Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Vid ili sluh?
Idite na Prethodno  1, 2
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  

Vid ili sluh?
Vid
70%
 70%  [ 45 ]
Sluh
29%
 29%  [ 19 ]
Ukupno glasova : 64

Autor/ica Poruka
kljuki
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
15 = 40 - 25

PostPostano: 1:13 ned, 31. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

mozda vi niste takvi, no ja sam, htjela to ili ne htjela, dosta ljudi osudila na temelju izgleda. ja ne bih htjela bit takva i pokusavam to promijenit, al ne mogu se rijesit toga. tek kad porazgovaram s nekim, odbacujem predrasude. mislim da bih bez vida, a sa sluhom zivjela kvalitetnije nego obratno, 'vidjela' ljude kakvi jesu, da budem malo pateticna, njihovu 'unutarnju ljepotu'. bez sluha, ne bih mogla ni govorit vise, ni pjevat... a stvarno volim pjevat...
jest da je malo morbidno, no od vas se nikad i nece trazit takva odluka... ovo je vise 'sta bi bilo kad bi bilo'... a nemojte mi rec da niste o tome nikad razmisljali.
mozda vi niste takvi, no ja sam, htjela to ili ne htjela, dosta ljudi osudila na temelju izgleda. ja ne bih htjela bit takva i pokusavam to promijenit, al ne mogu se rijesit toga. tek kad porazgovaram s nekim, odbacujem predrasude. mislim da bih bez vida, a sa sluhom zivjela kvalitetnije nego obratno, 'vidjela' ljude kakvi jesu, da budem malo pateticna, njihovu 'unutarnju ljepotu'. bez sluha, ne bih mogla ni govorit vise, ni pjevat... a stvarno volim pjevat...
jest da je malo morbidno, no od vas se nikad i nece trazit takva odluka... ovo je vise 'sta bi bilo kad bi bilo'... a nemojte mi rec da niste o tome nikad razmisljali.

SickJedi
Moderator
Moderator

Spol: muško
12 = 42 - 30

PostPostano: 15:55 ned, 31. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Stvarno o tome nisam razmisljao. Nemam bas neki SBBKBB nacin razmisljanja, a pogotovo ne o nedobrim stvarima.
Stvarno o tome nisam razmisljao. Nemam bas neki SBBKBB nacin razmisljanja, a pogotovo ne o nedobrim stvarima.

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
kljuki
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 40 - 25

PostPostano: 19:29 pon, 1. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="SickJedi"]Stvarno o tome nisam razmisljao. Nemam bas neki SBBKBB nacin razmisljanja, a pogotovo ne o nedobrim stvarima.[/quote]

nedobrim stvarima? :? nije mi jasna malo ta tvoja podjela...

oh, well, valjd sam ja cudna onda. ja stalno razmisljam o tak nekim glupostima...
SickJedi (napisa):

nedobrim stvarima? Confused nije mi jasna malo ta tvoja podjela...

oh, well, valjd sam ja cudna onda. ja stalno razmisljam o tak nekim glupostima...

SickJedi
Moderator
Moderator

12 = 42 - 30

PostPostano: 19:54 pon, 1. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Gubljenje bilo kojeg osjetila je ocito nedobra stvar. Barem se meni tako cini.

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
Trip
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
15 = 28 - 13

PostPostano: 9:55 uto, 2. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="SickJedi"]Gubljenje bilo kojeg osjetila je ocito nedobra stvar. Barem se meni tako cini.[/quote]

toga se sjeti drugi put kad predlozis amputaciju.. bilokome! :?
SickJedi (napisa):

toga se sjeti drugi put kad predlozis amputaciju.. bilokome! Confused

[Vrh]
SickJedi
Moderator
Moderator

12 = 42 - 30

PostPostano: 11:45 uto, 2. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Gubljenje uda nije gubljenje osjetila... :roll:
Gubljenje uda nije gubljenje osjetila... Rolling Eyes

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
Trip
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 28 - 13

PostPostano: 11:54 uto, 2. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="SickJedi"]Gubljenje uda nije gubljenje osjetila... :roll:[/quote]

da...sorry.. ako mi odstRanis oci i dalje cu vidjeti... :roll:
SickJedi (napisa):

da...sorry.. ako mi odstRanis oci i dalje cu vidjeti... Rolling Eyes

[Vrh]
senzum
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 4 - 0

PostPostano: 14:55 uto, 2. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Trip"][quote="SickJedi"]Gubljenje uda nije gubljenje osjetila... :roll:[/quote]

da...sorry.. ako mi odstRanis oci i dalje cu vidjeti... :roll:[/quote]

hmm nebih znao kakve veze imaju ochi sa udovima :wink:
Trip (napisa):
SickJedi (napisa):

da...sorry.. ako mi odstRanis oci i dalje cu vidjeti... Rolling Eyes

hmm nebih znao kakve veze imaju ochi sa udovima Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
kljuki
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 40 - 25

PostPostano: 19:37 uto, 2. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

dakle, ovo je bilo hipotetski. nadam se da nitko od vas, a pogotovo ja, nece izgubit bilo koje od osjetila, ako nista, barem u blizoj buducnosti, jer nas sa godinama sve ocekuje slabljenje istih, u najmanju ruku.
no, koliko god je gubitak osjetila nedobra stvar, ovo nije bilo toliko negativno razmisljanje, kako bi se ocekivalo kad se razmislja o necem nedobrom. ja sam cak vise pocela cijenit ono sto vidim, cujem... uglavnom, osjetim, a takodjer i to sto imam tu mogucnost.
nekad ne vidimo i sa zdravim ocima. cujemo stvarno svasta na ulici, tv-u, od nasih najblizih... gotovo da pozelis da si gluh.
u takvim trenucima sam se pocela pitati kako bi se osjecala da jesam gluha, kako bih zivjela s time... takodjer, nekad, kad se nadjem u potpunoj tami, razmisljam kako bi bilo da mi je tako stalno. daljnjim razmisljanjem sam si postavila to pitanje... i shvatila da je pitanje stvarno tesko... nije se lako odlucit, jel.
da zakljucim, gubitak osjetila, slozili smo se, nedobra je stvar, ali mislim da razmisljanje o tome nije nedobro. cak da moze i dobra donijeti.
dakle, ovo je bilo hipotetski. nadam se da nitko od vas, a pogotovo ja, nece izgubit bilo koje od osjetila, ako nista, barem u blizoj buducnosti, jer nas sa godinama sve ocekuje slabljenje istih, u najmanju ruku.
no, koliko god je gubitak osjetila nedobra stvar, ovo nije bilo toliko negativno razmisljanje, kako bi se ocekivalo kad se razmislja o necem nedobrom. ja sam cak vise pocela cijenit ono sto vidim, cujem... uglavnom, osjetim, a takodjer i to sto imam tu mogucnost.
nekad ne vidimo i sa zdravim ocima. cujemo stvarno svasta na ulici, tv-u, od nasih najblizih... gotovo da pozelis da si gluh.
u takvim trenucima sam se pocela pitati kako bi se osjecala da jesam gluha, kako bih zivjela s time... takodjer, nekad, kad se nadjem u potpunoj tami, razmisljam kako bi bilo da mi je tako stalno. daljnjim razmisljanjem sam si postavila to pitanje... i shvatila da je pitanje stvarno tesko... nije se lako odlucit, jel.
da zakljucim, gubitak osjetila, slozili smo se, nedobra je stvar, ali mislim da razmisljanje o tome nije nedobro. cak da moze i dobra donijeti.

goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 21:37 sri, 3. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja bih odabrato sluh i onda razvio sonarni vid.

[quote="fireball"]betthoven je prije totalne gluhoće skladao simfiniju "za elizu" a tada je od svih tonova samo raspoznavao ton A# (ais), a svi su mu ostali tonovi zvučali jednako...[/quote]
Skladateljima, koji su na razini Beethovena, uho nije niti bitno. Oni imaju toliko razvijen osjećaj za intervale i ritam da mogu pisati muziku bez da je odsviraju, kao što mi pišemo riječi bez da ih izgovorimo. Učitelji u glazbenim školama uglavnom dave s tim kako dobar glazbenik, bezobzira što svira, uvijek to prije odsvira u glavi pa tek onda na instrumentu. hua, Bob Rock and roll :guitar:

fireball (napisa):
betthoven je prije totalne gluhoće skladao simfiniju "za elizu" a tada je od svih tonova samo raspoznavao ton A# (ais), a svi su mu ostali tonovi zvučali jednako...

Skladateljima, koji su na razini Beethovena, uho nije niti bitno. Oni imaju toliko razvijen osjećaj za intervale i ritam da mogu pisati muziku bez da je odsviraju, kao što mi pišemo riječi bez da ih izgovorimo. Učitelji u glazbenim školama uglavnom dave s tim kako dobar glazbenik, bezobzira što svira, uvijek to prije odsvira u glavi pa tek onda na instrumentu. hua, Bob Rock and roll Ja sam Johnny Gitara! Yeah...

Trip
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 28 - 13

PostPostano: 10:11 čet, 4. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="goranm"]Ja bih odabrato sluh i onda razvio sonarni vid.

[quote="fireball"]betthoven je prije totalne gluhoće skladao simfiniju "za elizu" a tada je od svih tonova samo raspoznavao ton A# (ais), a svi su mu ostali tonovi zvučali jednako...[/quote]
Skladateljima, koji su na razini Beethovena, uho nije niti bitno. Oni imaju toliko razvijen osjećaj za intervale i ritam da mogu pisati muziku bez da je odsviraju, kao što mi pišemo riječi bez da ih izgovorimo. Učitelji u glazbenim školama uglavnom dave s tim kako dobar glazbenik, bezobzira što svira, uvijek to prije odsvira u glavi pa tek onda na instrumentu. hua, Bob Rock and roll :guitar:[/quote]

tak je.. na klaviru je dovoljno da cujes jedan ton.. ostale znas.. i akorde i sve...
to driblaju djecicu od prvog osnovne glazbene..
goranm (napisa):

fireball (napisa):
betthoven je prije totalne gluhoće skladao simfiniju "za elizu" a tada je od svih tonova samo raspoznavao ton A# (ais), a svi su mu ostali tonovi zvučali jednako...

Skladateljima, koji su na razini Beethovena, uho nije niti bitno. Oni imaju toliko razvijen osjećaj za intervale i ritam da mogu pisati muziku bez da je odsviraju, kao što mi pišemo riječi bez da ih izgovorimo. Učitelji u glazbenim školama uglavnom dave s tim kako dobar glazbenik, bezobzira što svira, uvijek to prije odsvira u glavi pa tek onda na instrumentu. hua, Bob Rock and roll Ja sam Johnny Gitara! Yeah...

tak je.. na klaviru je dovoljno da cujes jedan ton.. ostale znas.. i akorde i sve...
to driblaju djecicu od prvog osnovne glazbene..

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum