Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

vanredni studij
Idite na Prethodno  1, 2
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
Sarma = la pohva - posuda
854 = 1068 - 214

PostPostano: 13:23 ned, 4. 3. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Smijemo upisivati, ali ne kao redovite studente (a kod nas izvanredni ne postoje):

[quote="[url=http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2003/1742.htm]Zakon o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju[/url]"]3. STUDENTI

Stjecanje statusa studenta

Članak 86.

...

(3) Studenti mogu biti redoviti ili izvanredni.

(4) Redoviti su oni studenti koji studiraju prema programu koji se temelji na punoj nastavnoj satnici (puno radno vrijeme). Trošak redovitog studija (studijskog programa) dijelom ili u cijelosti, sukladno općem aktu sveučilišta, veleučilišta ili visoke škole, subvencionira se iz državnog proračuna.

(5) [color=red]Izvanredni studenti su oni koji obrazovni program pohađaju uz rad ili drugu aktivnost koja traži specifičan program.[/color] Troškove takvog studija u cijelosti ili dijelom snosi sam student, sukladno općem aktu sveučilišta, veleučilišta ili visoke škole.[/quote]

Mozemo mi sada diskutirati o tome da je naglasak na specificnom programu, ali ono sto pise je, izmedju ostalog, da su izvanredni studenti oni koji obrazovni program pohadjaju uz rad i takvi trebaju dijelom ili u potpunosti financirati svoj studij (as opposed to redoviti studenti). :|

Druga je stvar sto mi nemamo mogucnosti provjeriti tko radi, a tko ne, niti smo valjda nadlezni za takve provjere (nemam ideje tko bi bio nadlezan). :)
Smijemo upisivati, ali ne kao redovite studente (a kod nas izvanredni ne postoje):

Zakon o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (napisa):
3. STUDENTI

Stjecanje statusa studenta

Članak 86.

...

(3) Studenti mogu biti redoviti ili izvanredni.

(4) Redoviti su oni studenti koji studiraju prema programu koji se temelji na punoj nastavnoj satnici (puno radno vrijeme). Trošak redovitog studija (studijskog programa) dijelom ili u cijelosti, sukladno općem aktu sveučilišta, veleučilišta ili visoke škole, subvencionira se iz državnog proračuna.

(5) Izvanredni studenti su oni koji obrazovni program pohađaju uz rad ili drugu aktivnost koja traži specifičan program. Troškove takvog studija u cijelosti ili dijelom snosi sam student, sukladno općem aktu sveučilišta, veleučilišta ili visoke škole.

Mozemo mi sada diskutirati o tome da je naglasak na specificnom programu, ali ono sto pise je, izmedju ostalog, da su izvanredni studenti oni koji obrazovni program pohadjaju uz rad i takvi trebaju dijelom ili u potpunosti financirati svoj studij (as opposed to redoviti studenti). Neutral

Druga je stvar sto mi nemamo mogucnosti provjeriti tko radi, a tko ne, niti smo valjda nadlezni za takve provjere (nemam ideje tko bi bio nadlezan). Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

Sarma = la pohva - posuda
655 = 759 - 104

PostPostano: 0:29 pon, 5. 3. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Mozemo mi sada diskutirati o tome da je naglasak na specificnom programu...[/quote]

O tome je tu rijec. Tu ne pise da redovni student ne smije biti zaposlen, nego da studira po programu koji je zamisljen za takve. 8-satno radno vrijeme takodjer je zamisljeno da ostatak dana ne radis, pa svejedno imas ljudi koji rade 2 posla (teoretski stignu jos i spavati 8 sati :) ). Nisi me uvjerio :P
vsego (napisa):
Mozemo mi sada diskutirati o tome da je naglasak na specificnom programu...

O tome je tu rijec. Tu ne pise da redovni student ne smije biti zaposlen, nego da studira po programu koji je zamisljen za takve. 8-satno radno vrijeme takodjer je zamisljeno da ostatak dana ne radis, pa svejedno imas ljudi koji rade 2 posla (teoretski stignu jos i spavati 8 sati Smile ). Nisi me uvjerio Razz

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum