Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Gordan Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
venovako Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator
|
Postano: 18:25 pet, 23. 3. 2007 Naslov: |
|
|
:rotfl: :rotfl2: :rotfl3: ... :rotfln: n\to +\infty
Ovo je tak dobro da se nisam uspjela ni uzrujati kak je glupo.
Super mi je spika: imaju isti PIN, pa onda zato valjda netko s DRUGOM karticom ima pristup njihovom racunu ili ne znam kak si one to zamisljaju da netko drugi s istim pinom ima pristup njihovom racunu...
I super mi je kak se ponosne dvije autorice (alas, zene, sramim se) potpisuju na vrh clanka, kao- "Eto,eto!! Mi razotkrile!!"
I kak im u banci "nisu htjeli otkriti koliko ima kombinacija"...
A najnajbolja mi je upotrijebljena rijec: ŠLAMPERAJ... :rotfl2: Sam da to izgovoris, ne mozes ostat ozbiljan... Probajte: ŠLAM-PE-RAJ... :rotfl2:
... :rotfln: n\to +\infty
Ovo je tak dobro da se nisam uspjela ni uzrujati kak je glupo.
Super mi je spika: imaju isti PIN, pa onda zato valjda netko s DRUGOM karticom ima pristup njihovom racunu ili ne znam kak si one to zamisljaju da netko drugi s istim pinom ima pristup njihovom racunu...
I super mi je kak se ponosne dvije autorice (alas, zene, sramim se) potpisuju na vrh clanka, kao- "Eto,eto!! Mi razotkrile!!"
I kak im u banci "nisu htjeli otkriti koliko ima kombinacija"...
A najnajbolja mi je upotrijebljena rijec: ŠLAMPERAJ... Sam da to izgovoris, ne mozes ostat ozbiljan... Probajte: ŠLAM-PE-RAJ...
_________________ A comathematician is a device for turning cotheorems into ffee. A cotheorem is, naturally, an easy nsequence of a rollary.
|
|
[Vrh] |
|
venovako Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator
|
Postano: 19:22 pet, 23. 3. 2007 Naslov: |
|
|
Ok, dopustam. Jos uvijek mislim da je dobiti pin najmanji problem; meni se cini da je bitno teze dobiti podatke na magnetnoj kartici. Ali to nema veze s ovim gore: pitanja dal netko ima isti pin kao ja i jel netko zna moj pin su nezavisna... Ak moje tri najbolje frencdice, baka, sestra i susjed svi imamo isti pin to je jednako sigurno kao da imamo razlicite, dok god ne znamo da imamo isti...
Ok, dopustam. Jos uvijek mislim da je dobiti pin najmanji problem; meni se cini da je bitno teze dobiti podatke na magnetnoj kartici. Ali to nema veze s ovim gore: pitanja dal netko ima isti pin kao ja i jel netko zna moj pin su nezavisna... Ak moje tri najbolje frencdice, baka, sestra i susjed svi imamo isti pin to je jednako sigurno kao da imamo razlicite, dok god ne znamo da imamo isti...
_________________ A comathematician is a device for turning cotheorems into ffee. A cotheorem is, naturally, an easy nsequence of a rollary.
|
|
[Vrh] |
|
SickJedi Moderator
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)
Spol:
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 0:54 sub, 24. 3. 2007 Naslov: |
|
|
Vi ne razumijete koliki je to problem. :( Mislim da cu morati osigurati da se tako nesto ne desi na Forumu. :-s Dakle, dodje novi korisnik, ukuca password i onda Forum provjeri da netko vec nema taj isti password. :D Ako ima, Forum ce izbaciti gresku: "Ovaj password ne mozete postaviti jer ga vec koristi korisnik Gordan. Ako Vam je bas jako stalo da koristite bas taj password, zamolite korisnika da promijeni svoj i time ga oslobodi za Vasu upotrebu". :gg:
@Sick: To su kreditne kartice, a ne ove za bankomate. ;)
Vi ne razumijete koliki je to problem. Mislim da cu morati osigurati da se tako nesto ne desi na Forumu. Dakle, dodje novi korisnik, ukuca password i onda Forum provjeri da netko vec nema taj isti password. Ako ima, Forum ce izbaciti gresku: "Ovaj password ne mozete postaviti jer ga vec koristi korisnik Gordan. Ako Vam je bas jako stalo da koristite bas taj password, zamolite korisnika da promijeni svoj i time ga oslobodi za Vasu upotrebu".
@Sick: To su kreditne kartice, a ne ove za bankomate.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
bnikola Mali od Foruma (Administrator)
Spol:
|
Postano: 10:01 ned, 25. 3. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Vi ne razumijete koliki je to problem. :( Mislim da cu morati osigurati da se tako nesto ne desi na Forumu. :-s Dakle, dodje novi korisnik, ukuca password i onda Forum provjeri da netko vec nema taj isti password. :D Ako ima, Forum ce izbaciti gresku: "Ovaj password ne mozete postaviti jer ga vec koristi korisnik Gordan. Ako Vam je bas jako stalo da koristite bas taj password, zamolite korisnika da promijeni svoj i time ga oslobodi za Vasu upotrebu". :gg:[/quote]
...ili ako zelite manje problema i neugodnosti, logirajte se kao taj korisnik i promijenite sami password.
vsego (napisa): | Vi ne razumijete koliki je to problem. Mislim da cu morati osigurati da se tako nesto ne desi na Forumu. Dakle, dodje novi korisnik, ukuca password i onda Forum provjeri da netko vec nema taj isti password. Ako ima, Forum ce izbaciti gresku: "Ovaj password ne mozete postaviti jer ga vec koristi korisnik Gordan. Ako Vam je bas jako stalo da koristite bas taj password, zamolite korisnika da promijeni svoj i time ga oslobodi za Vasu upotrebu". |
...ili ako zelite manje problema i neugodnosti, logirajte se kao taj korisnik i promijenite sami password.
_________________ Život je lijep , tako kažu.. .
|
|
[Vrh] |
|
SickJedi Moderator
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 12:37 ned, 25. 3. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="SickJedi"][quote="vsego"]@Sick: To su kreditne kartice, a ne ove za bankomate. ;)[/quote]
Koja je razlika? I te kartice idu u bankomate.[/quote]
Od takvog snimanja podataka nemas koristi za bankomat jer nemas PIN; no uredno te podatke mozes iskoristiti za napraviti duplikat (sa svojom slikom i potpisom, iako rijetko gdje uopce provjeravaju sliku, a potpis prakticki nigdje :x) ili za trosenje po Internetu. :)
SickJedi (napisa): | vsego (napisa): | @Sick: To su kreditne kartice, a ne ove za bankomate. |
Koja je razlika? I te kartice idu u bankomate. |
Od takvog snimanja podataka nemas koristi za bankomat jer nemas PIN; no uredno te podatke mozes iskoristiti za napraviti duplikat (sa svojom slikom i potpisom, iako rijetko gdje uopce provjeravaju sliku, a potpis prakticki nigdje ) ili za trosenje po Internetu.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
venovako Forumaš(ica)
|
Postano: 14:26 ned, 25. 3. 2007 Naslov: |
|
|
@Martinab:
Posve se s tobom slazem; oni (uklonjeni) scenariji podrazumijevali su poznavanje ili dobavljanje PINa odnosno nekih informacija o istom.
@mdoko:
Razmatralo se uvodjenje kreditnih kartica sa slikom korisnika, kako bi se smanjile zloupotrebe. Tako bi svaki prodavac mogao dodatno provjeriti identitet korisnika. No, koliko znam, od toga se uglavnom odustalo... iz raznih razloga.
IMHO, PIN je vrlo primitivna metoda zastite.
Recimo, otisak prsta je i sigurniji i prakticniji.
@Martinab:
Posve se s tobom slazem; oni (uklonjeni) scenariji podrazumijevali su poznavanje ili dobavljanje PINa odnosno nekih informacija o istom.
@mdoko:
Razmatralo se uvodjenje kreditnih kartica sa slikom korisnika, kako bi se smanjile zloupotrebe. Tako bi svaki prodavac mogao dodatno provjeriti identitet korisnika. No, koliko znam, od toga se uglavnom odustalo... iz raznih razloga.
IMHO, PIN je vrlo primitivna metoda zastite.
Recimo, otisak prsta je i sigurniji i prakticniji.
|
|
[Vrh] |
|
SickJedi Moderator
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
venovako Forumaš(ica)
|
Postano: 18:15 ned, 25. 3. 2007 Naslov: |
|
|
[quote="goranm"]da, praktičnije je lopovu odrezati prst korisniku nego da isprobava sve kombinacije za PIN :twisted: :lol: :)[/quote]
Sjajno :evil:
Vec vidim horde lopova kako okolo ubijaju ljude i sijeku im sake.
Uz dovoljno ekstremne mjere sve se moze postici.
Problem s PINom je taj sto ne omogucava utvrdjivanje stvarnog identiteta korisnika, pa se i desava to da si "prijateljice" medjusobno posudjuju kartice i PINove.
Podici i kopirati otisak prsta (ili domoci se pravog prsta/sarenice) nemjerljivo je teze.
Da, istina, sam otisak prsta nije potpuna zastita; slazem se da sam previse pojednostavio stvar.
PIN ima smisla za inicijalnu restrikciju pristupa podacima na kartici ili tokenu, ali i tad je nedopustivo da to budu samo 4 znamenke.
goranm (napisa): | da, praktičnije je lopovu odrezati prst korisniku nego da isprobava sve kombinacije za PIN |
Sjajno
Vec vidim horde lopova kako okolo ubijaju ljude i sijeku im sake.
Uz dovoljno ekstremne mjere sve se moze postici.
Problem s PINom je taj sto ne omogucava utvrdjivanje stvarnog identiteta korisnika, pa se i desava to da si "prijateljice" medjusobno posudjuju kartice i PINove.
Podici i kopirati otisak prsta (ili domoci se pravog prsta/sarenice) nemjerljivo je teze.
Da, istina, sam otisak prsta nije potpuna zastita; slazem se da sam previse pojednostavio stvar.
PIN ima smisla za inicijalnu restrikciju pristupa podacima na kartici ili tokenu, ali i tad je nedopustivo da to budu samo 4 znamenke.
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
SickJedi Moderator
Spol: