Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

funkcije
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
sunny
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
12 = 30 - 18

PostPostano: 19:40 sub, 3. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

osim toga, jos nesto ti ne valja u pozivu funkcije. Ne kuzim koju vrijednost u pozivu ima varijabla p :?: I na kraju, tip unsigned int ti predstavlja prirodne brojeve, a 0 nije prirodan broj.
osim toga, jos nesto ti ne valja u pozivu funkcije. Ne kuzim koju vrijednost u pozivu ima varijabla p Question I na kraju, tip unsigned int ti predstavlja prirodne brojeve, a 0 nije prirodan broj.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
matmih
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
36 = 51 - 15

PostPostano: 20:03 sub, 3. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ovo s prirodnim brojevima sam sredio. P mi vjerojatno ne poprima nikakvu vrijednost zbog toga što neznam kako staviti u funkciju vrijednost onog ucitanog n-a u glavnom programu.
Stavio sam jedan printf da vidim koja je vrjednost onog n-a u funkciji i naravno ispiše neko ogromno "smeće".
Ovo s prirodnim brojevima sam sredio. P mi vjerojatno ne poprima nikakvu vrijednost zbog toga što neznam kako staviti u funkciju vrijednost onog ucitanog n-a u glavnom programu.
Stavio sam jedan printf da vidim koja je vrjednost onog n-a u funkciji i naravno ispiše neko ogromno "smeće".

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
sunny
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 30 - 18

PostPostano: 20:17 sub, 3. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

pa hmm... kako da ti pojasnim. U pozivu funkcije ti pise horner (p,a). Sto to znaci? To znaci da u funkciju horner saljes vrijednosti od p i od a iz funkcije main. Sad je pitanje kako u funkciju horner poslati vrijednost od n?
Jos nesto, p se izracunava pomocu funkcije tako da onaj p u pozivu hmm... jednostavno mu tamo nije mjesto.
pa hmm... kako da ti pojasnim. U pozivu funkcije ti pise horner (p,a). Sto to znaci? To znaci da u funkciju horner saljes vrijednosti od p i od a iz funkcije main. Sad je pitanje kako u funkciju horner poslati vrijednost od n?
Jos nesto, p se izracunava pomocu funkcije tako da onaj p u pozivu hmm... jednostavno mu tamo nije mjesto.

[Vrh]
matmih
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
36 = 51 - 15

PostPostano: 20:45 sub, 3. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="sunny"]pa hmm... kako da ti pojasnim. U pozivu funkcije ti pise horner (p,a). Sto to znaci? To znaci da u funkciju horner saljes vrijednosti od p i od a iz funkcije main. Sad je pitanje kako u funkciju horner poslati vrijednost od n?
Jos nesto, p se izracunava pomocu funkcije tako da onaj p u pozivu hmm... jednostavno mu tamo nije mjesto.[/quote]

Kolegice moram priznati da je ovo bio jako koristan hint :!:
I moj horner - funkcija sada konačno radi. 8)
Puno hvala :!: :wink:
I naravno:

:cvijece:
sunny (napisa):

Kolegice moram priznati da je ovo bio jako koristan hint Exclamation
I moj horner - funkcija sada konačno radi. Cool
Puno hvala Exclamation Wink
I naravno:

Cvijece

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 21:04 sub, 3. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="sunny"]I na kraju, tip unsigned int ti predstavlja prirodne brojeve, a 0 nije prirodan broj.[/quote]

Zapravo, ponekad se uzima da je prirodan, a ponekad da nije. :?

Na UuR-u uzimamo da je, cisto zato jer je krace reci "prirodan broj" nego "nenegativan cijeli broj". ;) Dakle, [tt]unsigned int[/tt] je ok za "prirodne" brojeve. ;)
sunny (napisa):
I na kraju, tip unsigned int ti predstavlja prirodne brojeve, a 0 nije prirodan broj.

Zapravo, ponekad se uzima da je prirodan, a ponekad da nije. Confused

Na UuR-u uzimamo da je, cisto zato jer je krace reci "prirodan broj" nego "nenegativan cijeli broj". Wink Dakle, unsigned int je ok za "prirodne" brojeve. Wink

[Vrh]
sunny
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 30 - 18

PostPostano: 21:13 sub, 3. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]
Na UuR-u uzimamo da je, cisto zato jer je krace reci "prirodan broj" nego "nenegativan cijeli broj". ;) Dakle, [tt]unsigned int[/tt] je ok za "prirodne" brojeve. ;)[/quote]

da kuzim, samo sam mu htijela hintirati da varijablu i mora deklarirati kao int, a ne unsigned int, ali to naravno nije razlog da sirim krive informacije o tipu unsigned int :oops: Od sad vise pazim :!:

Kolega nema na cemu! :oops: :)
vsego (napisa):

Na UuR-u uzimamo da je, cisto zato jer je krace reci "prirodan broj" nego "nenegativan cijeli broj". Wink Dakle, unsigned int je ok za "prirodne" brojeve. Wink

da kuzim, samo sam mu htijela hintirati da varijablu i mora deklarirati kao int, a ne unsigned int, ali to naravno nije razlog da sirim krive informacije o tipu unsigned int Embarassed Od sad vise pazim Exclamation

Kolega nema na cemu! Embarassed Smile

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum