Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
kreda Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
SickJedi Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
kreda Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
kreda Forumaš(ica)

|
Postano: 11:55 pon, 8. 1. 2007 Naslov: |
|
|
Hvala vam na odgovorima...
Ako sam dobro shvatila, moj odgovor na pitanje za najudaljenije točke pravca i elipse bi bio da ne postoji jer je udaljenost definirana kao najmanja udaljenost, tj. udaljenost najbližih točaka ?
Ono što me dalje muči je zar ja zbilja ne mogu naći skup točaka elipse koje će zaista biti najudaljenije od pravca? Sigurno ce biti neke udaljenije od najmanje udaljene točke, a ja samo uzmem najudaljenije...
Tek sam sad skužila da sam trebala postaviti topic na ma3, žurila sam se i nisam ni gledala :oops:
Uglavnom, rješavam zadatak iz minorskog i imam rješenje i za najudaljenije i najbliže...
Hvala vam na odgovorima...
Ako sam dobro shvatila, moj odgovor na pitanje za najudaljenije točke pravca i elipse bi bio da ne postoji jer je udaljenost definirana kao najmanja udaljenost, tj. udaljenost najbližih točaka ?
Ono što me dalje muči je zar ja zbilja ne mogu naći skup točaka elipse koje će zaista biti najudaljenije od pravca? Sigurno ce biti neke udaljenije od najmanje udaljene točke, a ja samo uzmem najudaljenije...
Tek sam sad skužila da sam trebala postaviti topic na ma3, žurila sam se i nisam ni gledala
Uglavnom, rješavam zadatak iz minorskog i imam rješenje i za najudaljenije i najbliže...
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 12:58 pon, 8. 1. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="kreda"]Ako sam dobro shvatila, moj odgovor na pitanje za najudaljenije točke pravca i elipse bi bio da ne postoji jer je udaljenost definirana kao najmanja udaljenost, tj. udaljenost najbližih točaka ?[/quote]
Tako je definirana udaljenost skupova. 8) Ti mozes traziti najvecu udaljenost tocaka dva skupa, ali ona ce ovdje biti beskonacna (sto nije realan broj ;)) jer jedan skup (pravac) nije omedjen (i.e. "ide u beskonacnost"). :)
[quote="kreda"]Ono što me dalje muči je zar ja zbilja ne mogu naći skup točaka elipse koje će zaista biti najudaljenije od pravca? Sigurno ce biti neke udaljenije od najmanje udaljene točke, a ja samo uzmem najudaljenije...[/quote]
Eh, to je drugi par opanaka. :-s To je tocka elispe najudaljenija od pravca; kako je elipsa omedjen skup, onda nemas problem s beskonacnoscu i to se moze napraviti. 8)
[quote="kreda"]Tek sam sad skužila da sam trebala postaviti topic na ma3, žurila sam se i nisam ni gledala :oops:[/quote]
Prebacih. ;)
[quote="kreda"]Uglavnom, rješavam zadatak iz minorskog i imam rješenje i za najudaljenije i najbliže...[/quote]
Pa, trazis tangente na elipsu paralelne sa zadanim pravcem. :-s Postoje dvije: diraliste jedne (s elipsom) odredjuje najblizu tocku (osim ako pravac sijece elipsu), a diraliste druge najdalju tocku. 8)
kreda (napisa): | Ako sam dobro shvatila, moj odgovor na pitanje za najudaljenije točke pravca i elipse bi bio da ne postoji jer je udaljenost definirana kao najmanja udaljenost, tj. udaljenost najbližih točaka ? |
Tako je definirana udaljenost skupova. Ti mozes traziti najvecu udaljenost tocaka dva skupa, ali ona ce ovdje biti beskonacna (sto nije realan broj ) jer jedan skup (pravac) nije omedjen (i.e. "ide u beskonacnost").
kreda (napisa): | Ono što me dalje muči je zar ja zbilja ne mogu naći skup točaka elipse koje će zaista biti najudaljenije od pravca? Sigurno ce biti neke udaljenije od najmanje udaljene točke, a ja samo uzmem najudaljenije... |
Eh, to je drugi par opanaka. To je tocka elispe najudaljenija od pravca; kako je elipsa omedjen skup, onda nemas problem s beskonacnoscu i to se moze napraviti.
kreda (napisa): | Tek sam sad skužila da sam trebala postaviti topic na ma3, žurila sam se i nisam ni gledala  |
Prebacih.
kreda (napisa): | Uglavnom, rješavam zadatak iz minorskog i imam rješenje i za najudaljenije i najbliže... |
Pa, trazis tangente na elipsu paralelne sa zadanim pravcem. Postoje dvije: diraliste jedne (s elipsom) odredjuje najblizu tocku (osim ako pravac sijece elipsu), a diraliste druge najdalju tocku.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
|