Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Usmeni kod doc. Tomislava Šikića
WWW:
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Matematička analiza 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
beba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 10 - 2

PostPostano: 22:18 sri, 17. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

jel moze neko rec kako prof.Sikic ispituje na ma1 i koja su najcesca pitanja molim vas,hvala?
jel moze neko rec kako prof.Sikic ispituje na ma1 i koja su najcesca pitanja molim vas,hvala?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
34 = 91 - 57

PostPostano: 23:20 sri, 17. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

sumljam da će ti netko moć puno pomoć jer nama je analizu predavao prof hrvoje šikić, a ne njegov brat koji vama predaja. možda netko od starijih generacija?
sumljam da će ti netko moć puno pomoć jer nama je analizu predavao prof hrvoje šikić, a ne njegov brat koji vama predaja. možda netko od starijih generacija?

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 23:31 sri, 17. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Prije 10ak godina je ispitivao jako pitomo: osnovne definicije (infimum/supremum) i teoremi. 8) Naglasak je bio na razumijevanju gradiva. :)

Iz ocitih razloga, ovaj senilni asistent se ne sjeca detalja... :djed: ;)
Prije 10ak godina je ispitivao jako pitomo: osnovne definicije (infimum/supremum) i teoremi. Cool Naglasak je bio na razumijevanju gradiva. Smile

Iz ocitih razloga, ovaj senilni asistent se ne sjeca detalja... Sjecam se ja, bilo je to cetr'est pete... Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 23:33 sri, 17. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

tak sam i ja čula da pita osnovno al da to onda stvarno moraš znat savršeno jer ak mu ne znaš najtrivijalne stvari neće te dalje ni pitat pa ti neće pomoć 1001 teorem koji si savršeno naučio ako ne znaš definirat npr supremum
tak sam i ja čula da pita osnovno al da to onda stvarno moraš znat savršeno jer ak mu ne znaš najtrivijalne stvari neće te dalje ni pitat pa ti neće pomoć 1001 teorem koji si savršeno naučio ako ne znaš definirat npr supremum

hermione
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 23:48 sri, 17. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Prije 10ak godina je ispitivao jako pitomo: osnovne definicije (infimum/supremum) i teoremi. 8) Naglasak je bio na razumijevanju gradiva. :)

Iz ocitih razloga, ovaj senilni asistent se ne sjeca detalja... :djed: ;)[/quote]

Istina. Prof. T.Sikic ispituje primjere preko kojih provjera gradivo... U magli se sjecam (ipak je to bilo davno) da me pitao nesto oko infimuma i supremuma, te neki teorem sto se nalazi u MA1 by Kurepa u dodatku...
vsego (napisa):
Prije 10ak godina je ispitivao jako pitomo: osnovne definicije (infimum/supremum) i teoremi. Cool Naglasak je bio na razumijevanju gradiva. Smile

Iz ocitih razloga, ovaj senilni asistent se ne sjeca detalja... Sjecam se ja, bilo je to cetr'est pete... Wink

Istina. Prof. T.Sikic ispituje primjere preko kojih provjera gradivo... U magli se sjecam (ipak je to bilo davno) da me pitao nesto oko infimuma i supremuma, te neki teorem sto se nalazi u MA1 by Kurepa u dodatku...

U tijelu nema pravih ideala
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
beba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 10 - 2

PostPostano: 18:29 uto, 6. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

jel tko zna mozda kada ce pocet usmeni?
jel tko zna mozda kada ce pocet usmeni?

[Vrh]
Nori
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 34 - 12

PostPostano: 12:52 pet, 16. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo provog izvještaja o usmenom kod T.Šikića....
Dakle,iako smo se svi tresli prije početka,usmeni je stvarno bio ok,nije bio težak....
prvo se piše pismeni dio i na njemu se provjerava osnovno znanje,tj.osnovne definicije,samo iskazi+jedan kao teži dokaz jer smo mi bili njabolja grupa
1.zad
a)definirati supremum
b)limes niza
c)limes funkcije
d)Cauchy-jeva definicija neprekidnosti
2.zad
Nacrtati slike tg i arctg(na istom grafu)-tu treba paziti da pravca y=x ne siječe graf,već ga samo dira u 0
3.zad
Dokazati da ako je f neprekidna na segmentu,da f poprima vrijednosti M i m
zatim usmeni dio:
Traje 10-15 minuta, s njim s sam u sobi, pišeš po ploči,pita te 3-4 pitanja
Pitanja koja sam čula:
1.definirati derivaciju funkcije
2.dokazi BWT-tm za neprekidnost na segmentu
3.dokaz Arhimedovog aksioma
4.dokaz da je sinx neprekidna
5.iz čega slijedi da su i ostale trigonometrijske funkcije neprekidne
6.dokaz da svaki niz ima monoton podniz
7.dokaz Cantorov tm (potpunost)
...dalje ne znam jer sam bila među prvima....ocjene su stvarno jako dobre...moraju se znati sve definicije i teoremi, a ostalo:npr ja uopće nisam učila dokaze kod neprekidnosti, ali sam znala dokaze do toga, i dobila sam 4(dakle gleda i kolokvije, oni su podjednako važni kao i usmeni)...ostali mislim da je većina 5 dobila, 1 cura 3,...i to je to:)
Aaaaaaaaa,koje olakšanje nakon što se rješiš linerane i analize :lol: :lol:
Evo provog izvještaja o usmenom kod T.Šikića....
Dakle,iako smo se svi tresli prije početka,usmeni je stvarno bio ok,nije bio težak....
prvo se piše pismeni dio i na njemu se provjerava osnovno znanje,tj.osnovne definicije,samo iskazi+jedan kao teži dokaz jer smo mi bili njabolja grupa
1.zad
a)definirati supremum
b)limes niza
c)limes funkcije
d)Cauchy-jeva definicija neprekidnosti
2.zad
Nacrtati slike tg i arctg(na istom grafu)-tu treba paziti da pravca y=x ne siječe graf,već ga samo dira u 0
3.zad
Dokazati da ako je f neprekidna na segmentu,da f poprima vrijednosti M i m
zatim usmeni dio:
Traje 10-15 minuta, s njim s sam u sobi, pišeš po ploči,pita te 3-4 pitanja
Pitanja koja sam čula:
1.definirati derivaciju funkcije
2.dokazi BWT-tm za neprekidnost na segmentu
3.dokaz Arhimedovog aksioma
4.dokaz da je sinx neprekidna
5.iz čega slijedi da su i ostale trigonometrijske funkcije neprekidne
6.dokaz da svaki niz ima monoton podniz
7.dokaz Cantorov tm (potpunost)
...dalje ne znam jer sam bila među prvima....ocjene su stvarno jako dobre...moraju se znati sve definicije i teoremi, a ostalo:npr ja uopće nisam učila dokaze kod neprekidnosti, ali sam znala dokaze do toga, i dobila sam 4(dakle gleda i kolokvije, oni su podjednako važni kao i usmeni)...ostali mislim da je većina 5 dobila, 1 cura 3,...i to je to:)
Aaaaaaaaa,koje olakšanje nakon što se rješiš linerane i analize Laughing Laughing

[Vrh]
Luuka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
188 = 301 - 113

PostPostano: 14:21 pet, 16. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ovako ljudi: nema straha!!!

Šikić je super na usmenom,samo pazite da ne zablokirate i da ne fulate neku fju ili neku osnovnu definiciju (npr neprekidnost ili limes). Kao što je rekla Nori, gleda i usmeni i kolokvije pa stvaaaarno nije problem. Ja sam zablokiro totalno i reko mi je da mi usmeni nije baš nešto, negdje oko trojke, al imam super kolokvije i da je to tri. Ja sam naravno prihvatio.......nemojte se bojat jer je lik stvarno ok i pomogne ti ako vidi da kužiš al si zapeo.

Sretno svima!!!!

p.s. obratite pažnju na neprekidnost...na otvorenom intervalu i na segmentu. To dosta pita, a ja baš to i nisam učio.... :oops:
Ovako ljudi: nema straha!!!

Šikić je super na usmenom,samo pazite da ne zablokirate i da ne fulate neku fju ili neku osnovnu definiciju (npr neprekidnost ili limes). Kao što je rekla Nori, gleda i usmeni i kolokvije pa stvaaaarno nije problem. Ja sam zablokiro totalno i reko mi je da mi usmeni nije baš nešto, negdje oko trojke, al imam super kolokvije i da je to tri. Ja sam naravno prihvatio.......nemojte se bojat jer je lik stvarno ok i pomogne ti ako vidi da kužiš al si zapeo.

Sretno svima!!!!

p.s. obratite pažnju na neprekidnost...na otvorenom intervalu i na segmentu. To dosta pita, a ja baš to i nisam učio.... Embarassed

Fisher
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 5

PostPostano: 15:16 pet, 16. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

onda jel pita derivacije? prijatelj mi je rekao da ih uopće ne pita, a vi ih tu spominjete..
i jel pita one primjere iz skripte koje mi baš i nismo pretjerano radili na predavanjima?
onda jel pita derivacije? prijatelj mi je rekao da ih uopće ne pita, a vi ih tu spominjete..
i jel pita one primjere iz skripte koje mi baš i nismo pretjerano radili na predavanjima?

[Vrh]
Luuka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

188 = 301 - 113

PostPostano: 15:34 pet, 16. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pitao je samo formalnu definiciju derivacije....ništa više, i to jednu osobu....bar prije nego kaj sam ja došao na red.
Pitao je samo formalnu definiciju derivacije....ništa više, i to jednu osobu....bar prije nego kaj sam ja došao na red.

the maja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

31 = 34 - 3

PostPostano: 17:08 pet, 16. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

jel bi mi mogao netko objasniti neprekidnost eksponencijalne funkcije.... stvarno je ne mogu skužiti nikako, otkuda ono max, fn(max).... :?
i da, jel pitao puno eksponencijalne funkcije?
jel bi mi mogao netko objasniti neprekidnost eksponencijalne funkcije.... stvarno je ne mogu skužiti nikako, otkuda ono max, fn(max).... Confused
i da, jel pitao puno eksponencijalne funkcije?

[Vrh]
Luuka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

188 = 301 - 113

PostPostano: 17:39 pet, 16. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pitao je (i to samo jednu curu) ideju dokaza neprekidnosti exponencijalne fje. A ta ideja se sastojala od : 'Uzmemo neki epsilon i za njega nađemo odgovarajući delta takav da je |x-c|<delta povlači |f(x)-f(c)|<epsilon.' I to je bilo to. Dakle, to ne moraš znat dokazat....bar se nadam....do sad nije pitao dokaz....posveti više pažnje Bolzan W teoremu. I onim teoremima o neprekidnosti i vezi neprekidnosti i inverzne fje.....
Pitao je (i to samo jednu curu) ideju dokaza neprekidnosti exponencijalne fje. A ta ideja se sastojala od : 'Uzmemo neki epsilon i za njega nađemo odgovarajući delta takav da je |x-c|<delta povlači |f(x)-f(c)|<epsilon.' I to je bilo to. Dakle, to ne moraš znat dokazat....bar se nadam....do sad nije pitao dokaz....posveti više pažnje Bolzan W teoremu. I onim teoremima o neprekidnosti i vezi neprekidnosti i inverzne fje.....

crnka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 1

PostPostano: 19:29 pet, 16. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mene zanima onaj primjer: Dokažimo da je funkcija f(x)=x^2 neprekidna u svakoj točki. Uzme se neki epsilon i kako se iz toga dobije delta? Tu ispadne da je delta=min{modul(c)/2,epsilon*modul(c)/2}... Otkud to??
hvala :lol: :lol: :lol: :lol:
Mene zanima onaj primjer: Dokažimo da je funkcija f(x)=x^2 neprekidna u svakoj točki. Uzme se neki epsilon i kako se iz toga dobije delta? Tu ispadne da je delta=min{modul(c)/2,epsilon*modul(c)/2}... Otkud to??
hvala Laughing Laughing Laughing Laughing

[Vrh]
zavod za analizu
Forumaš s poteškoćama u pisanju
Forumaš s poteškoćama u pisanju

119 = 142 - 23

PostPostano: 20:17 pet, 16. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="crnka"]Mene zanima onaj primjer: Dokažimo da je funkcija f(x)=x^2 neprekidna u svakoj točki. Uzme se neki epsilon i kako se iz toga dobije delta? Tu ispadne da je delta=min{modul(c)/2,epsilon*modul(c)/2}... Otkud to??
hvala :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote]

To se nauči napamet.
crnka (napisa):

To se nauči napamet.

speedy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 3 - 0

PostPostano: 20:33 pet, 16. 2. 2007    Naslov: ... Citirajte i odgovorite

[quote="zavod za analizu"][quote="crnka"]Mene zanima onaj primjer: Dokažimo da je funkcija f(x)=x^2 neprekidna u svakoj točki. Uzme se neki epsilon i kako se iz toga dobije delta? Tu ispadne da je delta=min{modul(c)/2,epsilon*modul(c)/2}... Otkud to??

To se nauči napamet.[/quote]

zavod za analizu [color=indigo]RULES[/color]

:skakavci:
zavod za analizu (napisa):
crnka (napisa):

To se nauči napamet.

zavod za analizu RULES

Mi skacemo, cijeli dan i noc...

[Vrh]
marta
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

14 = 17 - 3

PostPostano: 20:49 pet, 16. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="zavod za analizu"]To se nauči napamet.[/quote]

:shock: jel to neka šala? ..domišljato..vrlo.. :lol:
To se nauči napamet.

Shocked jel to neka šala? ..domišljato..vrlo.. Laughing

[Vrh]
arya
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
49 = 109 - 60

PostPostano: 21:36 pet, 16. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="zavod za analizu"][quote="crnka"]Mene zanima onaj primjer: Dokažimo da je funkcija f(x)=x^2 neprekidna u svakoj točki. Uzme se neki epsilon i kako se iz toga dobije delta? Tu ispadne da je delta=min{modul(c)/2,epsilon*modul(c)/2}... Otkud to??

To se nauči napamet.[/quote]

:lol2:

@crnka: inače, delta=min{modul(c)/2,(2*epsilon)/(5*modul(c))}, a ne delta=min{modul(c)/2,epsilon*modul(c)/2}... tek tako, samo usput primijetih :)
crnka (napisa):

To se nauči napamet.

Jako smijesno...

@crnka: inače, delta=min{modul(c)/2,(2*epsilon)/(5*modul(c))}, a ne delta=min{modul(c)/2,epsilon*modul(c)/2}... tek tako, samo usput primijetih Smile

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
alen
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

132 = 230 - 98

PostPostano: 21:43 pet, 16. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Sjetite se da je f(x)=x, f:R->R neprekidna i da vrijedi da je umnožak 2 neprekidne funkcije opet neprekidna funkcija. Znači (f*f)(x)=f(x) * f(x)= x^2 je neprekidna.
Sjetite se da je f(x)=x, f:R->R neprekidna i da vrijedi da je umnožak 2 neprekidne funkcije opet neprekidna funkcija. Znači (f*f)(x)=f(x) * f(x)= x^2 je neprekidna.

crnka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 1

PostPostano: 23:51 ned, 18. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Znam da svi vjerojatno spavaju, al za svaki slučaj... Ako je netko budan, bila bi mu jako zahvalna da mi objasni nešto u vezi drugog dijela dokaza:
Svaki niz an u N ima monoton podniz.

Ok, znači Am ima maksimum. I neka je b1=maxA1. I sad piše ovako 'među onim k iz N za koje ak=b1 uzmimo najmanji i označimo ga s p1...'
A šta ako nijedan ak nije jednak b1?

Vjerojatno je jednostavno, al ne kužim kak onda možemo dobit monoton niz...
:cry:

puno puno hvala onome tko bi mi htio ovo objasnit :lol: :lol:
Znam da svi vjerojatno spavaju, al za svaki slučaj... Ako je netko budan, bila bi mu jako zahvalna da mi objasni nešto u vezi drugog dijela dokaza:

Ok, znači Am ima maksimum. I neka je b1=maxA1. I sad piše ovako 'među onim k iz N za koje ak=b1 uzmimo najmanji i označimo ga s p1...'

Crying or Very sad

puno puno hvala onome tko bi mi htio ovo objasnit Laughing Laughing

[Vrh]
The Economist
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

11 = 16 - 5

PostPostano: 23:14 pon, 19. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="crnka"]Znam da svi vjerojatno spavaju, al za svaki slučaj... Ako je netko budan, bila bi mu jako zahvalna da mi objasni nešto u vezi drugog dijela dokaza:

:cry:

puno puno hvala onome tko bi mi htio ovo objasnit :lol: :lol:[/quote]

pa ako je b1 max od A1, onda je on nuzno u skupu A1. ovo samo zeli reci da od svih elemenata iz A1 koji poprimaju tu max. vrijednost, uzmes onog sa najmanjim indeksom (najljevijeg), amo rec nek je to od a5 i onda opet od njega gledas niz A5, trazis njegov maksimum, te uzimas najljevijeg od njega...
crnka (napisa):

Crying or Very sad

puno puno hvala onome tko bi mi htio ovo objasnit Laughing Laughing

pa ako je b1 max od A1, onda je on nuzno u skupu A1. ovo samo zeli reci da od svih elemenata iz A1 koji poprimaju tu max. vrijednost, uzmes onog sa najmanjim indeksom (najljevijeg), amo rec nek je to od a5 i onda opet od njega gledas niz A5, trazis njegov maksimum, te uzimas najljevijeg od njega...

Lots of people believe that women have some kind of genetic fault that keeps them from understanding science. Fact is: there is no genetic fault, but it's still harder, because they have to work against everybody's expectation that they won't make it anyway.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Matematička analiza 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum