Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

zavrsni ispit
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Diferencijalni račun i integrali funkcija više varijabli
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Bugs Bunny
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
= 8 - 6

PostPostano: 20:32 uto, 27. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

mene posebno iritira što se sva pravila oko ispita izmišljaju u hodu.

mali_zeleni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 1

PostPostano: 20:33 uto, 27. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ovakvi komentari su bili i prošle godine i biti će svake godine. Jest da je cilj bolonje ljude natjerati da uče konstantno a ne kampanjski te da sve polože odjednom. No nekako mi se čini da kod nas to jednostavno nije dobro riješeno. Mislim, pa pogledajte rezultate ovog završnog ispita iz difrafa, pa nitko mi ne može reći da su studenti krivi ako je svega 6 studenata od oko 140 uspjelo dobiti više od 50% bodova. Dakle, ili je bolonja loša ili je program neprilagođen bolonji ili se profesori nisu prilagodili. Na drugim fakultetima je prolaznost veća nego kod nas a s ovakvim sistemom se možemo samo uspoređivati s FER-om. No... ferovci će dobiti bodove i za redovno dolaženje na nastavu, i imati će popravak završnog ispita, i neće imati usmeni itd itd.

Kako god da bilo, nije normalno da manje od 5% ljudi prođe neki ispit/kolokvij i to još od tako velikog uzorka (cca 140).

Kad se počne plaćati studij... ovakav ishod jednog roka neće proći mirno.

[quote]Ovaj nacin studiranja nije studiranje nego nesto nedefinirano. Ako je bolonja ovakva svugdje gdje je sprovedena, onda jao si ga znanju buducih generacija. Mislim ono, da se dobije 5 iz svega a ne izade se niti na jedan usmeni...pih, to nije faks.[/quote]

Nema tu "jao si ga znanju budućih generacija", cilj preddiplomskog studija svuda u svijetu je da ljude pouči nekim osnovama da bi kasnije mogli nastaviti u smjeru kojem žele, stoga niti ne možeš očekivati neko pretjerano znanje od bakalara. No, neki fakulteti jednostavno nisu uspjeli prilagoditi program.

P.S. znam da je ovo OT no ipak se veže na završni ispit iz difrafa.[quote][/quote]
Ovakvi komentari su bili i prošle godine i biti će svake godine. Jest da je cilj bolonje ljude natjerati da uče konstantno a ne kampanjski te da sve polože odjednom. No nekako mi se čini da kod nas to jednostavno nije dobro riješeno. Mislim, pa pogledajte rezultate ovog završnog ispita iz difrafa, pa nitko mi ne može reći da su studenti krivi ako je svega 6 studenata od oko 140 uspjelo dobiti više od 50% bodova. Dakle, ili je bolonja loša ili je program neprilagođen bolonji ili se profesori nisu prilagodili. Na drugim fakultetima je prolaznost veća nego kod nas a s ovakvim sistemom se možemo samo uspoređivati s FER-om. No... ferovci će dobiti bodove i za redovno dolaženje na nastavu, i imati će popravak završnog ispita, i neće imati usmeni itd itd.

Kako god da bilo, nije normalno da manje od 5% ljudi prođe neki ispit/kolokvij i to još od tako velikog uzorka (cca 140).

Citat:
Ovaj nacin studiranja nije studiranje nego nesto nedefinirano. Ako je bolonja ovakva svugdje gdje je sprovedena, onda jao si ga znanju buducih generacija. Mislim ono, da se dobije 5 iz svega a ne izade se niti na jedan usmeni...pih, to nije faks.

Nema tu "jao si ga znanju budućih generacija", cilj preddiplomskog studija svuda u svijetu je da ljude pouči nekim osnovama da bi kasnije mogli nastaviti u smjeru kojem žele, stoga niti ne možeš očekivati neko pretjerano znanje od bakalara. No, neki fakulteti jednostavno nisu uspjeli prilagoditi program.

P.S. znam da je ovo OT no ipak se veže na završni ispit iz difrafa.
Citat:

Zadnja promjena: mali_zeleni; 20:39 uto, 27. 2. 2007; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
krafnica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 8 - 4

PostPostano: 20:37 uto, 27. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mali_zeleni"]Ovakvi komentari su bili i prošle godine i biti će svake godine. Jest da je cilj bolonje ljude natjerati da uče konstantno a ne kampanjski te da sve polože odjednom. No nekako mi se čini da kod nas to jednostavno nije dobro riješeno.[b] Mislim, pa pogledajte rezultate ovog završnog ispita iz difrafa, pa nitko mi ne može reći da su studenti krivi ako je svega 6 studenata od oko 140 uspjelo dobiti više od 50% bodova. [/b]Dakle, ili je bolonja loša ili je program neprilagođen bolonji ili se profesori nisu prilagodili. Na drugim fakultetima je prolaznost veća nego kod nas a s ovakvim sistemom se možemo samo uspoređivati s FER-om. No... ferovci će dobiti bodove i za redovno dolaženje na nastavu, i imati će popravak završnog ispita, i neće imati usmeni itd itd.

