Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Spectre Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 17:44 pon, 5. 2. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="stinkfist"]pa mozda to sto si stavio da je j unsigned tj pozitivan broj a onda u for-u stavis da je uvjet izvrsavanja sve dok je j veci od nule tj pozitivan a to je naravno, uvijek[/quote]
Hmm... dakle ako imam unsigned j, koji je j=0, i oduzmem 1, on će postati 1? Odnosno, error će mi se javiti... da, da... od sada koristim samo normalan int, ne treba mi unsigned, pa makar me to koštalo 1 bit memorije :oops:
Edit: @mdoko: ok, hvala, shvaćam sve sad (znao sam i prije, ali nisam pazio! :x )
stinkfist (napisa): | pa mozda to sto si stavio da je j unsigned tj pozitivan broj a onda u for-u stavis da je uvjet izvrsavanja sve dok je j veci od nule tj pozitivan a to je naravno, uvijek |
Hmm... dakle ako imam unsigned j, koji je j=0, i oduzmem 1, on će postati 1? Odnosno, error će mi se javiti... da, da... od sada koristim samo normalan int, ne treba mi unsigned, pa makar me to koštalo 1 bit memorije
Edit: @mdoko: ok, hvala, shvaćam sve sad (znao sam i prije, ali nisam pazio! )
_________________ Cry havoc, and let loose the dogs of war!
|
|
[Vrh] |
|
stinkfist Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 17:50 pon, 5. 2. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="Spectre"]
Hmm... dakle ako imam unsigned j, koji je j=0, i oduzmem 1, on će postati 1?
[/quote]
Ne, nego ce postati maksimalni [tt]unsigned int[/tt].
[quote]
Odnosno, error će mi se javiti...
[/quote]
To samo po sebi ne izaziva error, ali baratanje s tim moze dovesti do ozbiljnih problema.
[quote]od sada koristim samo normalan int, ne treba mi unsigned, pa makar me to koštalo 1 bit memorije[/quote]
Ovaj... [tt]int[/tt] i [tt]unsigned int[/tt] zauzimaju jednaku kolicinu memorije. :!:
Spectre (napisa): |
Hmm... dakle ako imam unsigned j, koji je j=0, i oduzmem 1, on će postati 1?
|
Ne, nego ce postati maksimalni unsigned int.
Citat: |
Odnosno, error će mi se javiti...
|
To samo po sebi ne izaziva error, ali baratanje s tim moze dovesti do ozbiljnih problema.
Citat: | od sada koristim samo normalan int, ne treba mi unsigned, pa makar me to koštalo 1 bit memorije |
Ovaj... int i unsigned int zauzimaju jednaku kolicinu memorije.
_________________ Extraordinary claims require extraordinary evidence. – Carl Sagan
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Spectre Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 18:05 pon, 5. 2. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="mdoko"][quote]od sada koristim samo normalan int, ne treba mi unsigned, pa makar me to koštalo 1 bit memorije[/quote]
Ovaj... [tt]int[/tt] i [tt]unsigned int[/tt] zauzimaju jednaku kolicinu memorije. :!:[/quote]
Hmm, na vježbama je rečeno da unsigned int troši manje memorije (ili nečeg drugog :? ) jer se oslobađa mjesto predznaka. :roll: /sigh... zašto postam na forumu, a baš sam bio veseo nakon kolokvija, sad mi je na kraju pola krivo... recimo. :cry:
mdoko (napisa): | Citat: | od sada koristim samo normalan int, ne treba mi unsigned, pa makar me to koštalo 1 bit memorije |
Ovaj... int i unsigned int zauzimaju jednaku kolicinu memorije. |
Hmm, na vježbama je rečeno da unsigned int troši manje memorije (ili nečeg drugog ) jer se oslobađa mjesto predznaka. /sigh... zašto postam na forumu, a baš sam bio veseo nakon kolokvija, sad mi je na kraju pola krivo... recimo.
_________________ Cry havoc, and let loose the dogs of war!
|
|
[Vrh] |
|
sunny Forumaš(ica)
|
Postano: 18:13 pon, 5. 2. 2007 Naslov: |
|
|
ne zelim siriti krive informacije, ali mislim da int i unsigned int zauzimaju isto memorije, samo je razlika sto int ima opseg od (npr.) -127 do 128 (bubam brojeve),a unsigned int 1 do 256. Kuzis? Zauzimaju jednaku kolicinu memorije, samo sto unsigned nema negativnih brojeva, nego ima pozitivnih oniliko kolikom int ima pozitivnih i negativnih.
Hmm... ma valjda kuzite sto hocu reci.
ne zelim siriti krive informacije, ali mislim da int i unsigned int zauzimaju isto memorije, samo je razlika sto int ima opseg od (npr.) -127 do 128 (bubam brojeve),a unsigned int 1 do 256. Kuzis? Zauzimaju jednaku kolicinu memorije, samo sto unsigned nema negativnih brojeva, nego ima pozitivnih oniliko kolikom int ima pozitivnih i negativnih.
Hmm... ma valjda kuzite sto hocu reci.
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
teja Forumaš(ica)