Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Organizacija sajama knjiga na nasem faxu

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
margot
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
= 5 - 3

PostPostano: 11:07 pet, 19. 1. 2007    Naslov: Organizacija sajama knjiga na nasem faxu Citirajte i odgovorite

Prije par dana pricao sam sa frendom koji radi u Algoritmu da zasto na matematici nije organiziran sajam knjiga kao na feru (2 ili 3 puta, neznam vise). Ja osobno nevolim knjige u elektronskom obliku (osim radi eventualnog brzeg pretrazivanja) pa mislim da bi nekima od nas ovakav dogadjaj dobro dosao.

Uglavnom, njegov argument je problem zainteresiranosti tj. isplativosti tako necega pa vam ja nudim da se izjasnite po tom pitanju. :P
Par pitanja/natuknica/misli:
- jeste li zainteresirani za sajam s popustom od kojih 20-30%?
- ako da, koja vas podrucja i podpodrucja interesiraju s time da postujete svoju struku i interese da nebi morali gledati "knjige" poput dnevnika Davida i Victorije Beckham i fantasy crap :twisted: (moje isprike ako ovo nekog vrijeđa)
- kome bi se trebalo obratiti radi organizacije?
- je li moguce dobiti neku manju ucionicu (npr. 104, 105 i sl. velicine)
- kada bi htjeli sajam? je li kraj ozujka ok?

To je to sto mi trenutno pada na pamet. Otvoreno je za bilo kakve prijedloge.
Prije par dana pricao sam sa frendom koji radi u Algoritmu da zasto na matematici nije organiziran sajam knjiga kao na feru (2 ili 3 puta, neznam vise). Ja osobno nevolim knjige u elektronskom obliku (osim radi eventualnog brzeg pretrazivanja) pa mislim da bi nekima od nas ovakav dogadjaj dobro dosao.

Uglavnom, njegov argument je problem zainteresiranosti tj. isplativosti tako necega pa vam ja nudim da se izjasnite po tom pitanju. Razz
Par pitanja/natuknica/misli:
- jeste li zainteresirani za sajam s popustom od kojih 20-30%?
- ako da, koja vas podrucja i podpodrucja interesiraju s time da postujete svoju struku i interese da nebi morali gledati "knjige" poput dnevnika Davida i Victorije Beckham i fantasy crap Twisted Evil (moje isprike ako ovo nekog vrijeđa)
- kome bi se trebalo obratiti radi organizacije?
- je li moguce dobiti neku manju ucionicu (npr. 104, 105 i sl. velicine)
- kada bi htjeli sajam? je li kraj ozujka ok?

To je to sto mi trenutno pada na pamet. Otvoreno je za bilo kakve prijedloge.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
sorrow
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 75 - 69

PostPostano: 13:33 pet, 19. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja sam totalno za takve sajmove... obozavan knjige i volin ih kupovat ali cesto znaju bit dosta skupe... 20-30% je super popust... ako se ikako uspije organizirat bit ce to ludilo...
ps. glasan za struku i najpopularnije algoritmove knjige, tipa fantazy, ali prvenstveno struku... :D
ja sam totalno za takve sajmove... obozavan knjige i volin ih kupovat ali cesto znaju bit dosta skupe... 20-30% je super popust... ako se ikako uspije organizirat bit ce to ludilo...
ps. glasan za struku i najpopularnije algoritmove knjige, tipa fantazy, ali prvenstveno struku... Very Happy

Hangman is comin' down from the gallows and I don't have very long
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Ante
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

43 = 75 - 32

PostPostano: 14:09 pet, 19. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mislim da ti je prijatelj u pravu kada je zabrinut za isplativost organiziranja necega takvoga.
Razlozi su sljedeci:
[list]1. izbor knjiga uze vezanih za matematiku je tragedija u Algoritma (sta, drzat cete "Kombinatorna i diskretna matematika" na 15 polica u "kutku za najmladje"?)
2. puno ljudi kaze da zna engleski, ali dosta manje ih je u stanju i procitat strucnu literaturu na engleskom (a to je uglavnom [i]language of choice[/i] u Gajevoj)
3. knjiga orijentiranih na racunarstvo (a to zanima dosta ljudi na brdu) je cijeli kamion u Algoritma, no takve knjige uglavnom kupuju ljudi koji se zbog nekog konkretnog projekta moraju dodatno educirat ([i]statistics says so[/i] - zato se jako uska podrucja i obradjuju u takvim knjigama)
4. kraj ozujka? ljudi imaju najmanje love krajem mjeseca ([i]again, statistics says so[/i] - dakle, par dana cini VELIKU razliku)
5. sajam u zatvorenoj prostoriji a ne na otvorenom (tipa, atrij)? yeah, right - probajte nadoknadit marketing tako da stavite par jumbo plakata po trgu (jer, tolika ce bit razlika u posjecenosti ako se odlucite za neku rupicu tipa 102-ice)
6. vecini prirodoslovaca je Algoritam ionako usput kada idu do/od faksa, pa ako nema ozbiljnijeg popusta, sumnjam da ce ista bit od toga[/list:u]

