Smijemo upisivati, ali ne kao redovite studente (a kod nas izvanredni ne postoje):
[quote="[url=http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2003/1742.htm]Zakon o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju[/url]"]3. STUDENTI
Stjecanje statusa studenta
Članak 86.
...
(3) Studenti mogu biti redoviti ili izvanredni.
(4) Redoviti su oni studenti koji studiraju prema programu koji se temelji na punoj nastavnoj satnici (puno radno vrijeme). Trošak redovitog studija (studijskog programa) dijelom ili u cijelosti, sukladno općem aktu sveučilišta, veleučilišta ili visoke škole, subvencionira se iz državnog proračuna.
(5) [color=red]Izvanredni studenti su oni koji obrazovni program pohađaju uz rad ili drugu aktivnost koja traži specifičan program.[/color] Troškove takvog studija u cijelosti ili dijelom snosi sam student, sukladno općem aktu sveučilišta, veleučilišta ili visoke škole.[/quote]
Mozemo mi sada diskutirati o tome da je naglasak na specificnom programu, ali ono sto pise je, izmedju ostalog, da su izvanredni studenti oni koji obrazovni program pohadjaju uz rad i takvi trebaju dijelom ili u potpunosti financirati svoj studij (as opposed to redoviti studenti). :|
Druga je stvar sto mi nemamo mogucnosti provjeriti tko radi, a tko ne, niti smo valjda nadlezni za takve provjere (nemam ideje tko bi bio nadlezan). :)
Smijemo upisivati, ali ne kao redovite studente (a kod nas izvanredni ne postoje):
Zakon o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (napisa): | 3. STUDENTI
Stjecanje statusa studenta
Članak 86.
...
(3) Studenti mogu biti redoviti ili izvanredni.
(4) Redoviti su oni studenti koji studiraju prema programu koji se temelji na punoj nastavnoj satnici (puno radno vrijeme). Trošak redovitog studija (studijskog programa) dijelom ili u cijelosti, sukladno općem aktu sveučilišta, veleučilišta ili visoke škole, subvencionira se iz državnog proračuna.
(5) Izvanredni studenti su oni koji obrazovni program pohađaju uz rad ili drugu aktivnost koja traži specifičan program. Troškove takvog studija u cijelosti ili dijelom snosi sam student, sukladno općem aktu sveučilišta, veleučilišta ili visoke škole. |
Mozemo mi sada diskutirati o tome da je naglasak na specificnom programu, ali ono sto pise je, izmedju ostalog, da su izvanredni studenti oni koji obrazovni program pohadjaju uz rad i takvi trebaju dijelom ili u potpunosti financirati svoj studij (as opposed to redoviti studenti).
Druga je stvar sto mi nemamo mogucnosti provjeriti tko radi, a tko ne, niti smo valjda nadlezni za takve provjere (nemam ideje tko bi bio nadlezan).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|