Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
SvekY Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
SvekY Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Psy Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
|
[Vrh] |
|
Psy Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Asmodai Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
fly Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 0:51 pet, 28. 11. 2003 Naslov: |
|
|
Da ne bi bilo zabune, ovaj Admin nema veze s tim... :roll:
Ja sam davno pitao u RCu, pa su rekli da je greska u Iskonu. Onda sam probao Iskon, HtNet i CMU, pa je bilo stalno isto. Ne znam sto su rekli na to, no problem ostaje. :(
Bilo kako bilo, otkad nadjoh kako to srediti, vise se ne zamaram s potragom "sto ne valja"... 8)
Inace, nije DNS problem. Naime, Student ima nekoliko IPova (mislim 2, a mozda i 3). Na onaj na koji DNS vraca se, iz nekog razloga, ne moze pristupiti. :( Smells like router... :?
Da ne bi bilo zabune, ovaj Admin nema veze s tim...
Ja sam davno pitao u RCu, pa su rekli da je greska u Iskonu. Onda sam probao Iskon, HtNet i CMU, pa je bilo stalno isto. Ne znam sto su rekli na to, no problem ostaje.
Bilo kako bilo, otkad nadjoh kako to srediti, vise se ne zamaram s potragom "sto ne valja"...
Inace, nije DNS problem. Naime, Student ima nekoliko IPova (mislim 2, a mozda i 3). Na onaj na koji DNS vraca se, iz nekog razloga, ne moze pristupiti. Smells like router...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
ay4u5unwzb Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 15:11 pet, 28. 11. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Ja sam davno pitao u RCu, pa su rekli da je greska u Iskonu. Onda sam probao Iskon, HtNet i CMU, pa je bilo stalno isto. Ne znam sto su rekli na to, no problem ostaje. :(
Bilo kako bilo, otkad nadjoh kako to srediti, vise se ne zamaram s potragom "sto ne valja"... 8)
Inace, nije DNS problem. Naime, Student ima nekoliko IPova (mislim 2, a mozda i 3). Na onaj na koji DNS vraca se, iz nekog razloga, ne moze pristupiti. :( Smells like router... :?[/quote]
[mosor@mosor.net] - [/home/users/mosor](%)
--> host student math.hr
student.math.hr has address 161.53.8.14
student.math.hr has address 161.53.29.70
Dvije IP adrese, bar je tako vidljivo iz vani (USA). Tako da greska ne moze biti nikako u Iskonu, Hinetu ili ostalim ISPovima, jer se meni na jedan od ta dva IPa ne moze spojit iz tucet servera u USA. Problem je ocito u konfiguraciji "nasih" routera ili jos vjerojatnije nekog firewalla iz kojeg se nalazi student.math.hr. Smells like nesposobni admin to me :o)).
But then again, ne bi htio nikoga optuzivati, mozda ima i drugih razloga.
vsego (napisa): | Ja sam davno pitao u RCu, pa su rekli da je greska u Iskonu. Onda sam probao Iskon, HtNet i CMU, pa je bilo stalno isto. Ne znam sto su rekli na to, no problem ostaje.
Bilo kako bilo, otkad nadjoh kako to srediti, vise se ne zamaram s potragom "sto ne valja"...
Inace, nije DNS problem. Naime, Student ima nekoliko IPova (mislim 2, a mozda i 3). Na onaj na koji DNS vraca se, iz nekog razloga, ne moze pristupiti. Smells like router... |
[mosor@mosor.net] - [/home/users/mosor](%)
→ host student math.hr
student.math.hr has address 161.53.8.14
student.math.hr has address 161.53.29.70
Dvije IP adrese, bar je tako vidljivo iz vani (USA). Tako da greska ne moze biti nikako u Iskonu, Hinetu ili ostalim ISPovima, jer se meni na jedan od ta dva IPa ne moze spojit iz tucet servera u USA. Problem je ocito u konfiguraciji "nasih" routera ili jos vjerojatnije nekog firewalla iz kojeg se nalazi student.math.hr. Smells like nesposobni admin to me ).
But then again, ne bi htio nikoga optuzivati, mozda ima i drugih razloga.
|
|
[Vrh] |
|
SvekY Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 0:05 pon, 1. 12. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="SvekY"]Bilo bi dobro i praktično da uspijem preko Putty-a jer ima veći buffer za prošle redove :( , ali sad ću se zadovoljit s telnetom.[/quote]
Pa, mozes i s PuTTYjem, jasno. :D Nema to veze s klijentskom aplikacijom! ;) Samo umjesto "[i]student.math.hr[/i]" upisi IP adresu. 8)
Ako koristis Linux ili WinNT/2k (mozda i XP), samo trebas dodati IP adresu u hosts file... 8)
Ja tako pristupam kad sam na Win i radi gotovo uvijek! ;)
[quote="SvekY"]BTW jel OK ako pišem ČĆŠŽ(hrv. slova)
hrvatska slova valjda svi mogu čitat.
Slobodno mi odgovorite jer želim biti kolegijalan
:lol: ČĆČĐŠČŠĆŠ :D ĆŠŠŽČĆČĆŠ :D :lol:[/quote]
Trebalo bi biti... Vecina ne koristi HR slova, no to je izbor pojedinca. Ako ti volis kvacice, samo izvoli. :D
SvekY (napisa): | Bilo bi dobro i praktično da uspijem preko Putty-a jer ima veći buffer za prošle redove , ali sad ću se zadovoljit s telnetom. |
Pa, mozes i s PuTTYjem, jasno. Nema to veze s klijentskom aplikacijom! Samo umjesto "student.math.hr" upisi IP adresu.
Ako koristis Linux ili WinNT/2k (mozda i XP), samo trebas dodati IP adresu u hosts file...
Ja tako pristupam kad sam na Win i radi gotovo uvijek!
SvekY (napisa): | BTW jel OK ako pišem ČĆŠŽ(hrv. slova)
hrvatska slova valjda svi mogu čitat.
Slobodno mi odgovorite jer želim biti kolegijalan
ČĆČĐŠČŠĆŠ ĆŠŠŽČĆČĆŠ |
Trebalo bi biti... Vecina ne koristi HR slova, no to je izbor pojedinca. Ako ti volis kvacice, samo izvoli.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
jedna Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
spike Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)
|
Postano: 17:39 ned, 7. 3. 2004 Naslov: |
|
|
..pomaze i ako imate shell account na nekom od dostupnijih servera tipa jagor.srce.hr, na feru, lnr-u(?) itd. Za jagor mozete pitati account u helpdesku SRCE-a 500m juzno-jugozapadno od filozofskog fakulteta (kod Kockice). Iako obicno ne daju accounte ljudima koji mogu dobiti accounte na maticnim fakultetima a da vec nemaju tamo account, nesto se uvijek moze srediti. Mozete probati lijepo objasniti ljudima da vam je server vecinu vremena nedostupan preko maticnog providera ili "posuditi" account od nekoga tko vam vjeruje.
Od jagora se vrlo dobro pristupa i studentu i lnr-u, a i lnr sam je dosta dostupniji od studenta.
BTW: kvota na jagoru je 20MB i imaju 8GB u tmp direktorijima za razliku od studenta koji ima ukupno 600MB (mislim?). korisno.
Iako imam upisan student preko ip adrese u /etc/hosts, ipak se vecinu vremena moram konektirat preko drugih servera. Koristim iskon i carnet.
..pomaze i ako imate shell account na nekom od dostupnijih servera tipa jagor.srce.hr, na feru, lnr-u(?) itd. Za jagor mozete pitati account u helpdesku SRCE-a 500m juzno-jugozapadno od filozofskog fakulteta (kod Kockice). Iako obicno ne daju accounte ljudima koji mogu dobiti accounte na maticnim fakultetima a da vec nemaju tamo account, nesto se uvijek moze srediti. Mozete probati lijepo objasniti ljudima da vam je server vecinu vremena nedostupan preko maticnog providera ili "posuditi" account od nekoga tko vam vjeruje.
Od jagora se vrlo dobro pristupa i studentu i lnr-u, a i lnr sam je dosta dostupniji od studenta.
BTW: kvota na jagoru je 20MB i imaju 8GB u tmp direktorijima za razliku od studenta koji ima ukupno 600MB (mislim?). korisno.
Iako imam upisan student preko ip adrese u /etc/hosts, ipak se vecinu vremena moram konektirat preko drugih servera. Koristim iskon i carnet.
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)
Spol:
Sarma: -
|
Postano: 23:03 ned, 7. 3. 2004 Naslov: |
|
|
ok, no samo napomena
sa lnra ssh na studenta... recimo da nedje... :roll:
meni su nes kemijali pa sad ide nekim cudnim putevima (recimo da ne pisem ssh student :g:), ali radi :o) i da nemam pojma kako je to napravljeno...
ali, generalno, koliko ja znam, ne radi (jos uvijek) pa preporucam da vam lnr ne bude ono primarno s cega cete se uzaludno pokusavati spajati na student....
no, mozda uskoro to lnrovci srede pa svima proradi? tko zna :g:
ok, no samo napomena
sa lnra ssh na studenta... recimo da nedje...
meni su nes kemijali pa sad ide nekim cudnim putevima (recimo da ne pisem ssh student ), ali radi i da nemam pojma kako je to napravljeno...
ali, generalno, koliko ja znam, ne radi (jos uvijek) pa preporucam da vam lnr ne bude ono primarno s cega cete se uzaludno pokusavati spajati na student....
no, mozda uskoro to lnrovci srede pa svima proradi? tko zna
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)
|
Postano: 18:38 čet, 11. 3. 2004 Naslov: |
|
|
BOK Nes :)
Ja uzeo malo slobode da vidjem sta ti pise pod ~/student na lnr-u i vidim da pozivas konfiguracijski fajl za ~/.ssh/ssh_config. Imas kakvu ideju sto ti u njemu omogucava connect na studenta?
BOK Nes
Ja uzeo malo slobode da vidjem sta ti pise pod ~/student na lnr-u i vidim da pozivas konfiguracijski fajl za ~/.ssh/ssh_config. Imas kakvu ideju sto ti u njemu omogucava connect na studenta?
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|