P.S. znam da je ovo OT no ipak se veže na završni ispit iz difrafa.[/quote]

:lol: :lol:
pa moras uzeti u obzir da su na tom ispitu ipak bili losiji studenti :lol:
mali_zeleni (napisa):

P.S. znam da je ovo OT no ipak se veže na završni ispit iz difrafa.

Laughing Laughing
pa moras uzeti u obzir da su na tom ispitu ipak bili losiji studenti Laughing

[Vrh]
mali_zeleni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 1

PostPostano: 20:41 uto, 27. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]pa moras uzeti u obzir da su na tom ispitu ipak bili losiji studenti [/quote]

Da, to uzimam u obzir. I uzimam u obzir da je na drugoj godini oko 330 studenata. Te mi nije jasno kako netko može skoro 50% studenata jedne godine strpati u "lošije".
Citat:
pa moras uzeti u obzir da su na tom ispitu ipak bili losiji studenti

Da, to uzimam u obzir. I uzimam u obzir da je na drugoj godini oko 330 studenata. Te mi nije jasno kako netko može skoro 50% studenata jedne godine strpati u "lošije".

[Vrh]
Raz
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 3 - 2

PostPostano: 20:41 uto, 27. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Neko benan"]mene posebno iritira što se sva pravila oko ispita izmišljaju u hodu.[/quote]

u potpunosti se slazem.... a ne samo to nego...nije mi jasno..kako ce prof. sutra ispitati toliko ljudi??? sigurno ih ima puno s brojem bodova koji je blizu prolaza...ako itko zna koliko je prolaz? :?

nema sanse da ce ih sve stici pitati...
Neko benan (napisa):

u potpunosti se slazem.... a ne samo to nego...nije mi jasno..kako ce prof. sutra ispitati toliko ljudi??? sigurno ih ima puno s brojem bodova koji je blizu prolaza...ako itko zna koliko je prolaz? Confused

nema sanse da ce ih sve stici pitati...

Zadnja promjena: Raz; 20:46 uto, 27. 2. 2007; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
krafnica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 8 - 4

PostPostano: 20:43 uto, 27. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mali_zeleni"][quote]pa moras uzeti u obzir da su na tom ispitu ipak bili losiji studenti [/quote]

Da, to uzimam u obzir. I uzimam u obzir da je na drugoj godini oko 330 studenata. Te mi nije jasno kako netko može skoro 50% studenata jedne godine strpati u "lošije".[/quote]

sala s moje strane. nije ni meni jasno, ali sigurna sam da postoje dobri odgovori :lol:
mali_zeleni (napisa):
Citat:

sala s moje strane. nije ni meni jasno, ali sigurna sam da postoje dobri odgovori Laughing

[Vrh]
Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
99 = 124 - 25

PostPostano: 20:44 uto, 27. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Uz rizik da se izvrgnem bijesu razjarene gomile, moram reci da ovaj ispit meni poprilicno lagano izgleda. S druge strane, ja sam ipak zadnje vrijeme spremao analizu 3, a ne jos 5 kolokvija uz to, pa mi je jasno da netko jednostavno ne stigne sve to napraviti. ALi upravo to je najbolji argument zasto je bolonjski sistem los - nikog ne uspijeva natjerati na kontinuirani rad, nego samo sprecava kampanjsko ucenje i pretvara faks u srednju skolu, koja je po meni skandalozno losa u prenosenju znanja ucenicima.
Uz rizik da se izvrgnem bijesu razjarene gomile, moram reci da ovaj ispit meni poprilicno lagano izgleda. S druge strane, ja sam ipak zadnje vrijeme spremao analizu 3, a ne jos 5 kolokvija uz to, pa mi je jasno da netko jednostavno ne stigne sve to napraviti. ALi upravo to je najbolji argument zasto je bolonjski sistem los - nikog ne uspijeva natjerati na kontinuirani rad, nego samo sprecava kampanjsko ucenje i pretvara faks u srednju skolu, koja je po meni skandalozno losa u prenosenju znanja ucenicima.

