Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

E-indeks

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
bnikola
Mali od Foruma
(Administrator)
Mali od Foruma<br>(Administrator)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
11 = 19 - 8

PostPostano: 19:05 pon, 12. 3. 2007    Naslov: E-indeks Citirajte i odgovorite

Sad sam na vijestima RTLa cuo kako su studenti FERa poceli koristiti ove "pametne" kartice-[url=http://www.vidilab.com/vijesti/vise.php?id=10136]E-indeks[/url]. Zamijenjuju dosadasnje Xice i Indekse, omogucuju pristup virtualnom indeksu s bilo kojeg racunala koje ima citac za kartice i sl. Jedna od zanimljivih stvari je mogucnost biljezenja dolazaka na predavanje, a to izgleda tako da je na ulazu u predavaonu citac kroz koji se provlaci kartica. E sad, ovdje vec vidim mogucnost zloupotrebe i covjeka s 10 kartica kako ih provlaci za sve kolege koji nisu htjeli/zeljeli/mogli doci...

Sto vi mislite o tome?
Sad sam na vijestima RTLa cuo kako su studenti FERa poceli koristiti ove "pametne" kartice-E-indeks. Zamijenjuju dosadasnje Xice i Indekse, omogucuju pristup virtualnom indeksu s bilo kojeg racunala koje ima citac za kartice i sl. Jedna od zanimljivih stvari je mogucnost biljezenja dolazaka na predavanje, a to izgleda tako da je na ulazu u predavaonu citac kroz koji se provlaci kartica. E sad, ovdje vec vidim mogucnost zloupotrebe i covjeka s 10 kartica kako ih provlaci za sve kolege koji nisu htjeli/zeljeli/mogli doci...

Sto vi mislite o tome?

kljuki
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
15 = 40 - 25

PostPostano: 20:16 pon, 12. 3. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

mislim da se o tom vec pricalo. ne znam tocno di pa ne mogu dat link, jerbo mi se ne da trazit, al et, ak te stvarno zanima sto ljudi misle, potrazi... :D
mislim da se o tom vec pricalo. ne znam tocno di pa ne mogu dat link, jerbo mi se ne da trazit, al et, ak te stvarno zanima sto ljudi misle, potrazi... Very Happy

tihana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

134 = 153 - 19

PostPostano: 20:30 pon, 12. 3. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

meni je prijateljica rekla da su te kartice koma
nismo puno pričale pa ne znam detalje ali je rekla da niš posebno ne pomažu...
meni je prijateljica rekla da su te kartice koma
nismo puno pričale pa ne znam detalje ali je rekla da niš posebno ne pomažu...

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 22:36 pon, 12. 3. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja sam cuo zanimljive price o tome kako se FERovci provedu kad traze ugovor u Student-servisu, pa ih tamo traze klasicni index. :lol: Ne znam je l' to rijeseno, :neznam:

Sto mislim o tome? :-s Mislim da ovo Sveuciliste ima daleko vaznijih problema od bacanja love na sminkanje informatizacijom. :roll:
Ja sam cuo zanimljive price o tome kako se FERovci provedu kad traze ugovor u Student-servisu, pa ih tamo traze klasicni index. Laughing Ne znam je l' to rijeseno, Ja to stvarno ne znam

Sto mislim o tome? Eh? Mislim da ovo Sveuciliste ima daleko vaznijih problema od bacanja love na sminkanje informatizacijom. Rolling Eyes

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
SickJedi
Moderator
Moderator

12 = 42 - 30

PostPostano: 0:02 uto, 13. 3. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Inace ne volim papire, ali nema veceg gusta nego nakon polozenog ispita blejat u ocjenu dok se vozim od Zagreba prema Samoboru.

[quote="vsego"]Ja sam cuo zanimljive price o tome kako se FERovci provedu kad traze ugovor u Student-servisu, pa ih tamo traze klasicni index. :lol: Ne znam je l' to rijeseno, :neznam:[/quote]

Ovo je cinjenica. FER salje papire s popisom studenata u SC i onda ih oni tako provjeravaju, ali naravno da se potkradaju greske. Trip je imala malu sapunicu dok se nije uspjela uclanit u SC.
Inace ne volim papire, ali nema veceg gusta nego nakon polozenog ispita blejat u ocjenu dok se vozim od Zagreba prema Samoboru.

vsego (napisa):
Ja sam cuo zanimljive price o tome kako se FERovci provedu kad traze ugovor u Student-servisu, pa ih tamo traze klasicni index. Laughing Ne znam je l' to rijeseno, Ja to stvarno ne znam

Ovo je cinjenica. FER salje papire s popisom studenata u SC i onda ih oni tako provjeravaju, ali naravno da se potkradaju greske. Trip je imala malu sapunicu dok se nije uspjela uclanit u SC.

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
rat in a cage
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

13 = 17 - 4

PostPostano: 9:20 uto, 13. 3. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

ma odlično, kaj je slijedeće, sken oka i otisak prsta da se vidi jesi bio na predavanju :roll:
ma odlično, kaj je slijedeće, sken oka i otisak prsta da se vidi jesi bio na predavanju Rolling Eyes

[Vrh]
pecina
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
62 = 85 - 23

PostPostano: 11:01 uto, 13. 3. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ma to je prekomplicirano, stavit će u nas potkožni odašiljač pa će znati gdje smo bili u svakom trenutku... :shock:
Ma to je prekomplicirano, stavit će u nas potkožni odašiljač pa će znati gdje smo bili u svakom trenutku... Shocked

Martinab
Moderator
Moderator

143 = 167 - 24

PostPostano: 11:12 uto, 13. 3. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"] Mislim da ovo Sveuciliste ima daleko vaznijih problema od bacanja love na sminkanje informatizacijom. [/quote]

Tocno to. Provode se razne takve sminkerske stvari koje se mogu lijepo prezentirat novinarima. Iz iskustva takve stvari obicno nisu ni dobro promisljene ni do kraja uskladene s ostatkom sustava (ISVU?!?! Ili, izvan Sveucilista, osobne bez JMBGa na njima?). Da je ta lova utucena na to da se zaposle dva nova znanstvena novaka, ili nabave stolci da svi studenti imaju gdje sjediti na predavanju, to bi bio bitno veci pomak prema Bolonji nego ovo. Priznajem da sad mijesam Sveuciliste i Ministarstvo, al malo sam ljuta na sve. Isto tako, "dva nova novaka" ne zvuce tolko lijepo kao ova krasna nova rijec e-indeks... Mozda eventualno da se zovu e-novaci i e-stolci.
vsego (napisa):
Mislim da ovo Sveuciliste ima daleko vaznijih problema od bacanja love na sminkanje informatizacijom.

Tocno to. Provode se razne takve sminkerske stvari koje se mogu lijepo prezentirat novinarima. Iz iskustva takve stvari obicno nisu ni dobro promisljene ni do kraja uskladene s ostatkom sustava (ISVU?!?! Ili, izvan Sveucilista, osobne bez JMBGa na njima?). Da je ta lova utucena na to da se zaposle dva nova znanstvena novaka, ili nabave stolci da svi studenti imaju gdje sjediti na predavanju, to bi bio bitno veci pomak prema Bolonji nego ovo. Priznajem da sad mijesam Sveuciliste i Ministarstvo, al malo sam ljuta na sve. Isto tako, "dva nova novaka" ne zvuce tolko lijepo kao ova krasna nova rijec e-indeks... Mozda eventualno da se zovu e-novaci i e-stolci.

pinkgirl
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

63 = 82 - 19

PostPostano: 11:12 uto, 13. 3. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

bolji studenti su to dobili prije par mjeseci pa kad bi ih teta u menzi pitala index oni bi to pruzili a ona je bila uvjerena da je zezaju i nije im htjela prihvatiti... jedan mi je prijatelj pet minuta nagovarao tetu na kasi da prova provuc e-index... :wacky:
bolji studenti su to dobili prije par mjeseci pa kad bi ih teta u menzi pitala index oni bi to pruzili a ona je bila uvjerena da je zezaju i nije im htjela prihvatiti... jedan mi je prijatelj pet minuta nagovarao tetu na kasi da prova provuc e-index... Tup, tup, tup,...

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 11:59 uto, 13. 3. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kakve veze index ima s menzom? :grebgreb: Tamo se valjda koristi Xica (mozda uskoro bude ex-ica :wacky:)
Kakve veze index ima s menzom? Kotacici rade 100 na sat Tamo se valjda koristi Xica (mozda uskoro bude ex-ica Tup, tup, tup,...)

[Vrh]
rat in a cage
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

13 = 17 - 4

PostPostano: 13:19 uto, 13. 3. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Kakve veze index ima s menzom? :grebgreb: Tamo se valjda koristi Xica[/quote]
ne, to čudo je kao zamjena za index i iksicu
vsego (napisa):
Kakve veze index ima s menzom? Kotacici rade 100 na sat Tamo se valjda koristi Xica

[Vrh]
bnikola
Mali od Foruma
(Administrator)
Mali od Foruma<br>(Administrator)

11 = 19 - 8

PostPostano: 17:26 uto, 13. 3. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="rat in a cage"][quote="vsego"]Kakve veze index ima s menzom? :grebgreb: Tamo se valjda koristi Xica[/quote]
ne, to čudo je kao zamjena za index i iksicu[/quote]

Jos prije ce se izlizati kartica... Bit ce zabavno kad prestane sljakati. A i nasi super stabilni sustavi koji padnu svako toliko... Uglavnom, slazem se s vecinom da je cisto gubljenje vremena.
rat in a cage (napisa):
vsego (napisa):
Kakve veze index ima s menzom? Kotacici rade 100 na sat Tamo se valjda koristi Xica

Jos prije ce se izlizati kartica... Bit ce zabavno kad prestane sljakati. A i nasi super stabilni sustavi koji padnu svako toliko... Uglavnom, slazem se s vecinom da je cisto gubljenje vremena.

goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 18:32 uto, 13. 3. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Martinab"]Mozda eventualno da se zovu e-novaci i e-stolci.[/quote]
Pa moglo bi se i to uvesti. Ja bih vrlo rado bio e-student koji bi e-predavanja dobivao e-mailom i isto tako polagao e-ispite putem e-maila.
Ali bih si vjerojatno onda trebao naći i e-posao. A ništa, biti ću onda e-novak na e-stolcu i krug je zatvoren. :wacky:
Martinab (napisa):
Mozda eventualno da se zovu e-novaci i e-stolci.

Pa moglo bi se i to uvesti. Ja bih vrlo rado bio e-student koji bi e-predavanja dobivao e-mailom i isto tako polagao e-ispite putem e-maila.
Ali bih si vjerojatno onda trebao naći i e-posao. A ništa, biti ću onda e-novak na e-stolcu i krug je zatvoren. Tup, tup, tup,...

Martinab
Moderator
Moderator

143 = 167 - 24

PostPostano: 19:35 uto, 13. 3. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

I dobivat ces e-placu :P
I dobivat ces e-placu Razz

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 19:40 uto, 13. 3. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Martinab"]I dobivat ces e-placu :P[/quote]

E-mailom? :lol: To bude ovako nekako izgledalo:

[code:1]+-----------------------------------------------+
| |
| 4500 e-novaca eRHa |
| |
+-----------------------------------------------+[/code:1]

To je e-novcanica, ako netko nije shvatio. :oops: Mozda sam trebao otici na onaj Safov umjetnici topic s ovime? :-k Ili u e-zatvor zbog e-falsifikata... :bigcry:
Martinab (napisa):

E-mailom? Laughing To bude ovako nekako izgledalo:

Kod:
+-----------------------------------------------+
|                                               |
|    4500 e-novaca               eRHa           |
|                                               |
+-----------------------------------------------+

To je e-novcanica, ako netko nije shvatio. Embarassed Mozda sam trebao otici na onaj Safov umjetnici topic s ovime? Think Ili u e-zatvor zbog e-falsifikata... Very sad

[Vrh]
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 20:33 uto, 13. 3. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Martinab"]I dobivat ces e-placu :P[/quote]
Koristiti ću [url=http://www.zaba.hr/info/cb/e-zaba_opcenito.htm]e-zaba[/url], a njihovi bankomati printaju pravi novac.
Martinab (napisa):

Koristiti ću e-zaba, a njihovi bankomati printaju pravi novac.

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum