imam tu mogucnost.
nekad ne vidimo i sa zdravim ocima. cujemo stvarno svasta na ulici, tv-u, od nasih najblizih... gotovo da pozelis da si gluh.
u takvim trenucima sam se pocela pitati kako bi se osjecala da jesam gluha, kako bih zivjela s time... takodjer, nekad, kad se nadjem u potpunoj tami, razmisljam kako bi bilo da mi je tako stalno. daljnjim razmisljanjem sam si postavila to pitanje... i shvatila da je pitanje stvarno tesko... nije se lako odlucit, jel.
da zakljucim, gubitak osjetila, slozili smo se, nedobra je stvar, ali mislim da razmisljanje o tome nije nedobro. cak da moze i dobra donijeti.
_________________ If you decide to give up smoking and drinking, you don't actually live longer; it just seems longer.
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 21:37 sri, 3. 1. 2007 Naslov: |
|
|
Ja bih odabrato sluh i onda razvio sonarni vid.
[quote="fireball"]betthoven je prije totalne gluhoće skladao simfiniju "za elizu" a tada je od svih tonova samo raspoznavao ton A# (ais), a svi su mu ostali tonovi zvučali jednako...[/quote]
Skladateljima, koji su na razini Beethovena, uho nije niti bitno. Oni imaju toliko razvijen osjećaj za intervale i ritam da mogu pisati muziku bez da je odsviraju, kao što mi pišemo riječi bez da ih izgovorimo. Učitelji u glazbenim školama uglavnom dave s tim kako dobar glazbenik, bezobzira što svira, uvijek to prije odsvira u glavi pa tek onda na instrumentu. hua, Bob Rock and roll :guitar:
Ja bih odabrato sluh i onda razvio sonarni vid.
fireball (napisa): | betthoven je prije totalne gluhoće skladao simfiniju "za elizu" a tada je od svih tonova samo raspoznavao ton A# (ais), a svi su mu ostali tonovi zvučali jednako... |
Skladateljima, koji su na razini Beethovena, uho nije niti bitno. Oni imaju toliko razvijen osjećaj za intervale i ritam da mogu pisati muziku bez da je odsviraju, kao što mi pišemo riječi bez da ih izgovorimo. Učitelji u glazbenim školama uglavnom dave s tim kako dobar glazbenik, bezobzira što svira, uvijek to prije odsvira u glavi pa tek onda na instrumentu. hua, Bob Rock and roll
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
Trip Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 10:11 čet, 4. 1. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="goranm"]Ja bih odabrato sluh i onda razvio sonarni vid.
[quote="fireball"]betthoven je prije totalne gluhoće skladao simfiniju "za elizu" a tada je od svih tonova samo raspoznavao ton A# (ais), a svi su mu ostali tonovi zvučali jednako...[/quote]
Skladateljima, koji su na razini Beethovena, uho nije niti bitno. Oni imaju toliko razvijen osjećaj za intervale i ritam da mogu pisati muziku bez da je odsviraju, kao što mi pišemo riječi bez da ih izgovorimo. Učitelji u glazbenim školama uglavnom dave s tim kako dobar glazbenik, bezobzira što svira, uvijek to prije odsvira u glavi pa tek onda na instrumentu. hua, Bob Rock and roll :guitar:[/quote]
tak je.. na klaviru je dovoljno da cujes jedan ton.. ostale znas.. i akorde i sve...
to driblaju djecicu od prvog osnovne glazbene..
goranm (napisa): | Ja bih odabrato sluh i onda razvio sonarni vid.
fireball (napisa): | betthoven je prije totalne gluhoće skladao simfiniju "za elizu" a tada je od svih tonova samo raspoznavao ton A# (ais), a svi su mu ostali tonovi zvučali jednako... |
Skladateljima, koji su na razini Beethovena, uho nije niti bitno. Oni imaju toliko razvijen osjećaj za intervale i ritam da mogu pisati muziku bez da je odsviraju, kao što mi pišemo riječi bez da ih izgovorimo. Učitelji u glazbenim školama uglavnom dave s tim kako dobar glazbenik, bezobzira što svira, uvijek to prije odsvira u glavi pa tek onda na instrumentu. hua, Bob Rock and roll  |
tak je.. na klaviru je dovoljno da cujes jedan ton.. ostale znas.. i akorde i sve...
to driblaju djecicu od prvog osnovne glazbene..
|
|
[Vrh] |
|
|