sorrow
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 75 - 69

PostPostano: 20:45 uto, 27. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krafnica"] :lol: :lol:
pa moras uzeti u obzir da su na tom ispitu ipak bili losiji studenti :lol:[/quote]

pa ne stoji ti bas ta tvrdnja... nisu bili samo "losiji studenti" (iako bi tribalo definirat pojam losijeg studenta, koliko ih uopce ima kod nas)... bilo je tu vrlo pametnih glavica koje se jednostavno nisu snasle u sistemu...
a u ovoj raspravi je prethodno puno puta spominjano prepisivanje... koliko medju onima sta vec imaju ocjenu ima tvojih "losijih studenta"?
nemoj tako brzo sudit...
krafnica (napisa):
Laughing Laughing
pa moras uzeti u obzir da su na tom ispitu ipak bili losiji studenti Laughing

pa ne stoji ti bas ta tvrdnja... nisu bili samo "losiji studenti" (iako bi tribalo definirat pojam losijeg studenta, koliko ih uopce ima kod nas)... bilo je tu vrlo pametnih glavica koje se jednostavno nisu snasle u sistemu...
a u ovoj raspravi je prethodno puno puta spominjano prepisivanje... koliko medju onima sta vec imaju ocjenu ima tvojih "losijih studenta"?
nemoj tako brzo sudit...

Hangman is comin' down from the gallows and I don't have very long
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
mali_zeleni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 1

PostPostano: 20:50 uto, 27. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mislim da se općenito nema što napraviti. Mene a vidim i ostale iritiraju neke stvari i to je tako. Naše žalbe na forumu neće uroditi nikakvim plodom, možda se faks iduće godine predomisli kad će na godini imati >400 studenata. Baš me zanima gdje ćemo onda sjediti pod UUV.
Mislim da se općenito nema što napraviti. Mene a vidim i ostale iritiraju neke stvari i to je tako. Naše žalbe na forumu neće uroditi nikakvim plodom, možda se faks iduće godine predomisli kad će na godini imati >400 studenata. Baš me zanima gdje ćemo onda sjediti pod UUV.

[Vrh]
krafnica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 8 - 4

PostPostano: 20:51 uto, 27. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="sorrow"]
nemoj tako brzo sudit...[/quote]

vec sam rekla da je to bila sala. u teskim trenutcima u zivotu imam napadaje ironije. tako dijeluje moj obrambeni sustav.
ali takvu recenicu sam na prvoj godini cula od asistenta kad mu je prigovoreno na tezak rok zbog lose prolaznosti, zbilja je bio tezak rok. njegovo je opravdanje bilo da ne bi zelio nikoga uvrijedit ali da na dekanskom roku ipak izlaze losiji studenti. ali on je predobar i znam da nije mislio nista lose
sorrow (napisa):

nemoj tako brzo sudit...

vec sam rekla da je to bila sala. u teskim trenutcima u zivotu imam napadaje ironije. tako dijeluje moj obrambeni sustav.
ali takvu recenicu sam na prvoj godini cula od asistenta kad mu je prigovoreno na tezak rok zbog lose prolaznosti, zbilja je bio tezak rok. njegovo je opravdanje bilo da ne bi zelio nikoga uvrijedit ali da na dekanskom roku ipak izlaze losiji studenti. ali on je predobar i znam da nije mislio nista lose

[Vrh]
Gost

PostPostano: 21:54 uto, 27. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Je li mi moze netko pomoc oko 5. & 8. zadatka sa završnog ispita?
Hvala
Hvala

[Vrh]
vini
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
26 = 28 - 2

PostPostano: 22:00 uto, 27. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mali_zeleni"][quote]pa moras uzeti u obzir da su na tom ispitu ipak bili losiji studenti [/quote]

Da, to uzimam u obzir. I uzimam u obzir da je na drugoj godini oko 330 studenata. Te mi nije jasno kako netko može skoro 50% studenata jedne godine strpati u "lošije".[/quote]

mislim da je difraf upisalo oko 260 ljudi... :wink:
mali_zeleni (napisa):
Citat:

mislim da je difraf upisalo oko 260 ljudi... Wink

[Vrh]
sorrow
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 75 - 69

PostPostano: 22:13 uto, 27. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krafnica"]vec sam rekla da je to bila sala. u teskim trenutcima u zivotu imam napadaje ironije. tako dijeluje moj obrambeni sustav.[/quote]

sorry, nisan mislia napadat... :oops:
krafnica (napisa):

sorry, nisan mislia napadat... Embarassed

Hangman is comin' down from the gallows and I don't have very long
[Vrh]
Bugs Bunny
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 8 - 6

PostPostano: 23:08 uto, 27. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mali_zeleni"]Mislim da se općenito nema što napraviti. Mene a vidim i ostale iritiraju neke stvari i to je tako. Naše žalbe na forumu neće uroditi nikakvim plodom, možda se faks iduće godine predomisli kad će na godini imati >400 studenata. Baš me zanima gdje ćemo onda sjediti pod UUV.[/quote]

E o tome govorim. Imam osjećaj da na faksu prevladava razmišljanje "o tom problemu ćemo razmišljat kad se dogodi". Nitko ne zna što se događa, od studenata do profesora. Prije nije bilo tako...
mali_zeleni (napisa):

E o tome govorim. Imam osjećaj da na faksu prevladava razmišljanje "o tom problemu ćemo razmišljat kad se dogodi". Nitko ne zna što se događa, od studenata do profesora. Prije nije bilo tako...

propuh
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 23:27 uto, 27. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

nekolicina ljudi, a među njima i ja, završni su predali prazan.. :oops:
stoga ih niti nema na popisu rezultata. zanima me da li nama ima ikakvog smisla sutra se pojavljivati na usmenom? ako netko možda zna..
nekolicina ljudi, a među njima i ja, završni su predali prazan.. Embarassed
stoga ih niti nema na popisu rezultata. zanima me da li nama ima ikakvog smisla sutra se pojavljivati na usmenom? ako netko možda zna..

[Vrh]
ivo34
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 43 - 8

PostPostano: 23:37 uto, 27. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ovisi gdje si pisao/la. Ako je bilo u 003, tesko da ces imat usmeni, ali dodji sutra svejedno, nadam se da sam u krivu. :wink:
Ovisi gdje si pisao/la. Ako je bilo u 003, tesko da ces imat usmeni, ali dodji sutra svejedno, nadam se da sam u krivu. Wink

[Vrh]
goc9999
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 27 - 22

PostPostano: 0:18 sri, 28. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

ne kuzim, kakve veze ima 0 bodova na zavrsnom sa prostorijom u kojoj je osoba pisala?
ne kuzim, kakve veze ima 0 bodova na zavrsnom sa prostorijom u kojoj je osoba pisala?

kika
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

23 = 27 - 4

PostPostano: 0:20 sri, 28. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

zato sto smo na zavrsnom bili rasporedjeni po bodovima sa kolokvija.
oni u 003 nisu imali puno bodova,tj.manje od 50%(125bodova)
zato sto smo na zavrsnom bili rasporedjeni po bodovima sa kolokvija.
oni u 003 nisu imali puno bodova,tj.manje od 50%(125bodova)

[Vrh]
Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 124 - 25

PostPostano: 0:33 sri, 28. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]Je li mi moze netko pomoc oko 5. & 8. zadatka sa završnog ispita?
Hvala[/quote]

Peti zadatak imas za svaku koordinatnu funkciju n diferencijanih jednadzbi koje je sve trivijalno rijesiti:
[latex]\partial_i f_j(x) = a_{ji},i = 1, \dots, n\\
\Rightarrow f_j(x) = \sum_{i=1}^na_{ji}x_i + b_j[/latex]
Gdje je b_j neka konstanta. I tako za svaku koordinatnu funkciju i to je to.

Osmi zadatak imas slijedece:
F klase C1, F(0, 1) = 0
[latex]\partial_x F(0, 1) = 2[/latex]
Iz cega po tm o impl. funkciji slijedi da postoji okolina oko 1 i jedinstvena neprekidna funkcija f sa te okoline u R t.d. je [latex]F(f(y), y) = 0[/latex].
Moze se sad tu prtljat s tim, ali mozda je najjednostavnije uociti da jednadzba [latex]-t = \sin t[/latex] ima jedinstveno rjesenje, t = 0, znaci da je yf(y) = 0, za svaki y iz te okoline, a onda ocito f(y) mora biti 0 za svaki y (cak i za y = 0, jer je f neprekidna)
Anonymous (napisa):
Hvala

Peti zadatak imas za svaku koordinatnu funkciju n diferencijanih jednadzbi koje je sve trivijalno rijesiti:

Gdje je b_j neka konstanta. I tako za svaku koordinatnu funkciju i to je to.

Osmi zadatak imas slijedece:
F klase C1, F(0, 1) = 0

Iz cega po tm o impl. funkciji slijedi da postoji okolina oko 1 i jedinstvena neprekidna funkcija f sa te okoline u R t.d. je .
Moze se sad tu prtljat s tim, ali mozda je najjednostavnije uociti da jednadzba ima jedinstveno rjesenje, t = 0, znaci da je yf(y) = 0, za svaki y iz te okoline, a onda ocito f(y) mora biti 0 za svaki y (cak i za y = 0, jer je f neprekidna)

Gost

PostPostano: 2:03 sri, 28. 2. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

:thankyou:
Thank you

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Diferencijalni račun i integrali funkcija više varijabli Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11  Sljedeće
Stranica 8 / 11.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum