Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
Patrick Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
neecks Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
c2h5oh Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 8:17 pon, 8. 1. 2007 Naslov: |
|
|
btw. ajde buduci da je situacija kaoticna sta nebi bilo bolje gledati koju strucnu spremu imas nakon cijelokupne farse oko zavrsavanja fakulteta na normalni nacin 4+2 tj, 3+2??
jer koliko je meni poznato zavrsenih 4 godine (dakle dipl. ing. matematike ima VSS (visoku strucnu spremu)), nakon zavrsenih 3 godine (bakalar (neznam napisati tocno :)) ima takodjer VSS).
nakon onih 2 godine kad postanes magistar znanosti imas MR (ispred svog imena dakle magistar), isto tako dobijes kad zavrsis 2 godine po bolonji.
koliko je meni poznato (deja vu??) trenutna situacija je takva, hoce li se ona mjenjati nitko nezna.
btw. ajde buduci da je situacija kaoticna sta nebi bilo bolje gledati koju strucnu spremu imas nakon cijelokupne farse oko zavrsavanja fakulteta na normalni nacin 4+2 tj, 3+2??
jer koliko je meni poznato zavrsenih 4 godine (dakle dipl. ing. matematike ima VSS (visoku strucnu spremu)), nakon zavrsenih 3 godine (bakalar (neznam napisati tocno ) ima takodjer VSS).
nakon onih 2 godine kad postanes magistar znanosti imas MR (ispred svog imena dakle magistar), isto tako dobijes kad zavrsis 2 godine po bolonji.
koliko je meni poznato (deja vu??) trenutna situacija je takva, hoce li se ona mjenjati nitko nezna.
_________________ -----------------------------------------------------------------
I just wanna feel adrenaline rushing through my body.
Life isn't just a straight white line!!!
-----------------------------------------------------------------
|
|
[Vrh] |
|
Mr.Doe Forumaš(ica)

|
Postano: 8:30 pon, 8. 1. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="c2h5oh"]
[/quote]
Ovo naprosto nije tocno! Nakon dvije godine dobivas titulu magistra struke, koje btw. nema nikakve veze sa magistrom znanosti.
No,tocno je da ce bolonjci imati mr. ispred svog imena , dok magistri znanosti imaju mr.sc.
Ako vec kolega zeli napisati svoju titulu onda bi bilo adekvatno MsC (sto znaci Master of Science ,koji takoder nema veze sa hrvatskim nazivom magistar znanosti).
c2h5oh (napisa): |
|
Ovo naprosto nije tocno! Nakon dvije godine dobivas titulu magistra struke, koje btw. nema nikakve veze sa magistrom znanosti.
No,tocno je da ce bolonjci imati mr. ispred svog imena , dok magistri znanosti imaju mr.sc.
Ako vec kolega zeli napisati svoju titulu onda bi bilo adekvatno MsC (sto znaci Master of Science ,koji takoder nema veze sa hrvatskim nazivom magistar znanosti).
|
|
[Vrh] |
|
c2h5oh Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 12:45 pon, 8. 1. 2007 Naslov: |
|
|
kuzim ja to, razumljivo je da ste vi nakon 2 godine mr.sc a ostali(bolonjci) mr
samo povlacim paralelu izmedju strucnih sprema, jer trenutno je to jedino sta se kod nas gleda
u svijetu kao sto je netko vec rekao je bitno kaj znas a ne kaj si zavrsio.
kuzim ja to, razumljivo je da ste vi nakon 2 godine mr.sc a ostali(bolonjci) mr
samo povlacim paralelu izmedju strucnih sprema, jer trenutno je to jedino sta se kod nas gleda
u svijetu kao sto je netko vec rekao je bitno kaj znas a ne kaj si zavrsio.
_________________ -----------------------------------------------------------------
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 0:27 uto, 9. 1. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="Mr.Doe"]No,tocno je da ce bolonjci imati mr. ispred svog imena , dok magistri znanosti imaju mr.sc.[/quote]
Nije tocno, imat ce je [b]iza[/b] imena. [url=http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2004/2025.htm]Klik[/url], clanak 24 (4).
Mr.Doe (napisa): | No,tocno je da ce bolonjci imati mr. ispred svog imena , dok magistri znanosti imaju mr.sc. |
Nije tocno, imat ce je iza imena. Klik, clanak 24 (4).
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
c2h5oh Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 9:23 uto, 9. 1. 2007 Naslov: |
|
|
krcko cjepidlacis xD
krcko cjepidlacis xD
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
neecks Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
mali_zeleni Forumaš(ica)

|
Postano: 12:53 sri, 7. 2. 2007 Naslov: SAD |
|
|
Što se tiće SAD-a, naime, mislim da će tamo biti malo problema našeg dipl. ing profurati pod msc. Čisto zato jer su njihova sveučilišta (afaik) ustrojena tako da ti studiranje od 2 godine donosi associate's degree, studiranje od 3-4 godine ti nosi bakalarski degree a studiranje od 4-6 godina ti nosi md. Dakle, po tome te poslodavac može bez problema strpati u koš s bakalarima.
No, vjerojatno uz malo pojašnjenja neće biti problema.
;)
Što se tiće SAD-a, naime, mislim da će tamo biti malo problema našeg dipl. ing profurati pod msc. Čisto zato jer su njihova sveučilišta (afaik) ustrojena tako da ti studiranje od 2 godine donosi associate's degree, studiranje od 3-4 godine ti nosi bakalarski degree a studiranje od 4-6 godina ti nosi md. Dakle, po tome te poslodavac može bez problema strpati u koš s bakalarima.
No, vjerojatno uz malo pojašnjenja neće biti problema.
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 14:27 sri, 7. 2. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="neecks"]znaci kako je i goranm savjetovao.
pa cu ja napisati: Ime Prezime, MSc (with a degree) in Computer Science
pa sto bude! i fino po clanku 24 MSc iza imena - da bude kompatibilno s hrvatskim zakonom :mig:[/quote]
Ovo (with a degree) je opcionalno. :)
Možeš pisati ili MSc in Computer Science ili MSc with a degree in Computer Science
Nedavno sam tražio neke hrvatske profesore u dijaspori, pa sam naišao na link http://www.croatianhistory.net/mat/cromath.html pa onda dalje na link [url=http://www.math.uh.edu/~canic/bio.html]prof. Sunčice Canić[/url], a ona je u CV napisala
University of Zagreb, Croatia, BA, 1984
University of Zagreb, Croatia, MA, 1986
State University of New York at Stony Brook, PhD, 1992
Također, [url=http://www.hss.caltech.edu/%7Ecvitanic/cvCvitanic.pdf]prof. Jakša Cvitanić[/url] je napisao
July 1985, B.S. in Mathematics, University of Zagreb, Croatia
June 1988, M.S. in Mathematics, University of Zagreb, Croatia
Tako da je možda ipak ispravnije pisati BA ili B.S. ili BSc. :)
neecks (napisa): | znaci kako je i goranm savjetovao.
pa cu ja napisati: Ime Prezime, MSc (with a degree) in Computer Science
pa sto bude! i fino po clanku 24 MSc iza imena - da bude kompatibilno s hrvatskim zakonom  |
Ovo (with a degree) je opcionalno.
Možeš pisati ili MSc in Computer Science ili MSc with a degree in Computer Science
Nedavno sam tražio neke hrvatske profesore u dijaspori, pa sam naišao na link http://www.croatianhistory.net/mat/cromath.html pa onda dalje na link prof. Sunčice Canić, a ona je u CV napisala
University of Zagreb, Croatia, BA, 1984
University of Zagreb, Croatia, MA, 1986
State University of New York at Stony Brook, PhD, 1992
Također, prof. Jakša Cvitanić je napisao
July 1985, B.S. in Mathematics, University of Zagreb, Croatia
June 1988, M.S. in Mathematics, University of Zagreb, Croatia
Tako da je možda ipak ispravnije pisati BA ili B.S. ili BSc.
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
Mr.Doe Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 0:11 čet, 8. 2. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="goranm"]Tako da je možda ipak ispravnije pisati BA ili B.S. ili BSc. :)[/quote]
Prije su svi prevodili dipl.inz.->BSc, mr.sc.->MSc, dr.sc.->PhD i nitko nije rogoborio da ih se trpa u isti kos s tamo nekim amerima koji su postali bakalari nakon 3 godine. Bolonjski sistem je dijelom i nastao zato da se ispravi ta "nepravda", ali mislim da je veci problem od titula to sto se Sveuciliste u Zagrebu globalno ne dozivljava bas jako ozbiljnim. Na srecu, obicno se vani na ta pitanja gleda manje formalno nego kod nas i stvarno je vaznije sto covjek zna nego koju titulu ima.
goranm (napisa): | Tako da je možda ipak ispravnije pisati BA ili B.S. ili BSc.  |
Prije su svi prevodili dipl.inz.→BSc, mr.sc.→MSc, dr.sc.→PhD i nitko nije rogoborio da ih se trpa u isti kos s tamo nekim amerima koji su postali bakalari nakon 3 godine. Bolonjski sistem je dijelom i nastao zato da se ispravi ta "nepravda", ali mislim da je veci problem od titula to sto se Sveuciliste u Zagrebu globalno ne dozivljava bas jako ozbiljnim. Na srecu, obicno se vani na ta pitanja gleda manje formalno nego kod nas i stvarno je vaznije sto covjek zna nego koju titulu ima.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 16:12 čet, 8. 2. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="goranm"][quote="krcko"]ali mislim da je veci problem od titula to sto se Sveuciliste u Zagrebu globalno ne dozivljava bas jako ozbiljnim[/quote]
Da li možeš to objasniti u manje od 7 rečenica ili bar neki primjer navesti? :)[/quote]
Nema nas na popisu [url=http://www.topuniversities.com/worlduniversityrankings/2006/tables/top_200/]THES - QS World University Rankings 2006 - Top 200 Universities[/url]. :( Dapace, nema nas niti [url=http://www.topuniversities.com/worlduniversityrankings/2006/tables/201_520/]do 520. mjesta[/url] (Sveuciliste u Ljubljani, na primjer, se nalazi na tom popisu). :cry:
goranm (napisa): | krcko (napisa): | ali mislim da je veci problem od titula to sto se Sveuciliste u Zagrebu globalno ne dozivljava bas jako ozbiljnim |
Da li možeš to objasniti u manje od 7 rečenica ili bar neki primjer navesti?  |
Nema nas na popisu THES - QS World University Rankings 2006 - Top 200 Universities. Dapace, nema nas niti do 520. mjesta (Sveuciliste u Ljubljani, na primjer, se nalazi na tom popisu).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
neecks Forumaš(ica)

|
|