However!
Ako bi i fizika bila pozvana na to, spektar literature se znatno prosiruje, te ako se malo ode u pseudoznanstvene vode (mozda cak i [i]true SF[/i] stvari), nac se i dosta knjiga koje ce zanimat i matematicare kao i fizicare. I, kako ocito necete teglit sve knjige o racunarstvu uzbrdo, preporucam da birate [i]low-to-middle range[/i] cijene, te selektirate samo par [i]high range[/i] stvari (Knuth-ov "Art...", par enciklopedijica, [i]just to show off [/i] - garant privuce "par" geek-ovskih ociju ;) ). Dovucite i koji board game iz Algoritma - isto nesto sta ce sigurno zanimat matematicare ili ih barem zadrzat u prostoriji duze vremena. Piva isto, ali toga nema u Algoritma. :P

A, sretno (tribat ce vam)...
Mislim da ti je prijatelj u pravu kada je zabrinut za isplativost organiziranja necega takvoga.
Razlozi su sljedeci:
    1. izbor knjiga uze vezanih za matematiku je tragedija u Algoritma (sta, drzat cete "Kombinatorna i diskretna matematika" na 15 polica u "kutku za najmladje"?)
    2. puno ljudi kaze da zna engleski, ali dosta manje ih je u stanju i procitat strucnu literaturu na engleskom (a to je uglavnom language of choice u Gajevoj)
    3. knjiga orijentiranih na racunarstvo (a to zanima dosta ljudi na brdu) je cijeli kamion u Algoritma, no takve knjige uglavnom kupuju ljudi koji se zbog nekog konkretnog projekta moraju dodatno educirat (statistics says so - zato se jako uska podrucja i obradjuju u takvim knjigama)
    4. kraj ozujka? ljudi imaju najmanje love krajem mjeseca (again, statistics says so - dakle, par dana cini VELIKU razliku)
    5. sajam u zatvorenoj prostoriji a ne na otvorenom (tipa, atrij)? yeah, right - probajte nadoknadit marketing tako da stavite par jumbo plakata po trgu (jer, tolika ce bit razlika u posjecenosti ako se odlucite za neku rupicu tipa 102-ice)
    6. vecini prirodoslovaca je Algoritam ionako usput kada idu do/od faksa, pa ako nema ozbiljnijeg popusta, sumnjam da ce ista bit od toga

However!
Ako bi i fizika bila pozvana na to, spektar literature se znatno prosiruje, te ako se malo ode u pseudoznanstvene vode (mozda cak i true SF stvari), nac se i dosta knjiga koje ce zanimat i matematicare kao i fizicare. I, kako ocito necete teglit sve knjige o racunarstvu uzbrdo, preporucam da birate low-to-middle range cijene, te selektirate samo par high range stvari (Knuth-ov "Art...", par enciklopedijica, just to show off - garant privuce "par" geek-ovskih ociju Wink ). Dovucite i koji board game iz Algoritma - isto nesto sta ce sigurno zanimat matematicare ili ih barem zadrzat u prostoriji duze vremena. Piva isto, ali toga nema u Algoritma. Razz

A, sretno (tribat ce vam)...

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Trip
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
15 = 28 - 13

PostPostano: 9:02 sub, 20. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

pa ne samo da bi pozvali fiziku, nego i ostale smjerove..
neznam zasto bi moralo to bit ograniceno samo na matematiku..

i knjige ne moraju biti samo strucene literature..

inace, u algoritmu studenti imaju brijem 10% popusta..

tak da 20-30% bi bilo super cak i onima koji prolaze pored knjizare..

@pericius: ti bas volis biti partybreaker? :twisted:
pa ne samo da bi pozvali fiziku, nego i ostale smjerove..
neznam zasto bi moralo to bit ograniceno samo na matematiku..

i knjige ne moraju biti samo strucene literature..

inace, u algoritmu studenti imaju brijem 10% popusta..

tak da 20-30% bi bilo super cak i onima koji prolaze pored knjizare..

@pericius: ti bas volis biti partybreaker? Twisted Evil

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 74 - 66

PostPostano: 9:30 sub, 20. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Trip"]

@pericius: ti bas volis biti partybreaker? :twisted:[/quote]

slazem se i ja bas tako mislim

popust bi za knjige definitivno dobro doso :lol:
Trip (napisa):

slazem se i ja bas tako mislim

popust bi za knjige definitivno dobro doso Laughing

Albert Einstein

#Lil angel legna elttiL Bily u akciji
[Vrh]
cinik
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

28 = 43 - 15

PostPostano: 9:33 sub, 20. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Znam da se barem dvaput prodavalo nesto knjiga kod nas na brdu (i math i fiz)... u sklopu nekih konferencija i slicno. To je zgodno, ali 20-30% popusta mozda zvuci lijepo, no ako uzmemo jednu Zutu knjigu (Springer) koji kosta 300-700kn, popust od 30% je i dalje 200-500kn sto je ogromna lova. Treba ishoditi veci popust i/ili nesto takvo.

Volio bih da se skupi ekipa da se to napravi, pa da se ishode neki popusti i slicno.

Predlazem i sastanak u srijedu, 24.1. u 12h na matematici u sobi 102 (podlozno promjeni lokacije, ali ne previse promjeni termina). na ovu temu. Ovo bi bio inicijalni, ali i radni sastanak sa sljedecim tockama dnevnog reda:

1. Predstavljanje svih zainteresiranih, njihovih ideja i zeljenih doprinosa
2. Slaganje sheme poslova i raspodjela duznosti
3. Vremenski plan
4. Slaganje popisa knjizara i izdavaca koje bi zvali (inicijalno)
5. Odredjivanje financijskog plana i prijedlog sponzora (inicijano)

'ave fun!

Sinisa
Znam da se barem dvaput prodavalo nesto knjiga kod nas na brdu (i math i fiz)... u sklopu nekih konferencija i slicno. To je zgodno, ali 20-30% popusta mozda zvuci lijepo, no ako uzmemo jednu Zutu knjigu (Springer) koji kosta 300-700kn, popust od 30% je i dalje 200-500kn sto je ogromna lova. Treba ishoditi veci popust i/ili nesto takvo.

Volio bih da se skupi ekipa da se to napravi, pa da se ishode neki popusti i slicno.

Predlazem i sastanak u srijedu, 24.1. u 12h na matematici u sobi 102 (podlozno promjeni lokacije, ali ne previse promjeni termina). na ovu temu. Ovo bi bio inicijalni, ali i radni sastanak sa sljedecim tockama dnevnog reda:

1. Predstavljanje svih zainteresiranih, njihovih ideja i zeljenih doprinosa
2. Slaganje sheme poslova i raspodjela duznosti
3. Vremenski plan
4. Slaganje popisa knjizara i izdavaca koje bi zvali (inicijalno)
5. Odredjivanje financijskog plana i prijedlog sponzora (inicijano)

'ave fun!

Sinisa

Martinab
Moderator
Moderator

143 = 167 - 24

PostPostano: 12:29 sub, 20. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hvalevrijedna konkretizacija od strane Cinika.

[quote="Pericius"]
2. puno ljudi kaze da zna engleski, ali dosta manje ih je u stanju i procitat strucnu literaturu na engleskom (a to je uglavnom [i]language of choice[/i] u Gajevoj)
[/quote]

Citat matematiku na stranim jezicima uopce nije problem (moze se cak citat i na jeziku kojeg ne znate, a koji je slican nekom kojeg znate). Al treba se naviknut! Matematicke literature na hrvatskom ima jako skromna kolicina; moj prijedlog je svima koji imaju imalo ozbiljne planove s matematikom da sto prije uzmu u ruke knjige na engleskom i bar jos jednom jeziku i krenu cituckat. Uzmite popularnu matematiku, ili LA1 koju vec znate, i krenite to citat... Brzo se pohvaa a STVARNO je korisno.
Hvalevrijedna konkretizacija od strane Cinika.

Pericius (napisa):

2. puno ljudi kaze da zna engleski, ali dosta manje ih je u stanju i procitat strucnu literaturu na engleskom (a to je uglavnom language of choice u Gajevoj)

Citat matematiku na stranim jezicima uopce nije problem (moze se cak citat i na jeziku kojeg ne znate, a koji je slican nekom kojeg znate). Al treba se naviknut! Matematicke literature na hrvatskom ima jako skromna kolicina; moj prijedlog je svima koji imaju imalo ozbiljne planove s matematikom da sto prije uzmu u ruke knjige na engleskom i bar jos jednom jeziku i krenu cituckat. Uzmite popularnu matematiku, ili LA1 koju vec znate, i krenite to citat... Brzo se pohvaa a STVARNO je korisno.

Ante
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

43 = 75 - 32

PostPostano: 12:32 sub, 20. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Trip"]@pericius: ti bas volis biti partybreaker? :twisted:[/quote]
Nemoj taaaaaaako... :wink:
Cak san se trudia bit konstruktivan (in my own weird way) uocavajuci organizacijske greske, predlazuci alternative i te sheme.
Da san partybreaker, dobili bi samo prvu i zadnju liniju mog post-a. :twisted:

[color=darkred][b]EDIT:[/b][/color]
I btw, da ste bili sinoc sa mnom, ne bi pricali takve neistine. :D
Trip (napisa):

Nemoj taaaaaaako... Wink
Cak san se trudia bit konstruktivan (in my own weird way) uocavajuci organizacijske greske, predlazuci alternative i te sheme.
Da san partybreaker, dobili bi samo prvu i zadnju liniju mog post-a. Twisted Evil

EDIT:
I btw, da ste bili sinoc sa mnom, ne bi pricali takve neistine. Very Happy

cinik
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

28 = 43 - 15

PostPostano: 15:40 čet, 25. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="cinik"]Predlazem i sastanak u srijedu, 24.1. u 12h na matematici u sobi 102 (podlozno promjeni lokacije, ali ne previse promjeni termina). na ovu temu.[/quote]

Kako se na sastanku nitko nije pojavio, i dalje volontiram biti voditelj ovoga, no ne zelim nametnuti novi datum. Mozda bi bilo korisno s time pricekati do nakon rokova.

'ave fun!

Sinisa
cinik (napisa):
Predlazem i sastanak u srijedu, 24.1. u 12h na matematici u sobi 102 (podlozno promjeni lokacije, ali ne previse promjeni termina). na ovu temu.

Kako se na sastanku nitko nije pojavio, i dalje volontiram biti voditelj ovoga, no ne zelim nametnuti novi datum. Mozda bi bilo korisno s time pricekati do nakon rokova.

'ave fun!

Sinisa

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 16:35 čet, 25. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Odaziv sastanku ti pokazuje koliko ljudi ti je voljno pomoci oko ovoga... :( Mozes ti biti voditelj u one-man projektu, ali da li si to zaista zelis? :-k
Odaziv sastanku ti pokazuje koliko ljudi ti je voljno pomoci oko ovoga... Sad Mozes ti biti voditelj u one-man projektu, ali da li si to zaista zelis? Think

[Vrh]
margot
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 3

PostPostano: 17:39 uto, 30. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Odaziv sastanku ti pokazuje koliko ljudi ti je voljno pomoci oko ovoga... :( Mozes ti biti voditelj u one-man projektu, ali da li si to zaista zelis? :-k[/quote]

Cini mi se da je tako u nas 'rvata!
Ista stvar u mojoj udruzi. Svi bi sve ali kad treba zasukat rukave nigdje nikoga!
Pomogao bih ja ali uz volontiranje u udruzi, rad u burazovoj firmi i studiranje nemam vremena ni za prdnut!

Zato sam zelio ovo pojednostaviti tj. spojit nekoga iz Algoritma i nekoga sa faksa (neku "sluzbenu" osobu koja bi dala dopustenje za koristenje prostora). Ako ima netko takav neka se javi.

Istina, nije mi palo napamet ali svakako bi bilo dobro imati sajam knjiga PMF-a a ne samo matematike. Sori, maj bed.
vsego (napisa):
Odaziv sastanku ti pokazuje koliko ljudi ti je voljno pomoci oko ovoga... Sad Mozes ti biti voditelj u one-man projektu, ali da li si to zaista zelis? Think

Cini mi se da je tako u nas 'rvata!
Ista stvar u mojoj udruzi. Svi bi sve ali kad treba zasukat rukave nigdje nikoga!
Pomogao bih ja ali uz volontiranje u udruzi, rad u burazovoj firmi i studiranje nemam vremena ni za prdnut!

Zato sam zelio ovo pojednostaviti tj. spojit nekoga iz Algoritma i nekoga sa faksa (neku "sluzbenu" osobu koja bi dala dopustenje za koristenje prostora). Ako ima netko takav neka se javi.

Istina, nije mi palo napamet ali svakako bi bilo dobro imati sajam knjiga PMF-a a ne samo matematike. Sori, maj bed.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum