Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Uvjet i izborni kolegiji
Idite na Prethodno  1, 2
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
dea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 0 - 0

PostPostano: 18:33 sri, 25. 5. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

sorry onda na netočnoj informaciji..
opet se onda nekaj mijenjalo ili ja nesto pomijesah :?
u svakom slucaju-dobra vijest! :D
sorry onda na netočnoj informaciji..
opet se onda nekaj mijenjalo ili ja nesto pomijesah Confused
u svakom slucaju-dobra vijest! Very Happy

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
petrich
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
18 = 20 - 2

PostPostano: 10:20 sub, 14. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

zanima me kakva je situacija ove 2006/2007 godine?
jer kolko vidim to su svake godine neka nova pravila.. :roll:
zanima me kakva je situacija ove 2006/2007 godine?
jer kolko vidim to su svake godine neka nova pravila.. Rolling Eyes

Lara
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 8 - 3

PostPostano: 21:44 ned, 4. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo da osvjezim malo temu...
Onda, kako je 2006./2007. godine? Bila sam uvjerena da se za uvjet preko izbornih moze skupiti samo onoliko bodova koliki je uvjet da ih se upise. No, po ovom se cini da bi moglo ne bit tako...
Bilo bi lijepo da ipak ne moramo paziti sto polazemo :) Jel se netko raspitao?
Onda, kako je 2006./2007. godine? Bila sam uvjerena da se za uvjet preko izbornih moze skupiti samo onoliko bodova koliki je uvjet da ih se upise. No, po ovom se cini da bi moglo ne bit tako...
Bilo bi lijepo da ipak ne moramo paziti sto polazemo Smile Jel se netko raspitao?

[Vrh]
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
218 = 249 - 31

PostPostano: 22:49 ned, 4. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Lara"]Evo da osvjezim malo temu...
Bilo bi lijepo da ipak ne moramo paziti sto polazemo :) Jel se netko raspitao?[/quote]
[quote="www.math.hr"]
UPIS U 4. GODINU STUDIJA (dipl. inženjer matematike, stari program za profesorske profile):

Položeni ispiti iz svih kolegija upisanih u 1. i 2. godini studija (osim izbornih društveno - humanističkih kolegija) i [b]postignuto barem 50 bodova iz položenih ispita iz [color=red]obaveznih i izbornih matematičkih i računarskih kolegija (i pedagoško – psihološko - didaktičkih kolegija za profesorske profile, ekonomskih kolegija za usmjerenje dipl. ing. matematike – Financijska i poslovna matematika, te izbornih kolegija iz fizike za usmjerenje dipl. ing. matematike – Primijenjena matematika)[/color] s 3. godine studija. [/b][/quote]

Kako ne pišu nikakva ograničenja na bodove izbornih kolegija, moglo bi se pretpostaviti da ih niti nema.
Lara (napisa):
Bilo bi lijepo da ipak ne moramo paziti sto polazemo Smile Jel se netko raspitao?

www.math.hr (napisa):

UPIS U 4. GODINU STUDIJA (dipl. inženjer matematike, stari program za profesorske profile):

Položeni ispiti iz svih kolegija upisanih u 1. i 2. godini studija (osim izbornih društveno - humanističkih kolegija) i postignuto barem 50 bodova iz položenih ispita iz obaveznih i izbornih matematičkih i računarskih kolegija (i pedagoško – psihološko - didaktičkih kolegija za profesorske profile, ekonomskih kolegija za usmjerenje dipl. ing. matematike – Financijska i poslovna matematika, te izbornih kolegija iz fizike za usmjerenje dipl. ing. matematike – Primijenjena matematika) s 3. godine studija.

Kako ne pišu nikakva ograničenja na bodove izbornih kolegija, moglo bi se pretpostaviti da ih niti nema.

petrich
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

18 = 20 - 2

PostPostano: 10:24 sub, 24. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Zanima me, vezano uz izborne predmete, slijedece: na trecoj god moram upisati 18bodova, a na 4. 24boda. E sad, ja sam ove godine na trecoj upisala 42 boda izbornih. Pa me zanima, ako polozim sve izborne koje sam upisala na trecoj, jel moram onda upisivat i polagat izborne na cetvrtoj, tj. da li mi se ti izborni viska kaj ih polozim na trecoj 'prebacuju' za cetvrtu god? :?
Ako ne, ima li smisla da ne skupim potpise iz nekih izbornih na ovoj god, pa ih ponistim i ponovo upisem kad upisujem cetvrtu god?
Zanima me, vezano uz izborne predmete, slijedece: na trecoj god moram upisati 18bodova, a na 4. 24boda. E sad, ja sam ove godine na trecoj upisala 42 boda izbornih. Pa me zanima, ako polozim sve izborne koje sam upisala na trecoj, jel moram onda upisivat i polagat izborne na cetvrtoj, tj. da li mi se ti izborni viska kaj ih polozim na trecoj 'prebacuju' za cetvrtu god? Confused
Ako ne, ima li smisla da ne skupim potpise iz nekih izbornih na ovoj god, pa ih ponistim i ponovo upisem kad upisujem cetvrtu god?

Mr.Doe
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 50 - 30

PostPostano: 11:35 sub, 24. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="petrich"]Zanima me, vezano uz izborne predmete, slijedece: na trecoj god moram upisati 18bodova, a na 4. 24boda. E sad, ja sam ove godine na trecoj upisala 42 boda izbornih. Pa me zanima, ako polozim sve izborne koje sam upisala na trecoj, jel moram onda upisivat i polagat izborne na cetvrtoj, tj. da li mi se ti izborni viska kaj ih polozim na trecoj 'prebacuju' za cetvrtu god? :?
[/quote]

Ne (koliko ja znam) :D
petrich (napisa):
Zanima me, vezano uz izborne predmete, slijedece: na trecoj god moram upisati 18bodova, a na 4. 24boda. E sad, ja sam ove godine na trecoj upisala 42 boda izbornih. Pa me zanima, ako polozim sve izborne koje sam upisala na trecoj, jel moram onda upisivat i polagat izborne na cetvrtoj, tj. da li mi se ti izborni viska kaj ih polozim na trecoj 'prebacuju' za cetvrtu god? Confused

Ne (koliko ja znam) Very Happy

[Vrh]
hermione
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma: -

PostPostano: 11:58 sub, 24. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="petrich"]Zanima me, vezano uz izborne predmete, slijedece: na trecoj god moram upisati 18bodova, a na 4. 24boda. E sad, ja sam ove godine na trecoj upisala 42 boda izbornih. Pa me zanima, ako polozim sve izborne koje sam upisala na trecoj, jel moram onda upisivat i polagat izborne na cetvrtoj, tj. da li mi se ti izborni viska kaj ih polozim na trecoj 'prebacuju' za cetvrtu god? :?
Ako ne, ima li smisla da ne skupim potpise iz nekih izbornih na ovoj god, pa ih ponistim i ponovo upisem kad upisujem cetvrtu god?[/quote]

Hm, ja koliko sam cula i shvatila to ide ovako. Ti svake godine [b]moras[/b] upisati minamalnu normu koja vec je. Ispolazes izbornih kolika ti je norma za diplomski. Razmes kaj hocu reci? No, mislim da bi takvo sto znala najbolje ipak Nesi. Ja velim ono sto sam cula od par ljudi....
petrich (napisa):

Hm, ja koliko sam cula i shvatila to ide ovako. Ti svake godine moras upisati minamalnu normu koja vec je. Ispolazes izbornih kolika ti je norma za diplomski. Razmes kaj hocu reci? No, mislim da bi takvo sto znala najbolje ipak Nesi. Ja velim ono sto sam cula od par ljudi....

U tijelu nema pravih ideala
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
petrich
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

18 = 20 - 2

PostPostano: 12:20 sub, 24. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="hermione"]
Razmes kaj hocu reci? [/quote]

Mozda.. :lol: Moze ovako: ja sad ispolazem 42 boda, na iducoj upisaem jos 24, al ne polozim niti jednog jer sam ih vec polozila kolika mi je norma za diplomski.. :-k
hermione (napisa):

Razmes kaj hocu reci?

Mozda.. Laughing Moze ovako: ja sad ispolazem 42 boda, na iducoj upisaem jos 24, al ne polozim niti jednog jer sam ih vec polozila kolika mi je norma za diplomski.. Think

hermione
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

PostPostano: 14:25 sub, 24. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="petrich"][quote="hermione"]
Razmes kaj hocu reci? [/quote]

Mozda.. :lol: Moze ovako: ja sad ispolazem 42 boda, na iducoj upisaem jos 24, al ne polozim niti jednog jer sam ih vec polozila kolika mi je norma za diplomski.. :-k[/quote]
Pa ja sam tako cula.... I dobro racunas :-) E sada, nikada nisam dobila sluzbenu konfirmaciju takvog necega...Ovo je vise rekla-kazala po studentskoj spiki....
petrich (napisa):
hermione (napisa):

Razmes kaj hocu reci?

Mozda.. Laughing Moze ovako: ja sad ispolazem 42 boda, na iducoj upisaem jos 24, al ne polozim niti jednog jer sam ih vec polozila kolika mi je norma za diplomski.. Think

Pa ja sam tako cula.... I dobro racunas Smile E sada, nikada nisam dobila sluzbenu konfirmaciju takvog necega...Ovo je vise rekla-kazala po studentskoj spiki....

U tijelu nema pravih ideala
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

PostPostano: 16:25 sub, 24. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

da me ubijete ne sjecam se jesam li bila u referadi pitati za to ili ne.... mislim da jesam ;-) (dapace, poprilicno sam sigurna da jesam pitala, inace ne bih tako samouvjereno brojala bodove kak mi pase ;-) )
u svakom slucaju, znam da moj index izgleda upravo tako - upisuj sto te zanima, kad dodje raspored, prekrizi sve na sto nemres ici, i probaj skupiti bodove ;-)

mislim da obaveza jest upisati 18 odn 24 (ili malo drugacije, ovisno o smjeru) izbornih
a za diplomski treba brojati bodove.... pise na ploci pored referade broj bodova za diplomski po smjeru i mislim da pise i broj bodova iz izbornih koje treba ispolagati....

ako si ti sve izborne potrebne sa diplomski ispolagala do sad i nemas namjeru ic na apsolventsku godinu (afaik i tad mozes upisivati izborne, opet imam blank space jel to bilo onomad u referadi or what ;-) ) - na upisu pitaj tete u refereadi da ti zbroje bodove (ili jos bolje, cim prije - da ne cekas upis) i ako je to to - mislim da zbilja nema smisla da upisujes izborne bezveze (osim ako te ne zanimaju i zelis da ti budu u indexu) - point: mislim da si niti one ne zele vise administracije negoli je nuzno ;-)

ali mislim da ta shema ne bi upalila ako imas samo upisano kolegija za puno bodova.... ali ako ih imas i polozeno, ne vidim zasto bi te davili sa administracijom i upisivanjem necega sto ni primirisati neces....

zapravo, kad bolje razmislim, mislim da uistinu jest tako - ako imas ispolagano vise, upisujes manje - tj, ako si u trecoj upisala npr za 30 bodova i polozila ih sve, u cetvrtoj upisujes za 12 (ako sam dobro zbrajala, al point je da ako si dala kolegij vise, trebas upisati kolegij manje - ali smijes ih upisati koliko hoces - limit je jedino da ostavis mjesta u indexu za upis narednih godina ;-) makar bili prazni papiri sa stambiljem ;-) )

a sto se moje senilije tice, ne znam kad sam pitala u referadi, ali sto vise razmisljam, poprilicno sam uvjerena da jesam... jedne godine.... vjerojatno prosle.... i 90% sam pitala onu crnokosu tetu kratke kose sa naocalama ;-)
da me ubijete ne sjecam se jesam li bila u referadi pitati za to ili ne.... mislim da jesam Wink (dapace, poprilicno sam sigurna da jesam pitala, inace ne bih tako samouvjereno brojala bodove kak mi pase Wink )
u svakom slucaju, znam da moj index izgleda upravo tako - upisuj sto te zanima, kad dodje raspored, prekrizi sve na sto nemres ici, i probaj skupiti bodove Wink

mislim da obaveza jest upisati 18 odn 24 (ili malo drugacije, ovisno o smjeru) izbornih
a za diplomski treba brojati bodove.... pise na ploci pored referade broj bodova za diplomski po smjeru i mislim da pise i broj bodova iz izbornih koje treba ispolagati....

ako si ti sve izborne potrebne sa diplomski ispolagala do sad i nemas namjeru ic na apsolventsku godinu (afaik i tad mozes upisivati izborne, opet imam blank space jel to bilo onomad u referadi or what Wink ) - na upisu pitaj tete u refereadi da ti zbroje bodove (ili jos bolje, cim prije - da ne cekas upis) i ako je to to - mislim da zbilja nema smisla da upisujes izborne bezveze (osim ako te ne zanimaju i zelis da ti budu u indexu) - point: mislim da si niti one ne zele vise administracije negoli je nuzno Wink

ali mislim da ta shema ne bi upalila ako imas samo upisano kolegija za puno bodova.... ali ako ih imas i polozeno, ne vidim zasto bi te davili sa administracijom i upisivanjem necega sto ni primirisati neces....

zapravo, kad bolje razmislim, mislim da uistinu jest tako - ako imas ispolagano vise, upisujes manje - tj, ako si u trecoj upisala npr za 30 bodova i polozila ih sve, u cetvrtoj upisujes za 12 (ako sam dobro zbrajala, al point je da ako si dala kolegij vise, trebas upisati kolegij manje - ali smijes ih upisati koliko hoces - limit je jedino da ostavis mjesta u indexu za upis narednih godina Wink makar bili prazni papiri sa stambiljem Wink )

a sto se moje senilije tice, ne znam kad sam pitala u referadi, ali sto vise razmisljam, poprilicno sam uvjerena da jesam... jedne godine.... vjerojatno prosle.... i 90% sam pitala onu crnokosu tetu kratke kose sa naocalama Wink

Mojo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 7 - 0

PostPostano: 17:06 sub, 24. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

evo da i tu pitan. da li se euklidski broje kao izborni predmet za onih 36 (racunarstvo) potrebnih bodova iz izbornih predmeta.
evo da i tu pitan. da li se euklidski broje kao izborni predmet za onih 36 (racunarstvo) potrebnih bodova iz izbornih predmeta.

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)

PostPostano: 17:36 sub, 24. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

jok
tj. ako imas upisano i polozeno i euklidske i modele geometrije, onda _mozda_ (jer onda jedan od njih spada u izborne, pa moze vrijediti za diplomski, tj. trebao bi, a stoga bi se mogao gledati u ukupan broj izbornih koje treba odlusati tokom studija)
ali ako imas samo jedno - to je obavezni izborni, znaci - obavezni ;-)
jok
tj. ako imas upisano i polozeno i euklidske i modele geometrije, onda _mozda_ (jer onda jedan od njih spada u izborne, pa moze vrijediti za diplomski, tj. trebao bi, a stoga bi se mogao gledati u ukupan broj izbornih koje treba odlusati tokom studija)
ali ako imas samo jedno - to je obavezni izborni, znaci - obavezni Wink

Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)

PostPostano: 17:36 sub, 24. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

but - najbolje :referada:

za oba pitanja, a onda mozete odgovore prenijeti ovamo ;-)
but - najbolje Referada je tvoj prijatelj...

za oba pitanja, a onda mozete odgovore prenijeti ovamo Wink

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 20:06 sub, 24. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Broje se izborni s trece i cetvrte godine, dakle Euklidski i Modeli [b]ne[/b] (osim ako se nesto promijenilo od mog studija naovamo, no sumnjam). :)
Broje se izborni s trece i cetvrte godine, dakle Euklidski i Modeli ne (osim ako se nesto promijenilo od mog studija naovamo, no sumnjam). Smile

[Vrh]
petrich
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

18 = 20 - 2

PostPostano: 11:24 čet, 1. 3. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo, ako je nekoga mozda mucilo isto sto i mene, pitah u referadi.
Dakle, rekla mi je teta: bitno je samo da polozite najmanje onoliko izbornih koliko morate, a hocete li ih sve upisat i polozit na trecoj ili na cetvrtoj ili nesto trece, uopce nije bitno. Dakle, ako sad na trecoj polozim 42 boda izbornih koliko ukupno i moram, na cetvrtoj ne moram vise upisati ni jedan, osim iz gushta. ;)
Evo, ako je nekoga mozda mucilo isto sto i mene, pitah u referadi.
Dakle, rekla mi je teta: bitno je samo da polozite najmanje onoliko izbornih koliko morate, a hocete li ih sve upisat i polozit na trecoj ili na cetvrtoj ili nesto trece, uopce nije bitno. Dakle, ako sad na trecoj polozim 42 boda izbornih koliko ukupno i moram, na cetvrtoj ne moram vise upisati ni jedan, osim iz gushta. Wink

B&I
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 2 - 3

PostPostano: 10:07 sri, 30. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Par pitanja (ako netko zna..):

1. Šta je sa izbornim kolegijima (koje sam upisao) a nemam potpis? tj. ne mislim ih polagati.
(poništavaju se?! kad?!)

2. Izborni kolegiji za koje imam popis a nisam ih pložio? (tj. ne treba mi više bodova)
(samo odslušane komponete i ne treba ih polagati ili.. ?!)

[b]3. Izborni kolegij za koji imam potpis i izašao jedanput no nisam položio a sad mi više ne treba (tj. imam dovoljan broj bodova) - moram li ga položiti?[/b]
Par pitanja (ako netko zna..):

1. Šta je sa izbornim kolegijima (koje sam upisao) a nemam potpis? tj. ne mislim ih polagati.
(poništavaju se?! kad?!)

2. Izborni kolegiji za koje imam popis a nisam ih pložio? (tj. ne treba mi više bodova)
(samo odslušane komponete i ne treba ih polagati ili.. ?!)

3. Izborni kolegij za koji imam potpis i izašao jedanput no nisam položio a sad mi više ne treba (tj. imam dovoljan broj bodova) - moram li ga položiti?

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 12:01 sri, 30. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ovako je bilo u moje doba (tesko da se mijenjalo):

1. Ponistavas kod iduceg upisa 8)

2. Ne razumijem sto pitas: ako ti ne trebaju za bodove za diplomski, ostaju samo odslusanih (ne treba ih ponistavati, ako to pitas) :)

3. Kolegij moze biti samo upisan, odslusan ili polozen; jesi li (neuspjesno) izlazio ili ne, svejedno je, dakle ne moras ga poloziti. ;)

Za svaki slucaj, provjeri jednom u Referadi. :)

1. Ponistavas kod iduceg upisa Cool

2. Ne razumijem sto pitas: ako ti ne trebaju za bodove za diplomski, ostaju samo odslusanih (ne treba ih ponistavati, ako to pitas) Smile

3. Kolegij moze biti samo upisan, odslusan ili polozen; jesi li (neuspjesno) izlazio ili ne, svejedno je, dakle ne moras ga poloziti. Wink

Za svaki slucaj, provjeri jednom u Referadi. Smile

[Vrh]
B&I
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 2 - 3

PostPostano: 14:32 sri, 30. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Ovako je bilo u moje doba (tesko da se mijenjalo):

1. Ponistavas kod iduceg upisa 8)

2. Ne razumijem sto pitas: ako ti ne trebaju za bodove za diplomski, ostaju samo odslusanih (ne treba ih ponistavati, ako to pitas) :)

3. Kolegij moze biti samo upisan, odslusan ili polozen; jesi li (neuspjesno) izlazio ili ne, svejedno je, dakle ne moras ga poloziti. ;)

Za svaki slucaj, provjeri jednom u Referadi. :)[/quote]

[b]Thx... [/b]
2. Na to sam mislio - da ih ne moram poništavati.
vsego (napisa):

1. Ponistavas kod iduceg upisa Cool

2. Ne razumijem sto pitas: ako ti ne trebaju za bodove za diplomski, ostaju samo odslusanih (ne treba ih ponistavati, ako to pitas) Smile

3. Kolegij moze biti samo upisan, odslusan ili polozen; jesi li (neuspjesno) izlazio ili ne, svejedno je, dakle ne moras ga poloziti. Wink

Za svaki slucaj, provjeri jednom u Referadi. Smile

Thx...
2. Na to sam mislio - da ih ne moram poništavati.

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum